Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

július 28. csütörtök 13:45

Korábbi adások

 • Gáva Krisztián
  2016. július 27.

  Gáva Krisztián

  Az MSZP földügyi népszavazásával kapcsolatos aláírás ellenőrzés 95 százalékos feldolgozottságon áll, eddig 173 341 érvényes, és 42 859 érvénytelen aláírást találtak, jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz érvényes a kezdeményezés, de ezt még nem lehet biztosan kijelenteni – erről Gáva Krisztián beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese szerint ezen a héten már 100 százalékos lesz a feldolgozottság, de az érvénytelen aláírásokat újra ellenőrzik, ezt a folyamatot is ellenőrizhetik a delegáltak.

 • Eörsi Mátyás és Lattmann Tamás
  2016. július 27.

  Eörsi Mátyás és Lattmann Tamás

  A Fidesz korábban offsohre lovagokról beszélt, miközben most a letelepedési kötvények értékesítésében csak ilyen cégek vesznek részt, közben a kormány intenzíven kampányol a migránsok ellen, most meg importálják a bűnözőket – ezt Eörsi Mátyás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Lattman Tamás pedig arról beszélt, hogy az az igazi probléma, hogy miközben a kormány azt hangoztatja, hogy megvédi az anyaföldet, közben meg tisztán üzleti modellben árulja a letelepedést, aki fizet, jöhet.

 • Sik Endre
  2016. július 27.

  Sik Endre

  A Fidesz továbbra is meggyőzően vezet, a teljes népességben 30 százalékon áll, a fölényes előny mindig megmarad – ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója szerint miközben a Fidesz magasan áll hosszú ideje, az ellenzéki pártok támogatottsága sem változik lényegesen.

 • Hadházy Ákos
  2016. július 27.

  Hadházy Ákos

  Csalódottak amiatt, hogy minden valószínűség szerint nem lesz meg a szükséges mennyiségű aláírás a földügyi népszavazáshoz, már kis eltérések esetén kidobja az aláírásokat az NVI, ha valaki nem írbe egy ajtószámot, már azt kidobják – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kvótanépszavazással kapcsolatban azt mondta: megint arról beszélünk, amiről nem kellene, Szél Bernadett nem azt állította, hogy nemet kell rá mondani.

 • Gőgös Zoltán
  2016. július 27.

  Gőgös Zoltán

  A hétfői számok azt mutatták, hogy nem lesznek meg a szükséges aláírások, a Fidesz eldöntötte, hogy ebből ne legyen népszavazás – ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint a mai napig nem küldte el a Nemzeti Választási Iroda számára az aláírások ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat.

 • Barabás Richárd
  2016. július 27.

  Barabás Richárd

  A független ügyészség ma nem létezik, nem törekednek arra, hogy kinyomozzák a bűneseteket, hanem előre meg van kenve minden, ha kormánypárti politikusokról van szó – ezt Barabás Richárd mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarországért szóvivője szerint, ha felmerül Rogán Antal érintettsége egy bűnügyben, akkor nem kell rögtön bevarrni börtönbe, hanem vizsgálják ki, hogy igazak-e az őt ért vádak.

 • Ceglédi Zoltán
  2016. július 26.

  Ceglédi Zoltán

  Az LMP nem feltétlenül releváns ellenzéki szereplő, és nem is úgy ellenzéki, mint a többiek, mondta Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az elemző szerint nem meglepő a párt jelenléte egy ilyen fórumon. A baloldali ellenzéki pártoknak semmi keresnivalójuk Tusványoson, mondta az Egyenes Beszédben Tamás Gáspár Miklós. A filozófus azt mondta, a fesztivál a „magyar sovinizmus ünnepe”. Szerinte a részvétel önmagában politikai állásfoglalás.

 • Tarjányi Péter
  2016. július 26.

  Tarjányi Péter

  Azt látni kell, hogy egy terrorszervezet, amikor felpörgeti a tevékenységét, akkor bajban van, ezért van, hogy az elmúlt időszakban több cselekmény történt, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Iszlám Államnak viszont egyre kisebb a területe, egyre szűkülnek a lehetőségeik, tette hozzá a biztonsági szakértő. Két férfi túszokat ejtett az észak-franciaországi Rouen egyik elővárosában. A túszejtőket lelőtték, az Iszlám Állam magára vállalta a támadás elkövetését.

 • Bodnár Zoltán
  2016. július 26.

  Bodnár Zoltán

  A Monetáris Tanács jelen pillanatban egy „ex-lex” állapotban van, mert a belső tagok száma nem érheti el a külső tagok számát, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ebben a helyzetben a Tanács nem gyakorolhatja a törvényben meghatározott feladatát, nem ülésezhet, ezt a törvény világosan tiltja. Nem csak az alapítványokat hozták létre törvénytelenül, de jelenleg törvénytelenül működik a Monetáris Tanács is, állítja az MNB volt alelnöke, hiszen nincs meg a Tanácsban a működéshez szükséges létszám.

 • Paul Lendvai
  2016. július 26.

  Paul Lendvai

  Az osztrák kancellár azt nyilatkozta, nem mondta, hogy Magyarországon vezérelvű állami berendezkedés van, az csak újságírói hiba volt- ezt Paul Lendvai mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A publicista szerint az osztrák kancellár látogatásának a jelentősége, hogy megtörtént. Minden nálunk regisztrált menedékkérőt visszaveszünk Ausztriától, majd továbbszállítjuk őket oda, ahonnan érkeztek - ezt ígérte meg Orbán Viktor kétoldalú találkozóján az osztrák kancellárnak.

 • Szigetvári Viktor
  2016. július 26.

  Szigetvári Viktor

  Amíg egy menekültet ott várakoztatnak a határnál, megalázó körülmények között, addig egy gazdag külföldi mindenféle ellenőrzés nélkül megkaphatja az állandó letelepedési engedélyt a pénzéért, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt felszólította a kormányt, hogy számolja fel a letelepedési kötvények üzletét és más úton szerezzen új állampolgárokat. Az ellenzéki párt elnöke azután mondta ezt, hogy júliustól már itt tartózkodáshoz sem kötik a letelepedést.

 • Gőgös Zoltán
  2016. július 26.

  Gőgös Zoltán

  Egy titkos belső utasítás alapján dönti el a Választási Iroda, hogy melyik aláírás a hiteles, és melyik nem, mondta Gőgös Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ez a belső utasítás ráadásul azt mondták, folyamatosan változik, tette hozzá az MSZP elnökhelyettese. Valószínűleg nem lesz meg a kétszázezer érvényes aláírás az állami földek értékesítésének tilalmáról szóló népszavazáshoz. Az MSZP szerint lehet, hogy azért magas az érvénytelen aláírások aránya, mert a Választási Iroda megpróbálja az érvényesek számát a limit alatt tartani.

 • Kósa Lajos
  2016. július 25.

  Kósa Lajos

  Egyszerű hazugság, hogy a Fidesz ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, mondta a Fidesz frakcióvezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kósa Lajos azt mondta az unió a mi közösségünk, a kormány elkötelezett a tagság mellett. Ha most kellene a csatlakozásról szavazni, akkor is igennel szavazna, hangsúlyozta a politikus, de egy közösségben nem „birka-szerűen” kell részt venni, ha oka van, akkor a kritika is megengedett. Kósa szerint az EU vezetői fittyet hánynak az emberek véleményére, pedig abban, hogy a milliós migráns-áradatot meg kell állítani, a többség már egyetért.

 • Vágó István és Gulyás Márton
  2016. július 25.

  Vágó István és Gulyás Márton

  Kevés összefüggés, kevés gondolat volt Orbán Viktor beszédében, mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az aktivista szerint tartalmatlan beszéd volt a Tusványosi. Az európai vezetés megbukott, nyugaton gazdasági, elit- és demokráciaválság van, és napról napra nő a félelem, mondta Orbán Viktor Tusványoson. Orbán szerint ma Magyarországon jobb a fiatalok perspektívája, mint más nyugat-európai országban. Vágó István szerint viszont ezek a beszédek minden évben „programadó” beszédek. Szerinte attól, hogy a miniszterelnök Trump mögé állt, frászt kapnak Amerikában a demokraták. A DK elnökségi tagja szerint ezek a beszédek előre meghatározott kommunikációs akciók. Vágó azt mondta a beszédben feszültség volt a nemzeti szuverenitás, és az uniós tagság között, amit viszont Orbánnak nem sikerült feloldania. Gulyás szerint iszonyatos tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot a miniszterelnök, amikor Donald Trump-ról beszélt. Szerinte Orbán „vátesz”- ként viselkedik, de azok általában nem jó vezetők.

 • Szél Bernadett és Tamás Gáspár Miklós
  2016. július 25.

  Szél Bernadett és Tamás Gáspár Miklós

  Az LMP nem mozgósít a népszavazásra, rábízza a szavazóira, hogy elmennek, vagy nem, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a kérdésben a Parlamentnek kellene dönteni, nem pedig egy népszavazásnak. Az LMP társelnöke Tusnádfürdőn bejelentette, arra hívja fel választóit, hogy október 2-án, a betelepítési kvótáról rendezett népszavazáson a Fidesszel és a Jobbikkal szavazzanak. Szél Bernadett szerint az sem megszokott, hogy a kormány ír ki egy népszavazást. Tamás Gáspár Miklós úgy reagált, az LMP rossz oldalra helyezkedett, elbukott. A filozófus azt írja, mostantól ellenfele az LMP-nek. Tamás Gáspár Miklós azt mondta, azt sem érti, mit keresett Szél Bernadett Tusványoson, szerinte ez önmagában is helytelen, hiszen a fesztivál a magyar sovinizmus ünnepe. Szerinte Szél azt mondta Tusnádfürdőn, ha valaki elmegy a szavazásra, akkor szavazzon nemmel. Tamás szerint az a lényeg, hogy Magyarország hajlandó-e néhány ezer szerencsétlen emberen segíteni, vagy nem. Azt, hogy a migrációval sok probléma van ő sem tagadta, de szerinte az a kérdés, hogy segítünk, vagy azt mondjuk, „dögöljetek meg”.

 • Harangozó Tamás
  2016. július 25.

  Harangozó Tamás

  „Valamelyik degenerált vezető a minisztériumban utasításba adta, hogy a közmunkásokkal töltsék fel az állományt”. - mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Magyarországnak olyan honvédsége van, amely nem tudná megvédeni az országot, tette hozzá a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnöke, aki hangsúlyozta, több mint öt ezer fős létszámhiány van a Honvédségnél. Szerinte a közmunkások sorozása, csak ezt a hiány hivatott feltölteni. Közmunkásokat toboroznak katonának, és a sorozáson kötelező megjelenniük, írja a Kisalföld.hu. A HM cáfol, azt mondják ez csak egy lehetőség azoknak, akik érdeklődnek a szerződéses katonai szolgálat iránt. Harangozó szerint, ami most történik, minimum hivatali visszaélés.

 • Szent-Iványi István
  2016. július 25.

  Szent-Iványi István

  Trump nem lenne jó sem Magyarországnak, sem az Európai Uniónak, mondta Szent-Iványi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok külpolitikai szakértője szerint egyébként ez az állásfoglalás, ha Clinton nyer, nem lesz túl kifizetődő. Magyarország és Európa számára Donald Trump az ideális jelölt, jelentette ki Orbán Viktor Tusványoson. Mint kifejtette, korábban nem gondolta volna, hogy a demokrata Hillary Clintonnal szemben a republikánus Donald Trump lenne a jó jelölt, de Trump legutóbbi javaslatai meggyőzték Orbánt. Trump szerint létre kell hozni a világ legjobb titkosszolgálatát, és abba kell hagyni a demokráciaexport politikáját. Szent-Iványi azt mondta, a titkosszolgálatok megerősítése célja az uniónak is. A demokráciaexport pedig nem azt jelenti, hogy országokra rá akarták erőltetni a demokráciát, ami szerinte egyébként is lehetetlen.

 • Lakatos Júlia
  2016. július 22.

  Lakatos Júlia

  Trump egyre közelebb az elnökséghez.

 • Széll Péter
  2016. július 21.

  Széll Péter

  Egy esélyegyenlőségi program felülvizsgálata miatt derült ki, hogy 2014-ben a két választás között hirtelen megnőtt Baja lakossága – ezt Széll Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A város volt polgármestere szerint 2015 elején azonban újra lecsökkent a létszám, az országgyűlési választáson 930-940 fő volt olyan, aki átjelentkezett Bajára szavazni, az önkormányzati választáson pedig szintén ennyivel nőtt meg a szavazók száma, de ehhez már bajai lakosnak kellett lenniük.

 • Ara-Kovács Attila
  2016. július 21.

  Ara-Kovács Attila

  Azt mindenki kész tényként kezelte, hogy a legnagyobb közös piac az Európai Unió, viszont politikai szempontból sosem volt világhatalom, ez a szerep mindig az Egyesült Államoknak jutott – ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció külpolitikai kabinetvezetője szerint globális szinten és lokális szinten nem volt vezető szerepben az unió.

 • Réz András
  2016. július 21.

  Réz András

  Nem fogom kipróbálni a Pokémon Go-t, a játékon kívül is van élet, a világ megőrül érte, én viszont a létező világra vagyok kíváncsi – ezt Réz András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az esztéta elmondta: ő már a Tamagocsira sem volt kíváncsi, mert ott egy kis kütyüt kellett nevelgetni, ahelyett, hogy a valós kutyákat nevelgetnék.

 • Závecz Tibor
  2016. július 21.

  Závecz Tibor

  A legfontosabb eredmény, hogy a Fidesz támogatottsága hullámzó, most éppen felszálló ágban van, ennek a migránskampány az egyik oka, a másik pedig az Európa-bajnokságon elért siker, erre éppen eléggé rászállt a kormányzat kommunikációs szempontból – ezt Závecz Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Závecz Resarch ügyvezetője szerint 2 millió fő körül ingadozik a Fidesz támogatottság, ha aktívabbak, akkor emelkedik a tábor.

 • Harangozó Tamás
  2016. július 21.

  Harangozó Tamás

  Az egész vagyonnyilatkozatnak nem az a lényege, hogy kinek mennyi vagyona van pillanatnyilag, nem is ez a leglényegesebb, hanem, hogy mennyi van akkor, amikor befejezi a pályafutását, és a kettő közötti különbség kijön-e abból a pénzből, amiből hivatalosan gazdálkodik – ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a miniszterelnök a 90-es évek elején még büszke volt arra, hogy a faluszéli vályogházból érkezett, most meg arról beszélünk, hogy 2006-ban milyen földeket vásárolt azért, hogy majd később oda egy stadiont húzzanak fel.

 • Hadházy Ákos
  2016. július 21.

  Hadházy Ákos

  Az Új Nemzedék Újratöltve program elnevezése a lehető legcinikusabb, inkább azt kellett volna neki adni, hogy „újratömve”, ugyanis valójában a fideszes fiatalokat tömték ki most rengeteg közpénzzel – erről Hadházy Ákos beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint 5 milliárd forintot költöttek erre a programra, ezen belül 100 millió forintot költöttek projektmenedzsmentre.

 • Pápa Levente
  2016. július 20.

  Pápa Levente

  A foglyul ejtett állam arcokhoz köthető, az egyik legismertebb a Matolcsy-hidra, ez egy sok fejű hidra, nagyon bonyolult kapcsolatrendszerrel – ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt alelnöke szerint az egész kormányzást az jellemzi, hogy a közpénzből magánvagyonok épülnek, ennek az egyik legjelesebb képviselője a Matolcsy-hidra.

 • Debreczeni József, Németh Péter
  2016. július 20.

  Debreczeni József, Németh Péter

  Nem kell komolyan venni Rogán Antal szavait, a Fidesz ráfordult a kampányra, ez egy bevált recept, amikor esik a népszerűség, megjátsszák a migránskártyát – ezt Debreczeni József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint a mostani népszavazás a vasárnapi boltzárra adott válasz volt anno, most meg mindent megtesznek, hogy érvényes legyen ez a referendum.

 • Fodor Gábor
  2016. július 20.

  Fodor Gábor

  Minden egyes kormányzat plakát érv amellett, hogy elmenjünk szavazni és igennel voksoljunk, ezek a plakátok nagyon manipulatívak, és ezt nem lehet elhitetni a társadalommal – erről Fodor Gábor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint a kampányban féligazságok és hazugságok keverednek, az egésznek a gyűlöletkeltés az üzenete.

 • Simonyi András
  2016. július 20.

  Simonyi András

  Donald Trump rájött, hogy ma Amerikában akkor lehet eljutni idáig, ha szembemegy minden hagyományos tudással, és kihasználja a kommunikáció adta lehetőségeket, valami frisset akart az ország, én már egy éve is azt mondtam, ő lesz az elnökjelölt – ezt Simonyi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt washingtoni nagykövet szerint a többi republikánus jelölt nagyon hasonló és sablonos üzenettel kommunikált, Trump viszont azt mondta, Amerikát újra naggyá kell tenni.

 • Szabó Tímea
  2016. július 20.

  Szabó Tímea

  Olyan új körülmények merültek fel a Liget-projekt kapcsán, ami indokolta a rendkívüli ülés összehívását, folyamatosan jöttek a hírek, hogy azbeszt por száll a levegőben, nem biztonságosan szállítják, tehát lett volna miről beszélni – ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarország társelnöke szerint minden baj forrása a 2013-ban elfogadott ligettörvény, amit azonnal hatályon kívül kellene helyezni, hogy egy normális parkrendezés elindulhasson.

 • Szigetvári Viktor
  2016. július 19.

  Szigetvári Viktor

  Az elmúlt időszakban, a tisztújítás óta, egy olyan sárdobálás indult meg az MSZP körül, ami gyakorlatilag megakadályozza az együttműködést, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nagyobb ellenzéki pártok nem akarnak igazából győzni: az MSZP lemészárolja egyetlen alkalmas miniszterelnök-jelöltjét, a DK pedig nem hajlandó megújítani magát politikai-kulturális értelemben – nyilatkozta a hvg.hu-nak az Együtt elnöke. Szigetvári szerint szomorú, ami az MSZP-ben zajlik, és neki van felelőssége abban, hogy megszólal-e, ha olyat lát, ami a választási győzelem esélyeit csökkenti.

 • Szél Bernadett
  2016. július 19.

  Szél Bernadett

  Komplett családok veszik a sátorfájukat és települnek külföldre, ennek beláthatatlan következményei lesznek, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tavaly 8600 magyar állampolgár telepedett át Ausztriába – derül ki az Osztrák Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből, írja a nol.hu. Az LMP szerint az Orbán-kormány politikája tette tönkre az országban a foglalkoztatást és a munkaerőpiacot. A párt társelnöke elmondta, az Unión belül Magyarországon az ötödik legrosszabbak az átlagbérek, és második helyen áll az ország a levonások területén. Szél Bernadett szerint Orbán Viktor összeszerelő üzemet csinált az országból. A magyarországi bérekkel nem lehet itthon tartani az embereket, tette hozzá a politikus. Az LMP

 • Szabó Rebeka
  2016. július 19.

  Szabó Rebeka

  Egészen elképesztő, ami a Ligetben történik, mondta Szabó Rebeka az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM elnökségi tagja szerint a projekt már most elbukott azzal, hogy már a bontást sem tudják megfelelően elvégezni, utalt a bontási munkálatok során talált azbesztre. Szabó azt mondta, a Katasztrófavédelemhez fordulnak, hogy vegyenek mintát a törmelékből, és ha valóban azbesztet tartalmaz, tegyék meg a megfelelő lépéseket, hiszen az anyag rákkeltő. Zugló alpolgármestere hozzátette, a beruházással kapcsolatban minden döntési jogot elvettek a kerülettől azzal, hogy kiemelt beruházássá nyilvánították. Nem vesz részt a Liget-projektről szóló vitanapon a Fidesz, ezért várhatóan határozatképtelen lesz a Ház, így nem kerül majd napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló ellenzéki javaslat, mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos szerint az ellenzék csak cirkuszol. A vitát a PM kezdeményezte. Szabó Rebeka szerint az, hogy a bontás a tiltakozások ellenére megkezdődött a kormány kudarca, nem a Liget-védőké. szerinte a kormányt nem érdekli az emberek véleménye, ezért nem írnak ki helyi népszavazást a kérdésről, félnek, hogy az emberek elutasítanák a beruházást.

 • Hadházi Róbertné és Pukli István
  2016. július 19.

  Hadházi Róbertné és Pukli István

  A kockás ingnek része volt abban, hogy nem fogadták el a pályázatát, mondta Hadházi Róbertné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanára szerint igazgatóhelyettesi pozícióját is ezért szüntették meg. Hiába az egyetlen érvényes pályázat, és a tantestület támogatása, nem nevezték ki Hadházi Róbertnét az Egri Szakközépiskola élére. A pályázatot indoklás nélkül visszavonták, és a korábbi igazgatót bízták meg egy évre, aki azonnal visszavonta Hadháziné igazgatóhelyettesi megbízatását, írja a nol.hu. A lap beszámolója szerint ok lehet, hogy a pedagógus csatlakozott a Tanítanék mozgalomhoz. A mozgalom szervezője szerint minden változatlan marad, Balogh Zoltánnak mai Klik-el kapcsolatos bejelentései helyett egyetlen mondatot kellett volna elmondania, nevezetesen, hogy lemond. Ezt minden európai országban megtették volna, ha ennyi hibát követnek el, tette hozzá Pukli István. A pedagógus szerint ma Magyarországon a tanároknak nem szabad megszólalni, ha meg akarják tartani a munkájukat. Pukli hangsúlyozta, nem adják fel, szeptembertől folytatják a tiltakozást a kormány oktatáspolitikája ellen.

 • Burány Sándor
  2016. július 19.

  Burány Sándor

  Semmi oka nem volt Varga Mihálynak arra, hogy éppen most beszéljen Magyarország euro-csatlakozásáról, mondta Burány Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Fidesz úgy van az unióval, mint Soros Györgyel: ha személyes gyarapodásukat szolgálja, akkor szeretik, egyébként nem. Nem tartja alaptalannak, hogy Magyarország 2020-ig bevezesse az eurót, mondta Varga Mihály a Magyar Hírlapnak. Az MSZP frakcióvezető helyettese szerint viszont a Fidesz rokoni-baráti körében már bevezették az eurót: eurómilliókat visznek haza a közösből. A politikus szerint a Fidesznek csak az európai közösség pénze kell. Az euro bevezetése másodlagos, sokkal fontosabb, hogy az emberek mennyi pénzből élnek hangsúlyozta Burány Sándor, aki szerint amíg annyiból élnek az emberek, amennyiből, mindegy hogy azt forintban, vagy euróban kapják meg. A politikus szerint a kormány gazdaságpolitikája katasztrofális, az uniós támogatások nélkül minimális lenne a gazdasági növekedés.

 • Tarik Demirkan
  2016. július 19.

  Tarik Demirkan

  Jól szervezett puccs volt a törökországi, de amatőr módon hajtották végre, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tarik Demirkan. A Türkinfo főszerkesztője szerint rossz volt az időzítés, és néhány fontos dologról megfeledkeztek a puccsisták, például a kommunikáció blokkolásáról. A török puccskísérlet valójában nagyon jól szervezett volt és majdnem sikerült is, írja a Guardian. Közben folytatódik a tisztogatás, az pedig országban egyre többen támogatnák a halálbüntetés visszaállítását. Tarik Demirkan szerint, amíg nincs bizonyíték, addig csak összeesküvés elmélet, hogy egy Erdogan szervezte önpuccsról lehet szó. A Türkinfo főszerkesztője szerint azonban ez a lehetőség sem zárható ki. Az újságíró azt mondta egy ilyen akciót nagyon nehéz megszervezni, rengeteg a hibalehetőség, nagyon nagy a rizikó, fogalmazott. Erdogan politikája az erőre épül, mondta, nem a konszenzusra, ezért szükségszerűen szembe kerül a társadalom egy részével, a többiek viszont egyértelműen mellé állnak. Demirkan szerint Erdogan az iszlamizálódás felé viszi Törökországot, de úgy, hogy keverednek a vallási és a szekuláris értékek. Iszlám ország létére például Törökországban megengedett az alkohol fogyasztás, amit egyébként az iszlám határozottan tilt, tette hozzá. A tisztogatásról szólva Tarik Demirkan azt mondta, most igazi boszorkányüldözés folyik Törökországban, amiről egyelőre nem lehet tudni, hol lesz a vége.

 • Tarjányi Péter
  2016. július 18.

  Tarjányi Péter

  Nem lehet kizárni, de nem valószínű, hogy Erdogan maga ellen szervezte a puccsot, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint egy ilyen „ál-puccsot” megszervezni úgy, hogy az soha ne derüljön ki, szinte lehetetlen. Szakértők szerint több komoly hibát is elkövettek a puccsisták Törökországban.

 • Kovács Gergely
  2016. július 18.

  Kovács Gergely

  Az elmúlt tíz évet azzal töltötték, hogy kinevették a problémákat, most megpróbálják megoldani őket, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt elnöke. Városfelújításba kezdett a Kétfarkú Kutya Párt. Kiszínezték a fél nyolcadik kerületet, padokat és betonrepedéseket díszítettek, buszmegállót tettek használhatóvá. Munkájuk nem mindenkinek tetszett, fel is jelentették őket, de a rendőrség nem tudott mit kezdeni a körbefestett kátyúkkal, a kifestett padokkal, vagy éppen a befedett buszvárókkal. Kovács Gergely azt mondta hosszabb távon fákat szeretnének ültetni, de ahhoz előbb el kell tüntetni a kátyúkat, például kátyúevő szörnyekkel. Az emberek általában örültek a tevékenységüknek, többen beszálltak a festésbe, tette hozzá Kovács, a rendőrök pedig nem tudták eldönteni, hogy büntetendő-e, amit csinálnak- azt mondták, megkérdezik a BKK-t. Kovács azt mondta, szeretnék a kórházakat is felújítani, és az ingyen sört sem felejtették el, de ahhoz előbb kormányra kell kerülniük. A költségekről szólva hangsúlyozta, ez náluk fordítva működik, mint a kormánynál, ha haverok csinálják akkor olcsóbb a munka, nem pedig drágább.

 • Kovács Kázmér
  2016. július 18.

  Kovács Kázmér

  Kacsa, hogy minden autósnak újra kell vizsgáznia KRESZ-ből, mondta Kovács Kázmér az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke szerint nem lehet egy egész országot arra kényszeríteni, hogy újra vizsgázzon. Egyszerűbb lesz az új KRESZ. Négy év után kerülhet végre bevezetésre, de lehet, hogy mindenkinek le kell belőle vizsgázni, írja a Magyar Nemzet. A Fejlesztési tárca és az ORFK ezt cáfolta. Kovács Kázmér szerint nincs is az új KRESZ-ben olyan változás, ami indokolná az újravizsgáztatást. A sebesség-korlátozásról szólva a jogász azt mondta, nem az abszolút, hanem a relatív sebesség túllépés az igazi probléma. A balesetek általában abból vannak, ha nem az útviszonyoknak megfelelően választjuk meg a sebességet. A szakember szerint egyébként gyakran nem a szabályokkal van a gond, hanem azok betartásával, illetve betartatásával, ezért szerinte az volna a megoldás, ha fokozottabb lenne az utakon az ellenőrzés, a rendőri jelenlét.

 • Szakács László
  2016. július 18.

  Szakács László

  Az igazgatóság és a felügyelő bizottság felét adja, akinél az ötven milliós részvény van, mondta Szakács László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezetője azt mondta, ezen felül ennek az úgynevezett „b” típusú részvénynek a tulajdonosa határozza meg, hogy ki legyen a cégnél a könyvvizsgáló. Feljelentette a Magyar Postát az MSZP, szerintük ugyanis a cég egy ötvenmillió forintos részvényének eladása miatt fontos irányítási jogkörök kerültek ki az állam kezéből a Spéder Zoltán vezette FHB-csoporthoz. A részvény tulajdonosa gyakorlatilag bármit megtehet, vagy megakadályozhat a Magyar Postánál, mondta Szakács László. A politikus felhívta a figyelmet, hogy a Posta egy harminc ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat. Szakács szerint a kormányzat részéről az is hiba, ha tudták, mi történik, és az is, ha nem. Azt nehéz megmondani, hogy most Orbán Viktor van Spéder kezében, vagy fordítva, tette hozzá a frakcióvezető-helyettes.

 • Arató Gergely
  2016. július 18.

  Arató Gergely

  Elképesztően rosszul működik a KLIK, gyakorlatilag az intézménnyel kapcsolatban bárhová nyúlunk, mindenütt szabálytalanságokat találunk, mondta Arató Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK országos tanácsának tagja szerint felháborító az is, hogy nem nyilvánosak a szerződések, és az is, hogy egy ekkora állami intézmény ennyi hibát követ el. Hozzáférhetetlenek a Klik elmúlt három évben kötött, ötmillió feletti szerződései, pedig közfeladatot ellátó szervként kötelességük lenne azokat nyilvánosságra hozni, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ráadásul több szerződés is hibás. Van köztük olyan, amelyik 2999-ben jár le, de akad olyan is, amelyik a 8900. év végéig érvényes. Arató szerint azért is fontos ez az ügy, mert éppen ezekből az öt millió feletti szerződésekből derülhetne ki, hogy az a pénz, ami a KLIK- hez kerül, az hova, mire megy tovább. A politikus azt mondta, ha nem stimmelnek a dátumok, akkor kérdés, hogy mennyire stimmelnek a szerződések további részei. Lehet, hogy a szerződő felek sem azok, akik a szerződéseken szerepelnek, tette hozzá a politikus.

 • Horváth Gábor
  2016. július 18.

  Horváth Gábor

  A következő hónapok nagyon zaklatottan telnek majd Törökországban, mondta Horváth Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Népszabadság külpolitikai rovatvezetője szerint nem alaptalanok ezekben az időkben a demokrácia iránti aggodalmak. Tart a tisztogatás Törökországban a sikertelen puccskísérlet után. Többen attól tartanak, hogy visszaállítják a halálbüntetést, az viszont Törökország uniós csatlakozásába kerülne. Horváth Gábor szerint a demokratikusan megválasztott elnök ellen puccsot elkövetni semmiképpen nem elfogadható a demokrácia szabályai szerint, de az is valószínűsíthető, hogy Erdogan elnök a jelenlegi helyzetet arra használja majd, hogy leszámoljon ellenfeleivel. Horváth azt mondta, a török katonáknak vannak bizonyos hagyományaik a puccsok elkövetésében. A rovatvezető nem lát túl nagy különbséget a puccsisták és Erdogan között, ha a megtorlásokat, a tisztogatást tekintjük. Ennek ellenére szerinte a puccs, mint eszköz mindenképpen elítélendő. A külpolitikai újságíró arra hívta fel a figyelmet, hogy Törökország az egyetlen állam, amely az Európai Unió és az Iszlám állam között van, ezért az Uniónak semmiképpen nem érdeke semmi olyasmi, ami a törököket gyengítené. Az sem elképzelhetetlen, hogy a pénteki puccs egy előre megtervezett akció volt Erdogan hatalmának megerősítésére, tette hozzá Horváth Gábor.

 • Simon Ernő
  2016. július 14.

  Simon Ernő

  A Human Rights Watch jelentése nem tartalmaz újdonságot, a menedékkérők tömegével számolnak be bántalmazásokról, erőszakkal akadályozzák meg őket a magyar hatóságok abban, hogy átjöjjenek magyar területre, sokkolót, paprikaspray-t és szájkosár nélküli kutyákat is bevetettek ellenük – ezt Simon Ernő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának szóvivője szerint kérték a hatóságokat, hogy vizsgálják ki ezeket az eseteket, és tegyenek meg mindent azért, hogy többször ilyen ne fordulhasson elő.

 • Csintalan Sándor és Vágó István
  2016. július 14.

  Csintalan Sándor és Vágó István

  Az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy nem Orbán Viktor, hanem az emberek magánélete fontos, ezért olyan helyet kell választani tüntetésre, ahol nincsenek ablakok, lehet menni a pusztára, de ez nevetséges – ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Csintalan Sándor pedig arról beszélt, hogy ez egy életveszélyes tendencia, mert hamarosan tényleg csak a Hortobágyon lehet tüntetni.

 • Komáromi Zoltán
  2016. július 14.

  Komáromi Zoltán

  A háziorvosok számára előírt új törzskarton nem alkalmas arra, hogy felvegyenek epidemiológiai adatokat – erről Komáromi Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt egészségpolitikusa szerint az ilyen adatgyűjtések lehetnek a háziorvosok számára kötelezőek, törzskartononként 2500 forintot kapnak, az adatközlés azonban önkéntes, és ezt megtagadhatják.

 • Hadházy Ákos
  2016. július 14.

  Hadházy Ákos

  Érdekes és nagyon drága tanulmányokat rendelt meg a kormányzat az egészségügyben egy projekt keretében, koncepciókat gyártottak a lakóhely közeli egészségszolgáltatással kapcsolatban – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint 9,5 milliárd forintot költöttek el, ebből a pénzből több 10 ezer oldal tanulmányt rendeltek, ahelyett, hogy a kórházak higiéniai helyzetén javítottak volna.

 • Baán László
  2016. július 14.

  Baán László

  Erre az egész projektre a legjobb esettanulmány a Városliget, pont 160 éve nyitották meg a közepén az Állatkertet, ott a Műjégpálya is, ez egy unikális hely, a világon egyedülállóvá válik, ha 21. századi eszközökkel nyúlnak hozzá – erről Baán László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A projekt miniszteri biztosa szerint az új épületek nem a zöldfelület elől veszik el a területet, a beton helyére épülnek, a zöldfelület gyarapodni is fog.

 • Fischer Iván
  2016. július 13.

  Fischer Iván

  Nem tudom, hogy a külügyminiszter kivel beszélt, így arról sincs információim, hogy orosz közbenjárásra adott pénzt a tárca a Budapesti Fesztiválzenekarnak – ezt Fischer Iván mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Budapesti Fesztiválzenekar vezetője szerint egy ideje folyamatosan tárgyalnak Szijjártó Péterrel egy együttműködésről, ez egy több éves folyamata.

 • Kunhalmi Ágnes
  2016. július 13.

  Kunhalmi Ágnes

  A sajtót kitiltották a menekülttáborokból, hogy nehogy tetten érje a kormányzati hazugsághalmazt, amivel traumatizálják az egész társadalmat – ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint Körmenden tűzforró katonai sátrakban tartják a menekülteket, mindenhol szemét van, a rühesség állandó.

 • Vadai Ágnes
  2016. július 13.

  Vadai Ágnes

  Szörnyű tragédia, ami a hortobágyi lőtéren történt, annyit lehet tudni, hogy uniós társfinanszírozás keretében tisztították meg a tűzszerészek a lőteret – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint azt is kellett volna már korábban vizsgálni, hogy lehetséges-e ennek a területnek a rekultivációja.

 • Szigetvári Viktor
  2016. július 13.

  Szigetvári Viktor

  Az, hogy a határon túli magyaroknak maguknak kell jelezniük, ha egy regisztrált családtagjuk elhunyt, ez egyáltalán nem életszerű, ilyen választást sehol sem lehet rendezni a világon – ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke szerint ez egy szürreális helyzet, és hiába jelezte már Pálffy Ilona is, hogy ezen a szabályozáson változtatni kell, semmi sem történt.

 • Veres János
  2016. július 13.

  Veres János

  Kritikusabban kellene a gazdasági tényszámokhoz viszonyulni, ezt a kormány nem teszi meg – ezt Veres János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt pénzügyminiszter szerint GDP arányosan Magyarország uniós támogatása az előző 7 évben az két és félszer volt nagyobb, mint a Marshall segély a II. világháború után.

 • Magyar Gábor
  2016. július 12.

  Magyar Gábor

  Az ügyészség döntése volt, hogy csak az 50 millió forint feletti befektetéseket veszi be a Quaestor-ügyben, természetesen az ez alatti befektetések sikkasztása is törvénytelen, de pertakarékossági szempontból így egyszerűbb kezelni a károsultak meghallgatását – ezt Magyar Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint van arra lehetőség, hogy polgárjogi perben az elsikkasztott összegeket visszaszerezzék az elkövetőktől, eddig néhány milliárd forint értékű vagyont zárolt az ügyészség.

 • Horn Gábor és Krekó Péter
  2016. július 12.

  Horn Gábor és Krekó Péter

  Az egész Simicska-történet egy kis magyar abszurd, valaki 20 évig szolgálja és építi a saját pártját, majd összeveszik a miniszterelnökkel, nagy nyilvánosság előtt, azóta pedig megy a találgatás, hogy mit csinál a Jobbikkal, de ez csak összeesküvés elmélet, aminek nincs valóságalapja – ezt Horn Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Republikon Intézet kuratóriumi elnöke szerint semmi jele sincs annak, hogy a Jobbikhoz bármilyen szinten is közeledne az üzletember.

 • Sáling József
  2016. július 12.

  Sáling József

  Nagy a baj a vasárnapi bérpótlékkal kapcsolatban, Varga Mihály azt mondta, visszaálltak a régi szabályok, nincs erről mit beszélni – ezt Sáling József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint nem a dolgozókkal kellene kitolni, korábban azt ígérték, napirenden lesz a vasárnapi bérpótlék.

 • Varga László
  2016. július 12.

  Varga László

  Azok a megyei mentőtisztek, akik egy hírlevélből értesültek arról, hogy elbocsátják őket, eredetileg pályáztak a posztjukra, de az nem eljárás, hogy így bocsássák el őket – ezt Varga László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Heves megyében egy 21 éves tapasztalattal rendelkező vezetőt váltottak le, és olyat akarnak a helyére kinevezni, aki nincs is az OMSZ alkalmazásában.

 • Sallai Róbert Benedek
  2016. július 12.

  Sallai Róbert Benedek

  A kazah tanulmány ügye miatt kérdeztem, hogy milyen más tanulmányokat készíttetett a Földművelésügyi minisztérium, és több hasonló esetre is fény derült – erről Sallai R. Benedek beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint van olyan cég, amelyik 54 millió forintot kapott egy tanulmány készítésére, október végén kapták a megbízást, decemberre már el is készült a dokumentum úgy, hogy összesen egy bejelentett dolgozójuk van.

 • Kéri László
  2016. július 11.

  Kéri László

  Egy éve húzódik ez a Simicska – Jobbik történet, ez a fajta Simicska elsiratás, hogy ő most már nem tud semmit sem tenni, ez nem igaz, 19 milliárdos osztalékot vett ki most is, ha semmit sem csinálna, akkor is óriási tartalékai lennének, amivel bármikor felboríthatja a politikai rendszert – ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint Simicska Lajos pozíciója most is erős, tőle félhet a Fidesz, mert még mindig tud róluk mindent.

 • Tordai Bence
  2016. július 11.

  Tordai Bence

  A Városligetben most nem történik semmi, jogi csatározás lesz, hiszen törvénytelenül adták ki azt a birtokvédelmi határozatot, amely alapján eljártak a rendőrök és a biztonsági őrök – ezt Tordai Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarország szóvivője szerint kézbesíteni kellett volna az érintett feleknek ezt a határozatot, ilyen nem történt, számos formai kelléke sem volt meg a határozatnak, ez egy kontár munka volt, az látszik, hogy kapkodnak, nem a jogszerűség a legfontosabb.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2016. július 11.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Egyre kell választ adnia Orbán Viktornak, hogy érdekeltek-e az Európai unió sikerében, lehet csűrni-csavarni a dolgokat, de minden magyar polgár érdeke, hogy a nyugathoz tartozzunk, mert ott vannak a barátaink, a források onnan jönnek – ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint nyugaton értékek, keleten érdekek vannak, nekünk az előbbi felé kell mozdulni.

 • Pulai András
  2016. július 11.

  Pulai András

  Az emberek sokkal inkább hisznek az unióban, mint egy éve, 7 százalékkal nőtt az EU-pártiak aránya, ennek egyik oka a Brexit, a másik pedig, hogy a Jobbik szavazók véleménye megváltozott, a pártvezetés retorikája is megváltozott – ezt Pulai András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint a legnagyobb félelem a Brexittel kapcsolatban, hogy az a kevés előny is elvész, ami eddig volt.

 • Hunvald György
  2016. július 11.

  Hunvald György

  A politika nagyon hiányzott, de most mindenki azt kérdezi, hogy mit képzelek, hogy visszatértem – ezt Hunvald György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VII. kerületi MSZP frissen megválasztott elnöke szerint az, hogy valakit felmentenek, az ma Magyarországon azt jelenti, hogy volt egy jó ügyvédje, az igazi rehabilitációhoz az emberek támogatása kell.

 • Gulyás Márton
  2016. július 07.

  Gulyás Márton

  Egyike voltam azoknak, akik próbálták megakadályozni, hogy kiszorítsák a Ligetvédőket a táborukból, a tüntetést követően az egyik vagyonőr a kerítésbe kapaszkodó kezére rácsapott a munkavédelmi sisakjával, ezért kellett megműteni az ujjamat – ezt Gulyás Márton mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az aktivista elmondta: az, hogy mi történt a kezével, az lényegtelen, az a lényeg, hogy a kormány nem józanésszel, hanem erőszakkal akarja meggyőzni az embereket arról, hogy a Liget-projekt jó, holott az emberek döntő többsége nem ért ezzel egyet.

 • Ágh Attila
  2016. július 07.

  Ágh Attila

  Arról van szó, hogy Orbán Viktor létrehozott egy óriási kormányzati vízfejet, ez a krományzati struktúra így nem működtethető, olyan intézményi dzsungel alakult ki, ami nem koordinálható, erre most egy új réteg kerül a gazdasági és stratégiai kabinet létrehozásával – ezt Ágh Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint eddig is már három kormányzati szint volt, az intézményi, a parlamenti kormányzás, és van egy nomenklatúra rendszer.

 • Feledy Botond
  2016. július 07.

  Feledy Botond

  A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy két éves határidőt kapnak a Nagy—Britanniában dolgozó magyarok, hiszen ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az unió és a britek megállapodjanak a kilépés mikéntjéről, és ezt az időt akár meg is lehet hosszabbítani – ezt Feledy Botond mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az elemző szerint már a szavazás másnapján elindult a találgatás, hogy mi lehet a külföldi munkavállalókkal, azt szeretnék elérni, hogy a jogaik ne csorbuljanak a kilépés után sem.

 • Gúr Nándor
  2016. július 07.

  Gúr Nándor

  Lenne szakképzett magyar munkavállaló, ha ezzel foglalkozna a kormányzat – ezt Gúr Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Varga Mihály támogatná a külföldről érkező vendégmunkások foglalkoztatását. Az MSZP alelnöke szerint a kormányzat elüldözött félmillió embert az országból, nem egyszerűen képzésről van szó, a tisztességes bérekről is.

 • Szigetvári Viktor
  2016. július 07.

  Szigetvári Viktor

  Sokszor elmondja a Fidesz, hogy nem közpénzből épül a felcsúti sportcsarnok, ez nem igaz, a TAO pénzek is közpénznek tekinthetők, Orbán Viktor most 6 milliárdot akar erre elkölteni, gyakorlatilag a saját hűbérbirtokaként kezeli Felcsútot – ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke szerint ennyi pénzt elkölteni egy kis településen teljesen felesleges, 6 milliárd forintból egész Kelet-Magyarország tornaterem-problémáját meg lehetne oldani.

 • Fodor Gábor
  2016. július 07.

  Fodor Gábor

  Nem hívott fel engem Kósa Lajos, hogy kampányoljunk a kvótanépszavazás előtt, és a Fidesz sem ígért nekünk pénzt – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint lehet, hogy ez egy frakcióvezetői tanácskozáson volt, nekünk nincs frakciónk, hozzánk semmi ilyesmi információ nem jutott el hozzánk.

 • Gyurcsány Ferenc
  2016. július 06.

  Gyurcsány Ferenc

  A Fidesz már érzi, hogy bajban lesz a kvótareferendummal kapcsolatban, éppen ezért kezdtek tapogatózni az ellenzéki pártoknál, hogy nem akarnak-e beállni az igenbe, a DK-t is megkeresték – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke elmondta: Tóbiás Józseffel beszélt telefonon, ő mondta, hogy Kósa Lajos kereste fel azzal, hogy költségvetési pénzt adnak azoknak az ellenzéki pártoknak, akik az igen mellett kampányolnak, hogy feltüzeljék az embereket.

 • Wirth Zsuzsanna
  2016. július 06.

  Wirth Zsuzsanna

  Egy nagyobb szabású projekt keretében készült a Tasó Lászlóról szóló cikk, a vagyonnyilatkozatokból nagyon nehezen beazonosítható, hogy valójában milyen földekkel és ingatlanokkal rendelkezik – ezt Wirth Zsuzsanna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorából. A Direkt36 újságírója szerint sok földet bevallott a vagyonbevallásában, de volt olyan is, amelyet már nyolc éve nem, és ezek közül az egyik egy nagyon értékes terület, hiszen a Nyíradonyi ipari park beruházás kellős közepén található.

 • Tordai Bence
  2016. július 06.

  Tordai Bence

  A Ligetvédők közül 12 embert vittek el a nap folyamán a rendőrök, de ennél több ember ellen indult eljárás – ezt Tordai Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarország szóvivője szerint, amikor azt mondták a rendőrök, hogy hagyják el a helyszínt, sokan ezt nem tették meg, közülük vittek el 12 embert a hűvösre, hogy pihenjenek egy kicsit.

 • Tóth Bertalan
  2016. július 06.

  Tóth Bertalan

  A kőkemény ellenzékiség az a folyamat, amit még frakcióvezető-helyettesként is képviseltem, ügyek mentén végig kell menni, nem megijedni, hanem csinálni – ezt Tóth Bertalan mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frissen megválasztott frakcióvezetője szerint nem elég csupán kritizálni, alternatíva kell a választóknak, tudniuk kell, hogy mi történik az Orbán-rendszer bukása után.

 • Lattmann Tamás
  2016. július 06.

  Lattmann Tamás

  A határ mentén már régóta ellenőriznek az osztrákok, Ausztria a migrációs tevékenységre hivatkozva élt ezzel a lehetőséggel, Magyarország viszont nem jelentette be az uniónál, hogy ellenőrizne a határon, de mivel vannak olyan szakaszok, amelyek Schengen külső határának számítanak, különleges a magyar helyzet – ezt Lattmann Tamás mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A nemzetközi jogász szerint ez az ügy is mutatja, hogy a schengeni rendszer már recseg-ropog.

 • Ráday Mihály
  2016. július 05.

  Ráday Mihály

  A Városligetbe tervezett épületekkel nem az a baj, hogy esztétikailag milyenek lesznek, az az abszurd, hogy önhatalmúlag elvették az egész Városligetet, egy közparkot, és ide akarnak mindenféle épületeket felhúzni – erről Ráday Mihály beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Városvédő Egyesület elnöke szerint ámítanak a Liget-projekt vezetői, folyamatos a porhintés, és ehhez sajnos vannak partnerek, mert van az a pénz, amiért korpás lesz az ember haja.

 • Ceglédi Zoltán és Somogyi Zoltán
  2016. július 05.

  Ceglédi Zoltán és Somogyi Zoltán

  A kvótarendszerről szóló népszavazás olyan, mintha a kérdés az lenne, hogy mennyi 4+3, a válaszlehetőségek pedig piros vagy kék, teljesen abszurd ez az egész referendum – ezt Somogyi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ceglédi Zoltán pedig arról beszélt, hogy az ellenzék most arra készül, hogy a legfontosabb politikai kérdést bojkottálni fogja, az korábban sem jött be nekik, ha valamit gumicsontként kezelnek.

 • Szent-Iványi István
  2016. július 05.

  Szent-Iványi István

  A kvótareferendumnak önmagában nincs közjogi jelentősége, akkor lesz ez veszélyes, ha ezt törvényhozási aktus is követi, amelyben kijelentik, hogy az uniós döntéseknek nincsen hatásuk az országra, ezzel kiiratkoznánk az unióból – ezt Szent-Iványi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok külpolitikai szakértője szerint nem lesz jogi lépés a népszavazás után, de akkor a saját Alaptörvényével megy szembe a kormány, hiszen abban az szerepel, hogy népszavazást csak akkor lehet kiírni, ha pozitív eredmény után törvényhozási aktus is következik.

 • Komáromi Zoltán
  2016. július 05.

  Komáromi Zoltán

  A kormányhatározat első pontja végre egy olyan szemléletet mutat, hogy most már legalább végig gondolják, hogy a főváros és az agglomeráció hogyan látható el megfelelően, ez az elmúlt évtizedekben nem történt meg, az a bibi, hogy a kórházból indulunk ki, nem pedig az alapellátásból – ezt Komáromi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt egészségpolitikusa szerint a terveken nem lehet beteget ellátni, a munkálatoknak is hamarosan hozzá kell látni, hogy jó helyre kerüljön az 50 milliárd forintos plusz forrás.

 • Gőgös Zoltán
  2016. július 05.

  Gőgös Zoltán

  A korábbi népszavazások sem arról szóltak, amelyekről eredetileg a kérdések, ez most is így van, a kvótarendszerről szóló népszavazás is ebbe sorba illik, ez az első lépés az unióból való kilépés felé – ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint a Fidesz is azzal a hazugsággal akarja megvezetni az embereket, mint a Brexit mellett kampányol politikusok, Orbán Viktor jelenleg a tűzzel játszik.

 • Juhász Ferenc
  2016. július 04.

  Juhász Ferenc

  Az igazi probléma a hortobágyi bombázó lőtéren történt a tragédiában, hogy a honvédelmi minisztérium kommunikációjával nagyon nagy baj van – ezt Juhász Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt honvédelmi miniszter szerint azt kommunikálják, hogy nem kellett volna felrobbannia a bombának, pedig ahhoz nagyon extrém helyzetnek kell lennie, hogy hatástalanítás után magától felrobbanjon egy ilyen bomba.

 • Ungvári Tamás
  2016. július 04.

  Ungvári Tamás

  Elie Wiesel volt az az ember, aki engem is rávezetett arra, hogy meg kell őrizni nemcsak az áldozatok emlékét, hanem a politikának és mindennek az áldozatokról kell szólni, és ez egy óriási feladat – ezt Ungvári Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az író szerint az áldozatok értünk haltak meg, a túlélés egy kétes dolog.

 • Megyeri Szabolcs
  2016. július 04.

  Megyeri Szabolcs

  A Városliget fákból, cserjékből, bokrokból és fűből áll, zöldfelület alatt a lombos fákat értjük, amelyek legalább 50-60 éveseket, ezért is kell védeni ezeket a kivágástól, hiszen a Liget-projekt keretében 6-800-at kell majd kivágni – ezt Megyeri Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kertész szerint az elmúlt 26 évben Magyarországon, ahol fejlesztések voltak, meg lehet nézni a zöldterületek helyzetét.

 • Korózs Lajos
  2016. július 04.

  Korózs Lajos

  A kormánynak nincs népegészségügyi programja, van egy nemzeti egészségügyi stratégia 2020-ig, ebben vannak megfogalmazva népegészségügyre vonatkozó adatok, például két évvel akarják növelni az átlagéletkort, 2022-re pedig el akarják érni az uniós átlagot – ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a legkomolyabban ezt Zombor Gábor vette, de fél év alatt kinyírták ezt a szerencsétlent.

 • Bodnár Zoltán
  2016. július 04.

  Bodnár Zoltán

  A Közbeszerzési Döntőbizottság a közbeszerzés nélkül kötött szerződéseket vizsgálja a jegybank alapítványaival kapcsolatban, Matolcsy Györgyék azt hitték, hogy törvények felett állnak, de kiderült, hogy nem így van, itt biztosan törvénysértés történt – erről Bodnár Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint már van is olyan szerződés, amellyel kapcsolatban döntött a Közbeszerzési Döntőbizottság, és megállapította a hiányosságokat, az 5 milliós szerződés után 165 ezer forintos bírságot szabott ki, ami a szerződéses összeg 3 százaléka.

 • Kiss Ambrus
  2016. július 04.

  Kiss Ambrus

  Jelentősek a bérekben a különbségek a főváros és a vidék között, 2014 végén Budapest és Borsod átlagjövedelme között 68 százalék volt a különbség, 2008 előtt ez az arány 33 százalék volt, ebből is látszik, hogy a vidék nagyon leszakadt – ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda elemzője szerint Borsodban a foglalkoztatottak 13 százaléka közmunkás, a bérük a minimálbért sem éri el, Budapesten ez az arány nem éri el az 1 százalékot.

Loading...