Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

május 30. hétfő 19:25

Korábbi adások

 • Gyurcsány Ferenc
  2016. május 26.

  Gyurcsány Ferenc

  Az őszödi beszédnek mindenképpen el kellett hangzania, a frakciót rá kellett venni, hogy csináljuk meg az új programot, sokkoltam őket - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az elmúlt 10 évet megváltoztatta a beszéd, és nem jó irányba.

 • Eörsi Mátyás
  2016. május 26.

  Eörsi Mátyás

  Ha egy párt magáról azt mondja, hogy nem lehet nyerni, akkor annak a pártnak a szavazói nem fognak elmenni szavazni, valóban lejt a pálya a Fidesz felé, de a legnagyobb baj, hogy a szavazójuk is több - ezt Eörsi Mátyás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció tagja szerint a Fidesznek 36 százalékos a tábora, a maradék többsége viszont bizonytalan, és nem támogatja az ellenzéki pártokat.

 • Majtényi László
  2016. május 26.

  Majtényi László

  Ez egy különösen groteszk történet a Class FM mostani eladása, az egész ügy 2009 tavaszán kezdődött, amikor is arról döntött az országgyűlés, hogy a Sláger és a Danubius verseny nélkül kap hosszabbítást a frekvenciára, ekkor kimondta az alkotmánybíróság, hogy ez nem szabályszerű, ezután írtak ki egy frekvenciapályázatot, amiről azt hittem, hogy tiszta lesz - ezt Majtényi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Eötvös Károly Intézet elnöke szerint végül két hamis pályázatot hozták ki győztesnek, hiszen a Class FM és a Neo FM is a bevételének 50 százalékát ígérte frekvencia díjnak.

 • Gémesi György
  2016. május 26.

  Gémesi György

  Ez az a pont, amikor már nincs meg a fedezete a szemétszállítási szolgáltatásnak, ami működik az országban, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Koordinációs Központnak kellene kiutalnia a számlákat, de erre sem képes - ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint az önkormányzatok által működtetett cégeknek most azokat a feladatokat kellene ellátnia, amelyet már a törvény tiltja, gyakorlatilag bér számlázási feladatokat kellene ellátni.

 • Kovács Zoltán
  2016. május 26.

  Kovács Zoltán

  Tényekről beszélünk, Soros György maga mondta el, hogy hogyan akarja segíteni az ellenzéket, nincs azzal gond, hogy a saját elképzeléseit akarja megvalósítani, de erről időről-időre érdemes szót ejteni - ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy ellenzéki szervezeteket megfigyelt-e a titkosszolgálat, azt mondta: erre a konkrét kérdésre nem válaszolhat.

 • Hiller István
  2016. május 25.

  Hiller István

  Azért 56 kis Klik-et hoznak létre, mert nem 55-öt vagy 59-et, ezt hozta ki a számítás, ez volt a kormányzat magyarázata - ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ez több mint egy törvénymódosítás, a kormány eldöntötte, hogy beszánt mindent a közoktatásban, ami nem állami vagy egyházi.

 • Csepreghy Nándor
  2016. május 25.

  Csepreghy Nándor

  A vár jelenlegi állapota nem megfelelő, komplex felújításra szorul, a kormányzati költözés ezt csak részben érinti, hiszen eddig is voltak kormányzati funkciók itt - ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Miniszterelnökség államtitkára szerint arról már régóta van egy vita, hogy nem szerencsés, hogy a parlamentben egyszerre székel a törvényalkotási és a végrehajtó hatalom.

 • Kiss Ambrus
  2016. május 25.

  Kiss Ambrus

  A létminimum alatt élés nem azt jelenti, hogy éhezik a család, napról napőra élnek, és nem tudnak félretenni, ha betegség miatt kiesnek a munkából, akkor azt nem tudják fedezni - ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint itthon az egyszülős családok 75 százaléka létminimum alatt él, hiszen a létminimum összege 86 ezer forint egy főnek.

 • Hont András és Ligeti Miklós
  2016. május 25.

  Hont András és Ligeti Miklós

  Választott tisztségviselők nagyon óvatosan mérlegelhetnek abban, hogy kinek nyilatkoznak, és kinek nem - ezt Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hont András, a HVG rovatvezetője pedig arról beszélt, hogy az már egy anarchia a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, hogy egy újságíró egyáltalán kérdezheti a politikusokat, de igazából már a lényegi személyektől egyáltalán nem lehet kérdezni jó pár éve.

 • Vértes András
  2016. május 25.

  Vértes András

  Versenyképességi hátrányt jelent, hogy itt vonják el a régióban a legtöbb adót az emberektől, ha egy ország túladóztat, azt jelenti, hogy nehezebb befektetőt találni - ezt Vértes András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A GKI Gazdaságkutató elnöke szerint a magyar kormány azért adóztat sokat, mert sok a kiadása, a valódi probléma az, hogy nem csináltak semmilyen állami reformot.

 • Kuncze Gábor
  2016. május 24.

  Kuncze Gábor

  Orbán Viktor nagyon sikeres abban, hogy megtartsa a hatalmát, viszont a szakpolitikai kérdésekben folyamatosan kudarcot vall, ezért kell folyamatosan valaki ellen harcolni - ezt Kuncze Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata képviselő szerint a migránsok ellen továbbra is harcolunk, bár itt gyakorlatilag nincsenek menekültek, ezért került elő a háttérhatalom a retorikában.

 • Csepregi Botond
  2016. május 24.

  Csepregi Botond

  Rekonstruálva a 30 évvel ezelőtti történetet, az rajzolódik ki, hogy nem egyedi esetről van szó, az elkövetőt azonban nem fogjuk megnevezni, hiszen az erőszak áldozatának kezében nincsenek dokumentumok - ezt Csepregi Botond mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az átlátszó.hu újságírója szerint áttételes információk vannak arról, hogy bukkanhatnak még fel hasonló történetek a jövőben is.

 • Pukli István
  2016. május 24.

  Pukli István

  Nem hiszem, hogy bármit elkövettem volna, mondhatnám azt is, hogy egy komoly névtelen feljelentés történt írógéppel írva, de nem volt névtelen a feljelentő - ezt Pukli István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója elmondta: nem ismeri a vádat sem, a feljelentés tényét is a sajtóból tudta meg.

 • Komáromi Zoltán
  2016. május 24.

  Komáromi Zoltán

  Az utóbbi időszakban jelentősen csökkent a szívinfarktusban meghalt emberek száma Magyarországon, sok betegségnél viszont hiába mondja a szakma az érveket, de folyamatos a pénzhiány az ágazatban - erről Komáromi Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt egészségpolitikusa szerint már 15 éve kiképeztünk majdnem 2000 olyan szakembert, akik egészségtant taníthattak volna az iskolákban, de ezt egy kormányzat sem tartotta fontosnak.

 • Sallai R. Benedek
  2016. május 24.

  Sallai R. Benedek

  Röstellem, de valóban mutattam táblákat, de emberi tulajdonság, hogy egy idő után elszakad a cérna, hiszen évek óta folyamatosan hazugságokat állítanak a kormánypárti képviselők a személyemmel kapcsolatban - ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy miért mutogatott transzparenseket Pócs János felszólalása alatt. Az LMP országgyűlési képviselője bízik benne, hogy az ügy miatt nem kap büntetést, hiszen egy héttel ezelőtt Pócs János maga is mutogatott transzparenst az ő felszólalása alatt. Az egész ügy a túrkevei malom miatt robbant ki.

 • Teleki László
  2016. május 24.

  Teleki László

  A NAV már nyomoz az Országos Roma Önkormányzat ellen, közel 20 év alatt nem történt annyi negatívum a romákkal kapcsolatban, mint az elmúlt másfél évben Farkas Flórián ténykedése alatt, a kormánynak el kell engednie végre Farkas Flórián kezét - ezt Teleki László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint soha nem volt még olyan rossz a romák megítélése, mint most, nem lehet hagyni, hogy egy ember cselekedete befolyásolja egy társadalmi csoport megítélését.

 • Bokros Lajos
  2016. május 23.

  Bokros Lajos

  Az a körülmény, hogy a miniszterelnök védi azt a jegybankelnököt, akit bíróság elé kellene állítani, egyszerűen elfogadhatatlan - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint itt nem arról van szó, hogy valaki véletlenül kisiklott, hanem rendszerszerű probléma van, ezért lopnak szakmányban állami tisztviselők.

 • Gulyás Márton
  2016. május 23.

  Gulyás Márton

  1989-ben a Fideszt is támogatta Soros György, ahogy Kovács Zoltán kormányszóvivőt is, én viszont sosem voltam Soros-ösztöndíjas, talán egyszer tartózkodtam vele egy teremben - ezt Gulyás Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az aktivista szerint egyébként Soros Györgynek jóval többet köszönhet az ország, mint Orbán Viktornak.

 • Paul Lendvai
  2016. május 23.

  Paul Lendvai

  Ausztriában mindenki szavazhat levélben, az is, aki csak kirándulni indul a szavazás napján, de külföldről is lehet szavazatot leadni - ezt Paul Lendvai mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az újságíró szerint nagyon szoros volt a verseny Alexander van Der Bellen és Norbert Hofer között, végül a levélben szavazók döntöttek.

 • Szabó Tímea
  2016. május 23.

  Szabó Tímea

  A Párbeszéd Magyarországért társelnökét a párt alapjövedelem javaslatával kapcsolatban kérdezte Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Korózs Lajos
  2016. május 23.

  Korózs Lajos

  Arról van szó, hogy abban az esetben, ha egy bentlakásos intézményben lévő idős ember jövedelme nem fedezi az intézmény költségeit, akkor először a vagyonára, ha ez sem elég, akkor a gyermekére terhelhető ez az összeg - ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint összesen 80 ezer embert érint ez az intézkedés, bentlakásos idősotthonban több mint 52 ezren laknak.

 • Pulai András
  2016. május 23.

  Pulai András

  Az emberek értik, hogy miről szól a jegybanki alapítványok botránya, de továbbra is létezik a korrupcióvakság jelensége a választók körében - erről Pulai András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Publicus Intézet ügyvezető igazgatója szerint a Fidesz szavazók jobban elhiszik a saját politikai táboruk által kommunikált üzeneteket.

 • Palkovics László
  2016. május 19.

  Palkovics László

  A Tanítanék Mozgalom csupa olyan iskolából áll, amelynek nem a KLIK volt a működtetője, mondta Palkovics László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az oktatásért felelős államtitkár azt mondta, egységesíteni szeretnék a rendszert. A Klik Klebesberg Központ néven megmarad, kialakítanak 56 tankerületi központot, viszont egyetlen iskola sem maradhat az önkormányzatoknál.

 • Murányi András és Krekó Péter
  2016. május 19.

  Murányi András és Krekó Péter

  Sok idő van még a köztársasági elnök jelölésig, és Áder János és a kormányfő kapcsolata is elég hektikus, ahhoz hogy most meg lehessen mondani újrázik-e, mondta Murányi András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Népszabadság főszerkesztője szerint korai még erről beszélni. A Népszabadság információi szerint a kormányfő azért nem támogatná Áder János újrajelölését a köztársasági elnöki posztra, mert Áder nem írta alá a jegybanktörvény módosítását. Krekó Péter szerint viszont fontosak ezek az információk abból a szempontból, hogy ki nem lesz a köztársasági elnök. A Political Capital igazgatója szerint egyébként kényes kérdés, hogy amit a politikus mond, az mikor magánbeszélgetés, és mikor nem. Az pedig megint külön kérdés, hogy az újságíró ezt közli, vagy nem, tette hozzá. Szerinte Áder tevékenységére azt azért nem lehet mondani, hogy túl nagy ellensúly lenne a kormányzásban. Murányi szerint viszont Áder részéről a jegybank törvényt visszaküldeni nem olyan, mint más törvényeket, mert ha ezt nem küldte volna az alkotmánybírósághoz, akkor nem tudtuk volna meg, hogyan és hova ment el a jegybank nyeresége, ami ráadásul nem kis összeg. Teljes apátiában él az ország, tette hozzá a főszerkesztő, hiába a tüntetések, demonstrációk, a Fidesz népszerűsége alig csökkent. Krekó Péter szerint viszont az utóbbi időben az előrehozott választásokon tud nyerni az ellenzék, ez szerinte mutatja a Fidesz gyengülését. Az elemző szerint most sokkal sérülékenyebb a Fidesz, mint ahogy látszik.

 • Magyar György
  2016. május 19.

  Magyar György

  A jogsértés már megtörtén, mindegy hogy mit tikosítottak, mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A lehallgatás jogsértő volt, mert a sajtótörvény úgy rendelkezik, hogy nem köteles az újságíró kiadni a forrását. Tíz évre titkosíthatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Germán8 nevű titkos nyomozást, írja a Blikk, amelynek részeként az iratokban egy Jürgen néven emlegetett rendőr mellett a Blikk főmunkatársáról, Csikós Klaudiáról is gyűjtöttek információkat. A lap szerint az ügy egyik úgynevezett technikai aktáját 2024. december 31-ig titkosították „Bizalmas” minősítéssel, ez pedig azt jelenti, hogy a többi, ehhez kapcsolódó irat is hasonló sorsra jutott. Magyar György azt mondta, az újságírót a tudta nélkül, engedély nélkül hallgatták le, és az így szerzett információt nem semmisítették meg, hanem felhasználták, ami ilyen módon törvénytelen. Az így szerzett információkat nem használhatták volna fel, tette hozzá az ügyvéd, hiszen az újságíró lehallgatása törvénytelen volt, ezért fordulnak a strasbourgi emberi jogi bírósághoz. Magyar György kiemelte, azért is fontos tisztázni az ügyet, mert ha senki nem mondja ki, hogy ez törvénytelen, akkor az újságírók félni fognak, és nem tudnak dolgozni.

 • Tóbiás József
  2016. május 19.

  Tóbiás József

  Matolcsy György nem mond le, azt mondta, minden, amit állítanak blöff, mondta Tóbiás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. AZ MSZP elnöke azt mondta, azt várja a társadalomtól, hogy eszméljen, vegye észre, értse meg, mi történik az országban. Az MNB határozottan visszautasítja Tóbiás József politikai hecckampányát, mondta a jegybank szóvivője miután az MSZP megírta Matolcsy felmondását. Nekünk kell megvédeni a magyar emberek pénzét Matolcsytól, mondta Tóbiás József, aki szerint a Fidesz már rég elszakadt még a saját választóitól is. Szerinte a jegybank nyeresége a költségvetésé, az egészségügyé, az oktatásé, nem pedig Matolcsyék. Ez a hatalom fél szembenézni önmagával, mondta, fél a vitától, fél a népszavazástól, minden vádra személyeskedéssel válaszol. Tóbiás szerint viszont ezzel nem tudják meg nem történté tenni, amit Matolcsy művelt a jegybankkal. A pártelnök szerint az MSZP-nek, vagy neki semmi köze ahhoz, hogy Meggyesi Péter cége mennyi pénzt kapott az Alstom- tól. Arról nem is beszélve, hogy bármi is történt, azt nem törli el, hogy egy milliárd dollárt akarnak eltüntetni.

 • Gémesi György
  2016. május 19.

  Gémesi György

  Nem véletlen, hogy a fideszes Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét hívták meg az oktatási kerekasztalhoz, mondta Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányhoz közelebb állók lojalitása nyilván nagyobb, tette hozzá az önkormányzatok szövetségének elnöke. Teljes káosz lesz az ősszel életbe lépő új oktatási rendszer – véli az önkormányzatok szövetségének elnöke. Gémesi György szerint nem igaz, hogy az önkormányzatok az iskolák miatt halmoztak volna fel adósságokat az elmúlt években, az állami fenntartásban viszont, úgy véli, teljes lesz a káosz. Azt mondta: „Azoknál az iskoláknál, amelyeket az állam egymaga működtetett és fenntartott, komoly gondok voltak a működtetéssel is. Kifizetetlen energia-, gáz- és villanyszámlák voltak”. Gémesi szerint nem a vegyes rendszer, hanem a KLIK bukott meg. A MÖSZ szeretne tárgyalni, de senki nem áll szóba vele, hangsúlyozta Gémesi György.

 • Surányi György
  2016. május 18.

  Surányi György

  Az MNB költései jogi kérdés, nem morális, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Surányi György. Az alapítványokkal kapcsolatban legyen elég annyi: a történtek nemcsak a polgári jó ízlés, hanem a józanész határait is messze szétfeszítik – írja a volt jegybank elnök a Népszabadságban az MNB-alapítványok pénzköltésével kapcsolatban. Surányi szerint a jegybank esetében a nyereségesség nem kritérium. rengeteg olyan dologtól függ, ami nem a bank tevékenységének az eredménye.

 • Vágó István és Kovács Zoltán
  2016. május 18.

  Vágó István és Kovács Zoltán

  Attól, hogy valamire azt mondja, hogy „blöff”, még nincsenek megválaszolva a kérdések, mondta Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Csupán egy politikai hadjárat része és nem más, mint blöffök sorozata minden vád, amit az ellenzék megfogalmaz a jegybankkal szemben, mondta a Parlamentben Matolcsy György. Az ellenzék úgy reagált, nem a jegybankot, hanem az elnököt és családját támadják. Kovács Zoltán szerint megállapítható, hogy Matolcsy György egy pojáca. Az ÉS főszerkesztője szerint, ha valaki blöfföl, akkor az éppen a jegybank elnöke. Vágó István szerint az a legfontosabb kérdés, hogy honnan van a közpénz, amit a jegybank költ. A DK elnökségi tagja hangsúlyozta, a jegybank nyeresége a devizahitelesek megmentésén keletkezett, vagyis abból a pénzből vettek festményeket, amit az emberektől nyertek. A politikus szerint az is felmerül, hogy a jegybank mennyire fizette túl a vásárlásait, és azon ki keresett. Vágó szerint az mindenképpen gyanús, hogy Mészáros Lőrinc hogyan lett egyik pillanatról a másikra az ország egyik leggazdagabb embere. Kovács szerint a legcinikusabb válasz, hogy ha valaki valamilyen törvénytelenséget lát, akkor tegyen feljelentést. Ezzel a cinizmussal nehéz mit kezdeni, tette hozzá az ÉS főszerkesztője.

 • Karácsony Gergely
  2016. május 18.

  Karácsony Gergely

  A bíróság azt mondta, volt egy döntés, de nem volt jogorvoslat, azt hogy egyébként lehet-e szankcionálni a tiltakozást a parlamentben, arról nem volt szó, mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A magyar államnak fizetnie kell a trafik- és a földtörvény ellen molinózó, és ezért megbüntetett ellenzéki politikusoknak, így döntött a Strasbourgi Bíróság. A PM képviselői 2013. április 30-án demonstráltak a parlamentben. Egy közel 2x2 m-es transzparenst tartottak, amin a Fidesz logójára a Loptok, Csaltok, Hazudtok feliratot írták. Ezért Kövér Lászlótól 235 ezer forintos büntetést kaptak. Gulyás Gergely szerint viszont Strasbourgban éppen arról született most döntés, hogy jogszerű a véleménynyilvánítás korlátozása. Karácsony Gergely szerint a döntés nem azt jelenti, hogy azért nem lehetett büntetni, mert nem volt jogorvoslat, és most, hogy már van, büntetni is lehet. Szerinte a bíróság döntésében nem ez van. A politikus azt mondta, azzal ő is egyet ért, hogy meg lehet sérteni az országgyűlést, van olyan cselekedet, amiről ő is azt gondolja, már nem fér bele, de amit ők tettek az szerinte nem sértette az országgyűlést. A közoktatás államosításáról a politikus azt mondta, hatalomtechnikailag is nagyon rossz lépés, mert rengeteg feladatot, és felelősséget ró a kormányzatra, aminek nem biztos, hogy meg tud majd felelni.

 • Wittinghoff Tamás
  2016. május 18.

  Wittinghoff Tamás

  Akik ezt a törvényt összetákolták, nagyon sok mindenre nem gondoltak, mondta Budaörs polgármestere a közoktatás átalakításáról az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Új alaptanterv lesz 2018-tól, teljesen átalakítják a Kliket, elveszik az iskolák működtetését az összes önkormányzattól, jön a teljes államosítás – ezt jelentette be a köznevelési helyettes államtitkár. Budaörsön 2010-ben adtak át egy iskolát, ami három milliárdból épült. Wittinghoff Tamás szerint az sem egyszerű kérdés, hogy mi lesz ezzel az iskolával. Szerinte ez már régen politikai és nem szakmai kérdés. Olyan, mondta a polgármester, mint a felcsúti kisvasút: ha nem tetszik, tovább viszik. A polgármester azt mondta eddig is sok gond volt a működtetéssel, de eddig az önkormányzatok helyt tudtak állni, esetleg segíteni tudtak az intézménynek. Wittinghoff szerint kizárólag a KLIK-kel volt baj, csak az általa fenntartott iskolákban voltak ellátási gondok. Szerinte az átalakítás nem csak politikai játszma, hanem pénzkivonás is. Azt a pénzt, amit az átvétel után az önkormányzat már nem adott oda az iskolának, hiszen nem volt már sem fenntartó, sem működtető, azt aztán a KLIK sem adta oda. A városvezető szerint ez a pénz hiányzott a rendszerből. A kormány az átalakításokkal tönkreteszi az egész ellátórendszert, tette hozzá Wittinghoff.

 • Kiss Noémi
  2016. május 17.

  Kiss Noémi

  Úszni nagyon fiatalon kezd az ember, ha el akar érni valamit, de nyolc évesen még nem merülnek fel azok a kérdések, hogy mi, mennyit ér, vagy miért mit ad fel az ember, mondta Kiss Noémi az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Félelemből úsztam, féltem a büntetéstől, a megszégyenítéstől – mondta korábban egy interjúban Kiss Noémi. A volt úszó szerint a Kiss László-ügy arra mutatott rá, hogy a nők és a gyerekek, a versenyzők bántalmazása nincs egyértelműen elítélve a mai magyar úszósportban. Szerinte az ilyen magatartás mintegy része az élsportnak. Sőt, az erőszak kapcsán sokkal inkább az áldozathibáztatás a jellemző reakció.

 • Mendrey László
  2016. május 17.

  Mendrey László

  Az eddiginél is nagyobb hatalmat kap a KLIK helyett megalakuló Klébelsberg Központ, mondta Mendrey László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Minden közoktatási intézmény az államhoz kerül, marad a KLIK és év végéig új alaptantervet dolgoznak ki, ezt jelentette be az oktatási kormányzat. A PDSZ elnöke szerint ezzel 1985-be megyünk vissza. Jelenleg az önkormányzatok működtetik az intézmények 55 százalékát, és az állam a működtető közel 45 százalékuknál. Előbbi 2851, utóbbi 2303 intézményt jelent, ugyanakkor a nagyobb létszámú iskolák az önkormányzatoknál vannak. Az állami működtetéshez szükséges források tervezése zajlik, ez a jövő évi költségvetésben külön soron jelenik majd meg. Mendrey szerint a kormány nem tudott mit kezdeni a tanárlázadással, de valamit csinálniuk kellett, ezért összehívták a kerekasztalt, de nem hiszi, hogy az ott szereplő szervezetek elfogadták volna ezt a mértékű központosítást.

 • Lendvai Ildikó
  2016. május 17.

  Lendvai Ildikó

  Idén több százezer gyerek ellen követnek el bűncselekményt, mondta Lendvai Ildikó az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ezúttal a szakképzés átalakítása miatt kritizálta a kormányt Lendvai Ildikó. Ha gyerektől lop egy felnőtt ember, azt mindenki pocsék alaknak tartja. Még a börtönben is megvetik az ilyet, írja. A szocialisták volt elnöke szerint, amit a kormány a szakképzéssel csinál, az lopás. A szakképzésben tanuló gyerekek jövőjét lopják el. Lendvai szerint most a korosztály diákjainak újabb 40 százalékát teszik tönkre a szakközépiskolákban. Azok eddig túl sokat tudtak, nemcsak rendes érettségit, hanem szakmát is szereztek, mondta, többen egyetemre is mentek. Szeptemberben másfajta iskolában találják magukat, mint amilyet választottak, hangsúlyozta a politikus. Az általános műveltséget, készségeket, tudást adó tárgyak itt is luxusnak nyilváníttattak, négy év alatt 600 órával kevesebbet szánnak rájuk. Helyüket elfoglalják a Kamara által megkívánt, csak egyetlen szakma jelenlegi szintjére felkészítő tárgyak. Lendvai szerint az átjárást teljesen ellehetetleníti a rendszer, ha valaki 14 évesen dönt, akkor később már nem módosíthat, hiszen nem szerzi meg hozzá a készségeket.

 • Bertha Szilvia
  2016. május 17.

  Bertha Szilvia

  Volt egy beszélgetése, még 2014-ben Vona Gáborral, amiben felvázolta neki a párt jövőképét, akkor világossá vált, hogy ebben nem tud részt venni, mondta Bertha Szilvia az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt országgyűlési képviselő azt mondta, szóban már korábban is kérte, de most Vona Gábornak írt, hogy hivatalosan is töröljék a Jobbik tagjainak sorából. A volt jobbikos politikus szerint a pártból kiveszett minden lélek, minden szakralitás. Szerinte Vona Gábor az utóbbi időszakban a radikalizmus visszafogásával régi társait alázza meg. Bertha szerint a radikalizmus egyfajta forradalmi hevületet jelent, illetve az is radikalizmus, mondta, ha az emberek összefognak és segítenek másoknak. A politikus szerint a magyar gárda is a segítségről szólt. Szerinte azzal, hogy nem engedték működni, csak a kivándorlást segítik elő, mert azokon a vidékeken, ahol nincs rend, nem marad más lehetőség, mint elmenni. Szerinte, ha az embereknek nem engedjük, hogy megvédjék magukat, és azt sem engedjük, hogy valaki más megvédje őket, akkor ez kivégzés. Bertha hangsúlyozta a néppárttá válás úgy válhat valóra, ha az embereknek elmagyarázzák, hogy pontosan mit akarnak. A politikus azt mondta, nem kizárt, hogy 2018-ra egy új párt alakításába kezd.

 • Simonyi András
  2016. május 17.

  Simonyi András

  Ez nem sértegetés, itt politikáról van szó. Ez egy üzenet arról, hogy nem mennek rendben a dolgok Magyarországon, mondta Simonyi András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bill Clinton Magyarországról tett kijelentésére reagálva. Senki, még Bill Clinton sem sértegetheti a magyarokat – Szijjártó Péter arra reagált így, hogy a volt amerikai elnök egy kampánygyűlésen kijelentette: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából, és tekintélyelvű diktatúrát akarnak. A volt washingtoni nagykövet szerint a magyar kormány reakciója állásfoglalásként érthető a konzervatív jelölt mellett. Simonyi szerint egyébként a kijelentésben nem is Magyarország, hanem inkább Lengyelország a fontosabb. A lengyelek mellett szerepelni nem túl előnyös, de a kritika nagy részét ők kapták, nem a Magyarok. Simonyi szerint, amit Clinton az Egyesült Államok támogatásáról mondott, azon mindenképpen el kellene gondolkodni, mert szerinte az nagy részben igaz. A volt nagykövet azt mondta, reméli nem lesz a z ügynek folytatása.

 • Dávid Ferenc
  2016. május 17.

  Dávid Ferenc

  A VOSZ álláspontja továbbra is az a vasárnapi pótlék ügyében, hogy minél előbb meg kell állapodni, lehetőleg még a nyár előtt, mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VOSZ főtitkára szerint ebben a kérdésben a kormány nem dőlhet hátra, valamennyire segítenie kell a megállapodást. A vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. A legnagyobb vitát a vasárnapi bérpótlék váltotta ki. A vita alapvetően a munkaadói és a munkavállalói oldal között zajlott, volt olyan felvetés - elsősorban a munkaadói oldalról -, hogy a pótlék mértéke maradjon 50 százalék, a munkavállalók pedig a pótlék emelését javasolták. Dávid Ferenc szerint, aki nem bírja kifizetni a száz százalékos pótlékot, az ne nyisson ki vasárnap. A VOSZ a száz százalékos pótlék mellett van hangsúlyozta a főtitkár. Varga Mihály a VKF tagjait tájékoztatta arról is, hogy szeretnék készpénzesíteni a cafeteria egy részét. A közszférában most átlagosan 200 ezer forint körüli a cafeteria mértéke, ennek a fele az elképzelés szerint lehetne készpénz, a másik fele maradna a SZÉP kártyán. Dávid Ferenc szerint ezt a megoldást a versenyszférára nehezebb alkalmazni, ott jóval magasabb juttatásokról lehet szó, ott nem mindegy, mekkora része adható készpénzben, és mekkora SZÉP kártyán. A minimálbér témájában abban maradtak a partnerek, hogy elindítják azt a monitoring bizottsági üléssorozatot, amelynek végén a munkaadói és a munkavállalói oldal remélhetőleg meg tud majd állapodni a 2017-es minimálbérről. Dávid szerint a vita akár őszig is eltarthat.

 • Chikán Attila
  2016. május 16.

  Chikán Attila

  Vannak olyan elemei az állami vállalatok költéseinek, amelyek üzleti titok alá eshetnek, de a költések fő irányai így is nyilvánosak lehetnek - ezt Chikán Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a kormányzat titkosítja az állami cégekkel kapcsolatos közérdekű adatainak hozzáférését. Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint olyan adatokról van szó, amelyek megismerése üzleti partner számára nem lehetetlen, az állampolgárok sem a részletekbe menően akarják ismerni ezen állami cégek működését.

 • Csáki Judit és Ungvári Tamás
  2016. május 16.

  Csáki Judit és Ungvári Tamás

  Engem nem nagyon érdekel, hogy Tarlós István kit szeret, vagy kit nem szeret, ha a főpolgármesternek maradt egy pici esze, akkor tudja, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar viszi a hírünket a világban, ami megér néhány forintot - ezt Csáki Judit mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ungvári Tamás pedig arról beszélt: a jelenlegi főpolgármester nem fogja fel, hogy a Fesztiválzenekar nélkül az ő Budapestje nem ér semmit.

 • Falus Ferenc és Mihályi Péter
  2016. május 16.

  Falus Ferenc és Mihályi Péter

  Az állam most is a TB költségvetés 35-40 százalékát pótolja, 90-ben még egyensúly volt, azóta folyamatosan romlik a helyzet - ezt Mihályi Péter, egészségügyi közgazdász mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Falus Ferenc, volt tisztifőorvos pedig arról beszélt, hogy a fogyasztási oldalon növekvő adóbevételekből kellene visszapótolni az egészségügy hiányzó forrásait, nem maradékelven kellene összeállítani az egészségügyi kiadásokat.

 • Sándor Mária
  2016. május 12.

  Sándor Mária

  „Magyarországon az érdekvédelmi rendszer behódolt a hatalomnak”, mondta Sándor Mária az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. ,,Tarts még ki! ... Egy hazug világ szilánkokra tört! Tarts még ki! ..." Ezt írja Facebook oldalán az Ápolók napja alkalmából a fekete ruhás nővér.

 • Pukli István
  2016. május 12.

  Pukli István

  Világossá vált, hogy a kormányzat a nehezen kezelhető diákok közé tartozik, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pukli István. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója úgy fogalmazott, „a kedves nebuló teljesen mást csinál, mint amit mi szeretnénk”. A koncepció, ami most bevetődik Palkovics által, az már három éve kész van, tette hozzá a Tanítanék Mozgalom tagja. Ismét demonstrációra készülnek a pedagógusok, egy nagy tanévzárón tervezik értékelni az elmúlt évet.

 • Bodnár Zoltán
  2016. május 12.

  Bodnár Zoltán

  Már a benyújtás pillanatában nem igazak a költségvetés számai, és ha a már a szavazáskor sem igaz a fele sem, akkor mi lesz belőle, mire hatályba lépne, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Folytatta ma a 2017-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáját folytatta az Országgyűlés. A Kormány szerint a családok, az ellenzék szerint a szemfényvesztés költségvetése a jövő évi. Az MSZP képviselője arról beszélt, hogy a hitelesség hiánya miatt nem minősítik fel Magyarországot, a Liberálisok színjátéknak nevezték a költségvetést, az áfa-csökkentés kapcsán pedig az LMP politikusa mondta, hogy az erősödik, "akinek sok van". A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint a költségvetés egy negyedév alatt megbukik, és onnantól kezdve hogy mi lesz a következő háromnegyed évben, nem lehet tudni. A kormány majd azt csinál, amit akar, mondta, legfeljebb módosítják az államháztartási törvényt. Ebben az értelemben mindegy is, hogy tavasszal, vagy ősszel nyújtják be, tette hozzá Bodnár. A szociális kiadások lefaragásáról szólva a politikus azt mondta, ha nem is ezer milliárdos nagyságrendben, de mindenképpen jelentősen csökkennek ezek a kiadások. A kormány kevesebb ellátottra számít, de Bodnár szerint akkor inkább meg kellene emelni az ellátások összegét.

 • Lechner Istvánné és Hadházy Ákos
  2016. május 12.

  Lechner Istvánné és Hadházy Ákos

  Valótlan állítás, amit Hadházy Ákos tett, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Gold Consulting Szociális Szövetkezet elnöke, Lechner Istvánné. Március 10-i adásunkban Hadházy Ákos azt állította, hogy többek között a Gold Consulting Szociális Szövetkezeten keresztül nagy értékben fizetnek ki fölösleges munkákat. A szövetkezet közleményben tagadta a vádakat. A szövetkezet elnöke azt mondta, Hadházy már többször is valótlanságot állított a cégükről. Lechner Istvánné hangsúlyozta, a kapott tíz millió forintból munkatársai távmunkáját, illetve rugalmas munkavégzését oldották meg, amire azért is volt szükség, mert a cégnél csökkent munkaképességű embereket is foglalkoztatnak, ezért meg kellett oldani, hogy ők otthonról dolgozhassanak. A szövetkezetek még hitelt sem tudnak felvenni, csak pályázati pénzekkel számolhatnak ilyen célokra, tette hozzá a szövetkezet elnöke. Hadházy azt mondta, lehet, hogy tévedett abban, hogy a cég csak a tanácsadásra vette fel a pénzt, de ettől függetlenül szerinte arra, hogy tanácsot kérjenek egy fillért sem érdemes fizetni, mert a politikus szerint otthonról könyvelési tevékenységet folytatni nem annyira bonyolult, hogy tanácsot kelljen hozzá kérni, ráadásul pénzért. Lechner Istvánné szerint a pályázatnak igenis volt értelme. Szerinte Hadházy a rágalmazással az ott dolgozók munkahelyét veszélyezteti. A politikus szerint viszont összességében a pályázatok mégis fölösleges dolgokra költik el az uniós pénzeket. Azért viszont hogy „Butaságokra” lehet pályázni, nem a pályázók, hanem a kiírók felelősek, tette hozzá Hadházy. Lechner Istvánné azt mondta, a pályázatot továbbra is sikeresnek ítélik, és nem tartják feleslegesnek az elvégzett munkát. Hadházy szerint a szociális szövetkezetekről sokat kell beszélni, szerinte az uniós pályázatokat nem ilyen dolgokra találták ki.

 • Vadai Ágnes
  2016. május 12.

  Vadai Ágnes

  Azt szeretnék megnézni, hogy valóban igaz-e, amit az UNICEF vizsgálata állít Magyarországról, hogy a megkérdezettek 30 százaléka találkozott a versenysportban szexuális erőszakkal, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vadai Ágnes. A Demokratikus Koalíció parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A testület létrehozását az MSZP, az LMP és a független képviselők is támogatják. A Fidesz frakcióvezetője egy futballhasonlattal reagált, a DK szerint ebből az derült ki, hogy Kósa Lajos szerint a versenysportba belefér a nemi erőszak. A DK alelnöke szerint nem lehet a problémát elbagatellizálni. Szerinte a sport sem kivétel, ott sem és máshol sem lehet elkövetni csoportos nemi erőszakot. A politikus szerint az adatbázis azért fontos, mert senki nem szeretné, ha a szomszédjába egy pedofil költözne, és ez utólag derülne ki. Ez nem erkölcsi bizonyítvány kérdése, tette hozzá Vadai.

 • Korózs Lajos
  2016. május 12.

  Korózs Lajos

  A 2017-es költségvetési tervezetben a legtöbb pénzt az EMMI-től vonják el, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Korózs Lajos. A Start munkaprogramra, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és korhatár alatti ellátásokra, valamint a családi pótlékra is kevesebb jut az ideinél a 2017-es büdzsében. A vg.hu úgy számol, ezermilliárdot spórol a kormány jövőre. Korózs kiemelte, 15 milliárd forinttal – az idei keret 4 százalékával – csökkentik a Start munkaprogram keretét. A korhatár alatti ellátásokra, például szolgálati nyugdíjra vagy a balett-művészek járadékára, összességében 17 milliárd forinttal, vagyis több mint 15 százalékkal kevesebbet fordítanának. A szocialista politikus szerint az áfa-csökkentést is úgy kell nézni, hogy ha egy nyugdíjas egy évben 144 tojást fogyaszt el, akkor havonta 12 darab tojás áfájával marad több pénze a költségvetésében. Abból esetleg vehet még egy tojást, tette hozzá Korózs, aki szerint a tej áfájának csökkenése nem fog megjelenni az összes tejből készült termék árában. A politikus szerint a legfelháborítóbb, hogy ezekből a „megtakarításokból” luxusberuházások, felesleges dolgok lesznek.

 • Nagy Henrik
  2016. május 11.

  Nagy Henrik

  Takáts Zsuzsanna Kiss László bocsánatkérésével lezártnak tekinti az ügyet, ahogy a volt úszókapitány is - ezt Nagy Henrik mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint Kiss László virágcsokorral érkezett az irodájába, alapvetően egy rövid, jó hangulatú beszélgetést folytattak. A jogi képviselő elmondta: a volt úszó szövetségi kapitány arról beszélt Takáts Zsuzsannának, hogy sajnálja, hogy csak a 75 éves Kiss László állhat vele szemben, és csak most kért bocsánatot.

 • Csintalan Sándor és Németh Péter
  2016. május 11.

  Csintalan Sándor és Németh Péter

  A kvótaellenes népszavazási kérdés mérhetetlenül sunyi, az ellenzéki pártoknak és az értelmes embereknek sem könnyű erre válaszolni - ezt Csintalan Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az újságíró szerint ez az egész arról szól, hogy maradjunk-e az unióban vagy sem, a kampány pedig a szabadságharcra lesz kihegyezve.

 • Kárpáti Róbert
  2016. május 11.

  Kárpáti Róbert

  Az edzők nagy százaléka a tanítványait semmilyen formában nem abuzálja, de vannak kisebb-nagyobb anomáliák, amikor versenyzők arról beszélnek, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket kapnak, vagy kislányoknak ráütnek a fenekükre - ezt Kárpáti Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pszichiáter szerint egy 2014-es UNICEF felmérése azt mutatta, hogy a sportoló gyerekek kétharmada a társaság kedvéért szeret járni, mindössze egyharmad válaszolta azt, hogy nyerni akar, és később is ezzel akar foglalkozni.

 • Illés Zoltán
  2016. május 11.

  Illés Zoltán

  Szakmai körökben is ismert, hogy mennyien halnak meg egy évben a levegőszennyezettség miatt, és sokszor panaszkodnak az emberek is a rossz levegőre - ezt Illés Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt környezetvédelmi államtitkár szerint nyugaton próbálnak ez ellen tenni, olyan rendszereket vezetnek be, amelyek meg tudják mutatni, hogy ki az, aki illegálisan éget szemetet, és azokat súlyosan megbüntetik.

 • Éger István
  2016. május 11.

  Éger István

  Van egy 2014-es politikai ígéret, amely során belátta a kormány, hogy az alapellátásra kell alapozni, ekkor minden évre 10 milliárd forintot ígértek, most a 2016-os pénzről van szó, ennek az összegnek a kétharmadáért pluszadminisztrációt kér a kabinet - ezt Éger István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a szándék üdvözlendő, hiszen így fel lehetne mérni a lakosság egészségügyi állapotát, de a megvalósítás rossz.

 • Borbély Zoltán
  2016. május 10.

  Borbély Zoltán

  A perújításnak már nincs helye a terhelt részére, mondta Borbély Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A sértettnek tehát nincs jogi lehetősége, az elítélt viszont elvileg kezdeményezheti a perújrafelvételt, de csak a terhelt beleegyezésével, tette hozzá a sportjogász. A Takáts Zsuzsanna elleni nemi erőszakon kívül két másik ügye is volt Kiss Lászlónak – írja a Népszabadság.

 • Balogh Ákos Gergely és Pető Péter
  2016. május 10.

  Balogh Ákos Gergely és Pető Péter

  Megérett a Jobbik arra, hogy támadni kelljen, mondta Balogh Ákos Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Mandiner főszerkesztője szerint korábban csak Gyurcsányt és Bajnait támadták, most már a Jobbikot is. Hétfőn a parlamentben Orbán Viktor azt mondta, a Jobbikosok férfiakból cuki zsúrpubik lettek. Pető Péter szerint érdekes, mert mintha megcserélődtek volna a szerepek: eddig a Jobbik volt a radikális párt és inkább a Fideszeseket hívták zsurpubinak. Pető szerint a Jobbiknak nincs más politikai lehetősége, mint a Fidesz egyetlen kihívójának mutatni magát.

 • Vértes András
  2016. május 10.

  Vértes András

  Csak egy táblázat tettek közé, de nem lehet tudni, hogy e mögött milyen költségvetési politika van, mondta Vértes András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormány nyilvánosságra hozta a 2020-ig tartó költségvetés számait. Papíron olyan kiigazítás jön, hogy még Bokros Lajos is csettintene egyet. A kormány hivatalos számai szerint a költségvetés hiányát a jövő évi 1200 milliárdról 157 milliárdra vinnék le, míg az államháztatás deficitje a jövő évi 2,4 százalékról a GDP 1,2 százalékára csökkenne.

 • Mendrey László
  2016. május 10.

  Mendrey László

  Nem kérdeznek senkit, csak saját politikai érdekeik alapján döntetnek 13 éves gyerekek sorsáról, mondta a PDSZ elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Durva röghöz kötést tervez a szakiskolákban a kormány, írja az index. A lap szerint a kerettanterv tervezetéből az olvasható ki, hogy a kormány szándéka szerint a szakközépiskolásokat szigorúan szakmunkásnak nevelnék, visszaszorítva az esélyét annak, hogy a diákok 18 éves koruk után esetleg mással foglalkozzanak. A változás kulcsa, hogy a szakmai órákat bővített óraszámban tanítanák, miközben csökkentik az egyéb tantárgyak óraszámát.

 • Mirkóczki Ádám
  2016. május 10.

  Mirkóczki Ádám

  Napról napra égbekiáltó botrányok vannak a Fidesz körül, hogy melyik lesz az, amelyik majd padlóra küldi a jelenlegi kormánypártot, egyelőre nem tudni, mondta Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az eddig felszínre került ügyek ráadásul csak a „jéghegy csúcs”, tette hozzá a Jobbik szóvivője. A népszavazás megszavazásáról Mirkóczki azt mondta, ők nem így csinálták volna, de azzal, hogy az emberek döntsenek arról, hogy lehet-e kötelezően betelepíteni Magyarországra menekülteket egyetértenek.

 • Hunvald György
  2016. május 09.

  Hunvald György

  A Kúria döntéséről sokkal kevesebben értesültek, mint arról, hogy én mennyit voltam bíróságon, a Kúria az elmúlt hét év legtörvénysértőbb ítéletét helyezte hatályon kívül, kimondták, hogy kétszer nem lehet egy ügyben elítélni valakit - ezt Hunvald György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt erzsébetvárosi MSZP-s polgármester szerint előbb-utóbb lehetett arra számítani, hogy megszületik ez az ítélet, de ez egy nagyon nehéz időszak volt.

 • Ágh Attila és Vágó István
  2016. május 09.

  Ágh Attila és Vágó István

  Minden hazai és nemzetközi felmérés azt mutatja, hogy az embereket a korrupciós ügyek nem nagyon érintik, nem lehet őket ilyenekkel mozgósítani, az elmúlt évtizedekben kialakult egy apátia a korrupcióval szemben, ezért sem lehet az MNB-ügyben nagy tömegdemonstrációt tartani - erről Ágh Attila beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint olyan ügyekkel lehet tömegeket megmozgatni, amely a mindennapi ügyeiket érinti, de a Matolcsy-botrányt az emberek nem értik, nem fordítható le a mindennapi nyelvre, Orbán Viktor válaszából is az látszik, hogy hátradőlnek és kérnek egy kávét.

 • Felcsuti Péter
  2016. május 09.

  Felcsuti Péter

  Az Eximbanknak döntően az exporttal foglalkozó cégeket kellene támogatnia, azonban a mi Eximbankunknak sok kivételt beletett a tevékenység leírásába, így nem lenne meglepő, ha a jogászok ki tudnák magyarázni a belföldi projektek finanszírozását - ezt Felcsuti Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint, ha bárki besétálna az Eximbankba, és elmondaná, hogy kiváló turista csábító ötlete van, ehhez kellene 5 milliárd forint, azt nem biztos, hogy tárt karokkal fogadnák.

 • Gőgös Zoltán
  2016. május 09.

  Gőgös Zoltán

  Orbán Viktor liberálisból lett szélsőséges konzervatív, a miniszterelnök teljesen padlón van, semmire sem tud válaszolni - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint az ország valódi problémáit próbálják palástolni ilyen álkérdésekkel, mint a menekültkvóta, amiről már korábban döntött az országgyűlés.

 • Szabó Tímea
  2016. május 09.

  Szabó Tímea

  Amíg a házelnök önkényesen működik, gyenge idegzetű pedellusként úgy tekint a parlamentre, mint a saját homokozójára, addig semmilyen tisztelet nem vagyok hajlandó adni Kövér Lászlónak - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy most arra kérte a képviselőtársait, hogy bojkottálják a házelnököt. A Párbeszéd Magyarország társelnöke szerint most már a politikának is lépnie kell, ki kell nyilvánítani, hogy eddig és ne tovább, ugyanis Kövér László méltatlanná vált arra, hogy ellássa tisztségét.

 • Török Gábor
  2016. május 05.

  Török Gábor

  Érdemes néha a színfalak mögé nézni, ha ezt megtesszük, azt lehet látni, hogy amióta megbomlott a Simicska-Orbán viszony, komoly változás történt a rendszerben - ezt Török Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint báni rendszer alakult ki, sok hűbéres lett, és nincs hierarchia ezen szereplők között.

 • Bodnár Zoltán
  2016. május 05.

  Bodnár Zoltán

  Az, hogy miért kell elutaztatni Tanzániába, nem kevés pénzért, ezt még egy átlag néző is értelmezni tudja, viszont az a sok milliárd, ami az Eximbankkal kapcsolatban felmerül, az már egy másik történet - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Eximbank korábbi vezérigazgatója szerint ezek az intézmények alapvetően külgazdasági célra jöttek létre, de ebbe beleférhet az is, hogy belföldi vállalkozásoknak adjanak hitelt azért, hogy az exportképességük nagyobb legyen.

 • Magyar Bálint
  2016. május 05.

  Magyar Bálint

  Az ember előtörténetét lehet egyes leletekből rekonstruálni, ugyan így lehet felfedezni a bűnszervezet jeleit abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank jelenleg működik - erről Magyar Bálint beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata képviselő szerint az MNB-botrány egy állatorvosi ló, az is látszik belőle, hogy az ügyészség mennyire része ennek a bűnszervezetnek.

 • Gémesi György
  2016. május 05.

  Gémesi György

  A kormányzat azt állítja, hogy azért kell elvenni az önkormányzatoktól az iskolákat, mert ott nincsenek szakemberek, de ez nem igaz, a települések nagy része tökéletesen működtették az iskolákat, inkább meg kellene köszönni az önkormányzatoknak az eddigi szolgálatot - ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A gödöllői polgármester szerint a kréta is, a tábla is állami feladat, szakmai költség, az önkormányzatok takaríthatják a wc-t, a felújításokat intézhetik.

 • Juhász Péter
  2016. május 05.

  Juhász Péter

  Amikor felpezsdült a Quaestor-ügy, Amerikában pihentették Tarsoly Csaba személyi titkárát, akit meg sem hallgatott az ügyészség, ez meglehetősen furcsa - ezt Juhász Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt alelnöke szerint ezt az embert ki kellett volna hallgatni, de érdekes módon, a politikai szálon senkit sem hallgattak ki ebben az ügyben.

 • Bitay Márton Örs
  2016. május 04.

  Bitay Márton Örs

  Ha konspirálni szeretnék, nem egy nyilvános helyen tenném meg, de amúgy sem szoktam konspirálni – ezt Bitay Márton Örs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Gresham palotában kávézott Mészáros Lőrinccel. A földügyi államtitkár elmondta: abszolút magánjellegű ügyben volt valójában a Greshamben, csak véletlenül futott össze a felcsúti polgármesterrel.

 • Hadházy Ákos
  2016. május 04.

  Hadházy Ákos

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Bodoky Tamás és Ligeti Miklós
  2016. május 04.

  Bodoky Tamás és Ligeti Miklós

  Az összes állami és önkormányzati vállalat titkokban tarthatja a szerződéseit, nem vagyunk ezen meglepődve, számítottunk arra, hogy ez lesz, ezt már a postatörvény módosítása is előre jelezte – ezt Ligeti Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Transparency International jogi vezetője szerint ez arra szolgál, hogy ezeknek a konglomerátumoknak még egyszerűbb legyen kibújnia a közérdekű adatigénylésekből.

 • Miklósi László
  2016. május 04.

  Miklósi László

  A tankönyvből sem enged a kormány, egyetlen valódi kérdésben sem enged semmit a kormányzat – ezt Miklósi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Történelemtanárok Egyletének elnöke szerint a 10.-es tankönyv ironikusan szólva jobb, mint a 9.-es, hiszen abban mindössze 4 térkép volt jó, ebben pedig már nagyjából 10.

 • Törley Katalin
  2016. május 04.

  Törley Katalin

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Békesi László
  2016. május 03.

  Békesi László

  Az MNB viselt dolgai már a büntetőjogi kategóriába tartoznak, mondta Békesi László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt pénzügyminiszter szerint az MNB sikerét sokféleképpen lehet mérni. Ha a legfontosabb kritériumokat nézzük, mondta, akkor először is a monetáris politika sikerét kell vizsgálni. Békesi szerint a jegybanknak monetáris politikája gyakorlatilag nincs, de elviseli, hogy sokat romlott a forint, sőt szerintük ez kifejezetten hasznos, mondta, mert az exportőröket ösztönzi, de ez akkor sem siker, tette hozzá a volt pénzügyminiszter. „Matolcsy Györgyöt sokan azért támadják, mert sikeres jegybankelnök, s a tevékenysége az ország javát szolgálja.”- ezt Rogán Antal mondta.

 • Komáromi Zoltán
  2016. május 03.

  Komáromi Zoltán

  Igazságtalan lenne, hogy ha valaki egy életen át fizette a járulékot, nyugdíjasként is tovább kelljen fizetnie, mondta Komáromi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, Lantos Gabriella ötletére reagálva, aki azt mondta, a nyugdíjasoknak is fizetniük kellene az egészségügyi ellátásért. Az Együtt egészségpolitikusa szerint nem jó megoldás, hogy a nyugdíjasok is fizessenek. Teljesen át kell alakítani az egészségügy finanszírozásának rendszerét, különben nem marad sem orvos, sem ápoló az országban, ezt mondta tegnap az Egyenes Beszédben Lantos Gabriella. A szakember szerint vagy a járulékfizetők körét kell jelentősen bővíteni, vagy a szolgáltatások körét kell szűkíteni. Lantos szerint a mostani 2,7 millión felül a rendszernek még legalább 3 millió járulékfizetőre lenne szüksége. Komáromi Zoltán szerint, ha az álam az eltartottak helyett befizetne havi 12 ezer forintot, az éppen 600 milliárd forint lenne, ezzel meg lenne oldva a finanszírozás. Komáromi szerint egyébként a költségvetés olyan dolgokat finanszíroz, amelyeknek semmi értelme. Ha ezek a pénzeket az egészségügyre fordítanák, három év alatt szintre lehetne hozni a szektort, tette hozzá a politikus.

 • Fodor Gábor
  2016. május 03.

  Fodor Gábor

  Arról szól a jogállam, hogy léteznek különböző értelmezések. A Nemzeti Választási Iroda és a kúria is hibásan döntött a kvóta elleni népszavazás kérdésében, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Attól, hogy ez történt, még az Alkotmánybíróság dönthet úgy, hogy nem alkalmas a kérdés, történt már ilyesmi, tette hozzá a Liberálisok elnöke. Megszületett a Kúria döntése: lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A Liberálisok az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Fodor Gábor hangsúlyozta a kérdésben szereplő „kötelező betelepítés” nem létezik. Szerinte a kormány arra gondolhat, hogy a menekültek áthelyezési ügyeit itt Magyarországon kell majd intézni, de ez nem jelent betelepítést, csak egy eljárás lefolytatását, hangsúlyozta Fodor. A politikus szerint már csak ezért sem egyértelmű a kérdés, tehát népszavazásra alkalmatlan. Fodor Gábor szerint jogilag sem pontos a kérdés, mert az Európai Uniót említi, de az unió, mint olyan nem hozhat semmilyen döntést, csak az Európai Bizottság, a Parlament, vagy az Európai Tanács. Ezeknek van ugyanis döntési jogkörük, tette hozzá Fodor. Ezekben a testületekben viszont Magyarország is képviselteti magát, mondta. A kérdés tehát így hamis és manipulatív, hiszen, ha erről szavazunk, akkor tulajdonképpen az unióból való kilépésről döntünk, hiszen azt mondjuk, hogy nem fogadjuk el az unió döntéseit.

 • Harangozó Tamás
  2016. május 03.

  Harangozó Tamás

  A szervezet átköltöztetése egy szakmai kérdés, ezért ült le a szocialista párt is tárgyalni róla, mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tizennyolc milliárd forintért költözik új helyre az Alkotmányvédelmi hivatal. Az új székhelyre a „hivatal működésének hatékony biztosítása érdekében” van szükség, szól az indoklás. A Falk Miksa utcából a Fehérvári útra költözik az Alkotmányvédelmi Hivatal, és itt kap majd helyet a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ is. A költözésre csak idén 6,4 milliárd forintot költenek. Harangozó Tamás szerint ezeknek a szerveknek az összeköltöztetése szakmailag akár indokolt is lehet, bár a szervezetek között nem lesz akkor sem közvetlen kapcsolat, de az együttműködés eredményesebb lehet.

 • Galló Istvánné
  2016. május 03.

  Galló Istvánné

  Nem fogja elmagyarázni, milyen lesz az új intézményfenntartó, mert ő sem tudja, csak amit a sajtóban is olvasni lehet, mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az viszont biztos, hogy marad az állami fenntartás, ami elfogadhatatlan a számukra, tette hozzá a PSZ elnöke. Teljesen átalakítaná az oktatást a kormány. A KLIK-nek még a neve is megszűnik, és vele a vegyes rendszer is, az állam mindenütt átvenné a működtetést. Gallóné kiemelte, most is üzemeltet intézményeket a KLIK, de számos hír szólt arról, hogy hol melyik intézmény maradt ebéd, vagy éppen gáz nélkül. Azoknál az intézményeknél, ahol az önkormányzat működtetett, sok mindent kiegészítettek, ez a lehetőség most megszűnik, tette hozzá Galló Istvánné. A szakszervezeti vezető szerint nem kellene új nemzeti alaptantervet létrehozni, elég volna a „régit” korszerűsíteni. A sztrájkot sikeresnek ítéli, tette hozzá, de ahogy fogalmazott, „ a hamu alatt izzik a parázs”, amit nem lehet tudni mikor lobban fel

 • Lantos Gabriella
  2016. május 02.

  Lantos Gabriella

  A Magyar társadalom nagy része semmit nem fizet az egészségügyi ellátásért, mondta Lantos Gabriella az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kevesebb, mint felét fizetjük az egészségügyre, mint a fejlett országot, ráadásul kevesen fizetünk sokat, állítja a Róbert Kórház operatív igazgatója. Azt mondja, mindenképpen át kell alakítani a finanszírozási rendszert. Lantos Gabriella szerint az elmúlt negyven évben sokat romlott a helyzet, de a szolgáltatások körének szűkítése nem történt meg. Az egészségügy finanszírozása sem nem igazságos, sem nem szolidáris, mondta a szakember.

 • Farkasházy Tivadar
  2016. május 02.

  Farkasházy Tivadar

  Csak mendemonda, hogy bővítik az NB1 létszámát, mondta Farkasházy Tivadar az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kiesett az élvonalból a Felcsút, pedig, ha igaz a mondás a harmadik negyedik helyen kellett volna végeznie. A nagy pénz ugyanis megvolt, csak a nagy foci maradt el valahogy. Hiába esett ki azonban a csapat, előfordulhat, hogy mégis indulhat az első osztályban, ha a másodosztályból feljutó Kisvárda visszamondja a szereplést. Farkasházy azt mondta, nem hiszi, hogy visszarakják az idén a Puskás Akadémiát az élvonalba, szerinte ezt a „blamát” még Orbán Viktor sem engedi meg magának.

 • Gyurcsány Ferenc
  2016. május 02.

  Gyurcsány Ferenc

  Hivatalban lévő miniszterelnökről először mondta ki a bíróság, hogy nem mondott igazat, hazudott. –mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pert nyert első fokon az Altus a kormányfővel szemben. Orbán Viktornak 270 ezer forint perköltséget kell fizetnie az Altusnak, és nyilatkozatban kell kifejeznie sajnálkozását. Ha a miniszterelnökkel meg lehet vívni egy ilyen küzdelmet, akkor nem szabad meghátrálni, mert ebből is az látszik, hogy lehet győzni ellene, mondta a DK elnöke. Gyurcsány szerint, ha valakinek van törvényesen pénze, akkor támogasson törvényesen, akit akar, de csak átláthatóan, nyilvánosan. A volt miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy 2006-ban előkészítettek egy új pártfinanszírozási törvényt, ami sokkal szigorúbb lett volna a jelenleginél, de akkor azért nem lehetett megvalósítani, mert Orbán Viktor nem akarta. Gyurcsány hangsúlyozta, teljesen átlátható, ellenőrizhető rendszert akar. A felcsúti kisvasútról szólva Gyurcsány azt mondta, nem érti, hogy ha van néhány száz millió forint, akkor azt miért nem az oktatásra, vagy az egészségügyre költjük, ahol égetően szükség volna rá.

 • Sallai Róbert Benedek
  2016. május 02.

  Sallai Róbert Benedek

  „Túl sok a véletlen ebben az ügyben”. - mondta Sallai Róbert Benedek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelenti Sallai Róbert Benedek Bitay Mártont. Az LMP-s politikus szerint a korábbi, földügyi államtitkár és Mészáros Lőrinc közötti találkozó bizonyítja, hogy a kormány saját, milliárdos holdudvarának játssza ki a magyar földeket. Sallai arra hívta fel a figyelmet, hogy az államtitkár felügyelete alatt álló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet vezetője, Nagy János nem véletlenül vonta vissza egyes területek árverésre bocsátását. Sallai szerint több, mint furcsa, hogy délelőtt találkozik Bitay és Mészáros, véletlenül, majd délután visszavonják pont annak a három földterületnek az árverésre bocsátását, véletlenül.

 • Z. Kárpát Dániel
  2016. május 02.

  Z. Kárpát Dániel

  Nem fognak hamut szórni a fejükre, hogy hibáztak, és nem jönnek az elszámoltatások, mondta Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke szerint az, hogy most nyilvánosságra kerültek az MNB ügyei, sajnos nem készteti a kormányzatot, arra, hogy levonja a konzekvenciát. Lemondásra szólítja fel a Jobbik Matolcsy Györgyöt a Nemzeti Bank körüli botrányok miatt. Z. Kárpát Dániel kijelentette: ha Matolcsy nem távozik, akkor a köztársasági elnökhöz fordulnak. Z. Kárpát hangsúlyozta, a Jobbik egy kárrendezési alapot hozna létre a pénzből, és azokat segítené, akiket például kilakoltattak. A politikus szerint az egyszerűen nem igaz, hogy a jegybank a nyereségét nem fizetheti be a költségvetésbe. Z. Kárpát szerint az igazságosság jegyében is arcátlanság az, hogy a devizások 160 forinton vették fel a hitelt, majd 260 forinton hagyták nekik átváltani, miközben előtte hagyták azoknak, akiknek volt pénzük, hogy 180 forinton végtörlesszenek. Az alelnök azt mondta, meghívta a hitelkárosultakat a Parlamentbe, hogy ott képviselhessék a kérdéseiket. Z.Kárpát a Jobbik tisztújításáról szólva azt mondta, újra indul az alelnöki pozíciójáért, és reméli, a tagság alkalmasnak tartja majd a folytatásra. A politikus hangsúlyozta, nemzeti radikálisnak tartja magát, de ez egy öndefiníció, így mint ilyen eléggé szubjektív.

 • Tóth Bertalan
  2016. május 02.

  Tóth Bertalan

  Napok óta próbálnak meggyőzni, hogy Matolcsy György független Matolcsy Györgytől, mondta Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP kiperelte a dokumentumot, ami szerintük bizonyítja, hogy Matolcsy György személyesen döntött az MNB által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítványnál befektetési kérdésekről, vagyoni előnyhöz juttatva ezzel rokonát. Az ellenzéki párt szerint az alapítvány 46,5 milliárd forintért vásárolt állampapírokat és közel négymilliárd forintért helyezett el bankbetéteket. Tóth Bertalan azt mondta az alapítvány nem dönthetett volna arról, hogy bankbetéteket vásároljon. Szerinte kérdés, hogy ezzel tiltott monetáris finanszírozást folytattak-e. Felvetődik az a kérdés is – folytatta –, hogyan történhetett az, hogy több milliárd forintért Matolcsy György unokatestvérének érdekkörébe tartozó banknál jegyezték az állampapírokat, helyeztek el bankbetéteket.

Loading...