Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-21 17:35:00

Tizenhat embert találtak egy teherautóban

Tizenhat embert találtak egy teherautóban az észak-franciaországi Cherbourg-ból az írországi Rosslare-be tartó kompon - közölte a Stena Line kompvállalat csütörtökön.

A Stena Line egyik alkalmazottja "rutinellenőrzés során fedezte fel a 16 embert" a Stena Horizon komp fedélzetén lévő lepecsételt pótkocsiban az után, hogy a hajó kifutott Cherbourg-ból szerda este. "Mindnyájan jó egészségben voltak, és áthelyezték őket a komp egyik utasfülkéjébe, ahol az alkalmazottak gondoskodtak róluk" - áll a cég közleményében.

Az üzemeltetők elmondták, hogy értesítették a délkelet-írországi város biztonsági és bevándorlási hatóságait, ahová a komp a menetrend szerint csütörtök délután érkezett meg. Az RTE ír közszolgálati műsorközlő szerint

az illegális bevándorlók - valamennyien férfiak, feltehetően ázsiaiak, és 20 és 40 év közöttiek - öt nappal korábban hagyták el Belgiumot.

Kedden 25 - feltehetően iraki és kuvaiti - bevándorlót találtak élve egy konténerben egy Hollandiából Nagy-Britanniába tartó teherhajón, míg októberben a brit rendőrség talált egy kamiont 39 vietnami bevándorló holttestével egy essexi parkolóban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink