Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-03 20:33:00

Tizenhétezer embert tartóztattak le Dél-Afrikában

Tizenhétezer embert tartóztattak le a koronavírus miatt elrendelt korlátozások megszegése miatt mindössze hat nap alatt a Dél-afrikai Köztársaságban - jelentette be pénteken Bheki Cele belügyminiszter.

Tizenhétezer embert tartóztattak le Dél-Afrikában
A kép illusztráció!

Az országban március 26-án léptek életbe a járványügyi szigorítások - három hétre szólóan országos karantént rendeltek el -, és március 31-ig 17 ezer 209 ember került rács mögé, mert nem tartotta be egyebek közt a karanténra vonatkozó előírásokat, engedély nélkül utazott vagy szeszes italt árult tiltott módon.

Bheki Cele felszólította a lakosságot, hogy amennyire csak lehet, ne tegye ki magát fertőzés veszélyének, sem pedig a csaknem 25 ezer rendőrt és katonát, akik felügyelik a járvány ellen hozott szigorítások betartását.

"Nem letartóztatni akarunk minél több embert, hanem fékezni a járvány terjedését" - mondta Cele.

Dél-Afrikában regisztrálták a legtöbb koronavírus-fertőzést az afrikai kontinensen. Zweli Mkhize egészségügy-miniszter pénteki tájékoztatása szerint 1505 igazolt esetről tudnak, a fertőzöttek valós száma azonban jóval nagyobb lehet ennél. A Covid-19 betegségbe eddig heten haltak bele az 57 millió lakosú országban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink