Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

március 19. hétfő 22:55

Korábbi adások

 • Világhíradó extra - 2018.03.15.
  2018. március 15.

  Világhíradó extra - 2018.03.15.

  Novák András riportfilmje a világ 8. csodájáról, a kínai Agyaghadseregről.

 • Zajlik az élet Trump körül
  2018. március 14.

  Zajlik az élet Trump körül

  Zajlik az élet Donald Trump körül: váratlan személycserék, kereskedelmi háború, mexikói látogatás, készülődés az észak-koreai tárgyalásokra. És ha ez még mind nem lenne elég, Pennsylvaniában is érdekesen alakult a képviselői pótválasztás.

 • Két újabb csomagbomba robbant Texasban
  2018. március 13.

  Két újabb csomagbomba robbant Texasban

  Két újabb csomagbomba robbant fel Texas állam fővárosában, Austinban. Az egyik detonációban egy fekete tinédzser és egy fekete nő halt meg, a másikban pedig egy idősebb latinó asszony. Március elején egy 39 éves fekete férfit öltek meg ugyanígy. A rendőrség nem zárta ki, hogy rasszista indíték áll a merényletek hátterében, amelyek összefüggésben lehetnek egymással.

 • Putyin a legesélyesebb jelölt az orosz választások előtt
  2018. március 12.

  Putyin a legesélyesebb jelölt az orosz választások előtt

  Magasan vezeti az orosz közvélemény-kutatásokat Vlagyimir Putyin. Oroszországban egy hét van hátra az elnökválasztás első fordulójáig, a nyolc jelölt közül pedig a jelenlegi elnök messze a legesélyesebb. Putyin azt mondta: nem tervez változtatni az orosz alkotmányon, ezért csak 2024-ig tervez elnök maradni.

 • Világhíradó válogatás - 2018.03.12.
  2018. március 12.

  Világhíradó válogatás - 2018.03.12.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Idegméreggel támadták meg a volt kémet
  2018. március 08.

  Idegméreggel támadták meg a volt kémet

  Kiderült, mitől került eszméletlen állapotba egy volt orosz ügynök és lánya egy brit kisvárosban még vasárnap: a súlyos állapotukat egy rendkívül ritka idegméreg okozta – jelentette be a brit belügyminiszter.

 • Trump: Észak-Korea őszintén akar tárgyalni
  2018. március 07.

  Trump: Észak-Korea őszintén akar tárgyalni

  Lemondott Donald Trump egyik legfontosabb gazdasági tanácsadója. Gary Cohn a Gazdasági Bizottságot vezette, kulcsszerepe volt a kormányzat adóreformjának kidolgozásában. Állítólag azért távozik a Fehér Házból, mert nem sikerült elérnie, hogy ne vezessenek be importvámokat. Trump közben azt mondta: elhiszi, hogy Észak-Korea valóban tárgyalóasztalhoz ülne az Egyesült Államokkal.

 • Csúcstalálkozót tart a két Korea
  2018. március 06.

  Csúcstalálkozót tart a két Korea

  Hamarosan csúcstalálkozót tart a két Korea. A két ország vezetője áprilisban találkozik majd. Kim Dzsong Un állítólag abba is belement, hogy a nukleáris leszerelésről tárgyaljon Washingtonnal. Közben szakértők szerint újraindíthatta a plutónium gyártását Észak-Korea. Erre utalnak a jongbjoni atomerőműről készített műholdfelvételek.

 • Kiosztották az idei Oscar-díjakat
  2018. március 05.

  Kiosztották az idei Oscar-díjakat

  Nem kapta meg a Legjobb Idegen Nyelvű Filmnek járó díjat Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című drámája a 90. Oscar-gálán. Ebben a kategóriában két éve Nemes Jeles László Saul Fia című filmje nyert. Tavaly pedig Deák Kristóf Mindenki című alkotását választották a Legjobb Élőszereplős Rövidfilmnek.

 • Világhíradó válogatás - 2018.03.05.
  2018. március 05.

  Világhíradó válogatás - 2018.03.05.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Folytatódnak a támadások Kelet-Gúta ellen
  2018. március 02.

  Folytatódnak a támadások Kelet-Gúta ellen

  400 ezer civil lakos szorult a kormányzati ostromgyűrű mögé a szíriai Kelet-Gútában. Megfigyelők szerint az itt élők helyzete kétségbeejtő: csak az elmúlt két hétben két kórházat bombáztak le.

 • Nehezen búcsúzik a tél Európától
  2018. március 01.

  Nehezen búcsúzik a tél Európától

  Nehezen búcsúzik a tél Európától, amelynek több országában még a naptári tavasz első napján is ítéletidő volt. A kontinensen egy szibériai eredetű hidegfront söpör végig, olyan rendkívüli fagyokkal és havazással, ami szokatlan az évnek ezen időszakában.

Loading...