Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-07 06:38:00

Ennio Morricone előre megírta saját gyászjelentését - így búcsúzott a világhírű zeneszerző

„Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni” – idézte Ennio Morricone gyászjelentésének egyik részletét az Index az ANSA olasz hírügynökségre hivatkozva.

Mint kiderült, a 91 évesen elhunyt zeneszerző előre, saját kezűleg írta meg gyászjelentését.

Morricone a dokumentumba hangsúlyozza, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne. „Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni” – indokolta meg döntését a zeneszerző.

Három testvérének és családjuknak, valamint négy gyerekének és négy unokájának azt üzente: „Remélem, tudják, mennyire szerettem őket”. Feleségét megszólítva pedig úgy fogalmazott: „Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket, és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm” .

A világhírű zeneszerző 2020. június 6-án hunyt el, miután tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett. Halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

atv.hu/Index

Ajánlom

További külföldi híreink