Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-25 12:04:00

Újabb halálos áldozattal járó robbantásos merénylet történt Afganisztánban

Legalább egy ember meghalt, hét másik megsebesült, miután egy út mentén elhelyezett robbanószerkezetet hoztak működésbe egy tálib tisztségviselőket szállító jármű mellett szombaton Kelet-Afganisztánban - közölték kórházi források.

Újabb halálos áldozattal járó robbantásos merénylet történt Afganisztánban
Képünk illusztráció / Forrás: Reuters

A merényletet Dzsalalábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén követték el. Kórházi források szerint a halálos áldozat tálib tisztségviselő, de a sebesültek között civilek is vannak. Mohammed Haníf tálib szóvivő közlése szerint a robbantásnak csak egy sebesült áldozata van - tudósít az MTI.

Egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett a merénylet szervezőjeként. Nangarhar tartomány egykoron az Iszlám Állam afganisztáni csoportjának nevező muszlim szélsőséges szervezet erőssége volt.

A szervezet még az augusztus közepén hatalomra került táliboknál is merevebb felfogásban értelmezi az iszlám vallás előírásait, és ellenséges viszonyban van a tálibokkal. Ez a szervezet jelentkezett elkövetőként az elmúlt egy hétben Dzsalalábádban végrehajtott, összesen 12 halálos áldozatot követelő merényletek után.

atv.hu

Eltűnnek a szabadságjogok Afganisztánban

 

Ajánlom

További külföldi híreink