Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-06-11 15:19:00

Koronavírus: szomszédos országunk halálos áldozat nélküli napot regisztrált

A szlovák Nemzeti Egészségügyi Információs Központ adatai alapján 2020 ősze óta először fordult elő, hogy az országban 24 óra leforgása alatt senki nem vesztette életét a járvány következtében.

Szlovákiában márciusban indultak javulásnak a járványügyi adatok, május végére pedig a napi új fertőzésszámok  a tavaly szeptemberi szintre estek vissza, és azóta is ezen a viszonylag alacsony szinten állnak – tudatta az MTI.

Ugyancsak tavaly ősszel történt legutóbb, hogy nem emelkedett a halálos áldozatok száma egy nap alatt, amely most már több, mint 24 órája 12 433 fő a hivatalos adatok szerint.

A szlovák Közegészségügyi Hivatal tájékoztatásában az áll, hogy az országban továbbra is a legnagyobb mértékben a koronavírus brit változata van jelen, ugyanakkor a héten három olyan esetről is beszámoltak, amikor az úgynevezett kolumbiai változatot mutatták ki.

Szlovákiában a koronavírus elleni oltóprogramban korábban csak a Pfizer/BioNtech a Moderna és az AstraZeneca oltóanyagait használták, hétfőtől azonban elkezdték használni a Szputnyik V, orosz vakcinát is. Az egészségügyi tárca bejelentése szerint ezen a héten már a 12 és 15 év közötti gyerekek is megkaphatják az oltást.

Szlovákiában elkezdtek oltani a Szputnyik vakcinával

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink