Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

november 25. szerda 13:45

Korábbi adások

 • Hajdu János
  2015. november 24.

  Hajdu János

  Kettő terreorellenes akció is volt a hétvégén, ezek során két külön elkövetői kört fogott el a Terrorelhárítási Központ - ezt Hajdu János mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A TEK főigazgatója szerint az egyik esetben két embert fogtak el, akiknek az autójukban sorozatlövő fegyvereket találtak, amelyekhez hangtompítók is tartoztak.

 • Molnár Zsolt
  2015. november 24.

  Molnár Zsolt

  A terrorizmus súlyos bűncselekmény, büntethető, ahogy az előkészület is, de vannak az előkészületet megelőző cselekmények, amelyeket jelenleg nem lehet büntetni - ezt Molnár Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselő szerint, ha valaki elmegy egy kiképzőtáborba az Iszlám Államhoz, az egyelőre nem bűncselekmény, ahogy a propaganda terjesztése sem a jelenlegi magyar BTK szerint.

 • Szigetvári Viktor
  2015. november 24.

  Szigetvári Viktor

  Az alapötlet önmagában nem rossz, de ami megvalósult, drága és pazarló, valamint az ügyvitelt is lassítja - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kormány által létrehozott központi iktatóhivatalról. Az Együtt elnöke szerint az elektronikus közigazgatás ma úgy néz ki Magyarországon, hogy az adott iratot elektronizálják, majd újra kinyomtatják, és azt küldik tovább, az eredetit pedig iktatják egy archívumba.

 • Holoda Attila
  2015. november 24.

  Holoda Attila

  Az Európai Bizottság részletes vizsgálat arra vonatkozik, hogy az állam által garantált hitelfelvétel vajon befolyással van-e a piac többi szereplőjére, egyelőre nem tudják megállapítani, hogy történt-e burkolt állami támogatás a paksi beruházás kapcsán - ezt Holoda Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt energetikai államtitkár szerint a tiltott állami támogatás azért merült fel, mert a kormány előre deklarálta, hogy a paksi energia a legolcsóbb, azonban azt nem lehet tudni, hogy mi lesz 20 év múlva az energiapiacon.

 • Gyurcsány Ferenc
  2015. november 23.

  Gyurcsány Ferenc

  Meg kell teremteni a közös, európai hírszerzés lehetőségét, kereteit, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A DK elnöke hozzátette, amennyire a titkosszolgálatok tevékenységét ismeri, ez most un. európai terrorizmus, amit úgy is kéne kezelni. Vasárnap este óta a legmagasabb a terrorkészültség Brüsszelben. Házkutatások a város különböző részeiben, helikopterek köröznek a város felett, az utcákat kommandósok járják.

 • Pulai András
  2015. november 23.

  Pulai András

  Nagyon komoly a kormány felelőssége az egészségügy állapotát illetően az emberek szerint, mondta Pulai András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Magyarországon az emberek kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával, és hajlandó lenne vizitdíjat is fizetni, hogy jobb legyen, ez derült ki a Publicus Intézet felméréséből. Minden második válaszadó szerint a kialakult helyzetért, az ágazatban uralkodó állapotokért a kormány a hibás. Az intézet stratégiai igazgatója elmondta, ebben a tekintetben a második helyen az előző kormány, illetve kormányok állnak, ami azt mutatja, hogy a választók szerint a helyzetért nagymértékben felelős a politika. A szakember kiemelte, hogy az elégedetlenség, a hálapénz fizetés, és a magán egészségügy igénybevétele, a magasabb iskolai végzettségűeknél magasabb, illetve nagyobb arányú. Pulai meglepőnek nevezte az eredményt, miszerint párthovatartozástól függetlenül mondták a megkérdezettek, hogy inkább vizitdíjat fizetnének, ha attól jobb lenne az ellátás.

 • Harangozó Tamás
  2015. november 23.

  Harangozó Tamás

  Két hete a honvéd vezérkari főnök maga ismerte el, hogy 5500 fő hiányzik az állományból, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Harangozó Tamás. A szocialista frakcióvezető-helyettes szerint erre a helyzetre a Fidesz olyan javaslatot nyújtott be, ami alapján például a közszolgálatban dolgozókat minden hétvégén be lehetne rendelni túlmunkára. Azonnali haderőreformot, a Magyar Honvédség létszámának feltöltését, technikai eszközeinek modernizációját és a működési forrásainak növelését követeli a kormánytól az MSZP. Szerintük 5500 katona hiányzik az állományból. Azt mondják, a hadsereg jelenlegi óriási létszámhiánya jelentős biztonsági kockázatot jelent. Harangozó szerint a létszámhiány is a hibás politika eredménye, hiszen az elmúlt öt évben óriási elvonások érték a területet. A politikus szerint indok nincs, egyszerűen nem akartak a honvédelemre költeni. Harangozó szerint ezért lehetséges, hogy most kéne a honvédség, de nincs. Szerinte, ha az állományfeltöltést nem kezdjük el most, akkor néhány év múlva komoly problémákkal kell szembenéznünk.

 • Mitykó Zsolt
  2015. november 23.

  Mitykó Zsolt

  Egy mintagazdaság maradna meg a földárverések után, aminek a fő tevékenysége a lótenyésztés volna, és mint költségvetési szerv működne, tehát Mezőhegyes minden adótól elesik, amit eddig a Ménesbirtok Zrt. befizetett, mondta a település polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mitykó Zsolt hangsúlyozta, a Ménesbirtok Zrt. éves nettó hatmilliárd forintos árbevételt produkál, amiből mintegy 1,7 milliárd forintot fizet ki munkabérként 400 állandó foglalkoztatottnak. Ennek az összegnek a túlnyomó részét a dolgozók helyben költik el. Ha ez nem lesz, a kiskereskedelmi szektor is nehéz helyzetbe kerül – érvelt a településvezető, aki szerint, ha így folytatják, tönkremegy a magyar agrárium egyik legsikeresebb területe, a Mezőhegyes, mondja a polgármester, aki szerint azonnal fel kell függeszteni a pályáztatást, mert Mezőhegyesen évtizedek óta nem tartja nyilván az állam a területeket, össze-vissza vannak a telekkönyvek. A helyi Fidesz kezdeményez a változtatásokat, de a helyiek nem értenek egyet ezekkel az elképzelésekkel. Mitykó Zsolt szerint utak nem szerepelnek a nyilvántartásban, így előfordulhat. hogy valaki vesz egy területet, azzal, hogy az egyben művelhető, de amikor odamegy megnézni, mit vett, azt látja, hogy a közepén egy aszfaltút vezet. A településvezető szerint a Fidesz csak szétveri a környéken a földeket, ami ellen nem csak a szakmának, de a politikai pártoknak is össze kellene fogni.

 • Végh József
  2015. november 19.

  Végh József

  A „miért” mindig a személyiségben keresendő. Ezek a gyerekek általában a félelem kultúrájában nőnek fel, ezért nem a szereteten, hanem a félelmen alapuló kapcsolatban hisznek, mondta a kriminálpszichológus a terroristák toborzásáról az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nemcsak külvárosi gettóból, de középosztálybeli nyugati fiatalokból is tudnak híveket toborozni a dzsihadisták. De mi visz rá látszólag átlagos fiatalokat arra, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljanak? Mit gondol, mit érez, milyen tudatállapotban van az, aki lő, robbant, és akár önmagával is végez?

 • Gulyás Márton
  2015. november 19.

  Gulyás Márton

  „A Fekete-szállótól dobtam egy hátast, amikor reggel olvastam.” - mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fekete György szerint szállodára is szüksége van a Magyar Művészeti Akadémiának. Az MMA-elnök a hotelt a több százmilliós költséggel felújítandó XII. kerületi Hild-villában álmodta meg. A villa felújítása egyébként Fekete György szerint országos érdek, mivel építészeti örökségünk megóvását is célozza. Gulyás szerint ez az egész ötlet arcul köpése az egyetemeknek, a kutatóknak, az ösztöndíjasoknak. Az aktivista azt mondta, nem hagyja abba a Fekete György elleni kampányt, amíg az MMA-elnök le nem ül vele egy nyilvános vitára a magyar kultúra helyzetéről.

 • Vadai Ágnes
  2015. november 19.

  Vadai Ágnes

  Nem lehet tudni, hogy miért van szükség egy újabb terrorellenes központra, hiszen van már olyan, mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "Terrorellenes koordinációs központ" felállításáról döntött a kormány. A szervezet feladata a magyar biztonsági szervek munkájának "érdemi növelése" lesz– ezt Lázár János jelentette be a kormányinfón. A DK alelnöke szerint nem új szervezetekre van szükség, hanem a meglévőket kéne hatékonyabb működésre bírni. Vadai szerint éppen elég pénzt költünk a TEK-re, a szolgálatokra, az operatív törzsre, teljesen szükségtelen egy újabb szervezet. Szerinte ráadásul ezek az intézkedések csak félelmet keltenek az emberekben.

 • Mesterházy Attila
  2015. november 19.

  Mesterházy Attila

  Rogán Antal az „infótörvényre” hivatkozott, amikor azt mondta, hogy a minisztérium politikai tanácsadóinak a fizetése nem nyilvános adat, mondta Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Másfél milliárd forintba kerül évente az a 159 politikai tanácsadó, aki a minisztériumok munkáját segíti. Arról azonban, hogy kik ők és milyen feltételekkel dolgozhatnak a tárcáknál, a nyilvánosság szinte semmit sem tud. Mesterházy Attila megnézte a Rogán Antal minisztériumában dolgozók munkaszerződéseit. Mesterházy hangsúlyozta Orbán Viktor azt ígérte, hogy kisebb lesz az állam, ehhez képest mindenütt többen, és többől vannak. A politikus elmondta, ezek a tanácsadók ráadásul 600 ezer forint fölötti összeget, vagyis két és félszeresét keresik a magyar átlagbérnek, úgy hogy azt sem lehet tudni, kik ők, és mit csinálnak. Kovács László volt MSZP elnök kritikáira, amelyek a párt vezetését illették, a politikus azt mondta, Kovácsot nyilván bántja, hogy az utóbbi időben nem választották meg azokra a pozíciókra, amelyekre „jelentkezett”, tette hozzá Mesterházy, aki szerint szükség van a fiatalokra, és az is természetes, hogy a fiataloknak talán kevesebb a tapasztalatuk, de több a dinamizmusuk, a kreativitásuk.

 • Tarjányi Péter
  2015. november 18.

  Tarjányi Péter

  Egy a mai párizsihoz hasonló akció előtt a rendőrök kiürítik az egész lépcsőházat, és a környező épületeket is biztosítják, az ott lakókat inkább arra kérik, hogy maradjanak a lakásukban, mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Két terrorista meghalt, hét embert őrizetbe vettek, öt rendőr pedig megsebesült abban a tűzharcban, ami szerda hajnalban Párizsban tört ki.

 • Kiss Ambrus
  2015. november 18.

  Kiss Ambrus

  Az a helyzet állt elő, hogy tavasszal elfogadták a költségvetést, és abban meghatározták a kereteket, pedig a bértárgyalások még el sem kezdődtek, mondta Kiss Ambrus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nincs esély a 9%-os minimálbér-emelésre, hiába tárgyalnak erről a szakszervezetek a kormánnyal, hiszen a jövő évi költségvetésben erre nincs elegendő forrás – írja a Policy Agenda. Az intézet szerint a tárgyalásokon most kiderül, van-e értelme a kormánnyal tárgyalni, vagy az egyeztetés csak egy színházi előadás. A Policy elemzője szerint a probléma, hogy az emelés dinamikája Magyarországon alacsonyabb a térségbeli országokénál, ez nem tesz jót a gazdaságnak. Kiss szerint muszáj emelni a béreket Magyarországon, hogy ne maradjon le a gazdaság, és ennek a legfontosabb eszköze a minimálbér-emelés.

 • Szél Bernadett
  2015. november 18.

  Szél Bernadett

  Nem kapott pontos választ Lázár Jánostól arra a kérdésre, hogy hívtunk-e le már hitelt az oroszoktól, vagy nem, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szél Bernadett. Az LMP társelnöke szerint az történik, hogy már költik a pénzt egy olyan projektben, amit az unió egyáltalán nem biztos, hogy elfogad. Felfüggesztené a Paks II. beruházást az Európai Bizottság, mert véleményük szerint az nem felel meg az európai közbeszerzési szabályoknak. A paksi bővítésért felelős kormánybiztos szerint ez nem igaz, a bővítés engedélyeztetése rendben halad. A hitelkeretet pedig a mérnöki munkákra elkezdték lehívni. Szél szerint viszont már most adósrabszolgák vagyunk, és ha az EU-nál még meg is bukik a projekt, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhet Magyarország, még az államcsőd lehetősége is fennáll. Az LMP társelnöke azt is felháborítónak tartja, hogy azt sem lehet pontosan megtudni, hogy elkezdték, vagy nem a hitelkeret lehívását. Szerinte van egy állandó „pénznyelő” jellege ennek az egész ügynek.

 • Harangozó Tamás
  2015. november 18.

  Harangozó Tamás

  Nagyon sokan unják, és kedvüket vesztik, ha a népszavazási kérdések leadása körüli bohózatot látják, mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint felháborító az is, hogy nem fogadták el a kérdést meghatalmazottól, holott nyilván annak idején a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kérdését nem Orbán Viktor adta be. Akkor az nem volt probléma, tette hozzá Harangozó. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak? – ezt a kérdést hitelesítette múlt pénteken a választási bizottság. Az MSZP kérdése az NVB szerint ezzel tartalmi azonosságot mutat, ezért a bizottság azt nem hitelesítette. A szocialisták a Kúriához fordulnak. Harangozó Tamás hangsúlyozta, a most elfogadott kérdésben kötve hiszi, hogy a beadó majd minden vasárnap kiáll a Kossuth térre aláírást gyűjteni, hogy meglegyen a 200 ezer. Arról nem is beszélve, hogy nincs értelme a kérdésnek, hiszen a boltok eddig is zárva tarthattak vasárnap, ha akartak. Ha erre a kérdésre igen a válasz, akkor a parlamentnek nem is kell csinálnia a semmit, tette hozzá a politikus.

 • Jeney Orsolya
  2015. november 17.

  Jeney Orsolya

  A kérdés, hogy bedőlünk-e a menekült ellenességnek, vagy továbbra is segítünk, kiszűrve a kockázatokat, mondta Jeney Orsolya az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Charlie Hebdo-merényletet bizonyítottan második generációs, Párizsban született, algériai származású merénylők követték el, a mostani párizsi terrortámadás elkövetői között is európai állampolgárok voltak.

 • Pápa Levente
  2015. november 17.

  Pápa Levente

  „A kormány térfelén pattog a labda.” Ha megvizsgáljuk az ítéletet, akkor azt látjuk, hogy nagyon sok kiskapu maradt nyitva, mondta az Alkotmánybíróság Quaestorral kapcsolatos döntéséről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pápa Levente. Az Együtt gazdaságpolitikusa szerint a döntés teret hagy arra, hogy ha a kormány be akarja adni újra a törvényt, akkor kis módosításokkal akár meg is teheti. Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Quaestor-károsultak kárrendezéséről szóló törvény egyes rendelkezéseit. Ez azt jelenti, hogy nem jár azonnali 30 millió forintig terjedő kárpótlás a volt ügyfeleknek, mint ahogy a kormány ezt megígérte. A Bankszövetség szerint jó az Alkotmánybíróság döntése által kijelölt út. Pápa szerint ezzel a döntéssel csak a Fidesz jár jól. A színjáték újabb felvonása kezdődött meg, tette hozzá. Most a döntéssel már valóban halasztó hatálya van az Alkotmánybírósági eljárásnak, ezzel utólag a Fidesznek lett igaza, fizetni pedig még mindig nem kell. Pápa szerint egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz egy politikai ígéretet tett, amit nem tud végrehajtani, de most mondhatják, hogy nem miattuk nincs kártalanítás, hanem a bankok, meg az Alkotmánybíróság miatt. Ezek után azt kell mondani, hogy a testület hitelét vesztette, csak a kormány játékszere, tette hozzá a politikus.

 • Ács Sándorné
  2015. november 17.

  Ács Sándorné

  A 13 területből csak négyre volt érdeklődő, de komoly licit csak egyre volt, ami viszont állítólag dupla áron kelt el, mondta Ács Sándorné az állami földek árveréséről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egy érdeklődő volt az első földliciten, Érden. A korábbi bérlő a kikiáltott árért el is vitte a területet. A Kishantosi Biogazdaság vezetője szerint ezt is azt bizonyítja, hogy a területek előre ki vannak osztva. Ács Sándorné szerint ez egy „ex lex” állapot, hogy a licit előtt nem függesztették ki az aláírandó szerződés szövegét. Szerinte ilyen körülmények között egyébként sem lehet felelősen licitálni. Ácsné hangsúlyozta, földművesnek látszó embert nem nagyon látott a liciten, úgynevezett „táskás embert” viszont annál többet. Ez a földeladás nem a családok, nem a vidék érdekeit szolgálja, hangsúlyozta a szakember, aki szerint kapkodás és dilettantizmus van, nem felelős gazdálkodás.

 • Frész Ferenc
  2015. november 17.

  Frész Ferenc

  Az első szint, amikor a hackerek az Iszlám Állammal lojális felhasználókat, felületeket próbálják beazonosítani, és nyilvánosságra hozni, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Cyber Services tulajdonosa. Frész Ferenc hozzátette, a további szinteken blokkolhatják is ezeket a felületeket, vagy akár manipulálhatják azok tartalmát. Eddig több mint 5500 Iszlám Állam-párti Twitter-fiókot törtek fel, és a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatja az Anonymus. A nemzetközi hackercsoport a párizsi támadás után harcot hirdetett az Iszlám Állam ellen.

 • Majtényi László
  2015. november 17.

  Majtényi László

  Nem örül, és nem ajánlja másnak sem, hogy örüljön az új nyilvántartásnak, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Majtényi László. Arcképes nyilvántartásról döntött az Országgyűlés. A jövőben így már nemcsak az arcképmás technikai adataihoz, hanem magához az arcképekhez is hozzáférhetnek a hatóságok. Az állami Facebook a jogvédők szerint veszélyes. Majtényi László azt mondta, ezek a rendszerek régóta, sok helyen működnek. Szerinte egy repülőtéren messzemenően indokolt lehet egy arcfelismerő rendszer használata, amelynek a memóriája tárol keresett személyeket, de hogy csak úgy tároljon mindenkit, annak semmi értelme. A rendszerváltás egyik legfontosabb kérdése a személyes adatok védelmének kérdése volt, mondta, akkor úgy döntött az Alkotmánybíróság, hogy csak részadatok használhatóak, a megfelelő módon. Egy általános személyes adatokat tartalmazó rendszer használata alkotmányellenes. A volt adatvédelmi biztos szerint a rendszer úgy működik, hogy a nyilvántartásokban szereplő fotókat gyűjtik össze, most nem lesz „országos fotózkodás”. Egy alapvető jog korlátozásáról van szó, hangsúlyozta a szakember, amelynél először is el kell dönteni, hogy szükséges-e, aztán, hogy arányos-e. A bűnüldözésben nyilván szükséges és arányos, de a most megszavazott szabályozás ezen messze túlmegy, tette hozzá Majtényi.

 • Konrád György
  2015. november 16.

  Konrád György

  „Egy nagy társadalmi csoportról azt mondani, torz gondolkodású, az torz gondolkodásra vall”, mondta Konrád György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az viszont igaz lehet, hogy a gyanútlanságban korrekcióra van szükség, tette hozzá. Elhatalmasodott az öngyilkos hajlam, mert az európai értelmiség az ideológiát hozta be a pragmatizmus helyére – mondta Orbán Viktor napirend előtt a Parlamentben. A magyar miniszterelnök szerint a fajelmélet és a sztálinizmus is az európai értelmiség őrületeiből lett. Orbán úgy látja, "most a nemzetállamok kikapcsolása az aktuális őrült, és hasonlóan veszélyes ötlet”.

 • Hegyi Iván
  2015. november 16.

  Hegyi Iván

  Mindenki azt mondta, az ellenfél a favorit, de az első meccs után ez megváltozott. A Magyar válogatott egészen meglepő módon jól játszott, mondta Hegyi Iván az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 43 év után jutott ki ismét a magyar futballválogatott Európa Bajnokságra, miután vasárnap este 2-1-re, összesítésben 3-1-re megverte a Norvég válogatottat. Hegyi Iván kiemelte, ő általában azt szokta mondani, a meccset a játékosok nyerik meg, de most mindenképpen ki kell emelni a szövetségi kapitányt, akinek minden húzása bejött, pedig nem egy meglepő volt közöttük. Bernd Storck ráérzett arra, hogy most, kinek, hol kell játszania, tette hozzá a futballszakíró, aki szerint a legszebb az egészben, hogy a Magyar válogatott taktikailag múlta felül az ellenfelet, hiszen egy taktikát megvalósítani a pályán, az már egy más játéktudás, más játékintelligencia.

 • Kósa Lajos
  2015. november 16.

  Kósa Lajos

  „A terrorizmus és a migráció kéz a kézben járnak, ez teljesen nyilvánvaló.”- mondta Kósa Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az elkövetők személye alátámasztja, hogy a terroristák kihasználják a migrációt, tette hozzá. „Ma az EU vezetőinek - élén Juncker elnökkel - felelőssége van abban, hogy ez megtörténhetett”- ezt mondta Kósa Lajos a párizsi terrortámadásról. Szerinte, ha nem változtat az EU a további áldozatok vére is "a lelkünkön fog száradni". A Fidesz frakcióvezetője azt is mondta: a kvóta semmire nem jó, csak a terrorizmust exportálja a közösségbe. Kósa szerint, ha az életben lévő szabályozást betartanánk, betartottuk volna, ha Görögország nem engedte volna teljesen ellenőrizetlenül a tömegeket Európába, akkor nem volna miről beszélni. Akik rajtunk keresztül mentek, azokat mi regisztráltuk, a többieket pedig a horvátok, tette hozzá a politikus. Hány embernek kell még ártatlanul meghalnia, hogy az EU észbe kapjon, és változtasson a politikáján, tette föl a kérdést a Fidesz frakcióvezetője. Kósa hangsúlyozta, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként több zárt ülésen vett részt, ahol olyan információk hangoztak el, amelyekről nem beszélhet nyilvánosan, de az ott hallott adatok azt mutatják, hogy nő a bevándorlással a terrorfenyegetettség. A politikus szerint teljesen szervezetten, embertömegek betelepítése folyik Európába. Mi most is azt mondjuk, tette hozzá Kósa, aki a menekült státuszra jogosult, azt be kell engedni, aki nem, azt nem.

 • Tálas Péter
  2015. november 16.

  Tálas Péter

  Az Iszlám Állam csak a levegőből nem semmisíthető meg, mondta Tálas Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Megtámadták az Európai Uniót és mi is veszélyben vagyunk - mondta Orbán Viktor napirend előtt a parlamentben, ahol a pénteki párizsi merényletekről beszélt. Hogy az EU hogyan reagál, még nem tudni, Franciaország mindenesetre 20 bombával támadta az Iszlám Állam szíriai fővárosát Rakkát. Tálas Péter szerint valóban Rakkában van az egyik legnagyobb kiképzőközpontja az Iszlám Államnak. A Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Kutatóintézetének igazgatója szerint Franciaország eddig is részt vett a légicsapásokban, de sokkal kisebb mértékben. A biztonságpolitikai szakértő szerint a légicsapásokon túl azért nem történik semmi, mert nincs terv az ISIS ellen. Nem lehet őket megverni szárazföldi hadműveletek nélkül, mondta Tálas, de az Európai Unió nem fog szárazföldi erőket küldeni, Franciaország sem fog, és az USA sem valószínű, hogy a választásokig csapatokat küldene a térségbe. Tálas szerint a döntő kérdés, hogy a nemzetállami szinten lesznek-e megoldások, vagy az unió eljut odáig, hogy bizonyos kérdésekben államként kell működnie, közös politikát kell kialakítania, ilyen lehet a migráció kérdése. A szakértő nem látja jónak összekapcsolni a menekült kérdést a terrorizmussal. Magyarországon különösen nem, hiszen nálunk nincs számottevő iszlám kisebbség, tett hozzá.

 • Bakondi György
  2015. november 15.

  Bakondi György

  Biztonságban van az ország?

 • Sipos Jenő
  2015. november 15.

  Sipos Jenő

  Biztonsági intézkedések ma este.

 • Csicsmann László
  2015. november 15.

  Csicsmann László

  Ki ellen harcol az ISIS?

 • Lattmann Tamás
  2015. november 15.

  Lattmann Tamás

  Letartóztatások Belgiumban.

 • Tarjányi Péter
  2015. november 15.

  Tarjányi Péter

  Terroristák a migránsok között?

 • Szél Bernadett
  2015. november 12.

  Szél Bernadett

  Az egész Századvég ügy úgy kezdődött, hogy Pintér Sándor és Lázár János más időpontot jelölt meg azzal kapcsolatban, hogy mikor történt meg az intézet nemzetbiztonsági átvilágítása - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke kijelentette: hogy lehet, hogy van egy cég, amely 3,9 milliárd forintot kapott pár év alatt, és nem tudnak elszámolni a munkájukkal.

 • Barabás Richárd
  2015. november 12.

  Barabás Richárd

  A kormány mindig ugyanazt a taktikát folytatja, ha úgy érzi, valami olyat lépett, hogy kiverte a biztosítékot, akkor kicsit lassít, és szépen lassan megvalósítja az eredeti terveit, ez történik most a gimnáziumokkal - ezt Barabás Richárd mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarországért szóvivője szerint nem arról van szó, hogy rosszul kormányoz a kabinet, hanem minden fontos területet visszavágnak, és ezzel gyakorlatilag egy összeszerelő üzemet csinál az országból.

 • Bodnár Zoltán
  2015. november 12.

  Bodnár Zoltán

  Azon a pazarló költekezésen, amit a kormány művel 2010 óta, csak felháborodni lehet - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint a Fidesz 2010 előtt olcsó államot ígért, ehhez képest az burjánzanak a köztisztviselők és a tanácsadók.

 • Gőgös Zoltán
  2015. november 12.

  Gőgös Zoltán

  A földműves képzési rendszer lehetett volna jó is, ehelyett arról van szó, hogy akinek nincs agrárvégzettsége, gyorsan szerezhet egy papírt 200 ezer forintért, és így már rögtön jogosult arra, hogy vásároljon az állami földárverésen - ezt Gőgös Zoltán mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint ez világosan bizonyítja, hogy a Fidesz érvelése egyértelműen megbukott.

 • Király Gábor
  2015. november 11.

  Király Gábor

  Van olyan gyerek, aki naponta négyszer kap enni, de olyan is, aki egyszer sem - ezt Király Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke szerint 2009-re már eljutottunk odáig, hogy a legszegényebb gyerekek a nyolcadik osztályig minden nap kaptak meleg ebédet ingyen.

 • Molnár Zsolt
  2015. november 11.

  Molnár Zsolt

  A mai bizottsági ülés egy félig teli, félig üres pohárhoz hasonló, sok kérdésre kaptunk, de sok nyitott kérdés maradt a Századvég-ügyben - ezt Molnár Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP-s országgyűlési képviselője szerint azt már megtudtuk, hogy azok, akik a századvégesek közül 2013 óta hozzáférhetnek titkos iratokhoz, azok nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra, de csak ennyi derült ki.

 • Krekó Péter
  2015. november 11.

  Krekó Péter

  Az egyik komoly fenyegetés a jövőre nézve az, hogy az uniós intézményekbe vetett bizalom komolyan visszazuhant az elmúlt egy-két évtizedben, és tovább zuhanhat a menekültválságnak köszönhetően - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint a politikai vezetőkről minden rosszat feltételeznek, például, hogy mindenféle sötét erőkkel játszanak és ránk hozzák a menekülteket.

 • Lattmann Tamás
  2015. november 11.

  Lattmann Tamás

  Az Európai Parlament most a magyar jogállamiság kapcsán izmozik az Európai Bizottsággal, ez az ügy egyébként a Fidesz pártcsaládjában, az Európai Néppártban is komoly visszhangot váltott ki - ezt Lattmann Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A nemzetközi jogász szerint ennek a vitának van egy tágabb kontextusa, jelenleg nincsen olyan eljárás az unióban, amely a jelenlegi helyzetben megnyugtató választ adna.

 • Varju László
  2015. november 11.

  Varju László

  Egy tisztességes fejlesztési időszak volt 2010 előtt, azóta, a módosításoknak köszönhetően az unió azt mondta, ilyen körülmények között egy forintot sem ad Magyarországnak - ezt Varju László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint 46 százalékos túlárazottságot állapított meg az uniós jelentés, és azt is felrótták, hogy egyes cégekre lettek kiírva ezek a pályázatok.

 • Gy. Németh Erzsébet
  2015. november 10.

  Gy. Németh Erzsébet

  Több olyan eset volt az utóbbi időszakban, amikor a BKK ellenőrei vegzálták az utasait, de az egy különösen kirívó eset, amikor egy orvosnőt azért rabosítottak, mert az ellenőrök azt állították, hogy hamis az utas bérlete - ezt Gy. Németh Erzsébet mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint az biztos, hogy ez a nő nem kapott semmilyen papírt arról, hogy az ellenőrök elvették a bérletét, ezért hívták ki a rendőröket.

 • Illés Zoltán
  2015. november 10.

  Illés Zoltán

  Vannak olyan helyzetek, amikor teljesen joggal fel lehet oldani a szmogriadót, de mindig azt a trükköt játsszák, hogy amikor tényleg durvul a szmoghelyzet, figyelmeztetést adnak ki, de aztán soha nem lépnek tovább - ezt Illés Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt környezetvédelmi államtitkár szerint Budapesten 11-12 mérőállomás van, és hiába kérte, követelte, hogy újítsák fel az állomásokat, és alakítsunk ki egy 40-50 állomásból álló rendszert, ez nem történt meg.

 • Gyulai Márton
  2015. november 10.

  Gyulai Márton

  A tavaly decemberi, ARD által készített dokumentumfilm indította el a lavinát, ez alapján kezdett el vizsgálódni a Nemzetközi Doppingügynökség - ezt Gyulai Márton mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára szerint egyértelműen látszik, hogy a vizsgálócsoport csak Oroszországban és csak az atlétikával foglalkozott, de az jól látszik, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, más országok és sportágak is érintettek lehetnek.

 • Fodor Gábor
  2015. november 10.

  Fodor Gábor

  Soros György a megszemélyesítése az ellenségnek, a liberálisok Orbán Viktor főellensége - ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsoráról. A Liberálisok elnöke szerint Sorosról érdemes tudni, hogy amikor gazdag ember lett, akkor ő nem arra költötte a pénzét, hogy még egy helikoptert vegyen, hanem olyan célokat segít, amelyek a zárt, autoriter társadalmakat próbálják nyitottá tenni.

 • Tuzson Bence
  2015. november 09.

  Tuzson Bence

  A nemzeti konzultáció egy képet ad az emberek véleményéről, a bevándorlási kérdés is ide kapcsolódik, van most egy kötelező betelepítési kvóta, Magyarországnak így évente 15 ezer embert kellene befogadni, öt év alatt egy Szegednyi várost kellene betelepíteni hozzánk - ezt Tuzson Bence mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint ez egy nagyon nagy szám, Magyarországnak ezeket az embereket el kell látni, hiszen a betelepítések érintik a költségvetést, az egészségügyet, a szociális kiadásokat.

 • Dojcsák Dalma
  2015. november 09.

  Dojcsák Dalma

  Ma politikust bírálni egy elég veszélyes tevékenység, sok magánember találta magát bíróság előtt az után, hogy bírált egy politikust - ezt Dojcsák Dalma mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Társaság a Szabadságjogokért szólásszabadság szakértője szerint azt szeretnék elérni, hogy kerüljön ki a BTK-ból a rágalmazás és a becsületsértés.

 • Gréczy Zsolt
  2015. november 09.

  Gréczy Zsolt

  A jegybanknak nem az a dolga, hogy milliárdokért luxusingatlanokat vásároljon, hanem hogy vigyázzon a magyar költségvetésre, és a tartalékainkra, Matolcsy György ezzel szemben inkább feléli azt - ezt Gréczy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint úgy tűnik, a beruházásoktól már a rokonokat sem tartják távol, hiszen most Balatonakarattyán veszik meg a MÁV-üdülőt, ahol az MNB elnök felesége a polgármester.

 • Horn Gábor
  2015. november 09.

  Horn Gábor

  Mindennek van helye a közoktatásban, amit a gyerekek szeretnének, nem egy kerettantervnek kell megmondania, mit sportoljanak a diákok - ezt Horn Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az iskolákban ajánlott focioktatással kapcsolatban. A Republikon Intézet kuratóriumi elnöke szerint kérdés, hogyan gondolkodik az az állam, ami ezt is helyettünk dönti el.

 • Bangóné Borbély Ildikó
  2015. november 09.

  Bangóné Borbély Ildikó

  Nem nagyon jöttek a fideszes politikusok a parlamenti ételosztásra, csak szembesíteni akartuk a párt képviselőit azzal, hogy következményei vannak az általuk meghozott rendeleteknek, a menzareform pedig egyenesen felháborító - ezt Bangóné Borbély Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: saját maguk főzték meg az iskolai konyhákban alkalmazott recept alapján.

 • Hiller István
  2015. november 05.

  Hiller István

  „A nemzeti együttműködés rendszere számomra álságos, elutasítandó, mindenképpen kormányváltást akarok.”- mondta Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra reagálva, hogy Tóbiás József pártelnök a minap tett kijelentései miatt felszólította arra, hogy döntse el, mit akar, leváltani a Fideszt, vagy egy Fidesz közeli MSZP-t. Az MSZP elnöke Hiller kerítésről tett kijelentését bírálta. A politikus az InfoRádióban, majd a Heti Válasznak adott interjújában is jelezte, hogy nem szereti ugyan a határainkon felhúzott kerítést, "csak már mondjon valaki ennél jobbat".

 • Farkasházy Tivadar
  2015. november 05.

  Farkasházy Tivadar

  „Én szeretném támogatni ezt a törvényt, mert jelenleg ketten dolgozunk a Hócipőben a fiammal, és nem tudunk ultizni”- mondta Farkasházy Tivadar az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormány először tagadta, hogy a belügyminiszter módosító javaslatával titkos-ügynököket ültetne a sajtóba, majd visszavonta a javaslatot. A javaslat szerint minden tartalomszolgáltatóhoz be lehetett volna ültetni egy nemzetbiztonsági alkalmazottat. Az Origo információja szerint a Fidesz azt mérlegelte, hogy vagy megvárják, míg az internetadó terve elleni méretű tiltakozásba, tízezres utcai tüntetésekbe csap át a közvélemény ellenszenve a javaslat ellen, vagy inkább kihúzzák ezt a passzust a szövegből, és megelőzik a politikailag jelentős kárt okozó eseményeket. Farkasházy azt mondta, számára a legfontosabb a hírben, hogy elhitték. Egy országban ahol elhiszik, hogy Soros György finanszírozza a migránsokat, vagy nyugodtan oda lehet adni a földet a haveroknak, ott ezt is el lehet hinni. „Az őrület nagyon szórakoztató, amíg nem én vagyok a paciens”, tette hozzá a humorista.

 • Sáling József és Balassa Balázs
  2015. november 05.

  Sáling József és Balassa Balázs

  Nem azt kérik, hogy a balatoni üzletek kapjanak kedvezményt a vasárnapi zárva tartás alól, hanem, hogy minden üzletre vonatkozzon a könnyítés, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke. Advent helyett a nyári vasárnapokon tartanának nyitva a balatoni boltok, legalábbis ezt szeretné Balatoni Szövetség. Céljuk elérni, hogy a balatoni üzletek az adventi időszak helyett nyáron, és a jogszabályban megengedett 5 helyett 8 választott vasárnap tarthassanak nyitva. Ezzel szerintük megoldódna a nyári főszezon kiszolgálása is. A BSZ szeretné azt is, hogy a 200 négyzetméternél kisebb üzletekben is dolgozhasson alkalmazott a hétvégén. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke szerint logikus a felvetés, és mindenképpen támogatandó. Sáling József a kötelező alkalmazotti létszámról szólva azt mondta, semmi nincs tisztázva. Sem az, hogy milyen üzletekre, sem, hogy milyen nagyságra vonatkozna pontosan. A szakember szerint lehet olyan bolt, ahol kevés az egy vásárlóra jutó alkalmazottak száma, de ez bolt típusonként változik: nem mindegy, hogy egy élelmiszer, vagy egy iparcikk üzletről beszélünk, tette hozzá Sáling.

 • Molnár Csaba
  2015. november 05.

  Molnár Csaba

  Az Eurobarométer az Unió mind a 28 tagállamban elvégezte a felmérést a menekültekről, ezért az eredmény remek alap az összehasonlításra, mondta Molnár Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "Magyarországon nincs szükség bevándorlásra, nincs szükség kvótára" – Lázár János erről beszélt a Kormányinfón. Az Eurobarométer felmérése szerint viszont a magyarok 74 százaléka van az uniós kvóták mellett. A DK EP képviselője szerint a felmérés azt mutatja, hogy a magyarok félnek a problémától, de ha jön egy valódi megoldási javaslat, ami arról szól, hogy mindenki kiveszi a részét, a nagyobbak többet, a kisebbek kevesebbet, akkor az a választók háromnegyedének is szimpatikus. Molnár Csaba szerint ez az arány azt mutatja, hogy a választók azt szeretnék, ha rendszerezetten zajlanának a dolgok, és nem össze-vissza.

 • Ön szerint van gyermekéhezés Magyarországon?
  2015. november 04.

  Ön szerint van gyermekéhezés Magyarországon?

  Sokadszorra sikerült csak válaszra bírni Révész Máriuszt, a Fidesz orsszággyűlési képviselőjét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vadai Ágnes
  2015. november 04.

  Vadai Ágnes

  Az a legaljasabb az egész ügyben, hogy a kormány a törvény módosítást egy kétharmados javaslatban teszi meg, de még véletlenül sem egyeztet egyik parlamenti párttal sem, mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egy most benyújtott módosító indítvány szerint a hírportálokat, rádiókat és a televíziókat üzemeltető cégeket kötelezni lehetne arra, hogy nemzetbiztonságiakat foglalkoztassanak – írja az Index. A DK attól tart, a szerkesztőségekbe ültetett besúgók garantálni fogják, hogy egyre kevesebben merjenek a kormány korrupciós ügyeiről írni. A módosítás értelmezését a szaktárca nem tagadta, de jelezték: még módosíthatnak a módosításon. Vadai azt mondta, szerinte normális viszonyok között nem kell törvény ahhoz, hogy ha valaki nemzetbiztonságra veszélyes dolgot lát a környezetében, azt jelentse, ehhez nem kell „besúgónak” lenni.

 • Bodnár Zoltán
  2015. november 04.

  Bodnár Zoltán

  Kevés ilyen gyalázatos esemény történt a jegybank életében, mint amilyen Matolcsy beszámolója volt. Egy narcisztikus figura önfényezését láttuk, hallottuk, mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Felháborítónak tartja a liberális párt, hogy Matolcsy György szerint csak 2013 óta a magyar nemzet bankja az MNB. A jegybank elnök ezt az MNB elmúlt három évről szóló beszámolóinak vitájában mondta. Bodnár szerint azokkal a kijelentésekkel, hogy a jegybank 2013 óta látja csak el a feladatait, nem is akárhogyan, a választókat nézik hülyének. A közgazdász kiemelte, a Fidesz vezérszónoka, Bánki Erik is valótlanságokat állított azzal, hogy az MNB nyereségét nem lehet elvenni. A törvény azt mondja, hogy a bank dönt az osztalék fizetéséről, az a kezdeményezés, hogy a kormány döntsön erről, a Fideszes képviselőkön elbukott, de a jegybank nyeresége semmiképpen sem érinthetetlen, tette hozzá a politikus.

 • Magyar Bálint
  2015. november 04.

  Magyar Bálint

  A szociológia ezt résztvevő megfigyelésnek hívja. Egy ilyen kísérlet inkább az öncenzúrára hathat intenzíven, reagált az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar Bálint arra a hírre, hogy a belügyminiszter módosító indítványa szerint a tartalomszolgáltatókhoz bármikor be lehetne ültetni egy nemzetbiztonsági embert. Magyar szerint a legfélelmetesebb, hogy a kormány eddig mindig keresett valamilyen ürügyet, ha egy ilyen intézkedésre készült, most már ürügy sem kell. A volt politikus szerint egy ilyen „besúgó” beültetése egy szerkesztőségbe, az egész ottani munkát megmérgezheti. Ez egy eszköz lehet a „maffia-állam” kezében, arra hogy kontroll alatt tartsa a médiát, csak egy a többi mellett, amely azt a fajta kormányzati magatartást támogatja, amit az amerikai nagykövet kritizált. A demokráciát féltette és rendszerszintű korrupcióról beszélt az amerikai nagykövet a Corvinus Egyetemen. Colleen Bell egyúttal a növekvő hatalomkoncentráció veszélyeire hívta fel a figyelmet. Magyar szerint egyre inkább kiépül az a rendszer, amely az állam maffia rendszerű működését szolgálja. A nagy kérdés, hogy egy ilyen rendszer felbomlása után, hogyan lehetséges a helyreállítás.

 • Gulyás Márton
  2015. november 03.

  Gulyás Márton

  A mostani tervezet elfogadásával tulajdonképpen csak hivatalossá válik, ami már jelenleg is gyakorlat mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Érdekes ez a fejlemény, mert nem előzmény nélküli. Az MMA teljhatalmához viszont még kell a Nemzeti Kulturális Alap is, tette hozzá az aktivista. Kétharmados többségbe kerülhet a Magyar Művészeti Akadémia és a kormány az idén 7 milliárd forintról döntő Nemzeti Kulturális Alap minden pénzosztó testületében, írja a Népszabadság.

 • Horgas Péter
  2015. november 03.

  Horgas Péter

  Jól indult a Nemzeti Minimum programja, és dacára a tegnap történteknek, jól is fog folytatódni, mondta a program alapítója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ami tegnap történt meglepő volt, mert eddig mindenki támogatta a javaslatot, de most talán lezárult az ügy „pártpolitikai” része, tette hozzá Horgas. Nem szavazta meg a gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét a KDNP. Azt mondják, azért, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni. A határozati javaslatot az MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, valamint a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt egy-egy képviselője nyújtotta be. Horgas szerint az a történtek ellenére egyértelmű volt, hogy a célkitűzést mindenki támogatja, most folytatódik majd a munka, az egyeztetés a minisztériummal, tette hozzá.

 • Bodnár József
  2015. november 03.

  Bodnár József

  Mivel Magyarországon az Alkotmánybíróság fölött már nincs semmi, ezért kénytelen Strasbourghoz fordulni, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Inkább leüli, nem fizeti ki a 10 ezer forintos illetéket a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása ügyében benyújtott, az Alkotmánybíróság által elkaszált népszavazás kezdeményezője, mert szerinte sérült a népszavazáshoz való állampolgári joga. Úgy döntött Strasbourgba megy. Bodnár József azt mondta, az illetéket is most egy olyan ügyben kellene fizetnie, amiben ő már egyszer pernyertes volt. A Vasutas Szakszervezet szóvivője szerint eleve nem bírálhatta volna felül az Alkotmánybíróság a Kúria döntését, hiszen a megállapodás szerint a népszavazásokról a Kúria dönt és nem az Alkotmánybíróság, ezt a testület több tagja egyébként meg is jegyezte a különvéleményében, köztük Stumpf István is, emelte ki Bodnár.

 • Magyar György
  2015. november 03.

  Magyar György

  A szerzett jog vagyon értékű jog. A trafikos az egzisztenciájukat, a tulajdonukat vesztették el, és nem indulhattak a pályázaton, mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint a kereskedéshez való jog is magántulajdon, és ezt is ellehetetlenítették, ezt látta meg a strasbourgi bíróság. Újabb magyar trafikos nyert az állammal szemben. 20 ezer eurós kártérítést ítélt meg az emberi jogi bíróság egy trafikosnak, akitől 2013-ban megvonta az állam a dohányárusítási engedélyt. A döntés jogerős. Magyar György szerint bebizonyosodott, hogy az Alkotmánybíróság tévedett, amikor azt mondta, hogy nem sérült a trafikosok magántulajdonhoz való joga. Az államnak nincs más dolga most, mint kifizetni a kártérítést, tette hozzá az ügyvéd.

 • Szalay-Berzeviczy Attila
  2015. november 03.

  Szalay-Berzeviczy Attila

  Ma egy tőzsde holding a tulajdonosa a magyar tőzsdének, tehát az osztrák pénzügyi szektortól tudja megvenni az MNB a tőzsdét, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A BÉT volt elnöke azt mondta, nem tudja, hogy eladó-e a tőzsde, pénzügyi körökben azt beszélik, de pontos információ nincs. Festmények, kastélyok, irodaházak, eddig. Az MNB most tőzsdét venne, a Budapestit. Az egyik alelnök beszélt arról, hogy az MNB a pesti tőzsde masszív felfuttatására készül, amivel a „tulajdonosi szerepvállalás együtt kell, hogy járjon”. Szerinte azért is kezdődött a szóbeszéd, mert az osztrák tőzsde holding eladta a ljubljanai érdekeltségét. Szalay szerint nagyon nehéz most megmondani, hogy mennyit ér a magyar tőzsde. Mindenesetre ezek ugyanolyan árazott vállalatok, mint bármelyik másik, tette hozzá a szakember. Szalay szerint, ha eladásra kerülne, akkor tőzsdére kellene vinni a tőzsdét. A volt tőzsde elnök azt mondta, „normál esetben” nincs szükség arra, hogy az állam tulajdonos legyen a tőzsdében, de a magyar helyzetben jó megoldás lehetne, hiszen valamelyest ellentétben áll a kereskedés filozófiája az unortodox gazdaságfilozófiával. Ha ez az ára, hogy végre szerepet kapjon a transzparencia, a magánosítás, a nyílt viszonyok, akkor a gazdaságpolitikában, akkor lehet, hogy megéri tette hozzá a szakember.

 • „Magyarországon a politikai cinizmus világbajnokai politizálnak.”
  2015. november 02.

  „Magyarországon a politikai cinizmus világbajnokai politizálnak.”

  Magyarországon teljesen más világ van, mint Ausztriában, vagy Németországban, itt a „politikai cinizmus világbajnokai” politizálnak, mondta Paul Lendvai az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, Colleen Bell amerikai nagykövet mondataira reagálva. Nem lehet tudni, miért most kaptuk ezt a szokatlan és meglepő beszédet, tette hozzá a publicista.

 • Molnár Károly
  2015. november 02.

  Molnár Károly

  Már az ombudsmani vizsgálat is kiderítette, hogy a Merényi kórház egyes részei alkalmatlanok mindenfajta egészségügyi tevékenységre, de azóta nem történt semmi, mondta a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közelmúltban tragikus események történtek a budapesti Merényi kórház pszichiátriai központjában. A modern pszichiátriai ellátás minimum feltételeinek sem felelnek meg a körülmények az osztályon, állítja a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A szervezet azt javasolja az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy nyújtson segítséget a vizsgálat lefolytatásában, és kérik az emberi erőforrások miniszterét, hogy haladéktalanul kezdjék el fejleszteni a pszichiátriai betegellátás körülményeit. Molnár Károly szerint veszélyes körülmények között vannak a betegek, és veszélyes körülmények között dolgozik a személyzet. Szerinte a kórház személyzete, amikor este haza megy, örül, hogy ezt a napot is megúszta. Molnár hangsúlyozta, ahol olyan betegeket kell kezelni, mint a Merényiben, ott megfelelő felszereltségre is szükség van.

 • Molnár Zsolt
  2015. november 02.

  Molnár Zsolt

  Nincsenek illúzióik, de megpróbálják felderíteni az ügyet. A Századvég tevékenységével kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy történt-e állam-, vagy szolgálati-titok sértés, mondta Molnár Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Minősített adatokkal dolgozott 2010 óta a Századvég, holott erre 2013 előtt nem volt jogosítványa – tudta meg a Népszabadság. Az ügyet az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is napirendjére tűzi. A bizottság szocialista elnöke azt szeretné tudni, hogy a kormány közeli Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek be. Molnár szerint nem csak a bizottság, nem csak az ellenzék, de a teljes magyar lakosság joga tudni, hogy mi történt.

 • Harrach Péter puszival szerelte le a PM társelnökét
  2015. november 02.

  Harrach Péter puszival szerelte le a PM társelnökét

  Harrach Péter küldött neki egy puszit a bizottsági ülésen, így gondolta lerendezni a gyermekéhezés ügyét, mondta Szabó Tímea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Országgyűlés népjóléti bizottsága nem támogatta a gyermekéhezés felszámolásáról szóló határozati javaslatot, vagyis hogy a nélkülöző gyerekeknek a téli szünetben is működjön az étkeztetés, pedig azt korábban a KDNP kivételével minden frakció valamely politikusa aláírta. Az ügyben a PM nyújtott be 3 milliárd forintos költségvetési módosító javaslatot. A PM társelnöke azt mondta, azt azért senki nem mondta a bizottságban, hogy ne lenne gyermekéhezés, de tenni egyelőre nem sikerült ellene. Nem érti, hogy ebben a kérdésben hogyan nem sikerült megegyezni, kialakítani egy „nemzeti minimumot”, tette hozzá. Szabó Tímea szerint, egy nagyon alpári vitában sikerült kihagyni egy lehetőséget arra, hogy segítsenek az éhező gyerekeken

Loading...