Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd Kálmán Olgával

Amit a nap híreiről tudni kell

Ami fontos, az a hír, és ami a hír hátterében áll. Mindenkit megkeresünk, mindenkit megkérdezünk és egyenes beszédet várunk.

május 26. kedd 13:50

Korábbi adások

 • Magyar Bálint
  2015. május 25.

  Magyar Bálint

  Ennek az emlékiratnak a jelentősége nem abban áll, hogy új tényt fed fel azzal, hogy rávilágít, kézi vezérléssel dőlnek el a közbeszerzési pályázatok Magyarországon, az újdonság a hitelesség, hiszen egy volt amerikai nagykövet állítja ezt - ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Eleni Tsakopulous Kounalakis könyve kapcsán. A volt szabaddemokrata politikus szerint most már ki lehet jelenteni, hogy a magyar államot nem a korrupció itatja át, hanem az állam maga a korrupció legfőbb szerve.

 • Krekó Péter
  2015. május 25.

  Krekó Péter

  Orbán Viktor maga jelezte a részvételi szándékát a strasbourgi EP vitán, alapvetően a miniszterelnök érdekei szerint történt a meghallgatás, megint elfoglalhatta a nemzetvédő pozíciót - ezt Krekó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint megint sikerült megóvnia a nemzetközi támadásoktól az országot, de ez a mostani produkció kevésbé volt meggyőző, kifáradóban van ez a szerep.

 • Petschnig Mária Zita
  2015. május 25.

  Petschnig Mária Zita

  Bár Orbán Viktor szerint Magyarország gazdasági szempontból élen jár Európában, de ez csak egy pillanatnyi kivetítés, ezeket az adatokat tudni kell értékelni - ezt Petschnig Mária Zita mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa szerint a kormányzat azt állítja, hogy az, ami 2014-15-re előállt, az az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikájának eredménye, és azt hiszik, ez örökérvényű.

 • Bodnár Zoltán
  2015. május 22.

  Bodnár Zoltán

  Az ilyen hírek kapcsán az embernek az lesz a benyomása, hogy az MNB a Fidesz agitációs és propaganda osztályának, hivatalos nevén a Századvégnek a házi kifizetője - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy annak ellenére a Századvég nyerte el a Magyar Nemzeti Bank közvélemény-kutatási pályázatát, hogy 700 millió forinttal drágább ajánlatot tett a Kopint-Tárkinál. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint nem a pályázattal van a baj, hanem azzal, ahogyan a Századvég nyert.

 • Kunhalmi Ágnes
  2015. május 22.

  Kunhalmi Ágnes

  Súlyosan erkölcstelen dolgot hajtott végre Gömöri Zsolt, a bizalom teljesen megtört, és az alelnök, Deutsch Tamás iránt is, aki az agytrösztje volt ennek a végtörlesztési történetnek - ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP fővárosi elnöke szerint nem az a kérdés, hogy a törvény adta kiskapukat használta-e ki, mert ez az egész úgy, ahogy van erkölcstelen, visszaélt az állami támogatással.

 • Csurka Gergely
  2015. május 22.

  Csurka Gergely

  Katinka nem zökkent ki annyira ettől az ocsmányságtól, ez előtt egy órával egy versenyen 19 századra került Egerszegi Krisztina 1991-ben felállított rekordjához 200 háton - ezt Csurka Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Swimming World című szaklapban megjelent egy cikk, amelyben doppingolással vádolták Hosszú Katinkát. A Magyar Úszószövetség Sajtóbizottságának vezetője szerint a Swimming World egy mértékadó magazin volt eddig.

 • Pulai András
  2015. május 22.

  Pulai András

  A Magyarországról történő kivándorlás legfőbb okaként a legtöbben még mindig valamilyen gazdasági okot említ, de 32 százalék már azt mondja, hogy politikai okok is szerepet játszottak ebben - ezt Pulai András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint az ország vezetésének politikai teljesítményét is értékelik, akik elmennek.

 • Bende Zoltán
  2015. május 22.

  Bende Zoltán

  Calais kikötőjében hosszú évek óta tömegével próbálnak felszökdösni a Nagy-Britanniába tartó kamionokra az illegális migránsok, most kezdett eszkalálódni a történet, megtámadják a sofőrök járműveit, amíg nem figyelnek - ezt Bende Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Személyszállítási és Árufuvarozási Tanács titkára szerint Calais környékén gyakorlatilag nem lehet őrizetlenül hagyni a kamionokat, mert feltörik a rakteret az illegális migránsok.

 • Kovács: kalandregény, hogy lenne Rogán-Lázár konfliktus
  2015. május 21.

  Kovács: kalandregény, hogy lenne Rogán-Lázár konfliktus

  Azoktól a magyar EP képviselőktől kellene megkérdezni, hogy mit keresett Orbán Viktor Strasbourgban, akik naponta jelentik fel az országot – ezt Kovács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Józsa István
  2015. május 21.

  Józsa István

  Mese habbal, amit Lázár János mond, nem lehet manipulálni a felszerelt gázórákkal – ezt Józsa István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Gémesi György
  2015. május 21.

  Gémesi György

  Választott funkcióban egy elnöknek nem az a feladata, hogy a saját egzisztenciáját biztosítsa, hanem, hogy a sportolók boldogulását segítse elő – ezt Gémesi György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Vágó István
  2015. május 21.

  Vágó István

  Vannak olyan készülékek, ahol nem lehet manipulálni a gombokkal, az a gyanúm, ahol digitális adás van, nem lehet változtatni a csatornakiosztáson – ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy július elsejétől életbe lépő törvénymódosítás alapján az MTVA csatornáit kell a műsorterjesztőknek az első csatornahelyekre tenni.

 • Nádas Pál
  2015. május 20.

  Nádas Pál

  Csak arról a korszakról tudok beszélni, amikor én voltam a vezető. Az biztos, hogy állami támogatás nélkül nem megy - mondta Nádas Pál az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Újabb botrányos pénzköltésre derült fény a Magyar Paralimpiai Bizottságnál. 2 millió forintot fizettek ki az elnök egyik üzlettársának, hogy készítse elő a válogatott Kanári-szigeteki edzőtáborát. Az edzőtábor után az elnök és felesége még több napig nyaralt Tenerifén, szintén a Bizottság pénzén, állítja a Bors. Nádas azt mondta, az állami pénzeknek két része volt. Az egyik a működés, a másik a versenyzés költségei.

 • Mészáros László
  2015. május 20.

  Mészáros László

  Egyértelműen nem tudtak megállni a pályán. Hogy mi lehet az oka egy ilyen „túlfutásnak”, nagyon nehéz ebben a pillanatban, ennyi információból megmondani, - mondta Mészáros László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar repülő Szövetség elnöke hozzátette, elég sok oka lehet egy ilyen balesetnek. Állítólag jó állapotban vannak a tegnap Csehországban megsérült magyar vadászgép adatrögzítői, így nemsokára fény derül arra, pontosan miért futott túl a kifutópályán a gép és miért katapultált a két pilóta. Cseh vélemények szerint két ok jöhet számításba: vagy a pilóták hibáztak leszálláskor, illetve fékezéskor, vagy pedig valamilyen műszaki probléma lépett fel. Minden repülőgépnek megállapítják a le, és felszállópálya-igényét, mondta a Mészáros, ami nagyban változhat az időjárástól, a gép leterheltségétől. A szakember szerint szerepet játszhat a gép terhelése is. El tudom képzelni, hogy egy teljesen felszerelt gép nem tud ilyen távon leszállni, tette hozzá a szakember. A pilóták felkészültségéről szólva Mészáros azt mondta, hogy ezt nem tudja megítélni információ híján.

 • Tarjányi Péter
  2015. május 20.

  Tarjányi Péter

  Ez egy nagyon egyszerűen, házilag is elkészíthető robbanóeszköz, ami hihetetlen nagy pusztításra képes,- mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azonnali tájékoztatást vár a nemzetbiztonsági szolgálatoktól az Országgyűlés érintett bizottsága azzal kapcsolatban, vajon terroristák rejtették-e el a csőbombát a bolgár buszon, ami múlt szombaton haladt át Magyarországon. A Terrorelhárítási Központ tájékoztatása szerint nem. Ezeket az eszközöket eddig mindig szűk helyen használták, mondta a biztonságpolitikai szakember, egy ilyen bomba, egy ilyen zárt térben nagyon nagy kárt tud okozni, ráadásul nagyon nehéz észrevenni. Tarjányi kiemelte: a robbanóanyagot és a repeszhatást elérő anyagot minél koncentráltabban, minél inkább lefojtva kell elhelyezni, annál nagyobb a hatás. Ezek valóságosan csőből készültek, mondta a szakember, az IRA-nál annak idején konkrétan vízcsövekből készítették az ilyet. Azért is nagyon veszélyes ez a bombafajta, mert robbanáskor maga a cső is repeszdarabokká válik. Az indítékokról szólva Tarjányi azt mondta, elképzelhető hogy a busztársaságok közötti konkurenciaharc része a bombafenyegetés, de az is lehet, hogy valami magányos őrült akciója.

 • Szél Bernadett
  2015. május 20.

  Szél Bernadett

  Ez a játék a dolgozó emberek kárára megy,- mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Törvényben garantálná a közalkalmazotti állások megőrzését, az LMP. A párt azt szeretné elérni, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, hogy valakit kirúgnak közalkalmazottként, majd jóval kevesebb fizetésért visszaveszik közmunkásként. Mi azt látjuk, mondta az LMP társelnöke, hogy sokkal rövidebb idő alatt is meg lehet csinálni ezt, elég hozzá 3 hónap is, nem kell egy év, ahogy előzőleg a hírekben megjelent. Szerinte a KLIK-nél olyan emberek tűntek fel közmunkásként, aki korábban közalkalmazottként dolgoztak ugyanott, csak több pénzért. 30-40 százalékot lehet így rajtuk spórolni. Balog Zoltán miniszter úrtól megkérdeztük, mondta Szél, hogy hogyan lehetséges ez, ő azt mondta kivizsgálja a kérdést. Ezt kérjük Pintér Sándor belügyminisztertől is, tette hozzá a politikus, aki szerint azzal próbálnak trükközni, hogy ezeket az embereket nem ugyanabba a munkakörbe veszik vissza, persze csak papíron, mert egyébként ugyanazt a munkát végzik. Amit szeretnék elérni, mondta az LMP társelnöke, hogy a közalkalmazottak biztonságban érezhessék magukat. Akikkel ez történik egyébként egyéni jogorvoslathoz is folyamodhatnának, csak félnek, hogy aztán még közmunkát sem kapnak. Félelemből nem lehet erős Magyarországot építeni, tette hozzá a politikus. Megyünk tovább, mondta, először ellenőrizzük, hogy a miniszterek vizsgálódnak-e, aztán meglátjuk, mit lehet tenni.

 • Illés Fanni, Pálos Péter
  2015. május 19.

  Illés Fanni, Pálos Péter

 • Szakács László
  2015. május 19.

  Szakács László

 • Balázs Péter
  2015. május 19.

  Balázs Péter

 • Vajda László
  2015. május 18.

  Vajda László

 • Sándor Mária
  2015. május 18.

  Sándor Mária

  Megkerestek a MESZK-től (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara), hogy vegyek részt a munkában, azt is mondták, hogy legyek megalkuvó - ezt mondta Sándor Mária az ATV Egyenes Beszéd című műsorban. A fekete ruhás tiltakozást elindító nővértként vált ismertté, felszólalt az ápolók és egészségügyi dolgozók tüntetésén. Több pénzt és megbecsülést kért szakmájának. Sándor Mária szerint nem tartanánk itt, ha a vezetőink értünk harcolnának, és nem a megalkuvásra bíztatnának.

 • Schmuck Andor
  2015. május 18.

  Schmuck Andor

  A 20 századi nácik már arról beszélnek, hogy szabad-e költeni a nyugdíjasokra, egyáltalán minek vannak, vagy, hogy szabad-e bizonyos kissebséghez tartozónak egyáltalán megszületni, - mondta Schmuck Andor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mozgalommá alakulnak a Szociáldemokraták, az új mozgalom legfontosabb célja a hazai közéletben fellelhető náci eszméket vallók felkutatása és bemutatása – jelentette be a párt elnöke. A nevük „Soha többé!”lesz, és közadakozásból tartják fenn magukat, mondta az immár civillé lett Schmuck Andor. A mozgalom vezetője elmondta, akkor kezdtünk gondolkodni, amikor kint voltunk Párizsban, ahol másfél millió ember vonult, az erőszak, a rasszizmus ellen. Schmuck szerint mindennek a gyökere az intolerancia, a kisebbséggyűlölet. Ma Magyarországon nem csak az erdőkben szaladgálnak a nácik, mondta, hanem a politikai hatalomban is ott vannak. Képviselők, tisztségviselők. Ezért kell mozgalom és nem párt, hangsúlyozta Schmuck, mert ebben a mozgalomban lehetnek jobb és baloldaliak, Párthoz tartozók, és párton kívüliek. Ha pártként működnénk, őket nem tudnánk megszólítani, tette hozzá. Schmuck kérdésre válaszolva azt mondta, hiába érik olyan támadások, hogy a Fidesz érdekeit szolgálja, nem használja fel őt a Fidesz.

 • Dávid Ferenc
  2015. május 18.

  Dávid Ferenc

  Nem akarjuk átalakítani a szokásainkat egy buta törvény miatt, amihez 3-4 hónap múlva úgyis hozzá kell nyúlni, mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Aki a Balatonhoz megy, nem vásárolni megy, hanem pihenni, ezért nem kell nyitva tartani az üdülőterületeken a boltoknak - mondta Lázár János. A helyiek meg azt mondják, így el fog menni a szombat nyaralás helyett vásárlásra. A VOSZ főtitkára szerint nagyon sok kispénzű ember van, még vannak vállalati üdülők a Balatonnál, sok a nyugdíjas, a háztulajdonos. Ha őket akarják átterelni éttermekbe, akkor ahhoz sok sikert nekik. Úgy tudom, mondta Dávid, hogy a Balaton melletti önkormányzatok közül 75 fordult Varga Mihályhoz, de nem tudok róla, hogy egyáltalán reagáltak volna. A kötelező szakképesítés kérdéséről Dávid Ferenc azt mondta, nem tudja, hogyan fognak ennyi szakképesítést szerezni, hiszen már a hozzátartozó kérdése sem teljesen világos, a vő, és a meny például nem állhat be a pult mögé, még ha szakmabeli sem, tette hozzá. Dávid szerint Szathmáry államtitkár úr zöldségeket beszél, azt mondta, hogy komoly nehéz politikai döntés volt a boltbezárás. Dávid szerint kár volt annyit erőlködni, mert a társadalom ezzel az intézkedéssel teljesen szemben áll. A VOSZ főtitkára a reklámadóról szólva azt mondta: az is 40- 45 ezer embert érint, amiből legalább 10- 15 ezret úgy, hogy akár elveszítheti a munkáját is.

 • Gulyás Gergely
  2015. május 15.

  Gulyás Gergely

  Nem tudom elképzelni, hogy külföldön éljek, de nem ugyanaz az unión belüli munkaerő áramlás, és az, amikor unión kívülről akarnak letelepedni egy uniós országban, - mondta Gulyás Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A be és a kivándorlás kérdését szerinte tisztázni kell. A Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta, 2004-ben azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, mert olyan rendszerhez akartunk tartozni, ahol egyebek mellett szabad a munkaerő áramlás, de itt most arról van szó, hogy nem uniós országokból jönnek emberek, tette hozzá. Gulyás szerint vannak előnyei is annak, hogy ilyen sokan mennek külföldre.

 • Vadai Ágnes
  2015. május 15.

  Vadai Ágnes

  Van olyan klán, amelyiknek jól megy. Például Mészáros kolléga, Tiborcz kolléga, - ezeknek jól megy. Ez az új növekedési hitel nekik lett kitalálva,- mondta Vadai Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kizárólag „a Fidesz kiskirályainak”, például Mészáros Lőrincnek, és Tiborcz Istvánnak kedvez a kormány a jövő évi adótörvényekkel, állítja a DK. Szerintük vissza kell vonni a javaslatot, mert az a növekedési adóhitellel pont a legnagyobb "közpénznyerteseknek" adna adófizetési kedvezményeket. Vadai szerint, akik tisztességesen viszik a vállalkozásukat, azok azt látják, hogy a zsiványok az ő pénzükből meggazdagodtak, ők meg nem kapnak segítséget, nem mennek semmire. Nincs igazság Magyarországon, mondta Vadai, aki szerint ez a szabály még Habony Árpádra is alkalmazható lesz. Majd ha év közben rájönnek, mondta hogy mégis van olyan, aki nem az ő kutyájuk kölyke, és részesül az előnyből, akkor majd azt egy passzussal megsemmisítik. Szerinte, ha valaki külföldről jön Magyarországra, azt látja, megbolondult az ország vezetése. A DK politikusa azt mondta: még egy maffia családnál is azt látni, hogy gondoskodnak a legszegényebbekről, de itt csak a gazdagokról van szó, a szegényekkel senki nem foglalkozik, ők menjenek külföldre, ha nem testszik. Vadai hangsúlyozta, ne legyenek nyugodtak a klán tagjai, mert vissza fogjuk venni tőlük, amit elloptak, mondta.

 • Bangóné Borbély Ildikó
  2015. május 15.

  Bangóné Borbély Ildikó

  Beteg a kormány egész szociálpolitikája. Észre kellene venni, hogy az ország depressziós, a magyar állam nem nézi semmibe a szociális ágazatban dolgozókat. Csak azért nem mennek el, mert erre a pár tízezer forintra is szükségük van,- ezt mondta Bangóné Borbély Ildikó az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kevesebb jut családtámogatásra, és szociális támogatásokra. A szocialisták szerint Magyarországnak jelenleg családellenes kormánya van, szétszakítják a családokat; apák, anyák, gyerekek menekültek külföldre az Orbán által rendszerré tett kilátástalanság elől. Ezért a Családok Nemzetközi Napján Családbarát munkahellyé nyilvánították a Miniszterelnökséget. Bangóné szerint jól látszik, hogy a kormány az „oszd meg és uralkodj” gyakorlatát folytatja, de az is látszik, mennyire beteg a kormány politikája. A politikus szerint éppen azoktól vonja meg a segítséget, akik lényegében a családok helyett ellátják azokat a tevékenységeket, amiket a családok azért nem tudnak, mert dolgoznak. Ezeket tekinti a kormány semminek, tette hozzá. Szerinte Lázár Jánosék elfelejtik, hogy lassan hat éve kormányoznak. A szociális ágazatban utoljára 2008-ban volt béremelés, mondta Bangóné. A politikus szerint 93 ezer emberről van szó, köztük olyanokról, akik bölcsődei gondozóként, 40 év után 73 ezer forintot visznek haza.

 • Hadházy Ákos
  2015. május 15.

  Hadházy Ákos

  Nem csak megtehették, de most nagyon úgy tűnik, hogy meg is tették. Iratokat semmisítettek meg. A hivatalvezető, akit azóta leváltottak elismerte, hogy nincsenek meg papírok, de nem lehet tudni, hogy pontosan milyen iratokról van szó, ezt mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Iratokat foglalt le a NAV az Országos Roma Önkormányzat fővárosi székházában a Híd a munka világába programmal kapcsolatban. A csaknem ötmilliárd forintból megvalósuló program költései miatt többen is feljelentést tettek, köztük Hadházy Ákos. Az LMP-s politikus kiemelte: Balog Zoltán azt mondta, hogy a kiírás lehetővé tette ezeket a költéseket. A miniszter szerint, ha egy közbeszerzésen mondanak egy árat, akkor az piaci árnak tekinthető. Hadházy hangsúlyozta, pingpongoztak a hivatalok: a NAV azt mondta, nem történt semmi az EMMI szerint, az EMMI meg azt mondta, nem történt semmi a NAV szerint. Hadházy szerint viszont úgy tűnik, a Fővárosi Főügyészség teszi a dolgát, ezért lehetett most iratlefoglalás. Én Kisvárdán azt hallottam, mondta a politikus, hogy az Országos Roma Önkormányzat az összes vagyonát beviszi abba a foglalkoztatási szövetkezetbe, amit Farkas Flórián vezet, de ezt úgy tudom, végül már visszavonta a közgyűlés, tette hozzá Hadházy.

 • Pardavi Márta
  2015. május 15.

  Pardavi Márta

  Nem tudok olyan rubrikát ikszelni, ami az én álláspontomat tükrözné. Aki ellenzi a konzultációt, az így adjon hangot a véleményének, ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pardavi Márta. Aki ellenzi, az üres válaszborítékot küldje vissza a Miniszterelnökségnek a nemzeti konzultációban,- ezt javasolja a Magyar Helsinki Bizottság. A kormány akcióját számos hazai párt, civil szervezet, illetve nemzetközi fórum ítélte el. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság például manipulatívnak minősítette a kérdéssort, amely fokozza az idegenellenességet, és tévesen hibáztatja a menekülteket számos állítólagosan Magyarországra meg Európára leselkedő veszély miatt. A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint már az a levél is, amit mindenki megkap a miniszterelnöktől, annyira bizonyos válaszok felé tereli a válaszadókat, hogy az felháborító. Pardavi Márta azt mondta, tömény hisztériakeltés, amikor például a Charlie Hebdo szerkesztőségében történteket a bevándorlással hozzák összefüggésbe, hiszen az elkövetők mind francia állampolgárok voltak. A megélhetési bevándorlás mitől eleve pejoratív?- tette hozzá Pardavi, hiszen mindenki meg akar élni, mondta, ezért szerinte nem lehet senkit elítélni.

 • Azbeszt-ügy: nem csillapodnak a kedélyek Várpalotán
  2015. május 15.

  Azbeszt-ügy: nem csillapodnak a kedélyek Várpalotán

  Nem csillapodnak a kedélyek Várpalotán, ahova Heves megyéből kezdtek a hét elején nagy mennyiségű azbesztet tartalmazó veszélyes hulladékot szállítani. A helyi önkormányzat kérte a munkát megrendelő Pest megyei Kormányhivataltól, hogy függesszék fel a szállítást, s az engedélyeket kiadó Fejér megyei Hivataltól pedig azt, hogy vizsgálják újra az eljárásukat. A helyeik csütörtökön egy indulatos fórumon jelezték, hogy nem kérnek a 26 ezer tonna azbesztből, s követelték, hogy állítsák le a szállítást. Részletek a videóban.

 • Debreczeni József
  2015. május 14.

  Debreczeni József

  Olyan emberekről van szó, akik először a Fidesz háttérgazdaságába tartoztak, 2010 után viszont már üzemszerűen zajlik a többi jelentkező diszkvalifikálása, pályázatokat nyernek, már osztalékot fizetnek, tehát megjelenhetnek a listán is, - mondta Debreczeni József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 10. az idei 100 leggazdagabb magyar listáján Simicska Lajos. 73 milliárd forintos vagyont saccolnak neki, de megtalálható a sorban Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc is. Az élen ismét Csányi Sándor végzett, 15 milliárddal gyarapította vagyonát.

 • Kordás László
  2015. május 14.

  Kordás László

  Nagyon rossz tapasztalatom van erről, én már láttam napközis tanárt, aki közmunkásként látja el a feladatát, amiért így 51 800 forint nettó fizetést visz haza, ezt mondta Kordás László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Meredeken nő a KLIK-nél a közfoglalkoztatottak száma- írja a Világgazdaság. Állítólag azért mert az elbocsátott alkalmazottakat közmunkásként foglalkoztatják tovább. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter azt ígérte: ha van ilyen eljárás, ki fogja vizsgálni, mert ez törvénytelen. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint van ilyen, de úgy pontos, hogy a közalkalmazotti viszonyt megszüntetik, majd az illető egy évig munkanélküli, ha akkor sincs munkája, akkor lehet foglalkoztatni közmunkásként. Tehát nagyon nehéz helyzetbe kerül, mondta Kordás, mert a közmunkásoknak csak az 5-9 százaléka jut vissza a munka világába. Ez szemfényvesztés a kormány részéről, mondta a szakszervezeti vezető, mert ezeket az embereket kiveszi a regisztrált munkanélküliek közül. Szerinte, ha az adott munka valós, akkor tessék megfizetni, ha meg nem valós, akkor ez burkolt munkanélküliség, mint a rendszerváltozás előtt. Kordás szerint a közmunka ilyen mértékben egyértelműen árt a foglalkoztatásnak.

 • Pusztai Erzsébet
  2015. május 14.

  Pusztai Erzsébet

  Ha van lehetőség egy költségvetésben arra, hogy 1 százalékos adócsökkentéssel kiengedjenek 120 milliárdot, akkor ne tegyék, mert ha ezt az összeget az egészségügyre fordítják, kiszámítható, és tervezhető lesz a kórházak működése, - ezt mondta Pusztai Erzsébet az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A MOMA alelnöke szerint az 1 százalék szja csökkentés nem sok, az egészségügyet viszont rendbe tenné. A politikus szerint gyalázatos, hogy csak ennyi túlmunkával tudnak megélni az egészségügyi dolgozók. Tarthatatlan, mondta, hogy a gyereknek saját lázmérőt kell hoznia, mert a kórházban nincs, vagy az orvos nem tud kezet mosni egy vizsgálat előtt, mert nincs kéztörlő. Szerinte itt nem csak gyógyszerről, vagy injekcióról van szó, hanem kötözőszerről, kéztörlőről. Az Új központi kórház tervéről szólva Pusztai azt mondta, az egyelőre az álmok világában tartozik, csak arra jó, hogy ne a nyomorról kelljen beszélni. Szerinte az egészségügy jelenlegi átalakításáról egyébként sem tudunk semmit. Amit látni lehetett eddig az siralmas, mondta, ötletszerűen bedobnak dolgokat, de semmi rendszert nem lehet benne felfedezni. Pusztai szerint, amikor olyan agyament dolgokat csinálnak, hogy egy vizsgálatot csak akkor fizet ki a biztosítás, ha az eredmény pozitív, akkor nincs miről beszélni. Ráadásul úgy, tette hozzá, hogy a daganatos betegségeknél az egyik legfontosabb körülmény a korai felismerés.

 • Szabó Tímea
  2015. május 14.

  Szabó Tímea

  Az alapjövedelem bevezetése tudná gyorsan és radikálisan csökkenteni a szegénységet Magyarországon,- ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az OECD felmérésére reagálva. A magyarok harmadával fordult elő a múlt évben, hogy nem volt pénze ételre a családjának, - állítja egy OECD tanulmány. Ezzel az ötödik hely a miénk. Csak Indonéziában, Törökországban, Mexikóban és Dél-Afrikában rosszabb a helyzet. A PM országgyűlési képviselője kijelentette, azt szeretnék, hogy az alapjövedelem havi 50 ezer forint legyen, a kismamáknak pedig 75 ezer. Ezzel párhuzamosan a nettó minimálbért 100 ezer forintra kellene emelni, tette hozzá a politikus, aki szerint ez a rendszer szüntetné meg Magyarországon a ma már lassan tarthatatlan helyzetet. Szabó kiemelte: az említett OECD jelentés 2012-es, és a 2007-es méréssel hasonlították össze, akkor 15-17 százalék volt azok aránya, akikkel előfordult, hogy nem tudtak élelmet venni, tehát 2012-re a duplájára nőtt ez az arány. Az uniós országok közül messze nálunk a legrosszabb a helyzet, mondta Szabó Tímea, aki hozzátette, Balog Zoltán szívesen hivatkozik a KSH adataira, hogy csökkent a szegénység, de ha jobban megnézzük a számokat, mondta, akkor látjuk, hogy a több gyerekes családoknak ma a fele a szegénység küszöbén egyensúlyoz. Szabó szerint felháborító, hogy egész szektoroknak akarják 2-3 ezer forinttal kiszúrni a szemét, holott közben hatalmas presztízs beruházásokra költ a kormány.

 • Hiesz György
  2015. május 13.

  Hiesz György

  Október 12-én a választás végeredménye az lett, hogy egyharmad-egyharmad arányban oszlott meg a pártok támogatottsága a gyöngyösi képviselőtestületben, a város így vezethetetlenné vált, sokáig patthelyzet volt, ott lebegett a fejünk felett egy új választás kiírása is - ezt Hiesz György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint ismeretes, Gyöngyös MSZP-s polgármestere egy jobbikos és egy fideszes alpolgármestert választott magának, róluk szavazott a képviselő-testület.

 • Kiss Ambrus
  2015. május 13.

  Kiss Ambrus

  Eddig 116 milliárd forintba kerül a nemzeti közműszolgáltató elindítása, ez mind adófizetői pénz, ez csak a gáz front, a többi területet nem ismerjük - ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint a kormány azt állítja, hogy azért kell a rezsicsökkentés, mert lehet sokkal jobban csinálni a közműszolgáltatást, mint ahogy a multik csinálták.

 • Nyakó István
  2015. május 13.

  Nyakó István

  Egyfajta való világgá változott Ózd városa a közmunkások tekintetében - ezt Nyakó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy olyan kamerákat szerzett be Ózd önkormányzata, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerint ez egyfajta fenyegetettség is, Jobbikos polgármestere van a településnek, és bármilyen angyalarcú is a fiatalember, ebből is látszik, hogy milyen lesz az uralma alatt a város.

 • Kerék-Bárczy Szabolcs
  2015. május 13.

  Kerék-Bárczy Szabolcs

  Ha úgy definiáljuk ezt a rendszert, mint egy maffiaállamot, akkor tudjuk, hogy ennek részese az ügyészség is, ez egy bűnszövetkezet, aminek fontos része az összes nyomozóhatóság is - ezt Kerék-Bárczy Szabolcs mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint az ország oligarchák csapdájában vergődik, folyamatosan bomlik le a demokrácia.

 • Balogh Zoltán
  2015. május 13.

  Balogh Zoltán

  Közös kiáltás volt az egészségügyért a tegnapi tüntetés, az lenne a legfontosabb, hogy a döntéshozók megértsék ezt a kiáltást - ezt Balogh Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint sokszor hangot adtak már annak, hogy milyen nehéz helyzetben van az ágazat, de eddig nem történt semmilyen előrelépés.

 • Kovács István
  2015. május 12.

  Kovács István

  Nem voltam soha fideszes, nem voltam soha úgy fideszes, ahogy azt a balliberális média beállította, többször találkoztam az elmúlt években a miniszterelnökkel, de nem voltam tagja soha a fideszes holdudvarnak - ezt Kovács István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt világbajnok ökölvívó hangsúlyozta: 2002-ben ott volt a Kossuth téren, az arcát adta a Fidesznek, úgy gondolta, jobb helyen lenne a kormány Orbán Viktornál.

 • Mendrey László
  2015. május 12.

  Mendrey László

  A tüntetés abban segít, hogy öntudatra ébredjenek az emberek, azt kell látni, hogy a jó szó, az értelmes beszéd lepereg a kormányzatról - ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a május 21-ei tüntetéssel kapcsolatban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a jövő csütörtöki tüntetés nem a pedagógusokról fog szólni, hanem az oktatási rendszerről, amely az ország jövőjéről szól.

 • Sallai R. Benedek
  2015. május 12.

  Sallai R. Benedek

  Két külön jogszabályjavaslatot nyújtottunk be, az egyik arról szólt, hogy a politikusok vagyonosodását vizsgálni lehessen, nem azt mondjuk, hogy ne lehessen vagyonos egy képviselő, de legyen elszámoltatható - ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. AZ LMP országgyűlési képviselője szerint egy átfogó szabályozást szeretnének, nem egy-egy politikust kell kiemelni, az csak tüneti kezelés, látni kell, hogyan gyarapodnak a képviselők.

 • Sik Endre
  2015. május 12.

  Sik Endre

  A kivándorolni szándékozók aránya most a legmagasabb Magyarországon azóta, hogy az 1990-es évek eleje óta mérik ezt a mutatót - ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Tárki vezető kutatója szerint korábban azok aránya, akik dolgozni mentek külföldre sokkal magasabb volt, mint a kivándorolni szándékozóké, most azonban ez a két szám szinte azonos.

 • Jávor Benedek
  2015. május 12.

  Jávor Benedek

  Az M4-es autópálya egy elhibázott ügy, nem volt megfelelően előkészítve, ami most zajlik, az csak kommunikációs trükk - ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PM Európai Parlamenti képviselője szerint ez a beruházás szakmailag nem indokolható és pénzügyileg is komoly ráfizetés.

 • Gréczy Zsolt
  2015. május 11.

  Gréczy Zsolt

  Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak és Mészáros Lőrincnek annyi pénze van, amit a fizetésük nem indokol, ezért kezdeményezünk vagyonosodási vizsgálatot - ezt Gréczy Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Mészáros Lőrinc valószínűleg egy polihisztor gázszerelő, aki mindenhez ért, ezért nyeri sorra a közbeszerzéseket, már-már leonardói magasságokban van, lehet, hogy hamarosan kiállítása is lesz.

 • Deutsch Tamás
  2015. május 11.

  Deutsch Tamás

  A halálbüntetést illetően nem tudok semmilyen döntésről, ami készülne, Orbán Viktor azt mondta, hogy erről a kérdésről lehetne szót váltani, erre mindenki felháborodott, holott senki sem akarja ezt bevezetni - ezt Deutsch Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Európai Parlament fideszes képviselője szerint az uniónak érdemes lenne végiggondolnia, hogy nemzetállami hatáskörbe helyezze a halálbüntetés kérdését.

 • Harangozó Tamás
  2015. május 11.

  Harangozó Tamás

  A büntetőjogi eljárásra hivatkozik a Fidesz, amikor az ellenzék egy vizsgálóbizottságot akar felállítani a brókerbotránnyal kapcsolatban, közben egy albizottságot már felállítottak, amely a 2010 előtti kormányok felelősséget vizsgálja a Quaestor ügyben - ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány folyton cinikus válaszokat ad a brókerbotránnyal kapcsolatos ellenzéki kérdésekre a kormánypárt a parlamentben.

 • Kiss László
  2015. május 11.

  Kiss László

  A szakszervezetek próbálkoztak, elkezdődtek a beszélgetések a kormánnyal, de ezen túl kell lépni, tárgyalni kell, mert a gondok nem oldódtak meg, annak ellenére sem, hogy az ágazatban volt béremelés - ezt Kiss László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint szükség van a fiatalokra, mert hamarosan kiöregszik a szakma, továbbra is anyagi gondokkal küszködnek az egészségügyi dolgozók.

 • Holchacker Péter
  2015. május 11.

  Holchacker Péter

  Jelen pillanatban 90 milliárdos adósságról beszélünk, erre nem elegendő az a 60 milliárd, amit a kormányzat a kórházi adósságok konszolidációjára fordítana - ezt Holchacker Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ETOSZ elnöke szerint az Államkincstár adatai szerint március végén már 84 milliárd volt az adósság, ez azóta 90 milliárdra nőtt, arról kellene beszélni, hogy hogyan kompenzálják a beszállítókat.

 • Pokorni Zoltán
  2015. május 08.

  Pokorni Zoltán

  Szerintem az oktatás sokkal fontosabb ügy, mint a bevándorlás, - mondta Pokorni Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz alelnöke szerint viszont ebből a szempontból Magyarország tranzit ország, ezért kényes a helyzet. Az oktatáspolitikáról szólva a volt oktatási miniszter azt mondta, próbálja képviselni a Fideszen belül az oktatás ügyét. Meghallgatják, van, hogy meg is fontolják, amit mond, tette hozzá. Pokorni azt mondta, a változások nagy része támogatandó.

 • Konrád György
  2015. május 08.

  Konrád György

  A világ nem azonos azzal, ami Magyarországon történik. Nem nehéz kitalálni, hogy én mit gondolok a bevándorlás ellenességről, - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Konrád György. Azt látni, hogy mindig volt a történelemben valamiféle kiáramlása a menekülteknek, elég, ha csak József Attila másfél milliójára gondolunk, akik Amerikába települtek. Gyerekkorától kezdve szégyenérzet volt benne, amikor a hitközségi vezetők hivatalos nyilatkozatait hallgatta – mondta Konrád György, aki szerint nem szabad belemenni abba az alkuba, hogy aki szót fogad a hatalomnak, annak majd jó bánásmódban lesz része. Az író a Mazsihisz tisztújításán a jelenlegi elnököt támogatja, annak ellenére, hogy nem tagja sem a közgyűlésnek, sem a hitközségnek. Heislert becsületes rendes embernek tartom, mondta Konrád. A többiek is biztosan azok, tette hozzá, de róla evidensnek tartom. Az író hangsúlyozta, odafigyelnek arra a világban, hogy egy zsidó közösség szószólója mit mond. Azt gondolom, hogy Heisler értelmesen, hitelesen, nem agresszíven, sértegetés nélkül, de határozottan kitart néhány álláspont mellett, amit helyesnek tart, de fontos, hogy változtatni is tud az álláspontján, ha meggyőzik. Konrád szerint az is fontos, hogy a zsidó értelmiség mennyire vonódik be a közösség ügyeibe, azt látom, mondta, hogy az ő vezetése alatt, sikerült ezekkel az emberekkel szót érteni, és ezek mellé állnak. Úgy látom, hogy ez az ember nincs begyulladva, tette hozzá Konrád György.

 • Schiffer András
  2015. május 08.

  Schiffer András

  Feltételezem, hogy nem csak én hallom, és akivel beszélek a telefonomat, ezen már rég túl vagyok, mondta Schiffer András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hiába hangzottak el egyenes kérdések, nem születtek egyenes válaszok – az LMP társelnöke ezzel a kritikával illette az amerikaiakat azon a bécsi konferencián, ami épp az USA viszonyát akarta helyreállítani európai szövetségeseivel a lehallgatási botrány után. Schiffer szerint ha Angela Merkel telefonját le lehet hallgatni, akkor bármikor, bármelyik politikusét le lehet. Ez nem technikai, hanem lelkiismereti ügy, tette hozzá, a politikus, aki szerint, ami a konferencián bizakodásra adott okot, hogy az unión belül úgy tűnik, meg lehet teremteni egy fajta közös, átláthatóbb rendszert. Itt nem egyik másik politikusról van szó, emelte ki Schiffer, hanem arról hogy tud-e a világ úgy működni, hogy egyik- másik szuper hatalom azt hinné, hogy bármit megtehet.

 • Krekó Péter
  2015. május 08.

  Krekó Péter

  Az érdekes, hogy Magyarországon idegenellenesség volt, van idegenek nélkül,- mondta Krekó Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital igazgatója szerint Magyarország keveseknek az ígéret földje, ide kevesen jönnek azért, hogy itt is maradjanak. Ha nem szabályozzuk a bevándorlókat, hanem egy kollégiumi házibulit hirdetünk, és mindenki addig marad, ameddig akar, akkor a polgári berendezkedésnek esélye sem lesz - ezt mondta Orbán Viktor mai rádióinterjújában. A miniszterelnököt egyébként feldobta, hogy a brit választásokat az uniós tagságról szóló népszavazás kiírásával kampányoló David Cameron nyerte. Krekó Péter kiemelte: az EU-ban 6, Magyarországon mindössze két százalék a bevándorlás. Németországban, vagy Angliában 30-40 szálakét, akit érdekel, és fontosnak tartja a problémát, Magyarországon egyjegyű ez a szám. A szakember szerint jellemző, hogy Romániában ahol szintén nagy az idegen ellenesség, ott a kormányfő mégis azt mondja, segíteni kell a bevándorlást. Már Nyugat-Európa szélső jobboldali pártjai sem feltétlenül bevándorlás ellenesek tette hozzá. Szerinte ebben a szélsőséges bevándorlás ellenességben a brit miniszterelnök sem lesz partnere a Magyar kormánynak.

 • Veres: utólag akarják Orbán igazát alátámasztani
  2015. május 07.

  Veres: utólag akarják Orbán igazát alátámasztani

  Ez a tíz pont, ez egy vázlat, ami azt hivatott alátámasztani, hogy Orbán Viktornak igaza van,- mondta Veres János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Heisler András
  2015. május 07.

  Heisler András

  Lehet, hogy nem én vagyok a kormány számára a legkomfortosabb elnök, - mondta Heisler András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Szent-Iványi István
  2015. május 07.

  Szent-Iványi István

  Nagyon éles harc folyt, és mindenki kitette a lapjait az asztalra, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szent-Iványi István.

 • Ekés András
  2015. május 07.

  Ekés András

  Budapesten ez nem új keletű, az előző uniós ciklus végén is egymásba csúsztak a beruházások, mondta Ekés András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Pápa Levente
  2015. május 07.

  Pápa Levente

  Ez egy társadalmi vita eleje, van egy javaslatunk, amit szerintünk érdemes megvitatni, mondta Pápa Levente az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 • Herényi Károly
  2015. május 06.

  Herényi Károly

  A „fene gondolta”, hogy 25 év után egy Jobbik kormány alakulásától kell tartani, mondta Herényi Károly az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az első szabadon választott Országgyűlés 25 évvel ezelőtti megalakulása alkalmából rendeztek konferenciát a Parlamentben. A meghívottak között alig volt olyan politikus, aki 1990-ben is képviselő volt, a jelenlévők alapján, MSZP és SZDSZ nem is létezett. Az MDF volt elnöke azt mondta, szégyelli magát, és mindenkinek, aki döntéshozóként részt vett az elmúlt 25 évben, szégyellnie kellene magát, „mert nem ezt ígértük”.

 • Ara-Kovács Attila
  2015. május 06.

  Ara-Kovács Attila

  Az Európai Parlament jogi bizottsága tudatában van annak, hogy precedenst teremt. Látni kell, hogy nagyon ügyelnek az egyensúlyra, MONDTA Ara-Kovács Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem hozott döntést az Európai Parlament jogi szakbizottsága arról, hogy felfüggesztik-e a kémkedéssel vádolt jobbikos képviselő, Kovács Béla mentelmi jogát. Kovács azt nyilatkozta, nem akar a mentelmi joga mögé bújni, és mindenben együttműködik az Európai Parlamenttel. A DK külpolitikai szakértője azt mondta, hogy a bizottság felelőssége abban van, hogy hozzájárulhat a mentelmi jog megvonásához, úgy hogy addig gyakorlatilag nem lehet vizsgálni az ügyet. Ara- Kovács elmondta, nem meglepő, hogy nem született döntés, mert az eljárás általában 3-4 ülést feltételez. Szerinte erre azért is szükség van, mert az eljárásnak tökéletesen politikamentesnek kell lennie. A szakértő szerint közben úgy tudni, hogy titkosszolgálati felderítés is történik az eljárással párhuzamosan.

 • Fülöp Szilvia
  2015. május 06.

  Fülöp Szilvia

  Olyan médiumok szűnhetnek meg, hogy az már a tájékoztatást is veszélyeztetheti, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Reklámszövetség főtitkára szerint a fogyasztókra vetítve, ha drágább a reklám, akkor drágább lesz a termék is. Az Unióhoz fordul a Magyar Reklámszövetség. Szerintük a reklámadó új változata is rengeteg vállalkozást sodorhat a szakadék szélére. Ráadásul, mint mondják az egységes adó növeli a fogyasztói árakat, inflációt gerjeszt, és elbocsátásokat eredményez, és elmélyíti a versenyhátrányt a globális szereplőkkel szemben és a magyar nyelven elérhető médiatartalmak mennyiségének csökkenéséhez, és ezek minőségének nagymértékű romlásához vezet. 800 0milliós bevétel eddig fizette 3 milliót, most majd fizet több mint 37 milliót, az nem mindegy. Fülöp Szilvia szerint a legnagyobb baj a reklám adóval, hogy nem csak a szakmát érinti, hanem az egész gazdaságra hatással van. A reklám a modern piacgazdaság mozgatórugója, mondta. Ez egy nagyon bonyolult rendszer, amibe nagyon óvatosan lehet csak belenyúlni, hiszen magának a médiának a fenntartása is nagyrészt a reklámbevételekből történik.

 • Galcsikné Erdősi Éva
  2015. május 06.

  Galcsikné Erdősi Éva

  A legnagyobb probléma, hogy olyat feltételeznek az ügyfélről, ami nem reális. Azt várják, hogy értelmezni tudják az elszámolást, mondta Galcsikné Erdős Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Banki Hitel Károsultjainak Egyesületének szakértője szerint a részletes kimutatást egyszerű halandó számára szinte lehetetlen értelmezni. Ahogy érkeznek a banki elszámoló-levelek, úgy nő a devizahitelesek elégedetlensége. Sokan azt hitték, több pénzt kapnak, tőketartozásuk is csökken, de a legtöbbjük azzal szembesült, hogy továbbra is úszik az adósságban. Galcsikné hangsúlyozta: A legfontosabb, hogy ha az adós nem ért egyet az elszámolással, akkor 30 napon belül be kell jelentenie, mert a 30 nap jogvesztő hatályú, ha nem szól, úgy marad a hitele, mondta. A baj az, tette hozzá, hogy a kifogásnak elvileg konkrétnak kellene lennie, vagyis ahhoz, hogy reklamáljon az adós, ahhoz értenie kellene az elszámolást. Szerinte megérthető, hogy ha valaki elolvassa az elszámolást, nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. A szakértő hangsúlyozta, 800 ezer embernek 30 napja van az értelmezésre, de nem találnak olyan embert, aki elmagyarázza nekik, hogy mit látnak. Máris több százan fordultak a békéltető testületekhez, az ő képviseletük sincs megoldva, tette hozzá Galcsikné, aki szerint ebből az egész ügyből még nagyon nagy baj lesz, ez nem megoldás, hiába van forintba valakinek a hitele, ha nem tudja fizetni. A szakértő azt mondta, tömeges perekre lehet számítani, mert az adósok nagy része most odáig jutott, hogy elege van az ígéretekből, megoldást akar.

 • Mihály Tamás
  2015. május 05.

  Mihály Tamás

  Szerintem a mise a templomba való, a „beat” meg ütést jelent, szerintem az nem való a templomba,- mondta Mihály Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Ha a valaki közpénzen a háza végébe építtet egy stadiont, az igenis politika”, mindegy, ki tervezi, - ezt mondja az Omega basszusgitárosa, aki szerint Felcsút nem semleges koncerthelyszín, ezért nem is lép fel júniusban a Pancso Arénában. Kóbor János szerint nincs a döntésben politika, nem akar vitatkozni”Misivel”. Azt mondja, egyszerűen jó koncerthelyszínnek tartották a stadiont. Mihály szerint vannak olyan helyek a világon, amelyekről senki nem tudott, aztán egyszer csak híressé váltak valami miatt.

 • Weyer Balázs
  2015. május 05.

  Weyer Balázs

  Nem mindegy, hogy valakinek rálépünk az ujjára, vagy az utolsó, kapaszkodó ujjára lépünk rá, mondta Weyer Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem az a baj, hogy túl sok a szereplő, hanem hogy eltorzult a hirdetési piac – mondta a médiapiac átalakulásának kapcsán a Főszerkesztők Fórumának elnöke. A szakmai szövetség szerint a reklámadó még tovább ront a helyzeten, a 100 milliós értékhatár pedig csak a legkisebbeket és a legnagyobbakat támogatja. Weyer szerint a lehetőség megvan, hogy ha drágább lesz a reklám, akkor drágább lesz a termék is, a másik verzió pedig, hogy olyan helyen próbálnak majd reklámozni, ami nem esik a törvény hatálya alá, mondta Weyer. Ilyenek lehetnek a nagy közösségi oldalak. A Fórum elnöke szerint egyébként egy virágzó médiapiacon a reklámadó akár bele is férne, de évek óta olyan változások vannak, amelyek inkább negatívak. Azért fontos ez, mondta, mert a sajtó kiszolgáltatottságát növeli például a gazdasági helyzete, egy veszteséges kiadó mindig befolyásolhatóbb, mint egy nyereséges, tette hozzá. Az első kör kárvallottja az RTL volt, hangsúlyozta, most ugyanannyi pénzt szednek be, csak elosztva az egész piacon. Azok a cégek, amelyek eddig nem fizettek, azoknak most 100-150 milliós adóterhük lesz, tette hozzá, pedig nyereségesnek kéne lenniük, hogy függetlenek lehessenek. Az állam jelentős hirdetési szereplő, ami szerinte tovább növeli a kiszolgáltatottságot. Ráadásul egy olyan helyzetben, tette hozzá Weyer, amikor egyre gyorsabban zajlik a piac bővülése, egyre több, egyre olcsóbb tartalmat kell előállítani. Ezt a cégek úgy érhetik el, ha csökkentik a költségeket. Ezt viszont elbocsátásokkal, és a tartalom butításával lehet elérni, tette hozzá az újságíró.

 • Bodnár Zoltán
  2015. május 05.

  Bodnár Zoltán

  A kormány által felfokozott várakozásokhoz képest csalódottak a devizások,- mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Minél többen kapják kézhez a tájékoztató levelet, annál több az elszámolással elégedetlen devizahiteles. Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudják értelmezni a levelek tartalmát, mások azért dühösek, mert nagyobb összeg visszatérítésére számítottak. A Liberálisok gazdaságpolitikusa szerint, azt ígérte nekik a kormány, hogy megmenti őket, ehhez képest nyilván nem ez történt. Kiderült, hogy a király meztelen. Minden banknál mások voltak a feltételek, mondta Bodnár, más volt az árfolyamrés, nem is lehet általános számokat mondani. De szerinte ez a kisebb rész, a nagyobb az árfolyamváltozás volt, de ezt nem kompenzálja a forintosítás. A politikus kiemelte, olyan is lehet, akinek magasabb lesz a törlesztője, mert a mostani árfolyam alapján határozzák meg, az pedig most magasabb. Bodnár szerint nem sok mindent oldottak meg ezzel a csomaggal, gondot viszont annál többet okoztak. Az elszámolás egyszerű állampolgár számára ellenőrizhetetlen, de a bankoknak nem érdemes ezzel trükközni, mert az MNB viszont ellenőrizni tudja, tette hozzá a politikus. Az MLP beadott egy módosítót a jegybank törvényhez, emelte ki Bodnár. Most a jegybank vezetői hagyják jóvá a saját üzleti tervüket, és döntik el, hogy fizetnek-e osztalékot, mondta. A javaslat a tulajdonosokhoz telepítené ezeket a jogokat, tette hozzá.

 • Barabás Richárd
  2015. május 05.

  Barabás Richárd

  Ez végül is egy kitüntetés. Az egész nemzeti konzultáció egy akkora gumicsont, hogy ilyet még nem is dobtak be a közéletbe, mondta Barabás Richárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Egy húszcentis, kék gumicsonttal lépett a kormányszóvivő mellé a PM politikusa a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció sajtótájékoztatóján. A jelen levő fideszes politikus futóbolondnak nevezte. Barabás szerint, amit a kormány csinál, annyira felháborító, olcsó, és rosszindulatú, hogy új módszerek kellenek. Szerinte azért kellett más tájékoztatóját megzavarni, mert nagyon lehetett látni, hogyan megzavarja őket, ha valaki ellentmond, vagy közbeszól, vagy ellenáll. A politikus szerint az kevés, ha egy ellenzéki politikus tart egy tájékoztatót, és ott köpködi a kormányt. Tudom, hogy ez csak egy szimbolikus gesztus, mondta, de nem tudok ennyi szemétséget egyszerre megfogni és kidobni a kukába. Szerintem ez egy olyan politizálás a politikai térben, amire nagyon nagy igény van, főleg a fiatalok körében. A Fidesz félelmet próbál kelteni az emberekben, most éppen az idegenekkel. Ezt a paranoid kommunikációt már sokszor hallottuk a történelem folyamán, tette hozzá Barabás. Szerintem nem elemzik a válaszokat, mondta, azok már most megvannak. Barabás azt mondta, folytatni kívánja az ilyen fajta politizálást.

 • Dobrossy István
  2015. május 04.

  Dobrossy István

  Ebben az ügyben bűnös az állam, bűnösök a bankok. Itt nem egyszerűen csak pilótajátékról van szó, - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dobrossy István. A Kun-Mediátor károsultak védője azt mondta, valószínűleg voltak olyan befektetések, amelyek hozamot is produkáltak, ezért lehetséges, hogy 13 évig működött. Orbán Viktorhoz fordulnak a Kun-Mediátor-ügy károsultjai. Közben kezdeményezik a cég felszámolását is, mondta a károsultak ügyvédje. Nyolcszáznál is többen vannak, 10-20 milliárd forint, amit visszakövetelnek. Dobrossy hangsúlyozta, egy nyílt levelet írnak a miniszterelnöknek, mert nagy a kormány, és a bankok felelőssége is.

 • Ceglédi Zoltán
  2015. május 04.

  Ceglédi Zoltán

  A Jobbik trónkövetelő ambíciói annál erőteljesebbek, minél gyengébbek, megosztottak az ellenfelek, mondta Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP és a Fidesz a XX., míg a Jobbik és az LMP a XXI. század pártjai - ezt mondta Vona Gábor május 1-én. Senkivel nem lépnek koalícióra, mert nem közösek a célok és a jövőkép, inkább kisebbségben kormányoznának. Vona szerint a kormánypártok most igyekeznek Jobbikos témákat átvállalni, de a cselekvésig nem jutnak el. Ceglédi Zoltán szerint azért „ölelgeti” most a Jobbik az LMP-t, mert ez a két párt volt, amely politika, és elit ellenes jelszavakkal jutott be 2010-ben a parlamentbe. Vona Gábornak jó, ha van egy baloldalra sorolható LMP, mert megosztja őket, tette hozzá a politikai elemző, aki szerint a Jobbiknak nem feltétlenül felel meg, ami a Fidesznek megfelelt. Nem biztos, hogy akkora változást akarnak, mint a liberálisból lett Fidesz. A Jobbiknak, Ceglédi szerint most folyamatos növekedés kell, nem is engedhetik meg maguknak, hogy visszaessen a támogatottságuk, ahogy a 90-es években a Fidesznek. Az elemző szerint a Fidesz annyit változott, már, hogy nem az a kérdés, hogy milyen, hanem hogy éppen milyen gúnyát ölt magára.

 • Gyurcsány Ferenc
  2015. május 04.

  Gyurcsány Ferenc

  Ha én azt mondom, hogy tessék arra készülni, hogy 2016-ban lesz választás, akkor azért teszem, mert tudom, hogy mit kellene csinálni akkor, és azt gondolom, van erre esély, - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Minimális fogyasztásig ingyen lenne a víz és az áram- erről beszélt Gyurcsány Ferenc a DK majálisán. Szerinte a tisztességes emberi élet minimumának elengedhetetlen feltétele a víz és a világítás, csakúgy, mint a levegő. A volt miniszterelnök szerint vagy egy előrehozott választás, vagy egy miniszterelnök csere lesz, ha a kormányzó pártok így haladnak. Szerinte a Fidesznek 1,8, a baloldalnak 1,4 millió szavazója van, az nem olyan nagy különbség, mondta, azt le lehet akár hetek alatt is dolgozni. A mi házi feladatunk, tette hozzá, hogy javuljon a megítélésünk, a támogatottságunk, és hogy a többiekkel a baloldalon normális viszonyt ápoljunk. A jóisten mentsen meg attól, emelte ki Gyurcsány, hogy ingyen adogassunk valamit, de azt sem tudom elképzelni, hogy annyija se legyen valakinek, hogy ne tudjon inni egy pohár vizet, vagy főzni egy levest. A DK elnöke hangsúlyozta, sávosan fizetnénk a vízért, ahol az első, mondjuk két köbméter ingyen lenne, az afölötti fogyasztás ára sávosan emelkedne. Szerinte ez még csak nem is annyira baloldali dolog. Ez annyira baloldali, amennyire a szeretet baloldali, mondta. A Fidesz rezsihazugságot csinált, mi rezsiigazságot csinálnánk, tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

 • Gőgös Zoltán
  2015. május 04.

  Gőgös Zoltán

  Orbán nem célzott lövést ad, hanem sörétes puskával lövöldöz, így viszont nemcsak Simicskát találja el, - mondta Gőgös Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Simicska Lajos valójában azért neheztel a kormányra, mert az a nagybirtok-rendszerből kis és közepes birtokokat hoz létre – erről beszélt Orbán Viktor legutóbbi interjújában. A miniszterelnök szerint ezért is van szükség új jobboldali nyilvánosságra. A Népszabadság információi szerint a kormány 20 százalékban maximalizálná a nagybirtokok arányát. Az elmúlt tíz évben ugyanis komoly nagybirtok-csomópontok alakultak ki a mezőgazdaságban. Gőgös Zoltán kiemelte most 45% a társas, és 55 a kistermelők, családi gazdaságok aránya. Itt nem az számít, hogy ki mit termel, hány embernek ad munkát, hanem hogy belül van-e a mérethatáron, mondta a politikus, aki szerint tízezrek veszítik el így a megélhetésüket. „Ez az idióta kormány nem fogja fel, hogy mit csinál. Mezőhegyes útban van, és III. Orbán tönkre fogja tenni az egész települést”, tette hozzá gőgös.

 • Dávid Ferenc, Sáling József
  2015. május 01.

  Dávid Ferenc, Sáling József

  A balatoni önkormányzatok már előre tudták, hogy teljes boltzár van az országban vasárnap, ezért ők már jelezték, hogy a balatoni szezon lebonyolíthatatlan lesz így, hosszú távon ez negatívan hat az idegenforgalomra is - ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VOSZ főtitkára szerint rövid időn belül belátja az ország és a kormány is, hogy ez gazdaságilag irracionális lépés, és politikailag is rossz hatással van a Fidesz számára.

 • Kéri László
  2015. május 01.

  Kéri László

  Majdnem hetente jön egy Fidesz ötlet, amire könnyen lehet mondani, hogy hallottuk már a Jobbik követeléseként korábban, 5 éve akarja kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából a Fidesz - ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politológus szerint a Jobbik eközben folyamatosan befelé mozog, szalonképessé teszik magukat, a Fidesz pedig átvette a Jobbik legfontosabb szólamait, és a nemzetpolitikai gondolkodáskereteket.

Loading...