Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-02 20:39:00

Dübörög az újraválasztási kampány Trumpnál

Az elmúlt három hónapban 105 millió dollárt gyűjtött Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánya - hozta nyilvánosságra kedden a kampány vezetője.

Dübörög az újraválasztási kampány Trumpnál

Brad Parscale kampánymenedzser szerint az összeg nagysága annak bizonyítéka, hogy Donald Trump "elsöprő támogatottságnak örvend".    

Az összeget az elnök kampánycsapatához csatlakozó, pénzgyűjtéssel foglalkozó szervezetek és a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) gyűjtötte. Az elnök kampánycsapata 54 milliót, a Republikánus Párt 51 millió dollárt gyűjtött. Ronna McDaniel, a Republikánus Párt elnöke közleményében leszögezte: a "rekordokat döntő összeg" azt is jelzi, hogy a pártnak sikerült új támogatókat is megszólítania. McDaniel hozzáfűzte: "munkatársaink már keményen dolgoznak a terepen szerte az országban".    

Parscale újságíróknak úgy értékelte: a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike sem képes versenyezni sem Donald Trump tehetségével a kampánypénzek gyűjtését illetően, sem pedig az elnök támogatottságának  elérésében           A Politico című lap a rekordnak számító összeg kapcsán megjegyezte: emellett "elhalványu"l az a 85 millió dollár, amelyet hasonló időszakban az akkori elnök, Barack Obama újraválasztási kampánya és pártja gyűjtött össze 2011-ben.   

Hétfőn egyébként a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike, Pete Buttigieg - egy indianai kisváros polgármestere - jelentette be, hogy kampánya az év második negyedében 24.8 millió dollárt gyűjtött össze, amely a demokrata táboron belül kiemelkedő: Buttigieg e tekintetben maga mögé utasította mind Joe Biden volt alelnököt, mind Bernie Sanders vermonti szenátort. Sanders szintén hétfőn jelentette be, hogy a kampánya rendelkezésére álló összeg az elmúlt három hónapban 18 millió dollárral gyarapodott.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink