Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-03 17:05:00

Nem tudták lemondatni Erdősiné férjét

Folyamatosan frissülő hírek!

Személyeskedő vita után jelentette be a herceghalmi polgármester, hogy nem hajlandó lemondani, a helyi képviselőkben pedig nem volt elég bátorság a felállásra. A fideszesek összekaptak az ülésen, egyikük látványosan Erdősi László mellé állt.

 • Ezért nem olvasták fel a civilek levelét

  március 03.csütörtök 18:48

  Hunya Krisztina független képviselő is nyilatkozott portálunknak. Elmondta: rendkívül csalódott az eredmény(telenség) miatt, és nem érti, hogy a polgármester lemondását miért tárgyalták együtt a népszavazási kezdeményezés miatt kialakult médiahelyzettel. A civileknek pedig az elnézését kéri: az idegesség számlájára írja, hogy nem kezdeményezte a civilek levelének felolvasását. A nyílt levélről itt olvashat bővebben.

 • Szendrei nem érti a dolgot

  március 03.csütörtök 18:46

  Szendrei Bence az atv.hu-nak azt nyilatkozta: nem érti a történteket, hiszen előzetesen arról állapodtak meg a képviselőkkel, hogy 4-3-as arányban feloszlatják a testületet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyi Fidesz soha nem a pártfegyelemről volt híres, mindenki úgy cselekszik, ahogy jónak látja.

 • Csalódtak a civilek

  március 03.csütörtök 18:32

  Az egyik civil az atv.hu-nak elmondta: nagyon csalódottak, hogy nem olvashatták fel a nyílt levelüket a polgármesternek. Hozzátette: látva a városvezető elszántságát, nem is gondolja, hogy hatással lett volna rá a civilek hangja.

 • Nem oszlik fel a testület

  március 03.csütörtök 18:30

  Leszavazták a képviselő-testület feloszlatását, a civilek egy emberként pattantak fel és hagyták el a termet. Többen odaszúrják a képviselőknek, hogy szégyelljék magukat, közben a sajtó munkatársai Erdősit ostromolják, aki vehemensen próbál mindenkit elzavarni maga körül. A kopasz-botrány tehát mégsem rázta meg eléggé Herceghalmot, minden marad a régiben. Azt leszámítva, hogy az eddig egységesnek tartott helyi Fidesz meghasonlott.

  kép: atv.huKép: atv.hu

    

 • Így szavaztak a képviselők a feloszlatásról

  március 03.csütörtök 18:26

  Erdősi László - Nem

  Csizmadia Zsuzsanna  - Igen

  Makay István - Nem

  Erdei László - Nem

  Hunya Krisztina - Igen

  Czinege Jánosné - Nem

  Szendrei Bence - Igen

   

 • Erdősi: NEM!

  március 03.csütörtök 18:24

  A polgármester ezt szinte kiabálva közölte a képviselőnővel. Most a napirendtől eltérően szavaznak a képviselőtestület feloszlatásáról.

 • Nem a feleség miatt mondatná le

  március 03.csütörtök 18:22

  Hunya Krisztina most arról beszél, hogy nem a polgármester felesége miatt mondatná le a városvezetőt, hanem azért, mert rosszul végzi a munkáját. Felkérte Erdősit, hogy írásban nyújtsa be a lemondását.

 • Nem fogadták el a tájékoztatást

  március 03.csütörtök 18:21

  Szavaztak a polgármester beszámolójáról: 4-3-as arányban leszavazták Erősi László tájékoztatóját.

 • Videó: így akadályozták Nyakót a kopaszok

  március 03.csütörtök 18:19

  A Nemzeti Választási Bizottság szerint fizikailag nem akadályozták Nyakót, és bár a kidobók megsértették a választási alapelveket, Erdősiné és kísérője ezt nem használták ki. Vagyis a Nemzeti Választási Iroda nem követett el mulasztást.

  A 444.hu elkérte az NVI-től a belső térfigyelő kamera felvételét, amin jól látszik, ahogy Nyakó telefont kap, hogy induljon érvényesíteni a népszavazási kezdeményezést. Erdősiné segítőjét csak utána értesítik, de előtte jut az automatához, ugyanis a két kidobó nehezen engedte Nyakót. Erdősiné eközben békésen üldögélt. 

 • Erdősi: Semmiképpen nem mondok le!

  március 03.csütörtök 18:17

  Jön a második napirendi pont, amely a polgármester lemondását tárgyalja. Hunya Krisztina ultimátumot is adott a városvezetőnek - április 4.- aki azonban kijelentette: semmiképpen nem mond le a pozíciójáról. Cinikusan mitikus dátumnak nevezi a határidőt.

 • Erdősi védi a feleségét

  március 03.csütörtök 18:16

  Ismét Erdősi Lászlóé a szó, aki szerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így a feleségét is.

 • Nehezen lesz így változás

  március 03.csütörtök 18:15

  Czinege Jánosné szerint az álljon fel, aki hibázott, ő nem hajlandó lemondani a képviselőségről.

 • Az alpolgármester is ragaszkodik a székéhez

  március 03.csütörtök 18:12

  A fideszes Makay István most Szendreivel vitatkozik: kijelentette, őt azért választotta meg a falu, hogy dolgozzon a településért, és előre kijelenti, hogy nem hajlandó felállni. Szerintte elképesztő, hogy egy ilyen bagatell ügy, hogy valahova elment a polgármester felesége, ilyen lépésre sarkallja a párttársát. Makay látványosan Erősi László mellé állt saját párttársaival szemben.

  makay istvánMakay István

 • Fideszes veszekedés lett az ülésből

  március 03.csütörtök 18:10

  Szendrei Bence nem ért egyet párttársa álláspontjával, elmondása szerint bár ő jobboldali, de gondolkodó ember, és úgy látja, a polgármester olyan mértékben ártott a településnek, hogy ilyen formában nem mehet tovább a munka.

  szendrei benceSzendrei Bence

 • Hasad a Fidesz?

  március 03.csütörtök 18:06

  Makay István alpolgármester némileg ellentmond fideszes párttársainak: szerinte sincs senkinek semmi köze ahhoz, amit a polgármester felesége csinált. Meglátása szerint a média turbózta fel az ügyet, és arra kérte a jelenlevőket, hogy ne nyilvánítsanak véleményt, mert kezdeményezni fogja a terem kiürítését. Hozzátette: a polgármester dolga, hogy lemond-e, vagy sem. Arról is beszélt, hogy a polgármesternek semmi köze a kopaszokhoz.

 • Erdősi ismételgeti magát

  március 03.csütörtök 18:03

  Csizmadia Zsuzsa fideszes képviselő szerint a herceghamiaknak igenis nyilatkoznia kell arról, hogy mit gondol a felesége tettéről. A polgármester megerősítette, hogy egyetért felesége MTI-s nyilatkozatával, és újra megismételte, hogy nemes ügyet szolgált.

 • Lényegtelen, mit tett Erdősiné

  március 03.csütörtök 18:01

  Erdei László független képviselő szerint - aki a hírek szerint a polgármester egyetlen helyi szövetségese maradt - senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit csinált a városvezető felesége.

 • Szendrei nem ereszti Erdősit

  március 03.csütörtök 17:57

  Szendrei Bence szerint kérdéses, hogy a polgármester felesége hogyan fogja összegyűjteni a 200 ezer aláírást, és ismét arra kéri a városvezetőt, hogy nyilatkozzon: lemond-e, vagy sem. Erdősi szerint felesleges ugyanazt a kérdést 2-3-szor nekiszegezni, ha a napirendre kerül a kérdés, nyilatkozik.

 • Erdősi köti az ebet a karóhoz

  március 03.csütörtök 17:55

  Erdősi szerint a felesége jó ügyet szolgált, így ebben a témában nem hajlandó nyilatkozni. Nagyon úgy tűnik, hogy a polgármester valóban ragaszkodik a székéhez, és nem mond le. Szerinte neki nem kötelessége a felesége beadványait méltatni vagy firtatni, ezért a továbbiakban nem hajlandó beszélni a témáról.

 • "Ennyi erővel az utcán is nyilatkozhatnék"

  március 03.csütörtök 17:53

  Arra kéri Szendrei Bence a polgármestert, hogy nyilatkozzon a lemondással kapcsolatban. Erdősi erre úgy válaszolt: még napirendbe sem vették a témát, ennyi erővel az utcán is nyilatkozhatna.

 • Felállhatnak, ha nem mond le Erdősi

  március 03.csütörtök 17:49

  A fideszes Szendrei Bence szerint a polgármester már régóta nem végzi jól a munkáját, erre a Kopasz-üggyel még szégyent is hozott a településre, ami teljesen méltatlanná tette a pozícióra. Hozzátette: ha a polgármester valóban sportembernek érzi magát, akkor feláll. Ha ez nem történik meg határidőn belül, akkor feláll a testület, monta a fideszes képviselő.

 • Kiakadtak a civilek

  március 03.csütörtök 17:46

  A fideszesek eddig nem támogatták a képviselő-testület feloszlatását, Szendrei Bence kormánypárti képviselő azonban indítványozta, hogy tárgyalják meg a kérdést. A polgármester megszavaztatta a jelenlevőket, akik 3 igen, 3 nem és 1 tartózkodással leszavazták a feloszlatásról való tárgyalást. A jelenlevő civilek hangot adtak nemtetszésüknek, valaki be is fütyült.

   

 • Egyben tárgyalják a lemondást és a feloszlatást

  március 03.csütörtök 17:41

  Egyben fogják tárgyalni a polgármester lemondására való felszólítást és a képviselő-testület feloszlatását. Csizmadia Zsuzsa fideszes képviselő kezdeményezte a napirendi pont kettéválasztását, ezt azonban a képviselők leszavazták. fotó: szobota zoltán / atv.huFotó: Szobota Zoltán / atv.hu

 • Módosították a napirendet

  március 03.csütörtök 17:37

  A nagy médiaérdeklődésre tekintettek előrehozták Hunya Krisztina előrekesztését, amely azt kezdeményezi, hogy mondjon le a polgármester. Erdősi László reméli, hogy ezután nyugodtabb körülmények között fog zajlani a munka.

   

 • Mi is ez a kopasz-botrány?

  március 03.csütörtök 17:35

  Az ügy még múlt hét kedden robbant ki, amikor az MSZP-s Nyakó István elment a Nemzeti Választási Irodához, hogy beadja a boltzárról szóló kérdését. A hivatalnál azonban tucatnyi kopasz, kigyúrt ember várta, akik sorfalat állva az épület aulájában, megnehezítették a képviselőt abban, hogy elsőként érjen a blokkolóhoz. 

  Erdősi Lászlóné szintén azért érkezett, hogy a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban nyújtson be kérdést. Herceghalmi polgármester feleségének fiatal segítője a kopaszok segítsége révén 4 másodperccel előbb ért a blokkolóhoz, így a Nemzeti Választási Bizottság az ő beadványát hitelesítette.

 • "Nem jó polgármester"

  március 03.csütörtök 17:34

  Hasonlóan nyilatkozott Csizmadia Zsuzsanna is, aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért. Elmondta: mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester”.

 • Fideszesek is lemondatnák

  március 03.csütörtök 17:34

  Kedden sikerült beszélnünk az egyik fideszes képviselővel is. Szendrei Bence elmondta: maximálisan támogatja a polgármester lemondására történő felszólítást, hiszen ami történt, az szerinte is elfogadhatatlan. Azt ő is megerősítette, hogy a múlt heti esemény csak hab volt a tortán, már régóta nincs meg a kívánt összhang a választott képviselők és a városvezető között.

 • Nem akar lemondani

  március 03.csütörtök 17:33

  Herceghalom polgármestere korábban lapunknak azt mondta, őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

 • Lassan kezdődik az ülés

  március 03.csütörtök 17:31

  Zsúfolásig megtelt a terem, megérkeztek a képviselők és Erdősi László polgármester is.fotó: szobota zoltán / atv.huFotó: Szobota Zoltán / atv.hu

 • Sokan nem mertek elmenni

  március 03.csütörtök 17:30

  Az atv.hu tudósítója beszélt a nyílt levelet megfogalmazó Kiss Szilárddal, aki elmondta: fájlalja az egész dolgot, mert Herceghalom egy jó település, a polgármester pedig nem érdemtelenül került vezetői pozícióba – többek között ő is rá szavazott 2014-ben. Hozzátette: a felhívásukat sokan lájkolták a Facebookon, de még többen voltak azok, akik csak telefonon „adták le támogatásukat”, mert féltek attól, hogy nem kapnak segélyt, ha megjelenik a nevük a kezdeményezés mellett. Volt aki pedig azzal indokolta távolmaradását, hogy egy boltban vásárol Erdősiékkel, és nem tudna ezek után a szemébe nézni.

 • „A falura is kopaszokat hív?”

  március 03.csütörtök 17:11

  Közben valakik táblákat helyeztek el a községházánál olyan feliratokkal, mint: „A falura is kopaszokat hív?”, „Fejétől bűzlik a hal”, vagy „Polgármester, mikor mond le? A falunak nincs szüksége magára”. Az atv.hu által közölt, civilek által írt nyílt levél szerzői tagadják, hogy közük lenne az akcióhoz.

 • Kevés a civil, sok az újságíró

  március 03.csütörtök 17:03

  Az atv.hu tudósítója szerint egyelőre nem jelentek meg nagy számban civilek a községházánál, annak ellenére, hogy az előzetes hírek szerint így akartak nyomást gyakorolni a városvezetőre, hogy mondjon le. Médiamunkások azonban jelentős számban képviseltetik magukat. A központban több elhaladó autó is támogatóan dudál.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink