Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-28 21:34:00

Kiderítették, miért történhetett a tragédia: ezért zuhanhatott le Kobe Bryant helikoptere

Az ügyet vizsgáló szakértők egyre inkább biztosak benne, hogy a gép a rossz látási viszonyok miatt került bajba, nem pedig technikai probléma miatt.

Kiderítették, miért történhetett a tragédia: ezért zuhanhatott le Kobe Bryant helikoptere

Az amerikai közlekedésbiztonsági testület (NTSB) egy tagja szerint a Kobe Bryant helikopterét vezető pilóta egy felhőrétegből szeretett volna kikerülni az ütközés előtt, amelyhez engedélyt is kért, de amikor a légi irányító visszakérdezett, mit tervez, már nem kapott választ - írja a hvg.hu.

A CNN által is ismertett új információk szerint Bryant privát repülője 2300 láb (700 méter) magasságig emelkedett, majd egy bal kanyart követően süllyedni kezdett és hirtelen egy hegyoldalnak csapódott a Los Angeles melletti Calabasasnál.

Az NTSB-tag Jennifer Hormendy azt is megosztotta, hogy a repülő darabokra tört az ütközéstől, a roncsok pedig mintegy kétszáz méteres körzetben szóródtak szét a tragédia helyszínén. A gép törzsét a hegy egyik oldalán, a farokrészt a másikon találták meg. A rotorra egy harmadik helyen, majdnem száz méterrel arrébb bukkantak rá.

Az NTSB szerint a társaság rendkívül rossz időben, minimális látási viszonyok mellett indult útnak, amely miatt a pilóta különleges repülési engedélyt kért.

 

 

A kosártörténelem egyik legtehetségesebb játékosa, Kobe Bryant lányával és hét másik személlyel együtt szenvedett halálos helikopter-balesetet a hétvégén. A társaság nem ócska géppel szállt fel, egy jól felszerelt és a technikai adatok alapján rendkívül biztonságosnak számító járművel repültek.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink