Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

december 22. hétfő 19:25

Korábbi adások

 • George F. Hemingway: McCain baromságokat beszél
  2014. december 19.

  George F. Hemingway: McCain baromságokat beszél

  Vida Ildikó Andre Goodfriend elleni feljelentése egy folyamat része, hogy megkapják az amerikaiaktól azokat a bizonyítékokat, amelyek arról szólnak, hogy a NAV elnöke részt vett korrupcióban – ezt George F. Hemingway mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szentpáli Kolos
  2014. december 19.

  Szentpáli Kolos

  Azért mondtam igent Thürmer elvtárs felkérésére, mert úgy érzem, tudnám képviselni az egyszerű embereket a parlamentben – ezt Szentpáli Kolos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy miért indul a Munkáspárt színeiben a veszprémi időközi választásokon.

 • Heil Péter
  2014. december 19.

  Heil Péter

  Túl sok a rossz hír, a magyar uniós pályázati rendszer általános képe rosszabb, mint néhány éve volt, problémák vannak az átláthatósággal – ezt Heil Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Csepreghy Nándor
  2014. december 19.

  Csepreghy Nándor

  Az Öveges programmal kapcsolatban megállja a helyét a bűncselekmény gyanúja, ezért is tettünk feljelentést – ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Charles Gati: olcsó demagógia Lázár kiutasítós kijelentése
  2014. december 18.

  Charles Gati: olcsó demagógia Lázár kiutasítós kijelentése

  Van baja Magyarországgal az amerikai kormánynak, de ezt a krízist nem Amerika kezdeményezte, hanem a magyar kormány – ezt Charles Gati mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bodnár Zoltán
  2014. december 18.

  Bodnár Zoltán

  Van egy fedősztori az MKB Bank megvásárlásával kapcsolatban, a kormány azt mondja, hogy az a jó, ha az ország bankrendszerének többsége hazai tulajdonban van, ez szolgálja a stabilitást – ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2014. december 18.

  Hadházy Ákos

  Az uniós források felhasználásának úgy kellene működnie, hogy az önkormányzat akar valamit csinálni, megnézi a pályázati lehetőségeket, majd miután talál egy megfelelőt, csinál egy beadványt, amit elbírál egy független bizottság, és elnyerik a pénzt – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Marek Bertram
  2014. december 17.

  Marek Bertram

  Az a fejlemény az ajánlóívekkel kapcsolatos feljelentésről, hogy nincs fejlemény - ezt Marek Bertram mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű tüntetés szónoka szerint ezt a feljelentést nem is kezelték választási csalásként, nem veszik számításba, hogy ennek súlya volt a választások kimenetele szempontjából.

 • Csécsei Ilona
  2014. december 17.

  Csécsei Ilona

  Vidéken és Budapesten is egyre rosszabb a helyzet szegénység szempontjából - ezt Csécsei Ilona mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Arany Liliom Alapítvány elnöke szerint vidéken összesűrűsödnek a problémák, egymást sem tudják segíteni az emberek.

 • Róna Péter
  2014. december 17.

  Róna Péter

  2015-ben az orosz gazdaság 6-8 százalékos visszaeséssel számolhat, komoly feszültségek lesznek a pénzügyi rendszerben - ezt Róna Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint a magas olajárak sok mindent eltakartak az orosz gazdaság hibáiból.

 • Cseh Katka
  2014. december 17.

  Cseh Katka

  Magyarország bőven nem használja ki a lehetőségeit, ez egy fantasztikus ország, én itt akarok élni, de azok, akik hatalmon vannak nem ezt akarják, ők ennek az ellenkezőjét cselekszik - ezt Cseh Katka mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A "Nincs hova hátrálni" elnevezésű tüntetés szónoka itthon elvégezte az orvosi egyetemet, jelenleg pedig Rotterdamban egészségpolitikát tanul.

 • Az Egyenes Beszéd vendége Krekó Péter
  2014. december 16.

  Az Egyenes Beszéd vendége Krekó Péter

  Leggyakrabban az a követelés kerül elő a tüntetők részéről, hogy az alkotmányos rendszer - amit a Fidesz alapjaiban formált át - vagy kerüljön vissza a korábbi állapotába, vagy teljesen új rendszer legyen - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kákosy Csaba
  2014. december 15.

  Kákosy Csaba

  Semmilyen gazdaságpolitikai vízió nincs a jövő évi költségvetésben - ezt Kákosy Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt gazdasági és közlekedési miniszter szerint ez a Fidesz költségvetése, ami jól mutatja a társadalompolitikai felfogásukat.

 • Mendrey László
  2014. december 15.

  Mendrey László

  A kormányzat kiváló szervezője a tüntetéseknek, minden nap van valami új ötlet, ami miatt érdemes kimenni az utcára - ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: holnap azokat várják, akik eddig is tüntetnek, mert az emberek elértek a falig, innen már nem tudnak tovább hátrálni.

 • Misetics Bálint
  2014. december 15.

  Misetics Bálint

  Olyan tiltakozó akció volt ez, ami elkerülhetetlenné tette azt, hogy szembesüljenek a képviselők azzal, hogy mit tesznek - ezt Misetics Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy reggel a szociális megszorítások ellen tüntettek a parlament előtt. Az aktivista elmondta: több molinót is magukkal vittek, amelyekre az egyre nehezebb helyzetben élők problémáit írták fel.

 • Magyar György
  2014. december 15.

  Magyar György

  Nincs gyanúsítottja Vida Ildikó feljelentésének, ettől függetlenül lehet nyomozni, de ha megtörténik a gyanúsítás, akkor jön be a képbe a diplomáciai mentesség, valószínűleg az Egyesült Államok nem fogja kiadni André Goodfriendet a magyar hatóságoknak, egy ilyen pótcselekvés kedvéért - ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint ez nem más, mint egy jogi purparlé.

 • Árok Kornél
  2014. december 15.

  Árok Kornél

  A parlamenti felszólalásában a miniszterelnök elmondta, ha nem tesz feljelentést Vida Ildikó, akkor meneszti az állásából, azonban Orbán Viktor nem munkáltatója a NAV elnökének, ezért nem mondhatott volna ilyet - ezt Árok Kornél mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában annak kapcsán, hogy kényszerítés miatt feljelentette a kormányfőt. A volt tűzoltó szerint nem történt semmi olyan bűncselekmény, ami miatt feljelentést tehetett volna a NAV elnöke.

 • Vásárhelyi Árpád
  2014. december 12.

  Vásárhelyi Árpád

  Ez egy jelentős adminisztratív terhet jelent a cégeknek, mondta Vásárhelyi Árpád az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szállítmányozással foglalkozó cég ügyvezetője szerint újra kell tarifálni mindent, ami 2004 óta nem volt probléma, hiszen a csatlakozás óta nincs vám az unión belül. Most minden termékre külön tarifa vonatkozik majd. Vásárhelyi kiemelte egy adminisztrációs hiba, amilyen például az ő cégénél, amely napi 1500 szállítást végez, mindennaposnak mondható, az komoly büntetést von majd maga után. Szerinte az áfa-csalást nem előzi meg, viszont a nem csalóknak nagyon sok fölösleges kellemetlenséget okoz.

 • Ujhelyi István
  2014. december 12.

  Ujhelyi István

  Navracsics Tibor félretájékoztatta az EU Bizottság elnökét, mondta Ujhelyi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP EU Parlamenti képviselője szerint a jövő héten ebben az ügyben még komoly csörte várható Brüsszelben. Ujhelyi István levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, hogy megtudja: jelezte-e Navracsics Tibor uniós biztos, hogy részt vesz a veszprémi időközi választási kampányban. Az EB szóvivője szerint amit Navracsics tesz, az teljes összhangban van a biztosokra vonatkozó etikai kódexszel. Úgy fogalmaz: a biztosoknak jogukban áll, hogy politikailag aktívak maradjanak, amennyiben az nem akadályozza őket biztosi szolgálatukban, és nem fenyegeti függetlenségüket hivataluk ellátásában. Ujhelyi szerint Navracsics nem civilként vett részt a kampányrendezvényeken. Holnap egy hidegvágót adok át az MSZP elnökének az országos párt értekezleten, hogy azzal vágjuk át az Orbán-rezsim által épített vasfüggönyt, tette hozzá a politikus.

 • Gulyás Balázs
  2014. december 12.

  Gulyás Balázs

  Ma a két tüntetés szervezői leültünk és kiadtunk egy közös nyilatkozatot, arról, hogy mindkét tüntetést támogatjuk, mondta Gulyás Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A vasárnapi demonstráció egyik szervezője azt mondta, nem gondolja mindenki ugyanazt, de bizonyos dolgokat egyformán elutasítanak. Vasárnapra és keddre is nagy tüntetést hirdettek a civilek. Azért „is”, mert nem sikerült előre megegyezniük az időpontról, így nem tudták összevonni a két rendezvényt. A jövőben ezt szeretnék elkerülni, így megállapodtak abban, hogy tüntetésnaptárral hangolják össze a programokat. Ilyenek a legújabb ötletek, az út-díj, vagy a vasárnapi zárva tartás, amit 2011-ben még Orbán Viktor is elutasított, tette hozzá Gulyás.

 • Veres János
  2014. december 12.

  Veres János

  Vagy rossz felkészítőket kap, vagy nem szembesül a valósággal, mondta Veres János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Orbán Viktorról, aki szerint az ország jól jár az útdíjjal. Szakértők azt mondják, azok járhatnak jól a megyematricákkal, akik az országban csak egy útvonalon autóznak, és néhány ötezer forintos megyematricával ki tudják váltani az éves bérletet. A költségvetésbe viszont nem fog befolyni az elvárt 20 milliárd forintos plusz bevétel. Ahhoz 1000 kilométer utat kellene fizetőssé tenni, az M0-s részei és a budapesti bevezetők hossza ehhez nagyon kevés. A volt pénzügyminiszter szerint nem lenne szabad a miniszterelnököt olyan helyzetbe hozni, hogy nyilvánvalóan rossz képlettel számolva érveljen. Veres szerint sem jók a számítások, nem fog bejönni a várt 20 milliárd forint.

 • Mráz Ágoston Sámuel
  2014. december 12.

  Mráz Ágoston Sámuel

  Nagyon nehéz elfogadtatni egy bevált, megszokott struktúrát, mondta Mráz Ágoston Sámuel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ország lakóinak többsége jól jár az új matricarendszerrel, a drogtesztre szükség van a drogmaffia elleni harcban, a NAV elnöke remélhetőleg hamarosan védekezhet az amerikai vádakkal szemben – ezt Orbán Viktor mondta a Kossuth rádióban. Orbán Viktor azzal magyarázta a politikusokra, újságírókra, közbizalmi állást betöltőkre kiterjesztendő drogtesztet, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben, "tisztázni kell, ki hol áll". Mindeközben a szülőknek segítséget kell adni, hogy gyermekeik ne váljanak áldozattá. A Nézőpont intézet elemzője szerint mindegyik intézkedés védhető, és érthetőek a mögöttük húzódó szándékok.

 • Futó Barnabás
  2014. december 11.

  Futó Barnabás

  Szerintem egyértelmű, hogy az ügyvivő azt sugallta, hogy Vida Ildikó korrupt, de ezt a bíróság fogja eldönteni, ha odakerül az ügy, mondta Futó Barnabás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hivatalosan is feljelentette a NAV elnöke az amerikai követség ügyvivőjét, aki korrupciós vádakkal illette őt. André Goodfriend viszont diplomáciai mentességet élvez, így az eljárást rögtön fel is függeszthetik.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. december 11.

  Gyurcsány Ferenc

  A férfiember nem panaszkodik, hanem küzd, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Felelőtlen brüsszeli politizálással vádolta meg a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációja Gyurcsány Ferencet. Szerintük a volt miniszterelnök az Európai Parlamentben politikai és gazdasági szankciókra buzdít Magyarország ellen. „Három választási vereség ellenére Gyurcsány Ferenc továbbra is felelőtlen politikát folytat, a magyar választók érdekei helyett önös politikai érdekeit tartja szem előtt. A kormány megbuktatása érdekében pedig, úgy tűnik, semmitől sem riad vissza” – áll a közleményben. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy szembe mennének az országgal, de azt szerették volna elérni, hogy az Unió számára világos legyen: a kormány nem azonos az országgal. A DK elnöke szerint Brüsszelben egyébként pontosan tudnak mindent, például teljesen tisztában vannak a veszprémi időközi választás körülményeivel, és tétjével is.

 • Wittinghoff Tamás
  2014. december 11.

  Wittinghoff Tamás

  Ésszerűbb lett volna kicsit emelni a díjakat, mint elterelni a pályáról a forgalmat, mondta Wittinghoff Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A budaörsi polgármester szerint két kérdésről van szó. Az egyik, hogy marad-e az elkerülő az eredeti funkciójában, a másik, hogy az autópálya-díjat akarják-e a használathoz igazítani. Wittinghoff Tamás szerint az agglomerációs településeket és a külső kerületeket drámaian érintené az intézkedés, hiszen nyilvánvaló, hogy amikor az M0-s elkerülésére kényszerítik majd az autósokat, azok „tömegével zúdulnak rá” a városkörnyéki településekre és a peremkerületekre. Kifejtette, ugyanez lesz az autópályák bevezető szakaszainak esetében is, és a kormány büntetni készül azokat az autósokat, akik nem a települések belső útjait terhelik. A polgármester attól tart, ha fizetős lesz az M0-ás, az a körgyűrűre épült bevásárlóközpontokat is érinti majd. Azokat is csak a belső utak rovására lehet majd elkerülni, tette hozzá Wittinghoff.

 • Aszódi Attila
  2014. december 11.

  Aszódi Attila

  Nem történt hirtelen aláírás, minden a tervezett ütemben halad, senki nem kapkod, mondta Aszódi Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "Nem csak az erőmű megépítésére vonatkozóan kötöttünk szerződést, hanem az üzemanyag-ellátás és a későbbi üzemeltetés, karbantartás támogatására is" – tette hozzá a kormánybiztos. Nem hozzák nyilvánosságra a most kötött szerződéscsomagot a paksi két új blokk megépítéséről – mondta a paksi erőmű teljesítményének fenntartatásáért felelős kormánybiztos, aki szerint sehol a világon nem nyilvánosak ezek a szerződések. Szerinte eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségnek azzal, hogy elmondták, miért van szükség a bővítésre. Megtervezték a projektet, és azt látták, hogy ekkora időtávra, ekkora összegre nem lehet hitelt felvenni a piacon. Ekkor jött az oroszok kedvező ajánlata. Aszódi szerint az árfolyamkockázat nem úgy jelentkezik egy ilyen kölcsönnél, mint általában a devizahiteleknél, hiszen az áram ára euróban van, a törlesztést pedig akkor kell megkezdeni, amikor a blokkok már termelnek, tehát bevételt hoznak.

 • Hann Endre
  2014. december 10.

  Hann Endre

  Soha senki nem zuhant még ekkorát egyik hónapról a másikra, mondta Hann Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Példátlan zuhanást mért a Medián a Fidesz támogatottságában. Egyetlen hónap alatt 12 százalékot zuhant a kormányzó párt népszerűsége a teljes népesség körében, és a politikusok sem olyan kedveltek már, mint korábban. Ilyen mértékű, egyik hónapról a másikra bekövetkező zuhanásra a Medián-felmérések rendszerváltás óta tartó történetében eddig egyszer sem volt példa.

 • Bodnár Zoltán
  2014. december 10.

  Bodnár Zoltán

  A KEHI-nek kellene vizsgálni, hogy a Pallas Athéné alapítvány, hogyan kezeli a közpénzt, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MNB által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány a budai Várnegyedben megvásárolt két épületet összesen mintegy ötmilliárd forintért - derül ki az MNB honlapján közzétett dokumentumból. Bodnár szerint több sebből vérzik a dolog. A fő kérdés amellett, hogy miért vesz meg egyáltalán ilyesmit a Jegybank, az, hogy miért veszi meg egy milliárddal drágábban, mint a piaci ár. A 11,2 millió euróért (mintegy 3,4 milliárd forintért) megvásárolt, az elemzésekben Magyarország legdrágább villájának nevezett Lónyay-Hatvany-palotában "rendezvény- és oktatási központot" alakítanak ki. A Magyar Tudományos Akadémiától 1,85 milliárdért pedig a régi városháza műemléképületét vették meg, ahol terveik szerint 2016-tól "angol nyelvű doktori képzés" zajlik. Bodnár szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszternek kellene elrendelni a vizsgálatot, amelyben a KEHI azt is vizsgálhatná, hogy a Jegybank, illetve az alapítvány rendeltetés szerűen használják-e a közpénzt.

 • Lattmann Tamás
  2014. december 10.

  Lattmann Tamás

  A jelenlegi magyar jogi környezetben semmilyen lehetőség nincs arra, hogy André Goodfriendet bármilyen eljárás alá vonják, mondta Lattmann Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Úgy tudni, kedd éjfélig adott határidőt a miniszterelnök Vida Ildikónak, hogy pert indítson André Goodfriend ellen. A Legfőbb Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség, valamint a Fővárosi Főügyészség illetékese is azt mondta: délutánig nem érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben. A nemzetközi jogász szerint az ügyvivő eddig nem csinált semmi olyat, ami miatt az Egyesült Államokban eljárást lehetne vele szemben indítani. Lattmann hangsúlyozta, Goodfriend egy amerikai diplomata, senki ne gondolja, hogy az amerikai kormány ellenében cselekszik. Pontosan azt csinálja, amit mondanak neki, amit elvárnak tőle. Ha valami problémánk van az USA-val, azt nem szerencsés egy személyre kihegyezni, tette hozzá a jogász. Szerinte azóta van kényszerpályán az ügy, amióta nyilvánosságra került.

 • Ladányi János
  2014. december 10.

  Ladányi János

  Látni kéne a számokat, ami alapján a miniszterelnök ezeket a merész mondatokat megfogalmazta, mondta Ladányi János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „A szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken” – jelentette ki hétfőn a parlamentben Orbán Viktor. „Másodsorban szeretném tényként leszögezni, hogy a munkából élők száma nő, a segélyből élők száma csökken” – folytatta Orbán. Az Eurostat szerint viszont Magyarországon 2008 óta félmillióval nőtt a szegények száma. Ladányi hangsúlyozta, a szegénység sok arcú jelenség, sok féleképpen lehet mérni, nagyon nehéz egy adat alapján megítélni. Ráadásul csak azonos módszerrel készült adatokat érdemes összevetni, tette hozzá. A szociológus szerint bajos a közmunkával példálózni, mert az nem folyamatos munka. Amikor van, akkor lehet, hogy magasabb jövedelem származik belőle, mint a segélyből, de amikor nincs, akkor mégiscsak marad a segély.

 • Kovács Győző
  2014. december 10.

  Kovács Győző

  Ha a kőzettest megfelelő, akkor építenek, ha nem, akkor majd más helyet keresnek, mondta Kovács Győző az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megváltoztatja az atomtörvényt a kormány, így épülhet mélységi kutatólabor Bodán, mintegy előkészítve a terepet a 2050-re megépülő végleges atomhulladék-tárolónak. Kovács Győző azt mondta, nem tudnak egyelőre semmit a tervezetről, azt viszont tudja, hogy a helyieket ő tájékoztatja. A tervezett projektről szólva elmondta, az nem jó senkinek kifejezetten, de van egy ilyen nemzeti program, amiben Boda is részt vesz. A kutatás célja egyelőre, hogy megállapítsa, megfelelő-e az ott található agyagkőzet egy tároló építésére. Kovács hangsúlyozta, ha a kérdés aktuális lesz, akkor mindenképpen meg fogják kérdezni a helyieket, hogy akarnak-e ilyesmit. Eddig is végeztek ilyen felmérést, ami most azt mutatja, hogy a lakosság 60 százaléka támogatja a kutatásokat, tette hozzá a polgármester.

 • Kocsis Máté: nem mondtam, hogy ez az egy jó megoldás van
  2014. december 09.

  Kocsis Máté: nem mondtam, hogy ez az egy jó megoldás van

  Az elmúlt egy évben nem olvastam olyat, hogy fiatalok meghaltak volna alkohol miatt, viszont olyat igen, hogy drogoktól meghaltak, mondta Kocsis Máté az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hegedűs Lajos
  2014. december 09.

  Hegedűs Lajos

  Izgalmas látvány lesz az árokparton gereblyéző kerekesszékes, mondta Hegedűs Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lakatos Júlia
  2014. december 09.

  Lakatos Júlia

  A kitiltási ügy kicsit olyan, mint az oviban, amikor mindenfélét mondanak egymásra a szereplők, mondta Lakatos Júlia politológus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Juhász Péter
  2014. december 09.

  Juhász Péter

  Vállalom, ha hülye vagyok, de nem vagyok mindig hülye, mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszés című műsorában.

 • Tóth Bertalan
  2014. december 09.

  Tóth Bertalan

  Ma van a korrupcióellenes világnap, és ma írták alá a három szerződést Paksról, amit nem ismerhetünk meg, mondta Tóth Bertalan kedden este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Paul Tamás
  2014. december 08.

  Paul Tamás

  Az országos méretű korrupció miatt december 4-én is utcára vonultak a budapestiek. A szónokok között volt Paul Tamás volt tűzoltó, a Korrupcióellenes Szövetség tagja, aki személyesen szólította meg a tömeget.

 • Gőgös Zoltán
  2014. december 08.

  Gőgös Zoltán

  A KEHI titkosított jelentése szerint a Hortobágyi Nemzeti Park földpályázatán több pályázónál előre megbeszélték a végeredményt – állítják azok a képviselők, akik olvasták a dokumentumot. Az MSZP azt javasolja, hogy a vizsgálati jelentés tízéves titkosítását oldják föl, hogy a vesztesek polgári pereket indíthassanak a nemzeti park ellen. Gőgös hangsúlyozta, nincs olyan, hogy valaki egyszer csak a homlokára csap, hogy van 50 darab nagy fehér magyar kacsája, és gyorsan pályázik 60 hektár legelőre.

 • Eörsi Mátyás
  2014. december 08.

  Eörsi Mátyás

  Ha Orbán Viktor férfi, akkor arra vegye rá Vida Ildikót, hogy Amerikában perelje be André Goodfriendet, mondta Eörsi Mátyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Orbán Viktor azt mondta, leváltja az adóhatóság éléről Vida Ildikót, ha nem pereli be André Goodfriendet, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjét. A kormányfő ezt az Országgyűlésben mondta, felszólítva egyúttal az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé. Eörsi szerint, ha Orbán esetleg nem olvasta a Bécsi Egyezményt, talán van még valaki a külügyben, hogy megmutassa neki. Anbból kiderül, hogy nonszensz, amiről beszél. Eörsi szerint a magyar kormány nem tudja, mi van az amerikaiak kezében, csak sötétben tapogatóznak. Ezzel csak az a baj, hogy közben tízezrek vonulnak utcára, hogy elmondják, ez így nincs rendben, tette hozzá a volt politikus, aki szerint hatalmas különbség, hogy valakik korruptak, vagy a legmagasabb kormányzati szinten szervezik a korrupciót. Eörsi szerint ez már nem Bulgária, vagy Románia, hanem Ukrajna.

 • Fodor Gábor
  2014. december 08.

  Fodor Gábor

  Ez a történet is azt mutatja, hogy pártszerűen működünk, nem igaz, hogy egy, vagy két személyes párt vagyunk, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Néhány napon belül három alapító tagja is elhagyta a Magyar Liberális Pártot. „Elvi és erkölcsi” okok miatt lépett ki a párt ügyvivője, Popper Gábor, de távozott Rózsa Mihály és Vargha Nóra is. Az Egyenlítő szerint Popper Gábor azért hagyta ott Fodor Gáborékat, mert a pártelnök nem tudta bizonyítani, hogy Simicska cégén keresztül, nem a Fidesz pénzelte a liberálisok őszi kampányát. A kilépők közben cáfolták a lap állításait, és elvi, illetve személyi okokra hivatkoztak. Fodor hangsúlyozta, azért is felháborító a vád, mert a liberális párt volt az első, aki teljesen nyilvánossá, és átláthatóvá tette a finanszírozását. Ebből látható, hogy 30 millió forint kölcsönt vettek fel a kampányra, ha valaki finanszírozna, akkor nem tettük volna ezt, tette hozzá a politikus, aki szerint Kocsis Máté drogteszt ötlete csak arra való, hogy elvonja a figyelmet a lényeges dolgokról, például a veszprémi választásról, és a Fidesz népszerűség vesztéséről.

 • Aszódi: a Déli Áramlat lefújása nincs hatással Paks 2-re
  2014. december 05.

  Aszódi: a Déli Áramlat lefújása nincs hatással Paks 2-re

  A Népszabadság túlkombinálta a történetet, olyan helyre tévedtek, aminek semmi köze a valósághoz – ezt Aszódi Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az újság azt írta, orosz tulajdon lehet a tervezett két új paksi blokk, az állam pedig garantált áron vásárolhatja Pakstól az áramot.

 • Zamecsnik Péter
  2014. december 05.

  Zamecsnik Péter

  Orbán Viktort a jó szándék vezette, amikor ötletet adott Vida Ildikónak azzal kapcsolatban, hogy perelje be Andre Goodfriendet, csak ez több szempontból is bajos – ezt Zamecsnik Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bubenkó Csaba
  2014. december 05.

  Bubenkó Csaba

  A szakszervezet a munkavállalók szempontjából közelítette meg a boltok vasárnapi zárva tartásának kérdést, a kereskedelemben sok nő dolgozik, ők szeretnének együtt lenni a családjukkal – ezt Bubenkó Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár Csaba
  2014. december 05.

  Molnár Csaba

  Sok szövetségesünk felhúzza magát a magyar eseményeken, óriási a kiábrándultság és értetlenség azzal kapcsolatban, hogy mi történik itthon – ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Farkas Bertalan
  2014. december 04.

  Farkas Bertalan

  Szijjártó Péterrel többször találkoztam, valahogy kialakult egy kölcsönös szimpátia, így lettem a külgazdasági és külügyminiszter tanácsadója – ezt Farkas Bertalan mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ara-Kovács Attila
  2014. december 04.

  Ara-Kovács Attila

  Olyan spirálba került a magyar politika, amiből már nem tud kiszállni – ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lengyel László
  2014. december 03.

  Lengyel László

  A magyar kormány meg van zavarodva, mert mindennap éri egy pofon, és nem tudja, mi tévő legyen - ezt Lengyel László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Déli Áramlatban az a legkínosabb, hogy a magyar kormány utolsó csatlósként, még Oroszország után is kitart az építés mellett.

 • Vágó Gábor
  2014. december 03.

  Vágó Gábor

  Rengeteg újabb balhé jön a kormánnyal kapcsolatban nap mint nap, éppen ezért a holnapi tüntetés nemcsak a NAV-ról fog szólni, hiszen rendszerszerűvé vált a korrupció Magyarországon - ezt Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt LMP-s képviselő szerint fent a fiúk minden féket elvesztettek, nincsenek morális aggályaik, egy dolog állíthatja meg őket, az emberek akarata.

 • Vadai Ágnes
  2014. december 03.

  Vadai Ágnes

  Ha Rogán állítja, nem tudta, hogy Portik Tamás élettársával üzletel az V. kerületi önkormányzat, akkor miért indított ebben az ügyben vizsgálatot, és miért hangoztatja, hogy minden rendben volt az ingatlanüggyel - ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke hangsúlyozta: nemcsak ezt az egy ügyet kellene felhozni Portik Tamással és a Fidesszel kapcsolatban, hiszen Hódmezővásárhelyen és a VIII. kerületben is vannak hasonló ügyek.

 • Tóbiás József
  2014. december 03.

  Tóbiás József

  Mindig az kiabál a leghangosabban, akinek ég a háza, Szijjártó Péter most ez teszi azzal, hogy a választások eredményeire hivatkozik - ezt Tóbiás József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnöke szerint John McCain már januárban súlyos gondokat látott Magyarországon, most eljutott oda konzervatív, republikánus politikusként, hogy éles szavakkal bírálja a kormányzatot.

 • Kész Zoltán
  2014. december 03.

  Kész Zoltán

  A MSZP és az Együtt is támogatja a jelölésemet, a PM-mel informális megbeszélések voltak, az LMP-t pedig szívesen várom a támogatóim közé - ezt Kész Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A veszprémi időközi választás civil jelöltje szerint ez a mostani egy történelmi pillanat, ami a közfelháborodás napjával kezdődött november 17-én.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. december 02.

  Gyurcsány Ferenc

  2012-ben megváltozott a világpolitika, ezt a kormány nem vette észre, és most akkora pofonba szaladt bele, hogy az hihetetlen - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint miután Vlagyimir Putyin elkezdte vegzálni a civileket, az ellenzéket és nekiment a sajtószabadságnak, az unió elkezdett felébredni, minden együttműködés más megvilágításba került, de Orbán Viktor ezt nem vette észre.

 • Simonyi András
  2014. december 02.

  Simonyi András

  Nem kell eltúlozni a politikai kinevezettek és a karrierdiplomaták közötti különbséget, Coleen Bell nagyon komoly és határozott nagykövet lesz - ezt Simonyi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt washingtoni nagykövet szerint a frissen kinevezett magyar nagykövet a politikai kinevezettek táborába tartozik, de szoros kapcsolata van az amerikai elnökhöz és más demokrata vezetőkhöz, ilyen értelemben pedig egy nagyon komoly választás.

 • Korózs Lajos
  2014. december 02.

  Korózs Lajos

  Soványka az a kormányzati felvetés, hogy miért kellene ösztönözni a nyugdíjasok munkavállalását, hiszen az az állítás sem igaz, hogy évekkel ezelőtt még az jelentette a problémát, hogy a fiatalok bizonyos munkaköröket nem tudnak betölteni a nyugdíjasok miatt, most viszont pont fordított a helyzet - ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a foglalkoztatáspolitikai ügyeket nem lehet beemelni a nyugdíjrendszerbe.

 • Székely Tamás
  2014. december 02.

  Székely Tamás

  A szakszervezeteknél is lesznek megmozdulások a közeljövőben, de most már szükség van egy össznépi tüntetésre, mert a költségvetés súlyos károkat okoz, ha elfogadják - ezt Székely Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint ebben a megmozdulásban minél több ágazati szakszervezeteknek részt kellene vennie.

 • Sáling József
  2014. december 02.

  Sáling József

  Mi mindig azt mondtuk, hogy szeretnénk, ha a vasárnap állandó pihenőnap lenne, de ezt csak úgy lehet megvalósítani, ha nincs veszélyben az emberek munkahelye - ezt Sáling József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a vasárnapi zárva tartásról szóló javaslat nem a pihenőnapról szól, hanem arról, hogy meg akarják büntetni a multikat.

 • Vitézy Dávid
  2014. december 01.

  Vitézy Dávid

  Nem látok okot, ami miatt le kellene mondanom, akkor maradok a BKK élén, ha lehet értelmes munkát végezni, sóhivatalt nem fogok vezetni - ezt Vitézy Dávid mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója szerint vannak különbségek a látásmódban közte és a főpolgármester között a városfejlesztéssel kapcsolatban.

 • Prosits Attila
  2014. december 01.

  Prosits Attila

  Gazdasági érdekeket és a vásárlók érdekeit sem támasztja alá a vasárnapi zárva tartás - ezt Prosits Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökségi tagja szerint nincsenek racionális érvek emellett a javaslat mellett.

 • Szél Bernadett
  2014. december 01.

  Szél Bernadett

  Masszív titkosítás a cél a paksi bővítéssel kapcsolatban, Seszták Miklós javaslatában durva dolgok sejlenek fel, úgy, mint az orosz hitel más célú felhasználása - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a törvényjavaslat feloldja a célhoz kötöttséget, ami azt is jelentheti, hogy másra költi majd a kormány az oroszoktól felvett pénzt.

 • Vajda Zoltán
  2014. december 01.

  Vajda Zoltán

  Az utóbbi napokban úgy éreztük, meghallgatta a józan érveket a kormány, és szakmailag helyes irányba indulnak el magánnyugdíj ügyben, de most ismét cáfolták, hogy normálisak lennének - ezt Vajda Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 60ezren a magánnyugdíjunkért csoport alapítója szerint azt már megszokták, hogy a kormányzat mindig talál külföldi példát a lépései igazolására, de ezeknek a fele sem igaz.

 • Somló Eszter
  2014. december 01.

  Somló Eszter

  Azt akarjuk elérni, hogy lemondjanak a korrupciógyanúba keveredett NAV vezetők, és legyen egy független vizsgálat az adóhatóságnál - ezt Somló Eszter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy miért lesz ismét tüntetés csütörtökön. A "mi országunk, a mi pénzünk" elnevezésű tüntetés egyik szervezője szerint független vizsgálatot csak egy külső vizsgálóbizottság tudna lefolytatni a NAV-nál.

Loading...