Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-24 19:36:00

Koronavírus: 743-an haltak meg egyetlen nap alatt Olaszországban

Olaszországban az elmúlt két napban csökkent a koronavírus áldozatainak száma, de kedden megfordult a trend, 743 halottat regisztráltak a Worldometers adatai szerint. Ez az eddigi második legsúlyosabb nap, március 21-én 793 áldozatot szedett a vírus.

Koronavírus: 743-an haltak meg egyetlen nap alatt Olaszországban

Az olaszok vasárnap 651, hétfőn pedig már csak 601 új áldozatról számoltak be, az új megbetegedések száma is csökkent. Úgy tűnt az ország túl van a járvány csúcspontján, bár a polgári védelem vezetője éppen ma nyilatkozta, hogy tízszer több fertőzött lehet Olaszországban, mint ahogy azt a statisztikák mutatják. Míg Lombardia kormányzója, Attilio Fontana azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy a koronavírusos esetek száma növekszik, de a növekedés lassabb, mint az elmúlt héten.

A Genovai Egyetem járványszakértői közel egy hete mondták azt, hogy az olasz fertőzöttek számának tetőzése március 23-25-re várható, ez azonban nagyban függ szerintük az olaszok magatartásától is. Olaszország március 9-e óta van karanténban, az akkor meghozott intézkedéseknek mostanában kéne éreztetniük a hatásukat.

Kedden a csökkentő tendencia megfordult, a 743 halott mellett 5249 új fertőzöttet is jelentettek, így Olaszországban összesen már 69 176-an kapták el a koronavírust igazoltan.

 

 

atv.hu/Index

Ajánlom

További külföldi híreink