Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-05 10:57:00

UEFA-elnök: Legkésőbb augusztus 3-ig be kell fejezni a BL-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksandar Ceferin a német ZDF televíziónak azt mondta, hogy augusztus harmadikáig be kell fejezni a márciusban felfüggesztett labdarúgó szezont, így a Bajnokok Ligáját valamint az Európa Ligát is. Arról azonban érthetően nincs döntés, mikor indulhat újra.

UEFA-elnök: Legkésőbb augusztus 3-ig be kell fejezni a BL-t

Ha augusztusban döntőt szeretnének rendezni Isztambulban, az is nagyon feszes határidő, látva, hogy a BL-ben még nem alakult ki a legjobb nyolc mezőnye. Attól sem zárkóznának el, hogy egymeccses párharcok legyenek a folytatásban, így tudnák tartani az augusztus eleji időpontot. Sok tervük van, azt kerülnék el, hogy a járvány közepén veszélyeztessék a csapatokat, a szurkolókat, játékvezetőket - írja az Index.

Az olasz Bergamo azért lehetett a vírus terjedésének egyik gócpontja, mert az Atalanta-Valencia (4-1) felgyorsíthatta a terjedést.

Az UEFA-nak nagyon nem tetszett, hogy a belgák befejezettnek nyilvánították saját bajnokságukat, és nem garantálják az élen végző Bruges BL-helyét.

A jelenlegi terv szerint szeptember elején játszanák le az Európa-bajnoki pótselejtezőket, így a bolgár-magyar meccset is.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink