Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-10-30 10:15:00

Leharapta a lábát egy cápa, de hatalmas szerencséje volt a brit férfinek

Éppen a turisták körében népszerű Whitsunday-szigeteknél fürdőzött, amikor az állat rátámadt, de egy nyaraló párnak köszönhetően életben maradt.

Leharapta a lábát egy cápa, de hatalmas szerencséje volt a brit férfinek

A svéd Billy Ludvigsson mentőápoló és társa, Emma Andersson kórházi sürgősségi ápoló a szigetek térségében búvárkodott kedden, amikor csónakjukba visszamászva kiáltozásokat hallottak. Miután csónakjukba húzták a vízből  a férfit és társát, aki szintén megsérült, a náluk lévő kötelekből, törölközőkből azonnal hozzáláttak szorítókötések készítéséhez.

"A vérzés súlyos volt, életveszélyes" - mondta el szerdán Ludvigsson újságíróknak, aki azt mondta: úgy érzi, megmentették a férfi életét.

A svéd pár elmondta, hogy a helyzet súlyossága ellenére a britek nagyon nyugodtan viselekdtek, még viccelődtek is, miközben amilyen gyorsan csak lehet partra vitték őket.

Nagy fájdalmai voltak, de meglepően nyugodtan viselkedett

- mondta Ludvigsson a lábát elvesztő férfiról. A két britet helikopterrel szállították kórházba, szerdán már lábadoztak műtétjeik után.

A Nagy-korallzátonyhoz közeli térségben az elmúlt évben öt cápatámadást is feljegyeztek, egy novemberi támadás áldozata életét vesztette. A támadások nyomán Queensland szövetségi állam idegenforgalmi hatósága felszólította a kormányt cápamegfigyelő rendszer létesítésére az érintett térségekben, amelyeket több mint 750 ezer turista keres fel évente.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink