Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

június 23. péntek 22:50

Korábbi adások

 • Felrobbantották a Nagymecsetet Moszulban
  2017. június 22.

  Felrobbantották a Nagymecsetet Moszulban

  Egy 800 éves, történelmi jelentőségű mecsetet robbantott fel az Iszlám Állam az iraki Moszulban. Miközben a kormányerők egyre közelebb kerülnek az utolsó, még a terroristák kezén levő városrész felszabadításához, az ISIS fegyveresei a levegőbe repítették az An-Nuri Nagymecset épületét. Ez egyes magyarázatok szerint azt jelentheti, hogy a terrorszervezet beismerte a vereségét: ebben a mecsetben kiáltotta ki a kalifátust Abu Bkr al-Bagdadi 2014-ben.

 • Újabb merényletkísérlet volt Brüsszelben
  2017. június 21.

  Újabb merényletkísérlet volt Brüsszelben

  Csak a szerencsének köszönhetően nem történt egy újabb súlyos terrortámadás Brüsszelben. A belga főváros központi pályaudvarán egy marokkói férfi próbálta meg működésbe hozni a nála lévő pokolgépet, ám az csupán kigyulladt és két kisebb robbanás történt.

 • Meghalt az Észak-Koreából hazahozott amerikai fogoly
  2017. június 20.

  Meghalt az Észak-Koreából hazahozott amerikai fogoly

  Életét vesztette az az amerikai egyetemista, akit kómában szállítottak haza az észak-koreai fogságból a múlt héten. A 22 éves Otto Warmbier nem ébredt fel a kómából, kezelés közben halt meg a cincinnati kórházban.

 • Muszlimokat gázolt el egy furgon Londonban
  2017. június 19.

  Muszlimokat gázolt el egy furgon Londonban

  Újabb terrortámadás történt Londonban. Hajnalban egy férfi kisfurgonnal hajtott egy mecsetből távozó tömegbe. A támadásban tízen megsebesültek, egy férfi pedig meghalt. A merénylet elkövetőjét elfogták. Szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy minden muszlimot megöl.

 • Világhíradó válogatás - 2017.06.19.
  2017. június 19.

  Világhíradó válogatás - 2017.06.19.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Válaszokat követelnek a tűzvészről Londonban
  2017. június 16.

  Válaszokat követelnek a tűzvészről Londonban

  II. Erzsébet királynő és Vilmos herceg is ellátogatott a szerdai londoni tűzvész helyszínére, ahol nem sokkal korábban dühös bekiabálásokkal zavarták meg a londoni polgármester sajtótájékoztatóját. A hatóságok szerint legalább 30-an meghaltak, de az áldozatok száma akár 100 fölé is emelkedhet.

 • Kiégett londoni toronyház: Több száz halálos áldozat is lehet
  2017. június 15.

  Kiégett londoni toronyház: Több száz halálos áldozat is lehet

  Több száz halálos áldozata is lehet a londoni toronyházban kitört tűznek, a város tűzoltóparancsnoka szerint ugyanis szinte semmi esély nincs arra, hogy az épületben túlélőket találjanak.

 • Észak-Korea szabadon engedte amerikai foglyát
  2017. június 14.

  Észak-Korea szabadon engedte amerikai foglyát

  Szabadon engedte a mintegy egy éve kómába esett amerikai foglyát Észak-Korea. A 22 éves egyetemistát 2016 elején 15 év kényszermunkára ítélték, miután megpróbált egy propaganda plakátot ellopni abban a szállodában, ahol a szilvesztert töltötte.

 • Új szabályozás az európai légi közlekedésben
  2017. június 13.

  Új szabályozás az európai légi közlekedésben

  Új szabályozást vezetne be a nem európai légitársaságokkal szemben az unió közlekedési biztosa. Több európai társaság ugyanis arra panaszkodik: nem tudnak versenyben maradni, mert harmadik országbeli versenytársaik illegális államai támogatásban részesültek.

 • A korrupció ellen demonstráltak Oroszországban
  2017. június 12.

  A korrupció ellen demonstráltak Oroszországban

  Tízezrek demonstráltak Moszkvában – a korrupcióellenes demonstrációt Alekszij Navalnij hirdette meg. Az ellenzéki politikust ugyanakkor a hatóságok nem engedték el a megmozdulásra: felesége közleménye szerint a rendőrök az otthona kapujában vették őrizetbe.

 • Világhíradó válogatás - 2017.06.12.
  2017. június 12.

  Világhíradó válogatás - 2017.06.12.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • 2017. június 09.

  "Eljátszott" többség

  Vereséggel felérő győzelmet aratott Nagy-Britanniában a konzervatív kormánypárt az előrehozott választáson. Nem sikerült, amit Theresa May kormányfő remélt: megerősíteni felhatalmazásukat a Brexit-tárgyalások megkezdéséhez. Sőt, a konzervatívok elvesztették eddigi abszolút többségüket a parlament alsóházában.

 • Előrehozott választások Nagy-Britanniában
  2017. június 08.

  Előrehozott választások Nagy-Britanniában

  Előrehozott választásokat tartottak Nagy Britanniában. Az országot ért terrortámadások és a britek uniós kilépése miatt bizonytalan az eredmény. A szavazóurnák magyar idő szerint tizenegy órakor zártak.

 • Újabb részletek az iráni kettős merényletről
  2017. június 07.

  Újabb részletek az iráni kettős merényletről

  Több terrortámadást hajtott végre az Iszlám Állam Iránban. Szerda délelőtt fegyveresek törtek be a teheráni parlament épületébe. A terroristák beszámolók szerint válogatás nélkül lőttek az ott tartózkodókra majd túszokat ejtettek.

 • Diplomáciai blokád alatt Katar
  2017. június 06.

  Diplomáciai blokád alatt Katar

  Élelmiszerválság és olajár-csökkenés kíséri Katarban az ellene indított diplomáciai blokádot, amihez már nyolc ország csatlakozott. A vád: a terrorizmus támogatása és mások belügyeibe való beavatkozás.

 • Világhíradó extra - 2017.06.06.
  2017. június 06.

  Világhíradó extra - 2017.06.06.

  Novák András riportfilmje.

 • Amerika kilép a klímaegyezményből
  2017. június 02.

  Amerika kilép a klímaegyezményből

  A republikánusok üdvözölték, a demokraták elítélték, a világ legtöbb vezetője mélyen csalódott Donlad Trumpban a párizsi klímaegyezmény felmondása miatt.

 • Élesedik a verseny a nagy-britanniai választások előtt
  2017. június 01.

  Élesedik a verseny a nagy-britanniai választások előtt

  Theresa May személye állt a brit televíziós választási vita középpontjában – annak ellenére, hogy a brit kormányfő nem jelent meg a BBC által rendezett szópárbajon. Felmérések szerint ez nem feltétlenül okozott azonnali hátrányt a Konzervatívoknak, de sok elemző arra figyelmeztet: a kezdeti meggyőző fölényük a jövő hét végére akár el is olvadhat a Munkáspárttal szemben.

Loading...