Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

október 23. csütörtök 05:50

Korábbi adások

 • Szigetvári Viktor
  2014. október 22.

  Szigetvári Viktor

  A pávatáncnak véget kell vetni, mert ez az elmúlt 25 év nemzeti érdekeivel szembemegy, ami itt kialakult - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint Orbán Viktor arisztokratikusan távol tartja magát az ügytől, fullajtárjait, Szijjártó Pétert és Lázár Jánost küldi magyarázkodni.

 • Csige Tamás
  2014. október 22.

  Csige Tamás

  Büszkeséggel tölt el, hogy megyei átlagban is magas részvétel volt Hajdúdorogon - ezt Csige Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A település újraválasztott szocialista polgármestere elmondta: az önkormányzati választások a 10 ezer alatti lélekszámú településeken a személyekről szól.

 • Braun Róbert
  2014. október 22.

  Braun Róbert

  Az internetadó egy szörnyűség, visszaveti a versenyképességet, Magyarország jövőképét is hátráltatja - ezt Braun Róbert mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A kommunikációs szakember kijelentette: Varga Mihály olyan javaslatot tesz, amely egy 164 milliárdos piacot 200 milliárdos adóval sújtott volna.

 • Balázs Péter
  2014. október 22.

  Balázs Péter

  Nem az a meglepő, hogy elvették a magyar biztostól az állampolgári ügyeket és helyette megkapta a sportot, hanem, hogy a portfólió többi részét Navracsics Tibornál hagyták a képviselők, hiszen korábban neki sárga lámpát adtak a kulturális bizottság tagjai - ezt Balázs Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt külügyminiszter szerint a képviselők azért bólintottak rá Jean-Claude Juncker választottjaira, mert fontosabbnak tartották, hogy a 10 éve vergődő Barroso-bizottságnak vessenek véget.

 • Valki László
  2014. október 22.

  Valki László

  Fel kellene deríteni azt, amit már valószínűleg fel is derített a kormány, méghozzá, hogy ki is ez a hat ember, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból - ezt Valki László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nemzetközi jogász kijelentette: nem tudja, hogy miért a tagadás taktikáját választotta a kormány, az biztos, hogy a vezető beosztású személyek tudják, hogy kik ezek az emberek, és hogy mit követtek el.

 • Tarjányi Péter
  2014. október 21.

  Tarjányi Péter

  Az áfacsalásokkal kapcsolatos ügyekről már több éve lehet tudni, ez tovább súlyosbítja a helyzetet, mert erről már rég tudtak a magyar hatóságok – ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tóbiás József
  2014. október 21.

  Tóbiás József

  Valami nagyon nincs rendben Magyarországon, és ezzel kapcsolatban már a külvilág is megszólalt – ezt Tóbiás József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Fodor Gábor
  2014. október 21.

  Fodor Gábor

  Az amerikai beutazási-ügy egy példátlan botrány – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint első hallásra nem is lehet elhinni, hogy nem engednek be kormánytisztviselőket Amerikába, ilyen legutóbb a kommunista időkben volt.

 • Molnár Csaba
  2014. október 21.

  Molnár Csaba

  Minden, ami a Fidesznek nem tetszik, az általában Gyurcsány Ferenc műve, így van ez az Európai Parlamenti közmeghallgatással kapcsolatban – ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dóra Ottó
  2014. október 21.

  Dóra Ottó

  Nem tudjuk, miért akar új választást a fideszes jelölt Salgótarjánban – ezt Dóra Ottó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Horváth András
  2014. október 20.

  Horváth András

  A Bunge nevű amerikai étolajgyártó cég korrupciós megkeresése a legfelsőbb kormányzati szinthez köthető - erről Horváth András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A NAV-bortányt kirobbantó egykori adóhivatali dolgozó szerint a cég neve szerepel az elhíresült zöld dossziéban is.

 • Sallai Róbert Benedek
  2014. október 20.

  Sallai Róbert Benedek

  A civil szervezetek kivéreztetése zajlik az országban, a jelenlegi kormány nem etikus és korrekt eszközökkel tovább lehetetleníti a szervezeteket, ha kormányellenes tevékenységeket folytatnak - ezt Sallai Róbert Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint a civileknek vigyázniuk kell a megmaradt lehetőségeikre, bölcsnek kell lenniük.

 • Molnár Zsolt
  2014. október 20.

  Molnár Zsolt

  Bolhacirkusz és kormányzati propaganda volt a nemzetbiztonsági bizottság ülése - ezt Molnár Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A bizottság MSZP-s elnöke szerint Lázár János a népek barátságáról beszélt, holott szemmel látható, hogy óriási szakadék van most Magyarország és az Egyesült Államok között.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2014. október 20.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Ez az elmúlt 25 év legnagyobb botránya, példanélküli a NATO és az Euro-atlanti Szövetség életében - ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint, akitől megtagadják a beutazást, annak korruptnak kell lennie, az USA nemzetbiztonságát fenyegeti a tevékenysége.

 • Simonyi András
  2014. október 20.

  Simonyi András

  Nem világos még mindenkinek milyen mélységekbe süllyedtek a magyar-amerikai kapcsolatok, és hogy mekkora a baj - ezt Simonyi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt washingtoni nagykövet szerint óriási tévedés volt a külügyminiszter részéről riposztolni Obama kijelentéseire.

 • Eörsi Mátyás
  2014. október 17.

  Eörsi Mátyás

  El vagyok képedve, mert utána néztem és nem találtam egyetlen uniós vagy NATO országot, amely hasonló megaláztatásban részesült volna, mondta Eörsi Mátyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megerősítette az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivője, hogy korrupciós ügyek miatt vonták be a beutazási engedélyét kevesebb, mint tíz magánszemélynek. Hogy pontosan kikről van szó, azt nem árulta el.

 • Szél Bernadett
  2014. október 17.

  Szél Bernadett

  Szeretném, ha nyílt ülés lenne, és ez már hétfőn megtörténne, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke kezdeményezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását hétfőre, hogy a testület nyílt ülésen vegye napirendre az Egyesült Államokból "korrupció miatt kitiltottak" ügyét. Szél kiemelte, azért is kell komolyan venni az intézkedést, mert a NAV az egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló intézmény, ezért egyáltalán nem kis dolog, ha a vezetőjét kitiltják az Egyesült Államokból. Szerinte a kormánynak mindenképpen magyarázatot kell adnia a történtekről. A párt álláspontja szerint miután a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette az amerikai nagykövetség ügyvivőjét, hogy a korrupcióra vonatkozó információkat átadja, az Országgyűlés és a magyar állampolgárok számára is megismerhetővé kell tenni az ügy konkrétumait.

 • Korózs Lajos
  2014. október 17.

  Korózs Lajos

  Én soha nem állítottam, hogy a szegénység a múlt héten alakult ki, mondta Korózs Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. De ha a különböző statisztikákat olvassuk, azokból egyértelműen kiderül, hogy 500 ezer új szegény lett az országban Orbán Viktor regnálása alatt, tette hozzá a szocialista politikus. Az MSZP ismét benyújtja az Országgyűlésnek a „Simicska-adóra” vonatkozó javaslatát, amely a 100 millió forintot meghaladó, legalább fele részt állami és uniós forrásból származó árbevételű cégek profitjának 5 százalék feletti részére 75 százalékos adót vetne ki. Korózs szerint nem az elnevezés a lényeg, ezen a kezdeményezésen rajta maradt a Simicska-adó elnevezés, ami nem véletlen, hiszen csak a Fidesz közeli vállalkozó 22 milliárd forint osztalékot vett ki a múlt évben a vállalkozásaiból, tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint Orbán Viktor minden eszközzel a „társadalom hanyatlásán van”.

 • László Tamás
  2014. október 17.

  László Tamás

  Ő csak a DK jelöltje volt, a többiek csak támogatták, ha ezt írta volna a kiadványaira, akkor nem volna miről beszélni, de Hajdu ezeknek a szervezeteknek a támogatását nem élvezte, mondta László Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ezzel megtévesztették a választókat, tette hozzá. A polgármester-választás megismétlését tartaná jogos eljárásnak a Fidesz-KDNP a főváros XV. kerületében, mert szerintük a megválasztott DK-s polgármester, Hajdu László átverte a szavazókat. A helyi választási bizottság nem jogerős döntése szerint meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester- és két egyéni képviselői választást, mert a DK megtévesztette a választókat azzal, hogy polgármesterjelöltjüket, Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntették fel kampánykiadványaikban, miközben csak a DK indította jelöltként. A döntés ellen a DK fellebbezett.

 • Vona Gábor
  2014. október 17.

  Vona Gábor

  Nem lepne meg, hogyha láncszavazás történt volna Ózdon, de biztos, hogy a Jobbik nem csinált ilyet, mondta Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ez a Fidesz stílusa, tette hozzá a Jobbik elnöke, aki hangsúlyozta, felháborítónak tartja a Fidesz viszonyát a vereségeihez. Vona azt mondta, ha Ózdon meg kell ismételni a választást, állnak elébe, akkor még nagyobb arányú győzelmet aratnak majd. Békéscsabán független jelöltet támogatott a Jobbik, de ezt nyilvánvalóvá tették a választók számára. Érpatakról szólva Vona azt mondta, a polgármesterrel nagyon jó a viszonyuk, de nem mindig találkozik az elképzelésük. Miskolcon számítottak a vereségre, az ottani jelölt nem volt elég ismert, és a cigány-magyar együttélés problémáin kívül nem volt olyan témájuk, amely megszólította volna az embereket. A Jobbik számára Budapest továbbra is kérdőjel, márpedig a főváros a kulcs a választások megnyeréséhez. Hibáztunk, mondta Vona, amikor nem fordítottunk elég figyelmet a fővárosra. Könnyebb volt nekem vidéken, mint a budapesti oroszlánbarlangban szerepelni, tette hozzá, de most van 3 és fél évünk, hogy gondolkodjunk ezen, és 2018-ban javítsunk. Kovács Béla ügyéről szólva a Jobbik elnöke azt mondta, beszélt Kováccsal, aki azt mondta neki, nem igazak az őket ért vádak. Ha mégis kiderül, hogy ügynök, akkor természetesen nincs helye a pártban, de ennek megállapításához neki, és a pártnak nincsenek eszközei, tette hozzá Vona Gábor.

 • Karácsony Gergely
  2014. október 16.

  Karácsony Gergely

  Szabadon látogatható lesz a híres zuglói másfél milliós fürdőszoba, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Karácsony Gergely. A frissen megválasztott zuglói polgármester szerint joguk van az embereknek megnézni, hogy mire költötték a pénzüket, ezért valamelyik hétvégi napon látogathatóvá teszik a polgármesteri fürdőszobát. Mint ismeretes, a korábbi polgármester, a Fideszes Papcsák Ferenc másfél millió forintért építtetett magának Wc-t az irodája mellé.

 • Szalma Botond
  2014. október 16.

  Szalma Botond

  Az egyik fő baj velem, hogy ebbe a műsorba járok. Ha nem hívott volna meg az Egyenes Beszédbe, akkor nem tudtam volna kifejteni a nézeteimet, mondta Szalma Botond az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Rubovszky György pártügyész szeptember 17-én kezdeményezte a KDNP fővárosi választmányi elnökének a kizárását arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson.

 • Komáromi Zoltán
  2014. október 16.

  Komáromi Zoltán

  Amíg ugyanazt a feladatot ugyanannyi pénzért, ugyanabban a szerkezetben kell ellátni, addig nem csoda, hogy nő a kórházak adóssága, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Komáromi Zoltán. Már novemberben kritikussá válhat a kórházak helyzete, miután az augusztusi plusztámogatás ellenére alig enyhültek adósságterheik. Az egészségügyi államtitkár ugyanakkor tabula rasa-t helyezett kilátásba a kórházi adósságok terén. Mint fogalmazott, tiszta lappal, adósságok nélkül kezdhetik a jövő évet a kórházak, ha a kormány is jóváhagyja az egészségügyi államtitkárság terveit, és forrásokat biztosít ahhoz. Ettől kezdve a kórházvezetők felelőssége lesz az, hogy ne termelődjön újra az adósság. Az Együtt-PM szakpolitikusa szerint a világ több országában működőképes egy vegyes rendszer, de Magyarország speciális. Nincs szakdolgozó, nincs elég orvos, mondta. A magán intézmények támogatása szerinte csak tovább rontja a helyzetet, fokozni fogja a szakember hiány problémáját az állami szférában, tette hozzá Komáromi.

 • Tétényi Éva
  2014. október 16.

  Tétényi Éva

  Kiderült, hogy nem egy báb vagyok, ezért nem feleltem meg a pártoknak, mondta Tétényi Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Esztergom volt polgármestere úgy érzi, nem rontott el semmit, az elveszített választás után viszont még nem tudja mit fog csinálni. A vereség oka szerinte, hogy szétoszlottak az ellenzéki szavazatok, hiszen mellette még négy jelölt indult függetlenként, vagy civil szervezet jelöltjeként. Tétényi szerint aktívak voltak az emberek, de még így is ezerrel kevesebben mentek el szavazni, mint 4 éve. A Fidesz viszont profi abban, hogy hogyan manipulálja az embereket. Mi a tudatos választókat próbáltuk megszólítani, tette hozzá. Esztergom esete speciális, hangsúlyozta a volt városvezető. Négy éven keresztül sanyargatták a várost, nem szavaztak meg semmit. De az emberek mindent elfelejtettek. Mi sem értjük, hogy mindennek ellenére miért szavaztak rájuk. Úgy látszik Esztergom egy olyan város, ahol csak az utolsó hat hónapra emlékeznek a választók, tette hozzá. Arra egyelőre nem tud, válaszolni, hogy lesz-e saját pártja, most mindenesetre azt mondta, egy-két hónapig nem szeretne politikával foglalkozni. Ha lesz ilyen párt, az biztosan új, alulról építkező szervezet lesz, tette hozzá Tétényi Éva.

 • Hajdu László
  2014. október 16.

  Hajdu László

  A kampány másfél hónapjában plakátok voltak kitéve, addig nem zavart senkit, most az eredmény tudatában hirtelen észrevették, mondta Hajdu László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció színeiben egyedül Hajdut választották meg Budapesten polgármesternek. A 15. kerületi Fidesz viszont csalást sejtett, a helyi választási bizottság pedig nekik adott igazat első fokon. A Fidesz azt kifogásolta, hogy a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje az összes ellenzéki párt jelöltjeként tüntette fel magát több internetes fórumon, illetve helyi újságban. A jobboldali párt szerint Hajdu a programját bemutató választási hirdetésben is valótlanul állította, hogy a DK mellett az Együtt, az MSZP, az MLP, a PM és egy civil szervezet is mögötte állnak jelölő szervezetként. Hajdu szerint a bizottság döntése megalapozatlan, és jogtalan. Azt hogy jelöltje voltam azoknak a szervezeteknek, azt mindenki tudta, mondta a politikus, aki szerint ez a döntés a szavazókat is lenézi, azt feltételezve róluk, hogy nem tudják, kire, vagy mire szavaznak.

 • Tóth József
  2014. október 16.

  Tóth József

  Amikor a cekkert cipelem a feleségem után, akkor is megszólítanak, mert ott lakom a kerületben, mondta Tóth József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A főváros XIII. kerületének újra választott MSZP-s polgármestere szerint a kerületben élők egyértelmű véleményt nyilvánítottak négyéves munkájukról és az általuk felvázolt jövőképről, "a teljesítményt és az őszinteséget díjazták". Az összefogásról szólva Tóth elmondta, nem miatta nem volt megegyezés, a pártok tárgyaltak. A választók a teljesítményt értékelték, a hitelességet, a kiszámíthatóságot, és a biztonságot. Nem ígérjük túl magunkat, tette hozzá a politikus. Értjük, amit a lakók mondanak, és kerületi és várospolitikával foglalkozunk, nem pedig országos pártpolitikával.

 • Botka László
  2014. október 15.

  Botka László

  Én Szegedről beszéltem, az ellenfeleim meg rólam, mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szegedi polgármestert még megszorítani sem tudták, 58 százalékkal újrázott. Holnaptól folytatjuk tovább Szeged építését - mondta Botka, akit az MSZP-DK-EGYÜTT-PM-Összefogás Szegedért jelöltjeként negyedszerre választottak meg a csongrádi megyeszékhely polgármesterének vasárnap. A munkát pedig úgy folytathatja, hogy a város közgyűlésében is biztos többsége van a baloldalnak.

 • Wéber Gábor
  2014. október 15.

  Wéber Gábor

  Abszolút igazolható a szám, a versenyzők fülhallgatójában elhelyezett szenzorok segítségével mérték, mondta Wéber Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az egyik német szaklap szerint 92 G erő hatott Jules Bianchi sisakjára szuzukai baleseténél. Ez azt jelenti, hogy a feje súlyának a 92-szerese nehezedett a sisakjára . A pilótáknak normál versenykörülmények között 4,5-5 G-s terhelést kell elviselniük. 50 fölött már valószínű a sérülés, de szakértők szerint 92 G-t nem lehet túlélni. Wéber szerint az hogy Bianchi még él a forma 1 biztonságosságát, és a pilóta hihetetlen fizikai teherbírását mutatja. Ha mindenképpen ütközni kéne és választhatnék, biztos, hogy egy forma 1-es autót választanék, tette hozzá. Ha ez a baleset a 80-as években történik, nem volna miről beszélni, nem szállt volna ki az autóból, hangsúlyozta Wéber, aki szerint a szervezők, és a sportbírók is tökéletesen dolgoztak, valószínűleg Bianchi hibázott: lassított, de nem eléggé. A szabály szerint a dupla sárga zászló azt jelenti, hogy a megállásra is fel kell készüljön, mert bármi történhet, tette hozzá a szakkomentátor.

 • Adler Judit
  2014. október 15.

  Adler Judit

  Valószínűleg nem mondták Orbán Viktornak, hogy most is van bizonyos területeken munkaerőhiány, mondta Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Adler Judit. A GKI kutatásvezetője hozzátette, nagyon kételkedik abban, hogy megvalósítható a teljes foglalkoztatottság, hiszen a fejlett országokban egyre kevesebb az igény az élőmunkára. Teljes foglalkoztatottságról, sőt leendő munkaerőhiányról beszélt a miniszterelnök a parlamentben. Azt mondta, míg 2010-ben 3,6 millióan dolgoztak, és 1,8 millióan fizettek adót, addig ma 4 millióan dolgoznak, 4 millióan fizetnek adót, a gazdasági növekedés 3 százalék felett van, a munkanélküliség pedig 8 százalék alatt. Külön megjegyezte, hogy - csak a roma közösség saját kimutatása szerint - 57 ezer olyan roma család van, amely most először vállalt munkát. Adler Judit elmondta, most 60 százalékon vagyunk túl a foglalkoztatásban, a közmunka nélkül 60 alatt lennénk, de az elmúlt évben nem csak emiatt nőttek a számok, tette hozzá.

 • Foltányi Zsuzsanna
  2014. október 15.

  Foltányi Zsuzsanna

  Azért írtuk ezt az anyagot, mert úgy gondoljuk, hogy a magyar jogrenddel sem egyeztethető össze, amit a KEHI művel, mondta Foltányi Zsuzsanna az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Ökotárs továbbra is lejáratásnak tartja a KEHI vizsgálatát, és továbbra sem ismeri el az eljárás jogosságát. Ezért a közvélemény tájékoztatására a KEHI eljárásáról hoztak nyilvánosságra információkat. Foltányi szerint a KEHI a rá vonatkozó rendszerben sem vizsgálhatná őket. Az előző ciklusban megtehette volna, de most az egyezmények ezt nem teszik lehetővé, tette hozzá. Az Ökotárs munkatársa szerint a kormány úgy kezdett bele ebbe a csatározásba, hogy nem gondolta át, mit csinál. 36 milliárd forintot veszít ezzel, ami biztos, hogy hiányozni fog, tette hozzá.

 • Kocsis Máté
  2014. október 15.

  Kocsis Máté

  Szerintem alapvetően az emberek többségének, tetszett, ami a településeken történt az elmúlt 4 évben, mondta Kocsis Máté az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 8. kerület polgármestere hozzátette, ő a kampányban gyakran találkozott azzal, hogy az embereknek a kormány tevékenysége is tetszett, így az is megalapozta az eredményt. Fölényesen, több mint 57 százalékkal nyert a 8. kerületben Kocsis Máté. A régi-új polgármester után a szocialista jelölt 13 százalékkal végzett a második helyen. Közben egyre többen úgy emlegetik Kocsist, mint Tarlós István utódját a főpolgármesteri székben.

 • Fodor Gábor
  2014. október 14.

  Fodor Gábor

  Azt mondtam neki, hogy szép volt, amit végigcsinált, és elégedett vagyok, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A liberálisok elnöke elégedett a főpolgármester-jelöltje által elért két százalék feletti eredménnyel, mert szerintük erre építeni lehet. A párt célja 2018-ra, hogy öt százalék felett teljesítsen - mondta a párt elnöke. Az MLP a saját útját járja, eközben nem zár ki egy értelmes összefogást, de a jelen pillanatban "ilyen nincs a horizonton" – tette hozzá Fodor Gábor.

 • Dr. Kis János
  2014. október 14.

  Dr. Kis János

  Ha valóban így van, ez egy óriási hír, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kis János. Az 1-es típusú cukorbetegség ugyanis főleg gyerekeket, fiatalokat támad meg, tehát ezeknek az embereknek egész életükre egy rendkívül szigorú rendet szab, tette hozzá a diabetológus. Egy harvardi kutatócsoport őssejtekből olyan inzulintermelő sejteket állított elő, amelyek helyettesíthetik a hasnyálmirigy üzemképtelen béta-sejtjeit. A tudósok azt állítják, pár éven belül sikerülhet felszámolni az egyes típusú cukorbetegséget. Az 1-es gyógyítása óriási álom, jellemzően fél évente felröppen a hír, hogy megvan a megoldás, de aztán néhány év múlva kiderül, hogy mégsem, mondta Kis. Hangsúlyozta viszont: az hogy egérben működik egy eljárás, az nem jelenti azt, hogy emberben is működik. Több tucat olyan felfedezés van, amely egerekben igen, emberekben viszont egyik sem működik. Kis János szerint, ha az eljárás működni fog, akkor egyfajta transzplantációs eljárással fog működni, de ez a legoptimálisabb esetben is legalább tíz évbe telik, tette hozzá a belgyógyász.

 • Becker András
  2014. október 14.

  Becker András

  Keveset láttunk ebből a nyílt szavazásból, de láttunk ilyet. A helyiek elmondták, hogy ez már 12 éves gyakorlat a településen, mondta Becker András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Különös szavazat-ellenőrzési módszer nyomaira bukkant az Átlátszó.hu a Borsod megyei Forró községben az önkormányzati választásokon. A láncszavazás vagy a telefonos szavazólap-bemutatás helyett egész egyszerűen nyílt szavazássá változtatták a voksolást - írják. A választási eljárásról szóló törvény nem írja elő kötelezően a szavazófülkében történő szavazást. Aki akar, szavazhat azon kívül is. Például egy asztalon, amelyik épp ott van a helyiségben, nem messze a bizottság asztalától. Becker szerint ezzel még nem is volna baj, csakhogy az asztal mellett ott állnak a jelölő szervezetek képviselői, mintegy ellenőrizendő, hova szavaz a választó. Aki mégis fogta a céduláját, és bement a fülkébe, az mindjárt automatikusan ellenszavazónak vették, és kiesett az ellátásokból, tette hozzá.

 • Varjú László
  2014. október 14.

  Varjú László

  Az a konkrétum megvan, hogy a kormány gazdasági minisztere azt mondja, hogy a következő években 1700 milliárdot akar megspórolni, mondta Varju László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fideszes források szerint a segélyeket meg akarják szüntetni, írja a Népszabadság. A lap szerint, a miniszterelnök olyan folyamatot akar elindítani, melynek lényege, hogy mérséklik a szociális kiadásokat. A cél az, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költeni azokra, akik nem dolgoznak. Varju szerint, ha ekkora megtakarításról beszélünk, akkor el kell gondolkodni azon, hogy az miből adódhat. A DK-s politikus szerint értelmetlen, amikor a miniszterelnök azt mondja, hogy megszorítások nélkül akarja ezt megcsinálni. Muszáj valamihez hozzányúlni, jöhetnek a nyugdíjasok, a közszféra bérei, tette hozzá. A legnagyobb kiadás a 700 ezer fő bérköltsége, azon lehet a legtöbbet spórolni, emelte ki a politikus.

 • Ács Sándorné
  2014. október 14.

  Ács Sándorné

  Sokkolt minket ez a lépés, hiszen Bencsik Jánost a szövetségeseink közé soroltuk eddig, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője szerint teljesen természetes lett volna, hogy a bizottság tárgyalja az ügyet. A kérdés a bizottság Fideszes alelnökének, Bencsik Jánosnak a javaslatára került le a napirendről. Szeptemberben az „új bérlők” előbb műtrágyával, majd gyomirtóval kezdték el kezelni a kiváló minőségű, BioSuisse minősítésű kishantosi földterületeket. A Greenpeace szeptember 24-én talaj- és növénymintát vett az érintett területekről: az eredmények bizonyítják a glifozát nevű gyomirtó szer használatát. Ez egy olyan kár, hogy nem hiszem, hogy bárhol másutt a világon ezt megtették volna, mondta Ács Sándorné. Mindennek ellenére vissza lehet állítani még ezeket a földeket is, igaz hogy sokáig tart, de mi feltettük erre az életünket, tette hozzá. Szerinte a gazdaság ellehetetlenítése az ország számára megbocsáthatatlan bűn.

 • Gyurcsik Attila
  2014. október 14.

  Gyurcsik Attila

  Ez egy globális stratégia része, másik 10 országból is kivonul a Citigroup, tehát ez nem egy Magyarország specifikus dolog, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsik Attila. A Concorde elemzője hangsúlyozta, nincsenek ott Németországban, Franciaországban sem. Itt nem az volt a fő motiváció, hogy a magyar kormány hogyan kezeli a bankrendszert, tette hozzá az elemző. Az aktív értékesítés a legtöbb érintett lakossági üzlet esetében folyamatban van, közölte a Citigroup, megvalósulásuk a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye. A stratégiai lépések várhatóan 2015 végéig nagyrészt lezárulnak. Gyurcsik szerint szükség is van egy konszolidációra, hiszen nagyon kicsik a bankok, és nagyon sokan vannak Magyarországon. Az elemző a versenyt nem félti azzal, hogy kevesebb bank lesz, mert szerinte 5, vagy 10 bank is tud versenyezni, ha van nyereség.

 • Kéri László
  2014. október 13.

  Kéri László

  „Már az Orbán beszédeket is komolyan kell venni? Ennyire rossz a helyzet?”- így reagált Orbán Viktor választás utáni beszédére az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kéri László. Orbán viszonya az ideológiákhoz mindig nagyon praktikus volt, tette hozzá. A politológus szerint eddig sem, de ez után sem lehet majd tudni, hogy mire készül a miniszterelnök. Sőt, miután 2018-ig senki nem méri meg, azt csinálnak, amit akarnak, mondta. A politológus úgy látja, a Fidesz beleálmodta magát abba, hogy jön a békés építőmunka, úgyhogy ez után egyáltalán nem fogjuk látni, hogy mit csinálnak.

 • Molnár Csaba
  2014. október 13.

  Molnár Csaba

  Nehezen hinném, hogy a szocialista pártban úgy gondolnák, hogy Orbán, és Gyurcsány az MSZP ellensége, mondta Molnár Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK alelnöke Tóbiás József szavaira reagált. Az MSZP elnöke a választások után azt mondta, nem fogadják el az orbáni hatalmi nemzeti együttműködés rendszerét, sem azt a Gyurcsány Ferenc által képviselt hatalmi, vezérelvű politikát, amely bezárta a baloldalt az elmúlt négy évben, úgymond lehetetlenné tette, hogy értékazonos, baloldali, modern, nemzeti elkötelezettségű politikát folytasson.

 • Tüttő Kata
  2014. október 13.

  Tüttő Kata

  Az nem kérdés, hogy a mostani választási rendszerben is pártok vesznek részt, de kellene a szövetség, mert ilyen a rendszer, mondta Tüttő Kata az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista pártelnökségi tagja szerint tegnap az derült ki, hogy kevesen vannak. Az igazi gond a passzivitás, tette hozzá. A szocialisták a fővárosban három polgármesteri posztot szereztek, a megyei jogú városok közül Szegeden ismét az MSZP-s Botka László lett a városvezető. A pártnak 19 önálló polgármestere lett. Az MSZP elnöke az eredmények ismeretében nemet mondott a baloldali összefogás gyurcsányi útjára. Tóbiás József szerint a baloldalt a volt miniszterelnök által képviselt vezérelvű politika távolította el az emberektől az elmúlt négy évben. Tüttő Kata szerint Gyurcsány Ferenc semmiképpen nem ellenség, ő személy szerint azt szeretné, ha barát lenne, de erről fog szólni a következő négy év.

 • Bokros Lajos
  2014. október 13.

  Bokros Lajos

  Mosolygok, pedig sírhatnék, mondta Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem volt tiszta ez a választás, így nem lehet legyőzni a Fidesz rendszert, márpedig ha ez így van, akkor ez egy diktatúra. Matematikailag ugyan lehetséges megverni a Fideszt, de csak ha nagyon magas a részvétel, tette hozzá. A MOMA elnöke szerint a Fidesz nem véletlenül változtatta meg a választás szabályait. Bokros szerint Magyarországon nagyon alacsony a politikai kultúra.

 • Bokros Lajos
  2014. október 11.

  Bokros Lajos

  Tudatos választás a Fidesz részéről, hogy Tarlós István nem vitatkozik az ellenfeleivel, azt hiszik, hogy program és elképzelés nélkül is lehet választást nyerni - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje szerint ez a választók lenézése, fejlett demokráciában ilyen jelöltnek esélye sem lenne egy voksoláson.

 • Farkasházy Tivadar
  2014. október 11.

  Farkasházy Tivadar

  1-1-et játszottunk a románokkal, végre egy jó hír, a kis Dárdainak gratulálok - ezt Farkasházy Tivadar mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A sportújságíró szerint a magyar válogatott nem volt szervezett, de legalább egy támadószellemű csapat volt, mi nyomtunk végig a második félidőben.

 • Debreczeni József
  2014. október 11.

  Debreczeni József

  A pártok megkerülhetetlen szereplői minden demokratikus rendszernek, ezeket nem lehet felcserélni más szerveződésekre, így ebben a formában a civilek szerepe nem lehet meghatározó - erről Debreczeni József beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint, ha valaki változást akar, ahhoz párttevékenységet kell folytatni.

 • Molnár Csaba
  2014. október 11.

  Molnár Csaba

  Egy jó hangulatú kampányrendezvényen vettünk részt Csepelen, szerettünk volna venni egy lángost, amikor ránk támadt egy ember - ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője szerint nem igazak azok a jobboldali sajtóban megjelent állítások, hogy Gyurcsány Ferenc tarkón ütötte a támadót, ahogy az sem, hogy ő ágyékon rúgta a férfit.

 • Tóth Zoltán
  2014. október 11.

  Tóth Zoltán

  A választási matematika komoly területe a választástudománynak, ebből kimutatható, hogy a koordinált indulás szavazatveszteséggel és mandátumvesztéssel jár - ezt Tóth Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A választási szakértő szerint a baloldali ellenzéki pártok nem tudták eldönteni, hogy kinek, milyen vezető szerepe legyen ebben a kampányban, mindenki optimalizálni akarta a helyzetét a választások utánra.

 • Lakner Zoltán és Krekó Péter
  2014. október 10.

  Lakner Zoltán és Krekó Péter

  Minden szereplő azt hozta, amit el lehet tőle várni, nem voltak drámai pillanatok a vita során - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint ez a vita gyakorlatilag egy olyan kampány után zajlott le, ami gyakorlatilag nem is létezett.

 • Szabó Tímea
  2014. október 10.

  Szabó Tímea

  Ha szükséges, kiláncoljuk magunkat a fákhoz, hogy megvédjük a Városligetet - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az után, hogy a zuglói baloldali összefogás tagjai élőlánccal tüntettek a Városliget megmaradásáért, és az oda tervezett múzeumi negyed ellen. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint a kiüresített parlamenti törvényhozás mellett nem marad más lehetőség, mint a polgári engedetlenség.

 • Botka László
  2014. október 10.

  Botka László

  Szó sincs mocskolódásról, Kothencz János megfutamodott a vitától, mert rájött, hogy nem tudná megvédeni a kampányban tett felelőtlen ígéreteit a vitában - ezt Botka László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP szegedi polgármestere szerint szó sem volt mocskolódásról a részükről, annyi történt, hogy összeszedték egy kiadványban, hogy milyen rossz döntéseket hozott az elmúlt négy évben a fideszes többségű közgyűlés.

 • Molnár Csaba
  2014. október 10.

  Molnár Csaba

  Nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök aszerint mondja a véleményét, hogy kormányon van, vagy ellenzékben - ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor kijelentette: nem az a lényeg, hogy milyen portfóliót kap Navracsics Tibor az Európai Bizottságban. A Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője emlékeztetett: annak idején nem volt mindegy a kormányfő számára, hogy Kovács László milyen biztosi posztot kapott.

 • Laza Margit és Szabó Szabolcs
  2014. október 09.

  Laza Margit és Szabó Szabolcs

  Két cég együttműködésének a következménye ez a helyzet – ezt Laza Margit mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy másfél év alatt csaknem ezer - főként román állampolgár - jelentkezett be egy 40 fős panzióba, Budapest 23. kerületében.

 • Molnár Gyula
  2014. október 09.

  Molnár Gyula

  A helyzet hasonló, mint 2010-ben volt, de az egy komolyan megkomponált, komolyan előkészített ügy volt, most meg egy jobboldali napilapban jelentetnek meg egy cikket, ami elég halvány – ezt Molnár Gyula mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzetben sikkasztással vádolták meg.

 • Vágó István
  2014. október 09.

  Vágó István

  A választási programom egyik eleme, hogy az Apor Vilmos téren álló bunker helyét adjuk át a gyerekeknek és az ingatlan kerüljön az önkormányzat tulajdonába, a Magyar Nemzet pedig erre írta azt, hogy én az 50-es éveket idéző diktatórikus programmal álltam elő – ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Woltszné Oláh Lívia és Lichy József
  2014. október 09.

  Woltszné Oláh Lívia és Lichy József

  Olyan nincs, hogy nincs felelős – ezt Woltszné Oláh Lívia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy 13 éves lánya tavaly januárban az egyik úrkúti iskola menzáján félrenyelt egy uborkadarabot, és megfulladt.

 • Pusztai Zsófia
  2014. október 09.

  Pusztai Zsófia

  Nem véletlenül hirdetett egészségügyi vészhelyzetet a WHO az Ebola-járvány miatt, de Európa és az Egyesület Államok felkészült bármilyen vírusos, vérzéses járványra – ezt Pusztai Zsófia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hack Péter
  2014. október 08.

  Hack Péter

  Egyhangú volt a fegyelmi bizottság döntése, igazságos ítélet született - ezt Hack Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az után, hogy három hallgatót két félévre, egy hallgatót pedig egy félévre tiltottak el tanulmányaik folytatásától az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán az idei jogász gólyatáborban történtek miatt. A fegyelmi bizottság elnöke kijelentette: hosszasan vitatkoztak, 6 és fél órán át tartott az ülés, ez alatt meghallgatták mind a négy hallgatót.

 • Pápa Levente
  2014. október 08.

  Pápa Levente

  Ezek a fideszes fiúk nagyon tudnak valamit, Szijjártó Péter például spórolni és befektetni tud igazán - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kormánypárti politikusok ingatlanügyeivel kapcsolatban. Az Együtt-PM gazdaságpolitikusa szerint a külgazdasági és külügyminiszter azt a bravúrt hajtotta végre, hogy 10 éven keresztül nem evett egy kiflit sem, és közben a megspórolt pénzét 30-40 százalékos hozamú befektetésekbe tette.

 • Lukács Zoltán
  2014. október 08.

  Lukács Zoltán

  Arra felé próbálja tolni az egészségügyet a kormányzat, hogy legyen szegények és gazdagok egészségügye - ezt Lukács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány minél több magántőkét akar bevonni az egészségügybe, ez azt jelenti, hogy minél több szolgáltatás fizetőssé válna.

 • Osztolykán Ágnes
  2014. október 08.

  Osztolykán Ágnes

  A szegénységgel van összefüggésben, hogy majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés - erről Osztolykán Ágnes beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint ismeretes, hétfőn Felsőzsolcán sodort el egy autó egy kétéves gyereket, a kisfiú hozzátartozói betörtét az autó jobboldali ablakát, és megpróbálták kirángatni a sofőrt, de ő még el tudott hajtani. Az LMP főpolgármesterhelyettes-jelöltje szerint élethelyzetek, emberek, helyzetkezelések vannak. Bánó és az ATV bocsánatot kért Az alábbiakban előbb Bánó András, majd az ATV közleményét olvashatják. Az Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetésünk elején egy rossz kérdést tettem fel, amivel az ő, és még sokak értékrendjét, társadalmi normáit bántottam. Világnézetemben nincs helye rasszizmusnak. Irtózom a kirekesztés, a megbélyegzés és a gyűlöletbeszéd minden formájától. Ezért fontos nekem, hogy Osztolykán Ágnestől és mindenkitől, akit sértett kérdésfeltevésem, elnézést kérjek. Bánó András Az ATV közleménye a szerdai Egyenes Beszédben elhangzottakkal kapcsolatban Az ATV ezúton fejezi ki mély sajnálatát az Egyenes Beszéd szerdai adásában Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetés során történtek miatt. Bár biztosak vagyunk benne, hogy az Egyenes Beszédet aznap vezető Bánó András szavai mögött nem volt rosszindulat, megbélyegző vagy megszégyenítő szándék, nyilvánvaló, hogy a Felsőzsolcán történtekkel kapcsolatban feltett kérdése alkalmas volt Osztolykán Ágnes és roma honfitársaink megbélyegzésére és megszégyenítésére. Az ATV élesen elítéli a rasszizmus, a faji alapú kirekesztés és megszégyenítés minden formáját, és mély sajnálatát fejezi ki a történtek miatt Osztolykán Ágnes, a magyarországi roma közösség és minden nézője felé. Reméljük, Bánó Andrásnak és az ATV vezetésének hamarosan személyesen is alkalma lesz bocsánatot kérnie Osztolykán Ágnestől.

 • Hann Endre
  2014. október 08.

  Hann Endre

  Nem meglepő, hogy az önkormányzati választások előtt 50 százalék alatti a részvételi hajlandóság - ezt Hann Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Medián ügyvezető igazgatója szerint az is elképzelhető, hogy 49 százaléknál is kevesebben mennek majd el vasárnap szavazni, mert a közvélemény kutatók kérdésére általában többen mondják, hogy elmennek voksolni.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. október 07.

  Gyurcsány Ferenc

  Ki kell építeni azt a személyes és politikai bizalmat, ami a mainál erősebb, meg kell érteni, hogy a baloldali pártok egymás kontójára nem erősödhetünk – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ujhelyi István
  2014. október 07.

  Ujhelyi István

  A Néppárti képviselők is szemlesütve mondják, ha nem lenne frakciófegyelem, akkor nem szavaznák meg Navracsics Tibort – ezt Ujhelyi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Feledy Botond
  2014. október 07.

  Feledy Botond

  Navracsics Tibort meg fogják választani oktatási és ifjúsági uniós biztosnak, de valószínűleg lecsippentenek egy-két dolgot a portfóliójából – ezt Feledy Botond mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lendvai Ildikó
  2014. október 07.

  Lendvai Ildikó

  Egy ember életében a 25 év fontos mérföldkő, befejezi a tanulmányait, és kilép a való életbe, újra kell kezdenie, az MSZP is itt tart most – ezt Lendvai Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Rácz Jenő
  2014. október 07.

  Rácz Jenő

  Óriási fejlesztések történtek a magyar egészségügyben a rendszerváltás óta, az első 20 évben évente 50 milliárdot fordítottak rá a kormányok – ezt Rácz Jenő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Jávor Benedek
  2014. október 06.

  Jávor Benedek

  Ebben a helyzetben részben Jean-Claude Juncker, részben a magyar kormány kezében van a döntés, mivel Navracsics Tibort személyében nem utasították el, nem kérhet új jelöltet az Európai Bizottság elnöke, új feladatot kell adnia a magyar jelöltnek - ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarországért Európai Parlamenti képviselője szerint nagy valószínűleg a meglévő biztosi poszton igazít majd Juncker, valószínűleg kiveszi Navracsics Tibor hatásköréből az állampolgársági ügyeket.

 • Arató András
  2014. október 06.

  Arató András

  Eltelt 4 év, ennek az időszaknak a legjellemzőbb eleme az volt, hogy harcoltunk azért, hogy műsort szolgáltathassunk - ezt Arató András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Klubrádió vezérigazgatója szerint Budapesten sikerült csatát nyerni, de elvesztettek 12 frekvenciát.

 • Szél Bernadett
  2014. október 06.

  Szél Bernadett

  Sokunk számára vannak még szürke foltok, az Ökotárs kapcsán azt kell látni, hogy van a kormányzat által nem kedvelt civilek köre, akik komoly támadásoknak vannak kitéve a szivárogtatások miatt - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint olyan dolgok szivárognak ki a nyomozás közben, amik ürügyet szolgáltatnak a kormánynak arra, hogy újabb támadásokat indítsanak a civilek ellen.

 • Szabó Máté Dániel
  2014. október 06.

  Szabó Máté Dániel

  2014 tavaszáig Hajas Barnabás az ombudsmani hivatalban dolgozott, a lehetősége megvolt, hogy hozzáférjen a Társaság a Szabadságjogokért és a hivatal levelezéshez - ezt Szabó Máté Dániel mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A TASZ szakmai igazgatója szerint később ezt a levelezést juttatta el Hajas Barnabás a Magyar Nemzethez.

 • Varju László
  2014. október 06.

  Varju László

  Sokkal többet tudnánk, ha Lázár János anno elmondta volna, mi az oka a nyerőgépek betiltásának, azért titkosították ezt a történetet, mert a szerencsejáték piacot átszervezték a haveroknak, Andy Vajna és Szima Gábor járt ezzel jól - ezt Varju László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint elképesztő, hogy ezek után nekiálltak a sorsjegy értékesítésnek és a lóversenyfogadási lehetőségek biztosításának a kocsmákban.

 • Szabó Tímea
  2014. október 03.

  Szabó Tímea

  Minden nap úgy kelek, hogy nem lehet meglepni, de most lefejeltem az asztalt, amikor meghallottam, hogy késik a jelentés, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szabó Tímea.

 • Tóbiás József
  2014. október 03.

  Tóbiás József

  Nem lehet erős Magyarországot építeni 4 millió szegénnyel, mondta Tóbiás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Felcsuti Péter
  2014. október 03.

  Felcsuti Péter

  Az ügyfeleknek mindenképpen jó, ha átváltják a devizahitelüket, mert utána nem kell az árfolyamkockázattal foglalkozni, mondta Felcsuti Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2014. október 03.

  Gy. Németh Erzsébet

  A döntés elhalasztható a választások utánig, ez áll a dokumentumban, amely a birtokunkba került, mondta Gy. Németh Erzsébet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kadlót Erzsébet
  2014. október 02.

  Kadlót Erzsébet

  Mi most ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk, személyes adattal való visszaélés gyanúja, magántitoksértés, és hivatali visszaélés miatt, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kadlót Erzsébet. A Magyar Nemzet irányított pályázatértékeléssel, a pontozásos eredmények eltérítésével vádolja az Ökotárs Alapítványt. A Magyar Nemzet – a szerkesztőség birtokába került levelezésre hivatkozva – egy olyan esetről ír, amikor az Ökotárs vezette konzorcium egyik tagjának, az Autonómia Alapítványnak a munkatársa útmutatást kér azzal kapcsolatban: mi a teendő, ha a bírálóbizottság nem azt a végső sorrendet állapítja meg, ami a pontszámokból kialakul.

 • Sallai Róbert Benedek
  2014. október 02.

  Sallai Róbert Benedek

  Aszódi Attila téved, de attól szakértő, hogy egyre többet tud, egyre kevesebbről, mondta Sallai Róbert Benedek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Aszódi Attila egy nappal korábban a műsorban azt mondta, sokkal olcsóbb a paksi bővítés, mint bármelyik megújuló energia, és nincs a világon ma technika arra, hogy a napenergiát ipari méretekben tárolják. Sallai szerint igenis lehet ipari méretben napenergiát tárolni, számos módszer létezik erre a világban. Az LMP országgyűlési képviselője kiemelte, Aszódi Attila inkább arról beszélne, hogy a magas feszültséget, ha nem tudjuk a meglévő vezetékekkel szállítani, akkor annak a cseréje vajon hány milliárdba kerül majd. Az LMP szerint továbbra sincs szükség a paksi erőmű bővítésére, tette hozzá a politikus.

 • Korózs Lajos
  2014. október 02.

  Korózs Lajos

  Orbán Viktor mindenben az ellenkezőjét csinálta az elmúlt 4 évben annak, amiről beszélt, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Korózs Lajos. A szocialista országgyűlési képviselő hozzátette, érdemes mögé gondolni a szavainak. Ha szülő köteles a gyerekről, és a gyerek köteles a szülőről gondoskodni, akkor hol van a szolidaritás,a társadalmi gondoskodás. Ha ilyen irányú törvények születnek, félő, emelte ki a politikus, hogy ha nem lesz pénz, lehet azt mondani, hogy az önkormányzatok nem kötelesek bölcsödét, óvodát működtetni. Ha megfordítjuk a dolgot, tette hozzá, akkor pedig, ha majd 2030- ban nagyságrendekkel több lesz az idős ember, és nem telik majd a nyugdíjukból az ellátásra, akkor majd lehet kötelezni a gyereket, hogy pótolja ki a költségeket. Ilyen jogi szabályozással Korózs szerint alapellátásokat lehet megszüntetni, ez a legnagyobb baj.

 • Juhász Péter
  2014. október 02.

  Juhász Péter

  Ha én leszek a polgármester ilyen nem fordulhat elő, erre Horváth András személye is garancia, aki elvállata, hogy győzelem esetén a kerület átláthatósági biztosa lesz, mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A baloldal közös polgármester-jelöltje az Ász elnökéhez fordult az V. kerületi alpolgármester ingatlanvásárlása miatt. Szerinte a jelenlegi Fideszes polgármester-jelöltnek 19 millióért játszottak át egy 40 milliós lakást, úgy, hogy először 33, majd másfél évvel később – az épületen százmilliós értéknövelő beruházásokat követően - csak 25 millióra értékelték a 110 négyzetméteres lakást. A szerződés azt is tartalmazza, hogy ha a vevő hibájából bontana szerződést a helyhatóság, akkor az eladó minden addig befizetett vételár-részletet visszautalna. Juhász szerint felháborító, hogy közpénzekkel így lehet bánni. A polgármesterjelölt hangsúlyozta, azokon a településeken, ahol átlátható a gazdálkodás 30-40 százalékkal csökkentek a település költségei. Ha őt választják az V. kerület polgármesterének, akkor ott is ilyen csökkenésre lehet számítani.

 • Molnár Csaba
  2014. október 02.

  Molnár Csaba

  A romlott étel minőségéhez hasonlította egy képviselőhölgy Navracsics Tibor szereplését, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Csaba. A DK EU parlamenti képviselője szerint botrányos volt a biztos-jelölti meghallgatás. Szerinte Navracsics minden kérdésre csak mellébeszélt. „Pótvizsgára” küldte az Európai Parlament szakbizottsága Navracsics Tibor EU-biztosjelöltet, akinek hétfőig további kérdésekre kell válaszolnia. Molnár szerint odáig gyűrűzött a botrány a meghallgatáson, hogy most már a teljes 31 fős bizottság szeretne róla szavazni. A Fidesz 9 szavazattal bír, ha nem sikerül még valakiket meggyőzni a támogatásról, akkor nagyon nagy „bukta” lesz, tette hozzá a képviselő, aki elmondta, azon kívül, hogy esetleg leszavazzák a jelöltet, több más megoldás is lehetséges. Ilyen lehet szerinte, hogy a biztosi jogköröket kurtítják.

 • Bangóné Borbély Ildikó
  2014. október 01.

  Bangóné Borbély Ildikó

  Az a felháborító, hogy a felnövekvő nemzedéknek ezt kell látnia, hogy egy alpolgármestertől ez elfogadható, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista országgyűlési képviselő szerint a kakasfőző fesztivál résztvevőit nem lepte meg Kiss Zsigmond viselkedése, hiszen máskor is előfordult már, hogy ittasan vett részt valamilyen rendezvényen. Újabb videó került elő az ittasan tántorgó, azóta lemondott püspökladányi alpolgármesterről.

 • Aszódi Attila
  2014. október 01.

  Aszódi Attila

  Azért vagyunk emellett a program mellett, mert a fogyasztóknak ez olcsóbb megoldást nyújt, mondta Aszódi Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A paksi bővítésért felelős kormánybiztos határozottan kiállt amellett, hogy Magyarországnak a megújuló energiába sokkal drágább lenne befektetni, mint az atomenergiába. Aszódi hangsúlyozta, bár a parlamenti vitanapon felszólaló L.Simon Lászlót a sajtóban megmosolyogták amiatt, hogy azt mondta, villanyra akkor is szükség van, amikor nem süt a nap, és nem fúj a szél, de az az igazság, mondta, hogy a megújuló energiát jelenleg valóban nem lehet ipari méretekben tárolni. Azt mutatják a számok, tette hozzá, hogy ha megépül Paks, akkor 15-17 forintba kerül majd 1 KW/H áram. Ehhez képest a megújulók dupla áron tudják a villamos energiát előállítani. Aszódi kiemelte, az a szándék, hogy a felhasználás 40 %-át fogja biztosítani atomenergia, a többit máshogy kell előállítani.

 • Szigetvári Viktor
  2014. október 01.

  Szigetvári Viktor

  Ezzel is politizál a kormány, hiszen nyilvánvaló politikai megrendelésről van szó, nyilván a halasztás is politikai célokat szolgál, ezt mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM felszólította Lázár Jánost, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Ökotárs Alapítványnál lefolytatott vizsgálatának eredményét. A vizsgálat hivatalosan szeptember 30-án zárul, de lapinformációk szerint az eredmény két hetet csúszik. Az Együtt társelnöke szerint azért botrány, hogy nem publikálják a vizsgálat eredményét, mert így folytatni lehet a kampányt a civilek ellen. Szigetvári hozzátette, az Orbán rendszer, ami önkényre és elnyomásra épül, mindig kampányol valami ellen, most a civilek vannak soron. Falus Ferenc exfőpolgármester-jelölt visszaléptetéséről szólva azt mondta, Tóbiás Józseffel az MSZP elnökével nem egyeztetett, viszont Kunhalmi Ágnesnek jelezte, hogy van egy ilyen szándék az Együtt részéről. A szocialisták budapesti elnöke azt mondta, a kérdésben az Együttnek kell döntenie. A PM- nél úgy fogalmazott a politikus, hogy zavarban van, mert egy elnökségi ülésen tájékoztatta Karácsony Gábort, aki azt mondta, tovább viszi az ügyet, de utána nem történt semmi, csak közölték, hogy nem támogatják Bokros Lajost.

 • Csárdi Antal
  2014. október 01.

  Csárdi Antal

  Ez a dolog is azt mutatja, hogy mekkora káosz van a fővárosnál, reagált Csárdí Antal arra a hírre, hogy alig nyitották meg reggel a Lánchíd utcát, újra le is zárták. Állítólag a kormányhivatal közlekedési felügyelete még nem mondott rá igent. Kedd este a fővárosi kormányhivatal nem adta meg az engedélyt az útszakasz forgalomba helyezésére, mert még nem végezték el a műszaki átadás-átvételt, és balesetveszélyes elemek is maradtak a területen. A kivitelező a kormányhivatal közlekedési felügyelete szerint egyenesen félrevezette a hatóságokat, és irreális határidőkkel számolt. Csárdi szerint felháborító, hogy senki nem figyeli a kivitelezőt, senki nem tudja, mikor, mit kell átadni, mikor, mi készült el.

 • Várhegyi Éva
  2014. október 01.

  Várhegyi Éva

  Van miért aggódni, csökkenni fog a közfoglalkoztatás, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Várhegyi Éva. A Pénzügykutató munkatársa szerint az hogy a hiánycél teljesül, nem jelent semmit, azt ugyanis mindig lehet valamilyen aktuális technikával kozmetikázni. A kutató szerint a gazdaság jelenlegi folyamatai abba az irányba mutatnak, hogy a gazdasági növekedés idei kimagasló üteme átmeneti, mivel jövőre a beruházások növekedése újból lelassul, a magántőkét elriasztja a jogbizonytalanság, a magyar gazdaság versenyképessége gyenge és romlik. Várhegyi szerint a rezsicsökkentés dezinflációs trükkje nem folytatható, az infláció fölötti bér- és a nyugdíj-emelések bent maradnak a rendszerben, és évekre megterhelik a költségvetést. A folyamatok most azért nem látszanak tette hozzá, mert egyelőre dől az országba az uniós pénz.

 • Kovács László
  2014. október 01.

  Kovács László

  Akár haza is küldhetik Navracsics Tibort. Reális lehetőség, hogy nemmel szavaz a bizottság valamelyik jelölt miatt, mondta Kovács László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt uniós biztos hozzátette, ha ez megtörténne, akkor a bizottság elnökének lehetősége van arra, hogy a delegáló országtól másik jelöltet kérjen, hiszen egy ilyen helyzetben egy-két jelölt miatt bukik az egész bizottság. Navracs Tibor uniós biztosi meghallgatását a kulturális, valamint az ipari, kutatási és energiaügyi szakbizottság tartotta. Kovács azt mondta, hallotta Navracsics bemutatkozó, 15 perces beszédét, abban nagyon diplomatikusan nem szólt az elmúlt 4 évről, csak a jövőről, a terveiről beszélt. Szakmailag szimpatikus, az európai értékeket hangsúlyozó beszéd volt, tette hozzá a politikus.

Loading...