Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-09-18 05:50:00

Koronavírus: egyre szigorúbb járványügyi intézkedéseket hoznak Európa-szerte

Spanyolország egyes körzeteiben korlátozzák a szabad mozgást, Csehországban már a kétezret is meghaladta a napi új fertőzöttek száma. Nagy-Brianniában pedig a jelentkezők nagy száma korlátozza a vírustesztek igénybevehetőségét.

Kígyózik a sor Nagy-Britanniában, ahol tesztelésre várnak az emberek. Bár a mintavételi kapacitást bővítették, egyelőre a laboratóriumok képtelenek lépést tartani az egyre több vizsgálati anyaggal, ezért csak a legsúlyosabb eseteket tesztelik.

"Online már négy napja próbálkoztam minden egyes órában, mire sikerült időpontot kapnom. Olyan, mintha a lottón nyertem volna. A gyerekeimnek is vannak tünetei, de hármunknak képtelenség lett volna időpontot szerezni" – mondja egy helyi lakos

Görögországban ideiglenesen öt iskolát zártak be, mindössze három nappal a megnyitásuk után. Leszbosz szigetén pedig szeptember 21-éig minden oktatási intézményt zárva tartanak.

Izraelben szintén felfüggesztették a tanítást, az ország holnaptól három hétre ismét leáll. A kormány szerint ez az egyetlen megoldás a második hullám féken tartására. 3128 A vesztegzár beárnyékolja a pénteken kezdődő zsidó Új Évet is. Az imahelyeket bezárták, a családokat pedig arra kérték, hogy otthon töltsék az ünnepeket, a Siratófalnál pedig fertőtlenítettek és kordonokat helyeztek el.

Spanyolország Madrid régiójában péntektől karanténintézkedések várhatók. Az országban jelentett aktív esetek harmada itt található.

"Tartósan növekvő megbetegedésekről beszélhetünk. Ezért a szabad mozgás korlátozásával kapcsolatos döntéseket kell hoznunk azokon a területeken, ahol nagyobb a vírusfertőzés"

– fogalmazott a madridi egészségügyi regionális vezető.

A járványhelyzet Franciaországban is romlik. Ebben az idősotthonban rendszeres fertőtlenítés és távolságtartás mellett zenével és tánccal próbálják szórakoztatni a bent lakókat, akikhez fodrászok is érkeztek.

A WHO közölte, az Európában regisztrált esetszámok meghaladják a márciusi tetőzést. Az elmúlt két hétben a kontinens országainak több mint felében tíz százalékkal nőtt a fertőzöttek száma.

Újabb szigorító intézkedések Európa több országában

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink