Kövessen minket a Facebookon
Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

november 19. hétfő 22:50

Korábbi adások

 • Brexit: Gyengülő font, billegő székek
  2018. november 16.

  Brexit: Gyengülő font, billegő székek

  Péntekre megállt a távozási hullám a brit kormányban. Többen a keményvonalas Brexit híveként ismert környezetvédelmi miniszter távozását várták, aki azonban kiállt Theresa May kabinetje mellett.

 • A Brexit-terv megvan, de több miniszter távozik
  2018. november 15.

  A Brexit-terv megvan, de több miniszter távozik

  A legtöbb elemző szerint megjósolhatatlan, milyen irányba fordulnak az események a Brexit körül. Theresa May szerda este bejelentette: a brit kabinet jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének feltétel-rendszeréről szóló megállapodás-tervezetet.

 • Politikai válságot hozhat az izraeli fegyverszünet
  2018. november 14.

  Politikai válságot hozhat az izraeli fegyverszünet

  Távozik az izraeli kormány védelmi minisztere, Avigdor Liebermann, miután határozott ellenzése ellenére Benjamin Netanjahu tűzszünetet kötött a Hamasszal. A lépés akár a kormány-koalíció felbomlásához, és előrehozott választásokhoz is vezethet Izraelben.

 • Kiújult az erőszak a Gázai-övezetben
  2018. november 13.

  Kiújult az erőszak a Gázai-övezetben

  Fél nap alatt közel 400 rakétát lőtt ki a Hamasz Izraelre. A töltetek többségét még a levegőben megsemmisítette a Vaskupola légvédelmi rendszer, néhány azonban áthatolt azon, és az egyik egy négyemeletes ház legfelső szintjét is eltalálta.

 • Izraeli kommandósok végeztek a Hamasz két katonai parancsnokával
  2018. november 12.

  Izraeli kommandósok végeztek a Hamasz két katonai parancsnokával

  Mintegy negyven rakétát lőtt ki palesztin célpontokra az izraeli légierő vasárnap éjjel. A támadásban hat ember életét vesztette, köztük a Hamasz két katonai parancsnoka. A Gázai övezetet uraló terrorszervezet a tűzszünet elleni támadásként értékelte az akciót.

 • Terrortámadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontnál
  2018. november 09.

  Terrortámadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontnál

  Több embert megkéselt, egyiküket halálosan egy férfi Ausztráliában. A támadó előbb gépkocsijával szándékosan nekihajtott egy bevásárlóközpont épületének, az autó lángra kapott, majd a járókelőkre és a helyszínre érkező rendőrökre is rátámadt.

 • Lemondott az amerikai igazságügyminiszter
  2018. november 08.

  Lemondott az amerikai igazságügyminiszter

  Az utolsó hivatalos eredmények jóformán még meg sem érkeztek az amerikai félidős választásokról, a helyi politikai élet máris a 2020-as elnök-választással szemez.

 • Egyesült Államok, félidős választás: Elmaradt a „kék hullám”
  2018. november 07.

  Egyesült Államok, félidős választás: Elmaradt a „kék hullám”

  „Ha a félidős választások népszavazást jelentenének Donald Trump eddigi elnökségéről, nem lenne miért panaszkodnia”. Így kommentálták elemzők a keddi, félidős választások eredményét. A demokraták által ígért „kék hullám” ugyanis elmaradt.

 • Megújított szankciókat vezetett be Iránnal szemben az Egyesült Államok
  2018. november 06.

  Megújított szankciókat vezetett be Iránnal szemben az Egyesült Államok

  A nemzetközi közösség 3 éve megállapodást kötött a perzsa állammal, amely vállalta, hogy 15 évig korlátozza az urán-dúsítást, cserébe a rá kiszabott szankciók enyhítéséért. Trump elnök idén májusban felmondta a megállapodást, mert szerinte Irán kijátszotta azt.

 • Lázban ég Amerika a félidős választások előtt
  2018. november 05.

  Lázban ég Amerika a félidős választások előtt

  Mindkét oldal teljes erőbedobással kampányol az Egyesült Államokban a félidős választások előtti utolsó órákban. Elemzések azt mutatják: a most elköltött pénzek értéke megközelíti a 2016-os elnökválasztás során elköltött összeg nagyságát.

Loading...