Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-26 14:45:00

EP-választás után: Lemondott a DK alelnöke

Távozik posztjáról Bauer Tamás DK-alelnök – tudta meg az atv.hu. A DK elnöke szerint felvetődött, de nem dőlt el a kérdés.

Távozik posztjáról Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke, Bauer Tamás – erősítették meg az atv.hu információit vezető DK-s forrásaink. Bauer Tamás nem kívánta kommentálni értesülésünket.

Úgy tudjuk, Bauer személyes és ideológiai okokból döntött a távozás mellett – döntésében szerepet játszott az, hogy a DK EP-sikere nyomán Strasbourgba távozó Molnár Csaba helyére nem ő, hanem Varju László megy a magyar Országgyűlésbe; de az is, hogy szerinte a DK politikája az elmúlt időszakban „balra” tolódott.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint az elnökségi ülésen Bauer Tamás valóban mondott egy keserű hangulatú beszédet, melynek végén felvetette lemondásának lehetőségét, ám végül abban maradtak, hogy a jövő héten visszatérnek a kérdésre.  

Gyurcsány Ferenc az atv.hu kérdésére azt mondta, "Tamást nagyon értékes embernek" tartja, akihez a DK és személy szerint ő is lojális lesz. "Tamásról tőlem senki nem hall egy rossz szót sem" - mondta a DK elnöke, aki - Gréczy Zsolthoz hasonlóan - még nyitott kérdésnek tartja, hogy Bauer Tamás a jövő heti elnökségi ülésen kitart-e távozási szándéka mellett.

Bauer Tamás 1966-ban lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP), ahonnak 1974-ben kizárták.

Később Csonka Dénes álnéven publikált az illegális Beszélőben. 1985-ben a Hazafias Népfront országos tanácsának tagjává választották, de három évre rá lemondott tisztségéről. 1988-ban az Új Márciusi Front egyik kezdeményezője volt.

Ugyanebben az évben a Szabad Kezdeményezések Hálózata (a későbbi Szabad Demokraták Szövetsége) egyik alapítója volt. Az alakuláskor az országos tanács tagjává választották, 1992 és 1995 között, valamint 2002–2003-ban az ot elnöksége tagja volt. 1995–1996-ban, valamint 1998–1999-ben a párt ügyvivő testületében is tevékenykedett.

1985-ben az MSZMP megakadályozta indulását az országgyűlési választáson, majd 1990-ben az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje, de mandátumot nem szerzett. Az 1994-es országgyűlési választáson a párt országos listájáról szerzett mandátumot, ugyanezt megismételte 1998-ban. 2002-ben és 2006-ban nem szerzett mandátumot. Egyéni jelöltként Újbudán, illetve Csepelen indult. 1995 és 1998 között frakcióvezető-helyettesként dolgozott. 2007-ben kilépett a pártból az akkori pártvezetés politikája, illetve általa elhibázottnak vélt gazdaságpolitikája miatt. 2011. november 6-tól volt a Demokratikus Koalíció párt alelnöke

atv.hu, Gavra Gábor

Ajánlom

További belföldi híreink