Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-08 14:40:00

Fordulat: mégis lelőtték az ukrán gépet?

Ukrajna teheráni nagykövetsége visszavonta korábbi közleményét, amely kizárta, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta volna a szerda hajnalban lezuhant Boeing-737 utasszálllító repülőgép katasztrófáját, és hajtóműhibát valószínűsített - írja a Neokohn.

Fordulat: mégis lelőtték az ukrán gépet?

A MAU ukrán légitársaság képviselői szerint az Iránban szerda reggel lezuhant utasszállító repülőgépük jó állapotban volt, és a járat jól képzett személyzete sem követhetett el hibát.

„Ez volt az egyik legjobb repülőgépünk kiváló, megbízható személyzettel” – jelentette ki Jevhenyij Dihne, a MAU elnöke kijevi sajtótájékoztatóján.

Volodimir Zelenszkij elnök utasította az ukrán főügyészséget, hogy indítson büntetőeljárást a katasztrófa körülményeinek kivizsgálására. „Vizsgálóbizottságot kell létrehozni a rendészeti és a polgári repülésért felelős szakosodott szervezetek képviselőiből” – írta az ukrán államfő a Facebookon.

Hangsúlyozta, hogy a katasztrófa minden lehetséges okát ki kell vizsgálni.

Közben IRIB iráni állami hírügynökségre hivatkozva az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentette, hogy megtalálták a katasztrófa helyszínén a roncsok között a repülőgép mindkét feketedobozát.

Az ügyről korábban itt írtunk.

atv.hu/Neokohn

Ajánlom

További külföldi híreink