Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-28 08:00:00

Ausztráliában már 11. napja nem találtak új fertőzöttet

Ezért újranyitják a belső határokat Ausztrália legnépesebb három állama között - jelentették be az ausztrál hatóságok csütörtökön.

Ausztráliában már 11. napja nem találtak új fertőzöttet

Új-Dél-Wales határait azért zárták le decemberben, mert Sydneyben megugrott a fertőzöttek száma, de miután a járvány terjedését sikerült feltartóztatni, Queensland miniszterelnöke bejelentette, hogy február 1-jétől átjárhatóvá teszik a határt Új-Dél-Wales irányából.

"Azt akarom, hogy a családok és a barátok újra együtt lehessenek" - jelentette ki Annastacia Palaszczuk. Az állammal szintén szomszédos Victoria péntektől lazíthat a határátlépési tilalmon. Ott 22 napja nem észleltek új fertőzöttet. Victoria vörös, narancs és zöld kategóriába sorolta az államhatáron kívüli területeket aszerint, hogy járványügyi szempontból mennyire kockázatosak.

"Abban reménykedem, hogy a nap végétől nem lesznek vörös zónák Új-Dél-Walesben, sokkal több lesz a zöld, és talán még néhány narancs marad" - hangsúlyozta Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

Ausztráliában tavaly március óta 22 ezren kapták el a koronavírust, és 909 halálos áldozatot követelt a Covid-19, amivel a 10 legsikeresebben védekező ország között van.

Koronavírus: Tartós lehet a javulás?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink