videó

Déli Híradó - 2024.04.26.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Börtönbüntetést kaphat a cégvezető, aki lecsapolta a Tarnát

Nem fogadta el az ügyészség ajánlatát annak a cégnek a vezetője, amelyik még 2022 nyarán tüntette el a vizet a Tarna folyóból, mert szőlő-oltványokat öntöztek vele. Másfél éves felfüggesztett börtönt javasoltak ellene, a vád szerint természetkárosítás bűntette miatt. Mint kiderült, a cégnek korábban volt víz-kivételi engedélye, de az időközben lejárt.

 

Hatalmas a baj, végrehajtást indított a NAV több magyar kórház ellen

Köztartozások miatt 57 millió forintot inkasszózott a NAV a jászberényi Szent Erzsébet kórháztól. László Imre korábbi kórházigazgató arról beszélt híradónknak, hogy a kórházakat jellemzően alulfinanszírozza az állam, és az emiatt megnőtt várólisták szerepet játszanak abban, hogy számos beteg állapota a várakozás ideje alatt jelentősen romlik.

 

Szentkirályi Alexandra bemutatta a VII. kerület semmibe vezető liftjét

40 ezer aláírást gyűjtött össze Karácsony Gergely. Vitézy Dávid listájának első tíz helyéből hármat ad az LMP, Szentkirályi Alexandra pedig párhuzamot vont egy nem működő 7. kerületi lift és a jelenlegi városvezetés között - így telt a főpolgármester-jelöltek utolsó napja, amikor leadhatták az ajánlóíveket Budapesten.

 

Magyar Péter pártja megelőzte a DK-t a Publicus felmérése szerint

A kutatás szerint gyakorlatilag eltűntek a kis pártok, és ha most vasárnap lennének a választások, csak három párt jutna be a parlamentbe. A felmérésből kiderül az is, hogy a fideszesek több mint negyede elégedetlen azzal, ami az országban zajlik.

 

Felmérés: Fej-fej mellett Gyurcsányék szövetsége és Magyar Péter pártja

Fej-fej mellett áll a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség és Magyar Péter pártja - derül ki a Republikon friss felméréséből, ami arra is rámutat, hogy vidéken a Tisza Párt jóval népszerűbb, mint a baloldali hármas szövetség- Közben kiderült, hogy Jakab Péter pártja nem tudta összegyűjteni az EP-választáson történő induláshoz szükséges 20 ezer aláírást. A kampány viszont gőzerővel folyik, Gyurcsány Ferenc Nagyatádon jelentette ki ismét, hogy előrehozott választást sürgetnek. Orbán Viktor pedig Nyíregyházán korteskedett a fideszes jelölt mellett.