Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-23 06:12:00

Harvey Weinstein is koronavírusos lett

A 68 éves Harvey Weinstein is koronavírussal fertőződött - írja a The Sun a Niagara Gazette-re hivatkozva.

Harvey Weinstein is koronavírusos lett

A nemi erőszak miatt 23 évre ítélt filmmogult szerdán szállították a hírhedt Rikers-szigeten lévő börtönkomplexumból a New York állambeli Buffalo közelében lévő Wende börtönbe. Weinstein a börtönben kaphatta el a koronavírust, ugyanis ott az eddigi adatok szerint 21 fogvatartott és 17 dolgozó fertőződött.

Egy helyi lapnak nyilatkozó dolgozó szerint két fogvatartott tesztje lett pozitív, az egykori filmmogult elkülönítették a börtönben.

Weinsteint, 20B0584-es számú rabként, a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik - közölte a börtön vezetése. A Manhattantől hat órányi autóútra fekvő börtön valószínűleg csak átmeneti állomás lesz a bukott filmproducer számára. Addig tartózkodik majd ott, amíg felmérik, hogy egészségügyi, biztonsági és egyéb szempontok miatt melyik szövetségi börtönben helyezhető majd el.

Weinsteinről február 24-én mondta ki az esküdtszék, hogy bűnös, a bíróság pedig a múlt héten hozta meg ítéletét. Azóta a New York-i Rikers-sziget börtönében és egy manhattani kórházban tartózkodott. A Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas producere egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt.

Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet. Egy újabb tárgyalás is vár az elítéltre, mivel Los Angelesben is bíróság elé kell állnia szexuális bűncselekmények miatt.

A koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések, a bíróságok bezárása és az utazások felfüggesztése miatt azonban ez a per egyelőre csúszik. Weinstein számára a buffalói környék ismerős, mivel ott járt főiskolára, és ott kezdte szórakoztatóipari pályafutását koncertszervezőként.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink