Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-01-20 16:14:00

Rendkívüli: robbanás történt, összedőlt egy épület Madrid belvárosában

Összedőlt egy épület szerdán Madrid belvárosában egy robbanás következtében, a helyi sajtó szerint többen megsérültek.

Rendkívüli: robbanás történt, összedőlt egy épület Madrid belvárosában
Fotó: Reuters

A robbanás a belvárosi Toledo utcában történt, az ok egyelőre ismeretlen.

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a rendőrség megkezdte a környék evakuálását, a többi között egy idősek otthonából menekítették ki az embereket.

fotó: reutersFotó: Reuters

A La Sexta TV televízió egy kormányzati forrásra hivatkozva közölte, hogy a robbanás oka gázszivárgás lehetett. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

A TVE spanyol közszolgálati televízió tudósítója megerősítette, hogy többen megsérültek, de pontos számot nem említett.

fotó: reutersFotó: Reuters

José Luis Almeida polgármester szerint legkevesebb két halálos áldozata és több sérültje van a Madrid belvárosában szerdán történt házrobbanásnak.

A robbanást a polgármester tájékoztatása szerint is vélhetően gázszivárgás okozta.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink