Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

november 28. péntek 00:25

Korábbi adások

 • Ara-Kovács Attila
  2014. november 27.

  Ara-Kovács Attila

  Az elmúlt időszakban senki nem hívta meg, kivéve a z EU-csúcsokat, mondta Ara- Kovács Atilla az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tüntetőleg keresztülnéztek Orbán Viktoron Vilniusban, ahol a magyar kormányfő – Hende Csaba honvédelmi miniszterrel közösen – megtekintett egy díszfelvonulást, majd találkozott a két hónapig ott szolgáló magyar lövész század tagjaival.

 • Sik Endre
  2014. november 27.

  Sik Endre

  2001 óta nem fordult ilyen elő, hogy ekkora csökkenést szenvedjen egy párt támogatottsága, mondta Sik Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egyetlen hónap alatt 12 százalékpontos népszerűségvesztést szenvedett el a Fidesz a Tárki novemberi felmérése szerint. A kormánypárt a teljes választókorú népesség körében most 25 százalékon áll, ezzel még mindig messze a legnagyobb párt. Az elszivárgók ugyanis nem pártolnak máshoz, csupán a bizonytalanok – és a pártpreferenciájukat inkább titkolók – táborát növelik. A Tárki szerint ez a csoport 34-ről 44 százalékra nőtt a teljes választókorú népességen belül. A Tárki vezető kutatója hangsúlyozta, a mintavétel az internetadó elleni tüntetés, és a Felháborodás napja után történt, de utólag visszanézve valószínüleg nem fogjuk tudni, hogy pontosan melyik apró történés váltotta ki a változást, tette hozzá a kutató.

 • Szél Bernadett
  2014. november 27.

  Szél Bernadett

  A javaslat kivitelezhető, és megakadályozná, hogy a kampányban szedjék le e politikusokat, mondta Széll Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Papcsák Ferenc szerint nem tenne jót a közbizalomnak a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálata, ezért az LMP-s kezdeményezést nem szavazták ugyan le, inkább tartózkodtak. Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint a Fidesz ismét hitet tett amellett: nem érdeke, hogy a politikusok kevesebbet lopjanak. Szél kiemelte, ha megszavazták volna a javaslatot, akkor az állampolgárok nyugodtak lehetnének, hogy nem vágják át őket. Az áfa-csalási botrányt kivizsgáló bizottságot pedig azért nem támogatja a Fidesz, mert még tart a büntetőeljárás, tette hozzá a politikus.A javaslat kivitelezhető, és megakadályozná, hogy a kampányban szedjék le e politikusokat, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Dávid Ferenc
  2014. november 27.

  Dávid Ferenc

  Azt gondoltuk, hogy egy nagyvonalú gesztust kell tennünk, mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VOSZ úgy döntött, hogy ha elfogadják az üzletek nyitva tartását korlátozó irracionális szigorítást tartalmazó törvényjavaslatot, akkor népszavazást kedvezményeznek ez ügyben. Ellenben támogatnák a Munka Törvénykönyvének olyan módosítását, ami növelné a vasárnapi bérpótlékot és a szabadnapok számát. A VOSZ főtitkára kiemelte, az intézkedés főleg nőket érintene, ezért azt ajánlják, hogy a jelenlegi 50 százalékos bérpótlékot jelentősen emeljék meg, és a mostani egy helyett, két vasárnapot kelljen kiadni pihenőnapnak. A fennmaradó 26 vasárnapból 13-ban kötelezhető, de 13 vasárnapra csak közös megegyezéssel legyen beosztható a munkavállaló, tette hozzá Dávid Ferenc.

 • Czeglédy Csaba
  2014. november 27.

  Czeglédy Csaba

  Szombathely kis város rögtön nálam landolt az információ, mondta Czeglédy Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megpróbálta kikéretni a szombathelyi jegyző a polgármesteri hivatal dolgozóinak híváslistáit. Az ügyet a helyi ellenzék szúrta ki, a polgármester vizsgálatot indított, a jegyző lemondott. A szombathelyi ellenzék frakcióvezetője azt mondta, nem tudják mire akarták használni az adatokat. Lehet hogy csak azt akarták ellenőrizni, hogy mennyire használták magáncélokra a telefont, tette hozzá. Czeglédy szerint viszont a lehetősége megvan annak is, hogy esetleg az osztályvezetők zsarolására használják az így kapott információkat. A frakcióvezető hangsúlyozta, ő biztos abban, hogy a jegyzőt erre megkérték, mégpedig, olyan valaki, akitől arra számíthatott, hogy majd megvédi, de erre most nem volt lehetőség. A bizottság felderíti, remélem, ki volt, aki erre a tettre buzdította, tette hozzá a politikus.

 • Demszky Gábor
  2014. november 26.

  Demszky Gábor

  Ez a rendszer nem legitim, mondta Demszky Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem legitim az alkotmány, és nem legitim a választójogi törvény miatt, tette hozzá a volt főpolgármester, aki szerint, ami most történik az egy delegitimizációs folyamat.

 • Horváth András
  2014. november 26.

  Horváth András

  Én nem mondtam, hogy a NAV nem lép fel az adócsalók ellen, csak azt mondtam, hogy egyes adózóknál nem végeznek el vizsgálatokat, mondta Horváth András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A NAV nyilvánosságra hozta annak a vizsgálatnak az anyagait, amely alapján megállapították, hogy nincs semmi alapja Horváth András volt dolgozó vádjainak. A vizsgálat két napos volt, Horváth szerint a dokumentumok komolytalanok, röhejesek. Szerinte az általa az ügyészségnek átadott zöld dosszié, amely visszaéléseket bizonyító dokumentumokat tartalmaz, tele van olyan cégekkel, amelyekkel szemben az adóhivatal akkor sem folytatott vizsgálatot, mikor lehetett tudni róluk, hogy fiktív számlázási hálózatban vesznek részt. Horváth szerint jó, hogy nyilvános lett a vizsgálat anyaga, mert így lehet tudni, mit csináltak. Szerinte olyan lekérdezéseket végeztek, amelyeknek semmi köze nem volt ahhoz, amit ő állított.

 • Kiss Ambrus
  2014. november 26.

  Kiss Ambrus

  Nincs nagy költségvetési bevétel ebből, de a hatása sokkal nagyobb lesz, mondta Kiss Ambrus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormány nagyszabású átalakításokba kezdett a szociális támogatások területén. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy ez milyen hatással lesz a társadalomra, és jelenthet-e vajon újabb lökést az utcai megmozdulásokhoz. Az elemzés egyebek mellett azt állítja, hogy az átalakuló támogatást az eddigi igénybevevők 60-65 százaléka nem kaphatja majd meg. Kiss szerint a kormány két lehetőséget hagy szabadon. Az egyik a közmunka, a másik az önkormányzati segély, és van egy harmadik, amiről nem beszélnek, a semmi. Az elemző szerint a közmunka célcsoportja, a rendszeres szociális segélyből kiszorulók köre. A másik nagyon fontos változás, emelte ki, hogy a tervek szerint a feladatok nagy része az önkormányzatok nyakában landol.

 • Korózs Lajos
  2014. november 26.

  Korózs Lajos

  Ezek meg vannak veszve mások tulajdonáért. Elcseszték, és most nem tudni, hogy hol a vége, mondta Korózs Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Amit mondtam, a vita hevében egy retorikai fordulat volt, tette hozzá. Közveszéllyel fenyegetés miatt tettek büntetőfeljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen Korózs Lajos ellen. Az MSZP-s parlamenti képviselő azt mondta a magánnyugdíj-pénztárakat érintő javaslatról: „Ez a 60 ezer ember fel fogja gyújtani a minisztériumot.” A törvény szerint, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta, a büntetés egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. Korózs kiemelte, csak azt mondta, hogy ezek az emberek dühösek, és ne lepődjenek meg, ha ez történik. Az MSZP pertársaságot alapított, ahova minden pénztártagot várnak, tette hozzá a politikus.

 • Vajda Zoltán
  2014. november 26.

  Vajda Zoltán

  Én ezt civilként kezdtem, mondta Vajda Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A tegnapi tüntetés főszervezője hozzátette, igaz, hogy néhány hónapja az Együtt színeiben politizál, polgármester-jelölt volt a 16. kerületben, de a tüntetést érintettként szervezte. Tegnap este több ezren gyűltek össze a magánnyugdíj-pénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat elleni tüntetésen. A főszervező azt mondta: „Szégyen hogy Európának kell megvédenie a saját kormányával szemben, majd segítséget kért Európától. Vajda elmondta, Nemes Balázs, aki a tüntetés egyik szónoka lett volna, nem sokkal a kezdés előtt odament hozzá, és azt mondta, túl sok a pártjelvény, a politikus. Hozzátette, lehet, hogy Nemest az ő jelenléte is zavarta, de mint mondta, ha ő az elmúlt 25 évhez tartozik, akkor igazán nagy a baj. Szerinte egyébként csak a pártokkal lehet hosszú távon eredményt elérni. Írtak egy levelet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, amit délutánig 500-an töltöttek le internetes oldalukról, és küldték el a miniszterhez. Ebben újra kinyilvánítják, hogy nincs szükségük a kormány gondoskodására, tette hozzá Vajda Zoltán.

 • Varga Zoltán
  2014. november 25.

  Varga Zoltán

  Kósa Lajost Debrecenben csak Mr. 20 százaléknak hívják, mondta Varga Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Bors szerint a debreceni televízió stábot küldött Új-Zélandra, hogy Kósa Lajos magánútjáról forgasson.

 • Lehőcz Balázs
  2014. november 25.

  Lehőcz Balázs

  Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Kálmán Olga.

 • Gulyás Márton
  2014. november 25.

  Gulyás Márton

  Alapvető félreértés, hogy most termelődik ki az Orbán- rezsim ellenzéke, mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Krétakör ügyvezetője szerint nem is az a feladatuk. Gulyás szerint a mostani tüntetések szónokai, és a tömeg csak csak arra próbálják rávenni a kormányt, hogy változtasson konkrét dolgokban. A faladatuk, hogy olyan erőt mutassanak a Fidesszel szemben, hogy az megértse, nem tehetnek meg mindent. Az is igaz, tette hozzá Gulyás, hogy ezek s tüntetések elkezdtek generálni egy olyan hangulatot, ami általában a Fidesz, illetve a kormány ellen irányul.

 • Karancsi Tibor
  2014. november 25.

  Karancsi Tibor

  A bejelentés óta olyan szinten bombáznak bennünket információkkal, hogy alig tudjuk feldolgozni, mondta Karancsi Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hivatalosan is megalakult a Korrupcióellenes Szövetség, jelentette be Horváth András, Hadházy Ákos, Vágó Gábor és Vancsura István. Az egykori NAV-munkatárs által vezetett szövetség a jövőben egyesületként, „politikamentes civil szerveződésként” kíván működni, és célja többek között az lesz, hogy a korrupcióval kapcsolatos állampolgári bejelentéseket becsatornázza, azokat a nyilvánosság elé vigye.

 • Magánynyugdíj államosítás elleni tüntetés - részlet
  2014. november 25.

  Magánynyugdíj államosítás elleni tüntetés - részlet

  A műsorvezető Kálmán Olga.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. november 24.

  Gyurcsány Ferenc

  Orbánt leváltani nem cél, hanem eszköz, hogy változtatni lehessen, de ehhez program kell, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormány megbuktatására szólított fel a DK elnöke, aki a tüntető civilekkel együttműködve „minden erővel” előre hozott választást kényszerítene ki két év múlva. A Fidesz szerint a DK elnöke ezzel bevallotta, valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött. Gyurcsány kiemelte, 2017-ben lejár a köztársasági elnök mandátuma, rajta nagyon sok múlik, múlott.

 • Vámos Anna
  2014. november 24.

  Vámos Anna

  Amikor ilyen nyíltszíni lopásról van szó, akkor mindenkit arra biztatunk, hogy álljon ki magáért, mert lehet, hogy legközelebb a kabátunk kell nekik, és azt veszik el, mondta Vámos Anna az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedd este 6-ra tüntetést szervez a megmaradt magánnyugdíj-pénztárakat is ellehetetlenítő törvényjavaslat ellen. Ezzel a már elköltött 3000 milliárd forint után újabb 200 millió forintnyi összeg kerülne a kormányhoz. A menet a József nádor térről indul, a résztvevők innen a Magyar Nemzeti Bank épületéhez vonulnak. A tüntetés az Alkotmány utcában, a Kossuth térnél ér véget. A tüntetés szervezője azt mondta, bár mindenkinek javasolják, hogy fizesse be, amivel elmaradt, hátha akkor meg lehet akadályozni, hogy elvegyék ezt a pénzt, de nem igazán hisz benne. Ha a demonstráció nem ér célt, akkor vannak további terveik, lesznek felhívásaik, tette hozzá.

 • Misetics Bálint
  2014. november 24.

  Misetics Bálint

  Nem elég 2010-hez visszatérni, annál egy sokkal demokratikusabb, átláthatóbb rendszert kell építeni, mondta Misetics Bálint az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A 0.-ik lépés egy tisztességes választási rendszer kikényszerítése, tette hozzá az aktivista. Szerinte a Fidesz célja nem az, hogy kicsit elcsalják a választásokat, és majd meglátjuk mi lesz, hanem annyira csalni, hogy ne legyen nagyon feltűnő, az ellenzék ne higgye, hogy nem nyerhet, de legyen meg a győzelem biztosan. Misetics hangsúlyozta, nem járható út az, hogy a 2010 előtti elit akarja leváltani a Fideszt, mert ők nem hitelesek. Szerinte nem csak arról van szó, hogy a jelenlegiek nem alkalmasak arra, hogy leváltsák a mostaniakat, hanem a 2010 előtti rendszert sem kell visszahozni. Nem volt az annyira igazságtalan, mint a mostani, de ettől még az sem volt jó, tette hozzá, hiszen a magukat tévesen baloldali politikusnak gondolók, amikor hatalmon voltak, nem tettek a szegénység ellen, tehát nem hitelesek. Ha bebörtönöznek, és néhány év múlva szűkebb cellába tesznek, akkor visszasírom a régit, de most nem hiszem, hogy nekünk arra kéne vágyni tette hozzá. Misetics szerint elkerülhetetlen hogy a tisztességes emberek is politizáljanak, mert különben nem lesz változás, de ennek most nem látom esélyét, mert most egy tisztességtelen választási rendszer van, fogalmazott az aktivista.

 • Szabó Rebeka
  2014. november 24.

  Szabó Rebeka

  Egészen egyszerűen katasztrófához vezet, amit a kormány művel, mondta Szabó Rebeka az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. . Ha cinikus akarnék lenni, tette hozzá, azt mondanám, az eddigi gyakorlatot akarják a törvényre emelni. Egy törvénymódosítás szerint januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja. Szabó Rebeka kiemelte, ezután előfordulhat, hogy állami tisztségviselők, államtitkárok feleségüknek, családtagjainak osztogatnak támogatásokat. Most majd nem csak földeket, hanem költségvetési juttatásokat is lehet majd mutyizni, tette hozzá. A másik felháborító dolog, hangsúlyozta a politikus, amit a módosítás tartalmaz, hogy ezután a vesztes pályázatokat nem hogy nem kell megőrizni, de meg kell semmisíteni, tehát végképp nem lehet majd ellenőrizni, hogy ki, miért nyert, illetve veszített.

 • Tóbiás József
  2014. november 24.

  Tóbiás József

  Felelős ellenzékre van szükség, egy felelőtlen kormánnyal szemben, mondta Tóbiás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Meggyőző fölénnyel nyert a szocialista jelölt az újpesti időközi választáson. Az MSZP elnöke szerint bebizonyosodott, hogy demokratikus keretek között is legyőzhető a Fidesz. Újpesten azért tudott nyerni a szocialista jelölt, mer „összeért” a tüntetők, és az otthonmaradók akarata, tette hozzá. Az MSZP elnöke szerint a választók vasárnap azt fejezték ki, elegük van a Fidesz kormányzásából. Véleménye szerint az újpesti választók megértették az utca hangulatát, ami az elmúlt másfél hónapban volt tapasztalható. Minden választás fontos hangsúlyozta Tóbiás, Veszprémben is meglesz az a jelölt, akit jó szívvel tudnak majd a választóknak ajánlani.

 • Nagy Emília: egymást jelentgetik fel a tanárok
  2014. november 21.

  Nagy Emília: egymást jelentgetik fel a tanárok

  Az összes intézkedés, amit az Orbán-kormány hozott a „közátnevelési törvényben”, az mind arra irányul, hogy kevesebb gondolkodó ember legyen az országban – ezt Nagy Emília mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. november 21.

  Kunhalmi Ágnes

  Fontos, hogy baloldali győzelem szülessen a vasárnapi újpesti időközi választáson, mert ez az első lépése lenne annak, hogy elveszítse a kormány a kétharmados többségét – ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Bokros Lajos
  2014. november 21.

  Bokros Lajos

  Közvetve és közvetlenül is konzerválja a szegénységet a 2015-ös költségvetés, gátolja a gazdasági növekedést, továbbra is a közmunka marad a szegények osztályrésze, ezért él a gyerekek közel fele szegénységben és megy korgó gyomorral iskolába – ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Závecz Tibor
  2014. november 21.

  Závecz Tibor

  Azt a csoportot veszítette el részben a Fidesz, akik sikerre vitték az idei választásokat, a középréteget – ezt Závecz Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gaskó István
  2014. november 21.

  Gaskó István

  Az a feltételezés, hogy csak divatból megyünk ki tüntetni, az bántó a LIGA Szakszervezetekre nézve – ezt Gaskó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kertész Luca
  2014. november 20.

  Kertész Luca

  Nincs más lehetőség, ha továbbra is félünk, nem lesznek változások, márpedig változásra szükség van – ezt Kertész Luca mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ceglédi Zoltán
  2014. november 20.

  Ceglédi Zoltán

  Nem az egyetlen, karizmatikus vezetőt kell keresni a civilek tüntetésével kapcsolatban, nem erről szól ez a történet – ezt Ceglédi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hadházy Ákos
  2014. november 20.

  Hadházy Ákos

  A korrupcióra sokan legyintenek, mondván az mindenütt van, és nem szüntethető meg, de ez ellen küzdeni kell, mert Magyarországon olyan szintet ért el a korrupció, ami már valóban veszélyezteti az ország működőképességet – ezt Hadházy Ákos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Ligeti Miklós
  2014. november 20.

  Ligeti Miklós

  A számolás egyszerű volt ebben az ügyben, piaci információkból dolgoztunk, az önkormányzati választásokra ugyanis nincsen szabály, a pártoknak bármi megengedett volt, annyit költöttek, amennyit nem szégyelltek – ezt Ligeti Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gulyás Balázs
  2014. november 20.

  Gulyás Balázs

  Az internetadó elleni tüntetések indítottak el egy tiltakozáshullámot, ami jobb belátásra térítheti a kormányt – ezt Gulyás Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kéri László
  2014. november 19.

  Kéri László

  Gyűltek az emberekben a sérelmek, lehetett tudni, hogy ezek egyszer találkoznak és felerősítik egymást - ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az utóbbi időszakban tapasztalt tiltakozáshullámmal kapcsolatban. A politológus szerint, ha a népnek van rá oka, bármikor elege lehet, azt nem lehet tudni, hogy most az amerikai támadások, az internetadó vagy a kormány balfácánkodása volt az utolsó csepp.

 • Dávid Ferenc
  2014. november 19.

  Dávid Ferenc

  A kereskedelem három csapását láthatjuk most, verseny és piacidegen lépések sorozatát hozza a kormányzat, ami kizárólag a multicégek ellen irányul - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint akár a nyugati országok felé mutatott fricska is állhat az intézkedések mögött, de van ennél egy sokkal félelmetesebb magyarázat is.

 • Galló Istvánné
  2014. november 19.

  Galló Istvánné

  A költségvetés nem ad lehetőséget, hogy minden gyerek képességeinek megfelelően tanuljon, szűkíti a tanuláshoz való jogot, pedig a tanulás az egyetlen esély arra, hogy valaki kitörjön a szegénységből - ezt Galló Istvánné mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a közoktatásban hozott rossz döntések következményeit az egész társadalom érezni fogja.

 • Barabás Richárd
  2014. november 19.

  Barabás Richárd

  Sok tanulsága van a hétfői tüntetésnek, az, hogy kint volt 100 ezer ember, és nem először, az remek dolog, megtörni látszik az a tétel, hogy az emberek apatikusak - ezt Barabás Richárd mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM önkormányzati képviselője szerint, akik kimentek, bátor cselekedetet hajtottak végre, ez az út vezet oda, hogy Magyarország egyszer egy igazi demokrácia legyen.

 • Nemes Balázs
  2014. november 18.

  Nemes Balázs

  A tegnapi tüntetésen direkt nem kész megoldásokat kínáltunk, hiszen mi is civilek vagyunk, gyakorlatilag csak szócsövei vagyunk az ellenállásnak - ezt Nemes Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Közfelháborodás napja elnevezésű tüntetés szervezője szerint ők nem vezetők, csak hangot adnak az emberek elégedetlenségének, ha ők nem állnak oda, akkor felmegy valaki más a színpadra.

 • Vágó Gábor
  2014. november 18.

  Vágó Gábor

  A holnapi akciónk nem polgári engedetlenség, hiszen nem szegünk meg semmilyen szabályt, ez sokkal inkább polgári engedelmességi mozgalom, éppen azt akarjuk kideríteni, hogy hogyan lehet még mindig a NAV elnöke Vida Ildikó - ezt Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt LMP-s képviselő arra kéri az embereket, menjenek el a NAV ügyfélszolgálatára, húzzanak sorszámot, és kérdezzék meg az ügyintézőket, lemondott-e már Vida Ildikó, és a többi érintett adóhatósági vezető.

 • Várady Zsolt
  2014. november 18.

  Várady Zsolt

  Az elmúlt három évben voltak tüntetések, de ezen túl kell lépni, a fontos témákat szakértőkkel feldolgozva kell tovább menni - ezt Várady Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az iwiw alapítója kijelentette: január 2-ára tüntetést szervez, ennek első lépése, hogy decembertől fórumokat indítanak, ahol tematikus témákat beszélnek meg, például, hogy mitől korrupt a rendszer, hogyan lehetne ezt felszámolni, milyen átlátható rendszert kellene helyette kidolgozni.

 • Karancsi Tibor
  2014. november 18.

  Karancsi Tibor

  Létre kell hozni egy olyan szövetséget, ami felkarolja a korrupció ellen küzdőket, az olyan magányos farkasokat, mint amilyen én voltam 15 évvel ezelőtt - ezt Karancsi Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az olajügyek egykori nyomozója szerint akkoriban ő teljesen kiszolgáltatott volt a hatalomnak, még elmeorvosi szakvéleményt is kértek vele szemben.

 • Török Gábor
  2014. november 18.

  Török Gábor

  Sokan hisznek abban, hogy forgatókönyvek szerint zajlanak az események Magyarországon, statiszták vonulnak az utcákon - ezt Török Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint ez egy hatásos gondolatmankó lehet a választók fejébe ültetve. Ha Fidesz tanácsadó lennék, lehet, hogy én is ezt kommunikálnám - magyarázta.

 • Dabóczy Mihály
  2014. november 17.

  Dabóczy Mihály

  Nem készültünk semmire a tüntetés után, ami most a Kossuth téren történik, az az emberek akarata - ezt Dabóczy Mihály mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Közfelháborodás napja elnevezésű demonstráció szervezője hangsúlyozta: az elhangzott beszédekben tanácsokat adtak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet folytatni az ellenállást.

 • Kuncze Gábor
  2014. november 17.

  Kuncze Gábor

  A szövegekből ítélve a mostani tüntetés szervezői egy balos társaság lehet, az elmúlt 25 évet is el akarják lökni maguktól, ez egy kicsit sértő, mert az elmúlt 4 év sérelmeit visszavetítik az egész rendszerváltás utáni időszakra - ezt Kuncze Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata politikus kijelentette: ő büszke a rendszerváltásra, kikéri magamnak, hogy a mostani elégedetlenséget ráöntsék erre is.

 • Gát Anna
  2014. november 17.

  Gát Anna

  Több mint 250-en mentek el a londoni Trafalgar Square-re, hogy a "Közfelháborodás napján" a magyar kormány politikája ellen tiltakozzon - ezt Gát Anna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A londoni tiltakozás szervezője szerint rengeteg transzparenst hoztak magukkal az emberek, minden generáció képviselteti magát a demonstráción.

 • Kaltenbach Jenő
  2014. november 17.

  Kaltenbach Jenő

  Elérkezett egy történelmi pillanat, amikor az emberek megpróbálják a kezükbe venni a dolgokat és az általuk jónak gondolt irányba vinni az ország sorsát - ezt Kaltenbach Jenő mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt ombudsman szerint most jött el az a pillanat, amikor az elégedetlenség elérte azt a szintet, hogy tömegdemonstrációkba torkolltak.

 • Varjú László
  2014. november 14.

  Varjú László

  A Fidesz Magyar Polip Szövetség újabb húzása két irányból jön, aki túl nagy annak különadó, a haveroknak lehetőség, mondta Varju László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az új trafikrendszer meghatározó érdekessége az lesz, hogy a kormány verseny nélkül kiválaszt egy neki tetsző céget, aki az egész dohánykereskedelmet el fogja látni az országban. Már az első trafik törvénynek is az volt az eredménye, hogy bővült a feketepiac, hangsúlyozta a DK elnökségi tagja.

 • Karácsony Gergely
  2014. november 14.

  Karácsony Gergely

  „Béke, barátság van Zuglóban.” Egészen biztosan nem leszünk új Esztergom, mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az új zuglói polgármester elmondta, a mai alakuló közgyűlésen minden döntés ellenszavazat nélkül született, ami bizakodásra ad okot. Karácsony hangsúlyozta, megszavazták az új szervezeti és működési szabályzatot, ellenszavazat nélkül, de ugyanígy ment át Magyarország legszigorúbb átláthatósági szabályzata is. Eszerint minden szerződés, ami ezen túl köttetik az Önkormányzat által, automatikusan nyilvános. A hírre, hogy a Zuschlag-ügy és a Hunvald-Weinek-per egyik alapfigurájával, Komlódi Gáborral bonyolítja a polgármesteri átadás-átvételt, azt mondta, alaptalanok a vádak, Komlódi sokat tud a kerületről, csak egyéni érdeklődésből vett részt az átadás-átvételben, és nem kapott érte egy fillért sem, tette hozzá a politikus.

 • Merényi Miklós
  2014. november 14.

  Merényi Miklós

  Azt gondolom, ez egy hivatalos közlés és teljesen komolyan kell venni, mondta Merényi Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Már Orbán Viktor szerint is csak egy fecnit adott át az amerikai nagykövetség a magyar külügynek. A NAV és a pártok is beszálltak a fecni-háborúba. A volt római nagykövet szerint nem véletlen, hogy egy ilyen típusú dokumentumot hagyott ott a külképviselet alkalmazottja. Szerinte azért, mert finoman akarta kezelni az ügyet. Létezik ez a forma, mondta, ez csak egy emlékeztető, hogy ellenőrizni lehessen, mi hangzott el egy megbeszélésen. Ha ezt SMS-ben küldték volna el, akkor is az számít, hogy ki küldte, és mit tartalmaz, tette hozzá. Merényi kiemelte: az hogy ez egy fecni, egy szóbeli jegyzék, vagy más, az egy formai kérdés. A valódi kérdés, hogy hagyjuk- e eszkalálódni ezt a konfliktust, ami már kezd eléggé elmérgesedni, vagy nem. Szerinte le kellene szállni arról a vonalról, hogy belpolitikának tekintjük a külpolitikát.

 • Korózs Lajos
  2014. november 14.

  Korózs Lajos

  Már az ötletet is bizarrnak tartom, de itt az értékek csatája is folyik az országban, mondta Korózs Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megszüntetné a kormány a segélyezést. A szocialisták szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mehet mindenki közmunkára. Szerintük e nélkül is gyermek- és családellenes a 2015-ös költségvetés, ezért felszólítják a kormányt, ne kösse munkaviszonyhoz a családi pótlék kifizetését. Az MSZP szakpolitikusa szerint „humbug” az Orbán Viktor által favorizált munka alapú társadalom. A közmunkások létszámának felduzzasztása nem jelent komoly változást a foglalkoztatásban. Korózs hangsúlyozta, négy év alatt nem 500 ezerrel kevesebb, de 500 ezerrel több lett a szegény Magyarországon. Úgy fogalmazott: Borzasztóan kudarcos ez a filozófia, amit a kormány képvisel, iszonyú nagy a nyomás, és ebből már nem fognak kijönni”.

 • Hack: a CÖF jogászának nyilatkozatában nincs a jognak megfelelő elem
  2014. november 13.

  Hack: a CÖF jogászának nyilatkozatában nincs a jognak megfelelő elem

  Itt van tudatlanság, de nem biztos, hogy az ügyvivő úr részéről, mondta Hack Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A CÖF jogászának nyilatkozatában nincs a jognak megfelelő elem, tette hozzá a jogász. A CÖF feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mivel szerintük az amerikai ügyvivőre is vonatkozik a feljelentési kötelezettség, ha korrupcióról szerez tudomást.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2014. november 13.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Egészen döbbenetes, hogy azt állította a külügyi államtitkár, hogy nem kaptak semmit, csak egy fecnit, mondta Kerék-Bárczy Szabolcs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK úgy tudja, a kormánynak egy hete biztos információi vannak a kitiltási botrány indokairól, amelyeket az Amerikai nagykövetség munkatársai adtak át a külügynek múlt hét csütörtökön. Követelik, hogy hozzák nyilvánosságra, amit megtudtak. Kerák-Bárczy szerint, ahogy fogalmazott, eleve „bunkó magatartás” egy külügyi államtitkártól, ha egy diplomáciai iratot lefecniz. Nagyon meglepődnék, ha ez nem egy teljes dokumentum lett volna, tette hozzá. A politikus hangsúlyozta, nem érti, hogyan alakulhatott ki bármilyen konfliktus az ügyben az USA és Magyarország között, hiszen az euro-atlanti szövetség nekünk nem külföld, hanem belföld, ezért is kell mindenképpen nyomást gyakorolni a kormányra a helyzet tisztázásáért, tette hozzá Kerék-Bárczy.

 • Szél Bernadett
  2014. november 13.

  Szél Bernadett

  A KEHI saját hatáskörében is vizsgálhatná a NAV-ot, de az hogy Vida Ildikó magát vizsgálja, az felháborító, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint egy éve kint van a placcon ez az ügy, és a NAV erre nem reagált. Az LMP szerint az adóhivatal az adóelkerülők, és nem az adófizetők pártján áll, ezért független vizsgálatot követelnek a NAV- nál. Azt mondják, az ügyek eltussolásában a kormány is cinkostárs, hiszen meglenne a lehetősége azok kivizsgálására, mégsem teszi meg azt. Az LMP társelnöke át is nevezné a Nemzetgazdasági Minisztériumot Nemzeti Korrupcióügyi Minisztériummá. Szél Bernadett hangsúlyozta azért is elkerülhetetlen egy független vizsgálat, mert ez nem az amerikaiak ügye, hanem a mienk, hiszen nap, mint nap láthatjuk a korrupció jeleit, amikor bemegyünk a boltba, és azzal szembesülünk, hogy bizonyos termékeket sokkal olcsóbban kaphatunk meg, mint amennyiért előállították azt.

 • Kolosi Péter
  2014. november 13.

  Kolosi Péter

  Egyszerűbb lett volna, ha azt mondják, hogy az RTL fizessen többet, mondta Kolosi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kiakadt az RTL a reklámadó 10 százalékos emelésén. Jövőre az eddigi 40 százalék helyett 50 százalékot kell leadózni a vállalatnak. Így a reklámadóból származó bevétel 80 százalékát adja a csatorna. A programigazgató szerint ki akarják üldözni az RTL-t az országból, de ez nem fog menni. Nem igaz, hogy nem fizetünk adót, mindig minden adót tisztességesen fizetettünk, tette hozzá Kolosi Péter. Az RTL egyelőre Magyarországra csak pénzt hozott, hangsúlyozta. A módosítás szerint 20 milliárd fölött minden második forint az államé. Kolosi szerint ezzel a rendszerrel nincs olyan cég, amely talpon tudna maradni, így gyakorlatilag nem marad profit. Teljesen nyilvánvaló támadás ez az RTL, és a sajtószabadság ellen, hangsúlyozta az RTL programigazgatója. Nem a reklámadó miatt változtattunk a Híradón, de az, hogy milyen Híradót csinálunk, az kizárólag a mi belügyünk. A nézettségi adatok egyelőre minket igazolnak, tette hozzá.

 • Paul Lendvai
  2014. november 12.

  Paul Lendvai

  Elég nagy port kavart az Egyesült Államokkal való konfliktus, mondta Paul Lendvai az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Ausztriában élő publicista azt mondta, ritkán látott ennyi cikket és ennyi képet a magyarországi eseményekről. Abszurd, ami történik a sajtóban, vagy a televízióban, vagy, hogy hajnali 3-kor küldenek el egy törvénymódosítást az ellenzéki képviselőknek egy reggel kilenckor kezdődő ülésre. Lendvai szerint Ionesco, vagy Beckett darabba való a barátság az Azeri elnökkel, bár annyira nem is meglepő az utóbbi időben, hiszen a nyugati sajtóban Orbán Viktort egy ideje olyan vezetőkhöz hasonlítják, mint a török elnök.

 • Kónya Péter
  2014. november 12.

  Kónya Péter

  A jelenkor pestise a korrupció, amely teljesen elharapódzott az országban, mondta Kónya Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Péntek délután az emberek szakítsanak egy kicsi időt arra, hogy odafigyeljenek. Autós demonstrációt szervez a Magyar Szolidaritás Mozgalom – ahogy mondják -az orbáni gazdaság- és társadalompolitika, az állami szintre emelt korrupció elleni tiltakozásul. Azt mondják, hatalomra kerülése óta az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzást folytat. Gazdaságpolitikája és társadalompolitikája azt eredményezte, hogy a társadalom egyre inkább kettészakad, hiszen az egykulcsos adó óta még a legszegényebb rétegeket is újabb és újabb adóval sújtja. A közpénz mindenkié, de a politikusok úgy bánnak vele mintha a sajátjuk lenne, emelte ki Kónya, aki szerint ha a NAV elnöke a történtek után a helyén marad, sőt, ő vezeti a vizsgálatot maga ellen, akkor nincs miről beszélni. Kónya szerint felháborító, hogy Orbán Viktornak honnan van akkora vagyona, mikor soha nem dolgozott, mindig politikus volt, tehát végig lehet követni a vagyongyarapodását. Ellenőrizni kellene tételesen, mikor mennyit keresett, mekkora a vagyona, és abból kiderül, hogy mennyire reális a vagyoni helyzete. Hétfőn lesz egy civilek által szerveződő nagy tüntetés a Parlament előtt, ott a demonstrálók megtehetik, hogy nem engedik ki a képviselőket addig, amíg meg nem hozzák meg a megfelelő döntéseket, tette hozzá Kónya Péter.

 • Szalma Botond
  2014. november 12.

  Szalma Botond

  Rubovszky olyan, mint egy BKV ellenőr. Ez egy bohóc iskola, fél napom elment vele, pedig ezer dolgom lett volna, de nem hangzott el egy értelmes mondat sem, mondta Szalma Botond az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kizárta a KDNP Szalma Botondot. A Budapesti elnököt három órás tárgyalás után vetették ki soraikból a kereszténydemokraták. A döntés ellen fellebbezni fog, mert az "hazug és alaptalan" vádakon nyugszik, de a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot. "Nem köphetjük szembe magunkat" - mondta. Változatlanul nem tudták megmondani, hogy mi a vád ellenem, vagy miért baj, ha én erős KDNP-t szeretnék tette hozzá Szalma, aki kiemelte, rossz híre van, mert szeretne a KDNP tagja maradni, erről, mint mondta végső soron a bíróság fog dönteni. A KDNP nem tehet róla. Készülök arra, hogy lesz egy rendes, normális KDNP , amely visszafogad, tette hozzá a politikus.

 • Lukács Zoltán
  2014. november 12.

  Lukács Zoltán

  Nem először jelenünk meg a bizottság ülésén, nem először kapunk több tíz oldalas dokumentumokat akár ott az ülésen is, mondta Lukács Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormány hajnali fél háromkor nyújtotta be javaslatait, mintegy 150 oldalon a jövő évi adótörvényekhez, amelyeket reggel kilenckor már tárgyalt a törvényalkotási bizottság. A módosítások között van az is, hogy a reklámadó felső kulcsa, amely csak az RTL Klubot érinti 40-ről 50 százalékra emelkedjen. Most azt kérdezték a bizottság kormánypárti tagjai, mi bajunk van, hiszen nem az ülésen, hanem már „jóval” előtte megkaptuk a szöveget, tette hozzá a politikus. A tervezet azt is tartalmazza, hogy Norvégia kerüljön ki az áfavisszatérítési viszonossági körből”- mondta Lukács, aki szerint az RTL-adó megemelése nyilvánvaló és aljas bosszú a kormánykritikus híradójával egyre nagyobb nézettséget produkáló csatorna ellen. Norvégiának pedig gazdasági hadüzenetet küldött a kormány, mert konfliktusba került vele a civil pénzek ügyében.

 • Futó Barnabás
  2014. november 11.

  Futó Barnabás

  A lényeg, hogy híresztelésekre alapítja a korrupciós vádakat, mondta Futó Barnabás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután védencével találkoztak az amerikai ügyvivővel. Hétfőn a NAV elnöke és jogi képviselője azért sétált el az amerikai nagykövetségre, hogy megtudják, Vida Ildikó milyen okból nem kaphat vízumot az Egyesült Államokba. A NAV-elnök ügyében küldött levélben az szerepel – mint Futó Barnabás mondta –, hogy Vida Ildikó beutazása nemkívánatos az Egyesült Államokba korrupcióval való érintettsége miatt. Futó szerint viszont André Goodfriend nem mondott részleteket, csak azt, hogy különböző helyekről kapta az információkat, többek között Horváth Andrástól is.

 • Bodnár Zoltán
  2014. november 11.

  Bodnár Zoltán

  Biztosan kéne éreznünk valamit, amiért ennyire hasonlítunk Azerbajdzsánra, és Orbán Viktor biztosan érez is valamit, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ha viszont az azonosságot szeretné erősíteni, akkor ebből a fajta azonosságból inkább nem kérek, tette hozzá. A liberálisok gazdasági szakértője szerint ez is csak olyan „népbutító” beszéd, mint a tusványosi, hiszen le kell szögezni: Azerbajdzsán egy diktatúra, mégpedig nem is a legpuhábbak közül való. A Devizahitelek forintosításáról szólva Bodnár kiemelte: a kormány soha nem akarta megmenteni a devizahiteleseket, csak politikai céljainak megfelelően használta ki a választók bankokkal szemben érzett ellenszenvét. Szerinte a tények: 40 százalékkal nőttek a törlesztő részletek az elmúlt négy évben, és a mostani forintosítást meg lehetett volna tenni négy éve is, 185 forintos árfolyamon. Bodnár szerint a kormány most a forintosítással leginkább magának segített.

 • Ara-Kovács Attila
  2014. november 11.

  Ara-Kovács Attila

  A civilizált országokból nem érkezik senki, illetve nem fogadja senki Orbán Viktort az elmúlt időszakban, mondta Ara-Kovács Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A külpolitikai szakértő szerint ezért jött Magyarországra az azeri elnök. Azerbajdzsánban és Magyarországban közös, hogy mindkettő helyes irányba fordított ország – ezt Orbán Viktor mondta a magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján. A miniszterelnök szerint a büszkeség is fontos dolog, ebben is hasonlítunk. Ara-Kovács elmondta, Azerbajdzsán nagyon elmaradott volt a Szovjetunió széthullása után, aztán egy hosszú háborút is átéltek az azeriek. Orbán Viktor azt sugallja, hogy szükségünk van rájuk, kell nekünk az azeri gáz, és az is, hogy összekössék a vezetékeket, de Ara-Kovács szerint azokat már összekötötték. Szerinte nyilvánvaló, hogy Azerbajdzsánnak is kapnia kell valamit, hiszen nem lehet véletlen, hogy az azeri elnök már harmadjára látogat Magyarországra.

 • Jávor István
  2014. november 11.

  Jávor István

  Ha valahol nagyon hamar lezárul, vagy éppen nagyon elhúzódik egy vizsgálat, ott érdemes körülnézni, mondta Jávor István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A korrupciókutató szerint az látható, hogy egy rendszeren belül, milyen hirtelen változások történnek. Ha valakinek hirtelen zárolják a számláját, akkor az a vállalkozás nem tud fizetni, nem tud beruházni, ezért el lehet gondolkodni azon, hogy mi lehet az oka ennek, tette hozzá. A NAV működését kritizáló szakértők az elmúlt egy évben többször elmondták, hogy gyanújuk szerint a hatóság időnként nem kellő eréllyel lép fel az adócsalókkal szemben, máskor viszont úgy tűnik, mintha szerepet játszana bizonyos piaci szereplők kiszorításában. Addig, amíg Horváth András „zöld dossziéja” alapján, több mint egy éve nem indult eljárás, ez év januárjában „valószínűleg” feltárt adóhiány és „feltételezhető” pénzelvonás szándékára alapozva zárolta az adóhatóság egy cég 1,6 milliárd forintját. A művelethez egyetlen nap kellett. Jávor elmondta, ő öt esettel találkozott, ahol korrupció gyanúja merülhet fel, ebből kettőről dokumentációja is van.

 • Magyar Bálint
  2014. november 10.

  Magyar Bálint

  A maffia-államnak a lényege, hogy ha a keresztapa a családot nem tudja megvédeni, akkor felbomlik, mondta Magyar Bálint az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt SZDSZ-es politikus szerint az USA szankciója viszont érzékenyen érinti a család tagjait, hiszen a védettség a határokon belülre korlátozódik. Az Államokból való kitiltás célzott, azokat próbálja célba venni, akik érintettek. Az EU-s szankciók viszont polgári áldozatokat is szednek, tette hozzá. Magyar Bálint szerint nem hihetjük, hogy az olyan strómanok, mint Vida nem rohannak azonnal a gazdájukhoz, ha ilyesmi történik.

 • Horváth András
  2014. november 10.

  Horváth András

  Úgy veszem észre, hogy valami átszakadt tegnap, mondta Horváth András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A NAV egykori alkalmazottja arról beszélt a tüntetésen, hogy egy éve küzd azért, hogy a kormányzaton belül megmozduljon valami a rendszerszintű korrupció ellen, ám a NAV vezetői még akkor is védik az állásukat, amikor egy világhatalom, az Egyesült Államok vádolja korrupcióval őket. A továbbiakban felszólította a magyar hatóságokat, hogy ne az Egyesült Államoktól várjanak bizonyítékokat, hanem maguk indítsanak vizsgálatot. Horváth elmondta, amióta egy éve kipakolt, azóta semmilyen komoly vizsgálat nem volt a NAV- nál. Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy visszaélések vannak. Pedig az úgynevezett „zöld dossziéban” rengeteg információ van arról, hogy diszkriminatív ellenőrzési gyakorlat volt a NAV- nál, tette hozzá. Én bizakodó vagyok, ez a kitiltás, és a tüntetések közelebb visznek az igazsághoz, mondta Horváth, és ma olyanok is megmozdultak, akik féltek eddig, ma is kaptam komoly információkat, ezek napokon belül nyilvánosak lesznek, tette hozzá a NAV volt alkalmazottja.

 • Gréczy Zsolt
  2014. november 10.

  Gréczy Zsolt

  Pártokhoz, sajtóirodákba be tud fújni a szél mindenféle információkat, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gréczy Zsolt. A DK azt szeretné megtudni Orbán Viktortól, hogy milyen svájci banki ügyei vannak, legutóbbi svájci utazásakor tárgyalt-e két helyi bank munkatársaival. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a feltételezésre úgy reagált: “ez a híresztelés egy vadkacsa”. A DK szerint, ha miniszterelnökként volt jelen a találkozón, akkor az miért nem szerepelt a hivatalos programjában, ha viszont magánemberként, akkor azt várják tőle: számoljon be arról, “milyen banki ügyletei lehetnek a Magyar Köztársaság miniszterelnökének Svájcban”. Gréczy hangsúlyozta, nem vádolni akarják Orbán Viktort, csak szeretnének a lehető leghitelesebb forrásból informálódni, ezért fordultak a miniszterelnökhöz.

 • Burány Sándor
  2014. november 10.

  Burány Sándor

  Akiknek nincs pénzük, azokra zúdítják most a forintárfolyamot, az előtörlesztők meg megválthatták az adósságukat 180 forinton, mondta Burány Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP szerint a kormány az előtörlesztőknek segített azzal, hogy 180 forintos árfolyamon törleszthettek, most a forintosítással 255-256 forintos svájci frank árfolyammal számolhatnak. Szerintük a kormány becsapott több százezer devizahitel-problémával küzdő magyar családot. Az MSZP még szeptemberben benyújtott egy országgyűlési határozati javaslatot, szerintük most is az abban foglaltak jelentik a jó megoldást: a 2010-es kormányváltást megelőző árfolyamon forintosítsák a devizahiteleket. Ez a svájci frank esetében 185 forintos árfolyamot jelentene. Burány szerint ez csak az államnak jó, hiszen nekik nem kerül semmibe: megállapodtak a bankokkal az ügyfelek kárára. A kitiltási botrányról szólva Burány azt mondta, Varga Mihály az elmúlt napokban kétszer is hazudott, ezért le kell mondania. Az pedig egyenesen felháborító, hogy Vida Ildikó kivizsgálja a saját érintettségét, tette hozzá a politikus.

 • Dávid Ferenc
  2014. november 10.

  Dávid Ferenc

  Nem lehetünk halkak, egy olyan rossz intézkedés előtt állunk, amit meg kell akadályozni, mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége népszavazást kezdeményez az üzletek vasárnapi nyitva tartásáért, ha elfogadják azt tervezetet, hogy a hét utolsó napján a nagyobb üzletek nem nyithatnak ki. A VOSZ főtitkára szerint a kormány nem kereszténydemokrata tagjai nem különösebben támogatják az elképzelést, ezért ő bízik még abban, hogy visszavonják a javaslatot. Dávid elmondta, ennek megfelelően a kormány nem egyeztet, csak olyan szakmai szervezetekkel, amelyek támogatják a javaslatot. Mint érdekképviseleti vezető hangsúlyozta, a VOSZ semmilyen pártszervezésben lévő népszavazásban nem érdekelt. A kormányok jönnek - mennek, a vállalkozók, és szövetségeik maradnak, mondta. A VOSZ-nak van 50 ezer tagja, benne bal, és jobboldali. A VOSZ-nak van saját arca, senkivel nem akarunk egy sátorban lenni, tette hozzá Dávid Ferenc.

 • Nyitrai: nem a kitiltási botrány miatt lett belengetve az internetadó
  2014. november 07.

  Nyitrai: nem a kitiltási botrány miatt lett belengetve az internetadó

  Nem tartottam az internetadó bevezetésének ötletét bölcs dolognak, mert a szolgáltatók, ha rájuk hárítottuk volna a terheket, akkor visszafoghatták volna a magyarországi fejlesztéseket, ami ártott volna az országnak – ezt Nyitrai Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Komáromi Zoltán
  2014. november 07.

  Komáromi Zoltán

  Amíg nem terjesztették be a költségvetést, repkedtek az ígéretek, hogy mire, hány 10 milliárdot szán az egészségügyben a kormány, aztán kiderült, hogy az egész gyógyító, megelőző ágazat kap összesen 18 milliárd forintot – ezt Komáromi Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mellár Tamás
  2014. november 07.

  Mellár Tamás

  Az internetadó volt az utolsó csepp a pohárban, 2006 őszén is Pécsett mondtam beszédet, csak akkor más volt a politikai helyzet, így ez a mostani megnyilvánulás egy kicsit jelképes is volt – ezt Mellár Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vágó Gábor
  2014. november 07.

  Vágó Gábor

  Egy éve robbant ki az áfacsalási botrány, a legarcpirítóbb, hogy nem történt semmi a kormányzati szervek részéről – ezt Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tarjányi: Amerika azt is tudja, kihez került a pénz
  2014. november 06.

  Tarjányi: Amerika azt is tudja, kihez került a pénz

  Azzal, hogy magyar kormánytisztviselőkkel szemben felmerül a korrupció gyanúja, egy jól értesült külföldi ország zsarolási pozícióba kerülhet – ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Magyar György
  2014. november 06.

  Magyar György

  Az a meglátásom, hogy az ügyészség mellébeszél a kitiltási botránnyal kapcsolatban, ezt az ügyet íróasztal mellől nem lehet kivizsgálni – mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Zaveczki Tibor
  2014. november 06.

  Zaveczki Tibor

  Azért lettem nemkívánatos személy a miskolci önkormányzatnál, mert ellenzéki színekben indultam az önkormányzati választásokon – erről Zaveczki Tibor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Tóbiás József
  2014. november 06.

  Tóbiás József

  Vida Ildikónak a saját maga által képviselt intézmény érdekeit szem előtt tartva kellett volna lemondania a NAV elnöki tisztségéről – ezt Tóbiás József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gulyás Balázs
  2014. november 06.

  Gulyás Balázs

  A vasárnapi, NAV-elnök elleni demonstrációt nem mi szervezzük, de nagyon támogatjuk, örülünk, hogy a mi tiltakozásunk sok emberben felélénkítette az aktivitást – ezt Gulyás Balázs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Horváth András
  2014. november 05.

  Horváth András

  Döbbenetes Vida Ildikó nyilatkozata, nincs benne semmi pozitívum, nem fújt visszavonulót sőt, visszatámadott - ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt dolgozója szerint az adóhivatal vezetője azért várt ennyit azzal, hogy elmondja az igazságot, mert időt akart húzni, ennek az időhúzásnak a része volt az internetadó bevezetésének belengetése is.

 • Tove Skarstein
  2014. november 05.

  Tove Skarstein

  Az üzleti élet szereplői már régóta arról beszélnek, hogy létező probléma Magyarországon a korrupció - ezt Tove Skarstein mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A norvég nagykövet kijelentette: mivel nagyon kevés norvég cég tevékenykedik az országban, ők nem érintettek ilyen ügyekben.

 • Szelényi Zsuzsa
  2014. november 05.

  Szelényi Zsuzsa

  Akik érintettek, a kitiltási botrány bizonyítékainak birtokában vannak, ahogy a kormány tagjai is - ezt Szelényi Zsuzsa mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM országgyűlési képviselője szerint az amerikaiak eleget tettek kötelességüknek, és már október 6-án tájékoztatták a magyar kormányt a korrupciógyanúról.

 • Lakner Zoltán
  2014. november 05.

  Lakner Zoltán

  Kérdés, hogy mi szükség volt erre a három hetes körre, de az biztos, hogy tarthatatlan volt, hogy erről az ügyről nem nyilatkozott senki, mindenki a hülyét játszotta - ezt Lakner Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint olyan presszió volt a NAV elnökén, amit már nem lehetett fenntartani, ezért egy egyéni védekezési stratégiába ment át.

 • Deutsch: Szilyvel nem tartottuk helyesnek
  2014. november 04.

  Deutsch: Szilyvel nem tartottuk helyesnek

  Nem levél alapú, hanem digitális lesz a nemzeti konzultáció - mondta a Fidesz EP-képviselője. A politikus ugyanakkor hozzátette: amikor találkozott Szily Lászlóval nem tartották helyesnek, ha a virtuális téren nem jelenlevőket kizárnák a konzultációból. Számukra is biztosítani kell a konzultáció lehetőségét, hogy hogyan, az még kérdéses – mondta.

 • Bokros Lajos
  2014. november 04.

  Bokros Lajos

  A vasárnapi zárva tartás a munkahelyek elpusztítását fogja eredményezni – ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Rétvári Bence
  2014. november 04.

  Rétvári Bence

  Kiszolgáltatottak a kereskedelemben dolgozók, ezért kell biztosítani nekik a szabad vasárnapot – ezt Rétvári Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hiller István
  2014. november 04.

  Hiller István

  Rossz irányba megy a kormány oktatáspolitikája, azért nem akarnak sok gimnazistát, hogy ne legyenek egyetemisták – ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Jeszenszky Géza
  2014. november 03.

  Jeszenszky Géza

  A norvég nagyköveti posztról nem hívtak vissza, nem küldtek el, nem utasítottak ki, egyszerűen nem tudtam folytatni, amiért kiküldtek, hogy a viszony még jobb legyen a két ország között - ezt Jeszenszky Géza mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt oslói magyar nagykövet szerint ő úgy ment ki Norvégiába, hogy ez egy rokonszenves ország, amelyiktől sokat tanulhatunk.

 • Krisán László
  2014. november 03.

  Krisán László

  A vasárnapi zárva tartás bevezetése senkinek sem jó, a KDNP mindig kijön ezzel a gumicsonttal - ezt Krisán László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint egy kisebbség próbálja az akaratát ráerőltetni 8 millió emberre.

 • Vértes András
  2014. november 03.

  Vértes András

  Idén volt egy gyors gazdasági növekedés, mi már akkor mondtuk, hogy lesz ez még rosszabb is - ezt Vértes András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A GKI Gazdaságkutató igazgatója szerint a bővülés átmeneti volt, az európai kilábalási folyamat lelassult, az európai források is lassabban áramlanak be Magyarországra, az állami beruházások üteme is lassul, ahogy a fogyasztás is.

 • Horváth Csaba
  2014. november 03.

  Horváth Csaba

  Az egész internetadóval kapcsolatos nemzeti konzultáció egy áltörténet, az előző konzultációknak sem tudjuk a valódi eredményeit - ezt Horváth Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint az őszinte kérdésfelvetés az lenne, hogy szeretné-e a 700 forintos internetadót vagy nem.

Loading...