Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

augusztus 31. hétfő 13:45

Korábbi adások

 • Bitay Márton
  2015. augusztus 28.

  Bitay Márton

  Az ár dönti el, hogy ki veheti meg az állami földet, semmilyen pontozási rendszer nincs, így nem lehet kijátszani a pályázatokat, ezt Bitay Márton mondta az Egyenes Beszédben. Az állami földekért felelős államtitkár szerint olyan, zömében 10 hektár alatti területeket akarnak értékesíteni, amelyeket az állam nem művel, hiszen állami gazdaságok sincsenek. Az államtitkár szerint nem lehet korlátlanul vásárolni földet, hiszen az egyik megkötés, hogy földművelőnek kell lennie az új vevőnek.

 • Végh József
  2015. augusztus 28.

  Végh József

  Az ilyen elkövető nem akar elmenekülni, fel akarja áldozni magát, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a virginiai gyilkosság elkövetőjéről Végh József, kriminálpszichológus. Ki-twittelte a bűncselekményről készített videót, mielőtt megölte magát a virginiai tévéstáb két tagját lelövő Vester Lee Flanagan. A kirúgott tévés, volt kollégáin bosszulta meg sérelmeit. Azt állította, bőrszíne, és homoszexualitása miatt üldözték. Flanagan a jelek szerint hosszasan készült a gyilkosságra, az ABC televízió híradójának nem sokkal a bűncselekményt követően egy 23 oldalas faxot küldött, amelyben egyebek mellett sérelmeit részletezi. Végh József szerint Flanagan paranoiás volt, úgy érezte, hogy ő több szempontból is a kisebbséghez tartozik, és ezért folyamatosan bántják őt, ezt kisebbségi paranoiának nevezi a szakirodalom.

 • Matyasovszky-Németh Márton
  2015. augusztus 28.

  Matyasovszky-Németh Márton

  Egy hónappal ezelőtt még sokkal kevesebb menekült jött a fővárosba, alkalmazkodni kellett a változáshoz, mondta a Migration Aid helyettes szóvivője arról, hogy a jövőben egyetlen tranzitzóna lesz Budapesten. Matyasovszky-Németh Márton hangsúlyozta: a hatóságokkal valódi együttműködés alakult ki, komolyan veszik, tájékoztatják őket, és figyelembe veszik a véleményüket. A tranzit zóna mindenképpen jó megoldás, hiszen ezeken a helyeken a menekültek segítséget kaphatnak, mondta az önkéntes. A főváros döntéséről azt mondta: logisztikailag kevésbé jó, de sok ember ellátására alkalmas lesz az új, Verseny utcai tranzitzóna, de ők még nem számolnák fel a többit sem. Vannak félelmeik a Verseny utcai zónával kapcsolatban, hangsúlyozta Matyasovszky: kérdés például, hogy a pályaudvarra érkezők, hogyan jutnak majd oda. A zóna működését szerinte nem lehet előre tervezni, hiszen nem tudhatjuk, hogy ha hidegebbre fordul az idő, akkor mennyien jönnek majd.

 • Szél Bernadett
  2015. augusztus 28.

  Szél Bernadett

  Arra sem venne mérget, hogy a Fidesz frakcióban mindenki megszavazná az állami földek eladását, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szél Bernadett. Az LMP társelnöke szerint ezért sem akarják az ügyet a parlament elé vinni, megoldanák kormányhatározattal. Szél Bernadett szerint a fő probléma, hogy most kijátszák a földet, és utána egy esetleges következő kormány keze nagyon meg lesz kötve egy más fajta agrárpolitika megvalósításában. A kormány menekültpolitikájáról szólva a politikus azt mondta, semmi értelmeset nem tettek eddig, a pénzt, amiből kerítést építenek költhették volna megfelelő befogadó állomások létesítésére is. A jelenlegi helyzet csak az embercsempészek malmára hajtja a vizet, ezt mutatja az Ausztriában történt tragédia is, tette hozzá, amelyben 71 ember vesztette életét. Az áldozatok között gyerekek is voltak. A nyomok alapján a menekültek megpróbáltak kijutni a hűtőkocsiból, a helyszínelők horpadásokat, repedéseket, kaparásnyomokat találtak a rakodótér belső oldalain.

 • Németh Szilárd
  2015. augusztus 27.

  Németh Szilárd

  Egyértelmű, hogy aki az ellen szavaz, hogy a Magyar Honvédség határőrizeti feladatokat is elláthasson, az az illegális határátlépőket támogatja, mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Németh Szilárd. Egyértelművé vált, hogy a honvédségre is szükség lehet a migrációs hullám megállításában, mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke. Németh Szilárd szerint az is fontos, hogy az illegális határátlépés büntethető legyen.

 • Szelényi Zsuzsanna
  2015. augusztus 27.

  Szelényi Zsuzsanna

  Azzal, hogy három éves kortól minden gyerek járjon óvodába egyet lehet érteni, mondta Szelényi Zsuzsanna az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azzal viszont már nem, hogy zsúfoltak legyenek az intézmények, a csoportok, hogy a gyerekek ne kapjanak megfelelő szolgáltatást. Az Együtt országgyűlési képviselője az emberi erőforrás minisztert kérdezi: a kormány tisztában van-e az óvodák túlzsúfoltságának problémájával, és van-e terve a megoldásra. Az Orbán-kormány 2013-ban minden három éves gyermek számára kötelezővé tette az óvodába járást, de Szelényi Zsuzsanna szerint hamar kiderült,

 • Róna Péter
  2015. augusztus 27.

  Róna Péter

  Ez egy „sac per kábé” helyzet, valójában senki nem tudja, hogy évente mennyivel bővül a kínai gazdaság, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Róna Péter. A közgazdász szerint az egyik alapvető probléma, hogy az elmúlt időszakban, miután az amerikai dollárhoz van kötve az árfolyama, a kínai jüan árfolyama is emelkedett, ez azonban nem volt összhangban a kínai gazdaság teljesítményével, ezért avatkozott közbe a kínai jegybank. Egyelőre hatástalanok a tűzoltó lépések, amelyekkel megállítanák a Kína-pánikot. A kínai tőzsdék már ötödik napja zuhannak, a kínai jegybank pedig mindennap bejelent valamilyen vészintézkedést, hogy útját állja a több mint két hónapja tartó részvénypiaci összeomlásnak. Róna Péter szerint nem sikerült a kellő mértékben felpezsdíteni a belső fogyasztást, így alakulhatott ki az ingatlan-, és a tőzsdepiaci lufi, ami most kipukkant. A világgazdaság ettől nem fog összeomlani, legfeljebb kicsit lassul, mondta a közgazdász.

 • Harangozó Tamás
  2015. augusztus 27.

  Harangozó Tamás

  Megdöbbenéssel hallgatta Németh Szilárdot, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Harangozó Tamás. A szocialista politikus szerint félelmetes a fideszes politikus tájékozatlansága menekültügyben. A kormány létesítsen nagy kapacitású ideiglenes menekülttáborokat, és helyben szervezzék meg a menekültek ellátását és a kérelmek elbírálását – mondta Harangozó Tamás. Ezeket a táborokat szerinte a déli határ mentén, lakott területektől távol kellene felépíteni. Szerinte, ha a kormány mostani politikája folytatódik, akkor rövid időn belül nem csak Budapesten, hanem más vidéki városokban is megjelennek a menekültek az utcákon. Harangozó a Fidesz katonasággal kapcsolatos álláspontjára reagálva azt mondta, van olyan helyzet, amikor a honvédséget be lehet vetni a határok védelmére, akkor, ha a rendőrség, és a rendvédelmi szervek már nem képesek ellátni ezt a feladatot, de jelenleg nem ez a helyzet, tette hozzá. A politikus szerint már a honvédség bevetésének ötlete is a kormány alkalmatlanságát bizonyítja. Kiderült, hogy a kerítésnek nincs semmi értelme, majd kiderül, hogy a Honvédség sem oldja meg a problémát, tette hozzá a politikus.

 • Horváth Péter
  2015. augusztus 27.

  Horváth Péter

  Az egy éve működő Nemzeti Pedagógus Kar szakmai érdekképviseletet lát el, a munkajogi, vagy bér kérdésekkel nem foglalkozik. Az elmúlt egy év legfőbb tapasztalata, hogy eljut a hangjuk a döntéshozókig, mondta a Kar elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Németh Péter szerint sem volt szerencsés, hogy minden tanárnak kötelezően be kellett lépnie a Nemzeti Pedagógus Karba, és a botrányt kavart etikai kódexet is csak ajánlásnak szánná, de szerinte a „félreérthető” öltözködés biztosan nem iskolába való. Abban hogy a kódex kötelező, lehetőséget lát Németh, arra, hogy létrejöhet egy konszenzuson alapuló megegyezés. A kódex nem tartalmaz kötelező viseletet, mondta a testület elnöke, de azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy az iskola feladata, hogy a tudást adja tovább a diákoknak, és ne engedje a munkáról elterelni a figyelmet. Szerinte a kódex ellenzői abból indulnak ki, hogy a munkáltató gonosz, és eltávolítja, aki önálló gondolkodásra képes, de ez nagyon nagy baj lenne, ez semmiképpen nem cél, és nem életszerű. Németh Péter szerint, a testület eredményességét illetően, aki elolvassa a Kar éves beszámolóját, láthatja, hogy minden szakmai kérdésre komoly válaszokat adtak, és próbálják a tagok érdekeit szolgálni.

 • Juhász Ferenc
  2015. augusztus 26.

  Juhász Ferenc

  Semmit nem akadályoz meg a drótkerítés, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Juhász Ferenc. A volt honvédelmi miniszter arra a hírre, hogy a Fidesz is lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokban, azt mondta, nem a honvédség bevetésén, hanem az eljárási rend felgyorsításán kellene gondolkodni. A hadsereg jelenléte is olyan, mint a kerítés, mondta, nagyon látványos, de nem old meg semmit.

 • Z. Kárpát Dániel
  2015. augusztus 26.

  Z. Kárpát Dániel

  Az utóbbi napokban heves jogi vita alakult ki arról, hogy hogyan, milyen módon lehet a határokhoz vezényelni a honvédséget. Az alaptörvény módosítása ezt a helyzetet tenné egyértelművé, mondta Z. Kárpát Dániel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Jobbik módosítaná az alaptörvényt, hogy a honvédséget jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határokhoz. A párt szerint egyértelművé kell tenni, hogy Magyarország nem engedi át az illegális bevándorlókat, mérlegelés nélkül visszafordítja őket. A pártelnök szerint - a balliberálisok kivételével - mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi helyzet államigazgatási, közbiztonsági, közegészségügyi katasztrófahelyzetté fajulhat. Z.Kárpát Dániel szerint senki nem beszél tűzparancsról, de szerinte az élet kioltására alkalmas eszközök kivételével, mindent meg kell tenni a határok védelméért. A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt mondta, nem a jól fűtött rózsa-dombi villákból kell dönteni a határvédelemről, hanem oda kell menni a határhoz, a menekült táborokba, és az ott látottak alapján kell megoldást találni. Szerinte zömében gazdasági bevándorlók jönnek Magyarországra, akiktől meg kell védeni a magyar embereket. Ez a magatartás, ahogy mondta, egyszerű önvédelem. A Jobbik álláspontja a zéró tolerancia elvét követve, hogy aki nem tudja igazolni, hogy milyen céllal érkezett az országba, azt nem szabad beengedni.

 • Rajnai Gergely
  2015. augusztus 26.

  Rajnai Gergely

  A görögök nagyon sokszor voltak már eladósodva Európának, és Európa eddig is támogatta őket, sőt, az eladósodásban is jelentős szerepe volt, mondta Rajnai Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte Görögországnak adni Európának is megéri. Semmi új nincs abban, ami Görögországban történik, állítja tanulmányában a Méltányosság Központ elemzője. Szerinte a jelenlegi eseménysorozat számtalanszor lejátszódott már, így az is tudható, hogy nem csak rossz vége lehet a válságnak. Szerinte a boldog véghez az EU politikai jóindulatára, a görögök elszántságára, valamint kölcsönös bizalomra és türelemre van szükség. Rajnai szerint az eddigi válságok mindig úgy oldódtak meg, hogy a hitelezők elengedték az adósságot. Az is elképzelhető, hogy a görögök részben erre is játszanak, tette hozzá az elemző, aki szerint a jelenlegi stratégia egyébként is csak oda vezethet, hogy Görögország egyre nehezebb helyzetbe kerül, hiszen adósságait csak újabb hitelekkel tudja törleszteni, míg végül valamennyit úgyis el kell majd engedni az adósságából, hogy gazdasága talpra tudjon állni.

 • Tarlós István
  2015. augusztus 26.

  Tarlós István

  Ő sem szeret szomjazó gyerekeket, és elégtelen higiénés körülményeket látni, hiszen, ahogy fogalmazott, „még a migránsok is emberek”, de arra esküdött fel, hogy a fővárosiak érdekeit védi, mondta Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Főváros úgy döntött, a jövőben egyetlen tranzitzóna lesz Budapesten. A 7. kerületben, a Verseny utcában, a Novák-piac helyén hoznak létre egy ezer főre tervezett állomást. Az új állomás két héten belül nyílhat meg. A főpolgármester azt mondta, nem elszállásolni szeretnék az embereket, hanem biztosítani nekik továbbra is az alapvető szolgáltatásokat, és valamilyen szinten fenntartani az ellenőrzést is. Tarlós úgy látja, hogy a világ jelentős része radikalizálódik, ezért egyáltalán nem egyszerű a migráció kérdése. Szerinte mindenkit át kell engedni az országon, mert ez általános emberi kötelesség, de itt tartani, csak bizonyos mértékben, és feltételekkel lehet a menekülteket. A verseny utcai tranzitzónában megteremtik az alapvető higiénés körülményeket, és az orvosi ellenőrzés lehetőségét is. A főpolgármester úgy vélte, aki háborús zónából jön, be kell engedni az országba, aki nem, azt viszont nem. Szerinte a probléma megoldása az lenne, ha az arra illetéktelenek nem tudnának belépni sem az országba, de erre az uniónak nincs megoldási javaslata. Tarlós István azt mondta, reméli, hogy a menekültek nem maradnak itt, hiszen, ahogy fogalmazott, ezer embert nem tud hetekig, hónapokig etetni.

 • Nyilas Gergely
  2015. augusztus 25.

  Nyilas Gergely

  „A személyes történet senkit nem érdekel, csak az a fontos, hogy ne fogadjunk be senkit”- mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Nyilas Gergely, az Index újságírója. Kirgiz menekültnek adta ki magát és végigjárta az utat, amit a többi Magyarországra illegálisan érkező migráns. Rettegnie nem kellett ugyan, de nem sok jót tapasztalt. Azt mondta: magyarul odadobott beszólásokkal, a végtelen áradatban közönyössé vált arcokkal, valamint sok emberi és kevésbé emberi gesztussal is találkozott a rendőröknél.

 • Ligeti Miklós
  2015. augusztus 25.

  Ligeti Miklós

  A tanulmány Magyarországra vonatkozó részeit az intézet készítette, tehát nem meglepő az eredmény, mondta Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szervezet tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye az OECD országaiban A tanulmány Magyarországra vonatkozó fejezete szerint: a jogszabályok nem zárják ki a bűnüldözés politikai befolyásolásának lehetőségét. Megkérdőjelezhető a rendőrség és ügyészség szakmai függetlensége, és a legfőbb ügyész befolyást tud gyakorolni a nyomozásokra. Ligeti szerint amilyen körülmények között zajlanak a magyar eljárások, ahogyan a magyar hivatalok működnek, nem is lehet remélni, hogy a magyarországi korrupciót eredménnyel csökkentsék. A nemzetközi korrupcióban nagyon nehéz bizonyítékot találni, esetleg tetten érni, hiszen a politikusok igyekeznek eltüntetni a nyomát annak, ha beavatkoznak egy-egy ügybe, tette hozzá. Ligeti Miklós szerint azt nem lehet mondani például, hogy Magyarországon mindenki azért megy ügyésznek, hogy a korrupciót fedezze, de a lehetőség benne van a rendszerben, és ez már önmagában nem jó.

 • Polgár Judit
  2015. augusztus 25.

  Polgár Judit

  Nem lehet a sakkba sem bármikor visszaülni, „a versenysport az versenysport”, mondta Polgár Judit az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arról, hogy visszavonult az aktív versenyzéstől. Idén Polgár Judit és Eötvös Péter kapta a Magyar Szent István-rendet. A köztársasági elnök azt monda: pályájukon közösség- és nemzetformáló erővel bírtak, tudásukat továbbadták, világraszólót alkottak és ezzel Magyarországnak dicsőséget szereztek. A sakknagymester szerint nagyon sokat változott a sakk azzal, hogy a komputerek egyre nagyobb szerepet kapnak a játékban. „Egyszerűen másképp kell játszani azóta”- mondta. A sakktól nem került messze, hiszen a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, így ezután is ott lesz majd a versenyeken. A másik fontos területe az életének, tette hozzá a sakk nagymester, az utánpótlás nevelés, a gyerekekkel foglalkozás, a képességfejlesztés. Az általa fejlesztett programot sok iskola vette be a tantervébe, mondta Polgár Judit.

 • Krekó Péter és Mráz Ágoston Sámuel
  2015. augusztus 25.

  Krekó Péter és Mráz Ágoston Sámuel

  Újságolvasóként, így elemzőként sem sokat lehet tudni a kormányzati konferencián elhangzottakról, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Nézőpont Csoport vezérigazgatója. Mráz Ágoston Sámuel szerint lehet, hogy a miniszterelnök elégedetlen a közigazgatási reformokkal, de túlzás volna azt állítani, hogy a területen nem történt semmi. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója szerint viszont „adva van” egy egyre népszerűtlenebbé váló kormányzati politika, és egy kommunikáció erről, ami nem engedi, hogy nagyon nagy változások legyenek a kormány összetételében, hiszen azzal saját sikertelenségét demonstrálná a kormány. A beszámolók szerint nem volt felhőtlen a hangulat a kormányzati konferencián. A miniszterelnök állítólag elégedetlen több miniszterével, és az eddiginél jobb teljesítményt vár többüktől is. Mráz Ágoston a hírre reagálva azt mondta, szerinte, ami jelenleg a kormányban zajlik az egyfajta „finomhangolás” csak, nagyobb átalakításokra nincs szükség. Krekó szerint viszont egyfajta helyezkedés zajlik a Fideszen belül, amelynek „központja” úgy tűnik Lázár János. Mráz szerint viszont ezek az elméletek a helyezkedésekről, csak találgatások, az újságírók agyszüleményei. A mai konferencia Orbán és Lázár egyetértéséről szólt a közigazgatás helyzetét illetően, tette hozzá az elemző. Krekó Péter viszont a legfrissebb OECD jelentést említette, amelyből szerinte pozitív megerősítést nehéz volna kiolvasni a magyar közigazgatásról. Mráz szerint viszont az említett jelentés nem csak negatívumot, de sok dicséretet is tartalmaz.

 • Paller Judit
  2015. augusztus 24.

  Paller Judit

  Közegészségügyi, járványügyi veszélyhelyzet nincs a migránsok miatt, de kockázat van, mert sokan olyan országból érkeznek, ahol más a járványügyi helyzet, mint itthon - ezt Paller Judit mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az országos tiszti főorvos szerint vannak olyan migránsok, akik hordoznak betegségeket, de ez csak egy töredéke a menekülteknek.

 • Balatoni András
  2015. augusztus 24.

  Balatoni András

  A mostani tőzsdei esésnek elsősorban a kínai gazdaság gyengélkedése az oka, amennyiben a kínai gazdaság nem úgy teljesít, ahogy, az a világ többi országra is jelentősen hat - ezt Balatoni András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ING vezető elemzője szerint most más a helyzet, mint a 2008-as világgazdasági válság idején, a gazdaságok egyensúlyi szempontból jobb helyzetben vannak, jelentős tartalékokat halmoztak fel, az ázsiai országok több mint egy évig tudják finanszírozni magukat a tartalékokból.

 • Havas Szófia
  2015. augusztus 24.

  Havas Szófia

  Az újpesti Károlyi Kórház dolgozóit azért hívták össze, hogy közöljék velük, hogy ott megszűnik az aktív ellátás, a jövőben krónikus intézményként fog működni, az aktív ellátás átkerül a Honvéd Kórházhoz - ezt Havas Szófia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP egészségügyi szakpolitikusa szerint ez azért furcsa, mert a Honvéd Kórház már gyakorlatilag a fél ország ellátását átvette.

 • Galló Istvánné
  2015. augusztus 24.

  Galló Istvánné

  A szakképzési centrumok körül még kaotikus az állapot, nem tisztázták, mi a feladata a centrumnak, mi a feladat az iskolának, és a Nemzeti Szakképzési Hivatalnak sincs meg a funkciója - ezt Galló Istvánné mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nagy problémák vannak, a hatáskörök nincsenek jogszabályba foglalva, most van a beiratkozási időszak, azt sem lehet tudni, ki dönt a tanuló jogviszonyáról.

 • Kakuk György
  2015. augusztus 24.

  Kakuk György

  Az egész menekültválság olyan, mint egy élő organizmus, ami érzékenyen reagál a külső beavatkozásra, a görög-macedón határon drasztikus váltás történt a múlt hét végén, ez mostanra rendeződött, gyakorlatilag minden menekültet átengedtek - ezt Kakuk György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint, ha állatként kezelik a menekülteket, azokká is válnak, de a motivációkkal is tisztában kell lenni.

 • Sik Endre
  2015. augusztus 21.

  Sik Endre

  Minden hatodik magyar ember tervezi azt, hogy külföldön próbál szerencsét, ezen belül a többség munkavállalásban gondolkodik - ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója szerint a migráció tervezése egy teljesen természetes dolog, része az emberek mindennapjainak.

 • Kovács Zoltán
  2015. augusztus 21.

  Kovács Zoltán

  A Egyenes Beszéd műsorvezetője: Rónai Egon.

 • Grecsó Krisztián
  2015. augusztus 21.

  Grecsó Krisztián

  A Egyenes Beszéd műsorvezetője: Rónai Egon.

 • Örkény Antal
  2015. augusztus 21.

  Örkény Antal

  A Egyenes Beszéd műsorvezetője: Rónai Egon.

 • Török Gábor
  2015. augusztus 20.

  Török Gábor

  A tusványosi beszéddel kecmergett ki Orbán Viktor abból a válságból, amibe fél évvel korábban került - ezt Török Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az elemző szerint tavaly októberben az internetadós tüntetések után úgy tűnt, mintha kihúzták volna a kormány alól a szőnyeget, most viszont egy cselekvő kormány képét láthatjuk, amihez hozzá sem tud szagolni az ellenzék.

 • Dávid Ferenc
  2015. augusztus 20.

  Dávid Ferenc

  3000 ember kikerült a kereskedelemből, főként a részmunkaidős állások szűntek meg - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint csak az 5 fő feletti vállalkozások adatait lehet ismerni, így valójában még több állás szűnt meg a kereskedelemben.

 • Csepreghy Nándor
  2015. augusztus 19.

  Csepreghy Nándor

  Nem lehetetlen, hogy 2017 június végéig kiírjuk a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklus magyar pályázatait - ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes-államtitkár szerint nem azt vállalta a kormány, hogy minden pályázati döntést meghoz eddig az időpontig, csak azt, hogy kiírják az összes pályázatot.

 • Hosszú Katinka
  2015. augusztus 19.

  Hosszú Katinka

  Amikor a 400 vegyes után megszereztem az 5. aranyérmemet, elkezdtem könnyezni, mert megelőztem Egerszegi Krisztinát és Darnyi Tamást, azokat a klasszisokat, akik a példaképeim voltak gyerekkoromban, ebbe a klubba bekerülni igazi dicsőség - erről hosszú Katinka beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ötszörös világbajnok úszó elmondta: már kezd hozzászokni ahhoz, hogy a versenyeken ő az üldözött, éppen ezért tűz ki ő is olyan célokat, amelyeket üldözni tud, ezek főleg időeredmények.

 • Sallai R. Benedek
  2015. augusztus 19.

  Sallai R. Benedek

  Az állami földprivatizáció egy felháborító és elfogadhatatlan ötlet, különösen attól a kormánytól, amely korábban azt ígérte, hogy növelni fogja az állami földek számát, most meg egy kivételezett körnek átjátssza az állami földek nagy részét - ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint a saját haveroknak adják át a földet 20 éves hosszú távú bérletre, a piaci ár töredékéért.

 • Szabó Tímea
  2015. augusztus 19.

  Szabó Tímea

  Nem vagyok CIA ügynök, bár az is nagyon gyanús, hogy ezt tagadom - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Kövér László egy lapinterjúban leügynöközte. A PM társelnöke szerint az biztos, hogy Kövér László megszólalásai magas szórakoztatófaktorral rendelkeznek, de az igazságtartalommal vannak gondok.

 • Tóth Bertalan
  2015. augusztus 18.

  Tóth Bertalan

  Nyári szenzációkeltés, hogy én leszek Orbán Viktor kihívója 2018-ban, nincs az MSZP-n belül miniszterelnöki casting - ezt Tóth Bertalan mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint jelenleg az előválasztási rendszer kidolgozásán dolgozik a párt, és ő maga sem gondolkozik jelenleg a jelöltségen.

 • Kis Álmos Péter
  2015. augusztus 18.

  Kis Álmos Péter

  A terroristák racionálisan gondolkodó emberek, a terrorizmus egyfajta politikai kommunikáció, csak ők a félelemkeltéssel operálnak - ezt Kis Álmos Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a bangkoki merénylettel kapcsolatban. A Vezérkar Tudományos Műhely vezető kutatója szerint a terroristák célpontja nem a turista, hanem a helyi gazdaság.

 • Faragó Tibor
  2015. augusztus 18.

  Faragó Tibor

  A mostani időjárási jelenségek a természet jelzései, egy-egy anomáliáról nehéz azt mondani, hogy ez bizonyíték a klímaváltozásra, de a sokasodó anomáliák már jelenthetnek valamit - erről Faragó Tibor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Magyarország volt klímatárgyalója szerint egyre nagyobb a hitele a tudomány képviselőinek azzal kapcsolatban, hogy a 20. század második felétől az ember felelős jelentős mértékben az éghajlati változásokért.

 • Kakuk György
  2015. augusztus 18.

  Kakuk György

  A menekült társadalom olyan, mint minden társadalom, osztályokra tagozódik, vannak nagyon szegények, van a középosztály és a gazdagok, de a legtöbb ember olyan helyről jön, amely emberi életre alkalmatlanná váltak, de alapvetően ők nem akarnának jönni - ezt Kakuk György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint ezek az emberek élni akarnak, a jezidi kurdok például ilyenek voltak, az ő városukat lerombolták, az Iszlám Állam elől menekülnek.

 • Mirkóczki Ádám
  2015. augusztus 18.

  Mirkóczki Ádám

  A Dublin III-as rendelet kötelez minket arra, hogy regisztráljunk minden menedékkérőt, aki itt lépi át az uniós határt, ennek értelmében, azokat a menedékkérőket ide fogják visszatoloncolni, akiket például Németországból kiutasítanak a későbbiekben - ezt Mirkóczki Ádám mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Jobbik szóvivője szerint, ha az itt regisztrált emberek többségét visszatoloncolják ide, az komoly terheket róhat az országra.

 • Novák Katalin
  2015. augusztus 17.

  Novák Katalin

  Jelentős belső erőforrás van, hiszen több gyermeket terveznek a fiatalok, amint amennyi végül megszületik, a kormány feladata, hogy a gyermekszületés elé gördülő akadályokat megszüntesse - ezt Novák Katalin mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerint, bár mindenki tudja, hogy a világ népessége folyamatosan növekszik, viszont Európában nincs olyan állam, ahol ne lenne gond a népességfogyás, Magyarország éppen ezért nem dőlhet hátra, hanem megoldást kell találni.

 • Jordán László
  2015. augusztus 17.

  Jordán László

  Sokszor kap bejelentést a NÉBIH, most 21 tonna hamis dinnyét tudott így lefoglalni a hatóság - ezt Jordán László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A NÉBIH elnökhelyettese szerint sok esetben a konkurencia is éberen figyeli, hogy a versenytársak elmennek-e a szürke vagy a fekete irányba.

 • Pulai András
  2015. augusztus 17.

  Pulai András

  Egyértelmű, hogy a politikai, gazdasági háttérembereket, akik még ismertek is, az emberek ellenszenvét váltják ki - erről Pulai András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint kijelenthető, hogy senkinek sem vagyunk lojálisak a gazdagságával kapcsolatban.

 • Meleg János
  2015. augusztus 17.

  Meleg János

  A hétvégi esemény egy biztosítóberendezés nélküli vonalon történt, itt kizárólag az utasításokra hagyatkozhat a vonatvezető - erről Meleg János beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint komoly leterheltséggel dolgoznak a vasutasok. A szakszervezeti vezető elmondta: a létszámhiány óriási, ma vasutasnak lenni életpálya tekintetében nem divat.

 • Krisán László
  2015. augusztus 17.

  Krisán László

  Az elmúlt időszakban komolyabb az affinitás, hogy együtt működjünk a kormánnyal az uniós pénzek elköltésével kapcsolatban, ami jó, mert ez tudja felpörgetni a gazdaságot - erről Krisán László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A KAVOSZ elnöke szerint az előző 7 éves ciklusnak vannak rossz és jó oldalai. A szakember elmondta: a működő pályázatokat továbbra is folytatni kell, a bürokráciát viszont meg kellene nyesegetni.

 • Gulyás Gergely
  2015. augusztus 14.

  Gulyás Gergely

  Nincs ellenemre a jogászkodás, de attól, hogy a magyar-szerb határon épülő határzár Szerbia felé eső oldal is sok helyen már Magyarországhoz tartozik, abból még nem következik, hogy ha a migráns leül a kerítés elé, még nincs vele dolguk a magyar hatóságoknak - ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a migránsok belépését akkor lehet regisztrálni, ha legálisan lépik át a határt.

 • Mráz Ágoston Sámuel
  2015. augusztus 14.

  Mráz Ágoston Sámuel

  A 4,4 milliárd forintos megbízásból 1 milliárd csak az áfa, amit be kell fizetni, de alapvetően hatalmas munkát is kell elvégezni ezért, a minisztériumok és állami cégek sajtófigyelését kell végrehajtani három éven keresztül - ezt Mráz Ágoston Sámuel mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nézőpont Intézet vezetője szerint ez nem csak egyszerű sajtófigyelés, itt 30 termékről van szó, legalább 200 ember dolgozik majd ezen, havi 90 millió forintért.

 • Berta Krisztina
  2015. augusztus 14.

  Berta Krisztina

  Az emberkereskedelem szempontjából Magyarország kibocsátó ország is, ez azt jelenti, hogy innen is sok, nehéz helyzetben élő embert közvetítenek ki gyakorlatilag illegális rabszolgatartásba külföldi országokba - erről Berta Krisztina beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Európai Uniós és nemzetközi helyettes-államtitkár szerint ezek az emberek általában aluliskolázottak, nyelveket nem beszélő emberek, nekik önállóan nincs esélyük arra, hogy külföldön szerencsét próbáljanak, ezért keresnek közvetítőket, akik sok esetben kihasználják őket.

 • Erdődy Orsolya
  2015. augusztus 14.

  Erdődy Orsolya

  A Fesztiválzenekarnak évtizedek óta van zenei nevelési programja, az utóbbi években már az énekléssel is foglalkozunk - ezt Erdődy Orsolya mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fesztiválzenekar ügyvezető igazgató-helyettese kijelentette: a mindennapos éneklés ötlete most vetődött fel kormányzatban, bízunk benne, hogy a Balog Zoltán miniszter által életre hívott bizottságnak mi is elmondhatjuk majd a tapasztalatainkat.

 • Kádas István
  2015. augusztus 14.

  Kádas István

  A fóti gyermekotthon már négy éve végzi azt a feladatot, hogy a kísérő nélküli migráns fiatalkorúakat ellássa, az utóbbi egy évben nőtt meg igazán a számuk - ezt Kádas István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fóti Károlyi István Gyermekközpont igazgatója szerint nagyon ritkán érkeznek kis gyerekek kísérő nélkül, általában 16-17 éves fiúk jönnek így az országba, a saját hazájukban ők adott esetben már családfenntartónak is minősülnek.

 • Nagy Boldizsár
  2015. augusztus 13.

  Nagy Boldizsár

  Még minidig nem lehet tudni, hogy elindult-e a környezetvédelmi hatásvizsgálat a magyar-szerb határon épülő határzárral kapcsolatban, a hivatalban nem adnak tájékoztatást, ahogy a Belügyminisztériumban sem - ezt Nagy Boldizsár mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az egyetemi docens szerint ebből arra lehet következtetni, hogy nincs eljárás, tehát az összes törvényt megszegi a magyar kormány, ahogy nemzetközi egyezményeket is.

 • Lattmann Tamás
  2015. augusztus 13.

  Lattmann Tamás

  Nem lehet látni az ok okozati kapcsolatot a három csapás szabályozás és a bűnügyi statisztikák között, ez a rendszer amúgy is egy jogi szörnyszülött - ezt Lattmann Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A jogász szerint a kommunikációs szempontból valóban jól működik a szabályozás, de összességében ez nem igaz.

 • Nagy Péter
  2015. augusztus 13.

  Nagy Péter

  A józan ész azt kívánná meg, hogy az legyen a minimum, hogy a műtőkben legyen klímaberendezés, de az ÁNTSZ szerint a légkondicionálás nincs a minimum feltételek között - ezt Nagy Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szent János Kórház orvos-igazgatója szerint vannak olyan kisebb műtők, ahol 35 fok is lehet klíma nélkül, a nagyobb műtőkben személyzet nélkül megoldható a 25 fok, de amikor megérkezik a 10-15 fős személyzet, az ő jelenlétük ezekben a helyiségekben is felnyomja a hőmérsékletet.

 • Zsohár Zsuzsanna
  2015. augusztus 13.

  Zsohár Zsuzsanna

  Debrecenben egy 12 éves kisfiú rajzolt a pályaudvaron az aszfaltra egy rajzon, amelyen az látható, hogy egy házat éppen bombáz egy repülőgép, ez után kérdeztük meg a Budapesti Rendészeti Igazgatóságot arról, hogy a fővárosi tranzit várókban is rajzolhatnának-e a gyerekek, erre válaszolták azt, hogy ez köztisztasági szabálysértésnek minősül - erről Zsohár Zsuzsanna beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Migration Aid aktivistája szerint való igaz, hogy a kréta összekoszol dolgokat, de ezt könnyen le lehet mosni vízzel.

 • Heindl Péter
  2015. augusztus 12.

  Heindl Péter

  Amikor június 30-án kiraktunk egy tréfás szöveget az egyik nemzeti konzultációs plakátra, akkor még nem mondta ki a bíróság, hogy ez a véleménynyilvánítás része, de egy flashmob keretében gyurmaragasztóval megcsináltuk az akciót - ezt Heindl Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A civil aktivista kijelentette: miután elindultak a rendőrség épülete előtt található plakáttól, a rendőrök elkapták őket, és 2 órán keresztül ott tartották őket, és azt mondták, hogy ez rongálás, és előállítottak őket.

 • Kiss Ambrus
  2015. augusztus 12.

  Kiss Ambrus

  Bár a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdések még mindig nem értek révbe, a nyolcas pályán beúszott a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségével kapcsolatos kezdeményezés, amellyel kapcsolatban már az aláírásgyűjtés is zajlik, és ha minden jól megy, jövőre népszavazás is lehet a kérdésben - ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint ebben a kérdésben nem hátrálhat meg a kormány, hiszen az egyik első intézkedésével szüntette meg a korkedvezményes nyugdíj intézményét.

 • Varju László
  2015. augusztus 12.

  Varju László

  Itt gyakorlatilag pénzlopás történik, de az biztos, hogy a világ leghülyébb országimázs kampányát tervezi a kormány, hiszen háborús övezetben akarja azt hirdetni, hogy még annál is van rosszabb hely, ahonnan jönnének a menekültek, ezért Magyarországot kerüljék el - ezt Varju László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az biztos, hogy aki, mondjuk Szíriából menekül, az nem fog plakátokat nézegetni.

 • Gőgös Zoltán
  2015. augusztus 12.

  Gőgös Zoltán

  Nagyon nagy gáz, ami az ESZOSZ szociális szövetkezet körül zajlik, úgy tűnik, hogy az a 2,6 milliárd forint, amit munkahelyteremtésre kaptak valakinek nagyon kellett - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint lehetetlen helyzetbe került az a 3000 ember, aki jelentkezett ezekre az állásokra, hiszen szerződést kötöttek velük, és két hónapig fizetést is kaptak, ezért most nem jogosultak semmilyen ellátásra és közmunkára sem jelentkezhetnek.

 • Szél Bernadett
  2015. augusztus 12.

  Szél Bernadett

  Tarthatatlan a helyzet az egész egészségügyben, folyamatosan hűlnek ki a kórházak a finanszírozást tekintve - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a gyermekosztályok pelenkahiánnyal küzdenek, ha a szülő nem tud hozni a gyermekének, akkor az intézménytől nem kap.

 • Balogh Zoltán
  2015. augusztus 11.

  Balogh Zoltán

  Nemcsak engem támadtak az etikai eljárás miatt, hanem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dolgozóit is, fenyegető e-maileket kaptak - ezt Balogh Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint nem a Sándor Mária által létrehívott fekete ruhás mozgalom miatt indították el az etikai eljárást, hanem a közösségi oldalakon és a médiában elindult nyilatkozattételek miatt.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. augusztus 11.

  Ara-Kovács Attila

  A mostani diplomáciai botránynak van egy komolytalan és egy nagyon komoly része, az elhangzott kijelentések komolytalanok, de azt komolyan kell venni, hogy folyamatosan romlik a két ország viszonya - ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK külpolitikai kabinetvezetője elmondta: az egész ügy még a tusványosi szabadegyetemen kezdődött, ahol Orbán Viktor bírálta a román kormányt, amire Victor Ponta is válaszolt.

 • Kovács Zoltán
  2015. augusztus 11.

  Kovács Zoltán

  A nyilvánosság csodálatos tulajdonsága, hogy mostanában a legelképesztőbb konteók kapnak lábra a kerítéssel kapcsolatban, de a legfontosabb, hogy a honvédség mérnökei megtalálták a legjobb módot arra, hogy a szerb határszakaszt lezárják - ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányszóvivő szerint az nem politikai döntés, hogy hogyan valósítják meg a határzárat.

 • Juhász Ferenc
  2015. augusztus 11.

  Juhász Ferenc

  Most dőlt el, hogy civil bíróságnak kell állást foglalnia az ügyben, korábban a civil és a katonai bíróságok egymásnak dobálták az ügyet, ez 6-7 évet vett el eddig az életünkből - ezt Juhász Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ellene és Fapál Lászlóval szemben folyó üggyel kapcsolatban. A volt honvédelmi miniszter szerint a civil bíróság anno felmentette őket, majd másodfokon az ítéleten nem találtak fogást, így egy technikai jellegű döntést hoztak, hogy az első fokú bíróságnak nem is volt hatásköre ítélkezni az ügyben, mert a katonai bíróságnak kellett volna tárgyalnia.

 • Gyárfás Tamás
  2015. augusztus 11.

  Gyárfás Tamás

  A kazanyi világbajnokság mindenben magasra tette a mércét, ami komoly feladat elé állítja a 2017-es magyar rendezést - erről Gyárfás Tamás beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Úszó Szövetség elnöke hangsúlyozta: 85 éve épült a Hajós Alfréd uszoda, éppen ezért szükség van egy hosszú távú, biztos háttérre, és egy új uszodára.

 • Ruszin Romulusz
  2015. augusztus 10.

  Ruszin Romulusz

  A honvédség azt a feladatot kapta, hogy ideiglenes biztonsági határzárt emeljen a magyar-szerb határra, kerítést a ház köré szoktak felhúzni - azt Ruszin Romulusz mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Honvédelmi Minisztérium parancsnoka szerint augusztus 31-ig az első eleme fog elkészülni a határzárnak, a műszaki zárrendszer, ez akadályozza majd meg, hogy fizikai rongálás nélkül ne lehessen átjutni az országhatáron.

 • Sándor Mária és Szabó Imre
  2015. augusztus 10.

  Sándor Mária és Szabó Imre

  Pénteken kaptam egy levelet, ebben értesültem arról, hogy etikai eljárást indított ellenem Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke - ezt Sándor Mária mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az egészségügy helyzete miatt fekete ruhában tiltakozó ápoló kijelentette: értetlenül állt az eset előtt.

 • Tukacs István
  2015. augusztus 10.

  Tukacs István

  Egyetértünk a tüntetők követelésével, hogy szükséges egy nagyarányú béremelés, a költségvetésben megvan erre a fedezet, az egészségügynek összesen 120 milliárd forint kellene, ez nem lenne akkora boszorkányság - ezt Tukacs István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a béremelésnek köszönhetően vissza lehetne szorítani a hálapénz intézményét, és az egészségügyi dolgozók külföldi munkavállalását is vissza lehetne szorítani.

 • Hadházy Ákos
  2015. augusztus 10.

  Hadházy Ákos

  Ez egy csúnya ügy, az ezer roma nő képzése és elhelyezése sem feltétlenül valósult meg a "Nő az esély" nevű programban, de 1,5 milliárd forintot költöttek rá - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint 1 millió forint per fő árért képezték ki dajkának és gyermeknevelőnek a jelentkezőket, holott egy ilyen képzés piaci alapon 50-60 ezer forintba kerül.

 • Krekó Péter
  2015. augusztus 07.

  Krekó Péter

  Vona Gábor vezetésével sikerült a Jobbiknak megkétszereznie a párt támogatottságát, ennek tükrében nehéz azt mondani, hogy ez ne lenne politikai siker – ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár László
  2015. augusztus 07.

  Molnár László

  A költségvetés fél éves mérlege minden évben elődeficitet mutat, de ezek korrigálhatóak – ezt Molnár László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az államháztartási hiány július végén több mint 894 milliárd forint volt, ami 13 milliárd forinttal az éves terv felett van.

 • Horváth Csaba
  2015. augusztus 07.

  Horváth Csaba

  Ha veszünk valamit, lehet az bármennyire új, ha nem tartják karban, akkor olyan esetek lesznek, mint legutóbb, amikor az egyik új Mercedes buszon a járólap alól feltörő forró, olajos víz sebesített meg egy embert – erről Horváth Csaba beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mendrey László
  2015. augusztus 07.

  Mendrey László

  A Nemzeti Pedagógus Kar egy olyan társaság, amely nem bírja a pedagógusok támogatását, illegitim szervezet, és az általuk kiadott etikai kódexe felvet alkotmányos aggályokat is – ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Patay Dorottya
  2015. augusztus 07.

  Patay Dorottya

  A migrációs kérdés nagyon összetett, minden afrikai országban mások az embertípusok, mások a gazdasági körülmények is – erről Patay Dorottya beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tiszeker Ágnes
  2015. augusztus 06.

  Tiszeker Ágnes

  Nem gondolom, hogy a kajak-kenuban a kokain akkora teljesítményfokozást tudna elérni, hogy ez lenne ebben a sportágban az új trend - erről Tiszeker Ágnes beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint a szövetség jobban odafigyel most már, többször kér plusz ellenőrzést a Magyar Antidopping Csoporttól.

 • Kordás László
  2015. augusztus 06.

  Kordás László

  Tárgyalóasztal mellé kell ülni, és az egész nyugdíjrendszerről kell vitatkozni, nem csak a férfiak 40 éves nyugdíjba vonulási lehetőségéről van szó, az egész rendszer rossz, sokkal kevesebb a járulékfizető, mint amennyi kellene – erről Kordás László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint 10-15 év múlva össze fog omlani a rendszer, ezért kell az egészet átalakítani és rugalmassá tenni.

 • Bíró Endre
  2015. augusztus 06.

  Bíró Endre

  Az, hogy 4000 vonathiba történt a 3-as metró vonalán, az valós szám, de ebben benne van az is, hogy két kocsit mondjuk kicserélnek Kőbánya-Kispesten - ezt Bíró Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Metróért Egyesület elnöke szerint nem szabadna, hogy ennyi meghibásodás történjen, de ez az adat a Közbeszerzési Döntőbizottság felé egy nyomásgyakorlás volt.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. augusztus 06.

  Kunhalmi Ágnes

  A Nemzeti Pedagógus Kar gyakorlatilag az állam kinyújtott keze, nem egy valós érdekképviseleti szervezet, hanem egy olyan szerv, amellyel az állam a pedagógusokat bünteti - ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az eddigi független szakszervezetek alól akarják kihúzni a talajt, az érdekérvényesítést gyakorlatilag elbábozzák tőlük.

 • Gémesi György
  2015. augusztus 06.

  Gémesi György

  Szeptember elsejével dobta volna be a törülközőt a Zöld-Híd Kft., most ez az időpont húzódik 2-3 hónapot, mert részletfizetési lehetőséget kapott, de így sem bírja ki év végéig a Gödöllő és térsége szemétszállítását végző cég - ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Gödöllő polgármestere szerint ez egy macska-egér játék, aminek vége, hogy a kisebbet megeszik.

 • Mindszenty Zsuzsánna
  2015. augusztus 05.

  Mindszenty Zsuzsánna

  A mindennapos éneklés ötletének van előzménye, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége már korábban jelezte, hogy a mindennapos testnevelés után az éneklést is előtérbe kellene helyezni - erről Mindszenty Zsuzsánna beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének elnöke szerint mindennap kellene énekelni, mert ennek jó közösségfejlesztő és társadalmi hatásai vannak.

 • Simon Gergely és Deák Róbert
  2015. augusztus 05.

  Simon Gergely és Deák Róbert

  A Greenpeace 2011 óta kampányol az almásfüzitői vörösiszap-tározó ellen, mert több tanulmány szerint alapból szivárog a tározó, és ezen felül még veszélyes hulladékot is komposztálnak a területen - ezt Simon Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Greenpeace vegyi szakértője szerint ez nem hulladékhasznosítás, hanem csak hígítás, ami elfogadhatatlan.

 • Pápa Levente
  2015. augusztus 05.

  Pápa Levente

  Most azt mondják Matolcsyék, hogy azért ilyen magasak a bérek a jegybankban, mert a piaci szférához igazították, holott 2013-ban még egy ÁSZ jelentés azt állította, hogy egy kifizetőhely az MNB, annyira sokat keresnek a dolgozók, most ennél is 25 százalékkal többet keresnek - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt alelnöke szerint valaki biztosan hazudik, vagy Matolcsy György, aki azt mondja, hogy ez a reális, vagy az ÁSZ jelentés nem mondott anno igazat.

 • Sik Endre
  2015. augusztus 05.

  Sik Endre

  92 óta ugyan azt a kérdést tesszük fel az idegenellenességgel kapcsolatban, nevezetesen, hogy a Magyarországon menedékkérők közül mindenkit beengedne-e vagy sem, de ez ennél egy jóval összetettebb kérdés - ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója kijelentette: a felmérés előtt azt feltételezték, hogy most nőni fog az idegenellenesség, hiszen a kormány is a bevándorlókkal kampányolt az utóbbi időben, ehhez képest áprilisban volt rekordmagasságú az idegenellenesség, a most mért 39 százalék megegyezik a 2012-es szinttel.

 • Gőgös Zoltán
  2015. augusztus 05.

  Gőgös Zoltán

  Ha egy cég végelszámolás alá kerül, akkor az meg is szűnik, ez után nem lehet semmilyen követelés vele szemben - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint akkor lehet végelszámolás alá vetni egy céget, ha nincsen semmilyen tartozása, ez egy napi gyakorlat, ezzel semmi baj nincs, de a Quaestor esetében ez nem állja meg a helyét.

 • Tarjányi Péter
  2015. augusztus 04.

  Tarjányi Péter

  Egy ilyen titkosszolgálati akció, amikor már Törökországban sikerül beépülni, nemcsak arról ad információt a hatóságoknak, hogy mely magyar rendőrök segítik az illegális migránsokat, hanem az embercsempész bandák működését is feltárhatják - erről Tarjányi Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint ez a munka hasznos, hiszen az elmúlt 6-8 év adatai szerint az embercsempészet 15-17 milliárd dolláros üzletnek számít.

 • Korózs Lajos
  2015. augusztus 04.

  Korózs Lajos

  Felületes Parragh László ismerete a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazásával kapcsolatban, mondjuk, ha kevesebb stadion épülne, máris megvalósítható lenne - erről Korózs Lajos beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány szerint prosperál a gazdaság, 400 ezerrel több járulékfizető van, ha nőtt a foglalkoztatottság, nőttek a bevételek is.

 • Komáromi Zoltán
  2015. augusztus 04.

  Komáromi Zoltán

  A János Kórházat 20 éve kellene rendbe tenni, hogy rendesen el tudja látni a feladatát - ezt Komáromi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt egészségügyi szakpolitikusa szerint, ha már kipattant a fideszesek fejéből, hogy kellene egy szuperkórház, akkor nem folyamatosan intézményneveket kellene bedobni, hanem szakemberekkel kitalálni, hogy hol lenne a legalkalmasabb a megvalósítás.

 • Kiss László
  2015. augusztus 04.

  Kiss László

  Rossz munkáltatói számítás eredménye, hogy egy szociális gondozó 209 forintos bérpótlékot kapott, de az egészségügyi dolgozók is elégedetlenek, 30 ezer ember nem is részesül a bérpótlék emelésből - ezt Kiss László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint ez a pótlék 1800 és 68 ezer forint között mozog, ez egy úgynevezett kiegészítő ágazati pótlék, nem béremelés.

 • Vajda László
  2015. augusztus 04.

  Vajda László

  A 300 millió forint nagyon ütős, ennyi pénz szabálytalan elköltését vizsgálja az Emmi, ez súlyosan érintheti az Országos Roma Önkormányzat gazdálkodását is - ezt Vajda László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Országos Roma Önkormányzat képviselője szerint az ORÖ pályázott a "Híd a munka világába" program uniós forrásaira, ezért terhelheti a szervezet büdzséjét ez az összeg. A képviselő elmondta: Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke szervezte az egész projektet, az ORÖ képviselőit be sem avatták a részletekbe, ez volt a legnagyobb baj.

 • Gyulai Márton
  2015. augusztus 03.

  Gyulai Márton

  Egyelőre annyit tudunk, hogy valaki egy Excel táblát küldött el egy újságírónak Berlinben, ebből alakult ki az egész történet, de egyelőre egyetlen élő ember sem erősítette meg, hogy ezeket a mintákat valóban újra megvizsgálták volna - ezt Gyulai Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint ismeretes, az ARD német közszolgálati televízió korábban azt közölte, hogy a nemzetközi doppingellenes szövetség 12 ezer vérmintát vizsgált meg utólagosan, és kiderült, hogy a 2001 és 2012 közötti olimpiákon és világbajnokságokon minden harmadik érem tulajdonosa gyanús mintát produkált.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2015. augusztus 03.

  Gy. Németh Erzsébet

  5 hete hallgat Tarlós István a budapesti menekült helyzettel kapcsolatban, a probléma folyamatosan eszkalálódik, a főpolgármester egyelőre intézkedési terveket akar készíteni, és csak egy hónap múlva akarja összehívni a közgyűlést - ezt Gy. Németh Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője szerint sem az állam, sem az önkormányzat nem látja el a feladatát ebben a helyzetben, meg kellene tenni a szükséges lépéseket, hiszen a pályaudvarokon már krízishelyzet van.

 • Csémi Gabriella
  2015. augusztus 03.

  Csémi Gabriella

  Hivatalos értesítést nem is kaptunk arról, hogy menekült befogadó állomást akarnak telepíteni Martonfára, ma telefonált nekünk Pogácsás Tibor államtitkár, ebből is látszik, hogy ez egy eldöntött tény - ezt Csémi Gabriella mondta az ATV Egyebes Beszéd című műsorában. Martonfa alpolgármestere szerint a falu külterületén található volt katonai gyakorlótelep gyakorlatilag használhatatlan, semmilyen közmű sincs kiépítve rajta.

 • Harangozó Tamás
  2015. augusztus 03.

  Harangozó Tamás

  A kérdés tartalmával nem volt problémája az NVB-nek sem, azt kell a bíróság előtt kimondatnunk, hogy nem jó a Nemzeti Választási Bizottság többségi döntése, miszerint nem az az első, aki először érkezteti a népszavazási kérdést, hanem, aki először belép az épület ajtaján - ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a törvény sok mindent nem rendez el pontosan, de az elsőbbségnél kifejezetten kimondja, hogy az a legfontosabb, hogy ki érkeztet először, ez egy jogi fogalom, ezzel nem lehet vitatkozni.

 • Sáling József
  2015. augusztus 03.

  Sáling József

  Nem elbocsátások vannak a kereskedelemben, hiszen emberhiány van, hanem az emberek váltanak munkát - ezt Sáling József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint 2-3000 ember valóban hiányzik az ágazatból, de ennyi pénzért sokan nem vállalják a munkát, aki teheti, megy külföldre.

Loading...