Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-01 17:53:00

Koronavírus: Elmarad a wimbledoni teniszbajnokság

Erre a második világháború óta nem volt példa.

Wimbledoni teniszbajnokság nélkül maradnak a sportág szerelmesei 2020-ban, miután rendkívüli üléseken beszélték át a szervezők a június 29-én kezdődő és július 12-ig tartó torna sorsát – írja a BBC. A legfrissebb hírek szerint ez azt jelenti, hogy egészen július 13-ig nem lesz profi teniszbajnokság sehol a világban a koronavírus-járvány miatt.

A wimbledoni teniszbajnokság törlését megelőzően már bejelentették, hogy elmarad a labdarúgó Európa-bajnokság és a tokiói olimpia is.

Mint ismert, Nagy-Britanniában a legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 563-mal emelkedett az új típusú koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma. Az állami egészségügyi szolgálat (NHS) szerda délutáni tájékoztatása szerint eddig 2352-en haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 megbetegedésben.    

A szerdán bejelentett 563 haláleset az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta.
A brit egészségügyi minisztérium beszámolója alapján szerda délelőttig az előző napi 25 150-ről 4324-gyel 29 474-re emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták az új koronavírust.

A sportesemények java elhalasztásra került:

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink