Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-14 06:20:00

Brutális áradások pusztítanak Spanyolországban, bevetették a hadsereget is

Legalább három ember meghalt a Spanyolország délkeleti részén pusztító árvizekben. Az egyik áldozatot egy alagútban sodorta el az ár, egy idős házaspárnak pedig a gépkocsiját borította fel a sodrás. A mentéshez már a hadsereget is bevetették.

Brutális áradások pusztítanak Spanyolországban

 

Folyókká változtak az utcák Spanyolország délkeleti részén, a harminc ezres Orihuela városban. Többeket a tűzoltók mentettek a lakásaikból, illetve autóikból. "Reggel óta el vagyunk zárva a külvilágtól. Még soha nem láttam ilyet, a víz már majdnem a házban volt" – mondta egy helyi lakos.

Egy férfi éppen ebben az alagútban volt, amikor körülvette a hirtelen lezúduló ár. Gumicsónakkal hozták ki a mentőalakulatok. "Egy jelzőtáblába kapaszkodott. Amikor megszólítottuk, nem válaszolt. Egyikünk beugrott a vízbe és kihozta" – mondta az egyik mentésben részt vevő férfi.

Egy idős házaspáron viszont már nem tudtak segíteni. Az ár magával ragadta és felborította a gépkocsijukat.

A második napja zuhogó eső miatt hatalmas területek kerültek víz alá. A hatóságok több száz ember kitelepítését rendelték el. A víz autópályákat is elárasztott. Az áradások miatt nemcsak a közúti, hanem a vasúti és a légi közlekedés is akadozik.

Az alicantei repülőtérre érkező külföldiek nem tudnak eljutni a tengerpartra, mert csak kevés taxi jár. "4-5 órája állunk a sorban. Nehéz eljutni a vécére, ennivalót sem lehet venni, pedig én cukorbeteg vagyok. Egy órán belül vagy be kell magam inzulinozni, vagy ennem kell, de se enni, se inni itt nem lehet" – mondta egy északír férfi.

Az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy lehetőleg ne induljanak útnak. Ráadásul további heves esőzésekre kell számítani a térségben.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink