Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-29 11:00:00

Drámai döntés: 15 ezer ember tesz utcára a Renault

A szakszervezet már csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy pénteken 15 ezer fős leépítést jelenthet be a Renault annak a tervnek a részeként, amelynek segítségével euró milliárdokat takarítana meg a koronavírus-válság miatt még nehezebb helyzetbe került francia autógyártó. Ma reggel pedig a vállalat hivatalos közleményében erősítette meg mindezt.

A tervezett lépésekről a vállalat menedzsmentje csütörtökön tárgyalt a szakszervezetekkel a Bloomberg beszámolója szerint, amit a Portfolio szemlézett. Az eseményt követően Franck Daout, a CFDT szakszervezet szóvivője adott hangot csalódottságának és elmondta, a Renault már pénteken 15 ezer fős leépítést jelenthet be.

Ma reggel ez meg is történt, a vállalat hivatalos közleményében erősítette meg, hogy globális munkaerejét közel 15 ezer fővel kívánja csökkenteni a következő három évben. Kiemelték, hogy a Renault tervei szükségessé teszik, hogy a profitabilitás és fenntartható növekedés érdekében a munkaerő területén is átszervezésekre kerüljön sor.

Ezeket az átszervezéseket első sorban átképzéses alapon belső mobilitással, és önkéntes távozásokkal szeretné megoldani a cég. A következő 3 évben ez mintegy 4600 munkahelyet érint Franciaországban, és 10000 további munahelyet a világ egyéb részein.

 
Ajánlom

További külföldi híreink