Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-18 20:36:00

Felgyújtottak egy japán rajzfilmstúdiót, 33-an meghaltak

Sűrű fekete füst dőlt délelőtt a kiotói rajzfilmstúdió épületéből. A lángok helyi idő szerint fél 11-kor csaptak fel, miután egy férfi berontott az épületbe. Benzint locsolt, aztán meggyújtotta.

 

 

Mintegy hetvenen lehettek a stúdióban. Pár embernek sikerült kijutnia, de többen meghaltak, illetve megsérültek.

„A tűz hevesen égett, a lángok kicsaptak az ablakból” – mondta egy szemtanú. Voltak, akik robbanást halottak, mielőtt felcsaptak a lángok, amelyek gyorsan tovább terjedtek.

Egy másik szomszéd arról beszélt, hogy a sérültek bőrén volt valamilyen anyag, így szállította el őket a mentő.
Ez a szemtanú pedig arról számolt be, hogy a tűzoltók betörték a vécé-ablakot, így húzták ki az ott lévő nőket.

A támadó, miután tüzet gyújtott, elmenekült, de maga is megsérült. Állítólag azt kiabálta az alkalmazottaknak, hogy haljanak meg. Úgy tudni: a cég munkatársai vették üldözőbe. Nem volt a rajzfilmstúdió alkalmazottja. Egy szemtanú szerint plágiummal vádolta a céget.

„Úgy láttam, hogy fájdalmai vannak, de az arcán düh, sőt harag látszott. Valami olyasmit mondott, hogy plagizálták a munkáját” – mondta egy közelben lakó szemtanú, aki nem vállalta az arcát.

A 41 éves elkövetőt jelenleg kórházban ápolják. A rendőrség szerint nincs kihallgatható állapotban. A hatóságok késeket is találtak a helyszínen.

A japán kormányfő szerint a gyújtogatás annyira visszataszító volt, hogy nincsenek rá szavak. Abe Sindzó részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították. Az itt gyártott rajzfilmek rendkívül népszerűek a fiatalok körében. A stúdió elmondta: az utóbbi időben több fenyegető levelet is kaptak.

Ajánlom

További külföldi híreink