Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

február 08. hétfő 19:15

Korábbi adások

 • Harangozó Tamás
  2016. február 04.

  Harangozó Tamás

  Írásbeli kérdés formájában rákérdezünk minden részletre Matolcsy György frissen alakult testőrségével kapcsolatban, hiszen ebben aktív rendőrök és TEK-esek is részt vesznek, amire semmilyen jogszabály nem ad lehetőséget - ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a jegybank magántársaságánál nem lehet senki aktív szolgálatban.

 • Hadházy Ákos
  2016. február 04.

  Hadházy Ákos

  Alapvetően fontos lenne, hogy a tanárok jókedvűek, magabiztosak és motiváltak legyenek, ehelyett rosszkedvűek és kifacsartak, sokan nem értik meg, hogy az ostoba tankönyveket, és a hülye adminisztrációs dolgokat miért csinálják, mi ennek az oka, és ez nem más, mint a pénz - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint uniós milliárdokat tudtak elkölteni az oktatási reformra, de nem az volt a cél, hogy minél jobb legyen a rendszer, hanem hogy minél több pénzt tudjanak belőle kivenni.

 • Magyar Bálint
  2016. február 04.

  Magyar Bálint

  Nem oktatáspolitikai céljai voltak a kormánynak az oktatás átalakításával, fel akarták számolni a pedagógusok és az intézmények autonómiáját, ez a vazallusi alávetése volt a pedagógus társadalomnak - ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt oktatási miniszter szerint volt egy alku, amely arról szólt, hogy a szabadságért cserébe béreket emel majd a kormány, az életpályamodell ilyen gumicsont volt, a csalódottság annak is köszönhető, hogy ez nem valósult meg, hiszen minden pedagógust visszaállítottak a startvonalra.

 • Pilz Olivér
  2016. február 04.

  Pilz Olivér

  A Klikkel, mint szent tehénnel nemcsak a tanároknak van problémája, a minisztérium sem tudott semmilyen pozitívumot megállapítani az intézménnyel kapcsolatban, a pedagógusok számára az a fontos, hogy egy kézben összpontosuljon a közoktatás - ezt Pilz Olivér mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke szerint minőségi oktatás kell nem olyan, mint most, amikor az olcsóság dominál.

 • Hegedűs Zsolt
  2016. február 03.

  Hegedűs Zsolt

  Magyarországon a kórházi fertőzések száma növekszik, az MRSA fertőzések száma növekedett, kórházi fertőzési vészhelyzet van, de ezeket az adatokat titkosították - erről Hegedűs Zsolt beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint ezek az adatok vannak mérve, de nem pontosan, ha egy kórházi fertőzés kialakul, az intézményeknek kötelező lenne jelenteni, de néha nincsen ember vagy megfelelő számítógép ehhez.

 • Fullajtár Máté
  2016. február 03.

  Fullajtár Máté

  A legfontosabb a drogprobléma kezelésében a prevenció, de ha már megvan a baj, akkor a környezetnek kell figyelni - ezt Fullajtár Máté mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pszichiáter szerint a statisztikák arról szólnak, hogy újabb és újabb drogok jelennek meg, például a biofű és a társai.

 • Vadai Ágnes
  2016. február 03.

  Vadai Ágnes

  Általában rovarirtásról szokott szó lenni a parlamenti hírlevelekben, de legutóbb arról jött hír, hogy testszkenner lesz a parlamentben, erről egyből az ugrott be, hogy valakit meg akarnak figyelni vagy megvédeni, ami nem sokkal jobb - ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint kérdés, hogy miért kell ilyen eszközökkel játszadozni a parlament területén.

 • Horn Gábor
  2016. február 03.

  Horn Gábor

  Gyerekek, én adom a zsozsót, ha nem azt csináljátok, amit akarok, elveszem azt is, ami megmaradt, nagyjából így működik a kormányzat oktatáspolitikája - ezt Horn Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt oktatási államtitkár kijelentette: nem az elmúlt 25 év fölgyülemlett indulatai kerültek felszínre most a pedagógusoknál, a 2010-es kormányváltáskor pozitívak voltak a tanárok az oktatáspolitikát illetően, de a kormány mindent felrúgott, szétverték a közoktatást.

 • Ábrahám László
  2016. február 02.

  Ábrahám László

  Nem meglepő, hogy a kórházak többségében nem adottak a feltételek, rendszerhiba van az egészségügyi ellátásban - ezt Ábrahám László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A műhibaperekkel foglalkozó ügyvéd szerint a döntéshozók nem akarják tudni, hogy ez a helyzet az egészségügyben.

 • Hack Péter
  2016. február 02.

  Hack Péter

  A hazáért felelősséget érző, komoly emberek látják, hogy a terrorvészhelyzet nem más, mint egy műbalhé, nem a megoldáskeresés a kormány szándéka - ezt Hack Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A jogász szerint ez egy elképesztő javaslat, úgy megfosztani a lakosságot az alapjogaitól, hogy azt sem tudjuk, miről van szó.

 • Sallai R. Benedek
  2016. február 02.

  Sallai R. Benedek

  Senki nem akarja, hogy belenézzünk a termőföldeladásokkal kapcsolatban, korábban Budai Gyula elszámoltatási biztosként nagyon agilis volt, ebben az ügyben is indíthatna néhány vizsgálatot - ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint az a baj, hogy a politikai kultúra része, hogy akkorát lehet hazudni, amekkorát csak akarnak.

 • Németh Lászlóné
  2016. február 01.

  Németh Lászlóné

  A jövőben a nemzeti közműszolgáltató ügyfélszolgálatai akár a postára is beköltözhetnek - erről Németh Lászlóné beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Miniszterelnökség államtitkára szerint, ha feláll a rendszer, nagyjából két év múlva, bizonyos ügyeket akár a kormányablaknál is el lehet intézni, például lakcímkártya igénylésekor a gázóra átírását.

 • Szigetvári Viktor
  2016. február 01.

  Szigetvári Viktor

  Anyagi helyzetem nem változott az elmúlt évben, egy autót vettem, és eladtam a 8 éves kocsimat, mocsarat, céget, strómanon keresztül sem vásároltam - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke szerint a mai helyet a politikusokkal szembeni bizalmat ássa alá.

 • Bánáti János
  2016. február 01.

  Bánáti János

  Arra nem is merek gondolni, hogy a bíróságokat valami új szervezet alá szeretnék szervezni, csak mert nem tetszik egy ítélet - erről Bánáti János beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Németh Szilárd kijelentéseivel kapcsolatban. A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke kijelentette: védőként abszurdnak tartja, hogy egy képviselő megfenyegesse az adott ügyben és általánosságban is a bíróságot.

 • Draskovics Tibor
  2016. február 01.

  Draskovics Tibor

  Ha például a KEKKH is beolvad a minisztériumba, akkor a politikusok minden további nélkül turkálhatnak majd a személyes adatok között, ez nem szolgálja a közigazgatásba vetett bizalmat - ezt Draskovics Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a tervezett bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban. A volt gazdasági miniszter szerint itt emberek sorsáról van szó, de tragikomikus, hogy milyen számokkal dobálózik a kormány, a 150 ezres szám elképesztő, ember nem gondolhatja, hogy ennyi embert ki lehet rúgni az államigazgatásból.

Loading...