Egyenes Beszéd

Egyenes Beszéd

Amit a nap híreiről tudni kell, közben: 19.55 Híradó.

Kálmán Olga műsora minden hétköznap 19.25-től egy órában. Ismétlés másnap 8.40-kor.

április 18. péntek 19:25

Korábbi adások

 • Bodnár Zoltán
  2014. április 17.

  Bodnár Zoltán

  Elképesztően pofátlan herdálása a közpénzeknek, az, ami a Szabadság téren történik vagy fog történni, ha megvalósulnak a jegybanki igazgatósági határozatok - ezt Bodnár Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke szerint ilyen még nem fordult elő a jegybank történetében.

 • Gaborják Ádám
  2014. április 17.

  Gaborják Ádám

  A Memento70-hez csatlakozott szervezetek visszautasították a kormányzati támogatásokat a Holokauszt emlékév programjainak megtartására, most pedig megpróbálnak alternatív forrásokat keresni ezek megvalósítására - erről Gaborják Ádám beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szövetséghez csatlakozó József Attila Kör vezetője szerint ez egy kísérlet és lehetőség arra, hogy a társadalom megmutassa, van-e erre az ügyre kapacitása.

 • Bokros Lajos
  2014. április 17.

  Bokros Lajos

  Ha egy olyan fejletlen ország, mint Magyarország ilyen magas adóékkel dolgozik, az mindenképpen hátrányos - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az OECD legfrissebb jelentésével kapcsolatban. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a 27 százalékos áfakulccsal világbajnokok vagyunk, de a bérekre rakódó terhek tekintetében is az élvonalban a helyünk, ami rontja a versenyképességet.

 • Jávor Benedek
  2014. április 17.

  Jávor Benedek

  Az Európai parlamenti választás lehetőséget ad arra, hogy megmutassuk, Magyarország nem olyan egyszínű narancssárga, mint amilyennek április 6-a után tűnt - ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint a parlamenti választások eredménye egy komoly tanulság volt az ellenzék számára, de a választókat is megdöbbentette ez a végkifejlet.

 • Józsa István
  2014. április 17.

  Józsa István

  A kormány 2010-ben meghirdetett egy beszerzési tilalmat a minisztériumok számára, ehhez képest négy év alatt 160 milliárd forintot költöttek el - ezt Józsa István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ez az egész történet azért felháborító, mert a szocialisták által kidolgozott program szerint évi 40 milliárd forintból meg lehetne szüntetni a gyermekéhezést.

 • Róna Péter
  2014. április 16.

  Róna Péter

  A Magyar Nemzeti Banknak mindent meg szabad tennie, ami nincs tiltva, ezzel érvelt a jegybank jogásza azzal kapcsolatban, hogy összesen százmilliárdnál is többet költ az MNB új vezetése ingatlanokra, antik hegedűre és festményekre - erről Róna Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A jegybank felügyelő bizottságának tagja elmondta: ezen elmélet szerint akár egy fagyizót is működtethetne a nemzeti bank a publikum számára.

 • Kunhalmi Ágnes
  2014. április 16.

  Kunhalmi Ágnes

  Miután újraszámolták a 15-ös választókerület két szavazókörének szavazatait, 56-ra csökkent a különbség a Kormányváltók- és a Fidesz-KDNP jelöltje közötti különbség - erről Kunhalmi Ágnes beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökségi tagja elmondta: az egyik szavazókörben két érvényes szavazatot találtak számára, a másikban pedig két érvénytelen szavazata lett Kucsák Lászlónak.

 • Kiss Ambrus
  2014. április 16.

  Kiss Ambrus

  Bizony a falvakban már csak a harmadik erő a baloldali összefogás, a második helyre a Jobbik jött fel - ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Policy Agenda politológusa szerint saját magához képest a Jobbik ott tudott erős lenni, ahol a település az adott megyén belül szegénynek számít, a baloldal pedig ott, ahol a település adott megyén belül gazdagnak.

 • Harangozó Tamás
  2014. április 16.

  Harangozó Tamás

  Nem a nyilvánosság előtt kell élve boncolgatni magunkat, hanem meg kell csinálni a kampányt és utána kell értékelni - ezt Harangozó Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökségi tagja szerint nem egy új baloldali pártot kell építeni, mert ez a folyamat 2010 óta zajlik, egy új párt épül az MSZP bázisán.

 • Molnár Csaba
  2014. április 16.

  Molnár Csaba

  Nem hinném, hogy azzal kellene szórakoznia a magyar rendőrségnek, hogy tisztességes, véleményüket elmondó embereket vegzálnak - ezt Molnár Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a rendőrök beidéztek több, a Szabadság téri emlékmű ellen tiltakozót. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint ez az Orbán-rezsim lényege, hogy megfélemlítsék az embereket, mert az segít fenntartani a rendszert.

 • Lendvai Ildikó
  2014. április 15.

  Lendvai Ildikó

  Nemcsak a lányokat, az ágyakat is kell cserélni - ezt az MSZP megújításával kapcsolatban mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Lendvai Ildikó. Az MSZP volt országgyűlési képviselője szerint úgy kell az új MSZP-t összeszerelni, hogy közben haladásban vannak.

 • Miklósi László
  2014. április 15.

  Miklósi László

  Pozitív színben tünteti fel Hitlert Bánhegyi Ferenc történelemkönyve, amely egyike annak a két-három műnek, amelyet az állami iskolák választhatnak - erről Miklósi László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Történelemtanárok Egyletének elnöke szerint a könyvben úgy írnak a náci Németország vezetőjéről, mintha egy hős lenne, ami akár szimpátiát is kiválthat a kamaszokban.

 • Szabó Tímea
  2014. április 15.

  Szabó Tímea

  Csinálhatnék úgy, hogy marhára meglepődök azon, hogy voltak választási csalások és voltak pártok, amelyek fénymásoltak, de erről hónapok óta tudunk - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint a mostani rendszer nem tudja biztosítani a választások tisztaságát.

 • Marek Bertram
  2014. április 15.

  Marek Bertram

  Egy hangfelvételt is átadtam a rendőrségnek, ami rengeteg dolgot tisztázni fog a választási csalással kapcsolatban - ezt Marek Bertram mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint ismeretes, Marek Bertram, a Most Mozgalom civil szervezet aktivistája a Magyarországi Cigány Pártnak gyűjtött aláírásokat, majd feljelentette a pártot választási csalás miatt, miután kiderült: ajánlóíveket cserélgetett más pártokkal.

 • Szél Bernadett
  2014. április 15.

  Szél Bernadett

  Sokan találgatjuk, hogy miért kellett szétverni a kishantosi mintagazdaságot, óriási pusztítást végeztek, kihúzták az ott dolgozók lába alól a talajt - ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint, aki a szereti a földet, az ilyet nem csinál.

 • Ács Sándorné
  2014. április 14.

  Ács Sándorné

  Elmondhatatlan az az érzés, amikor azt látja az ember, hogy pusztítják azt, amiért olyan sokat dolgozott - ezt Ács Sándorné mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kishantosi biogazdaság vezetője szerint ez az egész olyan volt, mint egy kivégzés, nyolc embernek megszűnik a munkahelye, nekik nincs más lehetőségük.

 • Szalay-Berzeviczy Attila
  2014. április 14.

  Szalay-Berzeviczy Attila

  Egy gazdasági világháború része, ami Oroszország és Ukrajna között folyik - ezt Szalay-Berzeviczy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint a helyzet aggasztó, nem látni a pozitív, reménykeltő jeleket a megoldást illetően.

 • Mendrey László
  2014. április 14.

  Mendrey László

  Az egyik történelemkönyvben olyan szövegkörnyezetbe helyezik Hitlert, ami alapján akár szimpatikusnak is gondolhatják őt a diákok - ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal a Hoffmann Rózsa által az iskoláknak kiküldött levéllel kapcsolatban, amely szerint egy szűkített listáról választhatnak csak tankönyveket a pedagógusok. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint az irodalomkönyvekben is van ideológiai ráhatás.

 • Jóri András
  2014. április 14.

  Jóri András

  Az Európai Unió szerint az adatvédelmi hivatali rendszert át lehet szervezni, de ahhoz, hogy a függetlenség ne sérüljön, az intézmény mindenkori fejének le kell töltenie a mandátumát, ezt mondta ki az Európai Bíróság - erről Jóri András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt adatvédelmi biztos szerint minden nap, amikor a jelenlegi vezetés hivatalban van, az jogszerűtlen állapot.

 • Braun Róbert
  2014. április 14.

  Braun Róbert

  Ha azt gondoljuk, hogy a baloldalnak egy másik Orbán Viktorra van szüksége, aki számos elvesztett választás után sem akar lemondani, az egy tévedés - ezt Braun Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP képviselője szerint Horn Gyula felajánlotta a lemondását, ő Mesterházy Attila példaképe, nem lehet félig Horn Gyulának lenni.

 • Konrád György
  2014. április 11.

  Konrád György

  A jelenlegi helyzetben Orbán Viktornak két ellenzéke van: egy szélsőjobboldali és egy balliberális – mondta Konrád György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a német megszállási emlékmű elleni tiltakozásokkal kapcsolatban. Az író szerint a miniszterelnök harapófogóba került, pedig választhatta volna a konzervatív liberális utat is. Konrád úgy vélte, hogy az emlékmű felállítása minden bizonnyal a Jobbik kérése volt.

 • Gál Vilmos
  2014. április 11.

  Gál Vilmos

  Gál Vilmos a Magyar Nemzeti Múzeum muzeológusa az Egyenes beszédben egy fotón bemutatta Orbán Viktornak azt a hátizsákját, amely most a a múzeum gyűjteménybe került. Amikor megkeresték a miniszterelnöki hivatalt, akkor rögtön ezt a hátizsákot ajánlották –mondta. Ezt a szándékot a muzeológus szerint tiszteletben kellett tartani. A szakember Gyurcsánytól személyes tárgyat eddig nem kértek, de ezt pótolhatják. Sólyom László pl. odaadta az aktatáskáját és a mobil telefonját is. Mádl Ferenc az öltönyét, a szemüvegét és egy írókészletet adott. Ezek a tárgyak, amelyek a rendszerváltozás után kultúrát is képesek reprezentálni egy raktárba kerültek – mondta Gál Vilmos, aki esélyt lát arra, hogy 2019-ben a rendszerváltás 30 évét be egy kiállításon is be lehet mutatni.

 • Tóth Zoltán
  2014. április 11.

  Tóth Zoltán

  Már egy héttel a választások után sem lehet tudni, hogy a Fidesznek van –e 2/3-a parlamentben, vagy sem – mondta Tóth Zoltán választási szakértő. A külföldi szavazatok 95 %- t a Fidesz kapta, biztos, hogy itt lesznek jogorvoslati kérések, tehát valószínűleg a Kúria fog dönteni a szavazás végeredményéről, várhatóan egy hét múlva. Tóth Zoltán szerint két vagy három mandátum sorsa is módosulhat, a prémium töredékszavazatok miatt azt azonban nem lehet megjósolni, hogy ez mit jelent majd, az LMP - nek még egy mandátum megszerzésére van esélye a szakértő szerint.

 • Deák András
  2014. április 11.

  Deák András

  Cső és gáz van az ukrajnai gázszállításhoz – erről Deák András a Magyar Külügyi Intézet munkatársa beszélt az Egyenes beszédben, de egyelőre senki sem hajlandó gázt szállítani. A szakértő szerint az sem biztos, hogy Ukrajna tudna fizetni és a Gazprom szerződéssel senki sem szívesen keveredne konfliktusba. A hazai Földgázszállító ugyan nyilatkozott arról, hogy 6.1 milliárd m3 gáz szállítására megvannak a technikai és jogi feltételek, létezik egy használaton kívüli cső is, de ez csak a dolgok technikai része – magyarázta a szakértő. A szálak az oroszok kezében futnak össze, ezért akinek a Gazprommal szerződött az nem szívesen szállít Ukrajnába. Ez ugyan Deák szerint jó üzlet lenne, de végül nem biztos megérné. A szerződések 2015-ös újratárgyalása előtt jelenleg nagyfokú visszafogottság tapasztalható abban, hogy gázüzletekbe keveredjünk Ukrajnával.

 • Szél Bernadett
  2014. április 11.

  Szél Bernadett

  A paksi végrehajtási szerződéseket az LMP értesülése szerint a jövő héten Moszkvában aláírják. Szél Bernadett, a párt társelnöke úgy látja: ezek a szerződések nem kerülnek a parlament elé, az orosz nyelvű hitelszerződés alapján ennek nagy a valószínűsége. Szerinte az ördög a részletekben van, ezért is jó lenne a hatástanulmányokat látni. Ahogy mondta „nagyon figyelni kell arra, hogy a kormány hányszor megy Moszkvába és milyen céllal.” A képviselő úgy látja, hogy a kormány kezd belezavarodni a hazugságokba. Például a Paksi Erőműtől a gazdasági miniszter ígérete ellenére sem kapták meg a kért iratokat, így pl. arra sem kaptak választ, hogy az új blokkokat hogyan fogják hűteni. Már eddig is sok per volt Pakssal kapcsolatban, de az LMP képviselője bízik abban, hogy üzleti titokra hivatkozva nem lehet mindenkit mindig „elhajtani.”

 • Botka László
  2014. április 10.

  Botka László

  Van négy évünk építkezni, ehhez nagyon gyorsan le kell vonni a választások tanulságait - mondta Botka László az MSZP képviselője a párt hétvégi választmányi ülése előtt az Egyenes beszédben. Nem volt elég, amit felmutattunk a választók többségének bizalmának elnyeréséhez. Csak akkor tudunk nyerni, csak akkor leszünk sikeresek –mondta -, ha szembe tudunk nézni a saját hibáinkkal is. Működött a centrális erőtér, a potenciális választók egynegyede elég volt a 2/3-os győzelemhez. Korábban, ha egy ellenzéki párt túl nagy hibát nem követett el, akkor le tudta váltani a kormányzópártot.

 • Ligeti Miklós
  2014. április 10.

  Ligeti Miklós

  Az aktuális összesítés szerint a Fidesz 2 milliárd forintot költött a kampányra Ligeti Miklós a Transparency Internatonál jogi igazgatójának összesítése szerint, amit a hirdető cégektől megvásárolt adataiból állítottak össze. Ez kétszerese a megengedettnek. A kis pártok alacsony összegekkel vannak jelen a hirdetési piacon, a többségüknél csak néhány milliós költést láttunk –mondat a jogi igazgató. A kamu pártok csak néhány tízmillió forintot költöttek. A kicsiket azonan csak akkor fogják ellenőrizni, ha ezt egy társ jelölő szervezet kéri,de ennek kicsi a valószínűsége.

 • Rényi András
  2014. április 10.

  Rényi András

  Rényi András esztéta, arról beszélt, hogy a megszállási emlékmű helyét a személyes emléktárgyakkal megpróbálják sérthetetlenné tenni. Ez azonban nem sikerült. Az egész tüntetéssorozat kezd polgári engedetlenségi mozgalommá átalakulni –magyarázta. Az indulat azért szabadult el, mert a kordon váratlanul jelent meg, az építkezés elkezdődött. A miniszterelnök - Rényi szerint- elébe vágott az elalvó figyelemnek. Valamilyen konszenzus kellett volna az emlékműállításról. Az emlékmű egy cinikus játék eredménye. A társadalomnak van egy tűrőképessége, ez egy kényes ügy, a kormány pedig érzéketlen –vélekedett Rényi. Most azt látjuk –mondta - hogy a kormányt kampány szempontok vezették, amikor elhalasztotta a szobor átadását.

 • Bokros Lajos
  2014. április 10.

  Bokros Lajos

  Nem szenvedtünk választási vereséget, a MOMA készül az EP-választásra - mondta Bokros Lajos a párt elnöke. Nagy csalódás, hogy a választásra jogosultak negyven százaléka nem ment el szavazni. Valamilyen megújulásra mindenképpen szükség van. Ez egy torz választási rendszer, amely nem volt szabad és nem volt tiszta – vélekedett. Bokros Lajos elmondta, hogy csak az ATV-ben és a Klubrádióban kap szót, az országos médiumokba nem tud bekerülni - tehát a sajtó sem szabad. A Fidesz gonoszságát szerinte az is bizonyítja, hogy tizenegy párt keveredett gyanúba, hogy az aláírásokat másolták. Hatmilliárd forintba került a kormánynak, hogy százezer szavazatot elvett a demokratikus pártoktól. A MoMa közzétette az EP-listáját, már gyűjtik az aláírásokat. A kampánynak most normális esetben Európáról kellene szólnia. Miközben esztelen szabadságharc folyik, az unió garancia a szabályok betartására - vélekedett a pártelnök, aki arra számít, hogy a MoMa becsületes politikájára - a húzó nevek láttán - szavazni fognak az emberek.

 • Kaufer Virág
  2014. április 10.

  Kaufer Virág

  Kaufer Virág az Ökotárs Civil Partnerség-díj, pályázati értékelője elmondta: Norvégia 40 milliárd forintot ad a civil társadalom fejlesztésére, de pártokat nem támogatnak. A támogatásoknak van egy kezelő szervezete, amelyet az Ökötárs vezet. Kaufer Virág egyébként másfél évvel ezelőtt lemondott az LMP képviselőségéről, összeférhetetlenségi nyilatkozatot is aláírt, az LMP –ahogy mondta – semmilyen pénzt nem kapott. Az Ökotárs egyébként egy magán- alapítvány. Lázár János államtitkár ugyanakkor nehezményezte, hogy az államnak nincs véleményezési lehetősége a támogatások odaítélésénél. A civil alapot 2012 –óta kezeli az Ökotárs. Az ügy Kaufer Virág szerint is nagyon kacifántos, tehát ő sem tudja, hogy mi van a történet mögött. Kaufer beszélt arról is, létezik egy 35.6l milliárd forintos tétel, amely nem került az NFÜ – höz és az Ökotárs - hoz sem,de hogy pontosan mi történt ezzel a pénzzel azt nem lehet tudni.

 • Heisler András
  2014. április 09.

  Heisler András

  Zoltai Gusztáv a Mazsihisz ügyvezető igazgatója lemondott - erősítette meg az Egyenes beszédben Heisler András a Mazsihisz elnöke. Őt és minden holokauszt túlélőt rendkívül módon frusztrálja szoborállítás körüli helyzet, a kialakult közéleti anomáliák. Megdöbbenéssel tapasztaltuk- mondta Heisler András- hogy annak ellenére, hogy a miniszterelnök korábban egyeztetéseket ígért megkezdődött a szoborépítés. Ebben a kérdésben a civilek, az MTA és mások is jelezték: a szobornak nem szabad megépülnie, ez rossz üzenet lenne az egész társadalomnak és károkat okoz Magyarországnak.

 • Kuncze Gábor
  2014. április 09.

  Kuncze Gábor

  Azzal áltattuk magunkat, hogy a közvélemény kutatások nem igazak, de 20% különbséget nem lehet behozni egyéni jelöltként sem. A jövőre nézve is tanulság, hogyha nincs szoros különbség a pártok között, akkor nincs esély a nyerésre –mondta Kuncze Gábor. A vereség okát a politikus a késő összefogásban, a rossz személyi összetételben és abban látja, hogy az üzenetek nem jutottak el a választókhoz. A Fidesz féle Magyarországgal szemben a szabadságra kellene helyezni a hangsúlyt -vélekedett. Az igazi probléma az volt, hogy az emberek nem látták az alternatíváját a Fidesz kormánynak. A hívó szó kevés, ha nincs olyan karizmatikus ember, akinek a szavára felfigyelnek, de nem Mesterházy Attilára gondolok vetette közbe Kuncze Gábor. Az önkormányzati választásokra koordinálni kell az indulást, nem biztos, hogy közös lista kell–állította a politikus.

 • Bajnai Gordon
  2014. április 09.

  Bajnai Gordon

  Egy demokratikus pártban egy ilyen nagy vereség után illő dolog előrehozni a tisztújítást és a lemondást felajánlani- közölte Bajnai Gordon az Együtt- PM vezetője. Bajnai megerősítette: a parlamentbe nem kíván beülni eben a helyzetben. ” A parlamenti munka nem az erős oldalam” –magyarázta a döntését. Az elmúlt másfél évben mindent a kormányváltásnak rendeltünk alá. A pártomat nem fogom cserbenhagyni, most a sikeres EP választásokért dolgozom –magyarázta. A később politikai szerepvállalásáról még nem nyilatkozott a szövetség vezetője. A kampány vezető arca Bajnai Gordon lesz, de nem tervezi, hogy Brüsszelbe megyés főpolgármesteri ambíciója sincs. „Nem érettük meg Magyarországot, nem értettük meg a vágyakat” ez a választási vereség legfőbb oka Bajnai Gordon szerint. Ezzel a választással létrejött a centrális erőtér. Az a politika, amely azt gondolja, hogy elég a kisebb rossznak lenni az nem elég. Először saját magunkon kell kezdeni az elemzést: vonzóbb ajánlatot kell tenni, mint amit a Fidesz vagy a Jobbik tesz. Ezt az intellektuális feladatot el kell végezni. Ezen túl a médiarendszer is súlyosan torzította a választási esélyeket. Meg kell magunkat újra szervezni, meg kell találni a szövetségeseket. A Fidesz a jobboldali és baloldali populizmussal ért el sikert. A Fidesz nem ígért semmit.2012 - ben azt akartam üzenni –mondta Bajnai, hogy minden egyes körzetben van egy korszakváltó jelölt. A korszakváltásra van igény.

 • Tóth Zoltán
  2014. április 09.

  Tóth Zoltán

  A Fidesz a régi választási rendszerben is több mandátumot szerzett volna - ezt Tóth Zoltán választási szakértő is kiszámolta. Ez egy teljesen testreszabott választási törvény, ahol kevesebb szavazattal ugyanúgy 2/3 - ot lehetett elérni, mint nlgy évvel ezelőtt. A győztes messze az arányokon felüli mandátumot szerezhetett. A kamupártok - összesen 14 –en -100 ezer szavazatot vittek, ez 2.5 %. Közülük nyolc párt annyi szavazatot sem kapott, mint ahány ajánlásuk volt. Három olyan körzet is van, ahol ezek a szavazatok a végeredményt megváltoztatták. Ez egy-két mandátumot jelenthet –prognosztizálta a szakértő.

 • Az Egyenes Beszéde vendége Schiffer András
  2014. április 08.

  Az Egyenes Beszéde vendége Schiffer András

  Schiffer András azt mondta a Szabadság-téri „Megszállás emlékmű” ma megkezdett építése miatt kirobbant tiltakozásáról, hogy „az ellenzék jobban tenné, hogyha azokkal a problémákkal foglalkozna, amelyek a választási kudarchoz vezettek, ezért nem nyilvánítok véleményt – tette hozzá. Azt azonban megjegyezte, hogy a koncepció, az eljárás szerinte is elítélendő, azonban ahogy fogalmazott „ez egy túlméretezett hisztéria.”

 • Fodor Gábor
  2014. április 08.

  Fodor Gábor

  Fodor Gábor szerint a gyors emlékműállítás a szavazóknak szól. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint a történelem kisajátításáról szól az emlékmű, nevezetesen arról, hogy felmentést adjon arra, hogy az, ami a holokauszt idején Magyarországon bekövetkezett az a magyar állam részvételével történt. A Fidesz gesztusokat nem ismer, engedni pedig nem akar - mondta az emlékmű állítás kapcsán Fodor Gábor. Ez - ismerve a szereplőket - presztízskérdés.

 • Szanyi Tibor
  2014. április 08.

  Szanyi Tibor

  Nem kellenek hosszadalmas egyeztetések így könnyebb lesz az EP kampányban kifejteni a programunkat - ezt Szanyi Tibor az MSZP EP listavezetője mondta az Egyenes beszédben. Kijelentette: az EP kampány és a hazai üzenetek alapvetően nem térnek el egymástól. A közös ügyek között említette a méltányos európai megélhetési nyugdíj minimum bevezetését valamint az 5 és 10 % közötti élelmiszer áfa kiterjesztését az egész unióra.

 • Szigetvári Viktor
  2014. április 08.

  Szigetvári Viktor

  Szigetvári Viktor az Együtt -PM társelnöke megerősítette: a frakcióalakítás érdekében nem „csencselnek” mandátumokkal. Ebben megállapodtak a szövetségesekkel, a kiadott közleménnyel csak a lábra kapott sajtótalálgatásokat akarták tisztázni. Szigetvári Viktor is úgy látja: a választási vereség fő oka az volt, hogy nem tudtak a választóknak megfelelő kínálatot nyújtani, a megkötött szövetséget azonban ennek ellenére, utólag is jó döntésnek tartja.

 • Kéri László
  2014. április 07.

  Kéri László

  Nem volt érvényes üzenet a választáson, ez még várat magára - vélekedett Kéri László politológus. A hibákat sorolva azt magyarázta, hogy korábban már a közvélemény kutatásokból is kiderült, hogy többen akartak kormányváltás, mint ahányan a baloldalra szavaznának. Most is így volt, mégis a Fidesz jött ki ebből a helyzetből győztesen. Sokan figyelmeztettek arra is, hogy, hogy a választási rendszer átalakítása a Fidesznek kedvez –de igazi ellenállás ez ügyben sem volt. Kéri szerint a Fideszt ebben a választási rendszerben nem lehet megverni, csak ha a fanyalgók is elmennek voksolni.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. április 07.

  Gyurcsány Ferenc

  Van egymillió kétszázezer ember, aki egy másfajta országot szeretne – ezt mondta Gyurcsány Ferenc a DK elnöke a választást értékelve.” A vereségünk ellenére történelmileg igazunk van” –tette hozzá. Az elemző és a politikus szerepét az okok kutatásánál azonban külön kell választani. A kormányzópárt elvesztette a szavazói negyedét, mintegy hatszázezer szavazót. Az igazi gond az –mondta a DK elnöke - hogy a baloldalon nem épült ki az igazi szabadságpárti kép, amely összefoghatná a választóinkat.

 • Mesterházy Attila
  2014. április 07.

  Mesterházy Attila

  „Az eredmények ismertében sem jutott eszembe a lemondás. Még két választás hátra van, a szövetség jól működött, ami tőlünk függött megtettük a választásokon” –mondta az MSZP elnöke. A parlamentben továbbra is kemény, kritikus ellenzék leszünk –tette hozzá Mesterházy Attila, aki arra készül, hogy a politika centruma a következő években az országházon kívül lesz. Abban már korábban megállapodtunk –mondta – hogy a parlamentben egymástól nem csábítunk át senkit egymáshoz. A párt elnöke megerősítette: az európai parlamenti választáson a szövetség minden tagja önállóan méretteti meg magát.

 • Bokros Lajos
  2014. április 04.

  Bokros Lajos

  Magyarországon szennyes és torz a politika - ezt Bokros Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a politika alapvetően nem egy negatív fogalom, egy demokráciában pedig különösen nem az, de Magyarországon már ott megbicsaklik ez a helyzet, hogy a kormányfő nem akar senkivel vitatkozni.

 • Alföldi Róbert
  2014. április 04.

  Alföldi Róbert

  Akkor is magyar vagyok, ha nem szavazok egy bizonyos pártra - ezt Alföldi Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Nemzeti Színház volt igazgatója szerint egy érzelmi hit működteti az ország egy jelentős részét, akiknek nem számítanak a tények.

 • Gyurcsány Ferenc
  2014. április 04.

  Gyurcsány Ferenc

  A rendszerváltás óta most van a legtisztességtelenebb kormánya Magyarországnak - ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a vasárnapi választások tétje, hogy az ország nyugati vagy keleti irányba indul el.

 • Tóth Zoltán
  2014. április 04.

  Tóth Zoltán

  Valami oka van a tömeges átjelentkezésnek, de voksturizmusra így már nincs lehetőség - erről Tóth Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A választási szakértő szerint az átjelentkezés nem jelent semmi különöset a voksoláson, az érintett ugyan azokkal a szavazólapokkal szavaz, mint a lakhelyén.

 • Nagy István
  2014. április 03.

  Nagy István

  Simon Gábor nem tört meg, nem beszélt cellatársainak az ügyéről, egyre jobb állapotban van, egyre jobban bírja, és bízik abban, hogy ebből a történetből ki lehet jönni - ezt Nagy István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP volt elnökhelyettesének ügyvédje szerint védence nem beszélt sem neki, sem a fogdában Mesterházy Attiláról és Gyurcsány Ferencről, de arról nem nyilatkozott, hogy ismerte-e Welsz Tamást.

 • Mesterházy Attila
  2014. április 03.

  Mesterházy Attila

  A mozgósításon fog eldőlni a választás, fontos, hogy minél több demokrata szavazat legyen, ezért külön mozgósítási tervvel készülünk vasárnapra - ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltje szerint minden szavazat számít, ezért kell tudatosítani az emberekben, hogy ne a kisebb pártokra szavazzanak, hanem a kormányváltó erőkre.

 • Kuncze Gábor
  2014. április 03.

  Kuncze Gábor

  A gondolkodó emberek szavazatára számítok, akik nem ülnek fel az agymosásnak - ezt Kuncze Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje szerint a gondolkodó emberek megkérdezik az ismerőseiket, hogy miért ment külföldre a gyerekük és milyen volt az egészségügyi ellátás, amikor kórházba kerültek.

 • Bajnai Gordon
  2014. április 03.

  Bajnai Gordon

  Két világkép áll szemben egymással, egy szovjet utódállam, az Orbánisztán, ezzel szemben áll egy küzdelmesen felépíthető rendszerváltás 2.0, egy kiszámíthatóan növekedő, békés ország - ezt Bajnai Gordon mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM vezetője szerint Magyarország a jövőjéről dönt most vasárnap.

 • Vágó István
  2014. április 02.

  Vágó István

  A választásokat tekintve alkotmányellenes a mai helyzet - erről Vágó István beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A televíziós műsorvezető szerint az alaptörvényben az szerepel, hogy az emberek széleskörűen informálódva hozzák meg a döntésüket a választásokon.

 • Bárándy Gergely
  2014. április 02.

  Bárándy Gergely

  Nem állítunk semmit, de van egy szembetűnő összefüggés, hogy Zuglóban nagyjából 700-zal többen akarnak szavazni, mint ahányan két hónappal ezelőtt a névjegyzékben voltak, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén ugyanennyivel kevesebben - erről Bárándy Gergely beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a másik érdekes véletlen, hogy Kemecse polgármestere a zuglói polgármester, Papcsák Ferenc kampányfőnöke.

 • Tarjányi Péter
  2014. április 02.

  Tarjányi Péter

  Nagyon súlyos dolog, amit a Magyar Nemzet írt, egy büntetés végrehajtási intézményben ugyanis nem bocsánatos bűn, ha valaki fogdaügynök - ezt Tarjányi Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A rendőrségi szakértő szerint a spiclik a börtönhierarchia alján állnak, a többi rab értelemszerűen meg akarnak tőlük szabadulni.

 • Juhász Péter
  2014. április 02.

  Juhász Péter

  Rogán Antal tetőkertje nem osztatlan közös tulajdon, a társasházi szerződés alapító okiratában benne van, hogy ez az V. kerületi polgármester tulajdona - ezt Juhász Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM társelnöke szerint a fideszes politikusnak két beállója is van a teremgarázsban, amelynek a piaci értéke 8 millió forint körül van, e mellett két autója is van, az egyik egy luxus A6-os Audi, az a kérdés, hogy ezekre miből futotta neki.

 • Braun Róbert
  2014. április 01.

  Braun Róbert

  Ott van az 1 milliárdos Jáksó produkció, a gyorsan lekevert 100 milliós sorozatok, de mégsem ez a legnagyobb botrány a közmédia háza táján, hanem az, hogy nem tudósítanak egyes sajtóeseményekről - ezt Braun Róbert mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP képviselőjelöltje szerint a közmédia arról tudósít, ami a Fidesz érdekét szolgálja, de elhallgatják az idei kampány legnagyobb botrányát, hogy felmerült, hogy Rogán Antal korrupt.

 • Németh Tibor
  2014. április 01.

  Németh Tibor

  Az ATV volt az egyetlen olyan csatorna, amelyik egyedülálló módon közvetítette a kormány és az ellenzék gyűlését, és az ATV az egyetlen tévé, amelyik ezért bírságot is kapott - ezt Németh Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ATV jogi osztályának vezetője szerint a tájékoztatási szabadság sérült ezzel a döntéssel.

 • Karácsony Gergely
  2014. április 01.

  Karácsony Gergely

  Tisztában lehettek az elkövetők azzal, hogy bűncselekményt követnek el, amikor leszedték a plakátjaimat a 13-as választókerületben, mert onnan nem vitték el a plakátokat, ahol térfigyelő kamerák voltak - ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt-PM országgyűlési képviselője szerint az ellopott plakátok anyaga az 500 ezer forintot is meghaladja, de ami még fontosabb, hogy ebben rengeteg aktivista munkája is benne van.

 • Bauer Tamás
  2014. április 01.

  Bauer Tamás

  Az oroszoknak azért fontos, hogy nyilvánosságra kerüljenek a paksi hitel megállapodás részletei, mert bár az országban nincs demokrácia, de van közvélemény - ezt Bauer Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az oroszok meg akarják nyugtatni a közvéleményt, hogy nem kötöttek rossz üzletet, ezért hozzák nyilvánosságra a részleteket, a magyar kormány pedig azért nem, mert bebizonyosodott, hogy nem igaz, hogy ez az évszázad üzlete.

 • Zamecsnik Péter
  2014. április 01.

  Zamecsnik Péter

  Az Ivo Sanader, volt horvát miniszterelnök elleni ügy másodfokú tárgyalása hétfőn kezdődött, megmosolyogtató az ügyészség bejelentése Hernádi Zsolttal kapcsolatban - ezt Zamecsnik Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Mol elnök-vezérigazgatójának ügyvédje szerint a vicc kategóriájába tartozik a történet.

Loading...