Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-12-04 22:10:00

Először választotta meg az Év Gyermekét a Time magazin

Mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év Gyermekét az amerikai Time magazin, 2020 legbefolyásasobb gyermekének egy televíziós műsort is szentel péntek este.

A 15 éves coloradói Gitanjali Raót, egy tudóst és feltalálót választották ki több mint ötezer jelölt közül, a fiatal lány olyan problémákra keres választ technológiai újításokkal mint a vízszennyezés, vagy az ópiátfüggőség.

A televíziós műsorban Angelina Jolie színésznő, rendező készített interjút Raóval, aki beszélt más diákok mentorálásáról és arról a céljáról, hogy "létrehozza fiatal újítók globális közösségét a világ problémáinak a megoldására".

"A diákok, akikkel együtt dolgozom, nem tudják, hol kezdjék. Úgy vélem, hogy ha megadjuk nekik azt a szikrát, amelyre azután építkezni tudnak, akkor az mindent megváltoztat. Ez azt jelenti, hogy eggyel több ember akar a világon előállni olyan gondolatokkal, amelyek megoldhatják a problémákat" - magyarázta.

Elmondta, hogy a közelmúltban érte el azt a célját, hogy 30 ezer diákot mentoráljon.

Az amerikai magazin 1927 óta választja meg a Év Emberét, aki egy befolyásos férfi, nő, csoport vagy elgondolás lehet, akit vagy amelyet címlapján mutat be. Nem az idei év az első, amikor kiskorút választott, tavaly az Év Embere Greta Thunberg svéd klímaaktivista volt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink