Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-28 15:49:00

Gyász: Elhunyt a Liverpool korábbi bajnok labdarúgója

Hatvanegy évesen korában elhunyt Michael Robinson, a Liverpool korábbi labdarúgója, aki pályafutása végeztével jelentős televíziós karriert futott be Spanyolországban.

Gyász: Elhunyt a Liverpool korábbi bajnok labdarúgója

Robinson halálát családja jelentette be kedden. A 24-szeres ír válogatott játékos az 1983/84-es idényben állt a Liverpool alkalmazásában, így tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, bajnoki címet és Ligakupát is nyerő gárdának. 

A csatár 1975 és 1986 között öt angol klubban (a Liverpoolon kívül megfordult a Preston North End, a Manchester City, a Brighton és a Queens Park Rangers csapatában) több mint 300 alkalommal lépett pályára, mielőtt 1987-ben Spanyolországba, az Osasunához szerződött. Az átigazolás abban az időszakban szokatlannak számított, hiszen nem klasszis játékosról volt szó.

Robinson később egy interjúban elmondta, bár ő sem úgy készült, végül Spanyolországban maradt.

Labdarúgó-karrierje végeztével ismert és népszerű sportújságíró, televíziós kommentátor és műsorvezető lett, 14 évig egy neves showműsor házigazdája volt, a rögbiseknél pedig az Ibériai Szuperliga elnöki tisztét is betöltötte. Szinkronhangként feltűnt több televíziós reklámban és filmben, a Shrek című animációs film spanyol szinkronjában ő kölcsönözte a hangját Dorisnak, a csúnya mostohanővérnek.

Robinson 2018 decemberében jelentette be, hogy rosszindulatú melanomája van, ami orvosai szerint nem gyógyítható. Halálhírét több ismert sztársportoló - többek között Pau Gasol, Cesc Fabregas, Iker Casillas, Rafael Nadal, Xabi Alonso, Gary Lineker és Sergio Ramos - a közösségi oldalán kommentálta.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink