Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-08-11 19:33:00

Trump a kosarasokról: "néhányuk nagyon gonosz, nagyon-nagyon gonosz és őszintén szólva buta is"

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke becsmérlően nyilatkozott az észak-amerikai bajnokságban (NBA) szereplő kosarasokról.

Trump a kosarasokról: "néhányuk nagyon gonosz, nagyon-nagyon gonosz és őszintén szólva buta is"

"Néhányuk nagyon gonosz, nagyon-nagyon gonosz és őszintén szólva buta is" - jelentette ki a 74 éves politikus arra reagálva, hogy a ligából számos kritika érte őt az antirasszista tiltakozásokat és a himnusz alatti letérdelést bíráló szavai miatt.

Trump kifejtette, hogy

a tiltakozások miatt jelentősen csökkent a floridai NBA-végjáték nézettsége, és a liga "nagy bajban van". A Sports Media Watch nevű cég kimutatásai szerint a múlt héten a szokásoshoz képest négy százalékkal esett a meccsek nézettsége, a főműsoridőben közvetített találkozóké azonban 11 százalékkal a koronavírus-járvány előtti átlag felett van.

Az elnök a baseball-ligát (MLB) is kritizálta a tiltakozások miatt, a jégkorongligát (NHL) ugyanakkor megdicsérte, mert ott alig térdelnek le a hokisok a himnusz alatt. A tervek szerint szeptember 10-én rajtoló amerikaifutball-bajnokságról (NFL) Trump úgy vélekedett, hogy ha a játékosok nem állnak a himnusz alatt, akkor remélhetőleg el sem kezdődik a szezon.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink