Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-02-28 05:40:00

Újabb szigorításokat fogadott el a cseh kormány, Olaszországban egyre több várost zárnak le

Újabb szigorításokat fogadott el a cseh kormány a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. A szigorítások hétfőn lépnek életbe. Olaszországban egyre több várost zárnak le az új vírusmutációk megjelenése miatt. Az Egyesült Királyságban viszont javulnak a járványadatok, a szigetországban már több mint 19 millióan megkapták legalább az első adag vakcinát.

Hétfőtől jelentősen megváltozik a csehek élete. Az új korlátozások értelmében három hétig senki sem hagyhatja el a lakókörzetét, távolabbi munkahelyre csak munkáltatói igazolással lehet menni. Bezárnak az óvodák és az általános iskolák első és második osztályai. Az országban jelenleg a legmagasabb az új fertőzöttek aránya az Európai Unióban.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy kormányunk sok hibát elkövetett a múltban, de szeretném, ha adnának nekünk még egy esélyt, hogy együtt vészelhessük át ezt a szükségállapotot az elkövetkező három hétben" – mondta a cseh miniszterelnök

Egyre több térséget zárnak le Olaszországban is. Nápolyban a szabadtéri mozgást korlátozzák, lezárják a tengerparti sétányokat, de a szicíliai Palermo strandjaira sem lehet majd belépni, mert az új mutációk terjedésével ismét megnőtt a fertőzöttek száma.

Pisában a termálvizet koronavírusból felépülő betegek rehabilitációjára használják. Szakemberek szerint a megfigyelések azt mutatják, a kúra jó hatással van a koronavírusos betegekre, mert a termálvíz segít a légzőrendszer megtisztításában és jó hatással van az ízületekre is.

Nagy-Britanniában lassul a járvány terjedése, a korlátozások feloldására a tervek szerint március 8-tól négy lépésben kerülne sor. Először az iskolák nyithatnak majd ki, az idősotthonok lakói pedig rendszeresen fogadhatnak egy látogatót. A brit egészségügyi miniszter viszont továbbra is a lakosság fegyelmezettségét kérte:"A kórházi kezelésre szorulók száma az elmúlt két hétben 40 százalékkal esett vissza, a halálozások száma pedig több mint felére csökkent, de az elmúlt héten átlagosan napi 380 halálesetet jelentettek, ami túl magas."

Németországban március 7-éig vannak érvényben a jelenlegi korlátozások, 1-jétől viszont megnyithatnak a fodrászatok. A gazdasági miniszter szerint a húsvéti hétvégére már az éttermek teraszai, valamint a sörkertek is megnyithatnak. Az új vírusmutációk terjedésével az országban megállít a járványügyi mutatók javulása, ezért a német kancellár óvatosságra intett.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink