Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-17 14:49:00

Salvini kiutasítaná a külföldi származású romákat

Több tízezer nem olasz származású roma hagyhatja el Olaszországot a jövőben, miután az olasz belügyminiszter hatására jelentés készül arról, hogy mennyien élnek illegális telepeken. Az intézkedés akár 60-90 ezer embert is érinthet.

Salvini kiutasítaná a külföldi származású romákat

Származási országukba küldené vissza a nem olasz származású roma embereket Matteo Salvini – írja a Deutsche Welle. A lap szerint az olasz belügyminiszter még kedden küldött levelet a minisztérium helyi szerveinek. Ebben Salvini azt kérte a munkatársaktól, hogy két héten belül készítsenek jelentést a területükön lévő illegális telepekről, amelyeken romák élnek. A helyzetfelmérés Salvini kampányának része, amely egy úgynevezett kilakoltatási terv összeállításával folytatódik.

A lap – az Európai Tanács adataira hivatkozva – megjegyzi, hogy Olaszországban az egyik legalacsonyabb a roma lakosság száma. Az AFP 120 és 180 ezer közé teszik számukat, majd hozzáteszik, hogy felük olasz állampolgár, akik már sikeresen beilleszkedtek a társadalomba. Ettől függetlenül a csoport elleni előítéletek és bűncselekmények burjánzanak, kiváltképp a kevésbé szerencsések irányába, akik közöl nagyjából 26 ezren táborokban és menedékhelyeken élnek Olaszország-szerte, legalábbis az Associazione 21 Luglio nevű jogvédő szervezet szerint.

atv.hu

További külföldi híreink