Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-06-02 08:55:00

Amerikai zavargások: kóser boltok és zsidó üzletek az áldozatok között

A Neokohn arról számolt be, az amerikai lázongás során több zsidó intézményt, köztük imaházakat és zsidó tulajdonú üzletet is vandál támadás ért.

Egy Los-Angeles-i zsidó férfi például tehetetlenül nézte végig, ahogy kifosztják a gyógyszertárát. „Már korábban is betörtek hozzám, de végignézni, hogy gonoszul, minden ok nélkül kifosztanak, na az egészen más tészta. Ott álltam a rendőrökkel és nem tehettünk semmit” – mesélte Jonathan Friedman a Jewis Journalnek.

A vandálok betörték az üzlet ablakait és elvitték az erősebb gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat. A rendőrök azért nem avatkozhattak be, mert a Los Angeles-i vezetés így akarta elkerülni az erőszakos összecsapásokat – írja a Neokohn.

Friedman arról is beszámolt, hogy a közeli kóser pékséget és egy zsidó tulajdonú női ruhaboltot is kifosztották.
„Üzletről üzletre haladtak. Kalapáccsal verték ki a kirakatok ablakait. A lopásnál jobban fáj, hogy emberek munkáját tették tönkre” – mondta Friedman.

Los Angelesben egyébként a Beth-El imaházra „Free Palestine” feliratot graffitiztek, és a Baba Sale imaházat is megrongálták a tüntetők, még a magyar zsidók ezreit megmentő Raoul Wallenberg szobrát is lefújták graffitivel. Egy városi tisztségviselő elítélte a zsidó üzletek és intézmények elleni támadásokat.

 
Ajánlom

További külföldi híreink