Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-27 20:34:00

Gyanús csomag miatt részlegesen kiürítették az AstraZeneca walesi gyárát

Részlegesen kiürítették az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár Covid-19 elleni védőoltást gyártó egyik walesi üzemét szerdán, miután gyanús csomagot kaptak. A rendőrség tűzszerészei foglalkoznak az esettel.

Az incidens az AstraZeneca nagy-britanniai szállítási hálózatának részeként működő, a gyógyszerek kiszerelésével foglalkozó Wockhardt UK-nál történt, amely ampullákba, illetve fecskendőkbe tölti és becsomagolja a vakcinát.

Az AstraZeneca közölte, hogy megállapodott Nagy-Britanniával 100 millió adag szállításáról az Oxfordi Egyetemmel közösen kifejlesztett vakcinájából.

A cég és ez Európai Unió között jelenleg vita folyik, miután az AstraZeneca csökkentette a szállításait belgiumi gyártóüzemének gyártási problémája miatt.

"Az észak-walesi Wrexhamban működő Wockhardt UK reggel gyanús csomagot kapott. Minden illetékes hatóságot azonnal értesítettünk" - közölte a cég. Hozzátette, hogy a nyomozás érdekében a gyár egy részét kiürítették. "Alkalmazottaink biztonsága és a gyártás folyamatossága továbbra is létfontosságú" - közölte a vállalat.

A helyi rendőrség közleményében megerősítette, hogy a tűzszerészei a helyszínen dolgoznak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink