Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-01 06:20:00

Rejtélyes koronavírus-fertőzések okoznak fejtörést a tudósoknak

Rejtélyes koronavírus-fertőzések okoznak fejtörést a tudósoknak. Az Egyesült Államokban négyen is megbetegedtek úgy, hogy nem érintkeztek fertőzöttekkel. Hongkongban pedig egy kutya szervezetében mutatták ki a kórokozót. Közben a világ több mint ötven országában összesen 85 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladja a 2900-at.

Védőruhában fertőtlenítették a dél-koreai katonák a pályaudvart Teguban. A két és fél milliós városban jelent meg először az új koronavírus az ázsiai országban. 

A szöuli kormány szerint kritikus időszakhoz érkezett a járvány, miután egy nap alatt minden eddiginél többen, több mint 810-en fertőződtek meg. Kína után Dél-Koreában van a legtöbb beteg, szám szerint 3150.

Súlyos a helyzet Iránban is, ahol már 40 fölé emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma. A kormány leállította a kínai áruk behozatalát, emiatt emelkednek az árak. A perzsa országban terjednek az összeesküvés-elméletek. 

Amerika terjeszti a koronavírust, így akarja legyőzni Kínát a kereskedelmi háborúban. – vélekedett egy teheráni üzlettulajdonos. 


Az Egyesült Államok nyugati partvidékén közben négyre emelkedett azoknak a fertőzötteknek a száma, akik nem tudni, hogyan kapták el a vírust. Nem jártak ugyanis a járvány által sújtott területeken, és nem is találkoztak beteg emberekkel. 

Az amerikai elnök bírálta a demokratákat, akik szerinte politikai ügyet kreáltak a járványból. 

Nagyszerűen megszerveztük a munkát a világ legjobb szakembereivel. Felkészültünk a lehető legrosszabbra, mert ezt kell tennünk, de reméljük, hogy nem lesz nagyobb baj. – fogalmazott Donald Trump. 

Fejtörést okoz a szakembereknek az is, hogy Hongkongban kimutatták a koronavírust egy kutya szervezetében. Azt nem tudni, hogy ember fertőzte-e meg a négylábút, vagy esetleg szennyezett felülettel érintkezett. Ez az első ismert eset, hogy egy háziállat megfertőződött. 

Közben Bill Gates felszólította a gazdag országokat a szegény államok megsegítésére. A Microsoft társalapítója szerint csak így lehet megállítani – ahogy fogalmazott – az évszázad kórokozójának a terjedését. Gates egyébként százmillió dollárt ajánlott fel Kínának a járvány elleni küzdelemre. 

A járvány európai gócpontjában, Olaszországban a gazdaság mellett a sportéletre is hatással van a fertőzés. Az első osztályú futball-bajnokság több mai mérkőzését is elhalasztották, köztük a Juventus-Internazionale rangadót. 


A japán kormány és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint azonban a tokiói nyári olimpiát biztosan megtartják.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink