Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-20 21:25:00

Romániában is indul az oltáslottó

Október elsejétől év végéig tart majd a sorsolás az oltást felvevők között.

A sorshúzás szabályzatának értelmében három hónapon keresztül hetente, havonta, illetve további két rendkívüli alkalommal rendeznek sorshúzásokat, amelyeken azok a beoltottak vesznek részt, akik letöltötték maguknak az uniós digitális Covid-igazolványt a román kormány által üzemeltett honlapról – számolt be az MTI.

A heti húzásokon 80 darab egyenként 10 ezer lejes, azaz 710 ezer forintos és egy-egy 300 ezer lejes, a havi húzásokon egy-egy 100 ezer lejes nyereményt, karácsonyi-szilveszteri időszakban pedig egy 500 ezer, és egy 1 millió lejes főnyereményt sorsolnak ki. Az oltáslottó 15 millió lejes nyereményalapjának fedezetét a gazdasági minisztérium utalja át a román lottótársaságnak.

Az oltáslottóban tehát azok is részt vehetnek, akik már korábban megkapták a Pfizer, Moderna, vagy AstraZeneca vakcina mindkét adagját, vagy az egydózisú Johnson&Johnson vakcinát.

A román kormány ezen kívül étkezési utalványokkal is oltakozásra próbálja serkenteni a lakosságot. Ezek kiosztása várhatóan szintén októbertől kezdődik.

A 19,3 millió lakosú Romániában eddig 5 millió 385 ezer ember, a beoltható 12 év feletti lakosság 31,8 százaléka kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást. Az oltakozás üteme május végétől szeptember elejéig több hullámban napi 5700-ig csökkent.

Romániában továbbra is alacsony a beoltottak száma

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink