Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-07-06 08:15:00

Sokkoló koronavírus-adatok érkeztek Brazíliából

Brazíliában 26 051-gyel nőtt koronavírussal fertőzöttek, és 602-vel az elhunytak száma az utóbbi 24 órában - közölte vasárnap a brazil egészségügyi minisztérium.

Latin-Amerika legnagyobb, 210 millió lakosú országában eddig 1 millió 603 ezer 055 fertőzöttet és 64 867 halálesetet regisztráltak. A gyógyultak szám meghaladja a 906 ezret.

A járvány egyik legfőbb góca az ország délkeleti régiójában található Sao Paulo, Rio de Janeiro, Espírito Santo és Mins Gerais államok területén. A térségben a fertőzöttek száma meghaladja az 553 ezret, a halottaké pedig csaknem harmincezer.

Az ország második legsúlyosabban érintett régiója északkeleten található kilenc tagállam területén. Ott eddig 547 ezer esetet regisztráltak majdnem 21 ezer halottal.

 

Brazília északi részéről hozzávetőleg 290 ezer esetet jelentettek és tízezer elhunytat.

Az ország középső és nyugati tagállamaiban, ahová később jutott el a járvány eddig 117,3 ezer fertőzöttet és 2244 halálos áldozatot azonosítottak.

A legkevesebb fertőzöttet (96,4 ezer) a déli államokból jelentették 1915 elhunyttal.

Szakértők szerint a valós számok jóval nagyobbak lehetnek, mivel aránylag kevés koronavírus-tesztet végeznek. Tanulmányok és nemzetközi szervezetek becslései szerint a fertőzöttek száma a hivatalos adatok hétszerese, míg a halottaké a duplája is lehet.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, "kisebb influenzának" titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink