Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-26 20:00:00

Isztambul, Pakisztán, Indonézia: több helyen is rengett a föld

Erős földrengések pusztítottak a világ több pontján. Isztambulban délután mozdult meg a föld, amit harminc utórengés követett. Nyolc ember megsérült, pánik tört ki, evakuálták az iskolákat és irodaépületeket.

Isztambul, Pakisztán, Indonézia: több helyen is rengett a föld

Isztambulban egy kávézóban rögtön mindenki érezte, hogy komoly a baj, miután megmozdult a föld. Akiket az épületekben ért a földrengés, azok tudták, hogy minél előbb ki kell jutni a szabadba. Sokan pánikszerűen menekültek. Elsősorban az iskolákat és az irodaépületeket evakuálták.

"Kicsit bepánikoltunk, amikor minden rázkódni kezdett, azonnal elhagytuk az épületet" – mondta egy isztambuli férfi.

Egy asszony pedig arról beszélt, hogy éppen imádkozott, amikor jött a borzalmas földrengés.

A károkat még csak most kezdték el felmérni. A Richter-skála szerinti 5,7-es erejű földmozgás délután kettőkor csapott le a török metropoliszra. Az epicentruma a Márvány-tengerben volt.

Nagy erejű földrengés rázta meg hajnalban Indonézia keleti tartományát, Malukut is. A 6,5-es erősségű földmozgásban több ember meghalt, sokan megsérültek, több épületben súlyos károk keletkeztek.

Az ugyancsak Indonéziához tartozó  Celebesz szigetét éppen egy éve rázta meg egy rendkívül erős földrengés, és cunami is pusztított, csaknem négyszáz ember halálát okozva. Az épületeket még mindig nem állították helyre, továbbra is több tízezer ember lakik sátrakban.

Erős földrengések a világ több pontján

 

Időközben a pakisztáni Kasmírban 37-re nőtt a keddi földrengés halottainak a száma. Az áldozatok között kisgyerekek is vannak. Az 5,8-es erejű földmozgásban lakóházak, üzletek dőltek romba és aszfalt utak repedtek meg.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink