Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

június 27. hétfő 19:25

Korábbi adások

 • Kéri László
  2016. június 23.

  Kéri László

  A sikeres Európa-bajnoki szereplés sokat tud javítani a társadalom lelki állapotán, a torna előtt még azt mondták az emberek, jó lenne nem nagyot égni, ehhez képest csoportelsők lettünk, és erre jó büszkének lenni - ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint eddig a megosztottság volt jellemző, most viszont helyreáll a rend, mindenki egy emberként örül a sikernek.

 • Hadházy Ákos
  2016. június 23.

  Hadházy Ákos

  Nehéz elképzelni egy alapkompetencia tanfolyamot, elvileg két hónap alatt 400 órát vehettek ezek a hátrányos helyzetű emberek, ez fejenként 550 ezer forintba került, ebből a pénzből néhány félévet el lehet végezni, mondjuk a bölcsész karon - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, a Türr István Képző és Kutatóközpont programjairól. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a célok nagyon nemesek voltak, de ezekből szinte semmi nem valósult meg, pedig 40 milliárd forintot költöttek el.

 • Hiller István
  2016. június 23.

  Hiller István

  A hosszabb tanév bevezetésével kapcsolatban komoly viták vannak, az egyik legfontosabb szempont a globális felmelegedés, de a szünet csökkentésével nem lehet egyetérteni - ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt oktatási miniszter szerint június elején és szeptember elsején olyan meleg van, hogy nem tudnak még koncentrálni a gyerekek.

 • Ara-Kovács Attila
  2016. június 23.

  Ara-Kovács Attila

  Tökéletesen ellentmondó adatok vannak a britek kilépéséről, nem lehet megjósolni, hogy mi lesz a népszavazás eredménye - ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció külpolitikai kabinetvezetője szerint nem mindegy, hogy a maradók vagy a kilépők kerülnek többségbe, de ez akkor is egy megosztott ország marad.

 • Navracsics Tibor
  2016. június 23.

  Navracsics Tibor

  A Brexit tétje tágabb értelemben véve az, hogy az európai integráció, amely eddig csak a bővülést ismerte, meg kell-e barátkozzon azzal a gondolattal, hogy most szűkülni fog, a kilépés egy komoly fordulat lenne lélektanilag - ezt Navracsics Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A magyar uniós biztos szerint sok tagállam bizonytalanodott el az Európai Unióban, láthatóvá váltak azok a pártok, amelyek az EU-n kívüli létet is komolyan mérlegelik.

 • Farkasházy Tivadar és Havas Henrik
  2016. június 22.

  Farkasházy Tivadar és Havas Henrik

  Olyasmi történt ma, ami még sosem fordult elő, magyar csapat úgy jutott tovább csoportkörből, hogy az utolsó meccs gyakorlatilag nem számított - ezt Farkasházy Tivadar mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A humorista szerint azt gondoltuk, hogy Storck beáldozza ezt a meccset, a válogatott azonban bámulatosan játszottak a portugálok ellen.

 • Magyar György és Kukorelly Endre
  2016. június 22.

  Magyar György és Kukorelly Endre

  Nehezen tudom elképzelni, hogy a Magyar Nemzet tudósítójának lehetősége lett volna belehallgatni a Spéder Zoltánnál lefoglalt hangfelvételekbe - ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint ez már egy másik Magyar Nemzet, kizárt dolog, hogy a hangfelvétel belső tartalmát ismerhetnék.

 • Hann Endre
  2016. június 22.

  Hann Endre

  Mióta mérjük, nem volt ilyen magas az érdeklődés egy futball Európa-bajnokság iránt Magyarországon, mint most - ezt Hann Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Medián ügyvezető igazgatója szerint bizonyos megosztottság a magyar válogatott esélyeiben kimutatható volt politikai alapon.

 • Horváth Csaba
  2016. június 22.

  Horváth Csaba

  A budapestiek jelentős része már nem tudja követni, mi folyik a 3-as metró pótló buszai körül, csuklóztatják a fővárost, az ő metrójuk nem épül, ha 40 évente fel kell újítani a 3-as metrót, akkor a kormány tegye a dolgát, és adja vissza a fővárosnak azt az összeget, ami 10 napnyi adóbefizetést tesz ki - ezt Horváth Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP fővárosi képviselője szerint a felújítás alatt megbénul a város, késni is fog a felújítás, 2019-re nem, csak 2020-ra készülhet el.

 • Bokros Lajos
  2016. június 21.

  Bokros Lajos

  Nincs Magyarországon gazdasági növekedés, ez a legfőbb jele annak, hogy megbukott a gazdaságpolitika, mondta Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Arról nem is beszélve, hogy nem élünk jobban, tette hozzá a MOMA elnöke. „Államközpontú, piactorzító, növekedést gátló, befektetéseket büntető, vállalkozókat eltaszító, ésszerűtlen, szakszerűtlen, kiszámíthatatlan és becstelen gazdaságpolitikátok megbukott” – ezt üzeni a kormánynak Bokros Lajos.

 • Szabó Tímea
  2016. június 21.

  Szabó Tímea

  A szférában több mint nyolc éve nem volt alapbér emelés, mondta Szabó Tímea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM társelnöke szerint most visszatesznek a rendszerbe egy keveset abból, amit az elmúlt években kivettek. A Magyar Idők soha nem látott béremelési hullámról ír a közszférában. Azt írják, összesen mintegy 225 milliárd forint többletforrást biztosít a jövő évi költségvetés a közszférában dolgozó közel 544 ezer ember bérének rendezésére. Ez azt jelenti, hogy az érintett területeken soha nem látott mértékű emelés kezdődik még az idén, vagy januártól, de vannak olyan ágazatok, ahol folytatódik az évek óta tartó bérrendezés. Mindeközben az egészségügyi dolgozók július 2.- ára sztrájkot szerveznek. Szabó Tímea szerint a mostani emelések egyébként sem oldják meg azokat a gondokat, hogy nincs takarítószer, kézmosó a körházakban. Az emelés mértékéről szólva azt mondta, az mindenképpen kevés ahhoz, hogy az elvándorlást megállítsa, ahhoz meg végképp kevés, hogy akik már elmentek, hazatérjenek.

 • Csepreghy Nándor
  2016. június 21.

  Csepreghy Nándor

  Mi nem ígértünk semmit, a felcsúti akadémia ígért, amit ígért, a kormány azt támogatta, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Csepreghy Nándor. A miniszterelnökség miniszterhelyettese hozzátette, egyébként az ígéretben évi 10 ezer utas szerepelt, ami napra lebontva nagyjából 28 utast jelent. Vizsgálja az EU csalás elleni hivatala a felcsúti kisvasút beruházását. A kormányszóvivő a Startban elismerte, hogy hétköznap lehet, hogy csak 30- 40 utas van, de hétvégén több. Csepreghy szerint a napi 2500-as adat, ami a sajtóhírekben szerepel, nem a felcsúti kisvasútra vonatkozik csak, hanem egy hosszabb szakaszra, ráadásul nem valami vállalást jelent, hanem egy maximális kapacitást, amit minden hasonló beruházásnál meghatároznak. Azt hogy egy ilyen beruházás mennyire drága nehéz megítélni, mondta a miniszterhelyettes, mert a turisztikai beruházások önmagukban ritkán állnak meg. Egy fürdő, vagy egy kalandpark beruházása önállóan nem áll meg, mert sok hozzákapcsolódó szempont van. Csepreghy azt mondta, ezek a beruházások függetlenek a miniszterelnöktől. Csak azért mert a miniszterelnök a Váli-völgyből származik, nem lenne igazságos, ha ez a vidék kimaradna minden beruházásból, tette hozzá a politikus. A miniszterhelyettes a Spéder-ügyről szólva azt mondta, nincs tisztában a tényekkel, Lázár János nem foglalkozik az üggyel, tőle nem hallott semmit. Szerinte Lázár nem veszélyezteti Orbán Viktor pozícióját, hiszen beosztottja a miniszterelnöknek.

 • Fodor Gábor
  2016. június 21.

  Fodor Gábor

  Nem a konkrét népszavazási kérdéssel kell foglalkozni, mert az hamis, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint nem Brüsszelnek kell üzenni, hanem a kormánynak, hogy kiállunk az unió mellett a kormánnyal szemben is. Elutasította az Alkotmánybíróság a Liberálisok kvótanépszavazás ellen benyújtott indítványát. A párt tudomásul veszi az Alkotmánybíróság döntését, de nem ért azzal egyet. Az MLP elnöke továbbra is mindenkit arra bíztat, hogy vegyen részt a népszavazáson és voksoljon igennel. Fodor Gábor szerint ez az igen szavazat" egy jó válasz egy rossz kérdésre". A politikus szerint, azért is kell elmenni szavazni, hogy nyilvánvalóvá váljon, hogy nem akarunk eltávolodni az uniótól. Fodor szerint nem az ország függetlensége a tét, ahogy a Fidesz állítja, hanem az ország becsülete. Fotelből nem lehet forradalmat csinálni, mondta, el kell menni, bátornak kell lenni, és szavazni kell.

 • Molnár Zsolt
  2016. június 21.

  Molnár Zsolt

  Nem látunk tisztán, ezért szükséges, hogy a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálódjon, mondta a bizottság szocialista elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Molnár Zsoltnak több kérdése is van a belügyminiszterhez, köztük az is, hogy mit tartalmaznak az ominózus felvételek. Azonnali tájékoztatást vár a belügytől az MSZP a Portik-, és a Spéder-ügyben is. Molnár Zsolt szerint az FHB elnöknél állítólag lefoglalt hangfelvételek nemzetbiztonsági kockázatokat vethetnek fel. Molnár szerint valamiféle hatalmi harc kezdődhetett el, hiszen sokáig minden rendben volt Spéder Zoltán és a kormány között. A politikus hangsúlyozta, egyelőre csak feltételezések, csak találgatások vannak arról, hogy mit tartalmazhatnak a felvételek, ha léteznek. Molnár hozzátette, az is fontos kérdés, hogy most tulajdonképpen a bankszektorral, vagy a média portfólióval van „baja” a kormánynak. A Portik-ügyről szólva Molnár azt mondta, a hatóságok dolga megvizsgálni, hogy igazat mondott-e a bíróságon Portik Tamás.

 • Zlati Róbert
  2016. június 20.

  Zlati Róbert

  Azon vannak, hogy sikerüljön kidolgozni egy életpályamodellt, ami megakadályozza az elvándorlást a vasúttól, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Vasutasok Szakszervezetének alelnöke. Zlati Róbert szerint egyre nehezebb a szektorban dolgozók helyzete, és nem látszik előttük semmilyen perspektíva. Nem kaptak béremelést, ezért már a közép- és felső vezetők is elhagyják a MÁV-ot, írja a nol.hu A lap szerint a társaság pár tízezer forintos egyszeri juttatással próbálja megtartani őket, de a szakszervezet szerint ehhez az alapbérek rendezésére és az életpályamodell azonnali kidolgozására lenne szükség. Zlati azt mondta, ha így megy tovább, előbb utóbb be kell zárni a Keleti-pályaudvart, mert nem lesz, aki dolgozzon. A VSZ alelnöke azt mondta örülnek, hogy a munkáltató belátta: a 350 ezer forint felett keresők fizetését is emelni kell, mert ennek elmaradása súlyos következményekhez, például a most tapasztalt elvándorláshoz vezet.

 • Fapál László és Juhász Ferenc
  2016. június 20.

  Fapál László és Juhász Ferenc

  Az ügy hat éve azzal kezdődött, hogy az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, Budai Gyula tett egy feljelentést, pedig elismerte, hogy a miniszter betartotta a formális szabályokat, mondta Fapál László, volt honvédelmi államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Jogerősen felmentették Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és Fapál László volt államtitkárt is a hűtlen kezelés vádja alól.

 • Pulai András
  2016. június 20.

  Pulai András

  Az emberek nagyobb része azt gondolja, a Soros-ügy csak kommunikációs fogás, mondta Pulai András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A megkérdezettek majd' kétharmada szerint az egész világot egy szűk elit irányítja, azt viszont csak egyharmad gondolja, hogy Soros miatt jönnek a menekültek. A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 10 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az összeesküvés-elméleteket és azok nyilvánosságbeli megítélését. Pulai András azt mondta egyik szeme sírt a másik meg nevetett, mert azt lehet látni, az emberek fogékonyabbak az összeesküvés-elméletek iránt. Amikor arra kérdeztek rá, mondta a szakember, hogy konkrétan kik irányítják az országot, ha nem a kormány, akkor a legtöbben Orbán Viktor egyszemélyes irányítását említették, de már a második és a harmadik helyen megjelentek a "nemzetközi pénzügyi körök", és a hazai gazdasági csoportok. Az EU, USA, és Putyin hátra csúszott a listán, de a "háttérhatalom", Soros György személyesen, és "a zsidók" valódi irányítószerepét is csak 1-2 százalék gondolja érdeminek, tette hozzá Pulai. A Publicus Intézet ügyvezetője szerint „érdekes”, hogy viszonylag sokan vannak, akik nem tartják „tisztának” a választásokat.

 • Barabás Richárd
  2016. június 20.

  Barabás Richárd

  Nagyon örül, hogy a kormány fejleszti a bicikli-utakat, de a miniszterelnöknek mintha ebben az esetben is kicsit maga felé hajlana a keze, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Barabás Richárd. A PM szóvivője szerint az ilyen beruházások értékét előbb utóbb vissza kell fizetni. 3,6 milliárd forintból építenek kerékpárutat és gasztrosétányt a Váli-völgyben, Felcsúttól nem messze, adta hírül az RTL Klub. Közben az unió csalás elleni hivatala vizsgálni kezdte a kisvasút beruházását. Barabás szerint egyébként egy fejlesztésre érdemes területről, projektről van szó, csak szerinte Orbán Viktor nem bírja kivárni, hogy az unió ezt megfinanszírozza, ezért kell most a tartalékból kifizetni. A baj csak az, hogy az a pénz nem erre való, tette hozzá a politikus. Barabás azt mondta, mindennek ellenére fontos, hogy ne csak a korrupcióról beszéljenek az ellenzéki pártok, hanem arról is, hogy ehelyett milyen országot szeretnének.

 • Tóth Bertalan
  2016. június 20.

  Tóth Bertalan

  A mai napig nem kapott meg egy csomó iratot, és amit megkapott, azok is hiányosak, vagy manipuláltak, mondta Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A legfőbb ügyésznél tett feljelentést Tóth Bertalan az MNB alapítványok ügyében, mert a kiperelt iratok egy részét hiányosan, másik részüket, pedig - azt mondja- manipulálva kapta meg. A Polt Péternek megküldött feljelentés közérdekű adattal való visszaélés, hűtlen kezelés és sikkasztás alapos gyanúja miatt javasolja nyomozás elrendelését a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványnál. Tóth Bertalan szerint a kapott dokumentumok között különbség van a kitakart és a nem kitakart változat között, ami elvileg nem lehetséges.

 • Juhász Péter
  2016. június 20.

  Juhász Péter

  Biztos abban, hogy amit állít az igaz, bármilyen bíróság előtt megáll, mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Akár garanciát is vállal erre, és az esetleges perköltségeket is átvállalja, tette hozzá az Együtt alelnöke. Portik Tamás azt vallotta a bíróság előtt, hogy egy ízben tíz milliót adott euróban Rogán Antalnak. Portik arról beszélt, hogy egy házibuliban ismerkedett meg Rogánnal, illetve arról, hogy az élettársa azt mondta neki: „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”. Továbbá Portik egy olyan élettársi kiszólásra is emlékezett, miszerint „nagyon drága a Tóni”. A miniszter hazugságáradatnak nevezte a vádakat. Juhász szerint Portik kimondta a tárgyaláson, hogy Rogán intézte, hogy az ingatlanokat a piaci érték alatt becsüljék fel. Juhász szerint a maffia-bűncselekményekkel vádolt Portik minden addigi, az 5. kerületen zajló ingatlan értékesítésekről tett állításukat alátámasztotta a vallomásával. Juhász szerint Portiknak nem volna érdeke hazudni, nem kockáztatna további büntetést hamis tanúzásért. A politikus azt mondta, szerinte mindenképpen lesz szembesítés Portik és Rogán között, hogy mikor az csak a bíróságon múlik.

 • Révész Máriusz
  2016. június 16.

  Révész Máriusz

  Miniszterelnök úr jelezte, hogy nincs minden rendben ezen a területen, a kerékpározást külön kiemelte, úgy gondolta, külön kormánybiztos kell - ezt Révész Máriusz mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormánybiztos szerint bár már régóta szándék van a Duna-menti kerékpárút megépítéséről, ez mégsem halad, pedig ez egy komoly turista útvonal, így a turizmus szempontjából is kiemelten fontos ez a beruházás.

 • Magyar Bálint
  2016. június 16.

  Magyar Bálint

  Egy összehangolt leszámolás folyik Spéder Zoltán ellen, amely komoly felkészülést igényelt, majd két nap alatt lezajlott minden - erről Magyar Bálint beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata képviselő szerint ehhez miniszterelnöki jóváhagyás kellett.

 • Závecz Tibor
  2016. június 16.

  Závecz Tibor

  A Jobbik visszaesésében az játszik szerepet, hogy hangnemet váltott a párt, a rossz helyzetben lévő rétegeknek, a fiataloknak, falvakban élőknek, aluliskolázottaknak ez nem tetszik - ezt Závecz Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Závecz Research alapítója szerint kérdés, hogy a hátralévő másfél év alatt le tudja-e dolgozni az 1 milliós hátrányát a Jobbik a Fidesszel szemben.

 • Szél Bernadett
  2016. június 16.

  Szél Bernadett

  2014-es történetről van szó, a kormány saját magát leplezte le ebben az ügyben, kkv-k számára kiírt támogatásból nyert el jelentős összeget egy nagyvállalat, ez pedig nem etikus munkahely teremtési megoldás - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint arról van szó, hogy egy kisebb cég olyan munkások alkalmazása után vett fel a támogatást, akiket korábban egy nagyobb, részben egyező tulajdonosi körrel rendelkező társaság elbocsátott.

 • Kész Zoltán
  2016. június 16.

  Kész Zoltán

  200 ezer aláírást nem sikerült összeszedni, csak 190 ezret, de 100 ezer biztosan érvényes, így az országgyűlés kompetenciája, hogy kiírja-e a referendumot - ezt Kész Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A független országgyűlési képviselője szerint a kormány gyáva volt ahhoz, hogy aláírásokat gyűjtsön a menekültkvótával kapcsolatban, nem lehet tudni, hogy van-e mögöttük egyáltalán támogatottságé.

 • Török Gábor
  2016. június 15.

  Török Gábor

  Az elmúlt pár évtizedet úgy éltem végig, hogy folyamatos csalódás volt a magyar foci, ezért már minden meccs elé úgy ültem le, hogy ez úgysem fog sikerülni, ez most megváltozott, az látszik a pályán, hogy van elképzelés és taktika - ezt Török Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint a tudatosság behozatala a válogatott játékába elképesztően nagy élmény, van egy olyan csapatunk, amely okosabban focizik, mint az osztrák például.

 • Tarjányi Péter
  2016. június 15.

  Tarjányi Péter

  Szkeptikus vagyok Abu Bakr al-Bagdadi halálhírével kapcsolatban, hiszen korábban is többször keltették halálhírét - ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam irányítása piramisrendszerben működik, éppen ezért egy vezető kiiktatása hozhat eredményt.

 • Fürjes Balázs
  2016. június 15.

  Fürjes Balázs

  Bátran, büszkén odaálltak a válogatott tagjai tegnap, most már a továbbjutást latolgatjuk, ebből is látszik, hogy merni kell nagyot álmodni, ez igaz az olimpiai rendezésre is, csak az a fontos, hogy kerüljük el a butaságot és a tisztességtelenséget is - ezt Fürjes Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az olimpiapályázat vezetője szerint az agenda 2020 pont az olyan közepes méretű nagyvárosok olimpiai rendezését segíti elő, mint Budapest.

 • Martin József Péter
  2016. június 15.

  Martin József Péter

  Régóta küzdünk azért, hogy az MNB kiadja a Századvég tanulmányokat, amelyek gyakorlatilag a kiírás feltételeinek sem feletek meg - ezt Martin József Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Transparency International ügyvezető igazgatója szerint semmilyen magyarországi relevanciája nem volt annak a tanulmánynak, amit a Századvég leadott a pályázat feltételeként.

 • Botka László
  2016. június 15.

  Botka László

  Az a probléma, és ez a nagyobb baj, hogy nem az önkormányzatokat bünteti a kormány, hanem az iskolákat, a pedagógusokat, a diákokat, és ezen keresztül az egész országot - ezt Botka László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szeged polgármestere szerint a kormány a megmaradt szálat, a működtetést is elvágják az iskolák és az önkormányzatok között, ahelyett, hogy visszavettek volna az eddigi államosításból.

 • Wittinghoff Tamás
  2016. június 14.

  Wittinghoff Tamás

  Két és fél milliárdot vonnak el pluszban Budaörstől, azért mert már nem az önkormányzat működteti az iskolákat, egy úgynevezett szolidaritási alapba, mondta Budaörs polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gréczy Zsolt
  2016. június 14.

  Gréczy Zsolt

  Akik most gimnáziumba járnak azok fele is azt tervezi, hogy nem Magyarországon boldogul majd, mondta Gréczy Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK szóvivője szerint ezért is érthetetlen, hogy miért szüntették meg a programot, még annak ellenére is, hogy az nem volt túl eredményes, tette hozzá. Megszűnik a Gyere haza fiatal! program, jelentette be Varga Mihály, de az azonos nevű alapítvány szerint ők folytatják a munkát. A kormány által indított, de az alapítványtól független Gyere haza, fiatal! program százmillió forintos egyszeri keretösszegből indult tavaly, és ezt azóta sem növelték. Ebből 105 fiatalt sikerült az elmúlt egy évben Angliából hazacsábítani – azért csak onnan, mert az akciót ott indították, lévén az EU-ban a brit fővárosban dolgozik a legtöbb magyar. Gréczy szerint a probléma, hogy az egész kormány működése teszi lehetetlenné, hogy ezek a fiatalok haza jöjjenek, illetve hogy itthon boldoguljanak. Nem jutnak lakáshoz, megélhetéshez, ezért mennek el, tette hozzá a politikus, aki szerint, amíg ezen nem változtat a kormány, addig bármilyen programot indítanak, nem lesz jelentős változás.

 • Havas Henrik
  2016. június 14.

  Havas Henrik

  Az eddigi leggyengébb EB- meccs volt az első félidő alapján, de aztán minden megváltozott, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Havas Henrik. Ma este 44 év után először lépett pályára Európa Bajnokságon a magyar válogatott. Az ellenfél Ausztria volt, az eredmény pedig győzelem, 2-0 arányban. Havas szerint jó választás volt Szalai, annak ellenére, hogy sokan lecserélték volna. Tartása van a csapatnak, mindenkinek meg van a szerepe, tette hozzá a műsorvezető. Azt is jó volt látni, mondta, hogy a csapat képes volt nyomás alatt tartani az ellenfelet még az emberelőny ellenére is, tette hozzá. Havas szerint mindenképpen örülni kell, hiszen a három pont, amit ma este szereztünk nagyon sokat ér. Ezek után az ember elvárja, hogy pontot szerezzünk Portugáliától is, tette hozzá.

 • Magyar Gábor
  2016. június 14.

  Magyar Gábor

  Hosszú távon nyilvánvaló, hogy az állam egyre inkább szeretne kivonulni az idősellátásból, ezzel nincs semmi probléma, mondta Magyar Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint az a gond, hogy a szabályozás perlési lehetőséget biztosít azok számára, akik az idős emberről gondoskodnak, de nem teszi egyértelművé. Alaposan melléfogott a jogalkotó a szülőtartásról szóló törvénnyel Magyar Gábor szerint. Az ügyvéd azt állítja, az új szabályozás rengeteg visszaélésre adhat alkalmat. Magyar azt mondta, gyakori, hogy az idősotthonok hitelezik az ellátott költségeit, de utána nem jutnak a pénzükhöz. Mostantól viszont bárki perelhet, aki úgy gondolja részt vett az ellátásban, tette hozzá. A szándék jó, de a kivitelezés egyes, fogalmazott az ügyvéd.

 • Bárándy Gergely
  2016. június 14.

  Bárándy Gergely

  „Őszintén szólva, még mindig nem tudjuk, ki rokona és ki nem Matolcsy Györgynek”. - mondta Bárándy Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tovább bonyolódik a Matolcsy–Trócsányi unokatestvér-ügy. Előbb a jegybank elnök azt állította Bárándy Gergely szocialista képviselő kérdésére, hogy az igazságügy-miniszter az unokatestvére, amit Trócsányi közleményben tagadott a hvg.hu-nak, cáfolva, hogy akár Matolcsyhoz, akár a Darányi-Héjjas családhoz rokoni szálak fűznék. Matolcsy most azt mondja, az említett rokonságra épp a miniszter hívta fel a figyelmét. Bárándy szerint helyes kifejezés a „bohózat”, csak nem az ő, hanem a jegybank elnök viselkedésére, ügyeire.

 • Tordai Bence
  2016. június 14.

  Tordai Bence

  Még csak most küldték el a leveleket, a többi párt még nem válaszolt a felvetésre az előválasztási koncepciójukkal kapcsolatban, mondta Tordai Bence az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM szóvivője úgy fogalmazott: „nem akarnak pisztolyt szorítani a fejükhöz”. Közös listát akar és a neten tartana előválasztást a PM. A párt a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártnak konkrét javaslatokat küld. A regisztrált szavazók a közös jelöltekről, miniszterelnök-jelöltről és a közös listáról is szavazhatnának. Tordai szerint a nyár elég lesz ahhoz, hogy mindegyik ellenzéki párt, szervezet elgondolkozzon a koncepción, és ősszel meg lehessen tárgyalni azt. APM koncepciója szerint mindenki megőrizheti az identitását, nem fenyeget az a veszély, hogy az egyes pártok egy ilyen összefogásban felolvadnak, hangsúlyozta a szóvivő. Szerinte most nem lehet tudni, mekkora a pártok támogatottsága, ezért nehéz volna az együttműködést a közvélemény-kutatási adatokra alapozni. Tordai az online előválasztásról azt mondta, könnyen meg lehet ma már oldani, hogy ne lehessen visszaélni ezzel a módszerrel. Arra számítanak, mondta, hogy 3-4 száz ezer ember vesz majd részt egy ilyen előválasztáson.

 • Bachar Najradi
  2016. június 13.

  Bachar Najradi

  Amikor megvette a gyárat, akkor a szerződésben benne volt, hogy segít az önkormányzat a régi elavult hitel törlesztésében, mondta Bachar Najari a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 416 millió forintot nem ő vette fel, amióta övé a cég, nem vette fel semmilyen kölcsönt, tette hozzá, a svájci-szír tulajdonos. Ma hajnalban valaki rálőtt a Zsolnay Manufaktúra többségi tulajdonosának irodájára. Titkos hangfelvétel, számla nélküli eladások, tovább bonyolódik a Zsolnay-ügy. Najari hangsúlyozta, nem tudott arról, hogy bármit számla nélkül hoztak volna ki a gyárból, ahogy azt a sajtóban, egy hangfelvételre hivatkozva állítják.

 • Németh Péter, Csintalan Sándor
  2016. június 13.

  Németh Péter, Csintalan Sándor

  Valószínűleg a Spéder és a Csányi birodalmak közötti újrafelosztás lehet a háttérben, mondta a Népszava főszerkesztője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Spéder-ügyről. Németh Péter szerint ez csak egy tipp, egyébként nem lehet tudni, hogy most mi történik. Csintalan Sándor szerint a helyi takarékok fölötti koordináció a tét, ami nem kicsi. A műsorvezető szerint van még egy nagy média-portfolió is, ami szintén zavarhatja a kormányzatot. A jegybankelnök azt állította, hogy sajtóinformációk alapján indították el a vizsgálatot, amelyben százmillióra büntették Spéder Zoltán bankját, de közben azt is beismerte, hogy az átfogó vizsgálat csak ezután jön, írja a hvg.hu. Kedden jelentette be a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB, hogy 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt. Németh Péter szerint furcsa, hogy éppen most kezdi zavarni a kormányt az index kritikus hangvétele, szerinte ez az ügy nem erről szól. A Népszava főszerkesztője szerint minden ilyen ügy mögött a pénz van. Csintalan szerint ez a hatalom mohósága, szerinte el kell venni tőle, mert el lehet, és mert most alakultak úgy a feltételek. Németh Péter szerint nem lehet a Simicska ügyet a Spéder ügyhöz hasonlítani, mert a két embernek teljesen más volt a pozíciója, Orbán Viktor túl sok mindent tanult tőle. Csintalan szerint viszont még az is kérdés, hogy hogyan fog minderre reagálni Spéder Zoltán. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki járt jobban, tette hozzá a műsorvezető.

 • Végh József
  2016. június 13.

  Végh József

  Itt egy súlyos személyiségzavar lehet a háttérben, mondta az orlandói vérengzésről Végh József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Valószínűleg gyerekkorában ütötték-verték ezt az embert, tette hozzá a kriminálpszichológus. Rendőr akart lenni az orlandói mészáros. A hírek szerint a támadás idején is egy biztonsági cégnél dolgozott a férfi, aki 50 emberrel végzett egy meleg-bárban. Omar Mateen, az afgán származású szélsőséges iszlamista, aki vasárnap hajnalban ötven emberrel végzett egy orlandói klubban, kétszer is az amerikai hatóságok látókörébe került az elmúlt három évben. Barack Obama terrorcselekménynek nyilvánította az orlandói vérengzést, a republikánusok elnökjelöltje pedig ismét a Közel-Keletről érkező bevándorlás veszélyeire figyelmeztetett. Végh József szerint az ilyen emberek azt gondolják, hogy erőszakkal lehet megoldani a helyzeteket. A másik fontos ok lehet a kisebbségi státusz, amiben sokan érezhetik, hogy nem veszik emberszámba, tette hozzá a szakember.

 • Sándor Mária, Bűdi Péter
  2016. június 13.

  Sándor Mária, Bűdi Péter

  Azok a kollégák, akik műszaki területen dolgoznak az egészségügyben, azok nem kapnak semmiféle emelést, mondta Bűdi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pedig az ezekben a pozícióban dolgozók munkája is fontos, tette hozzá a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság ügyvezetője. Sándor Mária szerint magalázó összegekért dolgoznak emberek évek óta, és nem kaptak most sem egy fillér emelést sem. Szerinte az ágy mellett dolgozó kolléganő lehet, hogy örül, de ezzel az emeléssel most lehet, hogy egy másik sávba csúszik és kevesebbet kap kézhez, mint eddig. Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben, de még most sem kap mindenki fizetésemelést. Ezt kifogásolja a fekete ruhás nővér is, aki újabb tüntetésre is készül. Sándor Mária azt mondta, a mostani emelést is majd csak novemberben látják először a fizetési papírjukon. Szerinte a kormányzat csak ígérget, azt mondta, hiszi, ha látja az emelést. A fekete ruhás nővér szerint jellemző, hogy ma van a védőnők napja, ehhez képest ők sem kaptak semmit. Négyezer védőnői státusz van az országban, mondta, ebből 3500- an dolgoznak csak, de vidéken egészen elképesztő állapotok uralkodnak, nincsenek kolléganők, nincs megbecsülve a munkájuk. Július elsejére, a Semmelweis napra gigademonstrációt szerveznek a magyar egészségügyért, a tisztességes ellátásért, mondta Sándor Mária. Nem a bérekért, hanem az összefogásért tüntetnek, tette hozzá.

 • Galló Istvánné
  2016. június 13.

  Galló Istvánné

  Egy majdnem ötven fős testület fogja értékelni az elmúlt fél évet, és dönt arról, hogy hogyan tovább, mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PSZ elnöke szerint ezért nem volna fair bármit mondani a jövőről. A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozott a Tanítanék Mozgalom szombati rendhagyó bizonyítványosztó demonstrációjához. A szervezet vezetője azt mondta: a nyári szünet az erőgyűjtésé, mert nem adják fel, nem adhatják fel. Galló Istvánné szóvá tette, hogy a minisztérium ígérete ellenére a köznevelési törvény módosításába nem kerültek bele azok a pontok, amelyekről hosszasan egyeztettek. Gallóné kiemelte vannak még eszközeik a tiltakozásra, erről majd a szakszervezet megfelelő testületei fognak dönteni. Semmi nem oldódott meg az oktatásban, ami változott, csak azért mert a tiltakozások kikényszerítették, mondta a szakszervezet elnöke. Szerinte szeptembertől komoly, nagy változások lesznek, arra biztat mindenkit, mondta, hogy figyeljen, mert olyan változásokra készül a kormány, amelyeknek pedagógus elbocsátás lesz a következménye.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2016. június 09.

  Gy. Németh Erzsébet

  Valakinek biztos jó lesz, hogy csak egy cég kezébe kerülhet a városnéző buszok üzemeltetése, méghozzá annak, akire szabták ezt a történetet - ezt Gy. Németh Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője szerint az előterjesztésről egy zárt ülésen döntött a fővárosi közgyűlés, és még Tarlós István is csak nagy, kerek szemekkel nézett, amikor meglátta az előterjesztést.

 • Fodor Gábor
  2016. június 09.

  Fodor Gábor

  Az ügyészség elég fura helyzetben van Magyarországon, már azzal baj van, hogy a miniszterelnök elmegy a független ügyészséghez az ügyészség napján - ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint van olyan modell, ahol az ügyészség közvetlenül a kormány alá tartozik, a szocializmus alatt is ez volt.

 • Orosz Györgyi
  2016. június 09.

  Orosz Györgyi

  Azt akartuk látni, hogy ha valaki úgy tesz, mintha rosszul lenne, mennyi idő múlva megy oda hozzá valaki, és menniyen mennek el mellette, anélkül, hogy bármit is tennének - ezt Orosz Györgyi mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Hősök tere kezdeményezés ügyvezető igazgatója szerint sokan csak álltak, és nézték a lányt, de nem csináltak semmit, ez is egy tipikus magatartás ilyen helyzetben.

 • Falus Ferenc
  2016. június 09.

  Falus Ferenc

  A szuperkórház egy új magyar kifejezés, ilyen nincs, a szavak átértelmezése, új kórházakat kell építeni Budapesten, amelyeknek megfelelő az infrastruktúrája, nem ötletelni kellene, ennek egy hatása lesz, hogy az orvosok keresnek olyan helyet, ahol biztonságban lesznek - ezt Falus Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt országos tisztifőorvos szerint ezekkel a híresztelésekkel el lehet érni azt, hogy elmennek a szakemberek azokból az intézményekből, amelyekről azt híresztelik, hogy bezárják.

 • Majtényi László
  2016. június 09.

  Majtényi László

  Abban biztos vagyok, hogy egy lehallgató berendezés volt az Eötvös Károly Intézet irodájában, a mi szakértőnk szerint ez egy csúcstechnológiás készülék, ezt nem tudom igazolni, ha én lennék a kormány helyében, én is azt mondanám, hogy ez egy gagyi berendezés - ezt Majtényi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Eötvös Károly Intézet elnöke szerint ez az eszköz alkalmas arra, hogy emberi beszélgetést közvetítsen, a telefonon folytatott beszélgetések továbbítására, valamint a wifin keresztül a számítógépek adatainak továbbítását.

 • Hadházy Ákos
  2016. június 09.

  Hadházy Ákos

  Bejelentették, hogy elindul a bicskei tápszergyár megépítése, ehhez nyertek 500 milliós uniós támogatást is, amit teljes egészében ki is fizettek nekik, azonban nem készült el a beruházásból semmi - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a cég ezt a projektet szeretné ugyan megcsinálni, de átadták a beruházást egy másik vállalkozásnak.

 • Magyar György
  2016. június 08.

  Magyar György

  Nagy bátorság és joghézag kellett ahhoz, hogy a Quaestor vezetői napi szinten vegyenek ki 10 millió forintokat a cégből - ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A károsultak ügyvédje szerint ez 2010-től gyakorlattá vált, majd elszaladt a ló, mert senki egy szót sem szólt azzal kapcsolatban, hogy a 60 kis Quaestor cég hogyan tudott ekkora forgalmat generálni, teljes volt a zűrzavar.

 • Szent-Iványi István
  2016. június 08.

  Szent-Iványi István

  Szájer József nem szokott lázadozni a főnökök instrukciói ellen, most azonban megtette, annak ellenére, hogy Lázár János azt mondta, ha Soros György kéri, vissza kell fizetni támogatásokat - ezt Szent-Iványi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok külpolitikai szakértője szerint Szájer a saját kormányzatát kritizálta, amikor azt mondta, hogy a demokrácia alapjait nem ismeri, aki azt akarja, hogy visszafizessen egy támogatást.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2016. június 08.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Több mint másfél éve megy ez a huzavona, borzasztó a terrorfenyegetettség Európában, Magyarországon viszont az Orbán-kormány jelenti a legnagyobb csapást, az ügyészség szabotálja a kitiltási botránnyal kapcsolatos vizsgálatot - ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint a kormányzat talált egy fiatalembert, akivel elvitetnék az egész balhét.

 • Csárdi Antal
  2016. június 08.

  Csárdi Antal

  Hosszú hónapokkal ezelőtt már bejött egy szolgáltatásvásárlási javaslat a 3-as metró kapacitásának pótlására, ez olyan áron történt volna, ami buszonként 200 millió forint lett volna, ehhez képest egy új busz 87 millióba kerül - ezt Csárdi Antal mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP fővárosi képviselője szerint ekkor jött az az ötlet, hogy új buszokat vegyenek, kiírtak egy tendert, a kormány azonban kikötötte, hogy buszvásárlásra nem vehetnek fel hitelt az önkormányzatok.

 • Pápa Levente
  2016. június 08.

  Pápa Levente

  2-3 éve mondják a szakemberek, hogy a takarékszövetkezeti integráció úgy büdös, ahogy van, a piacgazdasági szabályokat egyszerűen áthágták, ami elfogadhatatlan, most pedig létrejött egy olyan többségi koalíció, amelynek érdekében áll, ami most történik az FHB és Spéder Zoltán körül - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt alelnöke szerint ennek a történetnek az a tanulsága, hogy ez történhet mindenkivel, aki a Fidesszel üzletel, senki nincs biztonságban, senki nem gondolhatja komolyan, hogy végig vihet valamit.

 • Vona Gábor
  2016. június 08.

  Vona Gábor

  Nem én raktam ki Novák Elődöt a parlamentből, a frakció döntött így, de az igaz, hogy én terjesztettem a frakció elé ezt a szavazást, az eredmény mutatja, hogy megromlott a bizalmi viszony Novák Előddel - ezt Vona Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Jobbik elnöke szerint az elmúlt hónapokban olyan sebeket okoztak egymásnak a felek, hogy a frakció is úgy érezte, nincs már bizalom Novák Előd irányába, azt viszont tisztelem és becsülöm, hogy saját maga visszaadta a mandátumát.

 • Boros Tamás és Horn Gábor
  2016. június 07.

  Boros Tamás és Horn Gábor

  „Ha az ellenzék ugyanazt játsza, mint 2014-ben akkor ugyanolyan csúfos kudarc lesz az eredmény. „- mondta Horn Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint egyáltalán nem kizárt, hogy nyerni lehetne 2018-ban, de ehhez visszakell adni a baloldali pártok hitelét. A másik a széttagoltság, amit fel kell oldani valahogyan. Boros Tamás szerint viszont az összefogás nem lehet megoldás, mert ezek a pártok nem feltétlenül adhatók össze, hiszen annyira különbözőek, annyi konfliktus van már mögöttük, hogy ez szinte lehetetlen.

 • Karácsony Gergely
  2016. június 07.

  Karácsony Gergely

  Nem kérdés, hogy az ellenzéki pártok számára az egyetlen lehetőség az összefogás, de sokkal fontosabb a miként, mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM társelnöke szerint a kulcs az előválasztás. A Párbeszéd Magyarországért szerint a baloldal választási sikerét csak az összefogás és az előválasztás alapozhatja meg; a párt szerint ezt bizonyítja a dunaújvárosi képviselő-választás eredménye is. “Annak, hogy a demokratikus erők egymással viaskodnak a választáson, csak egyetlen kimenete lehet: a Fidesz hatalmon maradása” – figyelmeztet a PM.

 • Csikász Brigitta
  2016. június 07.

  Csikász Brigitta

  Welsz Tamás magánnyomozókat is alkalmazott, hogy a panamai cégeket felderítse, mondta Csikász Brigitta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az átlátszó.hu újságírója hozzátette, az egész ügy onnan indult, hogy Welsznek elszámolási vitája volt az élettársával. Miközben a panamai offshore-botránytól volt hangos a világsajtó, a magyar rendőrség megszüntette a nyomozást az ott bejegyzett cégekkel való itthoni visszaélések ügyében, írja az átlátszó.hu. A feljelentést a furcsa körülmények között meghalt Welsz Tamás tette 2013-ban. Csikász Brigitta azt mondta, a nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg. Szerinte ebben szerepe lehetett a volt élettársnak is, aki ahogy mondta, most egy elég magas pozícióban lévő politikus „támogatottja”, így elég nagy befolyással bír. Az újságíró szerint a magyar „álvevők” célja leginkább a vagyoneltüntetés volt.

 • Asbóth Márton
  2016. június 07.

  Asbóth Márton

  A törvény csak egy szülőről beszél, hogy joga van a folyamatos kapcsolattartáshoz, ha kórházba kerül a gyereke, mondta Asbóth Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A TASZ betegjogi programvezetője hozzátette, sok helyen ezt sem tartják be a kórházakban. A TASZ által megkérdezett kórházaknak csak kevesebb, mint felében maradhatnak a szülők beteg gyermekük mellett, pedig ezt törvény garantálná számukra. A „Gyerekkel vagyok” kezdeményezés célja, hogy minden intézményben a gyermeke mellett maradhasson a szülő a nap 24 órájában. A TASZ felmérése alapján az intézmények között jelentős eltérések figyelhetőek meg, de ezek leginkább a vezetők hozzáállásával magyarázhatók.

 • Wittinghoff Tamás
  2016. június 07.

  Wittinghoff Tamás

  Mindenki aggódik, a kormánypárti polgármesterek is, mondta Wittinghoff Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Budaörs polgármestere szerint az emberek féltik azt, amit hosszú évek alatt felépítettek. A budaörsi városháza előtt tartanak demonstrációt a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium szervezésében az iskolák totális államosítása ellen. A tiltakozást szervezők szerint világosan látszik, hogy az állam kisajátítja a közösségek által létrehozott és fejlesztett infrastruktúrát, a tulajdonunkat képező iskolaépületeket és a hozzá kapcsolódó ingó és ingatlan vagyont. Wittinghoff azt mondta, Budaörsön mindenki nyíltan meri vállalni a véleményét. A képviselőtestület pedig elfogadott egy állásfoglalást, amelyben azt fejezik ki, hogy nem tudnak egyet érteni a közoktatás átalakításával. Önként nem adják az intézményeiket, mondta a polgármester.

 • Molnár Zsolt
  2016. június 07.

  Molnár Zsolt

  „Várjuk, hogy mikor mondják, hogy hazaárulók vagyunk”.- mondta Molnár Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke hozzátette, nekik is fontos az emberek biztonsága, ezért meg is szavazták a Belügyminisztérium által javasolt módosítást. AZ Alaptörvénytől viszont nem félnek a terroristák, legfeljebb attól, hogy elkapják őket, tette hozzá Molnár. Közös javaslatot nyújtott be az MSZP és az LMP, mert nem tetszik nekik a kormánypártok és a Jobbik által végrehajtott terrorveszély-helyzetről szóló alaptörvény-módosítás. A javaslat könnyítene a honvédség bevethetőségén. Molnár Zsolt szerint az alaptörvény módosításra azért volt szükség, hogy eltereljék a figyelmet más fontos dolgokról.

 • Kocsis András
  2016. június 06.

  Kocsis András

  Van egy etikai kódex, ami azt szabályozza, mit nevezünk könyvnek, mondta Kocsis András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Minden könyvnek kell, legyen egy úgynevezett „ISBN” száma, ha ez nincs akkor a kiadvány nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, tette hozzá a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke. Nem tudni, ki adta ki Matolcsy György jegybankelnök cikkeinek válogatás-kötetét, nem találni a kiadót, kirívóan drága a kiadvány, és hiányzik az impresszum is, írja a Népszabadság.

 • Vágó Gábor
  2016. június 06.

  Vágó Gábor

  Matolcsy megkapta a nemzeti bankot hűbérbirtokként Orbán Viktortól, és úgy is viselkedik vele, továbbadja a rokonainak hűbérként, mondta Vágó Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Korrupció Ellenes Szövetség alapítója szerint a jegybank akkor is „adta - vette” a vagyont, amikor a magyar gazdaságnak arra nem is volt szüksége, csak azért, hogy minél nagyobb nyereségre tegyen szert, amit aztán tovább adjon a rokonainak. Több százmillió forinttal nőttek a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás bankjának kamat- és jutalékbevételei az utóbbi években.

 • Tóbiás József
  2016. június 06.

  Tóbiás József

  Továbbra is tiszteletben tartják a helyi szervezetek véleményét, ami eddig is „bejött” nyolcvan százalékban, mondta Tóbiás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Sajnos néhány helyen nem vezetett sikerre, tette hozzá a szocialisták elnöke. Az MSZP visszautasította a DK vádjait, a pártelnök mégis lemondásra kérte a dunaújvárosi szervezet elnökét, mert rossz döntést hoztak. A tegnap a kudarcé is volt, mondta Tóbiás József. Szervezetileg hibáztak, hagyták, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából rossz döntést hoztak, tette hozzá a pártelnök.

 • Gyurcsány Ferenc
  2016. június 06.

  Gyurcsány Ferenc

  „Nagyon nehéz ilyenkor rendet tenni, mert mindenki mondja a magáét”. - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Bennem nincs sértettség, harag”, tette hozzá a DK elnöke. Gyurcsány szerint a szocialistáknak „köszönhető” a Fidesz sikere Dunaújvárosban. Azt mondja, tisztán látszik, ha a baloldali ellenzék összefogott volna, győznek. Szerinte a demokratikus ellenzék pártjai, a DK, az MSZP és a PM együttesen meggyőző fölénnyel verték volna meg a Fideszt, "ha az MSZP tisztességesen viselkedik". Hozzátette: korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson.

 • Galló Istvánné
  2016. június 06.

  Galló Istvánné

  A 25 pontból, amiről tárgyaltak egy maradt benne a törvénymódosításban, mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, csak nézték a javaslatot, de nem találták benne azokat a pontokat, amelyekben előzőleg megállapodtak. A köznevelési törvény most benyújtott módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a tárgyalásokon egyeztettek, és akkor úgy tűnt, az álláspontok közeledtek –ezt a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke mondta.-

 • Horváth László
  2016. június 06.

  Horváth László

  Demján Sándor számai nem légből kapottak, ezt a Takarékszövetkezetek Egyesületének elnöke mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Horváth László hozzátette, egyesületük azért alakult, hogy figyelemmel kísérje, ellenőrizze a takarékszövetkezeti integrációt. Közleményben állt ki Demján Sándor mellett a Takarékszövetkezetekért Egyesület. Ők is arra kérik a kormányt, hogy vizsgálja meg, hogyan érvényesültek a Takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célok az elmúlt években. Azt mondják megdöbbenve értesültek arról, hogy 80 takarékszövetkezeti vezető aláírt egy olyan nyílt levelet, amelyben Demján Sándort vádolják meg hazugsággal. Szerintük eddig számokkal senki nem cáfolta Demjánt.

 • Sallai R. Benedek
  2016. június 06.

  Sallai R. Benedek

  Méltatlanul alulreprezentált szereplője a magyar közéletnek Kiss Szilárd, mondta Sallai Róbert Benedek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pedig az élete „kész regény” tette hozzá az LMP országgyűlési képviselője, ehhez képest alig tudni valamit az életéről. Kiss Szilárd megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, kirúgták a külügyminisztériumból, kitiltották a moszkvai magyar követségről, végül letartóztatták korrupció gyanújával. Most szabadon jár kel egy orosz diplomata rendszámos autóval.

 • Hadházy Ákos
  2016. június 02.

  Hadházy Ákos

  Ha megnézzük, hogy kik nyerték az Öveges-program pályázatait, akkor kirajzolódik, hogy ez szervezett korrupció volt, hiszen az önkormányzatok mindig ugyanazokat a cégeket hívták meg - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivő szerint ma Magyarországon úgy működnek az uniós pályázatok, hogy lejátszanak egy alibi közbeszerzést, és végül az a cég lesz a kivitelező, akiket akarnak.

 • Csintalan Sándor és Vágó István
  2016. június 02.

  Csintalan Sándor és Vágó István

  Nem tudjuk, hogy mi mért történik az ellenzék háza táján, nem lehet tudni, miért mondott le Schiffer András, és hogy Vona Gábor miért cserélte le a Novák Elődöt - ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Csintalan Sándor pedig arról beszélt, hogy nagy kényszer van arra, hogy végre kiderüljön, mit akar az ellenzék, azon kívül, hogy húzzon a retekbe Orbán.

 • Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István
  2016. június 02.

  Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István

  Fontos eredmény, hogy már fél éve szó van az oktatásról, felszínen tartottuk a témát, emellett elértük a társadalom nagy részét, olyanok is figyelnek az oktatásra, akik nem feltétlenül érintettek - ezt Törley Katalin mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tanítanék Mozgalom szervezője szerint elindult egy folyamat, ami arról szól, hogy a vélemények mellett kiállni jó dolog.

 • Pusztai Erzsébet
  2016. június 02.

  Pusztai Erzsébet

  Megint az történik, hogy valakinek elsült az agya, de semmilyen szakmaiság nincs a mögött, hogy kancellárokat neveznek ki a kórházak élére, ennek egyetlen célja van, a problémák elfedése, és a központosítás, a betegeknek semmivel sem lesz jobb - ezt Pusztai Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom alelnöke szerint átfogó és hosszú távú koncepció kellene, a betegellátás felelőssége marad a kórházaknál, de ezen kívül semmi más.

 • Varga Zoltán
  2016. június 02.

  Varga Zoltán

  A debreceni önkormányzat részéről lehet, hogy le van zárva az ügy, de az biztos, hogy ezeken az autókon lézerblokkoló van, lehetett érezni, hogy nagy fejtörést okozott nekik, hogy hogyan reagáljanak erre a helyzetre - ezt Varga Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció debreceni képviselője szerint ezt a helyi adófizetők fizették a polgármesternek és az alpolgármestereknek.

 • L. Simon László
  2016. június 01.

  L. Simon László

  10 esetből 9-szer nem olvasok beszédet, ezt a beszédet is fejből mondtam, ezek az én gondolataim - ezt L. Simon László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kulturális államtitkár szerint nem igaz, hogy ez a beszéd diplomáciai botrányt kavart volna, és a török nagykövet sem emiatt mondta le a szereplését a tatai történelmi hagyományőrző fesztiválon.

 • Krekó Péter
  2016. június 01.

  Krekó Péter

  Vona Gábor politikai manőverei egy az egyben Orbán Viktor politikai manővereinek lemásolása - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint, amit most a Jobbik végre akar hajtani, az egy néppárti fordulat, egy radikális, nacionalista pártból akar jobboldali néppárt lenni.

 • Felcsuti Péter
  2016. június 01.

  Felcsuti Péter

  Az történt, hogy az állam úgy döntött, hogy a Takarékszövetkezetek nem töltik be a nekik szánt szerepet, ez tűrhetetlen állapot, és a rá jellemző határozottsággal, és a jogállami elvek figyelmen kívül hagyva odaadták az egész rendszert egy oligarchának - ezt Felcsuti Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Bankszövetség volt elnöke szerint Spéder Zoltán ennek a szektornak az egyik legképzettebb szereplője, de nem a gátlásairól híres, nem túl elegáns, hogy takarékszövetkezetek lejegyeznek FHB részvényeket.

 • Molnár Csaba
  2016. június 01.

  Molnár Csaba

  Az elmúlt 2 évben az történt, ami még sosem, az uniós források jelentős részét zárolták Magyarország számára, mert látták, hogy nem az emberekhez áramlanak ezek a pénzek - ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint korábban azt állította a kormány, hogy az új uniós Juncker-tervből, amelynek összege 100 ezer milliárd forintra rúg, sok forrást fog megszerezni Magyarország, ehhez képest eddig 0 forintot sikerült elhozni.

 • Szél Bernadett
  2016. június 01.

  Szél Bernadett

  Azt látom, amit András is elmondott, ez egy korrekt helyzetértékelés volt, személyes döntést hozott, amit mindenki tiszteletben tart - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint erre senki sem számított a szervezeten belül, váratlanul ért mindenki a döntést, de Schiffer András nem akarta, hogy azt gondolják róla, hogy hisztizik, ezért nem előre jelentette be a lemondást.

Loading...