Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

december 18. kedd 22:50

Korábbi adások

 • Folytatódnak a sárgamellényes tüntetések
  2018. december 17.

  Folytatódnak a sárgamellényes tüntetések

  Európában több országban is demonstrációk voltak a hétvégén. Franciaországban a sárgamellényesek, Athénben a nyugdíjasok, Brüsszelben szélsőjobboldali szervezetek tüntettek, Bécsben pedig közel 20 ezer ember vonult az utcákra a kormány ellen.

 • Nem nyitják újra a Brexit tárgyalásokat
  2018. december 14.

  Nem nyitják újra a Brexit tárgyalásokat

  Nem találja a kiutat a Brexit válságból Theresa May. A brit kormányfő a héten vitte volna a szigetország törvényhozása elé az Európai Unióból történő kiválás feltételrendszerét, ám annak várható leszavazása miatt végül jövő évre halasztotta a voksolást.

 • Theresa May csatát nyert, de a háborúban rosszul áll
  2018. december 13.

  Theresa May csatát nyert, de a háborúban rosszul áll

  Megnyerte a bizalmi szavazást, a háborúban azonban még így is vesztésre áll Theresa May. A szavazáson a beadványt ugyan elutasította a frakció, elemzők azonban kiemelik: a 317 konzervatív képviselő közül több, mint 100-an támogatták azt.

 • Terrortámadás a karácsonyi vásár ellen
  2018. december 12.

  Terrortámadás a karácsonyi vásár ellen

  Terror-támadás történt Franciaország egyik legismertebb karácsonyi vásárán. Strasbourgban három emberrel végzett, 12-őt pedig megsebesített egy marokkói származású fegyveres.

 • Megmentenék a Brexit-megállapodást
  2018. december 11.

  Megmentenék a Brexit-megállapodást

  Megmentené az EU a britek uniós kilépéséről szóló megállapodását, amelyről ma szavazott volna a londoni parlament. Theresa May elhalasztotta a voksolást, mert attól tartott, nem kapna elég támogatást.

 • 70,4%-ot kapott a győztes párt az örmény parlamenti választáson
  2018. december 10.

  70,4%-ot kapott a győztes párt az örmény parlamenti választáson

  Hatalmas fölénnyel nyerte a vasárnap tartott előrehozott parlamenti választást Örményországban Nikol Pasinján ügyvezető miniszterelnök pártszövetsége. A leadott voksok 70,4%-át kapták meg. A korábbi kormánypárt 4,7%-kal be sem jutott a törvényhozásba.

 • Francia tüntetések: Közel 90 ezer rendvédelmi alkalmazottat vezényelnek utcára
  2018. december 07.

  Francia tüntetések: Közel 90 ezer rendvédelmi alkalmazottat vezényelnek utcára

  A rendvédelmi erők közel 90 ezer tagját vezényelik az utcákra a hétvégén Franciaországban. A sárgamellényesek szombaton ugyanis országszerte újabb tüntetésekre készülnek, és a kormány közlése szerint minden korábbinál durvább incidensekre is számítani lehet.

 • Őrizetbe vették a Huawei pénzügyi igazgatóját
  2018. december 06.

  Őrizetbe vették a Huawei pénzügyi igazgatóját

  Amerikai hatóságok kérésére Kanadában őrizetbe vették a Huawei globális pénzügyi igazgatóját. A kínai távközlési óriásvállalat alapítójának a lányát már a hétvégén letartóztatták, ám lapok csak most számoltak be a hírről.

 • Brexit: Nő a feszültség Theresa May és a parlament között
  2018. december 05.

  Brexit: Nő a feszültség Theresa May és a parlament között

  A törvényhozás kimondta, hogy a kormány megsértette a szuverenitását egy Brexittel kapcsolatos állásfoglalás részleges eltitkolása miatt. Másrészt az alsóház felhatalmazta magát, a Brexit-folyamat irányítására, ha jövő héten leszavazzák May kilépési megállapodás-tervezetét.

 • Megsemmisítik a Hezbollah alagútjait
  2018. december 04.

  Megsemmisítik a Hezbollah alagútjait

  Az izraeli haderő feltérképezi és megsemmisíti a Hezbollah alagútjait az ország északi határán. A hadsereg közleménye szerint tudomásuk van arról, hogy a terrorszervezet több alagutat is fúrt az izraeli területek felé, ám ezeket még nem vették használatba.

 • Folytatódnak a francia tüntetések
  2018. december 03.

  Folytatódnak a francia tüntetések

  Válságértekezletet tartott a francia kormány vasárnap, miután az úgynevezett sárga-mellényes tüntetések továbbra sem csillapodnak. A hétvégén több francia városban összesen mintegy 150 ezer ember vonult az utcákra.

Loading...