Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

január 29. csütörtök 13:50

Korábbi adások

 • Fónagy János
  2015. január 28.

  Fónagy János

  Novemberben merült fel az igénye, hogy egységesíteni kellene az útdíjrendszert - ezt Fónagy János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az NFM parlamenti államtitkára szerint a havi 400 forintos megyei matricák miatt nem fog átterelődni a forgalom a városokba.

 • Weltner János
  2015. január 28.

  Weltner János

  Szomorú az idei költségvetés az egészségügy számára, semmivel sincs több pénz, mint tavaly volt - ezt Weltner János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A SOTE főorvosa szerint a kormány megint úgy akar reformot csinálni, hogy a beruházás elmarad.

 • Volner János
  2015. január 28.

  Volner János

  A 2010-es választási programunkban már szerepelt a határőrség visszaállítása, rendészeti politikailag nem volt szerencsés a határőrség megszűntetése - ezt Volner János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Jobbik alelnöke elmondta: nem mumusok a menekültek, azért akarjuk visszaállítani a határőrséget, mert ez tud tenni az illegális bevándorlás és a veszélyes bevándorlók kiszűrésében.

 • Sik Endre
  2015. január 28.

  Sik Endre

  A Fidesz nagy zuhanásából nem tudtak profitálni az ellenzéki pártok, a bizonytalanok táborában viszont megnőtt azok aránya, akik tényleg nem tudnak választani a jelenlegi pártok között - ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója szerint a pártot választók körében még nagyobb a csökkenés a Fidesz táborában, az MSZP és a Jobbik 1-2 százalékkal erősödött, a DK viszont kétszeresére növelte a szimpatizánsainak a táborát.

 • Futó Barnabás
  2015. január 27.

  Futó Barnabás

  Nem színjáték volt az André Goodfriend elleni feljelentés, nem lehetett előre látni, hogy az amerikaiak mit kezdenek az ügyvivő diplomáciai mentességével - ezt Futó Barnabás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar György szavaira reagálva. Vida Ildikó jogi képviselője szerint a NAV elnökének elhatározása napokkal korábban megtörtént, minthogy Orbán Viktor felszólította volna arra, hogy tegyen feljelentést az amerikai ügyvivő ellen.

 • Valki László
  2015. január 27.

  Valki László

  Az Oroszországgal szembeni újabb szankcióknak van realitása, de nem az ENSZ Biztonsági Tanács hatására, mert azt Oroszország megvétózza - ezt Valki László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nemzetközi jogász szerint az ukrán lázadókat masszívan támogatják az oroszok, miközben azt nyilatkozzák, hogy semmi közük nincs ehhez, de azt elismerték, hogy néha szabadságon lévő katonák önkéntesen átmennek Ukrajnába.

 • Gulyás Márton
  2015. január 27.

  Gulyás Márton

  Nehéz nem koncepciózus tendenciát észrevenni abban, hogy a NAV most vizsgálatot indított a Krétakör ellen - ezt Gulyás Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Krétakör korábbi ügyvezetője elmondta: három évre visszamenőleg vizsgálja az adóhatóság a Krétakör gazdálkodását, de az adatszolgáltatásra nagyon rövid időt adtak, február 11-éig kell benyújtaniuk a dokumentumokat, az ilyenkor szokásos 30 napot sem adták meg.

 • Ceglédi Zoltán
  2015. január 27.

  Ceglédi Zoltán

  A Fidesz most zuhanórepülésben van, ez lehet alapja, hogy Bencsik János részletes kritikát fejt ki a párttal szemben - ezt Ceglédi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Republikon Intézet vezető tanácsadója szerint az késztette a kritika megfogalmazására a politikust, hogy látja, mivé kezd válni a Fidesz, ezzel az iránnyal pedig nem ért egyet.

 • Gréczy Zsolt
  2015. január 27.

  Gréczy Zsolt

  A DK által összegyűjtött információkból az derül ki, hogy az V. kerületben hogy bizonyos ingatlanok esetében nem értékbecslő, hanem könyvvizsgáló állapította meg az ingatlanok értékét, ez már alapból szabálytalan - ezt Gréczy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint ennek tetejében még 20 százalékkal olcsóbban kapták meg a bérlők az ingatlant, elővásárlási jogot is kaptak, és még olcsóbban jutottak az ingatlanhoz.

 • Krekó Péter
  2015. január 26.

  Krekó Péter

  Az a fő dilemma a Sziriza előtt, hogy két dolgot nem tud egyszerre csinálni, nem lehet megszorítások nélkül talpon tartani a görög gazdaságot - erről Krekó Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint a görögök nem lépnek ki az eurozónából, a kezdeti radikális nyilatkozatok után józan irányba kezd haladni a párt.

 • Lakatos Béla
  2015. január 26.

  Lakatos Béla

  Valami hibádzik a magyar társadalomban, éppen ezért keményen bírálom a kormányzati politikát a közoktatási rendszer átalakítása és a roma elit megteremtése miatt - erről Lakatos Béla beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, az után, hogy a rendőrök pusztán cigány származása miatt igazoltatták. Ács polgármestere szerint a rendőrök úgy jöttek utána, mintha valami bűnöző volna, pedig nem szegett meg semmilyen szabályt.

 • Pusztai Erzsébet
  2015. január 26.

  Pusztai Erzsébet

  Érdekes megközelítés, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának az a célja, hogy ne legyen adóssága a kórházaknak, ha ugyanis egy kormány nem emeli az egészségügyre fordított kiadásokat, már önmagában ettől is nőhet a kórházak adóssága - ezt Pusztai Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom egészségügyi szakpolitikusa szerint hosszú idő óta már nem lehet arra alapozni, hogy az egészségügyi dolgozók pénz nélkül is elviszik hátukon a rendszert.

 • Magyar György
  2015. január 26.

  Magyar György

  Az, hogy a külügyminisztérium feláll, és mellét döngetve jelzi, hogy mindent megtett az amerikai kitiltási ügyben szép dolog, de ez az egész egy színdarab - ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint a kitiltások kapcsán tett magyar feljelentésekből a világon semmi nem lehetett, mert Goodfriendnek olyan mentessége van, amit soha nem old fel az Egyesült Államok.

 • Varjú László
  2015. január 26.

  Varjú László

  Ha nem hagyják a népszavazást, akkor a népszavazásért gyűjtünk aláírást - ezt Varju László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a DK petíciót indított a vasárnapi zárva tartás bevezetése ellen. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint ma lehetetlen népszavazást kezdeményezni akkor, ha azt a Fidesz nem támogatja, ezen változtatni kell.

 • Tompa Andrea
  2015. január 23.

  Tompa Andrea

  Ma már bábszínház igazgató is csak politikai kapcsolatokkal lehet az ember, mondta Tompa Andrea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Számára morális dilemma bármit átvenni ettől a kormánytól, mondta amikor átvette Balogh Zoltán minisztertől az állami kitüntetést, de a vele járó pénzdíjat jótékony célra ajánlotta. Szerinte ez a kormány elvesztette a kapcsolatot a valósággal, saját fantazmagóriáiban él. Az író azt mondta, 2010-ben elküldték a független színházi kuratóriumból. Azóta jól lehet látni, hogy ahhoz, hogy valaki színházigazgató legyen, ahhoz politikai kapcsolatok kellenek.

 • Móra Veronika
  2015. január 23.

  Móra Veronika

  Kaptam egy e-mailt, az elsőt még január elején, aztán bő egy hete erősítették meg a meghívást, mondta Móra Veronika az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Ökotárs Alapítvány elnöke kiemelte, a műfaj meghallgatás, ami arra szolgál, hogy a bizottság tagjai tájékozódjanak. Hirtelen romló körülmények, mind jogi, mind a finanszírozási környezet tekintetében, így jellemezte a Magyar civilszféra helyzetét az EP emberi jogi bizottsága előtt az Ökotárs vezetője. Kovács Zoltán viszont szappanoperához hasonlította a bizottsági vitát. A kormányszóvivő azt mondta: a felhozott témák nagy részét a magyar kormány már megvitatta az arra illetékes intézményekkel és lezárta. Ugyanakkor a meghallgatás előadói szerint romlanak a magyarországi civil szervezetek körülményei, a média pedig politikai nyomás alatt áll. Móra Veronika azt mondta, öten voltak jelen meghívottként, mindenki a saját területét mutatta be.

 • Majtényi László
  2015. január 23.

  Majtényi László

  Amit nem nevezhetünk közszolgálati médiának, az a kormány propaganda eszköze mondta Majtényi László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Eötvös Károly Intézet elnöke szerint a közszolgálati média eszménye szerint, egy nagyon érdekes képződmény. Ahol teljesíti ezt az eszményt ott semmi köze sem a kormányhoz, sem a pártokhoz, tette hozzá Majtényi. Miközben 177 embert kirúgnak a közmédia átalakításával, 30 millióért bízták meg a BBC és az Al Jazeera sztárdizájnerét – írja a hvg.hu. Mint az korábban kiderült az átalakítással az M1 hírtévévé változik. A miniszterelnök azt mondta, a kormány ezen túl azt használja majd. Majtényi szerint ezek mind csak történetek, nem tények, minden, és mindennek az ellenkezője is elhangzott a változtatásokról, ezek alapján egyelőre nem lehet megmondani, milyen lesz. Ráadásul hatalmas közpénzből kísérleteznek, hatalmas a kockázat is, tette hozzá a médiahatóság volt elnöke.

 • Sáling József
  2015. január 23.

  Sáling József

  Nagyon sok a betöltetlen pozíció a kereskedelemben, főleg Dunántúlon. Ezt az 570 embert, akitől most a Tesco megválik, azt fel fogja szívni a piac, mondta Sáling József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Sorra vonulnak ki a multik Magyarországról. A minap a Spar jelentette be, hogy üzleteket zár be, aztán a Tesco. A BAUMAX minden üzletét eladta. A kormány közben azt mondja, aggodalomra semmi ok, most is több ezer hely van betöltetlenül a kereskedelemben. A VOSZ és a LIGA népszavazást kezdeményezett, szerintük 250 milliárdos lukat üt a költségvetésben a vasárnapi zárva tartás, és 40-50 ezer ember is elveszítheti a munkahelyét. Sáling szerint most úgy néz ki, hogy mindenki talál majd helyette másik munkát. Minden emberrel egyenként foglalkozunk. Minden nagy cég letette az esküt, hogy a vasárnap miatt nem küld el senkit, tette hozzá a szakszervezeti vezető.

 • Kőrösi Csaba
  2015. január 23.

  Kőrösi Csaba

  Még a beállás folyamatában van a csapatunk, négyen leszünk, ketten talán még csatlakoznak, mondta Kőrösi Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Új szervezeti egység jött létre a Köztársasági Elnöki Hivatalon belül. Áder János jelentette be, ahogy azt is, hogy a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságot Kőrösi Csaba vezeti majd. Kőrösi elmondta, nem kell valami nagy apparátusra gondolni. Az elnöki hivatal kis egységekből áll. Az elnök úrnak nagyon komoly szándékai vannak itthon és külföldön egyaránt.

 • Horváth András
  2015. január 22.

  Horváth András

  Pillanatnyilag nem vagyok beperelve, de úgy tűnik miattam van az egész kitiltási ügy, mondta Horváth András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt NAV dolgozó azt mondta, beperelték, de a bíróság visszadobta, mert nem volt benne megnevezve, hogy kinek a személyiségi jogait sértette meg, és jelen pillanatban még nem javították ki a keresetet, erre harminc napot kaptak. Becsületének és jó hírnevének állítólagos megsértése miatt fizettetne 3 milliót az adóhivatal az áfa-botrányt kirobbantó Horváth Andrással és egy korrupciókutatóval is.

 • Barabás Richárd
  2015. január 22.

  Barabás Richárd

  A letelepedési kötvény az egy befektetés, amit honorálnak, jelen esetben állampolgársággal, mondta Barabás Richárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Gyanús, ismeretlen hátterű cégek ne értékesíthessenek letelepedési kötvényeket, ezért törvényjavaslatot nyújt be a PM. Ebben az javasolják, hogy csak magyar szervek illetve cégek legyenek jogosultak a kötvényárusításra. Szerintük a Rogán Antal vezette országgyűlési bizottság által kiválasztott offshore cégek magas jutalékai nem véletlenek. Barabás hangsúlyozta, több mint furcsa, hogy az értékesítő cégeket egy parlamenti bizottság választja ki, a bizottságot pedig éppen Rogán Antal vezeti. Ma bárki vehet 250 ezer euróért Magyar Állampolgárságot. Senki nem nézi, mivel foglalkozik, miből van pénze, tette hozzá a politikus, aki szerint ennek nemzetbiztonsági kockázata is van.

 • Boros Tamás
  2015. január 22.

  Boros Tamás

  Meghatározó látogatás lesz, mondta Boros Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus hozzátette, 2010 óta az ilyen találkozók ritkultak, és általában olyankor is Orbán Viktor ment. Miközben elemzők azt találgatják, vajon mi az igazi célja Angela Merkel látogatásának, a miniszterelnök szerint Merkel, és Putyin látogatása is, a magyar diplomácia normális működését jelzi. Orbán környezetében viszont állítólag egyenesen új belpolitikai lendületet várnak a látogatástól. Boros Tamás kiemelte, az ellenzék azt mondja, hogy Merkel selyemzsinórt hoz Orbánnak, de szerinte ez távol van attól, ami történni fog. A kormány pedig azt kommunikálja, hogy Orbán és Merkel között egy tandem van, és mást gondolnak, mint az USA. Ebben a pillanatban nem lehet tudni, hogy mi fog elhangozni, tette hozzá a politológus.

 • Büki Zoltán
  2015. január 22.

  Büki Zoltán

  Csak a lényegen nem változtattak, nem vonták vissza, mondta Büki Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Lejárt az ultimátum, ezért, hiába enyhített a kormány az útdíj rendelkezéseken, mindenképpen megtartják a taxis-blokádnál is nagyobbra ígért útlezárást. A szervező azt állítja: rövid idő alatt mintegy 150 településről kapott visszajelzést, hogy csatlakoznának hozzá, de egyelőre 25-30 helyszínben gondolkodnak. A nagyobb városok mind csatlakoztak, mondta Büki. A határidő után egy nappal keresték volna, hogy tárgyaljanak, de akkor már késő volt, mondta a blokád szervezője, aki a kormány lemondását akarja elérni. Nem láttam értelmét hogy részese legyek egy színjátéknak, mondta Büki. Toldoznak, foltoznak, de a lényeg ugyanaz maradt, Budaörsön továbbra is fizetni kell, és egy csomó olyan helyen, ahol eddig nem kellett, tette hozzá a szervező. A lényeg az, hogy megint valamilyen címen ki akarnak venni a zsebükből. A végső cél, hogy a kormány mondjon le, és álljon fel a helyére egy szakértői kormány, mondta Büki Zoltán.

 • Kovács Viktória
  2015. január 22.

  Kovács Viktória

  A cégről nem volt információnk, most utólag derült ki, hogy kié, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kovács Viktória. A keszthelyi DK-s önkormányzati képviselő hozzátette, más városokba építik, nem eladják a kikötőket. Orbán Viktor veje, Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is. Az üzletet Karácsony előtt egy nappal kötötték meg, és a vevők összesen 337 milliót fizettek. A 23 millió forintos adóssággal terhelt cégért 7 millió, a kikötői ingatlanokért további 330 millió forintot fizettek a keszthelyi önkormányzatnak, illetve a vitorláskikötőt korábban tulajdonló állami cégnek, a Balatoni Hajózási Zrt-nek. Kovács elmondta, nem tud folyamatról, csak a keszthelyi eseményekről. A szerződés részleteit zárt ülésen tárgyaltuk, ezért nem mindenről beszélhetek, tette hozzá. 2 éve meg akarták szüntetni a kikötőt, akkor az önkormányzat megvette, mondta a politikus, és üzemeltetőt nevezett ki, de az nem fizetett, felhalmozta a 23 milliós adósságot. 2014-ben új üzemeltetőt keresett a z önkormányzat, ekkor jelentkezett a cég, amely nem sokkal azelőtt alakult.

 • Vértes András
  2015. január 21.

  Vértes András

  Vissza a szocializmusba, amit hallunk. Ez a piacgazdaság vége, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vértes András. A GKI elnöke szerint egy normális piacgazdaságban a verseny szabályoz. Az NGM vizsgálja, hogy az alacsony üzemanyagárak csökkentik-e a fogyasztói árakat. Korábban a kormány az emelkedő olajárakkal kapcsolatban még azt mondta, nincs befolyásuk az árképzésre.

 • Balázs Péter
  2015. január 21.

  Balázs Péter

  Próbálták behúzni az amerikai ügyvivőt egy kiadatásba, amiről tudva levő volt, hogy az USA nem fog belemenni, mondta Balázs Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem vonja vissza André Goodfriend diplomáciai mentességét az Egyesült Államok. A magyar fél ezzel jogi értelemben lezártnak tekinti az ügyet. Közben Magyarországra érkezett az új budapesti nagykövet, akinek ténykedéséhez komoly reményeket fűz Szijjártó Péter, de a mi washingtoni nagykövetünket az amerikaiak november óta várakoztatják. A volt külügyminiszter szerint az USA részéről, ami történt, az egy felemelt ujj volt, egy figyelmeztetés, hogy tudjuk, hogy nálatok nagy tételben csalnak. Balázs Péter szerint a figyelmeztetésre, amit kaptunk, nem hogy vizsgálat indult volna, hanem nekiestek Goodfriendnek. Ez az ügy nem zárult le megnyugtatóan, csak akkor zárulhatna le, ha elindulna a vizsgálat, és kiderülne valami. Ez a mi ügyünk, helyettünk még az Egyesült Államok sem oldja meg, tette hozzá Balázs Péter.

 • Kiss Ambrus
  2015. január 21.

  Kiss Ambrus

  Ha a számokat nézzük, akkor Magyarország jobban teljesít, de ha a számok mögé nézünk, már nem ilyen rózsás a helyzet, mondta Kiss Ambrus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint valójában sokkal rosszabbul teljesít Magyarország, mint 2008 előtt. Lélegeztető gépen működik a magyar munkaerőpiac, állítja a Policy Agenda friss tanulmánya. Az elemzés szerint csak a bizonytalannak számító munkahelyek száma nőtt, a többi csökkent, és egyre veszélyesebb méreteket ölt a közmunka aránya. Szerintük a közmunka veszélyes függőséget okozhat. A kormány a jó statisztikai adatokhoz, az emberek a nem piaci munkához szoknak hozzá. Mindemellett a Policy szerint is bizonyos rétegek számára nélkülözhetetlen a közmunka, de az torzulás, hogy a munkaképes korú lakosság 8 százaléka szorul rá. Kiss Ambrus szerint ha azt nézzük, hol, hogyan dolgoznak az emberek, akkor azt látjuk, hogy a privát szféra alig bővült. Ami bővült az idénymunka, a közmunka, olyan típusok, amelyek nem biztosak, tette hozzá az elemző.

 • Zamecsnik Péter
  2015. január 21.

  Zamecsnik Péter

  Laborc úr ellen lassan nemzeti sport feljelentést tenni, most is ez történt, mondta Zamecsnik Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután a Fővárosi Törvényszék felmentette Laborc Sándort a jogosulatlan információszerzés vádja alól.

 • Harangozó Tamás
  2015. január 21.

  Harangozó Tamás

  Minimum megtévesztés, ami történt, nem akarok erősebb kifejezést használni, de ezt ki kell vizsgálni, mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szóban igen, de hivatalosan nem nevezte ki Fazekas Sándor Horváth Istvánt sertésügyi miniszteri biztossá, állítja a hvg.hu. A lap szerint Horváth ennek ellenére egy éven keresztül úgy járta az országot, tárgyalt, ígért pénzt, hogy erre nem volt felhatalmazása. Harangozó kiemelte, az új parlament felállásakor a Fidesz azt ígérte, hogy megszűnik az a rendszer, hogy politikusok két, vagy több jogcímen vesznek fel pénzeket. Majd decemberben szembesültem vele, hogy miniszteri biztosokat neveztek ki, akkor vettük észre, hogy pl. Tiffán Zsolt is duplán kap pénzt, tette hozzá a politikus, aki szerint már önmagában az is felháborító, hogy az elmúlt négy évben kilencvenhárom miniszteri biztost alkalmaztak a minisztériumnál. Harangozó hangsúlyozta, ha ezt egy átlagember csinálja, hogy hamis titulussal adja ki magát, döntésekben vesz részt, pénzt ígér, annak jogi vonzatai vannak.

 • Bourgla Oszama
  2015. január 20.

  Bourgla Oszama

  Eddig otthon éreztük magunkat, de az után a vasárnap után más íze van mindennek, a szavaknak, az életnek, mondta Bourgla Oszama az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egyre keményebben támadja a bevándorlókat a Fidesz. Orbán Viktor szerint, aki üldözött, annak segítséget kell nyújtani, de a megélhetési bevándorlóknak nemet kell mondani. Az ellenzék tiltakozik. Bourgla Oszama Bicskén háziorvos, 1981-ben érkezett Magyarországra állami ösztöndíjasként, elvégezte az egyetemet, aztán megnősült, és itt maradt.

 • Bauer Tamás
  2015. január 20.

  Bauer Tamás

  Szó nincs arról, hogy itt példaértékű megoldás született volna. Szerintem ez nem siker, mondta Bauer Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hősként üdvözlik Orbán Viktort a világ vezető, gazdasági lapjai, mert elhárította a pénzügyi katasztrófát, amit a svájci frank alapú hitelek törlesztő részleteinek megugrása jelentett volna az országnak. A M NB szerint a novemberi árfolyamrögzítés mintegy 700 milliárd forintos adósságnövekedéstől mentette meg a devizahiteleseket, ami megegyezik a magyar GDP 2 százalékával. A kormány szerint már mindenki minket utánoz. Bauer szerint, amit az Orbán- kormány csinált azt nem szabad csinálni, az erre iskolapélda. Hangsúlyozta, amikor a törvény megszületett, akkor tüntetések voltak, mert az emberek felháborodtak, hogy a kormány ilyen megoldást választott.

 • Szigetvári Viktor
  2015. január 20.

  Szigetvári Viktor

  Nem a cégekért, hanem az infrastruktúráért aggódom, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az együtt társelnöke hozzátette, nincs vitája arról, hogy az energia árak csökkennek, és azt sem gondolja, hogy nem lehetne emiatt csökkenteni az árakat, de szerinte ki kell bontani az igazság minden szeletét. Az Együtt szerint bizonyos ágazatokban nem rezsicsökkentésről, hanem a csőd elkerüléséről kell beszélni. A párt elnöke azt mondja, hiába követeli a rezsicsökkentés folytatását a DK és az MSZP az energia árak csökkenésére hivatkozva, ha a kormány az elmúlt években szétverte a közműszolgáltatókat.

 • Schmuck Andor
  2015. január 20.

  Schmuck Andor

  Valaki nudliként próbálja beetetni mindenkivel, hogy a veszprémi választás a kétharmadról szól, mondta Schmuck Andor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szociáldemokraták elnöke szerint ez a választás nem a kétharmadról, hanem arról szól, hogy a veszprémiek, mit szeretnének, ki képviselje őket, tette hozzá. Leadta a szükséges ajánlásokat az olajügyek idején ismertté vált korábbi főrendőr. Karancsi Tibor függetlenként, de a Szociáldemokraták támogatásával indul a veszprémi időközi választáson. Több elemző is attól tart, hogy Schmuck Andorék részvételükkel csak zavart keltenek, és ezzel a Fideszt erősítik egy olyan politikai helyzetben, amelyben még volna ia esélye a kormánypárttal szemben indulóknak. Schmuck szerint ez szimpla butaság.

 • Gaskó István
  2015. január 20.

  Gaskó István

  A mi felmérésünk szerint a munkavállalók több mint 90 százaléka nem szeretné a vasárnapi zárva tartást, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gaskó István. A Liga elnöke szerint a kormány nem vizsgálta meg, milyen hatása lesz az intézkedésnek. Mi nem láttunk semmilyen hatástanulmányt, lehet, hogy csak maguknak mutogatják, mondta Gaskó. 250 milliárdos kiesést jelent a költségvetés számára a vasárnapi zárva tartás a VOSZ elnöke szerint. A Liga elnöke azt mondja összesen 40-50 ezer ember veszítheti el munkáját.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. január 19.

  Kunhalmi Ágnes

  A kormány kényszerpályára teszi a gyereket, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kunhalmi Ágnes. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány és az Oktatási Hivatal közös munkájának eredményeként a középiskolába felvételiző diákok egy része most nem tudja, írhat-e egyáltalán felvételit.

 • Hack Péter
  2015. január 19.

  Hack Péter

  Valódi istenhit alapon ezek teljesen értelmezhetetlen cselekedetek, mondta Hack Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a párizsi terrorcselekményekről. A jogász szerint a valódi hit hirdeti azt, amiben hisz, és meg tudja védeni magát, nem szorul AK47-esek védelmére. A kérdés egyébként szerinte „tiszta sor”: a vallási intézményeknek van bizonyos becsülete, nem lehet ellenük gyűlöletre uszítani, de az élet minden területén a közügyeket meg lehet vitatni.

 • Fodor Gábor
  2015. január 19.

  Fodor Gábor

  Szerintem egyszerűen hangulatkeltésről van szó, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nagyjából el lehet igazodni a Fidesz szövegein is. Mind bevándorlás ellenes, tette hozzá a Liberálisok elnöke, aki szerint Orbán Viktor pánikot kelt, riogat. A Fidesz a Jobbik programját valósítja meg, ezért nem hirdetett választási programot, állítja a Liberálisok elnöke. Szerinte ez most vált egyértelművé, mert a "bevándorlás ellenes fellépésben láthatóan egy követ fúj a Fidesz és a Jobbik". A miniszterelnök megélhetési bűnözőkről beszél, gazdasági bevándorlásról. Azért akar hangulatot kelteni, hogy félelem legyen, aggodalom. Magyarország ráadásul nem is célország, de a legfelháborítóbb, hogy összekeveri a terrorizmust a bevándorlással, hangsúlyozta a politikus, aki szerint ez olyan mintha összekevernénk a tettest és az áldozatot. Ezeket az embereket látatlanba megvádolni terrorizmussal az felháborító.

 • Vadai Ágnes
  2015. január 19.

  Vadai Ágnes

  Ez nem politikai kérdés, nem hiszem, hogy a jobb oldali politikusok azt mondanák, had éhezzenek a gyerekek, mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK politikusa szerint, ha az ember kimegy az utcára, tapasztalhatja a lecsúszást. Drámai a szegénység Magyarországon, ezért karitatív hetet tart a DK. A párt aktivistái minden megyében könyveket, játékokat, ruhaneműt, illetve élelmiszert osztanak, bár szerintük ez a kormány dolga volna. Azt mondják: "az Orbán-kormány alatt jobban szegényedett az ország, mint a gazdasági világválság alatt." Vadai szerint drámai a cinizmus, ahogy a kormány ezt a dolgot kezeli. Most az ünnepek alatt is gyerekek ezrei nem jutottak meleg ételhez, mert zárva volt az óvoda, iskola, tette hozzá a politikus, aki szerint biztosan elfoglaltak a kormányban, hiszen azt a sok sületlenséghez, amit kitalálnak, ahhoz sokat kell dolgozni, de néha kimehetnének az utcára körülnézni. A Fidesz szerint viszont nem kiáltozni, hanem kormányozni kellett volna a szegénység csökkentéséért.

 • Czibere Károly
  2015. január 16.

  Czibere Károly

  A szakmát nem lepte meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megemelte a házi segítségnyújtásra való jogosultság rászorultsági küszöbét, régóta tudott volt, hogy az otthoni gondozás rendszerében vannak anomáliák - ezt Czibere Károly mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint ez a döntés nagy nyilvánosság előtt született, hetente többször is egyeztettek szakemberekkel, szakmai konferenciák voltak ezzel kapcsolatban.

 • Bodnár Zoltán
  2015. január 16.

  Bodnár Zoltán

  Rogán Antal most azt mondja, 500 milliárd forintot mentettek meg a devizahiteleseknek, hogy fixálták a svájci frank árfolyamát, de 2010 és 2014 között meg 1000 milliárdot vettek ki a hitelesek zsebéből azzal, hogy elgyengítették a forintot - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdasági főtanácsadója szerint a gyenge forint ugyanis az ostoba unortodox gazdaságpolitikának köszönhető.

 • Hiller István
  2015. január 16.

  Hiller István

  Fejetlenség van az oktatásban, december közepén fogadtak el egy módosítást, ami január elsején lépett életbe, ebben változtatták meg a középiskolai felvételik szabályait, de ezek a felvételik január 17-én vannak - ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ez olyan, mintha a 400 méteres síkfutás közben módosítanák a szabályokat.

 • Rétvári: kiböjtöltük a szabad vasárnapot
  2015. január 15.

  Rétvári: kiböjtöltük a szabad vasárnapot

  A KDNP kiböjtölte a javaslat megvalósulását, 6 éve vetették fel először, végül egy hosszú konzultáció után a szabad vasárnap megvalósulhatott a kereskedelemben dolgozók számára – ezt Rétvári Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szalay-Berzeviczy: a tegnapi események az euródrámának a következő felvonása
  2015. január 15.

  Szalay-Berzeviczy: a tegnapi események az euródrámának a következő felvonása

  Az egész történet, ami tegnap lezajlott és sokkolta a piacokat, annak az euródrámának a következő felvonása, ami 2010-ben kezdődött – ezt Szalay-Berzeviczy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dávid Ferenc
  2015. január 15.

  Dávid Ferenc

  Nem volt egyeztetés a vasárnapi zárva tartásról, egy pont sincs a törvényben, amivel egyetértenénk - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VOSZ főtitkára szerint elképesztő, hogy egy mérhetetlen párt nevezi ki magát szakszervezetnek, miközben az igazi szakmai szervezetek tiltakoznak a vasárnapi zárva tartás ellen.

 • Szilvásy: Elégtétel az ítélet nekem és a családomnak
  2015. január 15.

  Szilvásy: Elégtétel az ítélet nekem és a családomnak

  Elégtétel az ítélet nekem és a családomnak, akik kitartottak mellettem, valamint annak a politikai közösségnek is, amelyet a Fidesz rajtam keresztül vádolt meg azzal, hogy nem megfelelően működtette a titkosszolgálatokat – ezt Szilvásy György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Juhász Péter
  2015. január 14.

  Juhász Péter

  El fogjuk érni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere, és az egész Fidesz maffia lemondjon - ezt Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt belvárosi önkormányzati képviselője szerint Rogán Antal vezetésével 2000 ingatlant adtak el az elmúlt 8 évben, ami a teljes ingatlanvagyon harmada.

 • Gyurcsány Ferenc
  2015. január 14.

  Gyurcsány Ferenc

  Felszabadult tömeg volt Párizsban, amely nem gyászolt, elképesztő erőmutatás, és a köztársaság megvédése volt érezhető - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint iszonyatos hazafiság áradt a tömegből, kiabálták a francia forradalom jelszavait, erős politikai közösség képét mutatta Párizs.

 • Kolláth György
  2015. január 14.

  Kolláth György

  Nagyon nagy baj van, Magyarország, mint kés a vajon, úgy megy át a római egyezményen, ott sérti meg, ahol tudja - ezt Kolláth György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az alkotmányjogász szerint nem tehet embereket földönfutóvá a kormány közösségi érdekre hivatkozva.

 • Bokros Lajos
  2015. január 14.

  Bokros Lajos

  Nem a kereskedelmi piac megtisztítása volt a célja a jogszabályi változtatásoknak, itt most a ragadozó állam étvágyáról van most szó - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint, ami most történik, az színtisztán a CBA monopóliumának építése és piactorzítás.

 • Kormányszóvivő: biztos lesz munkája a Tescóból kirúgottaknak
  2015. január 13.

  Kormányszóvivő: biztos lesz munkája a Tescóból kirúgottaknak

  Minimum méltánytalan, amit a Tesco állít, az intézkedések, amelyekre hivatkoznak, csak 2017-ben lépnek életbe, ráadásul saját bevallásuk szerint is veszteségesek ezek az üzletek – mondta Kovács Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Komáromi: ez az út katasztrófához vezet az egészségügyben
  2015. január 13.

  Komáromi: ez az út katasztrófához vezet az egészségügyben

  Egyre jobban látszik, hogy elindultunk egy olyan úton, ami rövid időn belül katasztrófává fog fejlődni az egészségügyön belül – mondta Komáromi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Török: Orbán elkezdte az árokásást, hogy akadályozza a dezertálást
  2015. január 13.

  Török: Orbán elkezdte az árokásást, hogy akadályozza a dezertálást

  Nem véletlen, hogy most hangzottak el Orbán Viktor bevándorlókkal kapcsolatos mondatai, ugyanis az utóbbi időben jelentősen csökken a Fidesz támogatottsága, a miniszterelnök pedig arra koncentrál, hogy megtartsa a táborát – mondta Török Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Strasbourgban kimondták: átláthatatlan volt a trafikpályázat
  2015. január 13.

  Strasbourgban kimondták: átláthatatlan volt a trafikpályázat

  Az nem volt vitatott, hogy a trafiktörvény jogszabály, de az arányosságot vizsgálta Strasbourg – mondta Cech András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ignácz: Baranya déli részén 80-90 százalék a munkanélküliség
  2015. január 13.

  Ignácz: Baranya déli részén 80-90 százalék a munkanélküliség

  Remélem, találnak majd munkát a kirúgott tescós dolgozók, de valószínűleg, hogy a jól képzett munkavállalók nem fognak találni a képesítésüknek megfelelő munkát – mondta Ignácz József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gulyás Balázs
  2015. január 12.

  Gulyás Balázs

  A Fidesz annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy elképzelhetetlennek tartják, hogy az embereknek nem tetszenek a folyamatos megszorítások, és ezért tüntetnek - ezt Gulyás Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A "Tavasz jön - Orbán megy" elnevezésű februári tüntetés szervezője szerint az elégedetlenség viszi az utcára az embereket, ezért vesztett 900 ezer szavazót a Fidesz.

 • Veres János
  2015. január 12.

  Veres János

  A vasárnapi zárva tartás bevezetését lehet piacvédelmi intézkedésnek tekinteni, de a kormánynak azt kellene mondania, hogy egy bizonyos kört favorizál a többiekkel szemben - ezt Veres János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Tesco lépése logikus, a nem nyereséges üzleteket nem működtetik tovább, a megváltozott jogszabályi keretek miatt.

 • Kováts András
  2015. január 12.

  Kováts András

  A gazdasági migrációból az európai társadalmak csak profitálnak - ezt Kováts András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója szerint a gazdasági emigrációnak ugyanis azt nevezzük, amikor valaki azért megy egyik országból a másikba, hogy ott vállalkozzon, dolgozzon, működő tőkét hozzon az adott országba.

 • Ámon Ada
  2015. január 12.

  Ámon Ada

  A napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíjjal azt üzeni a megújuló iparnak a kormány, hogy nem kívánatosak az országban - ezt Ámon Ada mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Energiaklub igazgatója szerint ezzel az Európai Uniós célokat is semmibe veszi a kormány, mert 2030-ra 27 százalékra kellene feltornászni a megújuló energia felhasználást.

 • Várnai Zsófia, Tarjányi Péter és Végh József
  2015. január 09.

  Várnai Zsófia, Tarjányi Péter és Végh József

  Mindenképpen egy jó mérleg, hogy egyáltalán életben maradt valaki, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megölték a Kouachi testvéreket a rendőrök. A terroristák a Chalrie Hebdo hetilap szerkesztőségében öt perc alatt öltek meg 12 embert szerdán. Túszuk úgy tudni, épségben van.

 • Horváth András
  2015. január 09.

  Horváth András

  Ez a határozat csak maszatolásra jó, mondta Horváth András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azt a feljelentést, amelyet a korrupció ellenes szövetség tagjai tettek, mert szerintük Orbán Viktor kényszerítette a NAV elnökét arra, hogy feljelentse André Goodfriendet. A miniszterelnök azt mondta a parlamentben, hogy leváltja Vida Ildikót, ha nem indít haladéktalanul pert az ügyvivő ellen. Az ügyészség szerint ezzel nem valósult meg az egzisztenciális fenyegetés, és érdeksérelem sem ért senkit. A Korrupcióellenes Szövetség alapítója hangsúlyozta, a kérdés az, hogy miről akarja elterelni a figyelmet Orbán Viktor. Teljesen nyilvánvaló, hogy arról, hogy hiába vannak információi a kormánynak a korrupciós ügyekről, mégsem indult semmilyen vizsgálat, tette hozzá a volt NAV munkatárs. Maszatolásra tökéletesen alkalmas a határozat. A kérdés, miről próbálja meg elterelni a figyelmet OV. Arról, hogy vannak információk a kormány birtokában, amelyek alapján meg kellett volna indítani a nyomozást.

 • Kolláth György
  2015. január 09.

  Kolláth György

  Olyat, mint a taxis blokád, ma már nem lehetne csinálni, mondta Kolláth György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem engedte meg a rendőrség az M86-os út teljes lezárását, ezért csak fél pályás lezárással tiltakoztak a Vas megyei matrica bevezetése ellen. Márciustól az ország számos pontján készülnek blokádra az útdíj elleni tiltakozásul, kérdés, hogy mennyire béníthatják meg az országot. Közben a kormány a gyülekezési törvény módosítását fontolgatja. Az alkotmány jogász szerint Magyarországon az a gyakorlat, hogy nem lehet csak az út felét lezárni, de a törvényben nem ez van, hanem az, hogy ha lezárnak egy utat, akkor biztosítani kell alternatívát. A kérdés, hogy mi a fontosabb a gyülekezéshez, a szabad véleménynyilvánításhoz való jog, vagy a szabad mozgáshoz való jog. Nyilván az előbbinek felül kellene írnia az utóbbit.

 • Vécsi István
  2015. január 09.

  Vécsi István

  A szegénység szégyen, az emberek nem szívesen beszélnek erről, mondta Vécsi István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ha jól megy az országnak, akkor jobban megy az önkormányzatoknak is, most nem ez van, tette hozzá Ricse polgármestere. Megbénítja az önkormányzatokat, hogy saját bevételből kell fizetniük a központi feladatokat. Nem tudják, miből fizessék a szociális támogatásokat, a segélyeket. Ráadásul jellemzően azok a települések vannak a legrosszabb helyzetben, ahol a legszegényebbek az emberek. A 3200 település közül 2900-nak nincs szabadon felhasználható forrása, így a többségnek a vegetálás éve jön. Az érdek-képviseleti szervezetek szerint a helyhatóságok tíz százalékánál beszélhetünk egyáltalán önkormányzatiságról. Vécsi szerint nincs az önkormányzatoknak pénzük, emiatt a legfontosabb problémát, a szegénységet nem tudják megoldani. Csak a mi településünkön 300 fő van, aki feltétlenül rászorul valamiféle segítségre, tette hozzá a polgármester. Van, hogy hóért imádkozunk, hogy munkát tudjunk adni az embereknek.

 • Hajdu: semmi jele nincs egy magyarországi terrortámadásnak
  2015. január 08.

  Hajdu: semmi jele nincs egy magyarországi terrortámadásnak

  Minden francia állampolgár mellé nem tudnak rendőrt állítani, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Hajdu János.

 • Hajdu László
  2015. január 08.

  Hajdu László

  Nagyon rossz intézkedés az útdíj, teljesen lehetetlen helyzetbe hozza a kerületet, és sok-sok települést, mondta Hajdu László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szigetvári Viktor
  2015. január 08.

  Szigetvári Viktor

  Feladatunk, hogy rajta tartsuk a szemünket Polt Péteren, aki iparkodik, ha ellenzéki politikust vádolnak, de ha az ellenzék vádol valakit, akkor nem annyira, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Barabás Richárd
  2015. január 08.

  Barabás Richárd

  Nem Habony Árpáddal van baj, hanem azzal, amit szimbolizál, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Barabás Richárd.

 • Ormós Zoltán
  2015. január 08.

  Ormós Zoltán

  Nincs egyértelmű értelmezése a szabályozásnak. A bíróság volna erre hivatott, de ezt nem kellene megvárni, mondta Ormós Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tarjányi Péter
  2015. január 07.

  Tarjányi Péter

  Harcban edződött gyalogos katonák jelentek meg Párizs utcáin, akik arra lettek kiképezve, hogy civileket öljenek, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A felszerelésük teljesen profi, semmi esélyt nem adtak az áldozatoknak, tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő. Tizenkét embert ölt meg két csuklyás támadó a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházában.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. január 07.

  Ara-Kovács Attila

  Eddig Orbán és a káosz között választhattunk, ma már Orbán maga a káosz, mondta Ara-Kovács Attila. A külpolitikai szakértő szerint elvileg lehetséges, hogy Angela Merkel azért jön Budapestre, hogy Orbán Viktort sarokba állítsák. Az tény hangsúlyozta, hogy van egy hidegháborús helyzet a nyugat és Oroszország között, ahol a lojalitás felértékelődik. Egészen biztos, tette hozzá, hogy az Unióban most nem szövetségest látnak bennünk. , mint ahogy az USA EU Orosz kapcsolatok is teljesen kihűltek. Azt is látják nyugaton, hogy az emberek itt kimennek az utcára, hogy OV az egyik legkorruptabb a világon. Olyan helyzetet teremtett OV hogy meg tudja zsarolni a nyugatot. Az új szankciókhoz kellhet a szavazatunk, de a jelenlegieket nem befolyásolja. A Fidesz számára a családi vagyon a maffia állam fenntartása a lényeg és nem az ország érdeke. diplomáciai forrásokból azt tudni,hogy nem akart jönni, de most azt is lehet hallani, hogy mégsem jön. Putyin azért jön, hogy megmutassa van az uniónak alternatívája. Ezer olyan üzlet lehet még, amiről nem is tudunk. Tavasszal úgy tudni jön erdogan , vajon milyen gáz üzletekkel lehet kapcsolatban az a látogatás.

 • Vajda Zoltán
  2015. január 07.

  Vajda Zoltán

  Két tüntetést is szerveznek február elejére. Az egyiket Putyin, a másikat Merkel látogatásának időpontjára.

 • Szél Bernadett
  2015. január 07.

  Szél Bernadett

  André Goodfriend nem is szeretne további információkat átadni, mert nem akar beavatkozni a magyar belpolitikába, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke hozzátette, az ügyvivő arról tájékoztatta őket, hogy minden információ Orbán Viktor rendelkezésére áll a korrupciógyanús ügyekről. Vizsgálatot kellett volna indítania a Magyar Kormánynak állítja az LMP, miután a párt két társelnöke megbeszélést folytatott az amerikai ügyvivővel. André Goodfriend a találkozón világossá tette, hogy az USA nem vádolt meg konkrét bűncselekménnyel, konkrét személyeket, és azt sem állítja feltétlenül, hogy a magyar jog szerint bűncselekményt követtek volna el a kitiltottak, de a vizsgálathoz elegendő információt adott a Magyar Kormánynak. Szél hangsúlyozta, a miniszterelnök felelőssége, hogy nem indít vizsgálatot, pedig ott van a KEHI, amit az adófizetők arra tartanak, hogy ilyen esetben világítsa át a NAV-ot.

 • Szuhai Viktor
  2015. január 07.

  Szuhai Viktor

  Nem tudjuk, hogy bízzunk-e Hende Csabában, de bízunk benne, hogy van akkora súlya a Fideszes kormányban, bár ez eddig nem úgy tűnik, mondta Szuhai Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szombathelyi DK vezetője szerint a legszomorúbb, hogy Hende Csaba nem csak parlamenti képviselő, hanem miniszter is, aki, ha nem tudja mi történik a választókörzetében, azt nem is lehet értelmezni. Kedden délután lezajlott az első szombathelyi útdíj elleni tüntetés. A Zanati úti körforgalom egyik kijáratánál gyülekeztek az emberek, hogy hallassák és láttassák nemtetszésüket az útdíjak bevezetésével kapcsolatban. A demonstráció egyelőre csak figyelemfelkeltő céllal jött létre, a résztvevők transzparensekkel, táblákra írt feliratokkal fejezték ki az arra járó autósoknak a megyei matricák iránti ellenérzésüket. Sokan egyetértően dudáltak vagy integettek a tüntetőknek. Szuhai szerint pozitív volt a fogadtatás, de nekik nem is az volt a céljuk, hogy kellemetlenségeket okozzanak az autósoknak. Hozzátette, valószínűleg folytatódni fognak a tüntetések, hiszen a kormány kifejtette, hogy ultimátumokra nem reagálnak, azt nem szeretik, kivéve ha ők adják.

 • Dávid Ferenc
  2015. január 06.

  Dávid Ferenc

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője Kálmán Olga.

 • Gréczy Zsolt
  2015. január 06.

  Gréczy Zsolt

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője Kálmán Olga.

 • Pápa Levente
  2015. január 06.

  Pápa Levente

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője Kálmán Olga.

 • Wittinghoff Tamás
  2015. január 06.

  Wittinghoff Tamás

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője Kálmán Olga.

 • Büki Zoltán
  2015. január 06.

  Büki Zoltán

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője Kálmán Olga.

 • Harangozó Tamás
  2015. január 05.

  Harangozó Tamás

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Fodor Gábor
  2015. január 05.

  Fodor Gábor

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Karancsi Tibor
  2015. január 05.

  Karancsi Tibor

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Kordás László
  2015. január 05.

  Kordás László

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Vértes András
  2015. január 05.

  Vértes András

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Gulyás: a politikusoknak nincsenek kapcsolataik az emberekkel
  2015. január 02.

  Gulyás: a politikusoknak nincsenek kapcsolataik az emberekkel

  Egy jobb, élhetőbb közéletet kell kialakítani, de ez nem egyik napról a másikra történik meg, de ehhez arra van szükség, hogy a kisebb társadalmi csoportok együttműködjenek egymással – ezt Gulyás Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Krekó Péter
  2015. január 02.

  Krekó Péter

  A jelenlegi kormánnyal szemben van egy növekvő elégedetlenség, de a tüntetések könnyen ki is fulladhatnak – ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Várady Zsolt
  2015. január 02.

  Várady Zsolt

  Azt a munkát, amit az elmúlt 25 évben el kellett volna végezniük a pártoknak, nem végezték el, most nekünk kell ezt megtenni helyettük – ezt Várady Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Loading...