Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

március 05. csütörtök 13:50

Korábbi adások

 • Tuzson Bence
  2015. március 04.

  Tuzson Bence

  A mai nappal elindult a kártalanítási folyamat a Buda-Cash botránnyal kapcsolatban, a betétbiztosítási alap kártalanítja az embereket 30 millió forintig, a 120 ezer károsultnak ezzel kapcsolatban semmi teendőjük nincs - ezt Tuzson Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakciószóvivője az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: 2004-ig volt egy szabályozás, ami 2 éves ellenőrzési kötelezettséget írt elő ezeknél a pénzintézeteknél, 2009-ben a szocialista kormányzat ezt 5 évre hosszabbította.

 • Bodnár Zoltán
  2015. március 04.

  Bodnár Zoltán

  Az MNB nem tár fel egy nap alatt semmilyen visszaélést, a Buda-Cashnél sem ez történt - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikai főtanácsadója szerint nagy zavar van a fejekben, nehéz munka, amikor a főnök hülyeségét kell megmagyarázni.

 • Vadai Ágnes
  2015. március 04.

  Vadai Ágnes

  Erősen szépészeti kijelentés, hogy Göbölös László felmondott, a belügyminiszter állította fel az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját - ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint Göbölös László már a hivatalba lépésekor sem volt alkalmas erre a posztra, a politikai megbízhatósága miatt nevezték ki.

 • Urbán Zsolt
  2015. március 04.

  Urbán Zsolt

  Hivatalos tervezet és egyeztetés sincs a reklámadóval kapcsolatban, most az kommunikálja a kormányzat, hogy meg kell védeni a kicsiket, de ettől nem lettünk sokkal okosabbak - ezt Urbán Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Reklámszövetség elnöke szerint az, hogy Brüsszel a reklámadó tényével kapcsolatban nem emel kifogást, még nem jelenti azt, hogy az jó lenne.

 • Mirkóczki Ádám
  2015. március 04.

  Mirkóczki Ádám

  Ez egy duplán sajnálatos eset, mert nem tudtunk megakadályozni egy kétharmados törvényt, másrészt azért is, mert ilyen fenyegetések előfordulhatnak Magyarországon - ezt Mirkóczki Ádám mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy jobbikos képviselőtársa nem volt ott a Parlamentben kedden, nem tudott szavazni, mert állítása szerint őt és családját is megfenyegette a helyi "cigánymaffia". A Jobbik szóvivője szerint a politikusoknak különösen nagy a felelősségük, kötelezi őket az, hogy nemcsak a családjaikról gondoskodnak, hanem az ország sorsáról is, Apáti Istvánnak éppen ezért ott kellett volna lennie a szavazáson.

 • Üveges Gábor
  2015. március 03.

  Üveges Gábor

  A tavalyi pénz feléből kell valahogy tartani az ellátás színvonalát, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Üveges Gábor. Egy átrendezés után a segélyezés az eddigi 20 százalék helyett most 100 százalék kiadás az önkormányzatnak, tette hozzá Hernádszentandrás polgármestere. Tegnaptól teljesen átalakult a segélyezési rendszer. Több segély megszűnt, átnevezték, vagy átalakult, ráadásul igényelni is két helyen kell attól függően, ki milyen támogatást szeretne.

 • Papp András
  2015. március 03.

  Papp András

  Heten vagyunk a családban, akik beállhatnának a pult mögé, de a 72 éves édesapámtól ezt nem várnám el, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A most alakult Éjjel-nappali üzletek érdekvédelmi szervezetének vezetője azt mondta, egyszerűen nem értik, hogy az éjjel-nappalik miért kerültek be a törvénybe. Két hét múlva bezárhatnak az éjjel-nappali boltok, vagy a tulajdonosok beállnak a pult mögé, de ki az a tulajdonos, aki a hét minden napján meg tudja oldani, hogy ő áll be a pultba dolgozni. A boltosok szerint ez hatalmas érvágás a családi vállalkozások számára. Azt kérik a kormánytól, hadd tartsanak nyitva este 10 után is. Papp kijelentette, a kormány részéről senki nem egyeztetett velük a rendelkezés előtt. Azt remélem, szakmai alapon sikerülhet még egyeztetni a törvényalkotóval, ha nem sikerül, akkor majd az édesapám is beáll a pult mögé, tette hozzá a szervezet vezetője.

 • Németh Péter
  2015. március 03.

  Németh Péter

  Nem tudom, kit nevezünk kicsinek. Ennél a kormánynál nem tudok semmit kiszámítani, kit véd, vagy kit büntet, mondta Németh Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Népszava főszerkesztője szerint ezt a furkósbotot eredetileg az RTL ellen használta a kormány. Az én bajom, hogy ebben semmiféle igazi koncepció nincs, tette hozzá. A kormány 5-10 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje – derült ki Lázár János szavaiból a gazdasági bizottság ülése után. Németh szerint ennél az adónemnél nem a pénzre van szükség, hanem nevelni akar a kormány. Most már viszont másfelé kell harcolni, hiszen az RTL-el van egy megegyezés, viszont a másik oldalon meg van egy médiaháború, tette hozzá.

 • Szél Bernadett
  2015. március 03.

  Szél Bernadett

  Elég otromba konstrukcióról van szó, a miniszterelnök veje hihetetlen összegekhez jut, ráadásul úgy, hogy az üzlettársa részt vesz a pályázatok kiírásában, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nyomozást indított a rendőrség az Orbán Viktor veje társtulajdonában álló cég által gyanús körülmények között elnyert négy közbeszerzés ügyében - erősítette meg az ORFK. A Nemzeti Nyomozó Iroda összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanújával. A feljelentést az LMP tette. Szél azt mondta, örömmel látják, hogy a gazdasági vonalon elindult a nyomozás. A politikus kiemelte, itt az önkormányzatoknak is megkerülhetetlen a felelősségük. A szekszárdi az különösen durva eset, ahol hirtelen ki kellett cserélni a közvilágítást, és valahogy pont Tiborcz István kapta meg a munkát, tette hozzá a politikus. A Paksi szerződés titkosításáról szólva Szél azt mondta, „titokban lehet sokat lopni”.

 • Vajda László
  2015. március 03.

  Vajda László

  Meglepődtünk, hogy nem mehettünk be az épületbe, mondta Vajda László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ORÖ képviselője azt mondta, ma mindenhol zárt ajtókat találtak, olyan volt mintha meg lett volna beszélve. A Híd a munkába program autóbérléseit vizsgálták volna az Országos Roma Önkormányzat képviselői, de nem jutottak be a székházba. 29 millió forintért béreltek autókat, de nem tudni, hogy kik használják a tíz személygépkocsit. A projektmenedzser olyan megjegyzést tett, hogy azért ilyen drága az autóbérlés, mert azokat "cigányok fogják használni", és lehet, a terepmunkán le fogják az autókat "nullázni". Vajda azt mondta, kimentek az autókereskedésbe, de oda sem engedték be őket. Autókat viszont nem láttak a cégnél, tette hozzá Vajda.

 • Büki Zoltán
  2015. március 02.

  Büki Zoltán

  A korábban elsejére hirdetett országos blokádot letiltotta a rendőrség, egy BM rendelettel felülírták az alkotmányt - ezt Büki Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az országos útlezárás főszervezője szerint kétszer is nekifutottak az ügynek, de mindkétszer helyben hagyták a letiltást.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. március 02.

  Ara-Kovács Attila

  Minőségileg új helyzet teremtődött Nyemcov meggyilkolása után - ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció külpolitikai kabinetvezetője szerint mindenképpen Putyin a hibás, mert olyan rendszert hozott létre, amelyben egy ilyen merénylet bármikor előfordulhat.

 • Magyar György
  2015. március 02.

  Magyar György

  Aki bankbetétet helyezett el a DRB Bankcsoport egyik bankjában, annak 30 millió forintig garantálják a kártalanítást, de a brókerház által kezelt pénzek után csak 5,5 millió forintig kártalanít az alap - ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A károsultak egy részének jogi képviselője szerint az, hogy most négy banknak felfüggesztették a működést, az egy technika, hogy megnyíljon az út a kártalanítás előtt.

 • Kónya Péter
  2015. március 02.

  Kónya Péter

  Semmitmondó választ adott a kormány a rendvédelmi dolgozók kérdéseire, az látszik, hogy az új életpályamodell is porhintés, miközben tovább csökkentik a jogaikat a dolgozóknak - ezt Kónya Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A független országgyűlési képviselő szerint 2011-ben a rendvédelmi dolgozók kezdték meg az ellenállást az Orbán-rendszerrel szemben.

 • Hadházy Ákos
  2015. március 02.

  Hadházy Ákos

  Az Országos Roma Önkormányzat 205 millió forintért vásárolta meg a Híd a Munka Világába Program központi épületét, 20 millióért újították fel, ezt azzal indokolták, hogy közel legyen a minisztériumhoz, valamint, hogy méltó környezetben fogadják az ügyfeleket - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint emellett más városokban is hasonló ingatlanvásárlások.

Loading...