Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-03 06:05:00

Koronavírus: majdnem elfogyott az orvosi oxigén egy londoni kórházban

Korlátozni kell a lélegeztetőgép-használatot, hogy ne történjen tragédia – figyelmeztetnek az oktatókorház vezetői. Közben arra készítik fel a brit orvosokat, hogyan rangsorolják a betegeket, ha fokozódik a nyomás a kórházakon.

Koronavírus: majdnem elfogyott az orvosi oxigén egy londoni kórházban

Majdnem elfogyott az oxigén az egyik legnagyobb londoni kórházban, olyan sok koronavírusos beteget kellett egyszerre lélegeztetni – írja a The Guardian. Az eset után az oktatókórház vezetői hétfőn levélben figyelmeztették az állami egészségügyi szolgálat (NHS) tartozó kórházakat: korlátozzák a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek számát, hogy elkerüljék a hasonló incidenseket.

A brit orvosi szövetség (BMA) egyébként szintén kiadott egy útmutatót, amiben arra készíti fel az orvosokat, hogy mi alapján rangsorolják a betegeket, ha a koronavírus-járvány miatt kezelhetetlen tömegek jelennek meg a kórházakban

– írja az Index. Ebben szerepel például, hogy az orvosoknak elsősorban fiatalabb, egészségesebb pacienseknek kell adniuk a lélegeztetőgépet, szemben a rosszabb állapotban levő, idősebb betegekkel.

Boris Johnson brit miniszterelnök, aki maga is elkapta a betegséget és Downing Street-i rezidenciáján, teljes elkülönítésben lábadozik a múlt hét óta, a Twitteren közzétett csütörtöki videoüzenetében kijelentette: a szűrés hozza majd el a győzelmet a vírus felett. A brit kormányt az elmúlt időszakban folyamatos érték bírálatok főleg a szűrőeszközök hiánya miatt.

A brit orvosi kamara adatai szerint az NHS orvosainak negyede, az ápolószemélyzet 20 százaléka esett ki a munkából amiatt, mert vagy ők, vagy a velük egy háztartásban élők koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket mutatnak, és sokan ismét munkába állhatnának, ha szűréssel ki lehetne mutatni, hogy mentesek a Covid-19-et okozó vírustól.

Nagy-Britanniában egy nap alatt 563-mal emelkedett a koronavírus okozta betegség halottjainak száma, és összesen elérte a 2352-t. A fertőzöttek száma az előző napihoz képest 4324-gyel 29 474-re nőtt.​

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink