Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-08 11:33:00

Holokauszt áldozatok hamvait állították ki, bocsánatot kértek

Bocsánat kért az a német művészeti akciócsoport, ami a berlini parlament épülete előtt állítólag holokauszt áldozatok maradványait tartalmazó installációt állított ki- adta hírűl a Daily Mail.

Holokauszt áldozatok hamvait állították ki, bocsánatot kértek
forrás: Facebook

A kiállítás hatalmas felháborodást váltott ki mind a német, mind a nemzetközi zsidó szervezetek körében, akik egyértelműen kegyeletsértésként értelmezték a tettet, ami nem összeegyeztethető a művészet szabadságával.

A Központ a politikai szépségért (ZPS) nevet viselő progresszív akciócsoport - mely közismert provokatív akcióiról- bocsánatot kért az érintettektől. Elmondásuk szerint arra akarták a nagyközönség figyelmét felhívni, hogy Németországban újra felerősödőben vannak a szélsőséges hangok, amit mutat a szélsőjobb erősödése is.

Az akciócsoport 23 különböző állomáson (vannak köztük német, lengyel és ukrán területen lévő halál és koncentrációs táborok) helyezte el "kiállítási tárgyait", melyek átlátszó urnákban tartalmazzák a holokauszt áldozatainak maradványait. Ezeket a kockákat oszlopokra állítva tették közzé.

A hatóságok később letakarták a kegyeletsértő tárgyakat.

atv.hu/dailymail.co.uk

Ajánlom

További külföldi híreink