Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

április 28. kedd 13:50

Korábbi adások

 • Gyurcsány Ferenc
  2015. április 27.

  Gyurcsány Ferenc

  Az a kérdés, miért elégedetlenek a Fidesz szimpatizánsok, az igazi nagy probléma az, hogy a fő irányban elveszett a magabiztosság a kormánypártnál - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint világos volt az orbáni program az előző ciklusban, de most rájött a miniszterelnök arra, hogy a keleti nyitás és az illiberális állam nem vezet sehová.

 • Tarjányi Péter
  2015. április 27.

  Tarjányi Péter

  Ez a szabályozás nem jó, ez nem demagógia, hiszen kiderült, hogy ez a rendelkezés veszélyes is a dolgozókra nézve - ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A rendőrségi szakértő szerint ez a szabályozás olyan helyzetet teremt, hogy a legutolsó utcakölyök is tudja, hogy kvázi biztonságban van, ha egy ilyen dohányboltot támad meg, mert biztos, hogy van ott valamennyi pénz, és jó eséllyel el is tud onnan menekülni.

 • Csonka Fruzsina, Kopper Ákos
  2015. április 27.

  Csonka Fruzsina, Kopper Ákos

  Nem volt indokolatlan a diákok tüntetés, hiszen akkor nem vont volna vissza semmit a kormány a felsőoktatás tervezett átalakításából - ezt Csonka Fruzsina mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ELTE hallgatója szerint az egyetemi rendszer alulról építkezik, a hallgatók alkotják a szakokat, a tanárok adják a szakmai hátterét egy ilyen szaknak, most viszont felülről mondják meg, hogy meg kell reformálni a nemzetközi tanulmányok szakot.

 • Lukács Zoltán
  2015. április 27.

  Lukács Zoltán

  Arról szól a jegybanktörvény módosítása, hogy az MNB kap egy csomó jogkört, de beleírják a törvénybe, hogy csak az általuk hozott határozat támadható meg - ezt Lukács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint, ha azonban nem csinál semmit a jegybank, akkor nem is lehet megtámadni semmit.

 • Piri Kati
  2015. április 24.

  Piri Kati

  Én mindig is büszke voltam arra, hogy Magyarországon születtem, de ha ma Brüsszelben szóba kerül Magyarország, akkor a problémákat sorolják,- mondta Piri Kati az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ez nem jobb vagy bal kérdése, hanem demokrácia kérdés, tette hozzá az európai parlamenti képviselő. A holland munkáspárt képviselője szerint a Fideszt Európában nem csak a baloldalról kritizálják.

 • Harangozó Tamás
  2015. április 24.

  Harangozó Tamás

  Nevetséges az egész, hiába mondja a bizottság elnöke, hogy aztán lehet módosítani, de már az albizottság nevében benne van, hogy a 2010 előtti időszakot vizsgálja, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Harangozó Tamás. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Fidesz kormány alatt nem nagyon lehet mondani olyan bizottságot, ami felállt volna az ellenzék kezdeményezésére. Csak a 2010 előtti időszakot vizsgálja a Queastor albizottság. A 2010 előtti PSZÁF elnökök viszont semmi különösre nem emlékeznek, vagy el sem mennek a meghallgatásra. Harangozó hangsúlyozta, egy bizottságnak sokkal nagyobb hatásköre van, egy albizottság ennek töredékével rendelkezik. Szerinte a Fideszben ezt az albizottságot találták ki arra, hogy csak a 2010 előtti időszakot kelljen csak vizsgálni. Meghívtak két volt PSZÁF elnököt, mondta Harangozó, egyikük 8 éve volt pozícióban, kedden kapott egy meghívót csütörtökre, de Londonban él, nem jött el. A politikus szerint egyre több olyan ember van a kormány körül, akikre gyanú vetül. Meg kéne már értenie a Fidesznek, hogy minden nappal, amit ezek az emberek pozícióban töltenek, folyamatosan csökken a népszerűsége, tette hozzá.

 • Sallai Róbert Benedek
  2015. április 24.

  Sallai Róbert Benedek

  Gazemberség, amit a kormány művel a földekkel,- mondta Sallai Róbert Benedek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egyszerű többséggel is elfogadhatja az Országgyűlés az állami földvagyonról szóló törvény módosítását. A törvényalkotási bizottság ugyanis most elfogadta az ehhez szükséges módosító javaslatot Az ellenzék a földvagyon, azon belül a nemzeti parkok lenyúlásáról beszél. A természetvédő szervezetek szerint most egyértelművé vált, hogy a kormány célja nem a földvagyon egységes kezelése, hanem a nemzeti parki földek elvétele az illetékes szervektől. Sallai szerint ennek a jogszabálynak eredetileg voltak részei, amik 2/3-osak, és voltak, amik csak felesek voltak. A képviselő kiemelte, olyan területekhez nyúlt most a kormány, amihez a kárpótlási rendszer óta senki. A törvényből pedig mindent kiszedtek, amihez az ellenzék ragaszkodott volna, tette hozzá. Alkotmánybírósághoz fordulunk, és addig mozgunk, míg az FM mozog, ezt nem lehet megtenni egy európai államban, tette hozzá az LMP-s politikus.

 • Csorbai Attila
  2015. április 24.

  Csorbai Attila

  A kormány most úgy segít a sertéseseknek, hogy nekünk árt, - mondta Csorbai Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nincs szakmai indoka a Baromfi Terméktanács szerint annak, hogy a sertéshús áfája 5 százalékra csökken, a baromfihúsé meg marad 27 százalék. Azt mondják, tönkremennek. Szerintük, mivel a sertés- és a baromfihúsok egymást helyettesítő termékeknek számítanak, az egyoldalú adómérséklés a baromfitermékeket komoly versenyhátrányba hozná. A Baromfi Termék Tanács igazgatója azt mondta, velük nem egyeztettek, ők azt hitték, majd átgondolnak különböző verziókat, és abból kiválasztják a legmegfelelőbbet. Ezek után láttuk, hogy csak a sertéshús áfája csökken. Csorbai hangsúlyozta, nem tettünk le arról, hogy az alapvető élelmiszer kategóriába a baromfi, sőt a tojás is benne van. Ha ezt nem egyszerre csináljuk, akkor hátrányba kerülhet valamelyik húsfajta. Ez egy rossz versenybe helyezi, az amúgy jól fejlődő baromfi ágazatot, és úgy segít a sertéseseknek, hogy nekünk árt, tette hozzá. Kiemelte, nem kompromisszumokban gondolkodunk, hanem abban hogy a sertés és a baromfi ebből a szempontból egy kategória. Nem akarunk jobboldali csirkemellet, és baloldali sertés lapockát, tette hozzá.

 • Kovács Zoltán
  2015. április 24.

  Kovács Zoltán

  Nem is nagyon lehetne a kérdésnek nagyobb aktualitása most, amikor látjuk mi történik a Földközi-tengeren,- mondta Kovács Zoltán a ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tizenkét kérdést tesz fel a kormány a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban. A válaszokat július 1-jéig várják. A kormányszóvivő hangsúlyozta a miniszterelnök és a kormány elég határozott állásponttal bír arról, hogy hogyan akarja megoldani a problémáit, gondolok itt a munkaerő politikára, vagy a bevándorlás kérdésére. Azok az aktualitások, amik akár a Charlie Hebdo elleni támadás is felvetett, ezek időről időre rámutatnak a bevándorlás-politika veszélyeire, hibáira, mondta a szóvivő, aki szerint ez nem álprobléma, hiszen ezek a terroristák Magyarországot nagyjából ugyanabba a kategóriába sorolják, mint azokat az országokat ahol terrortámadások vannak. Kovács szerint tegnap Brüsszelben bebizonyosodott, hogy Magyarország minden segítséget megad a kérdés kezeléséhez, de nekünk ezzel foglalkozni kell, tette hozzá. Ezek az emberek fekete Afrikából érkeznek, ennek közegészségügyi vonzatai is vannak. Miért baj az, ha valaki akár éveket tölt itt menekült státuszban, miért ne dolgozzon ez alatt az idő alatt, hozzájárulva akár az itt tartózkodásuk költségeihez, mondta a kormányszóvivő. Szerintem ez nem kényszermunka, tette hozzá. A hús áfájának csökkentéséről szólva azt mondta, ez egyelőre csak egy kísérlet.

 • Bácskai: nincs veszély az Illatos úton
  2015. április 23.

  Bácskai: nincs veszély az Illatos úton

  Különösebben nincs bennem aggodalom, én tízen éve ismerem a körülményeket, dolgoztam is ott - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bácskai János.

 • Csintalan: tudok fejen állni is, ha kell
  2015. április 23.

  Csintalan: tudok fejen állni is, ha kell

  Hátraszaltózok a Hősök terén, ha bárki csak egy olyan példát tud mondani, hogy bármilyen műsor, interjú, összeállítás a Jobbik ideológiájának megfelelt, de tudok fejen állni is, ha kell, mondta Csintalan Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Beck László
  2015. április 23.

  Beck László

  Inkább a Fideszt tartják felelősnek az emberek a brókerbotrányért. A legtöbb megkérdezett arról tudott, hogy a külügyminisztérium a miniszterelnök utasítására vette ki a pénzét - mondta Beck László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Pápa: Hazudott és csalt Matolcsy
  2015. április 23.

  Pápa: Hazudott és csalt Matolcsy

  A törvény szerint minden adóköteles jövedelmet be kell vallani, mindegy, hogy aztán mire költi az illető - mondta Pápa Levente az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vágó: A félelem falát szeretnénk ledönteni
  2015. április 23.

  Vágó: A félelem falát szeretnénk ledönteni

  Egyre több olyan emberre lenne szükségünk, mint Horváth András, mondta Vágó Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Barna Ildikó és Csonka Fruzsina
  2015. április 22.

  Barna Ildikó és Csonka Fruzsina

  A kormányzat hamar visszavonult, de úgy érezzük csak csatát nyertünk, de háborút nem, - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Barna Ildikó. Mi sem tudjuk, hogy mi történik, és ami történik, hol tart, tette hozzá az ELTE tanszékvezetője. Hiába vonta vissza tegnap két szak megszüntetésének tervét is a tárca, a diákok azt mondják itt már nem egyes szakokról, hanem az egyéni és az egyetemi autonómiáról van szó. Szerintük a kormányzatnak meg kell értenie, az egyetem nem gombfocipálya.

 • V. Németh Zsolt
  2015. április 22.

  V. Németh Zsolt

  Senki ne vegyen gázálarcot, mert nincs rá szükség. Biztosan van ott olyan anyag, ami begyulladhat, de ezért van ott őrző-védő szolgálat, hogy ez nem fordulhasson elő, mondta V. Németh Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A környezetügyekért felelős államtitkár szerint nincs közvetlen katasztrófa helyzet, és ennek kimondása ugyanakkora felelősség, mint az ellenkezőjét kijelenteni, tette hozzá. Az előterjesztés kész, de 1,1 milliárd forint még hiányzik ahhoz, hogy elvigyék a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepéről a 2 ezer tonnányi veszélyes anyagot. Mivel uniós forrást nem lehet a hulladékok elszállítására használni, ezért tájékoztatják az FM-et, hogy a minisztérium előterjesztést készíthessen az elszállításról és a költségek átvállalásáról. V. Németh szerint az, hogy nincs közvetlen veszély, nem jelenti azt, hogy nincs szükség azonnali beavatkozásra. Azt azonnal el kell kezdeni, mondta, de olyan jogi helyzet nincs, hogy ne kelljen tekintettel lenni a tulajdonviszonyokra. A jogi helyzet miatt még hónapokba telhet, mire el lehet vinni onnan a veszélyes anyagot hangsúlyozta az államtitkár, de ha addig történik valami, az a Budapesti Vegyiművek felelőssége lesz.

 • Hiller István
  2015. április 22.

  Hiller István

  A felsőoktatási reform legfontosabb jellemzője, hogy központilag a kormány majd megmondja, hogy mit kell csinálni, az egyetemek megkérdezése nélkül, - mondta Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt oktatási miniszter szerint a lényeg, hogy a kormány sokkal jobban beleszólhasson, hogy egy diák Magyarországon hol, mit tanulhat. Ennek semmi létjogosultsága, mondta Hiller, mert nem lehet mérni egy társadalomtudomány szakos teljesítményét, vagy társadalmi hasznosságát. Ezért nem kell a kormánynak ebbe beleszólni, majd alakítják ezt az igények, tette hozzá. Hangsúlyozta, a Wallenberg iskolát azért akarják megszüntetni, mert kell az épület. Minden a Közszolgálati Egyetem miatt van, ha a Wallenberg nem ott állna, hanem két kilométerrel odébb, akkor nem volna veszélyben, tette hozzá a politikus.

 • Paul Lendvai
  2015. április 22.

  Paul Lendvai

  Orbán legnagyobb ellensége, önmaga a voluntarizmusával, és azzal, hogy nem hallgat már azokra, akikre korábban,- mondta Paul Lendvai az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Én nagyon érdekesnek tartom a helyzetet, tette hozzá a publicista. Mindig érdekes, amikor egy párt vagy mozgalom győz, és az is érdekes, amikor megbukik. Lendvai egyetért azzal az elgondolással, hogy Orbán Viktor már megbukott, de még sokáig hatalmon marad. „A baloldalon reménytelenség, a liberális oldalon tanácstalanság, a zsidó közösségeknél rejtett félelem, a Fidesz médiumainál pedig elképesztő hangulatváltás tapasztalható”, -írja Paul Lendvai a Der Standard-ban. A szerző szerint a Jobbik népszerűsége feltartóztathatatlanul növekedni fog. A legnagyobb veszély ma mégsem a jobbik, mondta Lendvai, hanem hogy nincs baloldali, vagy liberális ellenzék. Én az egész szocialista vezetést elküldeném korkedvezményes nyugdíjba, akkor talán valakikből, az egyetemistákból valahogy kialakulna valami, hangsúlyozta a publicista, aki szerint a baloldalon sajnos nincsenek gondolatok, javaslatok, és gyors reagálás sem. A mostani diáktüntetések a kormány számára azért is lehetnek veszélyesek, mert nem lehet az ilyen megmozdulásokat kormányozni. Soha nem lehet tudni, hogy egy rossz reakcióra mi történik, tette hozzá Paul Lendvai.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. április 21.

  Ara-Kovács Attila

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Gőgös Zoltán
  2015. április 21.

  Gőgös Zoltán

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Baranyi Krisztina
  2015. április 21.

  Baranyi Krisztina

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Barabás Richárd
  2015. április 21.

  Barabás Richárd

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Kisfaludi András
  2015. április 21.

  Kisfaludi András

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Dobrev Klára
  2015. április 20.

  Dobrev Klára

  Nem foglalkoztunk, és kínosan figyelünk rá, hogy ne is foglalkozzunk Magyarországgal, - mondta Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Gyurcsány kottájából ellenőriz az unió a kormány szerint. Az Európai Bizottság ugyanis az Altus Zrt.-t bízta meg a 28 tagország tervezési dokumentumainak elemzésével a 2014-2020 közötti új programidőszakra. Dobrev Klára, az Altus vezérigazgatója azt mondta, igaz, hogy ebben a vizsgálatban Magyarország is szerepel a másik 27 ország mellett, de nem kell Lázár Jánosnak aggódnia, nem fogjuk kellemetlen helyzetbe hozni.

 • Takács Barnabás
  2015. április 20.

  Takács Barnabás

  Nem derült ki, hogy miért kell megszüntetni Budapest legnagyobb szakképző intézményét,- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Takács Barnabás. Nem adják fel a Wallenberg Szakközépiskola dolgozói, és a szülők sem. Fórumot szerveztek ma estére, mert szerintük, csak tisztázatlan kérdések vannak az ügyben. A megszüntetésről szóló kormánydöntés ráadásul a lehető legrosszabbkor született, mondja az igazgató-helyettes, hiszen a gyerekeknek már a két hét múlva esedékes érettségi és szakmai vizsgákra kellene koncentrálniuk. Takács Barnabás azt mondta, nem nagyon volt értelme a találkozónak, csak annyit tudtak meg, hogy nem készült a megszüntetésről hatástanulmány, csak egy elemzés, amit viszont a minisztérium képviselőjenem tudott megmutatni, mert, mint mondta, nincs rá felhatalmazása. Ahhoz a KLIK vezetőjétől kellene engedélyt kérni. Továbbra sem tudjuk mi lesz az iskolával mondta Takács, aki szerint a diákok teljesen tanácstalanok, és azt mondják, ha eddig két órát utaztak, akkor vállalnának négyet is, csak hogy továbbra is oda járhassanak.

 • Magyar Bálint
  2015. április 20.

  Magyar Bálint

  A teljes felsőoktatási vezérkar asszisztált ehhez az egész folyamathoz, cserben hagyták saját intézményeiket,- mondta Magyar Bálint az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fellázadtak a tanárok és a diákok az ELTE-n a szakok megszüntetése ellen. A volt oktatási miniszter szerint ez nem egy költségvetési kérdés. Ez része annak az erőszakos elitcserének, amit a Fidesz 2010 óta folytat. Nem volt véletlen a közigazgatási egyetem létrehozása, emelte ki Magyar. Akkor megelégedtek ezzel, pedig szó volt a közgazdászképzés átviteléről is. Magyar szerint a cél hogy szétverjék a műhelyeket, az autonómiát, és létrehozzanak egy teljesen kontrolált képzést. Ehhez az első dolog az autonómia elvétele, a másik az intézmény semleges finanszírozásának megszüntetése, a harmadik, hogy ne tanulhassak, amit akarok, ha meg tudom fizetni. Magyar szerint az történik, hogy az állam először megroppantotta az intézményeket gazdaságilag, aztán megvonással, és jutalomfalatokkal irányít.

 • Simon Gergely
  2015. április 20.

  Simon Gergely

  Egy ilyen komoly szennyezésnél nem lehet várni a felszámolóra, azonnal lépni kellene,- mondta Simon Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Greenpeace vegyi szakértője szerint azonnal lépni kellene, hogy legalább a tűzvédelmi előírásokat betartsák. Megdöbbentő mennyiségű, több ezer tonnányi, kifejezetten veszélyes vegyi anyag áll elhagyatva, a szabad ég alatt, szivárgó hordókban a Budapesti Vegyiművek telepén, a 9. kerületben. A Greenpeace vegyi szakértője szerint iszonyatos, ami ott van. Állítólag elég egy eldobott csikk és pestet evakuálni kell. A mentesítés akár tíz milliárd forintba is kerülhet. Simon azt mondta, régóta tudtak a problémáról, de volt egy ígéret, hogy megszüntetik a veszélyt. Azt mondták, tette hozzá a szakértő, hogy elviszik a hordókat is, de nemhogy elvitték volna, még hoztak hozzá 2004-2008 között. Azóta nem foglalkozik vele senki. A vegyi szakértő hangsúlyozta, most egy helyi képviselő hívta fel rá a figyelmet. Akkor láttuk, hogy milyen állapotok vannak. Ilyesmit csak szigetelt betontartályokban lehetne tárolni, mondta Simon, mert így minden szabadon jut a talajba, a talajvízbe, a levegőbe.

 • Kiss László
  2015. április 20.

  Kiss László

  Ez nem bérharc, ez a magyar egészségügy helyzetére való felhívás, - mondta Kiss László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fekete hétvégéket hirdettek a magyar kórházak ápolói. Az egészségügy gyászos állapotára akarják felhívni a figyelmet azzal, hogy feketében dolgoznak. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak, a Facebook-oldalon egymás után sorakoznak az egyetértő hozzászólások és a feketét viselő kórházi ápolók fotói. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a túlóra pénzek valószínűleg a finanszírozási gondok miatt csúsznak néhány helyen, de a túlóra pénzeket mindenütt ki kell fizetni. Ez a nővérek kezdeményezése, mondta Kiss, aki hangsúlyozta, ha nincs utánpótlás, nincs bérezés, akkor ki fog ürülni a szakma. A kollégák nagy része két, három másodállás mellett csinálja a dolgát, hogy meg tudjon élni, vagy munka után még elmennek takarítani, tette hozzá. a szakszervezeti vezető kiemelte, minél több fiatalt kellene a területre terelni, ahelyett, hogy egyre nehezebb helyzetbe hozzák a szakmát.

 • Szigetvári Viktor
  2015. április 17.

  Szigetvári Viktor

  Nem örülök, ha Magyarország bármilyen negatív kontextusban szerepel, én csak azt kifogásoltam, hogy óriási szégyen, hogy a kormánynak Brüsszel mondja meg, hogy képtelenek vagyunk tisztességesen felhasználni az uniós forrásokat - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke szerint szisztematikusan korrupt közbeszerzéseket írtak ki, hogy egy bizonyos kör nyerje el a pályázatokat.

 • Vadai Ágnes
  2015. április 17.

  Vadai Ágnes

  Amit Varga Mihály állít, hogy én segítséget kaptam a Kun Mediátortól a 2006-os választási kampányom során, az hazugság, olyan pert akasztok a nyakába, hogy arról fog koldulni - ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke kijelentette: őt nem igazán kedveltek ott, leginkább lekommunistázták.

 • Szent-Iványi István
  2015. április 17.

  Szent-Iványi István

  Tavaly áprilisban volt az auditálási vizsgálat az uniós támogatások felhasználásával kapcsolatban, most jutott el a bizottság addig, hogy határozatott hozott, ez beszél részleges felfüggesztésről, addig, amíg nem korrigálja a magyar kormány a kifogásokat - ezt Szent-Iványi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A külpolitikai szakértő szerint ez a GOP vizsgálat az előző ciklusra vonatkozik, ebből 150 milliárdot nem fizetett még ki az unió.

 • Romankovics András
  2015. április 17.

  Romankovics András

  Azért rossz a mostani helyzet, mert az első, második évfolyamra olyan képtelen helyzet állt elő, hogy nem lehet tudni, hogy 0 vagy 3000 forintos keret van a tankönyvekre - ezt Romankovics András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A TANOSZ elnökhelyettese szerint a KELLO vezetői sem tudnak tájékoztatást adni, hogy mi a valós helyzet.

 • Balassa Balázs
  2015. április 17.

  Balassa Balázs

  A Balatoni Szövetség a térség önkormányzatainak érdekképviseletét látja el, nekünk rendkívül fontos, hogy azok a szolgáltatások, amelyek eddig is megvoltak, ez után is meglegyenek, ne csorbuljon a szolgáltatások minősége, ezért kértük, hogy a vasárnapi zárva tartás ne vonatkozzon a balatoni régióra a nyári szezonban - ezt Balassa Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Balatoni Szövetség elnöke szerint folyamatosan kapják a kis üzletek üzemeltetőtől a megkereséseket, mert a szezonban a szombati, vasárnapi napokon termelik meg a bevételeik javát.

 • Tuzson Bence
  2015. április 16.

  Tuzson Bence

  Az uniós pályázati rendszernek az a sajátossága, hogy 7 éves ciklusok vannak, amikor a 2007 és 14 közötti ciklus elindult, akkor még szocialista kormán volt, akkor alakultak ki a feltételek - erről Tuzson Bence beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakciószóvivője elmondta: a kormányváltás után át akarták alakítani a pályáztatás rendszerét, de a teljes átalakításra csak az új ciklus kezdetén lesz lehetőség.

 • Horváth Csaba
  2015. április 16.

  Horváth Csaba

  Vannak közlekedési szakemberek a városban, akik meg tudják szervezni, hogy milyen beruházásokat lehet egy időben elvégezni ahhoz, hogy ne duguljon be a város - ezt Horváth Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP budapesti csoportjának vezetője szerint Tarlós István úgy véli, egyszerre kell mindent lezárni, az autósok úgyis megtalálják az elkerülő utakat, cserébe gyorsabban végeznek a munkálatokkal.

 • Bruck Gábor
  2015. április 16.

  Bruck Gábor

  Egy pártnak nem tud jobb kommunikációja lenni, mint a párt maga, a kormánypárt kommunikációja szétesőben van, ahogy a Fidesz is - ezt Bruck Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kommunikációs szakember szerint a kormánypárt reggeltől estig hazudik, ebből nem lehet kijönni.

 • Veres János
  2015. április 16.

  Veres János

  Mind a mi kormányunk időszakában, mind a Fidesz kormány időszakában komolyan ellenőrizték az uniós pályázatokat - ezt Veres János mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt pénzügyminiszter szerint az az izgalmas, hogy az elmúlt két napban egy öt hetes folyamat újabb elemére derült fény, nevezetesen arra, hogy a Fidesz folyamatosan hazudik.

 • Varju László
  2015. április 15.

  Varju László

  Csepreghy Nándor mellébeszél és hazudik, az unió által küldött ellenőrző bizottság kizárólag 2013-as projektek miatt függesztette fel a támogatást - ezt Varju László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy 700 milliárd forintnyi támogatást függesztett fel az Európai Unió. A DK alelnöke egy dokumentummal is bizonyította, hogy kizárólag az Orbán-kormány időszakára eső projekteket kifogásol Brüsszel.

 • Brückner Gergely
  2015. április 15.

  Brückner Gergely

  2010 után érdekes volt, hogy az MFB-nek nem volt elszámoltatása, úgy nézett ki, hogy van valami kontinuitás, de 2011-ben azt lehetett hallani, hogy az ETO Park miatt mégis lesz vizsgálat, de a mai kommunikációból az derül ki, hogy ezt végül elsikálták - ezt Brückner Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Figyelő rovatvezetője szerint a kormányzat a hitelnyújtás körülményeit akarta vizsgálni, ez kicsit irányítottnak tűnt, hiszen a hitelfelvevőt nem is vizsgálták.

 • Szél Bernadett
  2015. április 15.

  Szél Bernadett

  Az atomtemető projekt most ébredt fel, eddig Csipkerózsika álmot aludt ez az elképzelés, közben Dunántúl legnagyobb települése, Pécs ott fekszik 10 kilométerre Bodától, de őket kizárták a döntésből - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint Pécs jövője szempontjából ez a projekt sorsdöntő lehet, hiszen a város a fenntarthatóságra épül.

 • Mendrey László
  2015. április 15.

  Mendrey László

  Úgy tűnik, szezonja van az iskolabezárásoknak és összevonásoknak, nem tudni, miért pont most történnek ezek - ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a Raoul Wallenberg Szakközépiskola esetében egy kis stikli is elképzelhető, hiszen a hírek szerint a Közszolgálati Egyetem számára kell az intézmény épülete.

 • Holchakker Péter
  2015. április 15.

  Holchakker Péter

  Most már sok alkalommal fordultunk az egészségügyi kormányzathoz a kórházi adósságállomány extrém magas mivolta miatt, gyakorlatilag ezekre a megkeresésekre minimális válasz érkezett - ezt Holchakker Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ETOSZ igazgatója szerint ez a helyzet tarthatatlan, pedig az egészségügyi ellátórendszer külső beszállítók által való ellátása egy jogilag szabályozott folyamat kellene, hogy legyen.

 • Dávid Ferenc
  2015. április 14.

  Dávid Ferenc

  A vidéki Magyarországot jelentősen érinti, hogy az új javaslat szerint 4:30-kor nyithatnak ki a boltok, ez egy normális lépés, de ha 4:30-kor ki lehet nyitni a boltot, akkor kérdés, hogy az éjszakai nyitva tartást miért kell korlátozni - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint az, hogy egy ilyen dolgot törvénymódosítással kell korrigálni, elég furcsa a 21. században.

 • Simonyi András
  2015. április 14.

  Simonyi András

  Nincs értelme esélyt latolgatni az amerikai elnökválasztással kapcsolatban, még csak most kezdődik a kampány - ezt Simonyi András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt washingtoni nagykövet szerint a nagy robbanás az volt, hogy Hillary Clinton bejelentette, elindul az elnökválasztáson.

 • Felcsúti Péter
  2015. április 14.

  Felcsúti Péter

  Van egy kockázatközösség, ez egyértelmű, ahogy az is nyilvánvaló, hogy a befektetési szakma kockázatos üzlet, ez a logikája annak, hogy miért nagyobb a kárpótlási határ a banki betéteknél, mint a kötvények esetében, ezt visszaható hatállyal megemelni, az érthetetlen, mondhatni kínos - ezt Felcsuti Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Bankszövetség volt elnöke szerint ilyen körülmények között fel sem kell vetni, hogy a felügyelet hibázott, hiszen a pénzintézetektől beszedik a pénzeket.

 • Székely Tamás
  2015. április 14.

  Székely Tamás

  A mostani eset azért speciális, mert az államosítás következtében a szerződések megmaradtak a kórháznál, ez az ítélet precedens értékű, a többi intézmény ügyét is fel lehet így vállalni - ezt Székely Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a bírósági döntés értelmében két évre visszamenőleg ki kell fizetnie az államnak az Egri Markhot Ferenc kórházban dolgozók cafeteriáját, összesen 200 millió forintot. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint egy megállapodás volt a dolgozókkal a cafeteriával kapcsolatban, a mostani ítélet arról szól, hogy ez jár a dolgozóknak, ezt ki kell fizetni.

 • Németh Zsolt
  2015. április 13.

  Németh Zsolt

  A kitiltási botrányban érintett hat személy közül 4-ről vagy 5-ről tudom, hogy kicsoda - mondta Németh Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A tapolcai vereséggel kapcsolatban a külügyi bizottság fideszes elnöke szerint a kormánypártnak le kell vonnia a következtetéseket az elmúlt két időközi választásból, el kell ismerni, hogy voltak olyan politikai döntések, amelyek ezekhez a vereségekhez hozzájárultak.

 • Róna Péter
  2015. április 13.

  Róna Péter

  Nem értem, hogy miért csak a kötvényeseket segítené meg, közülük is csak azokat, akik a cég brókerházával, a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel kötöttek szerződést - ezt Róna Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint ez az egész módszer, amit itt követünk, az egy ízléstelen vicc.

 • Karácsony Gergely
  2015. április 13.

  Karácsony Gergely

  Mi azt gondoltuk, hogy a veszprémi példát kellene követnie az ellenzéknek, egy helyi, ismert jelölt mögött kellett volna felsorakoznia az ellenzéknek Tapolcán is - ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM társelnöke szerint az MSZP-n volt egy nyomás, hogy saját jelöltet állítson, de ez nem elég a győzelemhez egy alapvetően jobboldali választókerületben, ez a választás alapvetően vereségre volt ítélve.

 • Kuncze Gábor
  2015. április 13.

  Kuncze Gábor

  Már öt éve mondom, hogy nagy bajban van Magyarország, mert nagyon rossz irányba vitte Orbán Viktor - ezt Kuncze Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt SZDSZ-es képviselő szerint az elmúlt időszakban három időközi választás volt, ebből kettőt a baloldal nyert, egyet pedig szorosan a Jobbik, ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

 • Élő adásban csaptak össze a tapolcai jelöltek
  2015. április 10.

  Élő adásban csaptak össze a tapolcai jelöltek

  Azt választják vasárnap, aki a legtöbb lehetőséget hozza a térségnek. Abban bízom, hogy ezt figyelembe veszik a választók,- mondta Fenyvesi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 2006 óta nem volt olyan nagy érdeklődésre számot tartó, televíziós, választási vita, amelyben Fideszes politikus is részt vett. Az Egyenes Beszédben vitába szállt egymással a hétvégi tapolcai választás három esélyese: a fideszes Fenyvesi Zoltán, az MSZP-DK-s Pad Ferenc és a jobbikos Rig Lajos.

 • Krekó Péter és Kiszelly Zoltán
  2015. április 10.

  Krekó Péter és Kiszelly Zoltán

  Nem minden választót hoz extázisba a tapolcai választás, mondta Krekó péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint erről a választásról kevesebb szó esett, mint a Veszprémiről, ami érthető, mert ott a kétharmad volt a tét. Szerinte a legnagyobb tétje a Jobbik számára van a választásnak, mert ha nyernek, mondhatják, hogy ki van kövezve az út a 2018-as választási győzelemhez. Szerinte a választás tétéjét a tendencia értékeli fel. Magyarországon a választók egyébként nem büntetik, ha valaki nem vesz részt egy vitában, ezért ezt meg is tehetik, tette hozzá. Kiszelly Zoltán azt emelte ki, hogy a vita mindig a kihívó érdeke. Máshol is van, aki nem vitatkozik, Helmut Kohl sem ment el vitatkozni, mondta a politológus, aki szerint azért is fontos az eredmény, mert ez az utolsó időközi parlamenti választás, amiről tudunk, ez hivatkozásul fog szolgálni mindegyik párt számára. A kétharmad már nem számít, az Veszprémben már „kisült”, tette hozzá Kiszelly. Krekó szerint annyiban változott a helyzet a korábbi választásokhoz képest, hogy a fideszes jelöltnek most inkább érdeke, hogy vitázzon, mert most nem feltétlenül neki áll a zászló. Az esélyeket latolva Krekó azt mondta, hogy az MSZP-nek van olyan potenciálja, hogy azok, akik a Fideszre nem akarnak szavazni, azok rájuk szavazzanak. Kiszelly viszont nem látja a baloldalon azt az esélyes kihívót, aki elég mozgósító erővel bírna.

 • Csepreghy Nándor
  2015. április 09.

  Csepreghy Nándor

  Elképzelhető, hogy új közbeszerzést írunk ki, és nem biztos, hogy autópálya-építésre, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Csepreghy Nándor. Az államtitkár hangsúlyozta, nem informális, hanem formális találkozó volt a magyar kormány és az Európai Bizottság képviselői között, amelyen elhangzott, hogy az unió nem fogja finanszírozni az M4-es építését. Leállította a kormány az M4-es autópálya építését, és utasította a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy számoljon el a kivitelezőkkel, és szerezze vissza a 22 milliárdos előleget.

 • Horváth Csaba
  2015. április 09.

  Horváth Csaba

  Nem jó ötlet. Egy súlyponti kórházra szükség van, ez most a Szent-János Kórház, és annak is kéne maradnia az elhelyezkedése miatt, -mondta Horváth Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Lipótmezőn épülne az új egészségügyi központ, ha az emberek is úgy akarják. Lázár János szerint ugyanis meg kellene kérdezni őket. Tarlóst István és a kerületi polgármestereket már megkérdezték, ők támogatják az ötletet. Az évekkel ezelőtt bezárt OPNI funkciója a II. kerületi önkormányzat rendelete szerint amúgy is csak egészségügyi lehet. A XII. kerületnek viszont a Szent János-kórház felújítása a fontos, és a helyi képviselő-testület határozata szerint ahhoz évente ötvenmillió forinttal hozzá is járulnának. Horváth szerint a régi OPNI épülete nem alkalmas súlyponti kórház építésére. Ott egy egysávos útra kell kijutnia a mentőnek, 5 kilométerrel kijjebb is van, és hatalmas beruházással egy olyan helyen jönne létre, ami egyébként csak szanatóriumnak alkalmas, tette hozzá a politikus. Értem én a törekvést, mondta Horváth, hogy kellene a kormányzati szereplőknek, a brókereknek egy jó szanatórium. Ez az építmény viszont sok milliárdos beruházással sem alkalmas egy modern sürgősségi intézmény kialakítására, tette hozzá a szocialista politikus.

 • Frivaldszky Gáspár
  2015. április 09.

  Frivaldszky Gáspár

  Semmilyen civil szervezetnek nem voltam az elnöke abban az időszakban, amelyről Semjén Zsolt beszélt, mondta Frivaldszky Gáspár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Semjén Zsolt egy interjúban azt mondta, óriási tévedés, hogy a munkavállalók nem követelték a szabad vasárnapot. Szerinte a Frivaldszky Gáspár vezette civil szervezet évtizedek óta képviseli itthon a szabad vasárnapot, aminek egyébként nemzetközi mozgalma is van. KDNP tag viszont volt Frivaldszky, aki azt mondta, nem elvi okokból lépett ki, hanem összeférhetetlenség miatt. Nem tudom, mondta, Semjén Zsolt éppen melyikre civil szervezetre gondolt. Több olyannak dolgoztam, vagy dolgozom, amely követelte, követeli a szabad vasárnapot. Az viszont tény, hogy most olyan civil szervezet nincs, amelynek én lennék a vezetője, tette hozzá. A családi boltok nyitva tartása mellett egyébként két érv szólhat, mondta Fridvalszky. Az egyik az ő gazdasági megerősödésük, a másik, hogy a munkajogviszony tipikusan alárendelt viszony, a családban viszont e nélkül tudják megbeszélni, hogy nyitva legyenek, vagy ne, tette hozzá.

 • Vajda László
  2015. április 09.

  Vajda László

  Rengeteg feljelentés született, de semmilyen lefoglalás, vagy zárolás nem történt az ORÖ- nél. mondta az Alternatív Vizsgálóbizottság elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Vajda László hozzátette, olyan kimutatásaik vannak, amelyek szerint a közfoglalkoztatottaknak például 113 millió 456 ezer forintot fizettek ki utazási költségnek. Közel százmillió forint értékben könyvelhettek el fiktív utazási költségeket az Országos Roma Önkormányzatnál. Volt olyan közmunkás, akinek papíron több százezer forintot utaltak ki költségtérítésként, de ő nem is tudott erről. Az így nagyrészt eltűnt összeg elérheti a 80-90 millió forintot is; a közel 100 tételt felsoroló listán volt olyan is, aki papíron 990 ezer forintot kapott utazási költségtérítésként. Az ORÖ tagja elmondta, ezt úgy kell elképzelni, hogy egy 360 fős keret volt. Ebben voltak olyanok, mint például Heves megyéből Jáger Tamás, aki 500 ezret vett fel papíron, de igazából egy fillért sem. Nincs autója, jogosítványa, semmi, tette hozzá. A Puskás Akadémiának kétszer 250 ezer forintot utaltak, nem tudni mire. Az árvízvédelemre több mint 6 millió forint lett kifizetve egy személynek, de papíron, akik társadalmi munkában dolgoztak ott napi 20 ezer forintot kaptak, ez 5-6 száz emberre vonatkozik. Nekünk a jövő héten meg kell tennünk a feljelentést az ügyben, hangsúlyozta Vajda, mert itt emberek adataival éltek vissza.

 • Illés Zoltán
  2015. április 08.

  Illés Zoltán

  A Hortobágyi Nemzeti Parktól elveszik, aztán a haveroknak odaadják a földet - mondta Illés Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Negyvenezer juh és ötezer szarvasmarha pusztulhat el legelő híján a Hortobágyon, mondják a gazdák, akik nem nyertek a nemzeti park új földhaszonbérleti pályázatán. A nemzeti park igazgatója szerint viszont minden szabályosan történt. Az ország érdeke az lenne, mondta Illés, hogy a nemzeti parkok megmaradjanak.

 • Varga László
  2015. április 08.

  Varga László

  Én azt gondolom, hogy egy embertelen, méltatlan levél született, mondta Varga László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Miskolc fideszes polgármestere, múlt héten visszautasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány felajánlását, hogy ételt osszanak helyi gyerekeknek. A Miskolcnak Hangja Van csoport viszont megtartotta az ételosztást, az éhezők valósággal megrohamozták őket. Sokan hiába álltak sorba egy órán át, nem jutott nekik élelem, mivel közelharc alakult ki a segélycsomagokért. Páran attól is féltek, agyon tapossa őket a tömeg. Ezért olyanok is voltak, akik inkább haza küldték a gyerekeiket és az idősebbeket, nehogy bajuk essen. Végül mindössze tíz perc alatt fogytak el az adományok. Varga szerint a miskolci polgármester levele, amiben azzal utasítja el az osztást, hogy inkább a város gazdasági sikereivel akar kitűnni, szánalmas, és embertelen érv. Az eset után még napok teltek el, mondta, míg ebből hír lett, de akkor már nagyon sokan kezdtek el erről beszélni. A cél, hangsúlyozta Varga, hogy minden gyerek jusson meleg ételhez minden nap. Erre most méltatlan válasz érkezett, tette hozzá a politikus.

 • Hann Endre
  2015. április 08.

  Hann Endre

  Ha egy irányt kéne megjelölnöm, akkor az elbizonytalanodottak, csalódottak tábora nőtt a legnagyobb mértékben, mondta Hann Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ez, ha nem is hosszú-, de rövidtávú rekord, tette hozzá. A Medián ügyvezetője kiemelte, hogy a választók 37 százaléka nem tud választani. Kétéves mélypontra került a kormányoldalba vetett bizalom a Medián március végi felmérése szerint. A Fidesz mostanra az egy évvel ezelőtti 36 százalékos támogatottságának a harmadát elveszítette. Mindebből az ellenzéki pártok semmit nem profitáltak eddig, kivéve a DK-t. Hann szerint most megint nem összefogásról beszélünk, pedig ha összefogásról volna szó, akkor még, ha a Jobbikot le is számítjuk, akkor az összes többi pártra eső szavazat összeadva már elég erőt mutat, szűkült az olló a Fidesz és közöttük. Hann elmondta ő Jobbik nélküli ellenzéknek hívja őket, mert baloldalinak sem nevezhetőek egyértelműen, és a demokratikus jelző is problémás. A mi méréseinkben nincs a Jobbik támogatottságának olyan dinamikája, ami olyan nagy veszélyt mutatna. A második helye viszont egyértelmű, tette hozzá Hann Endre.

 • Juhász Péter
  2015. április 08.

  Juhász Péter

  Azt nem lehet tudni, hogy ki követte el, a nyomozó hatóság, vagy az önkormányzat, de egyértelműen közokirat hamisítás történt, mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A belvárosi ingatlanértékesítések ügyében közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz az Együtt önkormányzati képviselője. A politikus amiatt fordul a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi - jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett - feljelentését arra hivatkozva utasította el, hogy pályáztatással kapták meg "Portikék" a Károly körút 26. bérleti jogát, holott egy önkormányzati határozat egyértelműen bizonyítja, hogy az ingatlan sorsa pályáztatás nélkül dőlt el - áll a tájékoztatásban. Lassan kell mondanom, tette hozzá az Együtt politikusa, hogy a nyomozóhatóság emberei is megértsék: az egyik iraton az van, hogy pályáztatták a nevezett ingatlant, a másikon meg hogy pályáztatás nélkül kapta meg a Portik- kör. Úgyhogy vagy az hazudik, mutatott rá Juhász, aki azt mondja, hogy nyomoztak, vagy az, aki félrevezette a hatóságot. Holnap feljelentem az önkormányzatot, mondta, amiért pályáztatás nélkül adták el a nevezett ingatlant.

 • Bodnár Zoltán
  2015. április 07.

  Bodnár Zoltán

  „A mi oligarchánk az jó oligarcha, a nem a mienk, az nem jó”, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A régiek helyett már készülődnek az újak, tette hozzá a politikus. Lázár János az M4-es építésének leállításával valójában az Orbán-Simicska háború egyik újabb ütközetét indította el, miután az érintett szakasz elkészítésében a Simicska Lajos érdekeltségében álló Közgép is részt vesz – írják közleményükben a Liberálisok.

 • Ágh Attila
  2015. április 07.

  Ágh Attila

  Egy éve elkezdődött a bizonytalanság kora, mondta Ágh Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egy Simicska nevű kisiparos egy rendszert felépített. Az Orbán nevű iparos pedig vitte a nyilvánosság előtt az üzletet, tette hozzá. Ágh szerint ráadásul közben a félrevezetési nagyipar is működött a médiában. A politológus kiemelte, azon a napon, egy éve, amikor Orbán és Simicska leültek a választás után, akkor kezdődött az összeomlás. Most azt kell nézni, hogy ki hogyan menekül, mondta. Mindenki próbál egy Orbán utáni korban elhelyezkedni, tette hozzá. Ágh szerint az összeomlásnak három forgatókönyve van. Az első, amelyikről a sajtó is beszél, a Brutus forgatókönyv. Ez azt jelenti, hogy valaki Brutusként kijelenti, hogy Orbán inkább már csak teher a Fidesznek. A második a beomlás, mondta: nem rendezetten, és többé kevésbé a fő táborok megegyezésével lépne valaki Orbán helyére. Ágh szerint most ez a verzió a legvalószínűbb. A harmadik forgatókönyv a kényszer koalíció.

 • Komáromi Zoltán
  2015. április 07.

  Komáromi Zoltán

  Egy 18 ezer lakosú városban nincs annyi beteg, amennyi el tudna tartani egy ilyen kórházat, mondta Komáromi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A tervek szerint csütörtökön Tapolcára látogat Orbán Viktor. A kormányfő azzal támogatja majd a fideszes jelölt kampányát, hogy bejelenti, a város kórháza 2,3 milliárdos fejlesztési pénzhez jut. 2012-ben éppen az Orbán kormány döntött úgy, leépíti a tapolcai kórházat.

 • Bárándy Gergely
  2015. április 07.

  Bárándy Gergely

  A Quaestor ügyben sok gondolkodni való nincs azon, hogy kit mivel kell meggyanúsítani, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bárándy Gergely. A kormány kérdezése volt az egyetlen napirendi pont ma a parlamentben, így a brókerbotrány volt a központi téma. Az MSZP csak ezzel az üggyel foglalkozott, a kormány szerint viszont a szocialistáknak inkább a Buda-Cash ügy miatt kéne aggódniuk. Polt Péter azt válaszolta az eljárás tempóját firtató kérdésemre, mondta Bárándy, hogy ez az ügymenet így is szokatlanul gyors volt.

 • Czeizel Endre
  2015. április 06.

  Czeizel Endre

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Vértes András
  2015. április 06.

  Vértes András

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Magyar György
  2015. április 06.

  Magyar György

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Bokros Lajos
  2015. április 03.

  Bokros Lajos

  Új megvilágításba kerül az önkormányzatok kára a brókerbotrányban, amikor azt tudjuk, hogy Orbán Viktor szólt az állami szerveknek, hogy mentsék ki a pénzüket, de az önkormányzatoknak nem, ez óriási gond - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint az önkormányzatok törvényileg befektethetik a megtakarításaikat, de ők nem tudtak azokról az információkról, amelyekről a miniszterelnök szólt Szijjártó Péteréknek.

 • Vadai Ágnes
  2015. április 03.

  Vadai Ágnes

  Az ETO Kft és az ETO Park lett ilyen kiemelt gazdálkodó szervezet, de nem tudom, mi alapján, mert nem közgyűjtemény és nem lát el országos közfeladatot sem, és nem is közmű - ezt Vadai Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint ez mindent elmond a mostani kormányról.

 • Schiffer András
  2015. április 03.

  Schiffer András

  Az a fontos, hogy legalább az esélyét megadtuk, hogy a brókerbotrányban legyen komoly vizsgálat, nemcsak a mostani ügyekben, hanem egészen 1997-től kezdve - ezt Schiffer András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke kijelentette: Rogán Antalék hetek óta szocialista brókerbotrányról beszélnek, ha ez igaz, akkor nekik is érdekük, hogy kivizsgáljuk ezeket az ügyeket.

 • Gőgös Zoltán
  2015. április 03.

  Gőgös Zoltán

  A Quaestor-ügy egy állatorvosi ló, minden probléma előjött ezen keresztül, de a kormány nem érti még mindig, mi a gond, nem tudják, mit kell csinálni - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint ez az első olyan ügy a kormány 5 éves regnálása alatt, ahol komoly összefonódások vannak, korábban egyik botrányban sem volt ennyire direkt a kapcsolat.

 • Gulyás Gergely
  2015. április 02.

  Gulyás Gergely

  Semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy az önálló gazdálkodással rendelkező háttérintézmények vagy minisztériumok befektessenek - ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint itt nem arról van szó, hogy Quaestor-kötvényeket vettek volna, hanem állampapírokat tartottak a brókercégeknél.

 • Harangozó Tamás
  2015. április 02.

  Harangozó Tamás

  Az, hogy Lázár János a napi mellébeszélése során mit mond Quaestor-ügyben, az éppen az ellenkezőjét erősíti az emberekben, ma már nincs alapja a fideszes hazugságoknak - ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a győri ETO Parkkal próbálják támadni az ellenzéket, az a vicces, hogy azt mondják, hogy fedezetlen hitelkihelyezés volt, ha ez igaz lenne, nehéz lenne a létesítményeket zár alá vonni, amiből valószínűleg majd kártalanítani tudják a károsultakat.

 • Horváth András
  2015. április 02.

  Horváth András

  Nem hittem, hogy ez a 40 milliárdos csalásról szóló történet ki fog derülni, ehhez kellett az, hogy Dávida Mariann személyiségi jogi pert indítson, és azt állítsa, hogy ő nem állított le semmilyen vizsgálatot - ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Korrupcióellenes Szövetség alapítója kijelentette: ugyan az a működési mechanizmus tette lehetővé ezt az esetet is, mint amit én a zöld dossziéban feljegyeztem, ez egy plusz ahhoz képest.

 • Jávor Benedek
  2015. április 02.

  Jávor Benedek

  Sok félreértés van az M4-es autópályával kapcsolatban, Lázár János magának mond ellent a nyilatkozataiban - ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM Európai Parlamenti képviselője szerint a kormány uniós pályázatok segítségével akarta megépíteni az Abony és Fegyvernek közötti szakaszt, a beruházást 110 milliárdért vállalta a nyertes konzorcium, ami nagyon drága, azt jelenti, hogy 4 milliárd forintba kerül kilométerenként.

 • Tátrai Miklós
  2015. április 01.

  Tátrai Miklós

  Polt Péternek igaza van, meg Ibolya Tibornak is, de korábban nem ez volt a gyakorlat, több esetben is történt olyan, hogy valakit tanúként, majd gyanúsítottként hallgattak ki - ezt Tátrai Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezetője szerint az összes 2010 előtti ügyben az ügyészség maga nyomozott, ez alapesetben nem az ő dolguk lenne, hanem a rendőrségé, bár ezt a törvény lehetővé teszi számukra.

 • Bodnár Zoltán
  2015. április 01.

  Bodnár Zoltán

  Fel kell menteni a posztjából Matolcsy Györgyöt és Windisch Lászlót, hiszen a felügyelet elsiklott afelett, hogy nincs olyan alaptevékenysége a Quaestornak, amiben megfelelt volna a követelményeknek - erről Bodnár Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikai főtanácsadója szerint az bizonyosodik be, hogy az elmúlt másfél évben, amióta az MNB látja el a felügyeleti szerepet is, nagyon súlyos szakmai hibákat vétenek.

 • Hadházy Ákos
  2015. április 01.

  Hadházy Ákos

  Nincsenek meg azok a bérelt autók, amelyeket az Országos Roma Önkormányzat rendelt 30 millió forintért a Híd a munka világába program keretein belül - ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP korrupcióellenes szóvivője szerint az is elképzelhető, hogy nem 10 kicsi autót béreltek, hanem egy nagyot ennyi pénzért.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. április 01.

  Kunhalmi Ágnes

  Amit a Fidesz kitalált innovatív kategória címen, ebbe azok a pedagógusok kerülhetnek be, akiknek a nevéhez valamilyen különleges pedagógiai fejlesztés fűződik - ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint azonban értelmezhetetlen ez a kategória ebben a túlfegyelmezett rendszerben, itt nem tudnak innovatívak lenni a pedagógusok.

Loading...