Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-09 07:27:00

Döbbenet: cserbenhagyta megerőszakolt lányát a volt ausztrál miniszterelnök

Bob Hawke néhai ausztrál miniszterelnök lánya azt állítja, hogy a nyolcvanas években apja egyik munkatársa többször is megerőszakolta őt, de apja a saját politikai karriere érdekében inkább eltitkolta az ügyet.

 Döbbenet: cserbenhagyta megerőszakolt lányát a volt ausztrál miniszterelnök

Az idén májusban elhunyt Bob Hawke 1983 és 1991 között volt Ausztrália kormányfője. A politikus ezt megelőzően az Ausztrál Szakszervezetek Tanácsában (ACTU) és a Munkáspártban építette karrierjét, 1980-tól parlamenti képviselő is volt.

A BBC szerint Hawke Rosslyn nevű lánya 1983-ban Bill Landeryou munkáspárti képviselő irodájában dolgozott. Landeryou nemcsak Hawke párttársa, de barátja is volt. Ő idén februárban hunyt el. Rosslyn Dillon azt állítja, hogy Landeryou 1983-ban háromszor is megerőszakolta őt.

A lány a harmadik alkalommal a rendőrséghez akart fordulni, és ezt elmondta apjának is. Bob Hawke azonban arra kérte: tartsák titokban az ügyet.

A lány szerint apja ezt saját karriere érdekében tette, ugyanis ebben az időben azon fáradozott, hogy a közelgő választáson ő legyen a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje.

A bírósági iratok szerint Hawke azt mondta: "Ezt nem teheted. Most semmilyen ellentétbe ne mehetek bele. Sajnálom, de épp most akarom átvenni a párt vezetését." Ez aztán így is történt. Hawke lett a Munkáspárt csúcsjelöltje, 1983-tól pedig Ausztrália miniszterelnöke.

Rosslyn nővére, Sue Pieters-Hawke azt mondta az ausztrál New Dailynek, hogy a család tudott erről az esetről. Rosslyn abban az időben több embernek is mesélte ezt, és ezt megértően fogadták, de nem lett bírósági ügy belőle.

A most 59 éves Rosslyn Dillon az elszenvedett sérelmeiért most 4 millió ausztrál dollár (kb. 818 millió forint) értékben kér a bíróságtól kártérítést apja örökségéből.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink