Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

július 29. szerda 19:25

Korábbi adások

 • Gaál Csaba
  2015. július 28.

  Gaál Csaba

  Állatvágóhíd lesz a kerítés azon szakaszain, ahol pengés drótot alkalmaznak, nem kell vadászni, csak összeszedni a sérült állatokat, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gaál Csaba, akinek cége több száz kilométer kerítést épített már a magyar autópályák mentén. A szakember szerint lehetetlenség megépíteni augusztus végéig a kerítést, az eredeti határidő reálisabb. Orbán Viktor tusványosi beszédében jelentette be, hogy augusztus 31- én állni fog a kerítés teljes hosszában.

 • Ligeti Miklós
  2015. július 28.

  Ligeti Miklós

  A jegybanknak nem feladata, hogy közpénzből ekkora összegeket költsön indokolatlanul, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Trancparency International jogi igazgatója. A jegybank eddig összesen csaknem 8,7 milliárd forintért vásárolt műtárgyakat az elmúlt másfél évben – ezt az MNB alelnöke nyilatkozta, amikor újabb nagy értékű képvásárlást jelentett be. A Trancparency International szerint viszont törvénysértő lehet minden ilyen vásárlás, és eddig bár még perre is mentek érte, nem kaptak kielégítő magyarázatot a vásárlásokat lebonyolító alapítvány tevékenységére. Ligeti Miklós elmondta, a hatástanulmányokat sikerült kiperelni a tárcától, de azok sem ajánlanak ekkora költekezést. Itt a jegybank feladatával nem összhangban lévő tevékenységekről van szó, tette hozzá a szakember, ráadásul hatalmas összegekről van szó, és a döntésekben túl nagy szerepe van Matolcsy Györgynek, aki gyakorlatilag nem elszámoltatható. Ligeti szerint az is probléma, hogy még azt sem lehet tudni, hogy ezeknél a vásárlásoknál volt-e közvetítő, és az mekkora jutalékot kapott, hiszen ekkora üzleteknél az is tetemes összeg lehet.

 • Hiller István
  2015. július 28.

  Hiller István

  „Nem egy túl nagy mondás, mondhatott volna csúnyábbat is”- reagált Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Kövér László szavaira. A magyar és az európai baloldal genetikai rendellenességéből fakadó torzult karakteréről beszélt Kövér László. A Házelnök szerint a baloldal korábban a vörös csillaggal, most pedig a kék és szivárványszínű emblémával jelölt gőzmozdony elől el akarja távolítani a nemzetállamokat. Hiller István azt mondta, lehetne erre úgy reagálni, hogy a magyar jobboldal pedig magába forduló, együttműködésre képtelen, ezért időnként lehetetlen helyzetekbe sodorja az országot. De ilyen kijelentésekre nem akar reagálni, tette hozzá a politikus, mert szerinte nem a Fidesz által kijelölt térfélen, és a Fidesz által kijelölt játékot kell játszania. Hiller szerint az nem hozzáállás, hogy az unió igazából nem kell, csak a pénzt adják. Nem reagálni kell, hanem kijelenteni, hogy ki mit akar, tette hozzá a politikus, aki szerint a hasonló kijelentések azt üzenik, hogy ha élesedik a küzdelem, akkor a Fidesz a baloldaltól tart. A felsőoktatás helyzetéről szólva az oktatáspolitikus azt mondta, nem csak kevesebbet diákot vettek fel az intézmények, de kevesebben is jelentkeztek. A különbség 30 százalékos. Hiller szerint az ok a kormány felsőoktatás ellenes politikája, mert szerintük az ország szakmunkásokkal építhető, de ebből szerencsétlenség, bukás, és tragédia lesz.

 • László Róbert
  2015. július 28.

  László Róbert

  Előremutató a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének javaslata, de nem találkozik a kormányzópárt érdekeivel, ezért nem sok esélyt lát arra, hogy megszavazzák, mondta László Róbert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pálffy Ilona tegnap az Egyenes Beszédben azt mondta, kezdeményezi az igazságügyi miniszternél, hogy szűnjön meg a jelenleg érvényben lévő úgynevezett párhuzamossági moratórium. A módosítás célja, hogy több hasonló témájú kérdésben is lehessen egy időben aláírásokat gyűjteni, és abban lehessen a népszavazást tartani, amelyben a leghamarabb összegyűlik a 200 ezer támogató aláírás. Pálffy másik kezdeményezéséről, ami a kérdés jogerőre emelkedéséről szól László Róbert azt mondta, nincs az a jogszabály, amivel meg lehetne oldani ezt a problémát. Más országokban sincs erre jobb szabályozás, tette hozzá a választási szakértő, csak ott általában nincs az a fajta kicsinyes játék, amit Magyarországon játszanak.

 • Török Gábor
  2015. július 27.

  Török Gábor

  „Orbán Viktor a magyar politika Kenesei Krisztiánja: rutinos, nem olyan gyors, de ha leteszi a labdát, akkor oda rúgja, ahova akarja.”- mondta Török Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Most is azt éreztem: Orbán megcsinálta”- tette hozzá a politológus, aki szerint nem múlta felül a miniszterelnök a tavalyi tusványosi szereplését, de nem is ez volt a cél. Azt most is elérte, hogy napirenden tartsa azt a „sztorit”, amit felépített.

 • Szabó Máté Dániel
  2015. július 27.

  Szabó Máté Dániel

  Az eskü egy lelkiismereti kérdés, de azzal hogy az intézmény kötelezővé tette, azzal jogivá vált, mondta Szabó Máté Dániel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egyedülálló eset történt nyár elején az ELTE doktoravatásán. Egy szociálpszichológus nem volt hajlandó felesküdni az Alaptörvényre, ezért nem kapta meg a diplomáját, amelyet korábban a doktori tanács neki ítélt. Most a TASZ-szal közösen, hogy ne legyen kötelező az eskü. A TASZ szakmai igazgatója szerint az esküt csak az intézmény írta elő, ami teljesen törvénytelen. Az intézkedés olyan mértékben korlátozza a lelkiismereti szabadságot, hogy az már az alaptörvénybe is ütközik, tette hozzá a szakember, aki szerint arról van szó, hogy nem akar nyilvánosan hűséget esküdni, hiszen az ő munkája egyébként is arról szól, hogy kritikus legyen. A TASZ szakmai igazgatója elmondta: az egyetem rektorához fordultak, hiszen ő a kompetens az intézmény szabályait illetően, és két dolgot kértek tőle: az egyik, hogy módosítsák a szabályt, a másik, hogy adják ki a diplomát eskü nélkül is.

 • Pálffy Ilona
  2015. július 27.

  Pálffy Ilona

  A törvény azt mondja, hogy egy új népszavazási kérdés előtt akkor szabadul fel az út, ha a kúria döntése jogerőre emelkedik, hangsúlyozta Pálffy Ilona az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A probléma, hogy nem teljesen egyértelmű, hogy mikor emelkedik jogerőre a döntés, tette hozzá a Nemzeti Választási iroda vezetője, aki arra reagált, hogy számos alkalommal vita alakult ki az elmúlt időszakban, arról, hogy egyes népszavazási kérdést ki adott be előbb. 113-ból hat népszavazási kezdeményezést hitelesített jogerősen az új népszavazási törvény 2014. januári életbe lépése óta a Nemzeti Választási Bizottság. A Választási Iroda vezetője szerint az sem tisztázott, hogy csak munkaidőben, vagy azon túl is be lehet adni a kérdést. Ha valaki éjjel odamegy a portára, mondta, és ráírja a beadványra a pontos időt, amikor ott hagyja, akkor azt a jelen állás szerint el kell fogadni. Pálffy Ilona szerint nem igaz, hogy csak azokat a kérdéseket engedi át, amelyek a Fidesznek megfelelnek, hiszen a legutóbbi három beadványból is átment egy.

 • Schiffer András
  2015. július 27.

  Schiffer András

  Hol Orbán Viktor mondja meg, ki a magyar, hol az MSZP, hogy ki a demokrata. Az LMP ebből a játékból inkább kimarad, mondta Schiffer András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP globalizációellenes, ökopárt, minden erőfeszítés, ami arra irányul, hogy beszorítsa valamilyen oldalra irritáló, tette hozzá az LMP társelnöke. Schiffer szerint mialatt megy a bohóckodás, azon, hogy ki a magyar, meg ki a demokrata, azalatt az ország nem halad, tönkremegy. A politikus szerint viszont már javában nőnek fel azok a generációk, amelyek erre a cirkuszra már nem kíváncsiak. Iszonyatos energiát von el, hogy "a saját országunk baloldala által ránk szórt mocskokból valamit külföldön le lehessen mosni" – ezt a Fidesz alelnöke mondta a Bálványosi Szabadegyetemen. Szerinte minden megváltozik, ha lesz nemzeti baloldal. Az LMP társelnöke szerint viszont nem lehet mindent az ellenzékre kenni. Schiffer az ügynöktörvényről szólva azt mondta: kilencedik alkalommal terjeszti be az Országgyűlés elé az állambiztonsági múlt feltárását célzó törvényjavaslatát, szerinte annak elfogadása nélkül nem lehet tiszta lapot nyitni, és továbblépni. Schiffer András hangsúlyozta: ha a Fidesz nemet mond, világossá válik, hogy átveri saját szavazótáborát, szavakban antikommunista, tettekben viszont fedezi a múlt árnyait.

 • Gőgös Zoltán
  2015. július 27.

  Gőgös Zoltán

  Igaz, hogy a Pápai Húsüzem még mindig veszteséget termel, befektetőre van szükség, de nincsenek kifizetetlen számlái, helyt tud állni minden követelésnek, mondta Gőgös Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP szakpolitikusa szerint az eddigi segítség elment a beszállítók felé felhalmozott tartozásokra. Bár a kormány és a pápai önkormányzat 11 milliárddal segített eddig, a pápai húsüzem mégsem állt eddig talpra. Gőgös Zoltán azt mondta a kialakult helyzet oka a kormány gazdaságpolitikája, amely például fedezet nélkül kötelezte a cégeket fizetésemelésekre. A Pápai mellett még három üzemet kellett megsegíteni, Gőgös szerint nem lehet, hogy mindenütt idióták ülnek, és nem tudják rendezni a cég ügyeit, ha van elég pénz, és olyan a piaci környezet. Most ahhoz kellene forrást biztosítani, mondta a politikus, hogy ezek a cégek szerkezetet váltsanak, beruházzanak, anélkül nem megy, ezért kellene a befektető, tette hozzá. Orbán Viktor tusványosi kijelentéséről miszerint a baloldal nem szereti a magyarokat, mert magyarok, a politikus azt mondta, nem méltó sem politikushoz, sem miniszterelnökhöz, ahogy fogalmazott: ”egyszerűen idiótaság”.

 • Siklós Erik
  2015. július 24.

  Siklós Erik

  Soha nem arra koncentrálunk, amire kellene, annak kellene örülni, hogy tavaly elindult egy gondolat, amelynek következtében elindult egy társadalmi párbeszéd, és megszülettek a szükséges döntések arról, hogy megpályázzuk a 2024-es olimpiát, ez egy sikertörténet - ezt Siklós Erik mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke szerint a számháborút el kell kerülni, a MOB kompetenciája addig tart, hogy a rendezési költségeket meghatározza, ez most olyan 600 milliárd forint környékén van.

 • Boros Tamás és Kiszelly Zoltán
  2015. július 24.

  Boros Tamás és Kiszelly Zoltán

  A menekültstátuszért folyamodók számra radikálisan megnőtt, de a mindenkori magyar kormányok eddig sem voltak túlságosan befogadóak, a menedékkérők 9 százalékának adott ilyen státuszt - ezt Boros Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Solutions stratégiai igazgatója szerint azzal, hogy a kormány egy menekültet sem fogad be, szembemegy a saját üzenetével is, hogy csak a gazdasági bevándorlókat nem látjuk szívesen.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2015. július 24.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Ironikus és kemény közleményt fogalmaztak meg az amerikaiak Vida Ildikó lemondásával kapcsolatban - ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint érdekes a NAV elnök lemondása, a miniszterelnök már hónapok tud róla, mégsem engedte el. A politikus elmondta: lehetséges, hogy azért marasztalta Vidát a kormányfő, mert Orbán Viktor nem szeret vereséget szenvedni, és szerette volna házon belül elintézni az ügyet.

 • Mitykó Zsolt
  2015. július 24.

  Mitykó Zsolt

  A mezőhegyesiek elvárják, hogy a politikusok foglalkozzanak a településsel, hiszen a nagypolitika az alapítás óta figyelemmel kíséri az ott folyó munkát - ezt Mitykó Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mezőhegyes polgármestere hangsúlyozta: 1784-ben, amikor megalkották a ménesintézetet, a katonai lovak tenyésztése volt a legfontosabb feladata, a kiegyezés után elkezdődött a ménes modernizálása, és 2004-ig a rendszerektől és államformáktól függetlenül folytatódott is a virágzás, most azonban ez megváltozott, a legújabb földpályázaton már fel is parcellázták az eddig egységes ménest.

 • Sárneczky Krisztián
  2015. július 23.

  Sárneczky Krisztián

  A Kepler távcső által felfedezett Föld 2.0 esetében az a nagyon fontos, hogy olyan távolságra van a saját napjától, mint a miénk - ezt Sárneczky Krisztián mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MTA Csillagászati Kutatóközpont munkatársa szerint a Kepler 452b csillaga is nagyon hasonlít a mi napunkra, és maga a bolygó is a Földre, ugyan kicsit nagyobb, mint a miénk, de egy év is nagyjából addig tart, mint nálunk.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. július 23.

  Kunhalmi Ágnes

  Az egész tankönyvellátó rendszer nem működik, káosz van az egész közoktatásban - ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az nem normális, hogy a gyerekek előbb kapnak félévi bizonyítványt, minthogy megkapnák a könyveket.

 • Lattmann Tamás
  2015. július 23.

  Lattmann Tamás

  Nem minden menekült illegális bevándorló, a kormányzat értelmezésében az az illegális bevándorló, aki nem szabályosan érkezik az országba, a migrációs eljárás szempontjából viszont nincs jelentősége - ezt Lattmann Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nemzetközi jogász szerint a nemzetközi egyezmények alapján azért nem is érhet egy menekültet sem hátrány, mert éppen nincsen semmilyen hivatalos papírja.

 • Tóth Zoltán
  2015. július 23.

  Tóth Zoltán

  Ma már ott tartunk, hogy csak azokból a kérdésekből lehet normális népszavazási indítványt beadni, amit a Fidesz is támogat, ha ezzel ellentétes kérdést akar valaki benyújtani, akkor a Nemzeti Választási Bizottság el fogja lehetetleníteni - ezt Tóth Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A választási szakértő szerint azoknál a kérdéseknél, amelyeket átengedett az NVB, az indítványozóknak ügyelniük kell arra, hogy legalább 30 százalékkal több aláírást gyűjtsenek, mint szükséges, hogy mindenképpen sikeres legyen a kezdeményezés.

 • Horváth András
  2015. július 23.

  Horváth András

  Nem azért megy el a dolgozók többsége a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, mert nincs megelégedve a fizetésével, ez a munkaerő elvándorlás 2007-ben kezdődött, és azóta is tart - ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az adóhivatal volt dolgozója szerint 2007-ig stabil volt az adóhivatal, az akkori személycserék miatt viszont elindult egy fluktuáció, Vida Ildikó megörökölte ezt a helyzetet, de semmit sem tett ennek megváltoztatására.

 • Kéri László
  2015. július 22.

  Kéri László

  A bevándorló kérdés folyamatos napirenden tartása egy kommunikáció hadjárat a Fidesz részéről - erről Kéri László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint hihetetlenül tudatosan felépített ez a kommunikáció, remekül adagolták, volt benne álságos nemzeti konzultáció és tudatos néphergelés is.

 • Karácsony Gergely
  2015. július 22.

  Karácsony Gergely

  A rendszerbontó népszavazás sikere azon múlik, hogy mennyire tud mögé felsorakozni a magyar civil szféra, és az ellenzéki pártok - ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM társelnöke szerint sokan szeretnek politizálni, sokan tennének is szívesen valamit, erre jó alkalom ez a népszavazási kezdeményezés, mert így mozgósíthatják magukat az aktív emberek.

 • Ujhelyi István
  2015. július 22.

  Ujhelyi István

  Várható volt, hogy Magyarország nem fogad be egyetlen menekültet, de ez katasztrofális az ország szempontjából - ezt Ujhelyi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP Európai Parlamenti képviselője szerint, ha Magyarország ebben a nehéz helyzetben felmondja a szolidaritást a közös megoldás keresésében, akkor érje bármilyen katasztrófa az országot, majd nekünk sem fog segíteni a többi tagország.

 • Szél Bernadett
  2015. július 22.

  Szél Bernadett

  Egyre mélyebbre ásnak az oknyomozó újságírók Kiss Szilárd ügyében, és egyre inkább az látszik, hogy a politika és a bűnözés összeér - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint nem csoda, hogy a fideszesek azonnal elszaladnak, ha szóba kerül, hogy meg kellene hallgatni valakit ez ügyben a nemzetbiztonsági bizottságban.

 • Tarjányi Péter
  2015. július 21.

  Tarjányi Péter

  Az, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt beszámol egy miniszter a titkosszolgálatok munkájáról, az rendben van, az más kérdés, hogy mi kerül ki innen, az elmúlt években ezzel nem volt probléma, de most az ukrán szervek gyorsan jelezték, hogy valami baj van, be is kérették a magyar nagykövetet, hogy megtudják, milyen műveletek zajlanak Ukrajna területén - erről Tarjányi Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint ez egy komoly fiaskó magyar szempontból.

 • Sipos Jenő
  2015. július 21.

  Sipos Jenő

  Mindent megtettünk azért, hogy megtarthassuk Dárdai Pált szövetségi kapitányként, de el kellett fogadnunk a Hertha döntését, hogy nem engedik tovább két munkát vállalni a vezetőedzőt - ezt Sipos Jenő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője szerint jogilag és szakmailag nem indokolta semmi ezt a döntést, de tekintve, hogy szeptember 4-én már Románia ellen játszik a válogatott, nem lehetett habozni, ezért azonnal kinevezték Bernd Storckot Dárdai helyére.

 • Helik Ferenc
  2015. július 21.

  Helik Ferenc

  Bizonyos kereskedők azzal foglalkoztak, hogy nagy mennyiségben vásároltak meg úgynevezett selejt lovakat, hogy azokat levágják, ezek kevesebbe kerülnek, mint egy egészséges marha, így próbálnak hasznot húzni - erről Helik Ferenc beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője szerint a lóhússal alapvetően nincs baj, ha szabályosan vágják le, megvizsgálják az állatot, Olaszországban például nagy kultúrája van a lóhús fogyasztásának.

 • Litresits András
  2015. július 21.

  Litresits András

  Kellemetlen meglepetés volt, hogy tegnap kizártak a döntéshozatalból a Nemzeti Választási Bizottság ülésén, ahol egyébként az a döntés született, hogy a népszavazási beadványok szempontjából az a döntő, hogy ki lép be először az intézmény ajtaján - ezt Litresits András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az NVB MSZP-s delegáltja kijelentette: azért furcsa a tegnapi döntés, mert annak a beadványnak a benyújtója, akit végül elsőnek nevezett meg az NVB, az a portaszolgálat elmondása szerint 16:15-kor lépett be az épületbe, ekkor az általam bevitt kérdést már érkeztették is.

 • Palkovics László
  2015. július 21.

  Palkovics László

  A felsőoktatási átszervezés alapelve pontosan tudott, a megvalósítás még hátra van, most tárgyalunk az intézményekkel, augusztus végéig szeretnénk ezt lezárni, utána kezdődhet a munka - ezt Palkovics László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A felsőoktatási államtitkár szerint vannak olyan karok, amelyek például külön intézményként folytatnák tovább, ilyen például az Orvostudományi Egyetemen az állatorvosi kar, azt kell megítélni, hogy szükség van-e különálló Állatorvosi Egyetemre Magyarországon.

 • Dávid Ferenc
  2015. július 20.

  Dávid Ferenc

  Ami ma történt a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéssekkel az a kutyakomédia kategóriájába tartozik, ezzel gyakorlatilag az emberek népszavazáshoz való joga sérül - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint ezt a dolgot el akarják húzni, el akarják "taknyolni", pedig az emberek 70 százaléka utálja a vasárnapi zárva tartást.

 • Répássy Róbert
  2015. július 20.

  Répássy Róbert

  Egy régi intézmény a magyar büntetőjogban a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés, az utóbbi években kezdték támadni az európai intézmények ezt a büntetési nemet - ezt Répássy Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az igazságügyi államtitkár szerint az Európai Parlamentben is bírálták, a Velencei Bizottság is szót emelt ellene, valamint a strasbourgi bíróság is megtalálta a szabályozást, szerintük ez összeegyeztethetetlen az emberi jogokkal, mert nem ad esélyt az elítélteknek a szabadulásra.

 • Lukács Zoltán
  2015. július 20.

  Lukács Zoltán

  Eddig azon vitatkozott velünk a Nemzeti Választási Bizottság, hogy mikor jelent meg a Kúria határozata, és ahhoz képest mikor adtuk be a kérdésünket, most kiderült, hogy ebben a kérdésben nekünk volt igazunk, de gyorsan kitaláltak valamit, hogy ne a mi beadványunkat kelljen tárgyalni - ezt Lukács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnök-helyettese szerint az NVB most azt találta ki, hogy Litresits András előtt két perccel valaki belépett az épületbe, így az általa benyújtott kérdést kell tárgyalni, ezentúl gyakorlatilag az érkezési sorrend számít a népszavazási kérdések benyújtásánál.

 • Gyurcsány Ferenc
  2015. július 20.

  Gyurcsány Ferenc

  Nem tudom, miért titkolta a kormány Vida Ildikó lemondását, el nem tudom képzelni azt a gyakorlatot, amikor egy miniszterelnöki hivatal nem oszt meg egy ilyen információt az emberekkel - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció szerint valószínűleg attól féltek, hogy nem tudják kommunikálni ezt az ügyet, attól tartottak, hogy a sajtóban ez az ügy úgy jelenik meg, mint a közigazgatás simicskátalanítása, de az is lehet, hogy nem találtak megfelelő utódot, mert már nem bíznak senkiben.

 • Schobert Norbert
  2015. július 17.

  Schobert Norbert

  Azok számára, akik világszinten irányítják az élelmiszeripart, és a gyógyszeripart, azoknak olyanok vagyunk, mint a sertések az ólban, akiket minél gyorsabban fel kell hizlalni, és aztán minél hamarabb levágni, mert aztán már csak pénzbe kerülnek,- mondta Schorbert Norbert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Böröcz László
  2015. július 17.

  Böröcz László

  Azzal, hogy önkéntesek segítik a szerencsétlen rászoruló embereket, azzal semmi gond nincs – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Böröcz László arról, hogy az MSZP megnyitotta a szákházát a menekülteken segítő civileknek. A Fidelitas elnöke szerint azzal van a baj, hogy mindig ugyanazok vannak ott, például a Magyar Helsinki Bizottság. „Örömmel halljuk, hogy az MSZP és csatlósai, az álcivilek végre beismerték, ugyanazon tőről fakadnak: a civilek a pártszékházban dolgoznak.”- ezt írta közleményében a Fidelitas. Szerintük „ügyes húzás az eladósodott MSZP-től, hogy Soros György és civiljei kedvében szeretne járni, hátha az ügyeskedő pénzember kiperkálja a szocik milliárdos adósságát.”

 • Vadai Ágnes
  2015. július 17.

  Vadai Ágnes

  Végtelenül színvonaltalan diskurzus folyik a bevándorlás kérdéséről, mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK alelnöke szerint neki, mint politikusnak mindenképpen feladata megpróbálni más mederbe terelni a beszélgetést. A politikus kiemelte, egyébként sem egyedül Magyarország problémája a bevándorlás, nem is lehet egyedül megoldani. Szerinte mindenképpen az európai közösséggel együtt kell megoldást találni. Vadai szerint ma Magyarország arról szól, hogy kit kell gyűlölni, a kerítés nem fog senkit kizárni, inkább bennünket fog bezárni, tette hozzá. A kormány új plakátkampányáról Vadai azt mondta, ez a politikai cinizmus „ne továbbja”. 3200 milliárd magán-nyugdíjpénztári vagyon eltűnése, 250 milliárd a Quaestor-botrány miatt, várólisták, tönkretett egészségügy, tönkretett iskolarendszer, több száz ezer magyar külföldön, ha ez az Orbáni reform, mondta a politikus, akkor a tatárjárás nem okozott ekkora kárt.

 • Huth Gergely és Papp Réka Kinga
  2015. július 17.

  Huth Gergely és Papp Réka Kinga

  Mindenképpen volt értelme a „kerítés-próbának”, mert 150 méter már legalább elkészült belőle, mondta Huth Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pesti Srácok szerkesztője szerint minden nemzet maga dönti el, hogyan védi meg a határait. Kiss Réka Kinga szerint viszont a kerítésnek csak szimbolikus értéke van: egyébként embertelen, nem hatékony, ostoba megoldás. Az újságíró aktivista szerint maga az a fajta „migránsozás” is szégyenletes, ami Magyarországon folyik: olyan mintha valami kórokozókról beszélnénk. A Btk. módosításáról szólva, ami szerint a jövőben az illegális határátlépés nem szabálysértés, hanem bűncselekmény volna, Huth azt mondta szükséges lépés, hogy a problémát kezelni lehessen. Kiss Réka Kinga viszont azt mondta, szánalmas az egész hozzáállás, ahogy Angela Merkel vigasztalni próbálja a kis pakisztáni lányt, egy sütivel. Nem csoda, hogy zavarban volt, „Margaret Theatcher biztosan megoldotta volna a dolgot”- fogalmazott az újságíró. „A kormány gumicsontját rágjátok!” - mondta Huth Gergely, arra a hírre reagálva, hogy új táborokat létesít a kormány kevésbé lakott területeken. Szerinte ennyi embert csak sátrakban lehet elhelyezni, és mindenütt a világon igyekeznek ezeket a táborokat kevésbé lakott területeken felépíteni. Kövér László Pesti Srácokban megjelent interjújára reagálva azt mondta, szerinte is vannak olyan beépített emberek, ahogy a házelnök fogalmazott „ágensek”, akik külföldi irányítással megpróbálják befolyásolni az adott ország folyamatait. Kiss Réka Kinga szerint viszont ez csak összeesküvés-elmélet, de ha vannak kettős ügynökök, akkor azok a Fidesz soraiban ülnek.

 • Harangozó Tamás
  2015. július 16.

  Harangozó Tamás

  „Ott voltam Mórahalmon ezen a nemzeti bohóckodáson, röhejes volt” - ezt mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról, hogy elkészült Mórahalmon az ideiglenes határzár próba-szakasza. A szocialista politikus azt mondta, azt sem érti, hogyan különített el a kormány erre a célra 6 és fél milliárd forintot, ha még azt sem tudják, milyen típusú kerítést akarnak építeni. Szerinte ennek az egész ügynek semmi értelme azon kívül, hogy erről kell beszélni a lényeg helyett.

 • Pogácsás Imre
  2015. július 16.

  Pogácsás Imre

  „Drótkerítés és drótkerítés között nagyon nagy különbség lehet” - mondta A Honvéd Vezérkar logisztikai csoportfőnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Katonák és közmunkások építik majd a kerítést a szerb-magyar határon, tette hozzá Pogácsás Imre dandártábornok, aki szerint a 175 kilométeres kerítés nem egyforma terepen épül. Mórahalomnál egyszerű a helyzet, mondta, de van 30-40 kilométernyi szakasz, ahol vizes a talaj, esetleg átfolyások nehezítik az építést. Pogácsás kijelentette, most a különböző építési technológiákat tesztelik, a Mórahalmon elkészült 4 próbakerítésből választja ki a kormány, hogy melyik típust húzzák majd fel a határon. A kiválasztásban az ár is szerepet játszik, mondta, figyelembe kell venni, hogy a kormány 6 és fél milliárdot szán erre a célra. Pogácsás Imre dandártábornok elmondta: 10-12 munkacsoportot alakítanak ki. Összesen 500-550 katonával, kiszolgálókkal együtt 900-an dolgoznak majd a határzár építésén. Három alakulattól jelölték ki a katonákat: Debrecenből, Szentesről és Szolnokról irányítják át őket.

 • Himmer Éva és Stefánkovits Ildikó
  2015. július 16.

  Himmer Éva és Stefánkovits Ildikó

  „Ötvenhat éves vagyok, az egész életem benne van ebben az ügyben.” - ezt mondta a Quaestor károsult Himmer Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Himmer Éva hozzátette, rendkívül méltánytalannak tartja, hogy mindössze egyharmadát kapta vissza a pénzének, amit idős napjaira tett félre. Hiába indult meg hétfőn a brókerbotrány károsultjainak kifizetése, az érintettek nem elégedettek. Sokan nem értik az elszámolást, és nehezményezik, hogy mégsem lesz teljes a kártalanítás, ezért tüntetésre készülnek. A károsultak képviselője szerint jogilag elég nehezen értelmezhető a kialakult helyzet, mert a törvény határozottan rendelkezik arról, hogy 30 millió forintig meg kell téríteni a kárt. Egyebek mellett a fiktív kötvények miatt viszont felfüggesztették a törvény végrehajtását, mondta Stefánkovits Ildikó. Himmer Éva elmondta, ő mindenkitől azt hallotta, amikor betette a pénzt, hogy a Quaestorban biztosan jó helyen lesz, hiszen az egész kormányzat ott van a cég mögött. „Csak nem fogják magukra dönteni!”- fogalmazott a károsult. A keleti nyitásra is hivatkoztak, tette hozzá, mint jó befektetésre, és irányra, ami majd fialja a pénzt. Akkor úgy tűnt minden rendben van, most meg futhatnak a pénzük után.

 • Fokasz Nikosz
  2015. július 16.

  Fokasz Nikosz

  Még mindig nagy politikai tőkével és presztízzsel rendelkezik a görög miniszterelnök, mondta Fokasz Nikosz az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szociológus úgy látja, Ciprasz még mindig bármit meg tud magyarázni az embereknek. Hétmilliárd eurónyi áthidaló kölcsönt kap Görögország – legalábbis a nemzetközi sajtó értesülései szerint. Szerda éjjel megszavazta ugyan az athéni parlament a megszorító intézkedéseket, de az utcákon továbbra is tüntetnek a döntés ellen. A belügyminiszter azt mondta, ősszel előrehozott választások lehetnek Görögországban. A miniszterelnök most is azt mondta, nem volt más választás, hogy az ország elkerülje a katasztrófát, mondta Fokasz Nikosz, aki hozzátette, hétfőtől már fokozatosan nyitnak a bankok, lassan feloldják a korlátozásokat. Görögország most levegőhöz jut, mondta a szociológus, de szerinte a mostani tárgyalások valódi tétje, hogy Európa finanszírozza-e majd Görögország következő három évét.

 • Pápa Levente
  2015. július 16.

  Pápa Levente

  „A Fidesz hőre keményedik, ahogy van valami probléma, egyre keményebb, harcosabb”. - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pápa Levente Lázár János kijelentésére az Európai Bizottság döntéséről. Brüsszel nyíltan a Philip Morris és a Spar érdekeit képviseli, amikor felfüggesztette két magyar adó alkalmazását – ezt mondta Lázár János, aki szerint ebből a pénzből épült volna fel az új fővárosi szuperkórház. Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő adó miatt annak kiderítésére, hogy a két intézkedés összhangban van-e az unió állami támogatásra vonatkozó szabályaival. Az Együtt gazdaságpolitikusa szerint a magyar szabályozás egyértelműen diszkriminatív: aki kedves a hatalomnak boldogul, aki nem, az nem. Pápa szerint a kormány úgy határozta meg a sávokat, hogy azoknak legyen jó, akik neki „kedvesek”. A kiskereskedelemben, és a dohányiparban is olyan rendelkezéseket hoznak, mondta, hogy a mostaniakat tönkretegyék, és helyükre a saját „haverjaik” ülhessenek. A politikus szerint az EB döntésével kieső összeg nem fogja megrendíteni a magyar költségvetést. Pápa Levente arra a hírre, hogy az MNB négy és fél milliárd forintért vásárolt egy Tiziano festményt azt mondta, felháborító, hogy a jegybank ismét festményre költi a közpénzt.

 • Hadházy Ákos
  2015. július 15.

  Hadházy Ákos

  „Nekem ez a kedvenc korrupciós ügyem, mert bár nem sok pénzről van szó, de a KEHI is benne van”- mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP szakpolitikusa hozzá tette, ebben a témában örült volna, ha feljelentik. Bár a KEHI még januárban bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos ellen, az LMP-s politikus szerint máig nem történt semmi az ügyben.

 • Morvai Ferenc
  2015. július 15.

  Morvai Ferenc

  Azért most lesz Petőfi temetése, mert évfordulója van a maradványok megtalálásának, és azért is, mert a kínai akadémia tavasszal állapította meg egyértelműen, hogy a maradványok Petőfi Sándortól származnak, mondta Morvai Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Megamorv- Petőfi Bizottság szerint végre adott minden feltétel ahhoz, hogy méltóképpen eltemethessék Petőfi Sándort. A szertartás július 17-én lesz a fővárosi Fiumei úti sírkertben. A bizottság elnöke szerint a kormány elhallgatja az ügyet, és lehetetlenné akarja tenni a temetést. Morvai azt mondta, a magyar testületek soha nem vették komolyan a bizonyítékokat, soha nem végeztek genetikai vizsgálatot. Szerinte a kormányok azért elutasítóak az üggyel kapcsolatban, mert nem akarják a szabadság, a sajtószabadság, a demokrácia, a szerelem költőjét az őt megillető helyen kezelni.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. július 15.

  Kunhalmi Ágnes

  Úgy látják, hogy a végkimerülés határán vannak a civilek, az állam, a Főváros pedig semmit nem tesz, ezért ajánlották fel a székházat, mondta Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP megnyitja fővárosi, Jókai utcai székházát a Budapestre érkező menekülteket segítő civil szervezeteknek, hogy azt logisztikai és koordinációs központként használják, jelentette be a szocialisták budapesti elnöke. Kunhalmi Ágnes hozzátette: menekülteket nem fogadnak a székházban, azt a jogszabályok nem teszik lehetővé. A Fidesz szerinte azt várja, hogy minél nagyobb legyen a probléma. Generálják, mondta. Azért nem tesznek semmit, mert nem kezelni, akarják, hanem ijesztgetik a lakosságot, de a valós problémát nem oldják meg. Nem igaz, hogy egy kiürített, áram nélküli épületet adnak, jelentette ki a politikus, aki szerint a székház mindenben megfelel a célnak, és be fog bizonyosodni, hogy lehet segíteni, lehet kezelni a problémát, csak akarni kell. Ez azonban a kormány feladata volna, hangsúlyozta Kunhalmi, ezért felszólítja a kormányt és a miniszterelnököt is, hogy viselkedjenek európai politikushoz méltó módon.

 • Érsek Zsolt
  2015. július 15.

  Érsek Zsolt

  16 különböző ügyet próbáltak rásózni, de a vizsgálat 5 éve alatt még a bírósági szakaszig sem jutottak el, mondta Érsek Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Rabosították, folyamatosan nyomoztak az ügyében, öt év vegzálás után most jogerős határozata van arról: a hatvani szennyvízberuházás kapcsán nem követett el bűncselekményt. A volt hatvani polgármester most visszavág: Strasbourgban perli be a magyar államot. Érsek Zsoltot a 2010-es önkormányzati választás után a FIDESZ hatvani szervezete jelentette fel 16 rendbeli jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügy elhúzódása miatt Érsek nem indult a 2014-es választáson sem. Most azért perli a magyar államot, mondta, mert végig tudták, hogy a bűncselekményt nem követte el, csak azért vitték végig az ügyet, hogy őt politikailag ellehetetlenítsék. Azért is megy Strasbourgba, hogy a családjának, és a fiatalabb generációnak megmutassa, ilyesmit nem lehet büntetlenül elkövetni.

 • Szekér András
  2015. július 15.

  Szekér András

  Senki nem tudja, hogy most hány család kap lakhatási támogatást az országban, mondta a Habitat for Humanity igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szekér András szerint ezért nem mindig a helyi politika a felelős. Idén márciusban megszűnt a lakásfenntartási támogatás. A szervezet arra volt kíváncsi, hogy mi változott. Rosszabbul jártak a szegények, mióta az új segélyezési rendszer életbe lépett. Tavasz óta ugyanis az önkormányzatok döntenek arról, kit és milyen összeggel támogatnak. A Habitat for Humanity szerint most kevesebb pénz jut a rászorulóknak és még az elosztás is igazságtalanabb. A szervezet most 31 önkormányzatot vizsgált. Szekér András szerint az egyik legnagyobb gond, hogy nagyon kicsi az apparátus, a szociális problémákhoz nincs elég szakember az önkormányzatokban.

 • Csepreghy Nándor
  2015. július 15.

  Csepreghy Nándor

  Az Európai Bizottság szerint a magyar útépítési tenderek kiírásánál versenykorlátozó szabályok voltak, de ezeket a szabályokat 2007 és 2014 között, 7 éven keresztül egyszer sem kifogásolták, mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Csepreghy Nándor azt mondta, lesz egy meghallgatás az ügyben, és ha nem sikerül tisztázni a vitás kérdéseket, akkor majd az Európai Bíróság fog dönteni. Az Európai Parlament Költségvetés-ellenőrzési Bizottsága az EU Csalás Elleni Hivatalának 2014 évről készített jelentése kapcsán meghallgatta a szervezet főigazgatóját, aki kiemelte, hogy az OLAF szabálytalanságok miatt 901 millió euró rekordösszegű, azaz több mint 270 milliárd forintnyi EU-forrás visszavételét javasolta. Az OLAF által vizsgált ügyekben főleg kiválasztási, kivitelezési problémák merültek fel, mondta az államtitkár, aki szerint a magyar kormány minden adattal, információval rendelkezésére áll a bizottságnak, de az ügyek természetéből adódóan, amíg a vizsgálatok le nem zárulnak, ezek az ügyek titkosak, tette hozzá. Csepreghy kiemelte, Magyarországon 70 ezerből 10 ezer olyan pályázat van, ahol 100 százalékban külföldi cégek érintettek. A kohéziós támogatások hatásáról szólva az államtitkár kiemelte, az így megjelenő likviditás egy mérhető importot generál, ezért a fejlettebb országoknak is jó üzlet a gyengébbek felzárkózását támogatni.

 • Dóra Ottó
  2015. július 14.

  Dóra Ottó

  Az iskolák államosításakor az önkormányzatoknak, mérettől függően lehetőségük volt, hogy átadják az államnak a működtetést. Salgótarján akkor úgy döntött, megtartja iskoláit, de ez évi 350 millió forintba kerül, az állam ebből 11 milliót fedez, ezért döntöttek úgy, hogy visszaadják az iskolákat, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Salgótarján polgármestere. Nem vállalják tovább az államosított iskolák működtetését, mert nincs rá keret - így döntött a salgótarjáni városvezetés.

 • Kiss Álmos Péter
  2015. július 14.

  Kiss Álmos Péter

  A megállapodás szövege megnyugtató lehet azok számára, akik nem ismerik a részleteket, pedig azokban bújik meg a „kisördög”, mondta Kiss Álmos Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szöveg megnyugtató, csak nem igaz, tette hozzá a Magyar Honvédség tudományos kutatója. Irán leépíti atomprogramját, cserébe a nagyhatalmak feloldják a szankciókat – ebben állapodtak meg 21 hónapnyi tárgyalás után a tárgyaló felek. A megegyezést támadó Izrael történelmi hibáról és kapitulációról beszél. Az amerikai elnök pedig arról, hogy a megállapodás nem a bizalomra, hanem az ellenőrzésre épül. Kiss szerint az igazság az, hogy Iránnal kapcsolatban nagyon keserű tapasztalatok vannak, amelyek joggal adnak okot a kételyre a megállapodás betartását illetően. Kiss szerint mindenki nagyon meg akart egyezni, még akkor is, ha ez a megállapodás nem tart sokáig, de szerinte azoknak, akik most az asztal körül ültek, az volt a fontos, hogy elmondhassák: ők megegyeztek. A szakértő szerint viszont ez nem egy jó megegyezés.

 • Hunyadi Bulcsú
  2015. július 14.

  Hunyadi Bulcsú

  Nehéz kérdés, hogy ki miatt húzódik Kovács Béla ügye, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Hunyadi Bulcsú. A Political Capital elemzője szerint az kétségtelen, hogy kényes ügyről van szó. Nem halad a nyomozás a kémkedés gyanújába keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla ügyében, mert az unió érintett bizottsága még nem függesztette fel a mentelmi jogát. A bizottság ma zárt ülésen hallgatta meg a legfőbb ügyészt. Polt Péter szerint minden elvesztegetett nap elvesz valamit abból a lehetőségből, hogy megalapozottan vádat lehessen emelni, és megalapozottan lehessen ítélkezni az ügyben. Hunyadi szerint az Európai Parlamentben az is lassíthatja a munkát, hogy még nem lehet tudni, mennyi alapja van a gyanúnak, de tény, hogy egy elég furcsa magyar-orosz viszonyban jött ez a kémkedési ügy, amit az unió is igyekszik óvatosan kezelni. Az elemző szerint az unióban próbálják nem politikai ügyként kezelni a kérdést, de ez nem könnyű, hiszen maga a vád egy választási kampányban fogalmazódott meg, tette hozzá. A Jobbik stratégiájáról szólva az elemző azt mondta, elképzelhető, hogy a Jobbiknak a keleti nyitás után szüksége lenne egy nyugati nyitásra is. Hunyadi szerint a Betyársereg és a Jobbik között elég erős összefonódás van, az elhatárolódás pedig nem elég határozott.

 • Sallai Róbert Benedek
  2015. július 14.

  Sallai Róbert Benedek

  Azért kell komolyan venni a felvetést, hogy az állami földek a bérlők által megvásárolhatóak legyenek, mert napirend előtti felszólalásban hangzott el, a frakcióvezető-helyettestől, tehát a Fidesznek nem csak tudnia kellett róla, de bele is kellet egyeznie, mondta Sallai Róbert Benedek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fideszben azt akarják, hogy a jelenleg kizárólag bérelhető állami földeket meg is lehessen vásárolni, mégpedig kedvezményes áron. Az ötletet a Parlamentben a MAGOSZ elnök, Fidesz frakcióvezető-helyettes, Jakab István vetette fel. Az LMP szerint a kormány a földbérletek tulajdonra váltását készíti elő, ami elfogadhatatlan, mondta a párt szakpolitikusa. Sallai szerint nagyon gyenge indoklás, hogy a külföldiek tulajdonszerzését akarják megelőzni, hiszen jelenleg nem juthat külföldi magyar földtulajdonhoz, csak nagyon szigorú feltételekkel, amelyek nem változtak.

 • Jeney Orsolya
  2015. július 14.

  Jeney Orsolya

  Fontos, hogy megmutassuk: a magyar ember igenis befogadó, és segít a rászorulókon, mondta az esti budapesti tüntetésről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Amnesty International Magyarország igazgatója. Jeney Orsolya szerint a jogsértésnek is van határa, és amit a kormány a bevándorlás kérdésében művel, jóval túl van ezen. „Ha elmentek a falig, mi leszünk a fal!”- címmel hirdetett demonstrációt majd két tucat civil szervezet a fal ellen. A Bazilikától indultak, és a Parlamenthez sétáltak, ahol jelképesen lebontották a kerítést. A civilek szerint nem kerítést, hanem iskolákat, kórházakat kellene építeni. Jeney Orsolya kiemelte, a kormány maga mondta, hogy a migránsok jelentős százalékát eddig is elfogták. Szerinte a migránsok távoltartására fordított összes költség pénzkidobás. „Én személy szerint szégyellem magamat a kerítés miatt”- fogalmazott Jeney Orsolya.

 • Szabó László
  2015. július 13.

  Szabó László

  Az elmúlt időszak botrányai miatt árnyék vetült általában a fogyatékkal élő emberek sportjára, mondta a Magyar Paralimpiai Bizottság új elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szabó László azt mondta a bizottságban „újratervezés van, és a bizottság maga mögött hagyja a hisztiket”.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. július 13.

  Ara-Kovács Attila

  Nem rosszabb, de szigorúbb ez az igen, mondta Ara-Kovács Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a görögök és az unió közötti friss megállapodásról. Görögország sokkal szigorúbb feltételeket kapott az újabb mentőcsomagért cserébe Brüsszelben, mint amilyenek miatt két hete otthagyták a tárgyalóasztalt, és amelyekre nemet mondtak a népszavazáson. A külpolitikai elemző elmondta, ezt a megállapodást is meg kell még szavaznia a görög parlamentnek, ami ha nem történik meg, akkor tényleg jön a csőd. A megállapodás, és a korábbi ígéretek miatt nincs könnyű helyzetben Ciprasz miniszterelnök, és a Sziriza, mondta Ara-Kovács, aki szerint ebből még ki lehet jönni, de csak akkor, ha ezután őszintén beszélnek a választókkal, hiszen januárban olyan ígéretekkel nyertek, amelyekből nem sok vált valóra.

 • Szigetvári Viktor
  2015. július 13.

  Szigetvári Viktor

  Én azt tanultam, hogy az a legjobb, ha az alkotmánybíróság a közlönyön keresztül kommunikál az állampolgárral, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Alkotmány Bíróság elnökével megjelent interjú kapcsán. Az Együtt elnöke szerint „riasztó és szégyenletes” interjút adott a Mandinernek az Alkotmánybíróság elnöke. Szigetvári szerint Lenkovics Barnabás ezzel erkölcsileg vált méltatlanná pozíciójára. Nem az alkotmányosságot, vagy a Fideszt védi, „hanem saját, gyáva túlélését”- állítja a politikus. Az interjúban szó van a közérdekű adatigénylés, a bevándorlás, és a melegházasság ügyéről is. Nem az Alkotmánybíróságot kritizálom, mondta Szigetvári, hanem azt, ahogyan a testület elnöke bizonyos kérdésekben állást foglal. Szerinte Lenkovics nem szakmai, jogi, hanem politikai nyilatkozatokat tett az interjú több pontján. Ez az Alkotmánybíróság elnökének nem feladata, tette hozzá a politikus. Szigetvári szerint egy alkotmánybíró egyébként sem mondhat olyat jogvédőkről, hogy „hobbi jogvédők”.

 • Ács Sándorné
  2015. július 13.

  Ács Sándorné

  Magyarországon nincs jelentősége egy jogerős bírósági ítéletnek. Ha valakinek megfelelő kapcsolatai vannak, azt tesz, amit akar, mondta Ács Sándorné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arról, hogy aratni kezdett a bérlő azon a kishantosi földterületen, amire nem is volt érvényes földbérleti szerződése.

 • Kordás László
  2015. július 13.

  Kordás László

  Gyakorlatilag a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése miatt, a helyett kerestünk megoldást, hiszen azok a munkahelyek, munkakörök, amelyek az egészségre károsak lehetnek, nem szűntek meg, így jutottunk arra, hogy a férfiaknak is járjon 40 év után a nyugdíj lehetősége, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kordás László a Kúria döntéséről, miszerint lehet népszavazást tartani arról, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év szolgálati viszony után. Bár a kezdeményezést első körben elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság, a Kúria végül zöldlámpát adott. Az ügy mögé felsorakozott a Liga Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is. A Szövetség elnöke szerint, itt most nem arról van szó, hogy mindenkinek kötelezően el kell menni nyugdíjba 40 év után, csak arról, hogy a lehetőség meglegyen rá.

 • Samu János
  2015. július 10.

  Samu János

  Egy héttel ezelőtt még az ellen a javaslat ellen kampányolt Ciprasz miniszterelnök, amelyet tegnap éjfélkor benyújtott az Európai Uniónak - ezt Samu János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Concorde Értékpapír Zrt. makroelemzője szerint felmerül a kérdés, hogy miért kellett ezt az egészet csinálnia a görögöknek.

 • Trippon Norbert
  2015. július 10.

  Trippon Norbert

  Bonyolult közbeszerzési eljárás zajlott le a 3-as metró felújításával kapcsolatban, de nem meglepő, hogy az orosz cég nyert - ezt Trippon Norbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP fővárosi képviselője szerint kolosszális hiba volt, hogy nem új metrószerelvényekre írtak ki tendert, azok ugyanis tartósabbak lettek volna.

 • Manherz Károly
  2015. július 10.

  Manherz Károly

  Kérdés, hogy egy diák 13 év alatt miért nem tud megtanulni egy idegen nyelvet a diploma megszerzéséig, körülbelül 50 ezer diploma ragadt be így - ezt Manherz Károly mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt felsőoktatási szakállamtitkár szerint az látszik, hogy azok vannak bajban, akik 2012-ben kezdték a tanulmányaikat, amikor elindult a tanulmányi szerződés, ebben vállalták a diploma megszerzéséig az idegen nyelv megtanulását.

 • Pulai András
  2015. július 10.

  Pulai András

  Amikor a menekültprobléma megítélése két hónap alatt sokat változott, májusban sokkal többen voltak, akik azt mondták, a magyarok kivándorlása a nagyobb probléma, júliusra kiegyenlítődött a helyzet - ezt Pulai András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint a kormány kommunikációs hadműveletének következménye az, hogy a menekültprobléma ennyire felnagyítódott az embereknél.

 • Csuhaj Ildikó és Stumpf András
  2015. július 10.

  Csuhaj Ildikó és Stumpf András

  Személyeskedésig fajult Tarlós István és Lázár János viszonya, az egész mögött az van, hogy a főpolgármester szerint olyan politikai manővereket hajtott végre a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amivel megakadályozta, hogy meg lehessen oldani a BKV helyzetét - ezt Stumpf András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Mandiner újságírója szerint a közvélemény csak a szórakoztató showt látja, de emögött az van, hogy Lázár János keresztbe tett Tarlós Istvánnak.

 • Jeszenszky Géza
  2015. július 09.

  Jeszenszky Géza

  A bevándorlás régóta időzített bomba Európában, főleg a második-, harmadik generációs, beilleszkedni nem tudó bevándorlók - erről Jeszenszky Géza beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt külügyminiszter szerint ez a jelenség még távol van a magyaroktól, de foglalkozni kell a kérdéssel.

 • Szalay-Berzeviczy Attila
  2015. július 09.

  Szalay-Berzeviczy Attila

  Görögország helyzete hasonlít a 2011-eshez, de Európa sokkal erősebb, mint akkor, ezért bármi történik, az nem hoz földrengésszerű változást - erről Szalay-Berzeviczy Attila beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint eddig mindig megúszták a görögök, most viszont csőd közelében vannak, és el kell dönteni, hogy meddig mennek el, mert már a falnál vannak, vagy átmennek rajta, vagy elfogadják, hogy itt a vég.

 • Karácsony Gergely
  2015. július 09.

  Karácsony Gergely

  Amikor cigányoznak vagy zsidóznak a parlamentben, általában nem reagál a levezető elnök, Kövér László viszont amiatt büntetett meg ellenzéki képviselőket, mert molinóval tiltakoztak a kormány intézkedései ellen - ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A zuglói polgármester szerint vannak olyan esetek, amikor egy képviselőnek be kell mennie egy "loptok, csaltok, hazudtok" feliratú molinóval, és így tiltakozni a kormányzat ellen.

 • Gulyás Gergely
  2015. július 09.

  Gulyás Gergely

  A törvény világosan fogalmaz, a menekültek számára csak lehetőség a közmunka, sokak szerint az egy pozitívum - ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint, ha vannak szabad közmunka helyek és a menekültek is szeretnének dolgozni, akkor ugyan azt a munkát fogják végezni, mint a magyarok.

 • Balázs Péter
  2015. július 08.

  Balázs Péter

  Nagy erőpróba a kialakult helyzet Görögországnak és az uniónak, azon belül is az euróövezetnek - ezt Balázs Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt külügyminiszter szerint járatlan úton vagyunk, ilyen eset ugyanis még nem volt, most derül ki, mi lesz, ha egy euróövezeti ország nem tudja tartani azokat a szabályokat, amelyeket elvárnak tőle.

 • Fullajtár Máté
  2015. július 08.

  Fullajtár Máté

  A dizájner drog egy nagyon találó kifejezés, ezek olyan drogok, amelyeket azért állítottak elő, hogy az illegális szerekhez hasonló drogokat állítsanak elő, hasonló hatásokkal - ezt Fullajtár Máté mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pszichiáter szakorvos szerint a dizájner drog előállításának célja, hogy megelőzzék a hatóságokat és legálisan lehessen árulni.

 • Kovács Zoltán
  2015. július 08.

  Kovács Zoltán

  A virtuális közegből, a baloldali sajtóból nem derül ki, hogy valójában miért működnek a magyar reformok, ezért van szükség az újabb kommunikációs kampányra - ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányszóvivő szerint jó volt a saját utunkat választani, különösen annak a görög drámának a fényében, ami most zajlik Európában.

 • Metál Zoltán
  2015. július 08.

  Metál Zoltán

  Év elején találkoztunk azzal a problémával, hogy a migránsok taxival próbálnak eljutni nyugati nagyvárosokba, ami embercsempészetnek minősül - erről Metál Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint nem mindegyik bevándorló nincstelen, sokan próbálnak meg különböző uniós nagyvárosokba taxival eljutni, ezzel azonban probléma volt, mert eljárás alá vonták a sofőröket például Ausztriában is.

 • Magyar Gábor
  2015. július 08.

  Magyar Gábor

  Nem lehet tudni, mikor kapják meg a kártalanítást 30 millió forintig a Quaestor károsultak, akik már őrjöngnek - ezt Magyar Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint most 6 millió forintot tud biztosítani a kárrendezési alap, azért, mert a bankok, akiknek segíteni kellene a kártalanításban, megtámadták ezt a bíróságon, amely még nem döntött az ügyben.

 • Litresits András
  2015. július 07.

  Litresits András

  A Nemzeti Választási Iroda honlapján jelent meg először a döntés, azt gondoltuk, hogy mindegy, hogy a Kúria honlapján vagy a választás.hu-n jelentik be, zöld utat kaphat a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos szocialista népszavazási kérdés - ezt Litresits András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s tagja emlékeztetett: december 18-án Szepessy Zsolt nyújtott be négy kérdést a vasárnapi zárva tartásról, ezek vizsgálata április 1-jén zárult le, majd a Munkáspárt még aznap délelőtt 10-kor leadta a saját kérdését, de a Kúria honlapján a döntés csak 12 óra után jelent meg.

 • Schiffer András
  2015. július 07.

  Schiffer András

  A visszaélés szerű adatigénylésre utaznak állítólag a fideszesek az infotörvény módosításával, de az eszköz, amit választottak, az brutális - ezt Schiffer András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a saját tolvajlásaikat akarják leplezni a fideszesek, ezért vették bele a törvénybe a szerzői jogvédelmet.

 • Bauer Tamás
  2015. július 07.

  Bauer Tamás

  Mindenkinek, aki Magyarországon a demokratikus értékek ügyében tenni akar valamit, alapkérdés, hogy megszabaduljunk a szörnyűséges Orbán-rendszertől - ezt Bauer Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász kijelentette: amit ezek itt menekültügyben művelnek, az katasztrófa, ilyen szörnyűséges még semmilyen más ügyben nem volt a rezsim.

 • Jeney Orsolya
  2015. július 07.

  Jeney Orsolya

  A gazdasági menekült fogalma alapvetően nem létezik, ezek az emberek azért hagyják el az otthonaikat, mert üldözik őket a hazájukban, olyan borzasztó helyekről jönnek, hogy én szégyellem magam, amikor azt mondják, ezeket az embereket mindenképpen a határ túloldalán kell tartani - ezt Jeney Orsolya mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Amnesty International igazgatója szerint sem Macedónia, sem Szerbia nem biztonságos ország ezeknek az embereknek a számára.

 • Pardavi Márta és Szánthó Miklós
  2015. július 07.

  Pardavi Márta és Szánthó Miklós

  Az új törvény egyszerűbbé teszi a jogi eljárást a menekültekkel kapcsolatban, bevezetik a gyorsított eljárást, ezzel könnyebb lesz a hatóságok dolga, de ennek ellenére a jogorvosat továbbra is megmarad - ezt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ jogásza mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke viszont azt állítja, hogy valóban rövidebbek lesznek az eljárások, de ezek így azt nem fogják tudni garantálni, hogy a rászorulók megkapják a menekültstátuszt.

 • Lengyel László
  2015. július 06.

  Lengyel László

  Nincs játéktere a görög miniszterelnöknek, nem a népszavazás miatt, hanem mert nem fizettek a valutaalapnak és bejelentették az államcsődöt - ezt Lengyel László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pénzügykutató Zrt. vezérigazgatója szerint a bankzárlatot nem lehet feloldani, a pénzintézetek mögött nincsen likviditás, ha ezt megtennék, az emberek megrohannák őket és kivennék a pénzüket.

 • Vajda Zoltán
  2015. július 06.

  Vajda Zoltán

  Napokon belül kezdjük az aláírásgyűjtést a rendszerbontó népszavazás öt kérdéséről, ehhez csatlakozhat majd a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdés, ha átmegy a Nemzeti Választási Bizottságon - ezt Vajda Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője szerint az MSZP kérdése már alapvetően nem volt jó, hiszen abban szerepelt a törvény száma, de a választóktól nem igazán lehet elvárni, hogy ismerjék egy adott jogszabály számát, ás az időzítése is rémes volt.

 • Földi László
  2015. július 06.

  Földi László

  Nagy veszély, hogy a menekülthullámmal juttat be terroristákat az Iszlám Állam Európába - ezt Földi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója szerint a terroristák mögöttük profi műveleti tisztek állnak, tudják, hogyan kell kihasználni a gyenge pontokat.

 • Szabó Tímea
  2015. július 06.

  Szabó Tímea

  Az már most benne van a törvényben, hogy elveszik a menekültek pénzét, ha van náluk pénz, és ezt a szállására és ellátására fordítják, ez a szabad rablás - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint ez a rendszer komoly visszaélésekre ad lehetőséget, ezért is szólították fel Áder Jánost, hogy ne írja alá a törvényt.

 • Fokasz Nikosz
  2015. július 06.

  Fokasz Nikosz

  Elsöprő többséggel nyert a nem a tegnapi görög népszavazáson, ez azt sugallja, hogy a görögök döntését a mindennapi nehézségek nem befolyásolják, bíznak a kormányban és leginkább Alekszisz Cipraszban - ezt az Athénban tartózkodó Fokasz Nikosz mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ELTE egyetemi tanára szerint a görög történelem azt mutatja, hogy sokszor az emberekben a makacsság működik, nem pedig a rideg racionalitás.

 • Jánó Christopher
  2015. július 03.

  Jánó Christopher

  Azért rendelte el a bíróság a Bora Borán rekedt kisfiú kiutazási tilalmát, mert az apa attól tartott, hogy ha a gyereket Magyarországra hozzák, akkor ő soha többé nem láthatja, mondta Jánó Christopher, a kisfiú apjának jogi képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A négy éve kisfiával Bora Borán rekedt Nyíri-Kovács Patrícia férje etikailag elfogadhatatlannak tartja, hogy a médiában meghurcolják, kisfia képével kampányolnak. Az apa szerint ez örökre meghatározza a gyermek pszichés fejlődését.

 • Besenyő János
  2015. július 03.

  Besenyő János

  A terroristák katonaként gondolnak magukra, csak nem fogadják el a Genfi egyezményt, mondta a Honvédség Afrika szakértője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az egész világ közvéleményét sokkolta a múlt pénteki, 38 halálos áldozatot követelő tunéziai merénylet híre. A következmények egy része már látható, de vajon kinek jó, ha a tengerparton békésen koktélozó turistákat kalasnyikovval lövik? Besenyő János szerint, a terroristák, mint a katonák is, az ellenség leggyengébb pontját próbálják támadni. Tunézia „ellátmányát” nagyrészt a turizmus biztosítja, ha ezt tönkreteszik, akkor jelentősen gyengítik az ellenséget, ezért támadtak a tengerparton. A bevándorlókról szólva a szakember azt mondta, annak van realitása, hogy terroristák menekültként jelenjenek meg Európában, és menekült státuszt kapva épüljenek be.

 • Meszerics Tamás
  2015. július 03.

  Meszerics Tamás

  Európában október óta a menekült kérdés az első, nem Orbán Viktor hozta be a témát az európai közbeszédbe, mondta Meszerics Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Heves vita bontakozott ki Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselő és Prőhle Gergely helyettes államtitkár között csütörtök este egy a menekülthelyzetről tartott beszélgetésen. Meszerics szerint nincs értelme új népvándorlásról beszélni, és Európának tízszer ennyi menekülttel is boldogulnia kellene. Az EP képviselő szerint lehet mondani, hogy nem fogadunk be senkit, de a probléma lényege, hogy nem csak a menekülteket érinti, hanem Európa több marginális csoportját is. Az hogy megindult egy menekülthullám Európába, az kétségtelen, de túlzás volna „új népvándorlásnak” nevezni, ez nem akkora tragédia, mint mondjuk a hunok bejövetele, fogalmazott a politikus.

 • Tálas Péter és Nógrádi György
  2015. július 03.

  Tálas Péter és Nógrádi György

  A kerítések csak eltérítik a menekülteket, ha az egyik helyen falat építenek, akkor egy másik helyen emelkedik a migránsok száma, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tálas Péter. A biztonságpolitikai szakértő ezért nem hisz a kerítésekben, mint mondta, amikor Spanyolországban kerítést építettek, akkor Olaszországban nőtt meg hirtelen a migránsok száma. Nógrádi György szerint viszont a kerítések mindenütt megfogták a menekült áradatot. Szerinte azért is kell a kerítés, mert az EU csak hónapok alatt tudja megoldani a bevándorlás kérdését, de Magyarországnak addig is tennie kell valamit, hogy valahogy megfékezze a tömeges bevándorlást. Tálas Péter szerint ez egy olyan probléma, amit az egyes nemzetállamok nem tudnak kielégítően kezelni, európai, sőt globális szinten kell megoldást találni. Nógrádi viszont a biztonsági kockázatokra hívta fel a figyelmet, szerinte minden európai országban létezik olyan kimutatás, ami szerint jelentősen nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy bűncselekményt bevándorló követ el, mint az adott ország állampolgára. A biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nem tudja egységesen megoldani a problémát, a nemzetállamoknak kell azt külön-külön kezelniük.

 • Kovács Gergely
  2015. július 02.

  Kovács Gergely

  Még tíz féle plakáttal jelenik meg a Kétfarkú Kutya Párt Július 16-án, 400 példányban. Ragasztanak Bécsben és Londonban is, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a párt elnöke. 10-féle vicces felirattal, 500 plakáttal, június 30.-án országszerte elindult a Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr közös ellenkampánya, amelyet a kormány szerintük bevándorlóellenes plakátjai miatt raktak ki. A készítők 3 millió forintot kértek, de végül 33 milliót kaptak civil adományozóktól a kampányra.

 • Kincses Gyula
  2015. július 02.

  Kincses Gyula

  Az egészségügy rendelkezésére álló pénzből matematikai képtelenség a bérekre átcsoportosítani, mondta Kincses Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt egészségügyi államtitkár szerint ez akkor sem volna lehetséges, ha a betegek panaszkodnának, hogy”túl sok a WC-papír, és túlságosan felszereltek a kórházak”. A fejlesztések egyébként mindig munkaerőt is igényelnek, arra pedig megint csak pénz kellene, tette hozzá. Az ápolónők keveset keresnek, és többet érdemelnének, de a béremelésre a fedezetet az egészségügyi kasszán belül kell megtalálni – ezt mondta Lázár János a kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Az egészségügyi dolgozók tiltakozása kapcsán Lázár arra biztatta a tüntetőket, hogy folyamatosan konzultáljanak Zombor Gábor szakállamtitkárral. Kincses szerint a kormánynak előbb-utóbb meg kellene hallani a tüntetők szavát, mert a szektorban dolgozók zöme már azt gondolja, nincs tovább: vagy csinál végre valamit a kormányzat, vagy tényleg nem marad más megoldás, mint külföldre menni. A háziorvosok helyzetéről szólva a volt államtitkár azt mondta, fontos, hogy több pénzt kapnak, de ez ahhoz még mindig nagyon kevés, hogy ne öregedjen ki a szakma.

 • Lukács Zoltán
  2015. július 02.

  Lukács Zoltán

  Hosszan lehetne sorolni, hogy a Nemzeti Választási Iroda, illetve a Választási Bizottság milyen trükköket alkalmaz, hogy ne lehessen népszavazást kezdeményezni, mondta Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista párt népszavazással törölné el a rendelkezést, miszerint a boltok nem nyithatnak ki vasár- és ünnepnapokon, csak ha a tulajdonos vagy közvetlen hozzátartozója dolgozik. A Medián felméréséből közben kiderült: már a kormánypárti szavazók többsége sem támogatja a vasárnapi zárva tartást. Az MSZP most eltökélt, mindenképpen végigviszi a népszavazási kérdést, mondta Lukács, aki szerint, hiába a tömérdek jogi akadály, külön stáb foglalkozik azzal, hogy mindet kikerüljék. Lukács szerint már az is felháborító, hogy ha minden szabályosan történik, és minden határidőt kimerítenek, akkor 703 nap kell egy szavazáshoz, tehát ha minden „jól megy”, két év múlva már szavazhatunk is arról, mondta, hogy nyitva legyenek-e a boltok vasárnap.

 • Móra Veronika
  2015. július 02.

  Móra Veronika

  Semmilyen vizsgálat nem akadályozta soha, hogy üzemszerűen működjön az Ökotárs, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Ökotárs Alapítvány vezetője. A Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásában részt vevő szervezetek jogszerűen működtek, csupán adminisztratív hiányosságokat talált náluk a Fővárosi Főügyészség. Móra Veronika azt mondta, számukra sem teljesen tiszta, hogy hány szervezetet vizsgálnak, hiszen nem az Ökotárst vizsgálták közvetlenül, hanem olyan szervezeteket, amelyek az alapítványon keresztül jutottak pályázati pénzekhez. Hét általuk támogatott szervezet esetében folyik pillanatnyilag is NAV vizsgálat, január óta, tette hozzá, de eddig egyiknél sem született semmilyen határozat. Vizsgálódnak, de még nem találtak semmit, fogalmazott Móra. A folytatásról szólva azt mondta, nem szereti félbe hagyni, amit elkezdett, „és egyébként is, miféle civilek lennénk, ha nem harcolnánk az igazunkért” –fogalmazott az alapítvány vezetője.

 • Sípos Jenő
  2015. július 02.

  Sípos Jenő

  Az elmúlt 5 évben az MLSZ komoly eredményeket ért el az intézményfejlesztés területén, a szakmai háttér fejlesztésében, aminek része az edzőképzés, és csökkent a rendbontások száma is, ezért tesz a szövetség egy gesztust a szurkolók felé a bizalom jegyében azzal, hogy nem tette kötelezővé a szurkolói kártya használatát, mondta a szövetség szóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MLSZ a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését a szervező klubok hatáskörébe utalja, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártya használatát. Sipos Jenő elmondta, a sporttörvény személyes regisztrációhoz köti a jegyvásárlást, ezt az MLSZ nem bírálhatja felül. Szerinte egyébként a kluboknak is érdeke, hogy rend legyen a lelátókon, és a családok akár együtt, biztonságban látogathassák a futball mérkőzéseket. Az MLSZ számára fontos szempont, tette hozzá a szóvivő, hogy emelkedjen a nézőszám a mérkőzéseken. A jövőben szerinte kiderülhet, hogy a kártya volt-e az akadály, vagy valami más azelőtt, hogy többen menjenek a meccsekre. Sipos Jenő hangsúlyozta, ez most egy „teszt üzem”, egy évet várnak, a tapasztalatokra, utána döntenek arról, hogy kell-e a kártya, vagy nem.

 • Botka László
  2015. július 01.

  Botka László

  Botka László Szeged polgármestere szerint a Fidesz és a Jobbik azon verseng, hogy melyikük tudja jobban riogatni a lakosságot a menekültekkel. „Lassan el fognak jutni az ebolás pirézekig a riogatásban” –tette hozzá a szocialista politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Botka László jelentést kért a rendőrségtől, amiből az derült ki, hogy az elmúlt fél évben nem követtek el semmilyen bűncselekményt menekültek Szegeden.

 • Kéry Ferenc
  2015. július 01.

  Kéry Ferenc

  200 millió forintba kerül az új tévé-csatornakiosztás a szolgáltatóknak, amit sajnos be fognak építeni az árakba –mondta Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke az Egyenes Beszédben. Mint ismert, július 1.-től megváltozott a digitálistévé-szolgáltatóknál a csatornakiosztás sorrendje. A kormány döntése értelmében, az állami tévé csatornái kerültek az első helyekre. Ez azt is jelenti, hogy több szolgáltatónál borul az eddig megszokott sorrend. A szövetség elnöke a műsorban arra buzdított, hogy a pontos információkért mindenki keresse szolgáltatóját, hiszen a készülékek „menü” beállításaiban visszaállítható a megszokott sorrend.

 • Kiss László
  2015. július 01.

  Kiss László

  Az egészségügyben dolgozók nem tudnak az olimpiáig várni, hogy annak többlet bevételéből részesüljön az ágazat, a kormány által emlegetett plusz forrásokat pedig nem látják a jövő évi költségvetésben. Erről Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerdán több tüntetést szerveztek Budapest belvárosában a különböző egészségügyi érdekképviseletek, hogy ismét felhívják a döntéshozók figyelmét az ágazat tarthatatlan helyzetére. A Független Egészségügyi Szakszervezet például arra szólítja fel az egészségügyben dolgozókat, mondják fel az önkéntes túlmunkaszerződéseiket. Azért kéri ezt, mondta Kiss László az Egyenes Beszédben, mert ezzel feltárnák a rendszer legnagyobb hiányosságait. A dolgozóknak nem kell ettől a lépéstől félniük, nem esnének el a többlet jövedelmüktől, hiszen a létszámhiány miatt úgy is berendelnék őket dolgozni. Az „elrendelt munkavégzésért” viszont több pénz jár –tette hozzá a szakszervezeti vezető.

 • Bánki Erik
  2015. július 01.

  Bánki Erik

  A fideszes Bánki Erik szerint az MSZP rövidlátását mutatja, ha nem támogatja az olimpia megrendezését, hiszen akár a maguk malmára is hajthatnák a vizet, mivel a megvalósulásig még két országgyűlési választás is lesz Magyarországon. Mint ismert, a Fidesz frakció az egészségügyre fordítaná azt a 326 milliárdos többletbevételt, amihez szerintük a 2024-es olimpia rendezésével jutna a költségvetés. Ezzel kapcsolatban Bánki Erik az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, szó sincs arról, hogy 2024-ig ne költenének az egészségügyre, hiszen a kormány mindig is kiemelt helyen kezelte az ágazat problémáit. A pár év múlva esedékes pályázat azért nagy lehetőség számunkra, mert eddig a szabályok gyakorlatilag kizárták, hogy a kisebb városok eredményesen pályázhassanak, most viszont lehetőség van arra, hogy több kisebb város, kvázi egy ország együtt pályázzon –tette hozzá a fideszes politikus.

 • Kováts András
  2015. július 01.

  Kováts András

  Elképzelhető, hogy néhány hónapig nem tudnak a civilek segíteni a Magyarországra érkező menekülteknek, mert az egyik legnagyobb, ilyen típusú munkát végző szervezet, a Menedék Egyesület pénze elfogyott. Szerdától ki kell vonniuk szociális munkásaikat több menekültállomásról. Eddig úgy tűnt a rendőrség talál forrást arra, hogy maradhassanak, de a rendőrök most azt mondják, nagyobb szükség van az állomány erősítésére. Minderről az egyesület elnöke beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kováts András elmondta, éves szinten 80-90 millió forintból végeztek szolgáltatásokat, segítettek a menekülteknek a nehéz döntések meghozatalában, és a táborban töltött idő elviselhetővé tételében. Szerinte nem jó tendencia, hogy pont rájuk nem jut pénz, mert a táborokban gyakran felgyülemlő feszültségek kezelésében, levezetésében hatékony munkát tudtak végezni. Nem érte meglepetésként, az az incidens sem, ami a napokban a debreceni táborban történt, mert ahol elvileg 900 férőhelyen 1700-an vannak, ott nem csoda, ha elszabadulnak az indulatok.

Loading...