Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-28 14:35:00

Akadozik a gyártás? Ellenőröket küldtek az AstraZeneca gyárába

Az Európai Bizottság megkérte a belga kormányt, hogy küldjenek ellenőröket a Brüsszel közelében lévő üzembe.

Az Európai Bizottság felkérésére ellenőrök jelentek meg az AstraZeneca gyógyszergyár üzemében, miután kétségek merültek fel a meglévő vakcinákkal, illetve a szállítással kapcsolatban – írja a Guardian.

A brit-svéd vállalat termelési problémákra hivatkozva közölte, hogy a 100 millió adag vakcina 25 százalékát tudja majd szállítani az európai tagállamokba, a gyártás akadozása miatt. A cég viszont a brit kormánynak ígért heti 2 millió adag vakcinát tudja biztosítani.

Az AstraZeneca vezérigazgatója, Pascal Soriot szerint a brit gyárakban nincs termelési probléma, és a brit kormánnyal három hónappal korábban szerződtek, így őket előbb kell kiszolgálni.

Az Európai Bizottság viszont ragaszkodott ahhoz, hogy megvizsgálják, valóban van-e probléma a termeléssel, az EU Egészségügyi biztosa, Stella Kyriakides így reagált:

"Ez nem hentespult, ahol a sorban álló embereket egyenként kell kiszolgálni, hanem minden szerződést teljesíteni kell időben, és ha nem megy, akkor minden vevőtől ugyanannyi vakcinát kell megvonni."
Kétmillió adag orosz vakcinát vásárolt Magyarország

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink