Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

szeptember 23. kedd 05:50

Korábbi adások

 • Gulyás Gergely
  2014. szeptember 22.

  Gulyás Gergely

  A nyilvánosságtól nem félünk, a három alkotmánybíró-jelölt életrajza ismert, a sajtó jelen volt a meghallgatásukon, minden kétség felett állnak, nem merül fel egyikük esetében sem a pártkötődés - ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az országgyűlés törvényalkotási bizottságának alelnöke szerint az eljárásrend is fontos ebben a kérdésben, de nem zárt ajtók mögött zajlott a folyamat, sajtó nyilvános volt a jelöltek meghallgatása is.

 • Tétényi Éva
  2014. szeptember 22.

  Tétényi Éva

  Esztergomnak nincs választása, mint Tétényi Évával a városért tenni - ezt Tétényi Éva mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Esztergom polgármestere kijelentette: a mostani kampányban sehol sem szerepel majd az arcképe, Esztergomban ugyanis más üzenet lesz, mint négy éve.

 • Falus Ferenc
  2014. szeptember 22.

  Falus Ferenc

  Tarlós István plakátjai rémesek, nem örülök annak, hogy egy jelölt a jelenlegi státuszával reklámozza magát - ezt Falus Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP, az Együtt-PM és a DK főpolgármester-jelöltjének stábja nem gondolkozik, 2006-ban már volt egy hasonló kalandja, amikor a plakátján az OMSZ egyik munkatársának a kabátja volt látható.

 • Fodor Gábor
  2014. szeptember 22.

  Fodor Gábor

  Nincs az rendben, hogy Tarlós István sajátjaként használja a főváros címerét, ez az egész a Fidesz hatalomgyakorlásának logikáját mutatja - ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyra Liberális Párt elnöke szerint Tarlós István csak egy a jelöltek közül, de úgy kampányol, mint főpolgármester, amivel azt sugallja, hogy örökösen birtokolni fogja ezt a címet.

 • Staudt Gábor
  2014. szeptember 19.

  Staudt Gábor

  A lényeg a közbizalom. Akiket megválasztanak egy pozícióra, azok vállaljanak fokozottan felelősséget, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Staudt Gábor arról, hogy szigorítanák a Btk-t.

 • Lakatos Júlia
  2014. szeptember 19.

  Lakatos Júlia

  Ez egy első lépés. Skócia függetlenedési vágya más népeknek is mintát adhat, mondta Lakatos Julianna az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Cseri Ferenc
  2014. szeptember 19.

  Cseri Ferenc

  Az ügynek van egy nagyon erős érzelmi oldala: minél nagyobb tömegben vegyék fel az állampolgárságot a határon túli magyarok. A másik viszont a nemzetbiztonsági kockázat, mondta Cseri Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Eörsi Mátyás
  2014. szeptember 19.

  Eörsi Mátyás

  A világon rendkívül sok csibész kormány és kormányfő van, ha valaki pont Magyarországot emeli ki Kína és Oroszország mellett, akkor arra figyelni kell, mondta Eörsi Mátyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Magyar György
  2014. szeptember 19.

  Magyar György

  Nem vezet sehova, ha öt értékes ember egymás elől szívja el a levegőt, és megfullad, mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Wetzel Tamás
  2014. szeptember 18.

  Wetzel Tamás

  Kaptunk jelzést arról, hogy polgármesterek tudtával történnek visszaélések, ismerte el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Wetzel Tamás szerint ennek ellenére messze többet foglalkoznak a cikksorozattal, mint amit megérdemel. Az Index napokban megjelent írása szerint 10 ezrével vásárolnak ukránok, és oroszok magyar állampolgárságot. A politikus szerint a cikk rengeteg rosszindulatú túlzást és durva csúsztatást tartalmaz. Az állításoknak van valóságalapja, de a cikk egy tényfeltárónak álcázott krimi szerű iromány, tette hozzá.

 • Dénes Tamás
  2014. szeptember 18.

  Dénes Tamás

  Ha leosztjuk a számokat, akkor tavaly is több, mint 900 orvos ment ki, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Rezidens Szövetség elnöke. Dénes tamás szerint igaz a hír, miszerint naponta három orvos és két szakdolgozó száll repülőre. Azért mennek el, mert az elviselhetetlenségig fokozódott a terhelés, olykor már az eszközök is hiányoznak a gyógyításhoz. tény, hogy egyáltalán nem csökken az orvosok elvándorlása, s a 25–29 évesek többsége még a szakvizsga megszerzése előtt távozik az országból. Dénes szerint nem minden a pénz, de az orvos és a nővér elvándorlás megállítása a bérrendezéssel kezdődik. Hozzátette, hétfőn várja őket a szaktárca államtitkára egyeztetésre.

 • Farkasházy Tivadar
  2014. szeptember 18.

  Farkasházy Tivadar

  Mikor felhívtak, hogy Pintért menesztették, akkor azt hittem nem vagyok illetékes, de kiderült, hogy az Attilát, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Farkasházy Tivadar a szövetségi kapitánycsere hírére. Pintér Attilát ideiglenesen Dárdai Pál követi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. Csányi Sándor Az MLSZ elnöke a döntés hátteréről elmondta: Pintér Attilát továbbra is felkészült szakembernek tartja a szövetség elnöksége, de az elmúlt hónapokra kitűzött célokat nem, vagy csak részben sikerül teljesítenie. A játékosok egy része szerint ésszerű döntés született, és Dárdaival visszatérhetnek az eddigi hiányzók is. Farkasházy szerint a legbosszantóbb, hogy a meccsen kiírják az eredményt, ha az 0:3, vagy 1:8, akkor nem lehet azt mondani, hogy győztünk. A humorista szerint, bár tiszteli az új kapitány szakmai kvalitását, külföldi trénert kellett volna szerződtetni a nemzeti tizenegy vezetésére.

 • Szigetvári Viktor
  2014. szeptember 18.

  Szigetvári Viktor

  Ezeket a pénzeket minden magyar állampolgár kapja, nem csak a Fideszesek, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Elvi alapon utasítjuk vissza, hogy a Fidesz ilyenekkel riogassa az embereket, tette hozzá. Az Együtt-PM ezért felszólítja a Fideszt: ne fenyegesse a lakosságot azzal, hogy az a település, amelyben nem a kormánypárt nyer az önkormányzati választáson, nem jut majd fejlesztési forrásokhoz. Az Együtt elnöke szerint négy éve kormányon van a Fidesz és volt alkalma uniós forrásokról dönteni, mégis tudunk olyan kerületet mondani, ahol hiába van Fideszes vezetés, mégsem fejlődött semmi. Szigetvári a választási esélyekről szólva azt mondta, meggyőződése, hogy Budapesten érdemi baloldali korrekció lesz. Hangsúlyozta, a Szonda Ipsos legfrissebb adata országos adat, abból a nagyvárosokra nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

 • Korózs Lajos
  2014. szeptember 18.

  Korózs Lajos

  A szocialisták szerint ahhoz, hogy az ukránnál magasabb, magyar nyugdíjat kapja valaki, még állampolgárnak sem kell lennie, elég, ha van egy magyarországi lakcíme. Szerintük ez évente 8-900 millió forintba kerül. Az MSZP arra emlékeztet, hogy még mindig hatályban van, az ezt lehetővé tévő magyar-ukrán szociális biztonságról szóló egyezmény, holott az annak felmondásáról szóló dokumentumot a Bajnai-kormány 2009-ben elkészítette és az utódjára hagyta.

 • Lux Ágnes
  2014. szeptember 17.

  Lux Ágnes

  A mai konferencia legfontosabb eredménye, hogy mindenki, aki tehet valamit, ott volt, és egyetértett abban, hogy tenni kell a gyermekszegénység ellen – ezt Lux Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A WHO felmérése szerint a gyermekbántalmazás elkövetői 50 %-ban a szülők. Hazánkban 80 %-át családon belül követik el. 41 %-ban az apa, 39 %-ban pedig az anya a bántalmazó. A hazai és nemzetközi vizsgálatok szerint az esetek 48-50 %-a elhanyagolás, 25%-a fizikai, 20 %-a érzelmi bántalmazás, 5 % szexuális abúzus. Ezek a bántalmazási/ elhanyagolási formák a legtöbb érintettnél keverednek.

 • Ilan Mor
  2014. szeptember 17.

  Ilan Mor

  A Hamasz természete, hogy újra és újra megtámadja Izraelt, mi ezt az eseményt egyszerinek tartjuk, megtartjuk a tűzszünetet, de a többi a Hamasztól függ, mondta Ilan Mor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Izrael magyarországi nagykövete emlékeztetett arra, mindent megtesznek a béke érdekében. ha a tűzszünet nem sérül, készek újra megnyitni a határátkelőket. Ilan Mor felhívta a figyelmet, hogy bár most a nagyhatalmak erőit a Gázai, és az Ukrán-konfliktus köti le, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Irán nem hagyta abba nukleáris programját. Szerinte oda kell figyelni, hogy ne jusson el odáig, hogy atomfegyvert tudjon előállítani. Az Izraeli- Magyar kapcsolatokról szólvfa Ilan Mor elmondta, Izrael nem felejti el, hogy a volt szovjet blokkból Magyarország volt az első, aki nyitottnak mutatkozott a kapcsolat felvételére. A viszonyt alapvetően jónak értékelte, de mint mondta: együtt kell működnünk, hogy a zsidó közösségek még aktívabb részesei legyenek a Magyar társadalomnak.

 • Juhász Péter
  2014. szeptember 17.

  Juhász Péter

  A feltételes mód nem stimmel, mert ha én nyerek, akkor ő jön. Megállapodtunk, mondta Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke elmondta, Horváth Andrást tenné meg az V. kerület átláthatósági biztosává, ha ő lesz a polgármester a Belvárosban. A NAV- botrány kirobbantója biztosítaná az önkormányzat munkájának átláthatóságát. Horváthal nem politikai, hanem szakmai megállapodást kötöttünk, ő a szakmai tudását adja ebbe az együttműködésbe, mondta a baloldal közös V. kerületzi polgármester-jelöltje. Az átláthatóság nem arról szól, hogy bűncselekmények után nyomozzunk, hanem hogy átlátható legyen a z önkormányzat munkája, hogy az emberek tudják, lássák, mi, miért, mennyiből történik, tette hozzá. Az őt ért drogos vádakról szólva azt mondta, Rogán Antalnak kevesebbet kellene lopnia, és akkor kevesebbet kellene „drogosoznia” is. Szerinte az üggyel nem adott támadási felületet a Fidesznek, mindössze kiállt egy csoport mellett, hogy ne kerüljenek börtönbe.

 • Kiss Ambrus
  2014. szeptember 17.

  Kiss Ambrus

  A 20 ezer fő alatti településeken van igazán nagy bajban a baloldal, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kiss Ambrus. A Policy Agenda elemzője elmondta, felmérésük szerint vidéken 20 százalék körüli, míg a fővárosban 36 százalékos a baloldal támogatottsága. Jellemző adat, tette hozzá a szakember, hogy a Fidesz a 20 ezernél kisebb lélekszámú településeken 845 polgármester-jelöltet tudott állítani, ezzel szemben a három baloldali párt 98-at.Ez a szám 2006-ban még 3000 fölött volt. Ez pedig azt jelenti, mondta Kiss, hogy nyolc év alatt 70% - kal csökkentazon kistelepüléseknek a száma, ahol képes jelöltet állítani a baloldal. Ez a kisvárosok és falvak 3%-át jelenti, tette hozzá.

 • Szalma Botond
  2014. szeptember 17.

  Szalma Botond

  Én nem megyek szembe senkivel, nem vagyok villamos. Én csak a kereszténydemokrata értékeket szeretném képviselni, mondta Szalma Botond az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A KDNP budapesti elnöke hozzátette, nem bohócnak szegődött, hanem tisztességes kereszténydemokrata politikusnak. Most azzal kell szembesülnie, hogy az újságból tudja meg, ki akarják zárni. Rubovszky György pártügyész azért indítványozta Szalma Botond kizárását, mert a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsít, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest 4. kerületében függetlenként indul. A KDNP Országos Fegyelmi és Etikai Bizottsága Szalma ellen megindította a fegyelmi eljárást és ideiglenes intézkedésként párttagságából és tisztségeiből fakadó jogainak gyakorlását felfüggesztette. Szalma Botond elmondta, vele senki nem egyeztetett, sem a kizárásról, sem a felfüggesztésről. A pártban nem, de az emberekben csalódott, tette hozzá a politikus.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. szeptember 17.

  Kunhalmi Ágnes

  Ha Simor Andrásra azt mondták, hogy offshore lovag, akkor most egy egész offshore-lovag hadsereget támogatnak, mondta Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialisták Budapesti elnöke szerint az a fő kérdés, hogy miért kellett az MNB-nek luxus-ingatlant vennie. Ráadásul, folytatta a politikus, egyre több a gyanús jel. Úgy látszik, hogy az MNB a piaci értéknél 10 millió euróval drágábban vásárolta meg az Eifel-Palace irodaházat egy megkérdőjelezhető értékbecslés alapján. Közben az építtetők kiléte kideríthetetlen, mivel az ingatlanfejlesztő Ciprusra és a Kis-Antillákra bejegyzett cégekben végződik, ami megkérdőjelezi az MNB vásárlásának jogszerűségét. Kunhalmi szerint az a minimum, hogy a Nemzeti Bank elnöke lehetőséget kapjon az illetékes parlamenti bizottság előtt arra, hogy elmagyarázza döntésének okát.

 • Vértes András
  2014. szeptember 16.

  Vértes András

  Két állami cég is tud versenyezni, de nem ezt tartom valószínűnek, mondta Vértes András az ATV Egyenes beszéd című műsorában, arra reagálva, hogy földgázkereskedő társaság létrehozásával bízta meg a Magyar Fejlesztési Bankot a kormány, a bank jogköreit bővítő törvénymódosítási javaslatot pénteken terjesztették be. A kormányszóvivő szerint a cél a földgázkészletek növelése. A földgázkereskedő társaság 100 millió forintos induló alaptőkével kezdi meg működését.

 • Bodnár Zoltán
  2014. szeptember 16.

  Bodnár Zoltán

  Tiszta ötvenes évek, nemcsak azzal, hogy a civilek az imperialisták ügynökei, hanem a kormányzati kommunikációval is, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A liberálisok gazdasági szakértője szerint az egész csak azért van, hogy eltakarja a valódi helyzetet. Az igazság ugyanis az, hogy 2010 tavaszához képest 40 százalékkal nőttek a törlesztő részletek a forint gyengülése miatt, aminek viszont kizárólag a kormány és Matolcsy ámokfutása az oka. Most egy harmadát visszakapják, de ez még mindig kevesebb, mint amit az Orbán-kormány elvett tőlük, fejtette ki a közgazdász. A bakok eddig vártak a választásra, de a 2018-asra már nem igen várnak. Ezt az újabb 1000 milliárdot még ki fogják fizetni, de ha a forintosítás nem piaci árfolyamon történik, és a terheket nekik kell majd viselni, azt már nem biztos hogy bírni fogják, tette hozzá. A főpolgármester választásról szólva a liberálisok főpolgármester-jelöltje azt mondta, abszurdnak tartja, amikor a kormány szimpátiájára hivatkozik valaki. Szerinte ha egy városban a GDP 40 százaléka keletkezik, és ott lakik az ország lakosságának negyede, akkor nincs értelme bármiféle szembenállásról beszélni, hiszen a távlati céloknak egyezniük kell. „Nincs jobboldali, vagy baloldali kátyú”, tette hozzá Bodnár.

 • Szabó Rebeka
  2014. szeptember 16.

  Szabó Rebeka

  Kövér megint egy rendkívül cinikus választ adott, ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, amiért nem hagyta, hogy képviseljük az állampolgárokat, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szabó Rebeka. Magyarország megsértette több PM-es, és LMP-s parlamenti képviselő szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogát azzal, hogy tavaly Kövér László házelnök megbírságolta őket - mondta ki a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága. Magyarországot azért is elmarasztalta a bíróság, mert a képviselőknek saját országukban nem volt megfelelő jogorvoslati lehetőségük. Az állam ezért fejenként 3000 euró nem vagyoni kártérítést fizet a hét képviselőnek, illetve a büntetésül kiszabott összeget is vissza kell fizetnie. Szabó Rebeka elmondta, a jogorvoslat lehetőségét már megoldotta az Országgyűlés, hasonló esetekben a Mentelmi Bizottság az illetékes. A PM elnökségi tagja szerint, azzal hogy az ő szólásszabadságukat korlátozták, azzal az állampolgárokét is, de a Fideszesekre általában jellemző, hogy nem támogatják a szabad vélemény nyilvánítást, tette hozzá.

 • Burány Sándor
  2014. szeptember 16.

  Burány Sándor

  Gripenek csak azért nem szálltak ki az Ökotárshoz, mert az idejüket már lerepülték a Fradi-stadion fölött, mondta Burány Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista politikus szerint a miniszterelnök tegnapi napirend előtti felszólalásában akkor volt a leglelkesebb, amikor arról beszélt, hogy idegen zsoldban állnak, akik a civilmozgalmat támogatják. Burány szerint komoly bűncselekményekhez a TEK kisebb erőkkel vonul ki. Szerinte az akció egyetlen célja a megfélemlítés volt. Ezek mind azt mutatják, hogy politikai döntés született. Hogy ki hozta, a miniszterelnök, vagy a rendőrfőkapitány, ezt szeretnénk megtudni, tette hozzá a politikus, aki szerint onnan lehet tudni, hogy a Fideszesek hazudnak, hogy mozog a szájuk. Burány szerint egy demokratikus országban egy ilyen malőr után az igazságügy miniszter fogja, és veszi a kalapját.

 • Vadai Ágnes
  2014. szeptember 16.

  Vadai Ágnes

  A kormány fehér ló fia tagozatát figyelmen kívül hagynám, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vadai Ágnes, arra reagálva, hogy Semjén Zsolt visszautasította, hogy maffiamódszerekkel kereskednek a magyar állampolgársággal Ukrajnában. Szerinte a legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett zajlik a honosítás. Korábban az Index azt írta Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot. Korrupt hivatalnokok, csaláshoz asszisztáló ügyvédek, dublőrök és rengeteg orosz: a lap szerint így működik az állampolgárság-biznisz. A DK alelnöke szerint a miniszterelnök-helyettes úr nem nagyon érti, mi van. Ez nem nemzetpolitikai, hanem rendészeti kérdés, tette hozzá. A politikus elmondta, szeretnék, ha összeülne az illetékes parlamenti bizottság, hogy kiderüljön, mi az igazság.

 • Békesi László
  2014. szeptember 15.

  Békesi László

  Egy kultúrállamban az ilyen jegybankelnököt már másnap lemondatta volna az Országgyűlés, persze nem Magyarországon – mondta Békesi László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, az Átlátszó cikkére reagálva. 4,5 milliárd forintot nyert az Átlátszó.hu adatai szerint az az offshore hátterű cég, ami az Eiffel Palace irodaházat adta el a Magyar Nemzeti Banknak. Ez több mint a Norvég Civil Támogatási Alap teljes ötéves büdzséje. Békesi szerint egy állami cégnek nem szabadna ilyen hibát elkövetnie, hiszen az MNB nem kereskedelmi bank és nem is üzleti vállalkozás.

 • Szalay-Berzeviczy Attila
  2014. szeptember 15.

  Szalay-Berzeviczy Attila

  Nem tehetjük, hogy az olimpia ügyét egy mozdulattal lesöpörjük az asztalról, mert ez az ügy fontos annyira, hogy a számok és a részletek ismerete nélkül ne döntsünk – ezt Szalay-Berzeviczy Attila mondta arról, hogy újra felvetődött egy budapesti olimpia megrendezésének a lehetősége. A Budapesti Olimpiai Mozgalom elnöke szerint 2006 óta – amikor is egy tanulmány készült a megvalósíthatóságról – nagyon sok minden változott, és nem csak negatív értelemben. Szalay szerint több olyan beruházás jött létre, vagy van tervben, ami illeszkedik egy Olimpia infrastrukturális igényeihez.

 • Krekó Péter
  2014. szeptember 15.

  Krekó Péter

  Azt, hogy esetleg hibásak a hitelfelvevők is, senki nem meri kimondani, amikor a devizahitelesek ügyéről van szó – mondta Krekó Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az elemző szerint ma délután minden elhangzott a Parlamentben, amiről az elkövetkező egy-másfél évben hallhatunk majd, szó volt a bankok elszámoltatásáról, az ipar erősítéséről és a civil szervezetekről is. A Fidesz mindig megnézi, hogy mi a legérzékenyebb téma a közvélemény számára és eszerint alakítja saját politikáját és kommunikációját, amihez az ellenzék is asszisztál – tette hozzá Krekó Péter.

 • Botka László
  2014. szeptember 15.

  Botka László

  Októberben 5 percig nem kell félni a szavazófülkében, hogy aztán 5 évig ne kelljen – mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialisták választmányi elnöke hozzátette, a magyar társadalomnak a legnagyobb baja az, hogy a többség körülményei nem javultak, minden második ember szegénységben él. Botka László azt mondta, a szocialista jelöltektől azt várják, hogy munkájuk során ne a nagypolitikát jelenítsék meg, hanem a helyi érdekekkel foglalkozzanak. A politikus szerint az Orbáni rendszerben az önkormányzatok váltak az utolsó védvonallá.

 • Fábri György
  2014. szeptember 12.

  Fábri György

  Az elmúlt két hétben sem Orbán Viktor, sem Lázár János nem telefonált az ELTE rektorának – ezt Fábri György mondta az ATV Egyenes Beszédben azzal kapcsolatban, hogy az Index megírta, azért függesztették fel az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar HÖK-jének működését, mert a rektort egy kormánytag telefonon figyelmeztette, hogy „Orbán Viktor ki van akadva”.

 • Juhász Attila
  2014. szeptember 12.

  Juhász Attila

  Annyira cuki nem lesz az önkormányzati jobbikos kampány, mint az országgyűlési volt, de próbálnak egy mérsékeltebb hangot megütni – ezt Juhász Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. szeptember 12.

  Kunhalmi Ágnes

  Nem térek napirendre azon, hogy Ughy Attila a rábízott közvagyont luxuséttermekben és bevásárlásokra költötte el úgy, hogy nem kért ezekről áfás számlát, csak blokkot, ami törvényellenes – ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Schiffer András
  2014. szeptember 12.

  Schiffer András

  Az egész történetben a legzavaróbb, hogy hetente változik, hogy miért folyik ez a hadjárat a civilek ellen – ezt Schiffer András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Ökotárssal kapcsolatos vizsgálatról.

 • Czeizel Endre
  2014. szeptember 12.

  Czeizel Endre

  Változtatni kell a szemléleten, nem nagykomponensű vitamint kell szedni a terhesség idején, hanem csak olyat, ami biztosan hat – ezt Czeizel Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután bemutatták a nevével fémjelzett új, magzatvédő vitamint.

 • Foltányi Zsuzsanna
  2014. szeptember 11.

  Foltányi Zsuzsanna

  Nem tudjuk, mit követtünk el, tiltottpárt-finanszírozást, vagy tiltott pártfinanszírozást – ezt Foltányi Zsuzsanna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután kiderült a Miniszterelnökség közleményéből, hogy tiltott pártfinanszírozást is gyanítanak az Ökotársnál.

 • Gyarmati István
  2014. szeptember 11.

  Gyarmati István

  Az az amerikai taktika, hogy a szárazföldi akciókat a helyiek vezetik, ők pedig légitámadásokkal és ellátmánnyal támogatják őket, sikerre is vezethet, de kérdés, hogy az iraki hadsereg hogyan teljesít, mert ott egy lojalitásbeli probléma is van – ezt Gyarmati István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mráz Ágoston Sámuel
  2014. szeptember 11.

  Mráz Ágoston Sámuel

  Nem valószínű, hogy megszűnik a fideszes kétharmad a parlamentben – erről Mráz Ágoston Sámuel beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Molnár Csaba
  2014. szeptember 11.

  Molnár Csaba

  Az orbáni kettős beszédnek szólt Jose Manuel Barroso humoros beszólása – ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hiller István
  2014. szeptember 11.

  Hiller István

  Tapasztalt politikus Jean-Claude Juncker, csavaros eszű, luxemburgi ember. Lehet, hogy úgy akarja meggyőzni Navracsics Tibort arról, hogy Magyarország a többi uniós országához hasonlóan jó irányba vigye az oktatáspolitikáját, hogy rá bízza az ifjúsági és oktatási biztosi posztot – ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Hack Péter
  2014. szeptember 10.

  Hack Péter

  A jogvédők és a közvélemény szerint is túlzó volt a rendőri intézkedés az Ökotárs Alapítvánnyal szemben, még a jobboldali sajtó is így látja - ezt Hack Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A büntetőjogász szerint a rendőrség úgy tesz, mintha egy légüres térben történnének az eseménynek, amelynek nincsenek társadalmi hatásai.

 • Zamecsnik Péter
  2014. szeptember 10.

  Zamecsnik Péter

  Hűtlen kezelés volt a vád Galambos Lajos és Laborc Sándor ellen, a vád megítélése szerint egy gazdasági eseményre nem lett volna szükség - ezt Zamecsnik Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd elmondta: a nemzetbiztonsági bizottság is engedélyt adott erre az eseményre, de a vádhatóság azt állította, erre nem lett volna szükség.

 • Pápa Levente
  2014. szeptember 10.

  Pápa Levente

  Folyamatos időhúzás, folyamatos politikai szinten tartás van a devizahitelesek ügyével kapcsolatban, a Fidesz a választások után nem biztos, hogy sürgetni fogja ezt a témát - ezt Pápa Levente mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM gazdaságpolitikusa szerint a legfontosabb kérdés, a forintosítás és a devizahitelek átváltása továbbra is a távoli ködbe vész.

 • Kovács László
  2014. szeptember 10.

  Kovács László

  A politikai buzgalom ellentmond a racionalitásnak, az én jelöltségem idején engem is támadott a jobboldal, így Navracsics Tibor területét is lehet bagatellizálni, de minden portfóliót lehet fontosabbá tenni, mint, amilyennek kinéz - ezt Kovács László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az után, hogy kiderült, Navracsics Tibor oktatási és ifjúsági uniós biztos lehet. A volt uniós biztos nem ért egyet az ellenzéki pártokkal, akik úgy látják, hogy ez presztízsveszteség az ország számára, de az tény, hogy nem lesz könnyű helyzetben Navracsics Tibor a meghallgatáson, mert komoly árnyékot vet rá a miniszterelnök magatartása, aki folyamatosan támadja az EU-t.

 • Petschnig Mária Zita
  2014. szeptember 10.

  Petschnig Mária Zita

  Áttanulmányozva a nyilvánosságra került dokumentumokat, azt lehet mondani, hogy ez valóban egy sikertörténet bizonyos üzleti köröknek, de nagy veszteség a nemzetgazdaság egészének - ezt Petschnig Mária Zita mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az E.On gázüzletágának megvételével kapcsolatban. A Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa szerint a kormány azt mondta, hogy ezzel a tranzakcióval a közjót szolgálták, de e mögött magánérdekek húzódnak meg, egy üzleti csoporté.

 • Tove Skarstein
  2014. szeptember 09.

  Tove Skarstein

  Technikai kérdéseken indult az egész ügy, ezekre könnyű lett volna megoldást találni, de a magyar kormány elkezdett vizsgálódni, amivel nem értettünk egyet, mert nem magyar, hanem norvég közpénzről volt szó – ezt Tove Skarstein mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Réz Anna
  2014. szeptember 09.

  Réz Anna

  Balog Zoltán felvetése irreleváns, a súlyosabb büntetés kiszabása nem oldja meg a helyzetet, hiszen a kutatások azt mutatják, hogy az erőszaktevők 99 százaléka nem is kerül börtönbe – ezt Réz Anna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Heisler András
  2014. szeptember 09.

  Heisler András

  A mostani kerekasztal optimizmusra ad okot, a megbeszélés azzal kezdődött, hogy a kormány komoly gesztusokat tett a zsidóság irányába, és nem kért cserébe vállalhatatlan kompromisszumot – ezt Heisler András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Horváth Csaba
  2014. szeptember 09.

  Horváth Csaba

  Augusztus 26-án jelentettük be a rendkívüli közgyűlés összehívását, ehhez képest 15 nap nem volt elég a főpolgármesternek a felkészülésre – ezt Horváth Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szaniszló Sándor
  2014. szeptember 09.

  Szaniszló Sándor

  Egy olyan rendezvényt szakítottak meg ilyen agresszív módon, ami senkinek sem ártott, a sátornál százan voltak, ez lehetett a fideszes vezetés baja – ezt Szaniszló Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az MSZP állítása szerint a Fidesz által fizetett biztonsági őrök vetettek véget hétvégén egy ellenzéki rendezvénynek a Bókay kertben.

 • Kadlót Erzsébet
  2014. szeptember 08.

  Kadlót Erzsébet

  Az Ökotárs helyszínen jelen nem lévő munkatársak lakásán is folytak házkutatások - ezt Kadlót Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Ökotárs Alapítvány jogi képviselője szerint az alapítvány irodájából annak a tizenhárom feketebáránynak a szerződéseit, a számláit vitte el a rendőrség, amelyeket korábban megnevezett a Miniszterelnökség, ők azok, akik rendszeresen részesültek a Norvég Civil Alap pénzeiből.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. szeptember 08.

  Gyurcsány Ferenc

  Vannak ügyek, amelyek függetlenek az akaratunktól, az önkénnyel szemben kötelessége együttműködnie a demokratáknak, ez nem akarom, vagy nem akarom kérdése - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott: ha akarjuk, ha nem ez lesz a mi sorsunk, nem azért, mert én mondom, hanem mert ennek az időszaknak ez a történelmi követelménye.

 • László Róbert
  2014. szeptember 08.

  László Róbert

  Úgy néz ki, hogy október 12-én tíz főpolgármester-jelölt közül választhatnak majd a budapestiek, ami jóval több, mint a korábbi ciklusokban volt - ezt László Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital választási szakértője szerint 2010-ben nagyon megszigorították az indulást, akkor a budapestiek 2 százalékának támogatása kellett ahhoz, hogy valaki főpolgármester-jelölt lehessen, most viszont csak 5 ezer aláírás kellett, az is ajánlóíveken.

 • Burány Sándor
  2014. szeptember 08.

  Burány Sándor

  Ez az egész vicces és tragikomikus, annyi sincs a fideszesekben, hogy eljöjjenek és leszavazzák a napirendet, legalább az arcukat adták volna ahhoz, hogy nem akarják meghallgatni Matolcsy Györgyöt - ezt Burány Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A költségvetési bizottság MSZP-s elnöke szerint téves jogértelmezés, hogy semmilyen bizottság sem hallgathatja meg az MNB-t a gazdasági bizottságon kívül.

 • Hegyi Iván
  2014. szeptember 08.

  Hegyi Iván

  A magyar futballban már semmi sem okoz meglepetést - ezt Hegyi Iván mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az északírektől elszenvedett 2-1-es vereség után. A futball-szakíró szerint egy olyan csapat jött Magyarországra, amely be van oltva győzelem ellen, és mégis legyőztek bennünket.

 • Falus Ferenc
  2014. szeptember 05.

  Falus Ferenc

  Arra van pénz, amire akarjuk, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Falus Ferenc.

 • Deák András
  2014. szeptember 05.

  Deák András

  Kicsit olyanok vagyunk a NATO-ban, mint a rohadt alma, ami valahogy belekerült a kosárba, mondta Deák András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Mendrey László
  2014. szeptember 05.

  Mendrey László

  Nincs pénz, ezt mondták. Ennyire egyszerű, mondta Mendrey László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Veres János
  2014. szeptember 05.

  Veres János

  Euróban, és nettóban számolva kevesebb pénz jön, mint az előző ciklusban, mondta Veres János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra a hírre reagálva, hogy a magyar kormány – az önerővel együtt – nagyjából 12 ezer milliárd forintos fejlesztési keretben állapodott meg az Európai Bizottsággal a 2014-2020 közötti időszakra.

 • Móra Veronika
  2014. szeptember 04.

  Móra Veronika

  Különböző civilszervezetek projektjeinek előfinanszírozására adtunk pénzt, mondta Móra Veronika az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az alapítvány igazgatója hozzátette, az Ökotárs, vagyis a Norvég Civil Alap forrásainak elosztásában közreműködő szervezet nyújtott eseti jellegű, az utófinanszírozott pályázatok támogatásait megelőlegező kölcsönöket a pályázaton nyertes szervezetek némelyikének, amiről ráadásul maga az alapítvány számolt be éves jelentéseiben.

 • Bokros Lajos
  2014. szeptember 04.

  Bokros Lajos

  Azok a monopóliumok, amelyeket a mi kis Putyinunk szeretne bevezetni, az mind orosz találmány, mondta Bokros Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Juhász Ferenc
  2014. szeptember 04.

  Juhász Ferenc

  Valami bűzlik, azért beszélhetnek erről a CNN-en. Ezt Juhász Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra a hírre reagálva, hogy egy orosz politikus a CNN adásában ismét azzal vádolta Magyarországot, hogy T-72-es harckocsikat szállított Ukrajnának.

 • Csárdi Antal
  2014. szeptember 04.

  Csárdi Antal

  Napról napra rosszabb a helyzet, mondta Csárdi Antal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Pápa Levente
  2014. szeptember 04.

  Pápa Levente

  Bármiben mernék fogadni, hogy ez meg fog történni, mondta Pápa Levente az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy a dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerülhet.

 • Csepreghy Nándor
  2014. szeptember 03.

  Csepreghy Nándor

  Tarlós István és Lázár János párbeszéde a felebaráti szeretet megnyilvánulása, mondta Csepreghy Nándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár szerint Lázár nem állatozta le Tarlóst, csak azt fejezte ki, hogy neki is fontos az állatkert ügye. Csepreghy hozzátette, bármilyen nagy a keret, biztosan nem lesz mindenre elegendő. Sok olyan Budapesti beruházásra, amely a főpolgármester szerint szükséges, nem lesz pénz. Az hogy Tarlós próbál minél többet elérni, és ezért megragad minden lehetőséget, érthető, mondta.

 • Tarjányi Péter
  2014. szeptember 03.

  Tarjányi Péter

  Az amerikai elnök nagyon keményen fogalmazott, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, korábban a jog eszközeivel akarták megoldani a konfliktust, de itt egyértelmű, hogy el akarják pusztítani a szervezetet. Tarjányi szerint először az Iszlám Állam katonai szárnyát kell megsemmisíteni, katonai erővel, illetve titkosszolgálati eszközökkel, azután következhet a szervezet logisztikai része, amely a csapatmozgásokat szervezi, illetve a pénzt teremti elő. Ha csak a katonai részt számolják fel, akkor a logisztikai rész újra fel fogja fegyverezni a szervezetet, tette hozzá Tarjányi.

 • Mihályi Péter
  2014. szeptember 03.

  Mihályi Péter

  A kórházakba a betegek nagy része mentővel kerül, tehát nem tehet arról, hogy hova viszik, mondta Mihályi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint ismerve a magyar viszonyokat, különösen a hálapénz intézményét, nem valószínű, hogy a betegekkel ki lehetne fizettetni, ha nem a lakóhelyük szerint illetékes kórházba mennek. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint egyenlőtlen helyzetet teremt, hogy sokan nem a „körzetes” orvoshoz mennek. Zombor Gábor ezért azt ajánlja az Egészségügyi intézményeknek, attól a betegtől, aki nem oda tartozik, kérjenek pénzt, legfeljebb 100 ezer forintot. Mihályi szerint nagyon egyszerűen lehet egy esetet sürgőssé nyilvánítani, és akkor már nem számít a lakóhely, arról nem is beszélve, hogy 100 ezer forintért már megéri átjelentkezni egy esetleges beavatkozás miatt, tette hozzá az egészségközgazdász.

 • Gőgös Zoltán
  2014. szeptember 03.

  Gőgös Zoltán

  Azt sem hiszem el Lázárnak, amit kérdez, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gőgös Zoltán. Az MSZP alelnöke szerint ráadásul Lázár dilettánsokkal végezteti a munkát. "Hatalmas blöffnek", illetve "közpénzből finanszírozott pártkampánynak" tartja a miniszter által bejelentett Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés. A földbérleti pályázatokról szólva Gőgös elmondta, a Hortobágyi Nemzeti Park már megkötötte a szerződések 90 százalékát az új földbérlőkkel, pedig a KEHI még nem fejezte be a pályázatok vizsgálatát. Az MSZP alelnöke szerint a sietség oka, hogy akkor kaphat valaki támogatást, ha szeptember 1-jén a birtokában van a föld. Alakul egy pertársaság, és környezetkárosítás miatt is készülhet egy feljelentés az ügyben, tette hozzá a politikus.

 • Széll Péter
  2014. szeptember 03.

  Széll Péter

  Ezek személyes adatok, ezeket nem kérheti ki az önkormányzat, mondta Széll Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Összefogás Bajáért Egyesület polgármesterjelöltje szerint az. hogy ki, meddig szoptatja a gyerekét, olyan információ, amely csak úgy kerülhetett a polgármesteri hivatal kezébe, ha megsértették az adatkezelésre vonatkozó szabályokat. A Fidesz bajai polgármesterjelöltje, jelenlegi alpolgármestere, levélben mondott köszönetet azoknak az anyáknak, akik hosszan táplálták gyermeküket anyatejjel. A Polgármesteri Hivatal fejlécével ellátott levélben azt írja: ideális esetben minden újszülött és csecsemő elsődleges tápláléka az anyatej, majd nagyrabecsülésének ad hangot, és megköszöni a szoptató nők gondosságát. A polgármesterjelölt hozzátette, nem tesz feljelentést, mert a bajai ügyészség hivatalból vizsgálja az ügyet.

 • Bodnár Zoltán és Szabó Iván
  2014. szeptember 02.

  Bodnár Zoltán és Szabó Iván

  Amit nem akarunk, az a nyereség, mondta Szabó Iván az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Víziközmű Szövetség Vízipari tagozatának elnöke szerint pont a liberálisoknak kellene tudni, hogy az ivóvízhez jutás alapvető emberi jog. Magyarországon egységes díjrendszer lesz, mondta, és az sem mindegy, hogy a vízdíj az államkasszába folyik be, vagy valaki mást gazdagít, tette hozzá. A liberálisok gazdaságpolitikai tanácsadója úgy reagált, hogy az ivóvízhez való jog azt nem tartalmazza, hogy ennek ugyanannyiba kell kerülnie.

 • Róna Péter
  2014. szeptember 02.

  Róna Péter

  Ez teljes szereptévesztés, mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MNB volt felügyelő bizottsági tagja szerint a kérdés, hogy az MNB-nek milyen jogi alapja van ahhoz, hogy ilyen tevékenységet folytasson. Törvény rendelkezik ugyanis a jegybank feladatairól, ebben a közgazdászképzés nem szerepel, tette hozzá a közgazdász. Róna Péter szerint a jegybank alapítványt sem hozhat létre, a törvényben ez nincs benne. Nem találhat ki magának feladatokat, és ahhoz nem rendelhet forrást. Róna szerint „fel van adva a labda az Országgyűlésnek, hogy van-e egy nála magasabb hatalom”.

 • Horváth Gyula
  2014. szeptember 02.

  Horváth Gyula

  Szerintem nem osztottam az észt, Falus Ferenccel nem kampányoltunk, egyébként a hír igaz, mondta Horváth Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A baloldal csepeli polgármesterjelöltje azt mondta, sajtótájékoztatót tartottak Falus Ferenccel az intézet előtt, majd az egyébként orvos főpolgármester-jelöltnek szeretett volna eldicsekedni a modern, rendelőintézettel, ezért behívta. Horváth tagadta, hogy benyitogattak volna a rendelőkbe, és zaklatták volna a betegeket. Németh Szilárd nem az igazat mondta, és nem ez az első eset-tette hozzá. A politikus szerint semmilyen joga nem volt a polgármesternek kikérni a felvételeket. „Németh Szilárd kevés, mint mackó-sajtban a brummogás ahhoz, hogy Csepel ura legyen”, tette hozzá.

 • Tüttő Kata
  2014. szeptember 02.

  Tüttő Kata

  Ez egy látható dolog. Senki nem számíthatott arra, hogy nem veszik észre, hogy nincs kész, mondta Tüttő Kata az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialisták fővárosi frakcióvezetője szerint a Várkert Bazár a kormányzás díszlete, amely eltakarja Magyarország szisztematikus kirablását, ami kezdődött a magán-nyugdíjpénztári pénzek elvételével, folytatódott Pakssal, a Mol-részvények megvételével és most a jegybank költekezésével. Múlt héten másodszor is átadták a 11 milliárd forint európai uniós és magyar forrásból felújított műemléket, ahol most újra bontanak. A politikus szerint a fő kérdés, hogy miért csinálják ezt, és mennyibe fog ez kerülni nekünk.

 • Galló Istvánné
  2014. szeptember 02.

  Galló Istvánné

  Nem jó, ha az állam mondja meg, hogy milyen értékek vannak, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné szerint a hibák a gyors munka miatt vannak, de nem ez a legnagyobb baj, tette hozzá, hanem, hogy a kormányzat a tankönyveken keresztül egy szemléletet akar a társadalomra erőltetni. A miskolci iskola ügyéről szólva azt mondta, a joggal való visszaélés határát súrolja, hogy ennyire nem veszik figyelembe a szakmai testületek véleményét egy vezetői poszt pályáztatásánál. Tanárok és szülők is tiltakoznak, amiért a népszerű eddigi iskolaigazgató helyett, egy külső pályázót nevezték ki megbízott igazgatónak egy miskolci általános iskolában. Galló Istvánné hozzátette, az új igazgató biztos, hogy jogtalanul van ott, de a nyugodt tanévkezdést is biztosan meghiúsította.

 • Németh Szilárd
  2014. szeptember 01.

  Németh Szilárd

  Bementek mindenhova, osztották az észt, nem kértek engedélyt, mondta Németh Szilárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Falus Ferenc és Horváth Gyula látogatásáról a csepeli rendelőintézetben. A baloldal főpolgármester- és polgármester-jelöltje Németh szerint „ordenáré módon viselkedtek, úgy kampányoltak, hogy megsértették a betegek intimszféráját”. A politikus azt mondta, az a minimum, hogy mint tulajdonos, fellépjen, ha törvénytelenséget lát.

 • Valki László
  2014. szeptember 01.

  Valki László

  Ez egyfelől valóban háború, mégpedig polgárháború, amibe beavatkoznak az oroszok, mondta Valki László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ukrán konfliktusról. A nemzetközi jogász hozzátette, hogy ennek ellenére a nemzetközi jogban 1945 óta nem használják a „háború” kifejezést. Valki szerint Putyin most figyeli, hogy meddig mehet el, és ameddig engedik, el is megy. A szakértő szerint Magyarországra azért sem telepít a NATO támaszpontot, mert- mint mondta- „Minket elkönyveltek, ha nem is oroszbarát, de ingadozó félnek, aki hatalmas megbízást adott az oroszoknak.

 • Hiller István
  2014. szeptember 01.

  Hiller István

  Maga az összeg is megdöbbentő, hiszen ma az egész felsőoktatás 130 milliárdból működik évente, ezt Hiller István mondta arról, hogy a jegybank elnöke 200 milliárd forintból unortodox közgazdászképzést indít. A szocialisták oktatáspolitikusa szerint ez is azt mutatja, hogy van egy politikai elképzelés, és mindennek azt kell szolgálnia, az oktatásnak is. Ezért, tette hozzá, párhuzamos tanévet indít az MSZP. Mint mondják, a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítják el a jövő héten. A gondolkodás iskolája egy internetes felület, ahol kiváló tanárok adják le a teljes nyolcadikos tananyagot. Minden nap kiállnak és tanítanak. Hiller szerint a cél, hogy ha a pedagógusok, és a szülők megnézik ezeket az órákat, akkor lássák, hogy így is lehet tanítani, nemcsak gépiesen, ugyanazt szajkózva.

 • Várhegyi Éva
  2014. szeptember 01.

  Várhegyi Éva

  A fő üzenete a bankjegycserének, hogy egyhamar nem lesz euro nálunk, mondta Várhegyi Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy megújítja a bankjegysorozatot a Nemzeti Bank. A teljes csere 15-20 milliárd forintba kerül. A jegybank szerint így biztonságosabb lesz a pénzünk. A pénzügykutató főmunkatársa szerint viszont ezzel a lépéssel a következő évekre lemondtunk az euro bevezetéséről. A jegybank költéseiről szólva a közgazdász azt mondta, „teljesen mindegy, hogy Matolcsy mit gondol a közgazdászképzésről normális országban nem a jegybank elnök dönti el, hogy milyen legyen a képzés”. Szerinte Matolcsy Györgynek nincs arra felhatalmazása, hogy egy személyben döntsön az adófizetők 200 milliárdjáról. „Neki kellene előbb valamilyen pénzügyi képzést kapnia, mert nincs tisztában a jegybank alapvető feladataival, jogosítványaival”, tette hozzá a közgazdász.

Loading...