Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-03 07:53:00

Kopasz-ügy: A civileknél is betelt a pohár, beolvasnak Erdősinek

Miután nyilvánosságra került, hogy Herceghalom képviselő-testülete kezdeményezi a kopasz-botrányba keveredett polgármester lemondását, a település civilei nyílt levelet írtak, melyben ők is a városvezető távozását szorgalmazzák. Ma személyesen is beolvashatnak Erdősinek, aki szerintük szégyenbe hozta a települést.

Kopasz-ügy: A civileknél is betelt a pohár, beolvasnak Erdősinek

Ahogy arról tegnap az atv.hu beszámolt, Herceghalom önkormányzata a mai napon rendkívüli ülést fog tartani, melyen kezdeményezni fogják Erdősi László polgármester lemondását. Már hosszú napok óta tematizálja a közbeszédet, hogy a kisközség vezetőjének felesége tucatnyi kigyúrt kopasszal közrejátszva megakadályozta Nyakó István szocialista képviselőt abban, hogy hitelesítsen egy értelmes népszavazási kérdést a vasárnapi boltzárról: Erdősiné is benyújtott egy kezdeményezést, amit a választási bizottság hitelesített is.


A herceghalmiak azonban megunták, hogy a polgármester felesége miatt mindenki a településről beszél.

Hunya Krisztina független képviselő szerint Erdősiné olyan szégyent hozott a településre, amire soha nem volt példa. Ezért a mai közgyűlésen ultimátumot ad a polgármesternek, hogy jövő hét keddig nyújtsa be írásos lemondását. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a következő ülésen kezdeményezni fogja a testület feloszlatását.erdősi lászlónéErdősi Lászlóné

A városvezető lemondását a fideszes képviselők is maximálisan támogatják. Csizmadia Zsuzsanna aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért az atv.hu-nak azt mondta: mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester”. A szintén kormánypárti Szendrei Bence pedig az nyilatkozta portálunknak, hogy a múlt heti ügy az egész község számára rettentően kínos és mindenkit megviselt, ezért szintén támogatja a polgármester lemondására történő felszólítást.

Sikerült röviden beszélnünk Erdősi Lászlóval is, aki azt mondta: őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

Ehhez azonban a herceghalmi civileknek is lesz néhány szavuk. Az atv.hu-hoz is eljutott egy nyílt levél, melyben a polgármester azonnali lemondását követelik a helyiek, ellenkező esetben pedig a képviselő-testület feloszlatását. Úgy tudjuk, annak érdekében,


hogy nyomatékot adjanak felszólításuknak, kisebb tömeggel meg is fognak jelenni az ülésen, hogy személyesen olvassák fel követelésüket a polgármesternek illetve a képviselőknek.

Az egyik képviselő indítványozta is, hogy a 17.30-kor kezdő ülésen hozzák előre a kopasz-botránnyal kapcsolatos napirendi pontokat, a nagy médiaérdeklődésre való tekintettel.

Otromba, cinikus, előre megtervezett

A civilek szerint minden épeszű ember előtt nyilvánvaló, hogy múlt hét kedden nem spontán események történtek, hanem egy előre megszervezett akcióról van szó, amely durva és gátlástalan eszközökkel igyekezett elérni a célját: alaposan hátráltatni egy ellenzéki politikust abban, hogy gyakorolhassa demokratikus és alkotmányos jogait.

„Ebben az otromba és cinikus akcióban vállalt fő szerepet Herceghalom polgármesterének felesége, több mint egy tucat kigyúrt, a híradások szerint bűnözői múlttal rendelkező kopasz verőlegény kétség kívül hatásos együttműködésével.


Mert azt, hogy Erdősiné összejátszott ezekkel a félelmetes figurákkal, még a vak is láthatta, fölösleges is minden mellébeszélés és a nyilvánvaló tények maszatolása”

– áll a szenvedélyes hangvételű levélben. Az aláírók szerint Erdősiné cinkostársaival együtt súlyosan megsértette a magyar demokrácia szellemiségét és alapelveit, szégyent hozva ezzel Herceghalomra. „Polgármesterünk olyan általunk megválasztott hivatalnok, akit pont a demokrácia intézményrendszere emelt pozícióba, és akinek jelen esetben legközelebbi családtagja saját maga tiporta sárba a demokráciát méltatlan tettével” – írják.

A civilek szerint rendkívül nehezen hihető, hogy a polgármester nem tudott a felesége tervezett, és végül meg is valósított szégyenteljes tettéről. Hozzáteszik: még nehezebben hihető, hogy Erdősiné mint lelkes független magánszemély képes összeszedni a valódi népszavazáshoz szükséges kétszázezer érvényes szavazatot. Szerintük nyilvánvaló, hogy ez nem a demokrácia gyakorlása, hanem annak kijátszása, megcsúfolása, és aki ezzel egyetért, kártevője Magyarország demokratikus berendezkedésének.

A nyílt levél megfogalmazói szerint Erdősi László erkölcsileg és politikailag is elvesztette a hitelét, és alkalmatlanná vált pozíciója betöltésére.


„Ezért felszólítjuk polgármester urat, hogy a botrány nagyságára tekintettel mondjon le hivataláról és félreérthetetlen módon határolódjon el felesége akciójától, kövesse meg a lelkiismeretükben megsértett választóit és az egész magyar közvéleményt így mentse meg a saját és Herceghalom tisztességét” - írják.

Hozzáteszik, hogy amennyiben a városvezető mégsem mondana le pozíciójáról, úgy felszólítják a választott képviselőket, hogy védjék meg a demokráciát és fogadják el Hunya Krisztina képviselőtársuk feloszlatására tett javaslatát. Amennyiben ez sem történik meg, úgy kijelentik, hogy mind polgármester, mind pedig a képviselő-testület menthetetlenül elveszíti azt a bizalmat, melyet választópolgáraiktól kaptak a megválasztásuk napján, írják a levél megfogalmazói.

A jelek szerint tehát parázs vita várható a mai herceghalmi közgyűlésen, melyen az atv.hu is képviseltetni fogja magát. 

További belföldi híreink