Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-10 12:54:00

Iráni atomprogram: csapdáról beszél az iráni külügyminisztérium

Csapdának nevezte az iráni külügyi szóvivő vasárnap azokat a korábbi jelentéseket, miszerint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ellenőrei be nem jelentett nukleáris anyagot észleltek egy iráni létesítményben.

Abbász Muszavi az iráni állami televízióban leszögezte, hogy a vád, amelyet először két hónapja szegeztek Teheránnak, pusztán Izrael csapdája.

A Reuters hírügynökség azt jelentette, hogy a héten a NAÜ ellenőrei egy zárt ajtók mögötti beszámolón azt mondták, ismét be nem jelentett nukleáris anyagokat észleltek egy iráni atomlétesítményben, a hírügynökség pedig diplomáciai forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy vélhetően ugyanarról a létesítményről van szó.

"Reméljük, az ellenőrök megőrzik az éberségüket"

- figyelmeztetett Muszavi vasárnap. Az amerikai külügyminisztérium pénteki közleménye szerint Teheránnak nincs elfogadható magyarázata a jelentésre.

Benjámin Netanjahu, az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke szeptember elején jelentette be, hogy  a NAÜ ellenőrei nukleáris anyagra bukkantak egy titkos iráni raktárban a teheráni Turkuzábádban. Az akkori kormányfő állítása szerint erről ő tájékoztatta az ellenőröket még tavaly.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink