Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-11 07:18:00

Hogyan tovább? - Újabb változtatások a koronavírus miatt világszerte

Nem kell karanténba vonulniuk az Egyesült Királyságba érkezőknek. Szerbiában pedig mégsem vezetnek be hétvégi kijárási korlátozásokat az elmúlt napok erőszakos tüntetései miatt. Szlovákia határellenőrzést vezetett be szárazföldi határain, az olasz miniszterelnök pedig bejelentette, hogy év végéig meghosszabbítják a vészhelyzetet.

Nem kell már karanténba vonulni az Egyesült Királyságban a már biztonságosnak minősített országokból érkező turistáknak. A karanténelőírás alól mentesített országok listáját a brit kormány folyamatos felülvizsgálat alatt tartja.

"A házunknál beszállunk az autónkba, és addig ki sem szállunk belőle amíg oda nem értünk a célponthoz. A jegyeket meg az útleveleket is az ablakon keresztül ellenőrzik"- mondta egy turista, aki a szigetországot Franciaországgal összekötő Eurotunnel alagúton keresztül kel át a kontinensre.

A koronavírus-járvány nem megfelelő kezelése miatt kitört, két napig tartó erőszakos tiltakozások után már békés tüntetés volt Szerbia több városában. A demonstrálók ülve tiltakoztak az ellen, hogy a koronavírus-járvány második hullámát sem úgy kezeli a kormány, ahogyan azt szerintük kellene. Sem Belgrádban, sem más városokban nem vezetnek be hétvégi kijárási tilalmat, azonban korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a tömegrendezvényeken résztvevők számát.

Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt több mint 64 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A legtöbb új esetet továbbra is három déli, nagy népességű tagállamban, Kaliforniában, Texasban és Floridában mutatták ki.

Kaliforniában súlyosbítja a járványt, hogy elkezdődtek a bozóttüzek amik miatt a lakosok a vírusveszély mellett az evakuálásra is fel kell készüljenek.

Egy nap alatt rekordszámú, 288 új fertőzést rögzítettek az ausztráliai Victoria államban.

"Jelentősen csökkentjük az Ausztráliába érkezők számát, és a hazatérő ausztrál állampolgároktól elnézést kérek, de nem lesznek bejövő járatok a Victoria állambeli Melbourne-be, egyértelmű okokból"

- mondta az ausztrál miniszterelnök.

A WHO egy előkészítő stábot küldött Kínába, hogy kivizsgálják a járvány eredetét.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink