Kövessen minket a Facebookon
Világhíradó

Világhíradó

Friss hírek a nagyvilágból és ami mögöttük van.

szeptember 26. szerda 22:50

Korábbi adások

 • Zaklatással vádolják Donald Trump főbírójelöltjét
  2018. szeptember 25.

  Zaklatással vádolják Donald Trump főbírójelöltjét

  Egy harmadik nő is szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trump főbírójelöltjét. Brett Kavanaugh egy televíziós interjúban tagadta az ellene felhozott vádakat.

 • Lezárult az újabb kormányválság Németországban
  2018. szeptember 24.

  Lezárult az újabb kormányválság Németországban

  Újabb válságon van túl az Angela Merkel vezette német kormánykoalíció. A feszültség a helyi titkosszolgálatok korábbi vezetőjének sorsa miatt alakult ki a szociáldemokraták, valamint az ország menekültpolitikáját folyamatosan kritizáló CSU között.

 • A tavalyi razziákra emlékeztek Spanyolországban
  2018. szeptember 21.

  A tavalyi razziákra emlékeztek Spanyolországban

  Több ezren demonstráltak Barcelonában amiatt, hogy éppen egy évvel ezelőtt tartott a rendőrség razziákat a katalán kormány irodáiban. A tüntetők most a letartóztatott politikusok és emberi jogi aktivisták szabadon bocsátását követelték Madridtól.

 • A migrációról és a Brexitről tárgyaltak az uniós vezetők az EU-csúcson
  2018. szeptember 20.

  A migrációról és a Brexitről tárgyaltak az uniós vezetők az EU-csúcson

  A migráció, a biztonság valamint Nagy-Britannia jövő évi kilépésének kérdéseiről tárgyaltak a tagállamok vezetői a szerda este kezdődött salzburgi informális EU-csúcson. Az uniós állam- és kormányfők találkozóján Sebastian Kurz osztrák kancellár arról beszélt: a bevándorlók európai uniós tagországok közötti elosztása nem jelent megoldást a migrációs krízisre.

 • Belebukott a chemnitzi eseményekbe a német titkosszolgálat vezetője
  2018. szeptember 19.

  Belebukott a chemnitzi eseményekbe a német titkosszolgálat vezetője

  Elmozdították állásából a német titkosszolgálatok vezetőjét. Hans-Georg Maassen azt követően került a támadások középpontjába, hogy kijelentette: nem igaz, hogy Chemnitzben szélsőjobbos aktivisták bevándorlókra vadásztak. Ezzel kétségbe vonta Angela Merkel szavait. A kancellár ugyanis tényként beszélt az „elfogadhatatlan menekült-vadászatról”

 • Tovább durvul az amerikai-kínai vámháború
  2018. szeptember 18.

  Tovább durvul az amerikai-kínai vámháború

  Donald Trump újabb 200 milliárd dollár értékű kínai importtermékre készül 10 százalékos védővámot kivetni. Az amerikai elnök ráadásul azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben Peking megtorló intézkedésekkel válaszol, Washington egy újabb szakaszba léphet, amely több, mint 260 milliárd dollár értékű terméket érinthet.

 • A migrációról egyeztetett Kurz és Macron
  2018. szeptember 17.

  A migrációról egyeztetett Kurz és Macron

  Bécs és Párizs is támogatja az Európai Bizottság felvetését az unió külső határainak védelméről. Hétfőn Párizsban tárgyalt az unió soros oszták elnökségének prioritásairól a francia elnök és az osztrák kancellár. A közleményük szerint elsősorban a Brexit és a migráció kérdéséről esett szó.

 • Szíriai békekonferenciát tartottak
  2018. szeptember 14.

  Szíriai békekonferenciát tartottak

  Miután több ezer szíriai sebesültet ápoltak, Izrael a héten hivatalosan is megszüntette a szomszédos országban dúló polgárháború áldozatait segítő segélyprogramját.

 • 25 éves az oszlói megállapodás
  2018. szeptember 13.

  25 éves az oszlói megállapodás

  Pontosan 25 éve, 1993. szeptember 13-án írta alá Jichák Rabin izraeli miniszterelnök és Jasszer Arafat, a PFSZ elnöke az oslói egyezmény néven ismert első szerződést. A békefolyamat ezüstlakodalma helyett azonban sokan inkább a temetését tartják időszerűnek.

 • Egymillió embert evakuáltak a Florence miatt
  2018. szeptember 12.

  Egymillió embert evakuáltak a Florence miatt

  Az elmúlt harminc év legpusztítóbb hurrikánja csaphat le az Egyesült Államok délkeleti partvidékére. A Florence nevű trópusi ciklon 220 km/órás széllökésekkel, és várhatóan egy méteres csapadékkal érkezik.

 • Az USA nem fél a fenyegetéstől!
  2018. szeptember 11.

  Az USA nem fél a fenyegetéstől!

  Washington nem veszi figyelembe a hágai Nemzetközi Büntető-bíróság fenyegetéseit, megvédi saját magát és a szövetségeseit - jelentette ki Donald Trump nemzet-biztonsági tanácsadója.

 • Átformálódóban a svéd politikai térkép
  2018. szeptember 10.

  Átformálódóban a svéd politikai térkép

  Patthelyzet alakult ki Svédországban a vasárnapi választások után. A két nagy politikai oldal fej-fej mellett végzett, bár a legtöbb mandátumot a jelenleg is kormányzó Szociáldemokraták szerezték meg a jobbközép előtt.

 • Megkéselték a szélsőjobboldali jelöltet
  2018. szeptember 07.

  Megkéselték a szélsőjobboldali jelöltet

  Kampányrendezvénye közben késelték meg a brazil szélsőjobboldali elnökjelöltet. Jair Bolsonarot kórházba szállították, ahol meg kellett műteni, állapota azóta stabil.

 • Tarolhat a bevándorlásellenes párt Svédországban
  2018. szeptember 06.

  Tarolhat a bevándorlásellenes párt Svédországban

  Sem a szociáldemokraták, sem a konzervatívok nem tudják majd megszerezni a parlamenti többséget a svéd választásokon - a legfrissebb felmérések szerint. A bevándorlásellenes Svéd Demokraták nevű párt azonban történelmi sikert érhet el: a voksok akár 20 százalékát is megkaphatják.

 • Már tucatnyi halálos áldozata van a Dzsebinek
  2018. szeptember 05.

  Már tucatnyi halálos áldozata van a Dzsebinek

  Tucatnyi halálos áldozata van az elmúlt évtizedek legpusztítóbb tájfunjának Japánban, több mint 300-an pedig megsebesültek. A természeti csapás nagy károkat okozott a szigetország infrastruktúrájában is, nemzetközi repülőterek teljes forgalmát kellett leállítani. Milliók maradtak elektromos áram nélkül és százezreket kellett evakuálni.

 • Afrikába fektet milliókat Kína
  2018. szeptember 04.

  Afrikába fektet milliókat Kína

  Kína nem kevesebb, mint 50 mezőgazdasági projektet indít Afrikában, és dollármilliárdok befektetésével fejleszti kapcsolatait az elszegényedett kontinenssel.

 • Leégett a riói brazil nemzeti múzeum
  2018. szeptember 03.

  Leégett a riói brazil nemzeti múzeum

  Óriási tűzvész pusztított vasárnap éjjel a Rio de Janeiró-i brazil Nemzeti Múzeumban. A lángok megállíthatatlanul terjedtek szét a több évszázad óta álló épület falai között, ami hétfő reggelre jóformán porig égett.

Loading...