Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-18 06:10:00

Súlyos áradások pusztítanak a Dennis nevű vihar után

Súlyos áradások pusztítanak Wales és Anglia határvidékén a Dennis nevű vihar nyomában. A víz több lakóházat is elárasztott, emiatt többeket evakuálni kellett. A Dennis a hétvégén csapott le az Egyesült Királyságra helyenként 140 km per órás széllökésekkel. 48 óra alatt annyi eső hullott, mint máskor egy hónap alatt.

 

Közúton már szinte egyáltalán nem is lehet megközelíteni a víz alá került területeket Wales és Anglia határán a Dennis nevű vihar nyomában. A bajba került lakosokat csónakkal mentik, miután otthonukat elárasztotta a víz. Házakat és gépkocsikat is tönkretett a víz.

„Ezer munkatársunk van kint a terepen, akik segítenek a helyi lakosoknak felkészülni az árvizekre, és ha kell, kitelepítik őket. Több folyó vízszintje folyamatosan emelkedik, ezért szorosan figyelemmel követjük az eseményeket”

– mondta a brit környezetvédelmi miniszter.

Van olyan angliai település, ahol több utcában is derékig ér a víz. Az ár óriási területeket öntött el. Az anyagi károk jelentősek.

A Dennis a hétvégén csapott le az Egyesült Királyságra erős széllel és heves esőzésekkel. Ráadásul alig egy héttel az után, hogy a Ciara nevű vihar végigsöpört a szigetországon óriási károkat okozva.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink