Kövessen minket a Facebookon
Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

május 28. hétfő 22:50

Korábbi adások

 • Megszólalt Julija Szkripal - Reméli egyszer hazatérhet Oroszországba
  2018. május 24.

  Megszólalt Julija Szkripal - Reméli egyszer hazatérhet Oroszországba

  Szerencsések vagyunk, hogy életben maradtunk – erről beszélt a sajtónak most először nyilatkozó Julia Szkripal, aki édesapjával együtt idegméreg hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést még március elején. A nő apja korábban orosz-brit kettős ügynökként dolgozott, a támadás elkövetésével a nyugati országok Moszkvát vádolják.

 • Évekbe telhet Marawi újjáépítése
  2018. május 23.

  Évekbe telhet Marawi újjáépítése

  Akár évekbe is telhet, mire teljesen újjáépítik a Fülöp-szigeteken Marawit az iszlamistákkal vívott tavalyi harcok után. A fegyveres konfliktus egy éve, május 23-án robbant ki, amikor az Iszlám Állammal kapcsolatban álló helyi fegyveres csoportok elfoglalták a várost.

 • Elmarad a Trump–Kim Dzsong Un csúcstalálkozó?
  2018. május 22.

  Elmarad a Trump–Kim Dzsong Un csúcstalálkozó?

  Már Washington is azzal fenyegetőzik, hogy Donald Trump lemondhatja a Kim Dzsong Unnal tervezett csúcstalálkozót. Korábban Phenjan is hasonló lépést helyezett kilátásba – egy amerikai - dél-koreai közös hadgyakorlat kapcsán. Trump közben Pekingnek is üzent: azt kérte, hogy a június közepére tervezett találkozó idejéig tartsák fent a szigorú határrendészetet az észak-koreai határon.

 • Világhíradó extra - 2018.05.22.
  2018. május 22.

  Világhíradó extra - 2018.05.22.

  Novák András beszámolója a kínai Selyemút Innovációs és Kulturális fórumról, amin csatornánk is képviseltette magát.

 • Világhíradó válogatás - 2018.05.21.
  2018. május 21.

  Világhíradó válogatás - 2018.05.21.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Harry & Meghan: Minden az esküvőről szól
  2018. május 18.

  Harry & Meghan: Minden az esküvőről szól

  Károly herceg kíséri oltárhoz Meghan Marklet szombaton. A hercegi esküvőn nem vesz részt a menyasszony édesapja, jövőbeni apósa azonban szívesen vállalta a feladatot. Az angliai Windsorban minden a nagy napról szól. Harry és Meghan már megérkezett, sőt a kastélyban van már a királynő is.

 • Izraeli katonákra és házakra lőtt a Hamasz
  2018. május 17.

  Izraeli katonákra és házakra lőtt a Hamasz

  Négy izraeli lakóházat is találat ért szerda éjjel a gázai határhoz közeli Szderot városában, miután az övezetből lövéseket adtak le az épületekre. A támadásban senki nem sebesült meg. Ahogy akkor sem, amikor nem sokkal korábban a Hamasz tüzet nyitott az izraeli védelmi erőkre. A hadsereg válaszul tankkal lőtte a terroristák egyik állását.

 • Lemondhatja Phenjan a csúcstalálkozót
  2018. május 16.

  Lemondhatja Phenjan a csúcstalálkozót

  A Dél-Koreával folyó tárgyalásokat megszakította, emellett Donald Trump és Kim Dzsong Un jövő hónapra kitűzött találkozójának felmondásával fenyegetőzik Észak-Korea. Phenjan dühét egy múlt pénteken kezdődött hadgyakorlat váltotta ki, melyen Szöul és Washington közösen vesz részt.

 • Ünneplés és erőszakos tüntetések
  2018. május 15.

  Ünneplés és erőszakos tüntetések

  Egyre több a palesztin halott a Gázai övezet és Izrael határán hétfőn kitört zavargásokban. A Hamasz terrorszervezet helyi források szerint civileket használ fel arra, hogy átszakítsák az izraeli hadsereg akadályát és betörjenek a zsidó állam területére. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő kijelentette: minden országnak kötelessége megvédeni a határait.

 • Az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözött
  2018. május 14.

  Az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözött

  Több tucat halottja és rengeteg sebesültje van a gázai övezet izraeli határán kiújult összecsapásoknak. A Hamasz civileket szólított fel arra, hogy tiltakozzanak az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe való költöztetése ellen. Az Egyesült Államok Izrael állam alapításának hetvenedik évfordulóján költözteti át képviseletét Jeruzsálembe.

 • Szingapúrban találkozik egymással Donald Trump és Kim Dzsong-un
  2018. május 11.

  Szingapúrban találkozik egymással Donald Trump és Kim Dzsong-un

  Történelmi esemény helyszíne lesz június 12-én Szingapúr, ahol először találkozik egymással hivatalban lévő amerikai elnök és észak-koreai vezető. A helyszínt Donald Trump a Twitteren jelentette be csütörtökön.

 • Izrael felszámolta Irán szinte összes katonai létesítményét Szíriában
  2018. május 10.

  Izrael felszámolta Irán szinte összes katonai létesítményét Szíriában

  Izrael megsemmisítette Irán szinte összes szíriai katonai létesítményét – jelentette be az izraeli védelmi miniszter. A zsidó állam azután mért válaszcsapást szomszédjára, hogy éjszaka a Szíriában állomásozó iráni erők rakétákat lőttek ki a Golán-fennsíkra. Benjamin Netanjahu azt mondta: Izraelnek joga van megvédenie magát az iráni agressziótól.

 • Világhíradó extra - 2018.05.09.
  2018. május 09.

  Világhíradó extra - 2018.05.09.

  Csaknem egyéves szervezés után sikerült bejutnia stábunknak a világ talán legzártabb országába, Észak-Koreába. Novák András és forgató csapata a Baptista Szerteszolgáltat munkatársaihoz csatlakozott, hogy megmutassák milyen az élet most Észak-Koreában.

 • Újabb légicsapásokat mértek az amerikaiak az Iszlám Állam szíriai állásaira
  2018. május 08.

  Újabb légicsapásokat mértek az amerikaiak az Iszlám Állam szíriai állásaira

  Az Egyesült Államok és szövetségesei már 2014-ben indítottak egy hadműveletet a terrorszervezet ellen. A haditengerészet most erősítést küldött a Földközi-tengeren szolgáló Hatodik Flottának. Az új vadászbombázók már támadásba is lendültek.

 • Letette az elnöki esküt Vlagyimir Putyin
  2018. május 07.

  Letette az elnöki esküt Vlagyimir Putyin

  Ezzel hivatalosan is megkezdte negyedik 6 éves ciklusát. Putyin beiktatás után tartott beszédében kiemelte: Oroszországának áttörésre van szüksége az élet minden területén. A beiktatási ünnepség előtt több száz ellenzéki tüntetőt tartóztatott le a rendőrség.

 • Világhíradó válogatás - 2018.05.07.
  2018. május 07.

  Világhíradó válogatás - 2018.05.07.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Egy éve választották meg Macront
  2018. május 04.

  Egy éve választották meg Macront

  Egy évvel ezelőtt választották meg Emmanuel Macront Franciaország elnökévé. A centrista politikus eddigi kormányzása során elkezdte beváltani kampányígéreteit, a hatásuk azonban egyelőre csak kevéssé érezhető. Franciaország nemzetközi megítélése javult, az azonban kérdéses: túléli-e Macron a munkaügyi reformja miatti konfliktust a szakszervezetekkel.

 • Facebook-botrány: Bezár az adatlopással vádolt cég
  2018. május 03.

  Facebook-botrány: Bezár az adatlopással vádolt cég

  Bezár a Cambridge Analytica, ami a vádak szerint 2014 óta legalább 87 millió Facebook-felhasználó adatait lopta el. A cég évekkel ezelőtt készített a közösségi oldalra egy kvízt, amelynek kitöltőin keresztül ismerőseik adatait is begyűjtötte. Az információkat célzott politikai marketingre használták, többek közt Donald Trump választási kampányában.

 • Izrael: Irán hazudott az atomprogramjáról
  2018. május 02.

  Izrael: Irán hazudott az atomprogramjáról

  A Hirosimára dobott bomba ötszörös erejével bíró nukleáris robbanófejet fejlesztett Irán - legalábbis ez derül ki azokból a dokumentumokból, amelyet az izraeli hírszerzés szerzett meg Teherántól. Izrael szerint Irán hazudott atomprogramjáról, Benjamin Netanjahu arra kérte az Egyesült Államok elnökét: ezt is vegye figyelembe, amikor az atomalku meghosszabbításáról dönt.

 • Kínai műsorral gazdagodik az ATV kínálata
  2018. május 02.

  Kínai műsorral gazdagodik az ATV kínálata

  Új, kínai műsorral bővülhet az ATV program kínálata. Ha minden jól megy hamarosan a „Here Is China” vagyis az „Itt van Kína” című műsort láthatják a magyar nézők csatornánkon.

 • Világhíradó extra - 2018.05.01.
  2018. május 01.

  Világhíradó extra - 2018.05.01.

  Április 18-án ünnepelte megalakulásának 70. évfordulóját Izrael állama. Novák András helyszíni beszámolója a három napos ünnepségről.

Loading...