Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

augusztus 29. hétfő 19:25

Korábbi adások

 • Gyurcsány Ferenc
  2016. augusztus 25.

  Gyurcsány Ferenc

  Az emberek többsége elégedetlen a kormánnyal, az október 2-ai népszavazás a kormányról is szól, hiszen a menekültügy a legfontosabb kérdés a kormányzat számára, ha ezt elbukja, az egy erős népítélet felette – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kukorelly Endre és Horn Gábor
  2016. augusztus 25.

  Kukorelly Endre és Horn Gábor

  Éreztem egy nyomást a gyomromban, ezért adtam vissza a kitüntetésemet, hogy így tiltakozzak Bayer Zsolt lovagkeresztje ellen – erről kukorelly Endre beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bokros Lajos
  2016. augusztus 25.

  Bokros Lajos

  A negatív jövőkép lehetséges, ha marad az önkényuralom, amely gazdaságilag hatékonytalan, akkor Magyarország leszakadhat, nemcsak Nyugat-Európától, hanem a Visegrádi négyektől is – ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bárány Balázs
  2016. augusztus 25.

  Bárány Balázs

  A kistelepülések nem azzal járnak rosszul, hogy Mengyi Rolandot leveszik a sakktábláról, hanem azzal, hogy ilyen rendszert alakítottak ki már korábban, ha valaki nem fekszik le egy fideszes ispánnak, akkor nem lesz semmi az adott településen – ezt Bárány Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2016. augusztus 25.

  Hadházy Ákos

  Megint olyan pénzekről van szó, amelyek a legszegényebb emberek felemelésére kellett volna, Dél-Békésben lakik Simonka György fideszes képviselő, vele összehozható egyesületek húztak hasznot ezekből az uniós forrásokból – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Volner János
  2016. augusztus 24.

  Volner János

  2 és fél éve kezdett a Fidesz Kovács Bélázni, azóta várjuk, hogy mutassanak bizonyítékot arról, hogy ő orosz kém, ha lenne ilyen, akkor azonnal intézkedne a Jobbik – ezt Volner János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Barabás Richárd és Hont András
  2016. augusztus 24.

  Barabás Richárd és Hont András

  Ez egy kulturális katasztrófa, amelyben benne vagyunk, ez megy már az alaptörvény preambuluma óta, Bayer Zsolt kitüntetése is belevág ebbe a sorba – ezt Hont András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szél Bernadett
  2016. augusztus 24.

  Szél Bernadett

  Nem tudok úgy kiállni standolni, hogy ne jönnének úgy oda az emberek, hogy egy családtagjuk ne dolgozna már külföldön, Borsodban 40 ezer forinttal keresnek kevesebbet az emberek, mint az átlag, 2010-ben ez a szám még 20 ezer forint volt – ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Blazovich Tímea és Bognár Gábor
  2016. augusztus 24.

  Blazovich Tímea és Bognár Gábor

  2014 Szilveszter napján alakult meg a párt, attól a perctől kezdve dolgoznak, 60 ezer fős a támogatók listája, az a céljuk, hogy a retro kormányokat leváltsák, és szakértői kormány legyen – ezt Blazovich Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tóth Zoltán
  2016. augusztus 24.

  Tóth Zoltán

  Olyan szabályokat kellene megfogalmaznia az államnak, hogy mindenki gyakorolhassa a választójogát, és ne diszkriminálják a külföldön dolgozó magyarokat az október 2-ai népszavazáson sem – ezt Tóth Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Nyakó István
  2016. augusztus 23.

  Nyakó István

  Mindenki mindent tud, a Fidesz is, de Orbán Viktor azt mondja, hogy mindez rendben van, Mengyi Roland most is a helyén van, mondta Nyakó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tarlós István
  2016. augusztus 23.

  Tarlós István

  A kommunikáció jelentősége ma sokkal nagyobb, mint a valóságé, ezért türelmesen figyeli, mi történik, mondta Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a járatcsökkentésekkel kapcsolatos hírekre reagálva.

 • Csintalan Sándor és Vágó István
  2016. augusztus 23.

  Csintalan Sándor és Vágó István

  Hiszti az van, ez kétségtelen, de a hisztit a Bayer-oldal csinálja, mondta Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Pulai András
  2016. augusztus 23.

  Pulai András

  Az ország lakossága megosztott abban a kérdésben, hogy támogatják- a budapesti olimpia megrendezését, mondta Pulai András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Sáling József
  2016. augusztus 23.

  Sáling József

  Nincs 300 ezer forintos fizetés a szakmában, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Sáling József.

 • Krausz Tamás
  2016. augusztus 22.

  Krausz Tamás

  Már feladta postán Áder Jánosnak a kitüntetését, mondta Krausz Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Stumpf András és Varga Áron
  2016. augusztus 22.

  Stumpf András és Varga Áron

  A baloldal nyilvánvalóan nem tudja legyőzni a Fideszt a kvótaellenes népszavazáson, mert az ő szavazóik is úgy gondolják, hogy nem szeretnék, ha Brüsszel mondaná meg, hogy mi történjen Magyarországon, mondta Stumpf András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kálnoki Kis Attila
  2016. augusztus 22.

  Kálnoki Kis Attila

  A sportban mindig benne volt, hogy csak a győzteseket szeretjük, de másképp látja a dolgokat egy sportoló, és másképp egy szurkoló, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kálnoki Kis Attila.

 • Molnár Gyula
  2016. augusztus 22.

  Molnár Gyula

  „Mi vagyunk az a párt, amelyik a leghíresebb arról, hogy a helyi szervezeteknek szabad kezet ad”. –ezt a szocialisták elnöke mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár Csaba
  2016. augusztus 22.

  Molnár Csaba

  Azokat a tagokat, akik csak kapni szeretnek, de amikor adni kellene egy kicsit, akkor nemet mondanak, nem szeretik az Európai Unióban, mondta Molnár Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Rétvári Bence és Molnár Zsolt
  2016. augusztus 18.

  Rétvári Bence és Molnár Zsolt

  A közbeszéd lassan másfél éve a menekültekről szól, ilyen nagymértékű kihívás a rendszerváltás óta nem volt Európában, mesterséges betelepítési rendszerrel akarják megváltoztatni Európa képét – ezt Rétvári Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lukács Zoltán
  2016. augusztus 18.

  Lukács Zoltán

  Az egész folyamat cinikus volt a kopaszbotrányban, az egész a demokrácia sárba tiprásáról szól, annak ellenére, hogy most megszűntették a nyomozást, keresik a jogorvoslati lehetőséget, külföldre fogják vinni az ügyet – ezt Lukács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Sulyok Blanka és Pukli István
  2016. augusztus 18.

  Sulyok Blanka és Pukli István

  Évről évre rosszabb az oktatás helyzete, ahogy fogy körülöttünk a levegő, egyre kevesebb a szabadság, egyre több a teher, ez mindenképpen negatív – ezt Sulyok Blanka mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gyenes Levente
  2016. augusztus 18.

  Gyenes Levente

  Nem érzem, hogy nehéz helyzetben lennék, valóban van egy jogerős ítélet ellenem az egyik cégemmel kapcsolatban engem vontak felelősségre, el is vittem a balhét, amiért megkaptam a büntetésemet – ezt Gyenes Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Rajnai Attila
  2016. augusztus 18.

  Rajnai Attila

  Meglepő, hogy ennyire gyorsan reagált az ügyészség, ez egy kicsit sajnálatos, mert így már nem írhatom tovább a sztorit, kipukkadt a lufi – ezt Rajnai Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dénes Tamás
  2016. augusztus 17.

  Dénes Tamás

  A béremelés csak a kezdeti lépések egyike, ennek a híre azonban nem állította meg a kivándorlás, ugyan annyian kérték az ehhez szükséges iratokat, mint tavaly – ezt Dénes Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vágó István és Balogh Ákos Gergely
  2016. augusztus 17.

  Vágó István és Balogh Ákos Gergely

  Andy Vajna már bánhatja azt a nyilatkozatát, amelyben azt állította, hogy a magyarnál nincs szabadabb sajtó Európában, egészen nyilvánvaló, hogy az ő szájából ez egészen furcsa – ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Cséplő Petra és Bodnár Imre
  2016. augusztus 17.

  Cséplő Petra és Bodnár Imre

  A törvényszék döntése, miszerint nem számolják fel a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, nyugvópontra helyezheti ezt a történetet – ezt Bodnár Imre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2016. augusztus 17.

  Hadházy Ákos

  Az elmúlt héten sokat lehetett olvasni arról, hogy külföldre menekült Farkas Flórián, de egy LMP-s munkatárs látta Farkas Flóriánt a miniszterelnök dolgozószobája előtt, csak az a baj, hogy szabadlábon – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kepli Lajos
  2016. augusztus 17.

  Kepli Lajos

  Nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy hová tűnt Vizoviczki László Kubatov Gábornak írott levele, hiszen ebben kérte kampánytámogatásokért cserébe, hogy a Fidesz pártigazgató intézze el, hogy szabadlábon védekezhessen – ezt Kepli Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vitray Tamás
  2016. augusztus 16.

  Vitray Tamás

  Magától, óra nélkül ébred fel hajnalban az olimpia eseményeit nézni, mondta Vitray Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Metál Zoltán
  2016. augusztus 16.

  Metál Zoltán

  Annak kell szégyellnie magát, aki ezt a cselekményt elkövette. - ezt az Országos taxis Szövetség elnöke mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Barabás Richárd és Horváth István
  2016. augusztus 16.

  Barabás Richárd és Horváth István

  Van egy joghézag az önkormányi törvény és a választási eljárásról szóló törvény között, ezt használja most ki Gyenes Levente, mondta Barabás Richárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mészáros Melinda
  2016. augusztus 16.

  Mészáros Melinda

  A piac szabályozza a nyitva tartást, de több szempont szerint, amelyek közül az egyik legfontosabb a foglalkoztatottak érdeke, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Mészáros Melinda.

 • Vadai Ágnes
  2016. augusztus 16.

  Vadai Ágnes

  A DK alapszabálya szerint nincs kettős párttagság, mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK alelnöke szerint a szocialisták és pártja közötti együttműködés csak azért van, mert egyet értenek a népszavazással kapcsolatban.

 • Karácsony Gergely
  2016. augusztus 15.

  Karácsony Gergely

  A népszavazási kampányban az ellenzéki pártoknak erősebb üzeneteket kell megfogalmazni, mert a Fideszes cégek nem adnak plakáthelyet, a többi cég pedig nem nagyon akar politikával foglalkozni, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Karácsony Gergely.

 • Pulai András és Martin József Péter
  2016. augusztus 15.

  Pulai András és Martin József Péter

  Nehezen tud megújulni a politikai elit, ha az az elképzelés róla, hogy mind korrupt, mondta Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Harangozó Tamás
  2016. augusztus 15.

  Harangozó Tamás

  Ma kapta meg a Belügyminisztérium válaszát, amelyben a tárca elismeri, hogy a közmunkások a honvédségbe való besorozására tett kísérlet törvénytelen, és szabálytalan volt, amit ki kell vizsgálni, mondta Harangozó Tamás, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság szocialista alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Fodor Gábor
  2016. augusztus 15.

  Fodor Gábor

  A Liberálisok se nem baloldali, se nem jobboldali párt, de mindenképpen ellenzéki párt, mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kunhalmi Ágnes
  2016. augusztus 15.

  Kunhalmi Ágnes

  Nem furcsa, hogy együtt kampányol az MSZP és a DK, hiszen valaha egy párt voltak, és lehet, hogy egyszer még ismét egy párt lesznek, mondta Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kárpáti Róbert
  2016. augusztus 11.

  Kárpáti Róbert

  Szilágyi Áron azt tudja, hogy mi van az ellenfél fejében, én pedig abban tudok neki segíteni, hogy mik az adott ellenfél viselkedésbeli gyengéi, amit ki lehet használni, neki van egy portfóliója erről – ezt Kárpáti Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pszichiáter szerint nem lehetett érezni, hogy tegnap, a második olimpiai aranya megszerzése alatt idegesen vívott volna, ő irányította az összes asszót, de persze hullámvölgyek voltak.

 • Litresits András
  2016. augusztus 11.

  Litresits András

  Az aláírásgyűjtő íveken a névnek, a személyi számnak, valamint az édesanyja nevének kell szerepelni, illetve alá kell írnia, a Nemzeti Választási Iroda ellenőrző programjába csak személyi számot lehet beírni, ha ezt elrontja valaki, akkor érvénytelen lesz – ezt Litresits András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s delegáltja szerint lehetne hibázni, hiszen az ajánlásban is az van.

 • Hadházy Ákos
  2016. augusztus 11.

  Hadházy Ákos

  A Voldemort ügyben érintett cég, a Public Sector egyértelműen arra szakosodott, hogy uniós pénzeket lenyúljon – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint Cece önkormányzata éljünk egészségesen szűrőprogramok megvalósításához kérte fel ezt a budapesti céget, előzetesen 16,2 millió forintra becsülték a költségeket, a Public Sector 16,12 millióért vállalta.

 • Rajnai Attila
  2016. augusztus 11.

  Rajnai Attila

  Muszáj volt lehozni azt a lehallgatási jegyzőkönyvet, amelyben Mengyi Roland telefonbeszélgetése szerepel, ebből is látszik, hogy itt nem arról van szó, hogy egy ártatlan képviselőnek akarják beszennyezni a nevét, hanem pont fordítva, a képviselő ajánlja a szolgálatait, hogy gombhoz varrják a kabátot – ezt Rajnai Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 168 Óra újságírója szerint megvalósul a korrupció azzal, hogy kiírnak egy olyan, 500 milliós pályázatot október 24-én, amelyet december közepére meg kell csinálni, ezzel a szakma is egyetért.

 • Simonyi András
  2016. augusztus 11.

  Simonyi András

  Donald Trump nem őrült, de egy furcsa személyiség, de kérdés, hogy miről szól ez az egész vircsaft, amit most csinál – ezt Simonyi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt washingtoni nagykövet szerint Amerikában a társadalmi olló nagyon szétnyílt, van egy gyorsan gazdagodó szűk réteg, és vannak a gyorsan leszakadó szegények, a kiábrándult tömeg Trumpban találta meg a változás lehetőségét.

 • Ceglédi Zoltán
  2016. augusztus 10.

  Ceglédi Zoltán

  A magyaroknak szüksége van a sikerekre, a magyar ellenzék azonban 2006 ősze óta ezt nem tudja nyújtani az embereknek – ezt Ceglédi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint azok, akiknek annál több igénye van, hogy Orbán Viktor le kell váltani, hanem saját problémáikra akarnak megoldást, azok nem tudnak az ellenzékre szavazni.

 • Feledy Botond
  2016. augusztus 10.

  Feledy Botond

  Az amerikai elnökválasztások történetében voltak nagy fordulatok, jelenleg Clintonnak áll a zászló, de a következő 3 hónap még hozhat komoly változást – ezt Feledy Botond mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A külpolitikai szakértő szerint az nem kiárt, hogy a WikiLeaks birtokában lehetnek még kínos e-mailek.

 • Szaniszló Sándor
  2016. augusztus 10.

  Szaniszló Sándor

  Egy párhuzamos rendszert már kiépített a kormány a járási hivatalok megalakításával, a fővárosi képviselők száma ezzel párhuzamosan csökkent – ezt Szaniszló Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP fővárosi képviselője szerint a főváros nélkül nem lehet országos választást nyerni, ez nem egy konzervatív beállítottságú város, éppen ezért akarják azt, hogy a főpolgármestert a kormány nevezze ki.

 • Ligeti Miklós
  2016. augusztus 10.

  Ligeti Miklós

  Ha lenne a Transparency Internationalnek pénze erre, akkor mi is megjelentethetnénk egy plakátot azzal a szöveggel, hogy „Tudta? A kormány milliárdokat költ az ön adófizetői pénzéből kampányra 2014 óta” – ezt Ligeti Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Transparency International jogi igazgatója szerint alig lehet letagadni, hogy a kormány a saját pártjait promózza most társadalmi célú hirdetésnek álcázva.

 • Siklós Erik
  2016. augusztus 10.

  Siklós Erik

  Felemás a hangulat a magyar olimpiai csapat háza táján, vannak drámák és boldogságok, de ilyen a sport – ezt Siklós Erik mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Olimpiai Bizottság szóvivője szerint elképesztő volt látni, hogy Imre Géza az ezüstérme után fájdalmában, míg Kenderesi Tamás 200 pillangón bronzérme után örömében sírt.

 • Nyakó István
  2016. augusztus 10.

  Nyakó István

  A társadalmi nyomás kevés volt ahhoz, hogy a kormány meghátráljon a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, az kellett, hogy az MSZP elmenjen a választási irodába, és beadott egy népszavazási kérdést, ez után lépett vissza a Fidesz – ezt Nyakó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP kommunikációs igazgatója szerint meg kell fogni ezeket az ügyeket, és végig kell vinni, mert erre figyelnek fel az emberek.

 • Mesterházy Attila
  2016. augusztus 09.

  Mesterházy Attila

  Mindenkinek kötelessége, hogy támogassa az újonnan megválasztott elnököt, én is segítem Molnár Gyulát, ha az a kérdés, hogy jobb-e vele a munkakapcsolat, mint Tóbiás Józseffel volt, akkor az a válaszom, hogy igen – ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az Európai Unió a nemzeti érdek érvényesítésének legjobb terepe, Orbánéknak nincs Európa képe, csak bűnbaknak használják az uniót a belpolitikai érdekek mentén.

 • Varga Gergő
  2016. augusztus 09.

  Varga Gergő

  A Digitális Erőmű egy 3,5 milliárdos projekt, ami Ózd 8-9 havi működésére elegendő lett volna, ez egy olyan beruházás volt, aminek semmilyen társadalmi hatása nem várható – ezt Varga Gergő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció regionális koordinátora szerint semmi nem található ebben az épületben, ezt a 3,5 milliárdot a térség fejlesztésére kellett volna szánni.

 • Bodnár Zoltán
  2016. augusztus 09.

  Bodnár Zoltán

  A jegybanki alapítványok úgy látják, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság vizsgálata megnyugtató, némi sértődöttség is van bennük, zaklatásnak vették, hogy megnézték a szerződéseiket – ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint hihetetlen mennyiségű botrányhalmaz van a Matolcsy féle alapítványok körül, ennek ellenére veszik zaklatásnak, ha vizsgálat indul ellenük.

 • Simonovits András
  2016. augusztus 09.

  Simonovits András

  Ha nem csökkennek a relatív nyugdíjak, akkor 20 év után felborul az egyenleg, és 2040 után a GDP 4 százalékát is elérheti a nyugdíjrendszer hiánya, ami komoly fenntarthatatlanságot jelez – ezt Simonovits András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nyugdíjszakértő szerint ez az egyensúly a nyugdíjrendszer leszűkített szeletére vonatkozik, 2,1 millió emberre vonatkozik, de rajtuk kívül van még 600 ezer ember, akik egészségügyi rehabilitáción vesznek részt, ők nem is szerepelnek benne.

 • Kiss Ambrus
  2016. augusztus 09.

  Kiss Ambrus

  Többen vannak létminimum alatt, mint 2010-ben, de ez önmagában nem mond semmit, látni kell, hogy milyen durva különbségek vannak a régiók között – ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint 2013-ban Győr járásban 78 ezer forint volt az átlag nettó jövedelem, Ózdon viszont mindössze 36 ezer forint.

 • Dávid Ferenc
  2016. augusztus 09.

  Dávid Ferenc

  Nem tiszta, hogy milyen törvényekhez akar hozzányúlni a kormányzat a kiskereskedelmi munkavégzés szabályainak megváltoztatásához – ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára szerint a nagy baj az, hogy az érdekeltek megint nem tudnak semmit erről az egészről.

 • Csepreghy Nándor
  2016. augusztus 08.

  Csepreghy Nándor

  Az ügyhöz konkrétan annyiban kapcsolódok, hogy az előzetesben lévő pályázatíró nő ismer engem, ez pedig igaz, de ennyi az egész – ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az érintett nővel magánéleti a kapcsolatuk, a gyerekeik révén ismerik egymást, egy idősek a gyerekek, születésnapi zsúrokon szoktak találkozni.

 • Török László
  2016. augusztus 08.

  Török László

  A doppinggyanú 1960 óta lengi be a nagy sporteseményeket, az amerikaiak most azt mondják Hosszú Katinka doppingolt, kérdés, hogy a Michael Phelps mind a 19 aranyérem megszerzésekor tiszta volt – ezt Török László mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A sportújságíró elmondta: az csípi az amerikaiak szemét, hogy Hosszú Katinka négy éve egy amerikai edzővel készült, nem sikerült neki semmi, utána viszont a férjével mindent elért.

 • Vadai Ágnes
  2016. augusztus 08.

  Vadai Ágnes

  Erős a katonai vonal a Magyar Nemzeti Banknál, kérdés, hogy mit csinálnak ezek az emberek a jegybanknál – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz kormányok alatt az állami vezetők nagyon úgy tűnik, hogy különleges vonzalmat éreznek a különböző őrségek iránt.

 • Závecz Tibor
  2016. augusztus 08.

  Závecz Tibor

  Nagyon magas részvételi hajlandóságot mértek a kvótanépszavazással kapcsolatban, az emberek 54 százaléka részt akar ezen venni – ezt Závecz Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Závecz Research ügyvezetője szerint azt is fontos megemlíteni, hogy a müncheni terrorcselekmények idején készítették a felmérést, és azt is látni kell, hogy kizárólag egy irányú kampány folyik ebben az ügyben.

 • Vitézy Dávid
  2016. augusztus 08.

  Vitézy Dávid

  Nem igaz, amit a BKK állít, az elektronikus jegyrendszer óriási adóssága Budapestnek, 30 éve kimaradt a fejlődésből, ezt akartuk leváltani, 3 évig készítettük elő, hogy a lehető legjobb e-rendszert alakítsuk ki – ezt Vitézy Dávid mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A BKK volt vezérigazgatója szerint 20 hónappal azután, hogy aláírtuk a szerződést, rájönni, hogy rossz volt az előkészítés, az nagyon furcsa.

 • Futó Barnabás
  2016. augusztus 08.

  Futó Barnabás

  Ha a NAV úgy látja, hogy egy országgyűlési képviselő érintett egy ügyben, akkor átadja az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek, nekik kell mérlegelniük, hogy meggyanúsítják-e az érintett politikust vagy sem – ezt Futó Barnabás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd elmondta: a jelenlegi adatok alapján úgy tűnik, nem fogja meggyanúsítani Mengyi Rolandot az ügyészség.

 • Hadházy Ákos
  2016. augusztus 04.

  Hadházy Ákos

  Sok olyan programot találtunk, amely a szegények jogán lop el pénzt, most viszont a gyerekszegénység felszámolására szánt 11 milliárdos keretből tűntek el furcsa módon pénzek – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint 11 ezer szegény sorsú gyerek kaphatott volna 1 millió forintos ösztöndíjat tanulásra, de ebből a pénzből 110 ezer gyermek és családja kaphatott volna taníttatási segélyezést, de ebből nem lett semmi.

 • Litresits András
  2016. augusztus 04.

  Litresits András

  Nem kaptam még megnyugtató választ azzal kapcsolatban, hogy miért lett ennyi érvénytelen aláírás a földügyi népszavazással kapcsolatban, több mint 20 ezer aláírást azért érvénytelenítettek, mert nem tudták beazonosítani az aláírót – ezt Litresits András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Választási Bizottság szocialista tagja szerint attól, hogy valakinek hiányos volt a személyi száma, még meg lehetett volna próbálni beazonosítani.

 • Bokros Lajos
  2016. augusztus 04.

  Bokros Lajos

  A magánszektorban a béreket a piac határozza meg, központi akarattal nem lehet itt béreket emelni, az mindig a termelékenységgel van összefüggésben a piacon, de ez sem oldaná meg teljesen a munkaerőhiányt – erről Bokros Lajos beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a probléma kettős, azzal lehetne elsősorban a munkapiaci keresletnek megfelelő munkaerőt előállítani, ha megfelelő oktatás lenne.

 • Funk Sándor
  2016. augusztus 04.

  Funk Sándor

  A doppingszerek előállítása roppant szofisztikált tervezést és előállítási módszert igényel – ezt Funk Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az addiktológus szerint a növekedési hormon használata kockázatos, az eredménye kétséges, ezért feltételezhető, hogy kiválasztják az erre alkalmas sportolókat, és nekik adják ezeket a szereket.

 • Tukacs István
  2016. augusztus 04.

  Tukacs István

  A szakdolgozók és a védőnők körében feszültség van az elmaradt bérek miatt, Esztergomban pedig az egészségügy fekete napjait éljük, hiszen eljutottunk odáig, hogy már nem kapnak meleg ételt a betegek, mert nem tudják fizetni a beszállítók – ezt Tukacs István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint azt kommunikálják sikernek, hogy mikrózott ételeket tudnak már adni a betegeknek, a magyar állam nemcsak a beszállítókkal, a betegekkel is játszik, amikor nem hajlandó fizetni.

 • Szigetvári Viktor
  2016. augusztus 04.

  Szigetvári Viktor

  Az a kérdés, ki Hermione és Harry Potter ebben a történetben, de az már önmagában jellemhiba, hogy valaki felnőtt emberek között Voldemort nagyúrnak hívatja magát – ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke elmondta: ebben a történetben az a minta tűnik fel, hogy ajánlva vannak cégek, amelyek számlákat állítanak ki különböző teljesítésekről, az volt a lényeg, hogy 100 forintból 90-et maguk tegyenek zsebre.

 • Tiszeker Ágnes
  2016. augusztus 03.

  Tiszeker Ágnes

  Nagyon furcsa ez a megelőző eltiltás a két kajakos esetében, ez egy nagyon bonyolult ügy, látjuk, mi folyik a világban, nagy a probléma, valami átütő, új módszer van, aminek egyik eleme a növekedési hormon kimutatása, ami komolyan befolyásolhatja a riói olimpia kimenetelét is – ezt Tiszeker Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Eörsi Mátyás
  2016. augusztus 03.

  Eörsi Mátyás

  Meglepő volt, hogy a külügyminisztérium támogatta a pályázatomat a Demokrácia Közössége elnevezésű szervezet főtitkári posztjára, hiszen hiába Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezi magát a mostani kormány, általában ez nem így van – ezt Eörsi Mátyás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dávid Ferenc
  2016. augusztus 03.

  Dávid Ferenc

  Elképesztő, hogy valaki egy állami kórházba kerül, és betegsége ellenére szendvicsen tartják, mert nem fizetik ki az ételt szállító céget, ez elképesztő – ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Éger István
  2016. augusztus 03.

  Éger István

  Az első féléves adatok alapján nem állt meg az egészségügyi dolgozók kivándorlása, és lassulásról sincs szó, ugyanannyian mennek ki, mint eddig – ezt Éger István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • L. Ritók Nóra
  2016. augusztus 03.

  L. Ritók Nóra

  Olyan civil szervezetnek vagyok a vezetője, amely mélyszegénységben élő családoknak próbál segíteni, akiknek az is gondot okoz, hogy fával fűtsenek, közben fűtött talajú stadionokat építenek állami pénzen – ezt L. Ritók Nóra mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Volner János
  2016. augusztus 03.

  Volner János

  Fontos azt látni, hogy a Jobbik nemzeti konzultációjában olyan kérdések vannak, amelyek az embereket érintik, egészségügy, oktatás és korrupció szerepel a témák között – ezt Volner János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Csillag István
  2016. augusztus 02.

  Csillag István

  Örök érvényű igazságot fejezett ki Esterházy Péter, amikor azt mondta, kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ismeri az igazságot, hiszen ahhoz, hogy egy útépítés egyáltalán megkezdődjön, 40 hónap tulajdonszerzésre és engedélyeztetésre van szükség – ezt Csillag István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt gazdasági miniszter szerint itt nem arról van szó, hogy a vezér elhatározza, hogy akkor egy autópálya mostantól erre megy, vesz 1 kilométer utat a boltban, és átvágja az átadási szalagot.

 • Csintalan Sándor és Németh Péter
  2016. augusztus 02.

  Csintalan Sándor és Németh Péter

  Az egész kormányzati attitűd, hogy keménynek mutatják magukat, ez minden kormányzati döntésében meglátszik, ez egy vidéki, kocsmai attitűd, ami követelmény ma a kormányzatban – ezt Németh Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Csintalan Sándor pedig arról beszélt, hogy ez egy egyszerű szájkarate, ez kizárólag a hazai közönségnek szól, amikor konkrét helyzet van, nagyjából tudja a kormány, hogy mennyit is ér valójában.

 • Vadai Ágnes
  2016. augusztus 02.

  Vadai Ágnes

  A letelepedési kötvény az elejétől fogva nagyon fura volt, hiszen pénzért adják az új hazát, az üzlettel pedig mindenki jól jár, kivéve a magyar állam – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az is meglehetősen furcsa, hogy a számok nem klappolnak, kevesebb kötvényt adtak el, mint ahány engedélyt kiadtak.

 • Bodnár Zoltán
  2016. augusztus 02.

  Bodnár Zoltán

  A Gyurcsány és a Bajnai kormány idején nem lehetett olyan álláshalmozást végezni, mint most a Magyar Nemzeti Banknál, lassan az ember a józan eszét veszíti el, ha a jegybankra gondol – ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint a jegybanki alapítványoknak a fideszes káderek anyagi boldogulása szempontjából van haszna, gazdaságtudományi szempontból viszont egyáltalán nincsen.

 • Szakács László
  2016. augusztus 02.

  Szakács László

  Elképesztő, ami az erdőgazdaságoknál történt, amikor Lázár János kezdeményezte a vizsgálatot, a Földművelésügyi Minisztérium kézzel-lábbal tiltakozott – erről Szakács László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint borzalmasan pazarlóan működtek ezek a gazdaságok, a vizsgált 6 erdőgazdaságnak 200 milliárdos bevétele volt, ehhez képest 7 milliárdos nyereséget jelentettek.

 • Ligeti Miklós
  2016. augusztus 01.

  Ligeti Miklós

  Az információszabadság, a közérdekű adatok megismerése nem tudja megakadályozni a korrupciót, de megnehezíti azt, ezért jó érzés most, hogy a jegybanknak ki kell adnia a Századvéggel kötött szerződés részleteit – erről Ligeti Miklós beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Transparency International jogi igazgatója szerint azzal érvelt az MNB ügyvédje, hogy ennek a közbeszerzésnek a részleteit nem lehet nyilvánosságra hozni, de ezt lesöpörte a bíróság.

 • Farkasházy Tivadar és Kovács Zoltán
  2016. augusztus 01.

  Farkasházy Tivadar és Kovács Zoltán

  Az egyperces hírösszefoglalókba négy hír fér bele, az Európa-bajnokság alatt a migránsokról, illetve a kormányzati jótéteményekről lehetett ezekben hallani – ezt Farkasházy Tivadar mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az újságíró szerint az M4-es sportcsatornát azért alapították, hogy itt is kormányzati propaganda legyen, de ilyen még Észak-Koreában sincs.

 • Falus Ferenc
  2016. augusztus 01.

  Falus Ferenc

  Azt látom, ami a programunkban szerepelt, az folyamatosan napirenden van a fővárosban, ebből is látszik, hogy igazunk volt, és még mindig van bennem egy kis küzdeni vágyás – ezt Falus Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A korábbi főpolgármester-jelölt szerint Tarlós Istvánnak az az előnye, hogy tud tárgyalni a kormánnyal, a hátránya viszont, hogy eredménytelenül, és nem áll ki a budapesti emberekért.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2016. augusztus 01.

  Gy. Németh Erzsébet

  A probléma ott van, hogy a Fővárosi Önkormányzat számára megmondja az állam, hogy mire költheti az iparűzési adót, tehát kvázi helyette gazdálkodik – ezt Gy. Németh Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője szerint az önkormányzatok kinyírásával kezdődött ez az egész, minden önkormányzatot kivéreztet az állam, elvette az iskolákat, a kórházakat, a szociális intézeteket, és mindent központosítottak.

 • Ujhelyi István
  2016. augusztus 01.

  Ujhelyi István

  Hihetetlen az a hozzáállás, ahogy a hatalom által befolyásolt intézmények, mint a választási bizottság, válaszolnak egy-egy ellenzék által felvetett kérdésre – ezt Ujhelyi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP Európai Parlamenti képviselője szerint ezek az intézmények beálltak egy állampárti működési logikába, lehetetlen velük szemben fellépni.

Loading...