Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Amit a nap híreiről tudni kell, közben: 19.55 Híradó.

Kálmán Olga műsora minden hétköznap 19.25-től egy órában. Ismétlés másnap 8.40-kor.

július 29. kedd 00:35

Korábbi adások

 • Ligeti Miklós
  2014. július 28.

  Ligeti Miklós

  Piros pontot kap az ombudsman, mert válaszolt arra a beadványra, amit a Transparency International fogalmazott meg a KEHI eljárásával kapcsolatban – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Ligeti Miklós. A TI jogi igazgatója hozzátette, már annak is örülni kell, hogy véleményt nyilvánított egy állami alkalmazott. A fekete pontok viszont továbbra is járnak, hiszen mint mondta, a kritikán túl megfogalmazhatott volna ajánlásokat is, de ezt nem tette, bár most egy belső kritikát kapott a kormány. Egyelőre azonban úgy ellenőrzik a civileket, hogy sem bírósági kontroll, sem fellebbezési lehetőség nincs.

 • Tamás Gáspár Miklós
  2014. július 28.

  Tamás Gáspár Miklós

  Szombaton Magyarországon hivatalosan megszűnt a demokrácia – ezt mondta Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A filozófus szerint az idei Tusványos rendkívül fontos esemény volt, mert a magyar kormány vezetője – akit a filozófus történelmi alaknak, karizmatikus figurának tart – szakított az eddigi felfogásával, illiberális államot épít, szakítani akar a jóléti állam ideájával, sőt szerinte az emberi jogok is túlhaladottak, és szembefordult a civil társadalommal is. Tamás Gáspár Miklós szerint ez szakítás az „úgynevezett szabad világban” kialakult társadalmi konszenzussal, szakítás a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjével. Szerinte Orbán már nem fogja a hatalmat önként kiadni a kezéből, azt is nyilvánvalóvá tette, hogy választás útján őt nem lehet eltávolítani – vagy itt marad, amíg egészsége engedi, és irányítja az ország sorsát lefelé, vagy hatalmas zűrzavar lesz az országban, tette hozzá. A filozófus szerint a négymillió szegényt lehet szembeállítani azzal a hazugságtengerrel, amivel Orbán, és szolgái elárasztják az országot.

 • Balázs Péter
  2014. július 28.

  Balázs Péter

  Nem az a baj, hogy a reklámot adóztatják, hanem az, ahogyan erről döntöttek – mondta Balázs Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt uniós biztos szerint elképzelhető, hogy a leköszönő biztos éppen most állít össze egy olyan normarendszert, amit aztán érvényesíteni fog az unió. Nem lesz következmény nélküli Orbán Viktor hétvégi beszéde, mondta Balázs Péter. „Biztosan összeráncolták a homlokukat az EU-ban, hogy Oroszország, és Törökország a példa hazánk számára”– tette hozzá. Ezzel a beszéddel folytatódhat az ország elszigetelődése, ami nem mellesleg a befektetőket is elriasztja.

 • Rácz Jenő
  2014. július 28.

  Rácz Jenő

  Az adósság problémáját nem tudta az államosítás megoldani – mondta Rácz Jenő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az egészségügyi államtitkár múlt heti bejelentésére, miszerint az Egészségügyi Alap tizennégymilliárd forintos céltartalékából többlettámogatást kapnak a kórházak. A Kórházszövetség volt elnöke hozzátette, ebből az összegből alig 10-et fordíthatnak a kórházak az adósságrendezésre. Ezzel szerinte nem csökken a kórházak tartozása, hiszen havonta 4-4,5 milliárd forinttal növekszik az adósság. Ezt a pénzt csak lejárt tartozások fedezésére lehet fordítani, tette hozzá Rácz Jenő, és nagyjából két és fél hónapra elég. Az lenne a cél, mondta, hogy az adósság ne termelődjön újra, de ahhoz az kéne, hogy az egészségügy minden hónapban megkapja azt az összeget, amire szüksége van.

 • Merényi Miklós
  2014. július 25.

  Merényi Miklós

  Biztos, hogy nem gondolta végig, aki jelölte – mondta Merényi Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az új olaszországi nagykövet személyéről.

 • Majtényi László
  2014. július 25.

  Majtényi László

  Egy közjogi vizsgán ennek az Alkotmánybíróságnak az egyik fele megbuktatná a másik felét– így kommentálta az AB választási törvényről szóló határozatát Majtényi László.

 • Závecz Tibor
  2014. július 25.

  Závecz Tibor

  A választások után meglepően hamar csökkent a Fidesz támogatottsága- mondta Závecz Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Juhász Péter
  2014. július 25.

  Juhász Péter

  Tarlós az elmúlt négy évben semmit nem tett Budapestért– mondta Juhász Péter Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. július 25.

  Kunhalmi Ágnes

  A Fidesz-kormány idején tanultuk meg azt is, mi az a szénszünet –mondta Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a felsőoktatásban bevezetendő kancellári rendszerről.

 • Fodor Gábor
  2014. július 24.

  Fodor Gábor

  A Fidesz szívből gyűlöli Budapestet, ezért felszámolja azt – ezt mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Alkotmánybíróság hétfői döntésével kapcsolatban. A liberálisok elnöke szerint a gyűlölet oka, hogy a Fidesz nem érti, nem ismeri a fővárost, nem tud mit kezdeni vele. A jelenlegi rendszerben a kerületi polgármesterek a kerületeiket fogják képviselni, a fővárosi érdek képviselete, mint olyan megszűnik.

 • Harangozó Tamás
  2014. július 24.

  Harangozó Tamás

  Közel 100 ember van szolgálatban, nem csak azok a rendőrök, akiket látni lehet –mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Szabadság téri emlékmű őrzéséről. A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint naponta 3-5 millió forintba kerül az éjszaka, titokban felállított emlékmű védelme. A politikus azt mondta, a rendőrség ne a jóérzésű polgárok haragját okkal kiváltó szobrot, hanem az emberek biztonságát és vagyonát védje, mert ez a kötelessége. A kormány „emlékművét" pedig oda vigyék, ahová a hamis ideológiákat hirdető alkotások valók: a Szoborparkba, ahol mindenki megnézheti, aki hajlandó fizetni érte.

 • Csillag István
  2014. július 24.

  Csillag István

  Nem hiszem, hogy jövedelmezhetővé lehet tenni egy olyan bankot, amit előtte hozzáértő tulajdonosok gondoztak, beletették a pénzt, mégis el kell adniuk –mondta Csillag István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az MKB államosításáról. A volt gazdasági miniszter szerint a bajor anyabank az MKB-ba az elmúlt években 1 milliárd eurónyi tőkét fektetett be. A közgazdász azt is hozzátette, hogy egy ilyen banknál azt sem lehet tudni, hogy milyen csontvázak hullanak majd ki a szekrényből, vagyis milyen későbbi terhek keletkeznek, amiket majd az új tulajdonosnak, ebben az esetben az államnak kell kifizetnie. Csillag úgy vélte, az MKB tele van rossz hitelkihelyezésekkel. Szerinte, ami most történik az egy úgynevezett tranzit-államosítás: az állam magához vesz egy vagyont, ami még nem alkalmas arra, hogy átjátssza a haveroknak, jövedelmezővé teszi, majd továbbadja nekik. „Valakinek biztos jó üzlet ez, de nem biztos, hogy az adófizetőknek” – tette hozzá Csillag.

 • Ilan Mor
  2014. július 24.

  Ilan Mor

  Nem szeretném én megmondani, hogy ki a hibás – ezt mondta Ilan Mor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt a hírt kommentálva, hogy óvóhelyként használt ENSZ-iskolát bombázott le az izraeli légierő. A támadásban 15 palesztin meghalt, több mint 200 megsebesült. Izrael budapesti nagykövete a műsorban azt javasolta, hogy a Hamasz is vizsgálódjon, mert, mint mondta, a terroristák iskolákat használnak búvóhelyül, vagy arra, hogy onnan indítsanak rakétákat. Ilan Mor szerint a Hamasz ártatlannak igyekszik feltüntetni magát, miközben pajzsként használják az embereket. A nagykövet hozzátette, egyébként sem lehet egyenlően elbírálni a helyzetet, mint mondta, Izrael egy demokrácia, amely megvédi a polgárait a terroristákkal szemben. Ilan Mor hozzátette: Egy civil áldozat is túl sok. „Mi megpróbálunk nem lőni, ha civileket látunk, de ez sokszor lehetetlen. Az igazság a mi oldalunkon áll, ha leteszik a fegyvert, Izrael sem harcol tovább, a béke, békével lesz honorálva”– tette hozzá a nagykövet.

 • Baráth Etele
  2014. július 23.

  Baráth Etele

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Tarjányi Péter
  2014. július 23.

  Tarjányi Péter

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2014. július 23.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Szigetvári Viktor
  2014. július 23.

  Szigetvári Viktor

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Ceglédi Zoltán
  2014. július 23.

  Ceglédi Zoltán

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Horváth Gábor
  2014. július 22.

  Horváth Gábor

  Ami most történik a mezőgazdaságban az terrortámadás, hullarablás – ezt Horváth Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hegyi Iván
  2014. július 22.

  Hegyi Iván

  A felmérés a többségnek az akadémia elnevezést sem tartja indokoltnak – ezt Hegyi Iván mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Rényi András
  2014. július 22.

  Rényi András

  Elevenek vagyunk, élünk, maradunk, nincs alternatíva – ezt Rényi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Magyar György
  2014. július 22.

  Magyar György

  Az álláspontom nem változott, megkeresések történtek, de nem úgy, ahogy a sajtóban megjelent – ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vadai Ágnes
  2014. július 22.

  Vadai Ágnes

  Az Orbán-kormányban mindig van felelős, úgy hívják Valaki. Valaki begépelt valamit valamikor, csak kicsit korai volt – ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Pápa Levente
  2014. július 22.

  Pápa Levente

  Teszünk egy kísérletet, hátha megtudjuk, mire költi Lázár a 470 milliót – ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tóbiás József
  2014. július 21.

  Tóbiás József

  Láthatósági mellény kell az MSZP-re. - ezt Tóbiás József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pártpolitika nem önmagáról szól. Olyan szervezeti forma kell, amely a lehető legközelebb van a választókhoz, tette hozzá az MSZP szombaton megválasztott elnöke. Én nem arra vállalkoztam, hogy hordozom a bölcsek kövét, hanem arra, hogy az élére állok egy szervezetnek, amely nyitott a különböző kezdeményezésekre, és képes az élükre állni, mondta Tóbiás. Most egy építkezés kezdődik, és egy építkezés a tervezéssel kezdődik, és lassan lépésről lépésre halad. Az első legfontosabb feladat az önkormányzati választásra felkészülni.

 • Pozsár-Szentmiklósy Zoltán
  2014. július 21.

  Pozsár-Szentmiklósy Zoltán

  A rendszer eleve rossz. A kompenzációt jól megoldani nem lehet. – ezt Pozsár-Szentmiklósy Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egy részletszabály kivételével alkotmányosak a Fővárosi Közgyűlés megválasztásának alapvető szabályai. Alaptörvénybe ütközik a kompenzációs listás mandátumszerzés súlyozott számításának módja, ezért a rendelkezést megsemmisítette az Alkotmánybíróság. Az alkotmányjogász szerint az egyenlőtlenség volt a fő gond, ez megmaradt, csak az egyik kompenzációs elemre mondta az AB, hogy az alaptörvény-ellenes. A döntést a testület 8:7 arányban fogadta el. Pozsár szerint nagyon fontosak a különvélemények, hiszen ott vannak leírva, hogy azért maradt még jócskán alkotmányellenes rész a törvényben.

 • Székely Tamás
  2014. július 21.

  Székely Tamás

  Akik nagyobb multinacionális cégeknél dolgoznak, azok sokkal nagyobb biztonságban vannak. -ezt Székely Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VDSZ elnöke szerint ezzel szemben a kkv-k, vagy nem fordítanak kellő figyelmet, vagy elspórolják a munkabiztonság költségeit, így tudnak versenyelőnyhöz jutni a piacon. Székely szerint egyértelmű, hogy mióta a munkavédelmi felügyelet a kormányhivatalok alá került, kevesebb lett az ellenőrzés, több a munkahelyi baleset. A szakszervezet ezért kampányt indít a munkabiztonság javításáért. Nyilvánvaló, hogy ebben a kormányzatnak felelőssége van, de a dolgozón is sok minden múlik, hogy hajlandó-e belemenni, hogy például egy balesetet nem regisztrálnak, hanem háztartási balesetként könyvelik. Ezért kell a kampány, hogy az emberek ismerjék a jogaikat, tette hozzá a szakszervezeti vezető.

 • Popper Gábor
  2014. július 21.

  Popper Gábor

  Ez egy nem normális ország. Itt egy erőből kormányzó hatalom van.- ezt Popper Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tegnap hajnalban állították fel a német megszállás emlékművét a Szabadság téren. Avatóünnepség nem, tüntetés, tojásdobálás viszont volt. Az emlékmű körül kordonok, rohamrendőrök, körülötte mindenütt tiltakozó transzparensek. Radnóti Zoltán rabbi hibát is talált a talapzat héber nyelvű feliratában. Közben Lázár János bejelentette, nem is lesz avatóünnepség. A Liberálisok ügyvivője szerint nem azon vitatkozunk, hogy az emlékmű szép, vagy nem, hanem hogy miért nem lehetett megkérdezni az érintetteket, a hozzátartozókat, hogy számukra is ugyanazt fejezi-e ki az emlékmű, mint a kormány számára. Popper Gábor hozzátette, abbahagyni semmiképpen nem lehet a demonstrációt, valamilyen módon folytatni kell, akkor is ha a napi jelenlét nehezen fenntartható.

 • Rácz András
  2014. július 21.

  Rácz András

  Lehetséges, hogy nem vették komolyan a szakadárok dicsekedését. Nem gondolta senki, hogy rakétát indítanak egy utasszállítóra 10 ezer méter felett. - ezt Rácz András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Oroszország felelőssége, hogy folyamatosan támogatja a szakadárokat, tette hozzá a szakértő, aki szerint a maláj gép lelövése fordulópont az incidens történetében. A tettesek kilétére egyelőre a legfőbb bizonyíték a szakadárok dicsekvése. Ők maguk dicsekedtek egy ilyen rendszer megszerzésével. Rácz szerint az történhetett, hogy a szakadárok megszerezték a fegyvert, be tudták fogni a célt, de nem tudták azonosítani azt. Rácz szerint Oroszország bármeddig ködösíthet. Moszkva valószínűleg legvégső esetben a szakadárokra tolja a felelősséget.

 • Bogdán László
  2014. július 18.

  Bogdán László

  Viselkedési zavarok vannak a cigány társadalomban, de nem az a módszer ennek kezelésére, hogy hülyének néznek minket - ezt Bogdán László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Cserdi polgármestere szerint, akik a társadalom perifériáján vannak, mint a cigányok, azokat jobban kell segíteni.

 • Sik Endre
  2014. július 18.

  Sik Endre

  1992 óta mérjük a magyarok idegenellenességét, azt lehet mondani, hogy ez egy változatlan jelenség - erről Sik Endre beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója szerint 2012 és 2014 között valamennyit nőtt az idegenellenesség, mert több olyan hatás érte a magyarokat, amelyek megemelték az idegenellenesség általános szintjét.

 • Kiss Ambrus
  2014. július 18.

  Kiss Ambrus

  Miközben a társadalom öregszik, egyre több a 60 év feletti, egyre inkább csökken azoknak a száma, akik valamilyen időskori juttatást kapnak az államtól - ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint, míg 2008-ban 3 millió felett volt azok száma, akik kaptak valamilyen ellátást az államtól, 2014-re ez a szám 9 százalékkal csökkent, holott nőtt a nyugdíjas korúak száma.

 • Árok Kornél
  2014. július 18.

  Árok Kornél

  Tűzoltásra van szükség a fővárosban, tűzoltó kell Budapestnek - ezt Árok Kornél mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy ő lett a Szociáldemokraták főpolgármester-jelöltje. A volt tűzoltó szerint a szocdemek jól döntöttek, hogy külön vágnak neki az önkormányzati választásoknak, mert megint akadozni látszik az ellenzéki összefogás.

 • Tálas Péter
  2014. július 18.

  Tálas Péter

  A maláj gép lelövésének egy fontos jelzése van: az egész ukrajnai konfliktust eddig Európa dzsungelharcként kezelte, de most egy világos jelzést kapott, hogy ott háború van, amibe most belekeveredtek azok is, akiknek az állampolgárai életüket vesztették - ezt Tálas Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint azt teljesen ki lehet zárni, hogy direkt, politikai célból lőtték le a maláj utasszállítót.

 • Pásztor Albert
  2014. július 17.

  Pásztor Albert

  Voltak joggal vitatható kijelentéseim 2009-ben, amik általánosításra voltak alkalmasak, de javarészt azok is helytállóak voltak - ezt Pásztor Albert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A miskolci független polgármesterjelölt szerint rosszul fogalmazott és megbánta, amit mondott.

 • Juhász Péter
  2014. július 17.

  Juhász Péter

  Nem táncoltunk ki Pásztor Albert mögül, a volt rendőrkapitány sosem volt az Együtt-Pm jelöltje, a helyi szervezet tett egy javaslatot, hogy támogassuk, de ezt az elnökség leszavazta - ezt Juhász Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint lehet, hogy a párt helyi aktivistái közül sokan támogatnák Pásztor polgármester-jelöltségét, de az elnökség nem, demokráciában ez így működik.

 • Ilan Mor
  2014. július 17.

  Ilan Mor

  Nincs értelme tűzszünetről beszélni, amikor a Hamasz folyamatosan megszegi azt, ma az ötórás humanitárius tűzszünet lejárta előtt 60 rakétát lőttek ki Izrael felé - ezt Ilan Mor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az izraeli nagykövet szerint hosszú távon kell elérni, hogy a Hamasz ne lőhessen rakétákat Izrael irányába.

 • Várhegyi Éva
  2014. július 17.

  Várhegyi Éva

  Hiába mondja, Varga Mihály, hogy sem a családokat, sem a lakosságot, sem a vállalkozókat, sem az önkormányzatokat nem érintik a megszorító intézkedések, végső soron az ő zsebükből húzzák ki a pénzt - erről Várhegyi Éva beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint ez a 110 milliárdos költségvetési kiigazítás nem túl nagy tétel, de e mögött nagy mozgások vannak.

 • Sterr Attila
  2014. július 17.

  Sterr Attila

  Petro Porosenko ukrán elnök nyomatékosan terrorcselekménynek minősítette a maláj gép lelövését az ukrán - orosz határ közelében - ezt Sterr Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ATV ukrajnai tudósítója szerint az ukrán elnök részvétet nyilvánított a holland miniszterelnöknek, hiszen a gép Amszterdamból indult és Kuala Lumpurba tartott.

 • Gőgös Zoltán
  2014. július 16.

  Gőgös Zoltán

  Senkinek nem jó, ha egy ágazaton belül csökkentik a jövedelem kiegészítéseiket - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a kormány megvonná a támogatást az 1200 hektárnál nagyobb területeken gazdálkodóktól. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint azért rossz a kabinet terve, mert nem veszik figyelembe a bérköltségeket, így is, úgyis elvonják a támogatást.

 • Tarjányi Péter
  2014. július 16.

  Tarjányi Péter

  Komoly bizalom és biztonsági válság van a szövetségesi rendszerben Európa és az Egyesült Államok között - ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a német kémbotránnyal kapcsolatban. A rendőrségi szakértő szerint az Egyesült Államok totális hírszerzést folytat a szövetségesei irányába is, ezekkel az információkkal pedig beavatkozik bizonyos folyamatokba is.

 • Pápa Levente
  2014. július 16.

  Pápa Levente

  El kell fogadni, hogy a piaci munkahelyteremtés nem oldja meg a közmunkások helyzetét - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM gazdaságpolitikusa szerint a közmunkások többsége alacsony képzettségű, nincsenek olyan képességeik, amelyek kellenek a piacon.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2014. július 16.

  Gy. Németh Erzsébet

  Érthetetlen, hogy miért nem lépett a fideszes városvezetés a 3-as metró felújításának ügyében, hiszen ebben a ciklusban lehetőség lett volna az uniótól forrást szerezni a kohéziós alapból - ezt Gy. Németh Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője szerint lépni kell ebben az ügyben, mert még nincs előkészítve semmi, pedig legalább két évet kell erre is szánni, ez egy komoly, feszített beruházás.

 • Bodnár Zoltán
  2014. július 16.

  Bodnár Zoltán

  Nincs értelme utólag megadóztatni az útépítőket, a jogállamiság elveivel ez teljesen ellentétes és semmivel sem igazolható - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdasági főtanácsadója szerint a visszamenőleges adóztatást a kormány a saját alaptörvényével sem tudja megmagyarázni.

 • Bíró Endre
  2014. július 15.

  Bíró Endre

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Karácsony Gergely
  2014. július 15.

  Karácsony Gergely

  Lehet mondani, hogy mi a saját politikai bizonyítványunkat akarjuk menteni azzal, hogy kritizáljuk a választási rendszert, de az EBESZ az összes olyan kritikát elmondta, amit mi is - ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint a kormányt nem köti semmi, a demokratikus elkötelezettség meg már régen nem.

 • Heisler András
  2014. július 15.

  Heisler András

  A Schwezoff-ügy kirobbanása óta nagyon sokat romlott a Mazsihisz megítélése, nem tudom, hogy mikor fogjuk ezt kiheverni - ezt Heisler András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Mazsihisz elnöke szerint Schwezoff Dávidnak le kell mondania, mert a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetőjének feddhetetlen személynek kell lennie.

 • Schmuck Andor
  2014. július 15.

  Schmuck Andor

  Elképzelhető, hogy Árok Kornél lesz a szociáldemokraták főpolgármester-jelöltje, de az is lehet, hogy én vagy éppen valaki más - ezt Schmuck Andor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szociáldemokraták elnöke szerint a legnagyobb baj, hogy a baloldalon megint az a fontos, hogy kit jelöljenek főpolgármesternek, nem pedig az, hogy milyen programmal és miért.

 • Ara-Kovács Attila
  2014. július 15.

  Ara-Kovács Attila

  Jean-Claude Juncker azt ígérte, hogy az EU a jövőben sem hagyja szó nélkül, ha egy uniós tagállamban sérül a demokrácia, a jogállamiság vagy a médiaszabadság, egy ilyen kijelentésnek pedig komoly akusztikája van Magyarországon - ezt Ara-Kovács Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció külpolitikai kabinetvezetője szerint az, hogy az Európai Bizottság új elnöke kiemelten akar foglalkozni olyan államokkal, ahol a jogállamiság alapjai megrendültek, elsősorban ránk vonatkozik.

 • Dénes Tamás
  2014. július 15.

  Dénes Tamás

  A fizetős orvosválasztás csak az egyik eleme a hálapénz mentes egészségügynek, de ez bérrendezés nélkül nem fog menni - ezt Dénes Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint egy patológusnak a saját orvos választás nem jelent megoldást az egzisztenciális problémákra.

 • Gulyás Márton
  2014. július 14.

  Gulyás Márton

  Provokálni mentem a Demokratikus Koalíció hétvégi tüntetésére - ezt Gulyás Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Humán Platform elnöke szerint nem az a fontos, hogy őt milyen ütések érték a demonstráción, hanem az, hogy a DK szimpatizánsok darabokra tépték a transzparenst, amivel érkezett, amelyen az állt, hogy "cigányozás helyett baloldali megoldás".

 • Gréczy Zsolt
  2014. július 14.

  Gréczy Zsolt

  Gulyás Márton szétverte a Demokratikus Koalíció hétvégi tüntetését, mert senki sem arról beszél, ami a rendezvényen történt, hanem arról, hogy őt ott inzultus érte, amit most is nagyon sajnálunk - ezt Gréczy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Gulyás Márton máshogy is kifejezhette volna a nemtetszését, nem kellett volna befúrnia magát a tömegbe, ahol a tömegpszichózis miatt elcsattant egy-két pofon.

 • Pálfi György
  2014. július 14.

  Pálfi György

  A fesztivál előtt itthon is voltak próbavetítések, de azok nem sikerültek annyira jól, Karlovy Varyban viszont a közönség együtt élt a Szabadeséssel, nevettek a gesztusokon, érezni lehetett a tapsból, hogy jól fogadták a filmet - ezt Pálfi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután díjat nyert alkotásával a Karlovy Vary filmfesztiválon. A rendező elmondta: arra voltak kíváncsiak, hogy szétzúzhatják-e a hagyományos filmek felépítését úgy, hogy az a közönség számára is élvezhető legyen.

 • Lendvai Ildikó
  2014. július 14.

  Lendvai Ildikó

  A baloldal vagy békából királyfivá változik és mindenki számára vonzó lesz, vagy szép lassan a süllyesztőbe kerülünk - ezt Lendvai Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP programtanácsának elnöke szerint éppen ezért hívták életre a Deák Kört a párton belül.

 • Szigetvári Viktor
  2014. július 11.

  Szigetvári Viktor

  Nem hiszem, hogy tudnánk támogatni. Sipos úr ügye fontos, de még nem hoztunk formális döntést a fővárosi jelöltekről. – ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Gyurkó Szilvia
  2014. július 11.

  Gyurkó Szilvia

  Nagyon keveset lehet tudni a gyerekekkel szemben elkövetett szexuális erőszakról, de a felnőttekkel szemben elkövetett erőszakról sem sokkal többet. – ezt Gyurkó Szilvia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Unicef gyerekjogi igazgatója szerint minden ötödik gyereket ér valamilyen fajta szexuális erőszak, csak ritkán tudódik ki, mert a gyerek magát hibáztatja, szégyent és bűntudatot érez, ezért csak nagyon ritkán mondja el, mi történt vele. Gyurkó szerint a legfontosabb, hogy halljuk meg, mit mond a gyerek, és ne gondoljuk, hogy az iskola, vagy bármilyen rendszer érdeke előrébb való a gyerekénél. A szakember szerint azért is fontos figyelni, mert sokszor a gyerek sem tudja mi történt vele, számára is a környezet reakciójából derül ki.

 • Majtényi László
  2014. július 11.

  Majtényi László

  Egy sor alkotmányos probléma van. – ezt Majtényi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szanyi Tibor
  2014. július 11.

  Szanyi Tibor

  Az EU-ban sajnos a lakosság egy negyede éhezik, vagy rosszul táplált, főleg a keleti végeken. – ezt Szanyi Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kiss Álmos Péter
  2014. július 11.

  Kiss Álmos Péter

  A cél, a Hamasz infrastruktúráját visszabontani, lerombolni, hogy ne tudja folytatni, vagy hosszú ideig újrakezdeni a rakétázást. – ezt Kiss Álmos Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ehhez viszont Izrael kénytelen lesz bevonulni szárazföldi csapatokkal a Gázai övezetbe, tete hozá a biztonságpolitikai szakértő. Szerinte a műveletekhez nagyon jó felderítési potenciállal kell rendelkezni, hogy sebészi pontossággal tudják a célpontokat megsemmisíteni. Kiss szerint bár a Hamasz nagyon magas szintre fejlesztette azt, hogy a lakosságot hogyan tudja használni, az élő pajzsok, kordonok, nem akadályozatják meg a támadásokat. A szakértő szerint most az a fontos hogy készenlétben kell lenni, nem szabad félvállról venni a veszélyt, de az most közel sem akkora, mint az intifáda idején volt.

 • Hiszékeny Dezső
  2014. július 10.

  Hiszékeny Dezső

  Nem is kértem, és nem is kaptam 5 millió forintot. –ezt Hiszékeny Dezső mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Sikeres politikusnak tekinthetem magam, fontos területekért feleltem az elmúlt négy évben a 13. kerületben. Tavasszal megválasztottak, úgy érzem, hogy szeretnek az emberek, tette hozzá a szocialista politikus.

 • Szőllősi Gábor
  2014. július 10.

  Szőllősi Gábor

  Népszerű vezetője volt Érpataknak a mostani polgármester, de nem tudott semmit megvalósítani a programjából, és az akciói miatt már kiábrándultak belőle. - ezt Szőllősi Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Eddig az ellenzék megosztotta a szavazatait, de most összefogunk, és leváltjuk, tette hozzá a volt jogvédő. Az Együtt-PM érpataki polgármester-jelöltje szerint szociális hálót kéne kialakítani Érpatakon, olyat amelyben valóban a rászorultság dönt a támogatásokról. Most nem kapunk semmit, mert a polgármester azt mondja, nincsenek rászorulók, tette hozzá Szőllősi, aki szerint a jelenlegi polgármester rendet igért, ehhez képest borzalmas a közbiztonság Érpatakon. Az emberek a boltba nem mernek elmenni, mert addig betörnek, vagy felgyújtják a házukat. Szőllősi szerint az érpataki modell nem működik, nem sikerült rendet teremteni, meg kell kérdezni az ott élőket. Átadtunk egy rendőrőrsöt, kétszer is, de rendőr nincs Érpatakon, tette hozzá a polgármester-jelölt.

 • Bokros Lajos
  2014. július 10.

  Bokros Lajos

  Magyarország nagyon tragikus állapotban van minden téren, ezért a MOMA- nak helye van a politikai palettán. - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem szükséges, hogy csak azok a pártok induljanak, amelyeknek esélyük van a győzelemre, akkor elég lenne egy párt is, akkor az diktatúra is lehetne, tette hozzá. A Modern Magyarországért elnöke elmondta, gőzerővel folyik a jelöltek kiválasztása. A párt előzetesen azt mondta, ahol a „demokratikus ellenzék” jelöltjeinek esélye van nyerni, ott nem állít külön jelöltet. Azért tartják fontosnak, hogy elinduljanak az önkormányzati választásokon, mert „a demokrácia nemzeti szintű újjáépítése a helyi társadalomnál kezdődik”. A kampány-finanszírozásról Bokros azt mondta, nem baj, hogy nem kapnak állami támogatást a kampányhoz. Nem a politikából élünk, hanem a közügyekért politizálunk. Azok az erőforrások, amelyek a rendelkezésünkre állnak, azok elegek lesznek, - kis pénzből is lehet kampányt csinálni, tette hozzá a MOMA elnöke.

 • Schiffer András
  2014. július 10.

  Schiffer András

  A DK politikusainak nincs meggyőződésük. A hatalom, a politikai siker érdekében bármire képesek. - ezt Schiffer András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke keresetlen szavakkal küldte melegebb éghajlatra facebook- oldalán a baloldali ellenzéket. A politikus Eörsi Mátyás Egyenes Beszédben mondott szavain akadt ki, aki tegnap este azt mondta: statisztikailag létezik a roma bűnözés, csak Pásztor Albert ezt nem mondhatta volna rendőrkapitányként. Schiffer szerint az egész okfejtés zavaros és cinikus. Érdekes, hogy mióta ezt a nagyszerű rendőrkapitányt megtalálták, azóta a különböző álbaloldali politikusok, mit meg nem engednek maguknak. Ha megnézzük, amit mondanak, és a kurucinfó bejegyzéseit, akkor nem látszik túl sok különbség, tette hozzá az LMP-s politikus. Szerinte, amiről szó van, az nem kisebbségi kérdés, hanem a nyomor kérdése, amiért nagy mértékben felelős az Eörsi nevével is fémjelzett SZDSZ, illetve az a kudarcos felzárkóztatási politika, ami összeszerelő üzemet csinált az országból, és amiért a Fidesz és az álbaloldal felelős.

 • Eörsi Mátyás
  2014. július 09.

  Eörsi Mátyás

  A műsorvezető Rónai Egon.

 • Szabados Gábor
  2014. július 09.

  Szabados Gábor

  A műsorvezető Rónai Egon.

 • Simonovits András
  2014. július 09.

  Simonovits András

  A műsorvezető Rónai Egon.

 • Gőgös Zoltán
  2014. július 09.

  Gőgös Zoltán

  A műsorvezető Rónai Egon.

 • Juhász Péter
  2014. július 09.

  Juhász Péter

  A műsorvezető Rónai Egon.

 • Gulyás Gergely
  2014. július 08.

  Gulyás Gergely

  Jó a devizahiteleseket segítő törvény, innovatív, jó irányú a megoldás – ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ilan Mor
  2014. július 08.

  Ilan Mor

  A Hamász terrorszervezet veszélyes utat választott, csak ma 100 nagy hatótávolságú rakétát indítottak izraeli települések ellen – ezt Ilan Mor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Fodor Gábor
  2014. július 08.

  Fodor Gábor

  Egy csapdába sétált a Demokratikus Koalíció, azt gondolják, hogy Pásztor Albert népszerű Miskolcon és ezért esélyes a polgármesterségre – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Setét Jenő
  2014. július 08.

  Setét Jenő

  Nem lehet elbagatellizálni Pásztor Albert kijelentéseit – ezt Setét Jenő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ujhelyi István
  2014. július 08.

  Ujhelyi István

  Nem szeretném, ha Magyarország a Skype-nagyszülők és unokák országa lenne, de már a 600 ezret is meghaladta a magyar gazdasági emigránsok száma – ezt Ujhelyi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hiller István
  2014. július 07.

  Hiller István

  A műsorvezető Bánó András.

 • Rácz András
  2014. július 07.

  Rácz András

  A műsorvezető Bánó András.

 • Szentpéteri Nagy Richard
  2014. július 07.

  Szentpéteri Nagy Richard

  A műsorvezető Bánó András.

 • Vadai Ágnes
  2014. július 07.

  Vadai Ágnes

  A műsorvezető Bánó András.

 • Tarlós István
  2014. július 07.

  Tarlós István

  A műsorvezető Bánó András.

 • Fürst György
  2014. július 04.

  Fürst György

  A kormány jogszabállyal elvette tőlünk a piacot, nem együttműködni akarnak, olyan az üzleti struktúra, amibe nem fér el az EME Zrt. - ezt Fürst György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az EME Zrt. igazgatósági elnöke szerint a parkolást az önkormányzatok adják, az ehhez tartozó kényelmi szolgáltatást pedig a világon mindenhol a piac intézi, sehol sem államosítottak.

 • Debreczeni József
  2014. július 04.

  Debreczeni József

  Sok túlzás és csúsztatás volt Pásztor Albert rendőrkapitányként tett kijelentéseivel kapcsolatban, sokan eljutottak a "végső megoldásig" is, de Pásztor mondataiban nincs olyan kijelentés, amire a rasszizmus árnyéka vetülhet - ezt Debreczeni József mondta az Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a volt rendőrkapitány korábbi állításai közül az váltotta ki a legnagyobb felháborodást, amikor azt mondta, a kisebbségi nemzettársakkal nem megy az együttélés.

 • Tóbiás József
  2014. július 04.

  Tóbiás József

  Az elmúlt 12 évben nem a valóságról volt szó a devizahitelekkel kapcsolatban, nem arról beszéltünk, ami a valóság, mégpedig, hogy 2010-ben 185 forint volt a svájci frank, most pedig 256 forint körül van - erről Tóbiás József beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány politikájának köszönhető az óriási árfolyamzuhanás.

 • Krekó Péter
  2014. július 04.

  Krekó Péter

  A Jobbik pártvezetésének szándéka, hogy gyengüljön a párt táborában az antiszemitizmus, mérsékeltebb pártot akarnak, amelyik 2018-ban akár kormányozhatna is - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint az antiszemitizmus a legsúlyosabb stigma az európai színtéren, ezért akarnak megszabadulni ettől.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. július 03.

  Kunhalmi Ágnes

  Tüttő Kata remek várospolitikus, én pártpolitikus vagyok, de a jelenlegi helyzetben az utóbbira nagyobb szüksége van az MSZP-nek - ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az után, hogy megválasztották a budapesti MSZP elnökévé. A politikus elmondta: szoros verseny volt, 53-48 arányban győzött, boldog lenne, ha az ellenzék ősszel ilyen aránnyal tudna nyerni.

 • Kozák Ákos
  2014. július 03.

  Kozák Ákos

  Far nehéz körte a magyar társadalom, ebben is van középosztály, csak egy kicsit lefelé húz - ezt Kozák Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A GFK Hungária Kutatóintézet igazgatója szerint van egy 2 százalékos elit, ami rendben is van, a probléma a 23 százalékos leszakadt réteggel van, akik nem is aktívak a munkaerőpiacon.

 • Imre András
  2014. július 03.

  Imre András

  A bankok többsége perelni fog, ugyanis a pénzintézetek alkotmányos aggályokat fogalmaztak meg a Kúria döntése ellen, és ki kell meríteni a jogorvoslati lehetőségeket, hogy emellett érvelni tudjanak - ezt Imre András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint azonban a devizahiteleseket mentő törvény alapján csekély az esélye annak, hogy megnyerhetnének egy ilyen pert.

 • Horváth András
  2014. július 03.

  Horváth András

  Nem jogsértő, de szokatlan megoldás, hogy egy miniszter rendeljen el felülvizsgálatot egy kiemelt adózóval szemben - ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt dolgozója szerint mivel az RTL kiemelt adózó, ezért a hivatalon belül is kiemelten kezelik, így ha találnak valami visszásságot, az a NAV-ra is rossz fényt vethet.

 • Tordai Bence
  2014. július 03.

  Tordai Bence

  Közgazdaságilag abszurd adónemmel akarják kicsinálni a legnagyobb elérésű, nem kormánycsatornát, erről szól a reklámadó - ezt Tordai Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM gazdaságpolitikusa szerint a reklámszakma az utóbbi években nem szárnyal, éppen ezért hazug a kormánypárt érvelése, hogy az extraprofitot adóztatják meg, itt igazából arról van szó, hogy újra átrendezzék a piacot.

 • Vecsei Miklós
  2014. július 03.

  Vecsei Miklós

  Van gyermekéhezés, nem olyan, mint Afrikában, de bármiféle gyermeknyomor, ami a 21. században, Európában van, az nem magyarázható semmivel - ezt Vecsei Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint a mennyiségi éhezés, 50 ezer, a minőségi éhezés, ami azt jelenti, hogy ugyan van mit enni, de az általában zsíros kenyér, tészta vagy krumpli, az 200 ezer gyermeket érint.

 • Ceglédi Zoltán
  2014. július 02.

  Ceglédi Zoltán

  Kasztingitisz nevű betegség uralkodik a baloldalon, az új választási rendszer ugyan összefogásra kényszeríti az ellenzéket, de ez mégis túlzás - erről Ceglédi Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Republikon Intézet elemzője szerint felsorolni is nehéz az eddig felmerül főpolgármester-jelölteket, ezzel az erővel akár az ő nagymamáját is bevehetnék a lehetséges jelöltek közé.

 • Kiss László
  2014. július 02.

  Kiss László

  Egy világbajnokság mindig egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti, az idei vb-n megszületett a fegyver a spanyol tiki-taka ellen - ezt Kiss László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A futballedző szerint a cserejátékosok szerepe is felértékelődött, egy-egy csere meg tudja fordítani a meccset.

 • Csejtei István
  2014. július 02.

  Csejtei István

  Komoly veszélyt jelent az Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű terrorszervezet, nem kizárható, hogy egész Irakot is elfoglalják - ezt Csejtei István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt líbiai nagykövet szerint morálisan megsemmisült az iraki hadsereg, nem képes az ellenállásra.

 • Szabó Tímea
  2014. július 02.

  Szabó Tímea

  Az a kérdés, mi a túró folyik a Pető Intézet körül, semmit sem lehet látni abból, hogy a mostani átalakítással megoldják a problémákat - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM országgyűlési képviselője szerint a kormány sérült gyerekekkel és felnőttekkel szórakozik, miközben át akarják játszani az ingatlanokat a saját kezükre.

 • Petschnig Mária Zita
  2014. július 02.

  Petschnig Mária Zita

  Semmi más nem izgatja Orbán Viktort, mint az, hogy a túlzott deficiteljárás hatálya alá ne kerüljünk vissza, mert akkor elveszíthetünk uniós forrásokat, a miniszterelnöknek pedig szüksége van a pénzre - ezt Petschnig Mária Zita mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa szerint a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne következzen be.

 • Schmidt Mária
  2014. július 01.

  Schmidt Mária

  Ha nem tudunk a 21. században továbblépni, és mindig úgy osztjuk fel a társadalmat, hogy az áldozatok, meg a tettesek, az nem jó - erről Schmidt Mária mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Terror Háza főigazgatója szerint abszurdum, ha az áldozatok örökre áldozatok maradnak, mert ezzel azokat igazoljuk, akik szét akartak minket választani faji és vallási alapon.

 • Kovács László
  2014. július 01.

  Kovács László

  Jean-Claude Juncker elkötelezett híve az uniós tagállamok minél mélyebb és szorosabb integrációjának, és ez sokkal jobban megfelel Magyarország érdekeinek, mint az, amit Orbán Viktor akar - ezt Kovács László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt uniós biztos szerint az Európai Unió tud helytállni a globális versenyben az Egyesült Államokkal szemben széttagoltan.

 • Mihályi Péter
  2014. július 01.

  Mihályi Péter

  A kormány nem tud, és nem akar foglalkozni a csökkenő államadóssággal, nem tud, és nem akar foglalkozni a gazdasági növekedéssel, egyedül az érdekli, hogy megnyerje a választásokat - ezt Mihályi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint azzal, hogy ismét túlzott deficiteljárás indulhat az ország ellen nem indul újabb fejezet a szabadságharcban, folytatódni fog.

 • Bodoky Tamás
  2014. július 01.

  Bodoky Tamás

  A Norvég Civil Alappal kapcsolatos botrány egy műbalhé, a kormány csak csicskáztatni, csuklóztatni akarja a civilszervezeteket - ezt Bodoky Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az átlátszó,hu főszerkesztője szerint a norvégoktól elnyert támogatásokat szigorúan szabályozzák, pontosan kell dokumentálni a pénzek elköltését, kizárt, hogy bárki csalni tudjon.

 • Pápa Levente
  2014. július 01.

  Pápa Levente

  A médiavállalkozások fizetnek társasági adót, éppen ezért a reklámadó egy diszkriminatív jellegű többletadó - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM gazdaságpolitikusa szerint ezzel az erővel a Közgépre is ki lehetne vetni különadót, mert ott aztán igazi extraprofit van.

 • Veres Mihály
  2014. július 01.

  Veres Mihály

  Ez egy uniós trend, egységes, átlátható fizetési megoldások kellenek, most elsőként a közlekedésben indul el ez - ezt Veres Mihály mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, annak kapcsán, hogy mától állami kézbe került a mobil parkolás. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint a jelenlegi rendszerbe a mobil parkolás és az autópálya használat díjának befizetése került, de később más szolgáltatások is bekerülhetnek a portfólióba.

Loading...