Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-23 16:53:00

Összefogásra és optimizmusra bíztatta a német CDU-t a testvérpárt CSU vezetője

A belső viták lezárására, összefogásra és optimizmusra bíztatta a német Kereszténydemokrata Uniót (CDU) Markus Söder, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szombaton Lipcsében, a CDU kongresszusán.

Összefogásra és optimizmusra bíztatta a német CDU-t a testvérpárt CSU vezetője
Markus Söder

A bajor tartományi kormányfő hangsúlyozta, hogy a választók szeretnének ismét bízni a CDU-ban, és úgy érzik, szükség van a pártra, de ehhez optimizmust kell sugározni.

Az egyre gyengülő és "állandóan depressziós" Német Szociáldemokrata Párt (SPD) példája azt mutatja, hogy a választók elfordulnak a folyton csak saját magukkal foglalkozó pártoktól - tette hozzá Markus Söder.

A testvérpártok közötti feszültségek is csak eltántorítják a szavazókat, ezért a CDU és a CSU viszonyában is harmóniára van szükség. A CSU mindent megtesz ennek érdekében, és nem fordul elő többé olyan viszály, mint 2018-ban, amikor a menekültügyi kérdések körüli viták a testvérpárti kapcsolat felszámolásával fenyegető konfliktusba torkolltak - fejtette ki a CSU vezetője, aláhúzva: "közös családot alkotunk, és csak együtt lehetünk erősek".

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink