Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Amit a nap és a hét legfontosabb híreiről tudni kell.

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

január 20. péntek 00:10

Korábbi adások

 • Molnár Gyula
  2017. január 18.

  Molnár Gyula

  Az, hogy Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aranyat érhet 2018-ban, nyugodt vagyok és elégedett – ezt Molnár Gyula mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP elnöke szerint a párton belül egy jó ízű vita volt, nem voltak kétségek a jelöltségét illetően. A szocialista politikus elmondta: a 2018-as választást meg lehet és meg is kell nyerni, Botka László egy jó csapatkapitány, aki mellé egy jó csapatot is fel kell állítani.

 • Magyar György és Vágó István
  2017. január 18.

  Magyar György és Vágó István

  Elég gyakran fordul elő, hogy van egy alaptényállás, és ezekhez gyakran politikai érdekből hozzáragasztanak dolgokat, az OLAF nem vádol a világon senkit, ez az ügy azért robbant fel, mert a jelentés decemberben megérkezett – ezt Magyar György mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Krasznai Csaba
  2017. január 18.

  Krasznai Csaba

  Nagyon úgy tűnik, hogy új dologról van szó, de már 10 éve volt egy kibertámadás Észtország ellen – ezt Krasznai Csaba mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Kabai Tibor
  2017. január 18.

  Kabai Tibor

  Kizárt dolog, hogy azok alapján az elvek alapján politizáljunk, amelyek alapján a Fidesz teszi, hiába Idős Demokraták Szövetsége a név, de ez csak egy munkanév, ezen változtatni fogunk – ezt Kabai Tibor mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Besztercei Zsolt
  2017. január 18.

  Besztercei Zsolt

  A Lokál Extra egy 16 oldalas lap, a tulajdonos 300 ezer forintot kér havonta az önkormányzattól, 2018 végéig több mint 7 millió forinttal támogatná Dunaújváros ezt a kiadványt – ezt Besztercei Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tarlós István
  2017. január 17.

  Tarlós István

  Az OLAF 80 megállapítást tett, ezek közül egyetlen egy vonatkozik a 2010 utáni időszakra, mondta Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Majtényi László
  2017. január 17.

  Majtényi László

  Vagy valami elképesztő földindulás kellene a Fidesz frakcióban, vagy Orbán Viktornak kellene azt gondolnia, hogy jó köztársasági elnök lenne, mondta Majtényi László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szelényi Zsuzsanna
  2017. január 17.

  Szelényi Zsuzsanna

  A Fidesz még mindig abból él, hogy rendszerváltó párt volt, mondta Szelényi Zsuzsa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gerendai Károly
  2017. január 17.

  Gerendai Károly

  Nagyon örül, hogy sikerült a megállapodást tető alá hozni, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Sziget Fesztivál alapítója.

 • Gulyás Márton
  2017. január 17.

  Gulyás Márton

  Ebben az országban annak, hogy kopasz emberek megakadályozzanak egy népszavazási kezdeményezést semmilyen következménye nincs, de ha valaki leszerel, éps letesz egy táblát, az garázdaság, mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Csepreghy Nándor
  2017. január 16.

  Csepreghy Nándor

  Az OLAF jelentést csak az Európai Bizottság engedélyével lehet nyilvánosságra hozni, de ez meg fog történni, Demszky Gábor akkor elolvashatja elejétől a végéig, mondta Csepreghy Nándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Konrád György
  2017. január 16.

  Konrád György

  Egy kávézóban beszélgetett Soros Györggyel arról, hogy támogatni kellene a magyar értelmiséget, hogy könnyebben tudjanak dolgozni, mondta Konrád György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Fekete-Győr András és Orosz Anna
  2017. január 16.

  Fekete-Győr András és Orosz Anna

  Felnőtt egy új politikai generáció, amelyet a politikai árvák alkotják, nem akarnak elmenni az országból, mindent megtesznek, hogy a politikai kultúrát megújítsák, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.

 • Szél Bernadett
  2017. január 16.

  Szél Bernadett

  Jól szerepelt a 2014-es kampányban, sokat tud dolgozni, és komolyan veszi a zöld politikát, ezért választották újra társelnöknek az LMP-ben, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kész Zoltán
  2017. január 16.

  Kész Zoltán

  „Ma a vidéki Magyarországon vélemény terror van.” –mondta Kész Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ercse Krisztina és Horn Gábor
  2017. január 13.

  Ercse Krisztina és Horn Gábor

  A pártok azért vannak ott, ahol vannak, mert a civilek küldték oda őket, konkrét céllal, amit amúgy nem teljesítenek, vagy nem jól teljesítenek. A civileknek pedig elidegeníthetetlen joguk, hogy beleszóljanak a közéletbe – mondta Ercse Krisztina. Soros György kapcsán arra emlékeztetett Horn Gábor, hogy Soros magyar, és büszke is arra, hogy magyar.

 • Gerlóczy Zsigmond
  2017. január 13.

  Gerlóczy Zsigmond

  Rettenetesen hideg volt az elmúlt szombaton, és azon gondolkodtam, hogy miként lehetne segíteni azokon, akik kint fagyoskodnak az utcán. Láttam egy fotót, wall of kindness volt a címe. A jóság fala. Egy iráni ruhabolt előtt készült a kép, felette a szöveg, a helyi nyelveken: aki fázik, innen elvehet egy kabátot, aki segíteni szeretne, az kiakaszthat oda egy másikat - ezt Gerlóczy Zsigmond mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ágh Attila
  2017. január 13.

  Ágh Attila

  Amikor egy évvel ezelőtt elkezdte Vona Gábor a középre húzást, azt kellett mérlegelnie, hogy amit elveszít a jobb szélen, azt pótolhatja-e középen. A számok egyelőre nem igazolják a döntést. Amit a korábbi hívek szóvá tesznek, vagy az, ahogy fellépnek a nyilvánosságban, utóvédharcnak tűnik. A Gárda fellépése az komolyabb konfliktusnak látszik. A cukiságnak keresztelt változás egyik következménye, hogy a Gárda és a Jobbik között a kapcsolat megromlott. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Gárdán belül mindig is voltak veszekedések. A párt alapszervezetei nem olyan erősek, mint a Gárda. Ez az aránytalanság az oka, hogy elhúzódik a Jobbik újrapozícionálása. A lázadás csomópontján Vona Gábor már túl van – állítja Ágh Attila.

 • Bárándy Gergely
  2017. január 13.

  Bárándy Gergely

  Ez már a Fideszesek által megválasztott alkotmánybíráknak is sok volt – fogalmazott Bárándy Gergely. Az is különös, hogy a Fidesz formai hibákról beszél a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán, miközben az alaptörvény lényegét sértették meg azzal, hogy megsértették a jogszabállyal a bíróságok függetlenségének elvét. Tudatosan kerülték meg a kétharmados szabályt, vagyis úgy terjesztette be az igazságügyi miniszter, hogy egyértelmű volt, csak kétharmaddal szabályozható a bíróságok működése – tette hozzá.

 • Karácsony Gergely
  2017. január 13.

  Karácsony Gergely

  A mindenkori civileknek az a dolguk, hogy a társadalom immunrendszere legyen a hatalomban lévő kórokozókkal szemben. Ha elkezdjük visszaolvasni azokat a nyilatkozatokat, amelyeket a Fidesz mondott azokról a civilekről, akik felemelték a szavukat a tüntetőkkel szemben erőszakosan fellépő hatalommal szemben, akkor éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk, mint amit ma mond a Fidesz – fogalmazott Karácsony Gergely.

 • György Péter és Kende Péter
  2017. január 12.

  György Péter és Kende Péter

  Abban reménykedtem, hogy egyszer a zsidó szót úgy lehet kiejteni, mint a túrógombócot itt Magyarországon, de ez nem így történt – ezt Kende Péter mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában a nagy vihart kavart kijelentésével kapcsolatban.

 • Lakos Imre
  2017. január 12.

  Lakos Imre

  Nem lehet értelmezni Lázár János szavait, hogy nemzetközi baloldali bűncselekmény volt a 4-es metróberuházás, 2010-ben, amikor Tarlós István főpolgármester lett, már akkor azt mondta, felülvizsgáltatja a projektet, már hat éve folyik egy ügyészségi vizsgálat, de eddig nem találtak semmit – ezt Lakos Imre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szigetvári Viktor
  2017. január 12.

  Szigetvári Viktor

  Az nem probléma, hogy Vlagyimir Putyin idejön tárgyalni, az már nagyobb gond, hogy nyugat-európai országok vezetői nem jönnek ide – ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár Csaba
  2017. január 12.

  Molnár Csaba

  Én képes vagyok mindenkinek megbocsátani, de Németh Szilárdnak nehezebb lesz, mint bárki másnak – ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2017. január 12.

  Hadházy Ákos

  Fel vagyok dobva attól, hogy a kormánypárti sajtó nem igaz dolgokat állít rólam, ez lehetne kínos is, de ez azt jelenti, hogy jól végzem a dolgomat a korrupció felderítésében, ez egy pozitív visszajelzés – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kapronczay Stefánia
  2017. január 11.

  Kapronczay Stefánia

  Először hitetlenkedve fogadtam Németh Szilárd kijelentését, elképesztő az a hozzáállás, hogy a létünket kérdőjelezik meg csak azért, mert a véleményünket képviseljük egy-egy politikai kérdésben is – ezt Kapronczay Stefánia mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lakatos Júlia és Tarjányi Péter
  2017. január 11.

  Lakatos Júlia és Tarjányi Péter

  Az biztos, hogy egy magáncég által elkészített jelentéscsomag dokumentumai tartalmazzák az állítólagos kompromittáló információkat Donald Trumpról, ami egy kis szkepticizmusra ad okot, viszont rengeteg konkrétum van benne, amit mindenképpen le kell ellenőrizni, kérdés, hogy mi történik, ha beigazolódik, hogy igaz a történet – ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kunetz Zsombor
  2017. január 11.

  Kunetz Zsombor

  A gazdálkodó szervezeteket átvette az ÁEK a kórházaktól, de a kancellária rendszert megfúrták a kórházigazgatók, akik szabad prédának tekintik az ágazatot – erről Kunetz Zsombor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Radnóti Sándor
  2017. január 11.

  Radnóti Sándor

  A kormány újabb és újabb lépések sorát tette, hogy lebontsa a demokráciát, az ellenzék ezután sokszor fasizmusról és rémuralomról beszélt, pedig az igazság az, hogy ez egy önkényuralom, de benne vannak a demokrácia elemei – ezt Radnóti Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kovács László
  2017. január 11.

  Kovács László

  Molnár Gyula egyetért Botka László jelölésével, én is jó jelöltnek tartom, mert jó néhány éve vezeti Magyarország harmadik legnagyobb városát, Szegedet, kicsiben ez lemodellezi az országot, tehát neki már megvan a rutinja, alkalmas a szerepre – ezt Kovács László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Haraszti Miklós
  2017. január 10.

  Haraszti Miklós

  Egy arányos választási rendszerben a 2014- es választás eredménye teljesen másképpen alakult volna, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Barabás Richárd
  2017. január 10.

  Barabás Richárd

  Mindegyik jelenlegi sportvezetőnek, akit a politika delegált, azonnal le kellene mondania, mondta Barabás Richárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Harangozó Tamás
  2017. január 10.

  Harangozó Tamás

  „Ha valakit el kell takarítani, az Németh Szilárd.”- mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mészáros Dávid
  2017. január 10.

  Mészáros Dávid

  A legfőbb témákban egyetértettek Balog Zoltán miniszterrel, mondta a Független Diákparlament képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Miklósi László
  2017. január 10.

  Miklósi László

  Meg kéne beszélnünk végre közös dolgainkat, mert tele vannak az osztályok olyan diákokkal, akinek a családját komoly trauma érte, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Miklósi László.

 • Heisler András
  2017. január 10.

  Heisler András

  A Mazsihisz is kapott hanukai üdvözletet Vona Gábortól, de nem válaszoltak rá, mert az ilyesmire nem szokás, mondta Heisler András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gyulai Gábor
  2017. január 10.

  Gyulai Gábor

  Felháborítónak tartotta a Helsinki bizottság programvezetője a Fidesz frakcióvezető-helyettesének kijelentését, miszerint ki kell takarítani a „Soros-birodalom ál civiljeit” az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mirkóczki Ádám
  2017. január 09.

  Mirkóczki Ádám

  Magyarország egyik legszigorúbban őrzött épülete a Képviselői Irodaház, ezért is érthetetlen, hogyan törhettek fel irodákat, mondta Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Heller Ágnes és László Róbert
  2017. január 09.

  Heller Ágnes és László Róbert

  Minden ellenzéki pártnak tudnia kell, hogy egy hajóban evezünk, mert a Fideszt egyedül nem lehet legyőzni, mondta Heller Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Sándor Zsuzsa
  2017. január 09.

  Sándor Zsuzsa

  Nincs olyan terület, ahol ne látna romlást az előző évhez képest, mondta Sándor Zsuzsa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mesterházy Attila
  2017. január 09.

  Mesterházy Attila

  Hihetetlen pénzeket költ a kormány, a minisztériumok teljesen felesleges dolgokra, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Mesterházy Attila.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2017. január 09.

  Gy. Németh Erzsébet

  Ha az Olaf azt mondja, akkor vissza kell fizetni a pénzt, aki pedig korrupt annak nincs helye a közéletben, mondta Gy. Németh Erzsébet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szél Bernadett
  2017. január 09.

  Szél Bernadett

  Tiszta helyzetet kell teremteni, átláthatóvá kell tenni a politikusok vagyoni helyzetét, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ungvári Tamás: Hadakozzanak Tiszával azok, akiket üldözött
  2017. január 06.

  Ungvári Tamás: Hadakozzanak Tiszával azok, akiket üldözött

  Hagyják békén az újságírók a könyveket – kezdte Ungvári Tamás. Ne a könyveken éljék ki az indulataikat az újságírók. Az egyetemi tanár meglepte a nézőket azzal a kijelentéssel: bátran költsenek, akár a négy milliárdnál többet is a kormányfői rezidencia berendezésére a költségvetésből, hiszen csak az a fontos, hogy úgy vásároljanak, hogy amit vesznek az valóban annyit érjen amennyit költenek rá.

 • TGM: Magyarországon ma nincsenek vészkijáratok
  2017. január 06.

  TGM: Magyarországon ma nincsenek vészkijáratok

  Mindenki megjavulhat, márpedig a Jobbik most azt mondja, hogy nem azonosak azzal a párttal, amely korábban voltak, akkor azt el kell hinni nekik - fogalmazott Tamás Gáspár Miklós. A filozófus úgy látja, hogy Vona Gábornak a hanuka alkalmából, amúgy jó szándékkal írt levelében súlyos hibák vannak. Vona Gábor a magyarok és a zsidók közötti kiegyezésről beszélt a Köves Slomónak küldött üzenetben, de az említett zsidók magyarok. Vagyis nincs kinek, kivel kiegyezni.

 • Staudt Gábor: A Vecsési alapszervezet roncsolja a párt presztízsét
  2017. január 06.

  Staudt Gábor: A Vecsési alapszervezet roncsolja a párt presztízsét

  Vona Gábor már többször egyértelművé tette, a Jobbik nem volt soha náci és fasiszta párt. Még hasonló mondatok sem olvashatóak ki a programjainkból, ezért nem kellett azokon változtatni - állította Staudt Gábor. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint elég furcsa helyzet, hogy eddig azt kérték a bal-liberális médiában rajtunk számon, hogy rasszisták vagyunk, most pedig azt, hogy nem vagyunk azok.

 • Vágó Gábor: Kitörünk a zéróösszegű játszmák csapdájából
  2017. január 06.

  Vágó Gábor: Kitörünk a zéróösszegű játszmák csapdájából

  Az egész képviseleti demokrácia válságban van. A pártok önző módon a saját érdeküket az ország érdeke elé helyezik. Ez látszik a Fidesz politikáján, a demokratikus intézményrendszert a hatalmi céljai igájába hajtották és az ellenzék is zéró összegű játszmát játszik, vagyis, ha az egyik nyer, akkor a másik veszít. Ezen változtat a kezdeményezésünk – mondta Vágó Gábor az online előválasztásról.

 • Harangozó Tamás: A rendszer lényegéből fakadnak a járványok
  2017. január 06.

  Harangozó Tamás: A rendszer lényegéből fakadnak a járványok

  Ameddig nem lesz stabil állomány a határon, amelynek nincs más dolga, csak a határ ellenőrzése, addig mindennapos eset lesz a fertőzés. Ma az ország különböző részeiről viszik oda ezer számra a rendőröket, a hátrahagyott kollégáik pedig meggebednek a munkába. Amíg a határon szolgálatot teljesítőknek össze-vissza vásárolnak az ellenőrizetlen szolgáltatóktól élemet és mást, addig senki nem lehet meglepve, hogy súlyos egészségkárosodásnak vannak kitéve a szolgálatot teljesítő egyenruhások. Ez a metódus nem vezet sehova, csak fertőzésekhez - mondta Harangozó Tamás az Egyenes beszédben.

 • Mesterházy Attila
  2017. január 05.

  Mesterházy Attila

  Botka László kiállása nem zsarolás, viták mindig vannak a személyi kérdésekben, az nem jó, ha ezek a viták a médián keresztül zajlanak, le kell ülni a partnerekkel a háttérben, végigbeszélni a nyitott kérdéseket, a média hajcihő semmiképpen nem jó – ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Németh Péter és Magyar György
  2017. január 05.

  Németh Péter és Magyar György

  A köztársasági elnök jelölés most aktuális, a választóknak ehhez semmi közük sincs, ez egy lefutott meccs, a miniszterelnök-jelölt viszont a választókon múlik, hogy az ellenzék jelöltjének lesz-e esélye – ezt Németh Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2017. január 05.

  Hadházy Ákos

  Felcsúton voltunk egy német tévéstábban tavaly ősszel, a miniszterelnök házánál senki sem fogta meg a kapu kilincsét, néhány percet forgattunk a stadionnál, aztán tovább mentünk a kisvasúthopz, itt igazoltattak és pakoltattak ki minket a rendőrök – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dömötör Csaba
  2017. január 05.

  Dömötör Csaba

  A középosztály szélesítésének célja állandó, azt akarjuk, hogy minél többen tartozzanak a középosztályba, a szegények száma csökkenő tendenciát mutat – ezt Dömötör Csaba mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Danó Anna
  2017. január 05.

  Danó Anna

  Totális győzelmet arattunk, de ez csak erkölcsi győzelem, a munkaügyi bíróság megállapította, hogy a Mediaworks jogsértést követett el, amikor a munkavállalók előzetes tájékoztatása nélkül döntött a lap felszámolásáról – ezt Danó Anna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár Gyula
  2017. január 04.

  Molnár Gyula

  2016 nem volt olyan rossz év, mint ahogy az elemzők beállítják, a Fidesz elszenvedte első vereségét, miután nem sikerült érvényes népszavazást tartaniuk, ez az ellenzék sikere is – ezt Molnár Gyula mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Horn Gábor és Pulai András
  2017. január 04.

  Horn Gábor és Pulai András

  A Jobbik és a baloldal összefogása nem lenne jó senkinek, sokan belebuktak abba, akik azt gondolták, hogy a politika szimpla matematika, ugyanis, ha a baloldal összeborulna a Jobbikkal, akkor kevesebben támogatnák őket – ezt Pulai András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Lukács András
  2017. január 04.

  Lukács András

  Rendszeresen járjuk a településeket, rengeteg panasz érkezik hozzánk azzal kapcsolatban, hogy sokan szeméttel fűtenek, az esetek 70 százaléka nem a szegénység a fő ok, hanem a nemtörődömség – ezt Lukács András mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 • Tarjányi Péter
  2017. január 04.

  Tarjányi Péter

  Szíriában polgárháború van, terrorista kiképzés és agymosás, akik elvégezték ezt a kiképzést, már nem ugyanazok az emberek – ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bakondi György
  2017. január 04.

  Bakondi György

  A migrációs helyzet kezelést igényel, nem kívánatos, hogy az emberek biztonságérzete tovább romoljon a tömeges bevándorlás miatt – ezt Bakondi György mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Loading...