Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-01 05:40:00

Trump: A következő napokban a járvány visszaszorítására tett lépések kritikusak lehetnek

Több mint 160 ezer fertőzöttje van az új típusú koronavírus járványnak az Egyesült Államokban. A vírushoz köthető halálesetek száma meghaladja a háromezret. Oroszországban több mint 2300-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Trump: A következő napokban a járvány visszaszorítására tett lépések kritikusak lehetnek

Megérkezett az amerikai haditengerészet kórházhajója New Yorkba, hogy átvegye a nem koronavírussal fertőzött betegeket a helyi egészségügytől. A járvány amerikai gócpontjának számító városban vesztette életét a legtöbb ember a koronavírusban. 

A város egyik ikonikus épülete, az Empire State Building egy óriási szirénává alakult hétfő este, tisztelegve a járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgozók előtt. A közeli New Jerseyben legkevesebb nyolc ember életét vesztette és többen megfertőződtek egy idős otthonban. Az intézményt lezárták, és a betegeket a helyszínen kezelik. Több államban is előfordultak hasonló esetek idősotthonokban.

"Ma elértünk egy mérföldkőhöz a koronavírus elleni küzdelemben. Eddig több mint egy millió amerikait teszteltek a vírusra, ami magasan több mint bármely más országban”

- mondta az amerikai elnök. Donald Trump hangsúlyozta, hogy nagy kihívás előtt áll az ország, miután a következő harminc napban a járvány visszaszorítására tett lépések kritikusak lehetnek. Az elnök azt sem tartja kizártnak, hogy szigorítják a jelenlegi előírásokat.

A Ford autógyártó cég és a GE Egészségügyi ága is bejelentette, hogy április 20-áig átállnak lélegeztető gépek gyártására. Így a tervek szerint 100 napon belül 50 ezer darabot tudnak legyártani, majd azt követően akár 30 darabot tudnak gyártani havonta, hogy segítsék a koronavírussal fertőzöttek ellátását.

Az orosz parlament alsóháza kedden szavazta meg a törvénytervezetet, ami hét évig terjedő szabadságvesztéssel és kétmillió rubeles (azaz több mint 8 millió forintnak megfelelő összegű) bírsággal sújthatják azokat, akik megsértik a járványügyi karantént.

A koronavírus miatt leginkább érintett Moszkvában a héten kezdődött a részleges karantén. Diagnosztizálták a koronavírust annál az orvosnál, aki a múlt héten vezette körbe Vlagyimir Putyin orosz elnököt a fertőzést kezelő moszkvai kórházban. A két férfi védőfelszerelés nélkül érintkezett. A Kreml közölte, hogy Putyint rendszeresen tesztelik a vírusra és nem mutatták ki nála a fertőzést.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink