Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-26 16:55:00

Koronavírus: Öt pontban foglalták össze, mi vezetett a drámai spanyol helyzethez

Spanyolország a kínait is meghaladó halálozási számmal közeledik a koronavírus-járvány csúcspontjához.

Koronavírus: Öt pontban foglalták össze, mi vezetett a drámai spanyol helyzethez

Az egyre súlyosbodó helyzetre reagálva az El País 5 pontban foglalta össze, mi vezetett a spanyol koronavírus-krízishez.

Védőfelszerelés hiánya: Több más országhoz hasonlóan a spanyolok sem vették elég komolyan a vírust. Túl későn kezdték el a felkészülést, így nem volt sem idő, sem lehetőség a most már hiánycikknek számító felszerelések beszerzésére.

Gyorsteszt-hiány: Az országban nem áll rendelkezésre elég gyorsteszt, ezért az egészségügyi dolgozók kénytelenek az időigényesebb laboratóriumi módszerekhez folyamodni. Ebből következik az a tény is, hogy csupán a fertőzöttek töredékéről van tudomásuk. A megbetegedések valós száma bőven meghaladhatja a szerdai 47610-es hivatalos adatokat.

Lélegeztetőgépek hiánya: A megnövekedett kereslet miatt nemcsak alapvető higiéniai felszerelések, de a lélegeztetőgépek is hiánycikknek számítanak az országban, holott a súlyos eseteknél nélkülözhetetlen lenne a légzés mesterséges támogatása.

Felkészületlen szociális otthonok: A megfelelő felszereltségben hiányt szenvedő, tömött otthonokban nehéz szemmel és kordában tartani a vírusok terjedését.

Nem megfelelő idősellátás: Sokkal nagyobb szervezettséget igényelne az idősek ellátásának lebonyolítása.

A felszereléshiányt megoldandó, Salvador Illa egészségügyi miniszter szerdán 432 millió eurós szerződést kötött Kínával. A héten érkeznek az első szállítmányok.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink