Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-29 14:16:00

Az Európai Bizottság elnöke támogatja Giuseppe Contét

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke támogatja a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte olasz ügyvezető miniszterelnököt, akivel a nap folyamán kapcsolatba is fog lépni - közölte a brüsszeli testület szóvivője csütörtökön.

Az Európai Bizottság elnöke támogatja Giuseppe Contét

"Olaszország központi szerepet játszik európai családunkban, és számítunk aktív hozzájárulására az európai projekthez" - szögezte le Mina Andreeva újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő emellett felszólította Rómát, hogy mielőbb nevezze meg tagjelöltjét a november elején hivatalba lépő Európai Bizottságba

"Minél előbb leadják egy jelölt nevét Ursula von der Leyen megválasztott elnöknek, annál előbb találkozhat vele, felmérheti a személyiségét és a kvalitásait, amelyek alapján gondolkozni kezdhet a neki szánt portfólióról" - mondta.

Sergio Mattarella olasz államfő csütörtök reggel kormányalakítási megbízást adott Giuseppe Contének az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt megállapodása alapján, miután összeomlott a koalíciós kormány a Matteo Salvini belügyminiszter vezette, jobboldali Liga kilépése miatt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink