Kövessen minket a Facebookon
Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

július 16. hétfő 22:50

Korábbi adások

 • Vita a migránsok szárazföldre lépéséről Olaszországban
  2018. július 13.

  Vita a migránsok szárazföldre lépéséről Olaszországban

  Az olasz elnök közbeavatkozására partra léphetett Szicíliában az a 67 migráns, akiknek a helyzete napok óta komoly belpolitikai vitákat szült az országban. Az államfő döntése ugyanakkor tovább mélyítette a politikai vitákat.

 • Feszült hangulatban zajlott a NATO-csúcs első napja
  2018. július 12.

  Feszült hangulatban zajlott a NATO-csúcs első napja

  Minden eddiginél barátságtalanabb, számon kérő hangulatban telt a NATO-csúcstalálkozó első napja szerdán, csütörtökre azonban már a pozitív nyilatkozatoké lett a terep Brüsszelben. Egy új ország is meghívást kapott a katonai szövetségbe.

 • A védelmi kiadásokról szól a NATO-csúcs
  2018. július 11.

  A védelmi kiadásokról szól a NATO-csúcs

  Európába érkezett az amerikai elnök. Donald Trump brüsszeli kétnapos NATO-csúcson vesz részt. Trump már a tárgyalások előtt keményen bírálta Németországot: véleménye szerint Berlin Oroszország foglya, és kritizálta azt is, hogy a németek évente dollár-milliárdokat fizetnek Moszkvának olajért és gázért, miközben - véleménye szerint - Amerika rengeteget költ a kontinens védelmére.

 • Káoszt okozott a brexodus
  2018. július 10.

  Káoszt okozott a brexodus

  Háromból kettő brit már nem bízik abban, hogy Theresa May megfelelően vezetné a Brexit-tárgyalásokat – derült ki egy frissen publikált felmérésből.

 • Lemondott a brexit-ügyi miniszter
  2018. július 09.

  Lemondott a brexit-ügyi miniszter

  Hétfő hajnalban benyújtotta lemondását David Davis, a brit kormány brexit-ügyi minisztere. Véleménye szerint a kormány politikája ellentétes azzal, amiről az ország az uniós tagságról szóló népszavazáson voksolt.

 • Egyre intenzívebb a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között
  2018. július 06.

  Egyre intenzívebb a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között

  Elszabadulni látszik a kínai-amerikai kereskedelmi háború. Donald Trump 25 százalékos büntető-tarifái életbe léptek, 818 árufajtát összesen 34 milliárd dollár értékben érint a Trump-csomag. Válaszul a kínaiak hasonló összegben 545 fajta termékre vetettek ki extra vámokat.

 • Exkluzív tudósítás Boszniából
  2018. július 06.

  Exkluzív tudósítás Boszniából

  Egyre több elhagyatott épületet foglalnak el a menekültek Boszniában. Van olyan üres épület, ahol már 5-600 migráns él illegálisan. Most a Balkánon, kb 12 ezer ember vár arra, hogy bejusson Európába.

 • Segítség a menekülteknek
  2018. július 06.

  Segítség a menekülteknek

  Több mint 300 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a júniusban újraéledt szíriai polgárháború miatt. A menekültek egy része Izrael felé vette az irányt, majd a szír és izraeli határ közötti területen táborozott le.

 • Meghalt egy mentőbúvár Thaiföldön
  2018. július 06.

  Meghalt egy mentőbúvár Thaiföldön

  Egy búvár életét veszítette annál a barlangrendszernél, amelyben 12 diák és az edzőjük rekedt bent múlt hónap végén. A 38 éves férfi önkéntesként vett részt a mentőmunkálatokban, feladata az volt, hogy oxigénpalackokat helyezzen el a barlangban azon az útvonalon, amelyen keresztül kimenekíteni készülnek a bent rekedt csoportot.

 • Üres épületeket foglalnak el a migránsok Boszniában
  2018. július 06.

  Üres épületeket foglalnak el a migránsok Boszniában

  Egyre több elhagyatott épületet foglalnak el a menekültek Boszniában. Van olyan üres épület, ahol már 5-600 migráns él illegálisan. Most a Balkánon, kb 12 ezer ember vár arra, hogy bejusson Európába.

 • Megint a novicsok mérgezett Angliában
  2018. július 05.

  Megint a novicsok mérgezett Angliában

  Életveszélyes állapotban van az a brit pár, akik ugyanattól az idegméregtől lettek rosszul szombaton, mint négy hónappal ezelőtt az orosz-brit kettős ügynök, Szergej Szkripal és lánya.

 • Tiltakoznak az igazságügyi reform ellen Lengyelországban
  2018. július 04.

  Tiltakoznak az igazságügyi reform ellen Lengyelországban

  Tüntetők ezrei tiltakoztak kedden Varsóban és más lengyel városokban az igazságügyi reform ellen. A jogszabályi változásokkal a kormánypárt gyakorlatilag átveszi a teljes igazságszolgáltatási rendszer irányítását.

 • Elítélték az érseket, aki évtizedeken át eltussolta a pedofilbotrányokat
  2018. július 03.

  Elítélték az érseket, aki évtizedeken át eltussolta a pedofilbotrányokat

  Egy év szabadságvesztésre ítélték Ausztráliában Adelaide érsekét egy pap gyermekmolesztálási ügyeinek eltussolása miatt. A következő hetekben megvizsgálják, hogy a 67 éves, kezdődő Alzheimer-kórban szenvedő Philip Wilson töltheti-e házi őrizetben a büntetését.

 • Jordánia segélyt ad a szíriai menekülteknek
  2018. július 02.

  Jordánia segélyt ad a szíriai menekülteknek

  Jordániában országszerte gyűjteni kezdtek a szíriai menekültek számára. Az elmúlt időszakban több ezer szíriai érkezett a jordán-szír határra, miután Szíria déli részén újraéledtek a harcok. Egyre nagyobb a nyomás a jordániai vezetésen, hogy ne csak segítse, hanem be is engedje a menekülőket.

Loading...