Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

április 26. szerda 22:50

Korábbi adások

 • Amerikai tengeralattjáró érkezett Dél-Korea partjaihoz
  2017. április 25.

  Amerikai tengeralattjáró érkezett Dél-Korea partjaihoz

  Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre Észak-Koreában a hadsereg megalapításának 85-ik évfordulója alkalmából. Közben megérkezett Dél-Koreába az Egyesült Államok egyik atom-tengeralattjárója, amihez napokon belül csatlakozhat az amerikai haditengerészet támadó csoportja is.

 • Francia választások: Macron és Le Pen a második fordulóban
  2017. április 24.

  Francia választások: Macron és Le Pen a második fordulóban

  Az volt a meglepetés, hogy nem volt meglepetés Franciaországban, az elnökválasztás első fordulójában. A sok bizonytalansági tényező ellenére végül teljesült a papírforma, és a függetlenként induló, centrista Emmanuel Macron, valamint a szélsőjobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen jutott be a mindent eldöntő, májusi második fordulóba.

 • Világhíradó válogatás - 2017.04.24.
  2017. április 24.

  Világhíradó válogatás - 2017.04.24.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Hidegháborús feszültség Kelet-Európában
  2017. április 21.

  Hidegháborús feszültség Kelet-Európában

  A hidegháborút idéző feszültség uralkodik Kelet-Európában, ahol egymást érik az orosz és a NATO hadgyakorlatok. A térség országai orosz agressziótól tartanak a Krím-félsziget 2014-es orosz annektálása és a kelet-ukrajnai harcok kirobbanása óta.

 • Amerika kihátrál az Iránnal kötött atompaktumból?
  2017. április 20.

  Amerika kihátrál az Iránnal kötött atompaktumból?

  Elemzők szerint megindulhat Amerika visszavonulása az Iránnal 2015-ben kötött atompaktumból. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán élesen kritizálta a megállapodást: kijelentette, hogy az nem képes Irán atomhatalmi törekvéseit korlátozni.

 • Atomháborúval fenyeget Észak-Korea
  2017. április 19.

  Atomháborúval fenyeget Észak-Korea

  Lapértesülések szerint észak-koreai tesztrakéták lelövését fontolgatja a Pentagon. Washington a lépéssel erődemonstrációt hajtana végre. Egyes elemzők szerint ez jelentheti a Mike Pence amerikai alelnök által bejelentett „stratégiai türelem végét”. Mások viszont arra figyelmeztetnek: óriási kockázattal járhat egy ilyen döntés.

 • Erdogan: A saját utunkat járjuk
  2017. április 18.

  Erdogan: A saját utunkat járjuk

  Lassan csordogálnak a külföldi gratulációk a népszavazáson szűk győzelmet arató Recep Tayip Erdoganhoz. Nyugatról csak Donald Trump telefonhívása és Orbán Viktor gratulációja futott be eddig a török elnökhöz.

 • Világhíradó extra - 2017.04.18.
  2017. április 18.

  Világhíradó extra - 2017.04.18.

  Az irakai Moszulban már hónapok óta ádáz harc folyik a kormányerők és az Iszlám Állam terroristái között. Novák András exkluzív riportja.

 • Kómában szülte meg a kisbabáját, később magához tért
  2017. április 13.

  Kómában szülte meg a kisbabáját, később magához tért

  Magához tért Argentínában az a rendőrnő, aki pár hónapja kómában fekve szülte meg kisfiát. Családja és orvosai valóságos csodának tartják, ami vele történt, és azt remélik, hogy teljesen rendbe fog jönni.

 • Dortmundi merénylet: Őrizetbe vettek egy embert
  2017. április 12.

  Dortmundi merénylet: Őrizetbe vettek egy embert

  Letartóztatott a német rendőrség egy férfit, akit a dortmundi robbantásos merénylettel gyanúsítanak. A Borussia Dortmund futballcsapat ellen elkövetett merénylet helyszínén egy levelet találtak, amely arra utal, hogy az elkövetők muszlim szélsőségesek lehettek. Később azonban egy szélsőbaloldali csoport is magára vállalta a merényletet.

 • Háborúval fenyeget Észak-Korea
  2017. április 11.

  Háborúval fenyeget Észak-Korea

  Ismét háborúval fenyegetőzik Phenjan. Az észak-koreai rezsim dühét ezúttal az váltotta ki, hogy az Egyesült Államok hadihajókat küldött a Koreai-félsziget közelébe. Washington egyébként korábban a kommunista diktatúra nukleáris fenyegetései miatt döntött a mozgósításról.

 • Az Iszlám Állam robbantott az egyiptomi keresztény templomoknál
  2017. április 10.

  Az Iszlám Állam robbantott az egyiptomi keresztény templomoknál

  Rendkívüli állapotot hirdettek Egyiptomban, miután kettős-terrortámadást hajtottak végre keresztény célpontok ellen. A virágvasárnapi istentiszteleteken elkövetett merényletekben legalább 44-en haltak meg, sok sebesült továbbra is életveszélyben van.

 • Világhíradó válogatás - 2017.04.10.
  2017. április 10.

  Világhíradó válogatás - 2017.04.10.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

 • Rakétacsapással válaszolt a szíriai vegyifegyver-támadásra Donald Trump
  2017. április 07.

  Rakétacsapással válaszolt a szíriai vegyifegyver-támadásra Donald Trump

  Az amerikai elnök több országgal egyeztetett tervéről, majd csütörtök este rendelte el a támadást. A Pentagon szerint céljuk az elrettentés volt, nem tervezik a folytatását.

 • Újabb bombát találtak Szentpéterváron
  2017. április 06.

  Újabb bombát találtak Szentpéterváron

  Újabb bombát találtak az orosz hatóságok Szentpéterváron. A rendőrök a hétfői robbantás elkövetőjének tettestársait vették őrizetbe: az ő lakásukon hatástalanították a detonátort.

 • Brutális vegyifegyver-támadás Szíriában
  2017. április 05.

  Brutális vegyifegyver-támadás Szíriában

  A felkelőket vádolja a szíriai mérgesgáz-támadással Oroszország. A moszkvai védelmi minisztérium elismerte, hogy légicsapást hajtottak végre Idlib tartományban, de a vegyi anyagok szerintük a felkelők fegyverraktárából származnak.

 • Iszlám szál az orosz merénylet mögött
  2017. április 04.

  Iszlám szál az orosz merénylet mögött

  Agyonlőttek két rendőrt a dél-oroszországi Asztrahánban. A terület kormányzója szerint a támadást radikális iszlamisták követték el. Nem kizárt, hogy újabb terrorcselekményről van szó. A hétfői, szentpétervári merényletért még egyik terrorszervezet sem vállalta a felelősséget, bár korábban az Iszlám Állam propagandájában arra szólította fel követőit, hogy „égessék fel” Oroszországot.

 • Azonosítják a kolumbiai sárlavina áldozatait
  2017. április 03.

  Azonosítják a kolumbiai sárlavina áldozatait

  Vasárnap is nagy erővel keresték az áldozatait annak a sárlavinának, amely szombaton hatalmas pusztítást végzett egy dél-kolumbiai városban. A katasztrófában több, mint 250-en meghaltak, illetve több százan megsérültek és eltűntek.

 • Világhíradó válogatás - 2017.04.03.
  2017. április 03.

  Világhíradó válogatás - 2017.04.03.

  Összefoglaló az elmúlt hét eseményeiből.

Loading...