Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-29 13:09:00

Meggyulladt egy beteg a műtőasztalon

Szó szerint lángra lobbantottak egy pácienst a műtőasztalon, a Floreasca kórházban - az ügyet Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője tárta a nyilvánosság elé - írja a Maszol.ro.

A bukaresti rendőrség nyomozást indított az ügyben - adta hírül a portál. A rendőrség hangsúlyozza, hogy mindeddig senki nem nyújtott be panaszt az ügyben. Victor Costache egészségügyi miniszter szombaton bejelentette, hogy elküldi a Floreasca kórházba a minisztérium ellenőrző testületét az ügyben. A 66 éves nő teste negyven százalékán szerzett égési sérülést, állapota súlyos.

Az USR-s képviselő információi szerint a rákos nőt Mircea Beuran sebész "gyújtotta fel" a műtőasztalon, mivel "rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és elektrosebészeti eszközzel érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril mező lángra lobbant".

Ungureanu megosztotta a Facebookon a kórház két asszisztensnőjének az írott nyilatkozatát is, melyek szerint a lángoló pácienst egy vödör vízzel oltották el. Egy orvosi asszisztens nyilatkozatára hivatkozva Ungureanu azt állította, hogy a kórház vezetősége és a közegészségügyi igazgatóságtól érkezett ellenőrző csapat megpróbálta elkendőzni az ügyet és nem kértek írott nyilatkozatot Mircea Beuran sebésztől.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink