Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-03-05 16:58:00

Tovább javul a helyzet Nagy-Britanniában

Jó hír érkezett Nagy-Britanniából: Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb országában - jelenleg mindössze 248 100 lehet a koronavírus-fertőzöttek száma. Ez a járvány terjedésének további lassulását jelenti.

A brit statisztikai hivatal (ONS) közölte, hogy széleskörű lakossági próbaszűrésekre alapuló becslése szerint Angliában minden 220 emberre jut egy fertőzött, vagyis a lakosság hozzávetőleg 0,45 százalékának szervezetében van jelen a koronavírus - írta meg az MTI.

Az ONS a múlt héten még 373 700, két hete pedig 481 300 angliai fertőzöttet valószínűsített, vagyis két hét alatt hozzávetőleg a felére csökkent a lakosságarányos aktív fertőzöttségi ráta Angliában.

A statisztikai hivatal január végén még egymilliónál magasabbra taksálta az angliai koronavírus-fertőzöttek számát. Ez azt jelentette, hogy akkoriban 55 emberre jutott egy fertőzött, vagyis az angol lakosság 1,87 százaléka hordozta az új típusú koronavírust.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testülete (SAGE) pénteki kimutatása szerint az országos átlagon belül Londonban, a nagy-britanniai koronavírus-járvány korábbi gócpontjában is bíztató a helyzet. A brit fővárosban minden nap 4-7 százalékkal csökken az előző 24 órához mérve az új koronavírus-fertőzések száma.

A brit kormány a járványhelyzet folyamatos javulásának hatására már a múlt héten egy szinttel alacsonyabbra csökkentette az addigi legmagasabb, ötös fokozatról a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink