videó

2 perces

Félbehagyták az építkezést, járhatatlan az 58-as út egy része a baranyai Szalántánál

A faluban állami beruházás keretében közmű-hálózatot építenek, de szerdán eltűnt a kivitelező. A polgármester híradónknak azt mondta: szó nélkül vonultak át egy másik munka-területre.

kapcsolódó videók

 

Robbantással fenyegetőzött, de se fegyvere, se robbanóanyaga nem volt, mégis börtönbe kerülhet

Terrorfenyegetéssel vádolnak a nógrádi ügyészek egy cserhátsurányi férfit, aki még tavaly szeptember elején beszélt arról, hogy molotov-koktéllal felrobbantja a rendőröket. A férfi erősen ittasan hívta fel a rendőrséget a fenyegetőzéssel, amit rövid időn belül megismételt, így a TEK kommandósai végül elfogták. Se fegyvere, se robbanószere nem volt, mégis börtönbe kerülhet.

 

Gyurcsány szerint az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint Magyar Péter

Egy tévéhez is nagyobb garanciát adnak, mint Magyar Péter jelöltjeihez - írta a közösségi oldalára Gyurcsány Ferenc, aki szerint akár az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint a Tisza párt alelnöke, és ő ráadásul még vitázni is kiállna. Magyar Péter mindeközben Csongrád Csanád vármegyében folytatja országjárását, Orbán Viktor pedig a Pest vármegyei Tinnyén járt.

 

Kemény kritika Pressmantől: betelt a pohár Amerikánál?

Élesen bírálta a magyar külpolitikát az amerikai nagykövet. David Pressman egy konferencián egyebek között azt rótta fel a kormánynak, hogy Putyin propagandáját ismételgeti, Magyarországon minden területen nőtt az orosz befolyás, valamint, hogy nem békét, hanem kapitulációt javasol az ukránoknak. A nagykövet úgy véli, hogy Magyarország az Egyesült Államokat azonosítja ellenfélként, közben pedig elszigetelődik. Szakértők szerint a volt iráni és a kínai elnök látogatása miatt telhetett be a pohár Amerikánál.

 

Orbán szerint nagyon megnyerik a választást, elárulta, miért

Azért vannak magas árak, mert háború van, ezt Orbán Viktor mondta országjárása legutóbbi állomásán, ahol hozzátette: nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása. Közben Magyar Péter arról beszélt, hogy feljelenti Orbán Viktor rágalmazásért, a DK pedig vitára hívta  a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét.

 

Verőcei hajóbaleset: szakértők szerint nem kérdés, ki lehet a felelős

A híradónknak nyilatkozó szakértők szerint egyértelmű a kishajó vezetőjének felelőssége a verőcei balesetnél, amennyiben bebizonyosodik, hogy a szállodahajó ütközött a hobbi hajóval. Ezt ugyanis hivatalosan még nem erősítette meg a rendőrség. A szakértők azzal érvelnek, hogy a hajózási szabályok szerint a kishajó 1000 méternél kisebb távolságon belül nem keresztezheti a nagyobb útját, oldalról 30, hátulról pedig 60 méternél közelebb nem mehet hozzá. Az, hogy a szállodahajó kapitányának érzékelnie kellett-e egy ilyen típusú ütközést, megosztja a szakembereket.